Publius

Szabad változatok demokráciára, köztársaságra és kapitalizmusra liberális fiataloktól.

Powered by

 

Ilyen jókat írtunk

Szabadságfolyam

Force Feed

2013.07.09. 08:46 Szalai Ervin

Mondjuk ki: JÁR NEKÜNK!

Címkék: orbán viktor wittner mária támogatások EU

járnekünkov.jpg

Kedves olvasó, na! Érezte már úgy, hogy az élet igazságtalan? Hogy Ön fantasztikus ember, egy igazi kincs, mégsem kapja meg mindazt, amit megérdemelne? Rendesen megfizetik a munkahelyén, ahol a főnöke minden reggel rózsavízzel mosdatja lábait? Mi az hogy nem?!

*

Sajnos könnyen előfordulhat, hogy néha csalódnunk kell a világban. Ilyenkor esetleg beletörődünk, elfogadjuk mások csodálatának érthetetlen hiányát, netán szolgalelkűen megpróbálunk tenni azért, hogy kivívjuk elismerésüket, de kedves olvasó: ennek most vége!

Ugye Ön is mindvégig sejtette, hogy NEKÜNK JÁR például az a 4418 millió euró, amit a befizetéseink fölött kaptunk 2011-ben a német, brit, francia, olasz, holland, belga, osztrák, dán, svéd és finn adófizetők kontójára?! Orbán Viktor azzal sem lepte meg, hogy gyakorlatilag ugyanazt a pénzt kapjuk vissza, amit már egyszer befizettünk, ugye?

Még szép, hogy a többszörösét - hát nem érdemeljük meg? Nem jár-e ugyanúgy nekünk is valamiféle kezelési költség mint a bankoknak? Nem jár-e a támogatás amellett, hogy kiélvezhetjük a közös piac minden előnyét, a fokozódó európai jogharmonizációt, az akadálytalan utazást és a történelmünkben példátlanul stabil békét?

Ugyan már kedves olvasó, na! Ne szerénykedjen!

Azt értse már meg egyszer és mindenkorra, hogy az Univerzum hálás lehet Önnek, amiért él, és nem kell tennie semmit, hogy megkapja, amit csak akar. Ne hagyja, hogy mások elvitassák a jogát mindarra, ami Önnek jár, és nyugodtan emelje fel a hangját, ha ezt az elvitathatatlan, természetjogból fakadó szuverenitását csorbítani merészelnék.

Szeretne egy szép házat és gépjárműcsodákat? Krőzusi fizetésemelést és páratlan szeretőket? Szolgálókat és vagy három szelet csokitortát? Hát csapjon az asztalra, és ne feledje: Önnek. Ez. Jár. A miniszterelnök szerint is,  fideszesek szerint is és a macska rúgja meg, szerintem is.

 

 

90 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://publius.blog.hu/api/trackback/id/tr845396576

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.09. 11:00:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

christvhu 2013.07.09. 12:33:49

Hol kell megadni a bankszámlaszámot? Nekem nagyon is kellene az a 441,8 Euro, ami az egy főre jutó része a 4418M.EUR-nak!
Ja és akkor ezt most már minden évben megkapom majd? Sőt, visszamenőleg is?
Ha már egyszer jár...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.09. 12:37:15

Pedig ebben Orbánnak igaza van, az EU-tagállamnak ez jár.

evelynn 2013.07.09. 13:06:02

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Nem gondolod, hogy ezért az EU-nak minimum a köszönet és a tisztelet jár??? Ezzel szemben mi van? Ide a lóvét és kuss!

Mitzimackó 2013.07.09. 13:20:39

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: azoknak jár, akik betartják, amit ígértek :-) mert ez szövetség, tagokkal. ha valaki nem tartja be azokat a feltételeket, amikkel szövetkeztek, annak csak a pofája jár.

christvhu 2013.07.09. 13:20:54

@evelynn: Maxval nem gondol. Csak próbál. De már qrva régen. És kb. annyi sikerrel, mint ahogy OV próbál demokratikus vezetőnek látszani.

evelynn 2013.07.09. 13:26:00

Nem ennyi. Mert minden szövetségnek megvannak a szabályai, amit minden szövetségben résztvevőnek kötelező betartani.M.o. akart az EU-hoz tartozni, ennek megtörténtekor alá is írták a csatlakozási szerződést. Ennek keretében elfogadták az EU kötelező szabályait.Nem mellesleg a csatlakozást népszavazás előzte meg, melynek eredményeképpen a szavazók döntöttek a csatlakozásról. Arra senki nem adott felhatalmazást a jelenlegi kurzusnak, hogy azt tegye, amit jelenleg tesz.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.09. 13:29:48

@Mitzimackó:

Ne légy naív. Ez nem az. Nem jótékonysági egylet. Nem szeretem Orbánt, de igaza van abban, hogy nem kell hasra esni a nyugatiak követelőzései előtt. Ők sem esnek hasra, amikor saját érdekeikről van szó.

evelynn 2013.07.09. 13:37:07

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: 13:26-os kommentemet neked szántam.Ebben a többi hozzászóló csak megerősített.De ez mindegy is. Ez a mechanizmus mindenhol így működik. Pl. a családban is vannak szabályok, amit mindenkinek be kell tartania. A gyerek ha nem kapja meg pl. a vágyott dolgot, nem verheti meg ezért az anyját a játékboltban. Tudom ez rossz példa, csak gondoltam, hogy hátha ebből felfogsz valamit, ha már az EU-tagság alapvetéseit nem érted.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.09. 13:41:31

@evelynn:

Ha valaki nem tart be valamit, akkor erre megvan a rendszer szabálya. Ilyen egyszerű ez. Azaz nem értem mi a gond.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.09. 13:42:39

@evelynn:

Sorold fel az EU azon szabályait, melyeket megsértett az ország. Enélkül nem tudom miről beszélsz.

peterd127 2013.07.09. 14:52:17

jár nekünk az a pénz, OV-nek tökéletesen igaza van

peterd127 2013.07.09. 14:54:50

azt a tévhitet hogy mi mind egy nagy család vagyunk, amit az EU képvisel egy neoliberális maszlag, tökéletes parasztvakítás a kelet-európai országoknak

ez egy tisztán pénzügyi alapokon álló szövetség

ezt azért jó előre tisztázni

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.09. 14:56:43

@peterd127:

Eredetileg másnak indult, de a nyugatiak önzősége és irigysége miatt fel fog bomlani, hacsak nem változtatnak magartartásukon. Azaz lehetne jó is az EU. Csak akarni kellene. Dehát az átlagnáci német és brit nem akarja.

evelynn 2013.07.09. 15:41:16

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
"Dehát az átlagnáci német és brit nem akarja." Na ezzel a mentalitással hiába való minden észérv.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.09. 15:54:00

@evelynn:

Ez a mentalitás a keserű valóság eredménye. Kettős mérce van az EU-ban: egy a gazdag országoknak, másik a szegényebbeknek.

A játszma lényeg: a gazdag államok nem akarnak lemondani fenttarthatatlan jóléti államaikról, viszont ugyanakkor a szegényebbektől meg erőn felüli takarékosségot várnak el. S ez nem is magyar kérdés, mert pont ebben Mo. kevésbé érintett, de jól jellemzi a nyugati mentalitást. Márpedig az EU csak akkor lehet tartós és életképes, ha a nyugat szakít a nacionalizmusávál és idegenellenességével, mely szerint a hollandnak valami alapból jár, míg a románnak meg kuss.

házelnök 2013.07.09. 16:01:07

orbánból a bélsár nem az elfogadott biológiai úton jön ki, hanem a szájából.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.07.09. 16:36:06

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

1. Milyen jogon nácizod le a szerencsétlen átlag németeket?

2. Mégis milyen irigység? Ugyan mit irigyelnek Magyarországon, ami nekik nincs meg? Amijük meg nekik van, azt mégis miért kéne feltételek nélkül odaadni? Hogy lehet amúgy is irigynek tartani a nyugatot, ha egyszer ezermilliárdokat nyomnak az országban éves szinten, és cserébe csak a regulák betartását várnák el?

3. "A játszma lényeg: a gazdag államok nem akarnak lemondani fenttarthatatlan jóléti államaikról, viszont ugyanakkor a szegényebbektől meg erőn felüli takarékosségot várnak el."

Ez kamu, bullshit. Most elég sokáig munkanélküli voltam, és folyamatosan jöttek a levelek vagy az önkormányzattól, vagy Őfelsége Adó és Vámhivatalától, hogy ez és az az adó nőtt, ezt és azt a segélyt vágták meg, jó ha tudok róla. Cameron már a hörcsögét is Austerity-nek hívja, annyit szorít meg.

Európa-szerte általános a megszorítás és a takarékoskodás. Nem a szegény országokat zaklatják, hanem a notórius költekezőket, lásd.: Orbán-kormány, amely még a behúzott nyugdíjvagyonnal együtt is jó 2500 milliárddal hizlalta az államdósságot, és több pénzt tapsolt el, mint Gyurcsány az első 3 évében.

És most büszkék a 2% alatti hiányra. Ja, tényleg jó, ezt aláírom, csak ne kellett volna rekordköltekezésbe kezdeni hogy elérjük, rekordadók mellett..

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.09. 16:59:23

@stark:

"Milyen jogon nácizod le a szerencsétlen átlag németeket?"

Tapasztalat, csak tapasztalat...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.09. 17:01:29

@stark:

"Hogy lehet amúgy is irigynek tartani a nyugatot, ha egyszer ezermilliárdokat nyomnak az országban éves szinten"

Ez pozitívum, nekik köszönhető sok minden ami a 90-es évek elején történt, de tegyük hozzá ez nem segély volt, hanem BEFEKTETÉS, mely busásan megtérült. Mert ugye nem hiszel a bőkezű ajándék meséjében?

homolka 2013.07.09. 17:05:03

Az a kérdés izgalmasabb, hova lett és kinek a zsebébe vándorolt ez az irdatlan pénz.
A "Jár nekünk" szöveg ezt tereli a homályba.

2013.07.09. 17:23:47

Hát ezzel a jár nekünk dologgal úgy járunk, mint a 4 romazenész, mikor osztották a lóvét egymásközt.
Egy nekem, egy neked, és egy nekem.
Majd megint egy nekem, egy neked és egy nekem.
Azután egy nekem egy neked és egy nekem megint.
Erre már megszólalt a kimaradó 2 roma, " hogy hát aztán nekünk nem jár a pénzbül ?"
Mire a primás megszólalt--"járni jár csak nem jut, tudod tesvír "

Na igy vagyunk mi ezzel, hogy járni jár nekünk is, de nem jut, mert Viktor és bandája ellopja még a csillagos eget is.Mert semmi mást nem tud ez a csúti tahó, csak loni, csalni és hazudni.
Ezt tanulta a Soros Ösztöndijon, Amerikában.
De nem baj, csak zengjen a "hajrá Magyarország, hajrá Magyarok " és a kurmány tovább lop, csal és hazudik.

s 2013.07.09. 17:24:01

Cigány tempó. Cigánytól mit vártok mégis? Ha nem adnák maguktól, elvenné erővel. Cigány. Ez egy tetves, mocskos kábeltolvaj cigány.

csak egy néző 2013.07.09. 17:35:53

Európa bekaphattya !!!
A nagy (alacsony) és bölcs (idióta, pökhendi) nemzetvezetőnk beszéde az eu parlamentben, aki még sosem hazudott. (Maci: Te vadász, te szopni jársz ide)
Elmondhatom Önöknek, mi olyan nép vagyunk, amely nem akar más országok adófizetőinek pénzén élni, a saját lábán áll, és maga működteti a gazdaságát- De azért az esedékes euros pénzeket idejében postázzák, hogy legyen miből finanszírozni az unió ellenes harcunkat.

Nem akarunk olyan Európát, ahol a nagyobb visszaél az erejével, és a többség visszaél a hatalmával.- Ezt csak mi gyakorolhatjuk a nemzeti hazában.
Csak mióta a mi kormányunk vezeti az országot, 18 nagy német új gyárat nyitottunk meg.- Aminek zömére, még a mocskos kommenisták kötöttek szerződés, és most mi pózolunk, jópofizunk a gyárak átadásán.
Magyarország egy szabad ország, ezért a jelentést nem fogadjuk el. A számlaszámunkat pedig tudják.

MacChicken (törölt) 2013.07.09. 17:37:17

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Nyomod itt a suket dumat az irott szabalyokrol, pontosan ugyanolyan szintre degradalod magad ezzel, mint amilyenen orbanek vannak.

Egy szovetsegnek iratlan szabalyai is vannak, nem illik ciganykodni es kiskapukon kozlekedni, foleg a szegeny rokonnak nem. Ugyanugy nem illik, ahogy a hetkoznapokban sem csak azt nem teszed meg ami tilos, hanem azt sem, ami erkolcsileg aggalyos. Persze minden tarsadalomban vannak akik megszegik ezeket a szabalyokat, az EU-ban mi vagyunk ez a "tudjukkikkisebbseg", akik a fogdaban a rendorok orra elott beszelik meg a tobbseg altal erthetetlen anyanyelvukon, hogy a szabalyok kijatszasa erdekeben majd a 14 eves kor alatti gyerek viszi el a balhet, es rohogunk a szabalyok megalkotoin.

Amikor az EU alapszabalyait lefektettek nem szamitottak arra, hogy a jovoben csatlakozo orszagok kozott lesz olyan, ahol olyan szinten van a korrupcio, az uram-batyam, a mutyi a szabalyok kerulgetese, hogy ez kesobb ilyen szintu problemakat okozhat. Nem irtak le, hogy marpedig orban viktornak tilos demokratikus borbe bujtatott autoriter rendszert kialakitania, meghagyva, de teljesen kiuresitve a demokratikus rendszer elemeit.

Az is baromsag, hogy tulzott megszoritasokrol lenne szo. Egyszeruen a bajba kerult orszagoknak a nagy reszeben olyan szintu koltekezes folyt allami szinten, amit meg a leggazdagabb orszagok sem engedhetnek meg maguknak. Bocsassuk mar meg a nemeteknek, hogy beleugattak abba, hogy az altaluk Gorogorszagnak tolt hatalmas osszegekbol mennyit dobalhatnak ki az ablakon es mennyit kell ertelmesen elkolteni. Gorogorszagban a mozdonyvezetok 500 euro fizetes kiegeszitest kaptak minden honapban, ha szaras utan kezet mostak. Ha ez nem agyatlan koltekezes, akkor mi az?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.09. 17:42:03

@MacChicken:

"Amikor az EU alapszabalyait lefektettek nem szamitottak arra, hogy a jovoben csatlakozo orszagok kozott lesz olyan, ahol olyan szinten van a korrupcio, az uram-batyam, a mutyi a szabalyok kerulgetese, hogy ez kesobb ilyen szintu problemakat okozhat."

Ezek szerint idióták vannak az EU-ban. Felvettek nem nyugat-európai kultúrkörbe tartozó államokat, jelenleg 14 ilyen tagállam van, a 28-ból, a fele. Azt akarod mondani, hogy nem tudták, hogy más a társadalom ezekben az országokban?

MacChicken (törölt) 2013.07.09. 17:50:37

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Nem tudhattak, hogy mivel kerulnek szembe. Most mar nyilik a csipajuk, fel is lepnek, ez nem is tetszik orbaneknak.
Azert egyebkent ha jol tudom a 14 orszagbol csak egyetlen eggyel van ilyen gond.

MacChicken (törölt) 2013.07.09. 17:51:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Es hangsulyozando, hogy nem a rezsicsokkentessel van baja az EU-nak. :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.09. 17:54:10

@MacChicken:

Semmi gond a fellépés, ha tiszta elveken alapszik. Sőt támogatom is ezt.

De az nem tetszik, amikor a xeonofóbia kelet-európai ország esetében súlyos bűn, míg ha ugyanez van nyugaton, akkor bocsánatos ballépés.

Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.07.09. 17:54:19

Tudjuk: merjünk kicsik lenni... (ti mertetek is kicsik lenni, milyen érzés? Jó, ugye? :D)

Tőlünk se kegy, hogy beengedjük a külföldi cégeket, és az, hogy nem szedünk vámot a hazai piacra bekerülő külföldi termékekért. Ugyanígy az sem kegy, hogy az EU folyósítja nekünk a támogatásokat. Mindkettőt egyezségek garantálják...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.09. 17:55:27

@MacChicken:

A rezsicsökkentés más kérdés, ez egy kényszer. A megoldás - ezt többször leírtam már kommentekben - a piac liberalizálása lenne. Ha ez megtörténne, nem kellene hatósági ár sem, s nem lenne mit csökkenteni.

Nick Leeson 2013.07.09. 18:06:25

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Létezik olyan befektetés amivel mindenki jól jár! No persze legjobban az aki magát a pénzt adja, de talán ez érthető! Viszont az is tény, hogy mi is igencsak jól jártunk ezekkel a befektetésekkel. Új gyárak, munkahelyek, GDP, autópályák, infrastruktúra, stb. Valójában mind a mi felemelkedésünket szolgálja, és persze közvetve, vagy közvetetten a befektető zsebét is tömi!
Miért is kell állandóan oda fosni, ahonnan eszünk?

Az a vicc, hogy mi még odáig sem jutottunk el, gazdaságilag, hogy magunkat eltartsuk. Akkor miért is fikázunk olyan országokat, akik évtizedek óta jólétet teremtettek saját maguk számára, sőt azt is tudják, hogyan kell egy lepukkant exkomcsi országot annyira felhozni, hogy ők is meg mi is jól járjunk?
Feltéve, ha élünk a lehetőségekkel, és a saját tahó pökhendiségünkkel nem csesszük ezt is el, mint mindent az utóbbi 1000 évben...

Blogger Géza 2013.07.09. 18:11:47

@evelynn: Miért, ha te mondjuk kapsz az államtól táppénzt, GYEST vagy nyugdíjat, havonta írsz egy köszönő levelet Orbán Viktornak? Ugye, hogy nem... Ráadásul ez tényleg rohadtul messze van az "ajándéktól" ez egy bonyolult üzlet egy apró része.

szuperkrumpli 2013.07.09. 18:30:08

Egyre inkább azt érzem, hogy nem is az EU-ban élek, hanem vmi félázsiai barbár paraszt országában!

bunk0 2013.07.09. 18:38:25

ez a pénz azért jár nekünk mert megnyitottuk a piacainkat, beengedtük a bankjaikat hogy eladósítsanak devizahitellel, odaajárdékoztuk nekik a közműveinek hogy minden wc-lehúzással a francia nyuggereket gazdagítsuk, felrobbantottuk a cukorgyárainkat és kiküldtük hozzájuk az orvosainkat, mérnökeinket

valamit valamiért

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2013.07.09. 18:42:30

@bunk0: igen, jól írod! és a magyar értelmiség örül ennek :)

2llkedő 2013.07.09. 18:47:08

@bunk0: Igazad van! De jó lenne még mindig a kerti wc-be járni!

Ki küldte ki az orvosainkat, mérnökeinket? Nem lehet, hogy mentek ők maguktól?

ursus artos 2013.07.09. 19:09:31

Brit korrekció: 14 773,4 millió forint
Hollandia és Svédország számára teljesítendő bruttó GNI csökkenés: 1963,8 millió forint
(ktv, XLII fejezet, 37. címszám, kiadási oldal)

Ez is jár.

MacChicken (törölt) 2013.07.09. 19:09:32

@Blogger Géza: Hogyne, nem köszönjük meg a GYESt a vikrotnak, mert nem tőle kapjuk, hanem az adófizetőktől. Nem mellesleg ha nem tartjuk be az adott társadalom írott és íratlan szabályait, akkor megbüntetnek, kirekesztenek, leköpnek, stb. Nemde?

ursus artos 2013.07.09. 19:11:17

@szuperkrumpli: ez azért lehet, mert nem érted, hogy mi történik körülötted. (Pontosabban eddig, mi történ...)

evelynn 2013.07.09. 19:15:40

@Blogger Géza: Ki beszélt itt köszönő levélről?
Senki nem írta elő a kormánynak, hogy kezet kéne csókolni az EU-nak. "2004-ben beléptünk egy "klubba", ahol csak azt kérik tőlünk, hogy ne köpjünk az asztalra, hanem viselkedjünk európai módon. Amúgy az általad leírt juttatásokat nem a miniszterelnök adja, hanem te, meg a munkáltató befizetései finanszírozzák normál esetben. Így a TB-nek nem kell megköszönni azt, amit szükség esetén újra eloszt.

ursus artos 2013.07.09. 19:17:20

@jános515: "Ezt tanulta a Soros Ösztöndijon, Amerikában."
Angliában.

MacChicken (törölt) 2013.07.09. 19:21:08

@bunk0: nickjét még értem, de @endike: azt takarja, hogy véglény? :)

MacChicken (törölt) 2013.07.09. 19:28:51

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Egyébként amit a xenofóbiával kapcsolatban írtál az hülyeség. Egész Európában fellépnek a kirekesztés és fajgyűlölet ellen. A legtöbb országban mondjuk nincsen konkrét fellépésre szükség, mert az emberek alapból megértették azt, hogy attól, hogy valakinek más a színe, szexuális beállítottsága, stb., attól még ugyanolyan értékes tagja lehet a társadalomnak, mint bárki más.

Természetesen ez csak akkor igaz, ha a társadalom "hasznos" tagjairól beszélünk. A "tudjukkiket" mindenhol utálják, hol nyíltan, hol csak egymás között. Az utálat mértéke attól függ, hogy mennyire ismerték ki az említett népcsoportot, mekkora populációval verte meg őket a sors. De hát ők nem is hasznos tagjai a társadalomnak.

Itt ahol én lakok az egész városban 3-4 ilyen család van. Természetesen nem dolgoznak, koldulnak és segélyeken élnek. De nincsenek sokan, még elviselhető a jelenlétük, nyitva lehet hagyni a kocsikat, kint lehet hagyni a bicikliket.

Ami a piaci liberalizációt illeti, nagyjából megegyezik a véleményünk.

ob.szerver 2013.07.09. 19:32:46

@christvhu:

"Nekem nagyon is kellene az a 441,8 Euro, ami az egy főre jutó része a 4418M.EUR-nak!"

A panaszoddal fordulj bizalommal az Orbán, Simicska és Nyerges családokhoz. A 441 Euród ugyanis náluk van, és ha szépen kéred, lehet, hogy visszaadják.

Urfang 2013.07.09. 19:39:35

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

"Azaz lehetne jó is az EU. Csak akarni kellene. Dehát az átlagnáci német és brit nem akarja."

Hát ez az, lehetne jó is. Csak te nem akarod. Vagy igen? Te vagy az átlagnáci aki nem akarja, és németezik meg britezik, amikor süt belőle hogy ő sem akarja. Mert tökmindegy, hogy német-e, vagy brit-e, vagy magyar az az átlagnáci.

Folyton azt szajkózzátok, hogy az EU semmi több, csak gazdasági szövetség. Mert mi is lehetne még? Értékközösség, közös vízió, hosszútávú szövetség. De ezt nem lehet ám törvénybe iktatni, hiába írnák le, hogy az európai emberek a közös Európa eszméjét osztják.

Ez az európai embereken múlik. Rajtad is és rajtam is. Én osztom ezt az elvet, én látom a víziót, nekem a "jár nekem" üres gazdasági érdeken kívül megvan a pozitív érzelmi kötődés is az EU-hoz.

Akik folyton csak azt ismételgetik, hogy nem több ez gazdasági csoportnál, azoknak tényleg nincs meg ez a többlet. Nem Brüsszel miatt, ők nem tudják azt a fejedbe erőszakolni ha nem akarod. Miattad nincs meg, mert te nem akarod. Ha többet akarsz látni az EU-ban mint puszta üzleti csoportot, akkor ne máshol keresd, ne Brüsszelre várj, hogy ők majd díszes alaptörvénybe írják és onnantól te is érezheted. Ha nincs meg benned, akkor egy deklaráció sem fogja elhozni neked.

Ha nincs meg benned az azért van mert nem akarod, szívesebben látnád azt ha megszűnne. Láttam már egy pár kommentedet, úgyhogy sejtem miért nem akarod ezt az Uniót. Azért mert te olyan Uniót akarsz ami színkeresztény, színhetero, anti-multikulti, anti-libsi, stb.

És úgy vagy vele, hogy ha ilyen nem lehet az EU, akkor ne legyen semmilyen, dőljön össze mihamarabb. Hát csalódni fogsz mert nem fog. Könnyebb lenne együtt, jobb lenne veletek, de menni fog az EU-ellenesek nélkül is.

Nem lehet vége mert nincs alternatívája. A mesekönyvbe illő ideális vágyálmok nem alternatívák. Ez nem a paradicsom, ez csak az EU. Olyan amilyen, jó is rossz is, de legalább a mienk, olyan mint mi, olyan mint a mi világunk, mert az is.

Tanácsos úr 2013.07.09. 19:41:12

Bunko és Endike! Tényleg játszunk el egy kicsit a gondolattal, hogy
1. nem bomlik fel a keleti tömb, marad a Varsói Szerződés, a KGST, az MSZMP, stb., vagy
2. mindezek felbomlanak, de Mo nem nyitja meg a piacait, nem engedi be a befektetőket, nem lesz az EU és a NATO tagja, stb.
na akkor most mi lenne? Vázolnátok röviden, hogy akkor most hogyan működne az ország? Szerintetek akkor jobb lenne, vagy rosszabb?

csak egy néző 2013.07.09. 19:41:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Mesélj egy picinykét, hogy mennyi a rezsimegtakarításod?

H.Solo 2013.07.09. 19:44:30

Moshatom a lábad rózsavízben? A fénytestvériségben az egyensúlyhoz szükségünk van gyengeelméjűekre is, engedd, hogy áldjalak az áldozatodért, amit mindannyiunkért hozol! :-)

2llkedő 2013.07.09. 19:45:28

Ami a tiéd, az az enyém is, ami az enyém, ahhoz neked semmi közöd!

Blogger Géza 2013.07.09. 20:12:35

@evelynn: Pont te beszéltél köszönetről... Az asztalra köpés és az érdekérvényesítés két marha különböző dolog, ha tényleg érdekel, itt erről egy elemzés:

meltanyossag.hu/content/files/Orb%C3%A1n_uni%C3%B3s_rendszere_130617.pdf

És persze a te logikáddal ezeket a pénzeket sem "az EU" adja, hanem az EU tagországainak adófizetői, vagyis mi mindannyian. Így az EU-nak sem kell megköszönni azt, amit újra oszt.

@MacChicken: Ez neked is szól.

MacChicken (törölt) 2013.07.09. 20:16:06

@Blogger Géza: Természetesen az EU adófizetők pénzéről van szó, így elvárhatják tőlünk, hogy az EU adófizetők által demokratikusan megválasztott EU parlamenti többség által szabott feltételeknek eleget teszünk, az általuk állított szabályokat betartjuk.

Pontosan azt várják el, mint amit a fidesz Magyarországon.

2llkedő 2013.07.09. 20:25:27

@Blogger Géza:
""Lázárhoz kerülnek az uniós ezermilliárdok""
/Index/

Kecskére káposztát...

Blogger Géza 2013.07.09. 20:26:39

@MacChicken: Vagyis szó sincs valamiféle "ajándékról", ezek az összegek igenis jogszabályok alapján járnak nekünk. A poszt hiperdemagóg sugalmazásával szemben, amely kissé egyoldalúan állítja be dolgokat, mintha itt nem lennének ellentételezések. Mintha nem bizonyosodott volna be elégszer, hogy a gyengébb versenyképességű gazdaságok közvetve marha magas árakat fizetnek piacaik koráltan megnyitásáért. Mintha nem jönne marha jól a német iparnak, hogy az EU-hoz csatolt keleti terülteket ő áraszthatja el vámmentesen...

2llkedő 2013.07.09. 20:28:50

@Blogger Géza: A befizetésen felüli rész az "ajándék", ha tetszik, ha nem.

$pi$ 2013.07.09. 20:31:42

@félázsiai 2llkedő: "A befizetésen felüli rész az "ajándék", ha tetszik, ha nem."

Miért lenne már ajándék?

Blogger Géza 2013.07.09. 20:37:11

@félázsiai 2llkedő: Lófaszt. Egy jogszabály végrehajtása semmiképp nem "ajándék", az egy jogi kötelezettség.

MacChicken (törölt) 2013.07.09. 20:44:12

@Blogger Géza: Akkor most visszautalnék az előző kommentemre. Nem az a lényeg, hogy ez jár vagy sem. A lényeg az, hogy cserébe mit várhatnak el tőlünk. Elvárhatják, hogy betartjuk a szabályaikat. Ahogy Magyarországon minden trafikosnak be kellett tartania a fidesz és viktor sleppje által hozott új szabályokat, mert ők a kétharmadra hivatkozva bárkivel bármit megtehetnek, úgy nekünk is be kell tartani az EU szabályait, akármiről is szóljanak azok (ha jól emlékszem ott még a viktorka saját tábora is kiszavazott, ami már gondolkodásra adna okot egy rendes országban, de az elmeháborodottak táborában nem).

Ja, menet közben változnak a szabályok? És? Magyarországon naponta változtatnak az pl. adószabályokon. És? Akkor is be kell tartani? Be bizony.

Ugye érted? Ha nem, akkor nem nálam van a gond.

Blogger Géza 2013.07.09. 20:56:44

@MacChicken: "Nem az a lényeg, hogy ez jár vagy sem. " Dehogynem. Erről beszélt OV, és erről szól a poszt.

Blogger Géza 2013.07.09. 20:58:37

@MacChicken: Egyébként ha a Tavares cirkuszra gondolsz, rosszul emlékszel, azt a képviselők 50%-a, a jelenlévők 52%-a szavazta meg, a Néppártnak meg csak 36%-a van.

MacChicken (törölt) 2013.07.09. 21:00:27

@Blogger Géza: OV? Miről beszél? XD Ő a rezsicsökkentésről pofázik, az összes agyalágyult rogánokkal meg turhafejű szíjjártókkal együtt. :D A sok debil követője meg issza szavait. Szép csapat, bármelyik elmegyógyintézetben elmennének lakónak.

MacChicken (törölt) 2013.07.09. 21:08:04

@Blogger Géza: 370 igen, 249 nem és 82 tartózkodás, de természetesen OV olvasatában a tartózkodók mellette voltak. Pedig dehogy. A néppárti tartózkodóknak is hányingerük van attól, hogy ezt a taknyot meg a bandáját kell folyamatosan védeniük. Ez az igazság.

peterd127 2013.07.09. 22:08:51

@Urfang: ez mind oké, csak akkor az EU ne kérje számon OV-on hogy itt diktatúra van
hiányzik a morális alap hozzá

pont

peterd127 2013.07.09. 22:11:46

@Urfang: ezt az egyoldalú logikát a magyar identitásoddal is ugyanúgy eljátszhatod

ha többet látsz bele, akkor magyar vagy ha nem akkor meg "európai"

sötét, végletes, balkáni gondolkodás

az hogy az EU egy érdek szövetség, pedig egy tény

a ballibsi értelmiség lát bele mást

2llkedő 2013.07.10. 05:43:08

@Blogger Géza:

"Egy jogszabály végrehajtása semmiképp nem "ajándék", az egy jogi kötelezettség."

Nem hinném, hogy volna olyan jogszabály, hogy Magyarország kétszer annyira jogosult, mint amit befizetett.

Megjegyzem jogszabály betartásának kötelezettségét először is Piktorodon kéne számon kérni. Tudod, a visszamenőleges hatályú jogszabályok. Korkedvezményes nyugdíj, magánnyugdíj...

Blogger Géza 2013.07.10. 06:32:06

@félázsiai 2llkedő: Akkor tanulmányozd a különféle (pl. kohéziós) alapokról meg a költségvetésről szóló EU-s jogszabályokat. Vagy azt hiszed, ott ül Brüsszelben egy kincstárnok, a hasára üt, aztán csak random elkezdi szórni a pénzt? Ráadásul az EU-s pályázati pénzek jó részéhez csak komoly pályázati rendszeren át lehet jutni, a jogszabályok gyakran csak kereteket határoznak meg, azokért még keményen meg kell dolgozni, ez bizony marha messze van holmi "ajándéktól".

2llkedő 2013.07.10. 06:49:02

@Blogger Géza: "Ráadásul az EU-s pályázati pénzek jó részéhez csak komoly pályázati rendszeren át lehet jutni"

A pályázati pénz az nem jár, hanem adható. Lásd itthon a trafikmutyit.

Urfang 2013.07.10. 06:53:20

@peterd127:

Magyar viszonylatban nem az a jellemző, hogy az emberek saját maguk nem látnak bele többet az identitásukba. Itt az a tipikus szokás, hogy az emberek a másikra sütik rá, hogy ő nem lát bele többet. Ez egy beteges szokás, amikor valaki attól érzi magát magyarabbnak, hogy a másiktól elvitatja a magyarságát.

Az meg a másik beteges felfogás, hogy valaki vagy európai, vagy magyar. És ha európai is, akkor kevésbé magyar. Na ez az igazi sötét, végletes, balkáni gondolkodás, köszi hogy bemutattad.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 08:04:45

@Nick Leeson:

Mondtam én, hogy nem jártunk jól? Jól jártunk, még kulturálisan is.

Azonban abszurd az ellenkező véglet, mely szerint hálásnak kellene lenni ezért.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 08:06:59

@MacChicken:

Mi az a tudjukik? A zsidók? Ha igen, nem igaz, hogy mindenhol utálják őket. Ez is egy magyar tévhit. Vagy a cigányok? Rájuk már jobban igaz ez, talán csak Spanyolországban nincs cigányellenesség.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 08:10:32

@Urfang:

Ez a pozitív érzelmi kötődés nyugaton nem létezik. Ez a gond. Addig oké, hogy a belga meg a francia jűl megvan egymással, de egy lengyelt, magyart, románt illetően már nem így van.

Csak egy példa: az angol közvélemény jelenleg a döbbenet állapotában van, ugyanis megtudta: a brit kormány nem tudja megállítani januér 1-től a románok és bolgárok szabad munkavállalását Angliában. Még azt sem tudták, hogy mik az EU alapelvei.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 08:11:04

@csak egy néző:

Nekem személyesen semmi, mivel nem élek az országban.

Blogger Géza 2013.07.10. 08:45:24

@félázsiai 2llkedő: Az országnak JÁR a keret, azon belül az ország hatóságai döntik el, kinek is jut konkrétan.

Urfang 2013.07.10. 08:46:27

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Szerintem ez csak a te előítéleted, ami ráadásul leegyszerűsítő, kollektív. Biztos vannak, akik nem viselnek szimpátiát a keletiekkel szemben, mások meg igen. De ez nem a nyugatiak sajátja, itt is ugyanez van. Láthatóan te sem viselsz szimpátiát a nyugatiakkal szemben, mások meg igen. Amit itt a szemükre vetsz, az rád ugyanúgy illik.

Az angoloknak ilyesmit a szemükre vetni meg különösen nagy prosztóság. Rengeteg kelet-európai van náluk, talán a legtöbb Európában, olyan arányban vannak náluk ami a fóbiásabb keleti államokban már idegrángást okozna, ha Budapesten annyi idegen szót lehetne hallani mint Londonban, a nácik már üvöltve követelnék, hogy tisztítsák meg a várost.

Engedtessék már meg nekik, hogy aggódhassanak a további bevándorlástól, amikor már kevesebb az angol Londonban mint a külföldi. És te még szemükre vetnéd, hogy ők a xenofóbok, amikor éppen ők a legbefogadóbbak. Veled valami baj van haver ha ezt komolyan gondolod. Nekem inkább úgy tűnik, hogy saját magadat vetíted ki rájuk. A nővérem ott él, én is voltam kint, baromira nem úgy van ahogy látni szeretnéd. Vannak persze ott is idegengyűlölők, de nem az a jellemző.

A franciák szintén sokkal befogadóbbak mint mi keletiek, van persze az ő bevándorlóiknak is legalja, a bűnöző elemek, a parazita söpredék, őket naná hogy nem kell kesztyűs kézzel simogatniuk. A németek a legtöbbet tesznek az Európa-projektbe, baromi sok munkájuk megy el másokra.

Engem nagyon lever amikor azt látom, hogy mi vagyunk akik leginkább szívjuk a csöcsüket, a fejlesztéseink 90%-a az ő adójukból van, nem nekünk kell munkát adni az ő bevándorlóiknak, és nemhogy egy kis hálát nem bírunk kipréselni a szikkadt szívünkből, de még mi anyázzuk őket, rájuk vetítjük a saját fóbiáinkat, azzal kábítjuk magunkat hogy miattuk nincs itt Tündérország, ők húznak le minket nem mi őket.

Na az ilyen miatt teljesen meg tudom érteni hogy egyre inkább pikkelnek ránk, pedig nem mind ilyenek vagyunk, csak remélni tudom hogy ők nem ítélnek ilyen kollektívan a mi kerékkötő, jár-nekünk-parazita, nem-kell-hálásnak-lenni, ők-a-gonoszak-mi-meg-jók, mikor-dől-már-össze-a-zeju, frusztrált, komplexusos, mucsaiparasztjaink miatt.

csak egy néző 2013.07.10. 08:53:35

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Akkor mi a qrva anyádért pofázol is bele itt bármibe is, te moslék.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 09:03:00

@csak egy néző:

Ja, beindult nálad a "ne szavazzon, ha nem adózik" című bunkómagyar lemez?

MacChicken (törölt) 2013.07.10. 09:23:28

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Jajj, mar miert lennenek a zsidok? "Természetesen nem dolgoznak, koldulnak és segélyeken élnek" - ez nem a zsidokra jellemzo.

csak egy néző 2013.07.10. 09:33:02

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Mesélj már baromarcú komám, ha ilyen nagyon okos vagy, akkor vajon miért nem itthon boldogulsz ezzel a nagy nemzeti öntudatoddal. Jutna neked is egy-két fidszes segg, hogy boldogulj.

2llkedő 2013.07.10. 09:39:45

@Blogger Géza: A kis zsebdiktátornak JÁR a szája.

Ami a tiéd az az enyém is, ami az enyém, ahhoz neked semmi közöd.

csak egy néző 2013.07.10. 09:48:03

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Gondoltam, hogy nem fogsz válaszolni.
Azt persze sokan tudjuk, hogy te vagy itt a helikopter. Legalább egyszinten vagy a Blogger Gézukával. Lehet, hogy egy pár vagytok???

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 09:50:08

@csak egy néző:

Te meg csak egy anoním bérkommentelő vagy, ami eléggé gázos státusz...

csak egy néző 2013.07.10. 09:57:26

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Csak nem azt mondod kisköcsög, hogy neked június óta ez a név szerepel a személyidben?? Vagy a Lendvai utcában ezen a néven regisztráltak??

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 10:05:41

@csak egy néző:

Akinek azonosítható nickje van, az nem anoním.

Ledvay utca? Semmi közöm hozzájuk.

christvhu 2013.07.10. 16:35:39

@ob.szerver: Azt hiszem olvasták..... Legalábbis tegnap este, mikor hazafelé mentem, valami fekete autó gurult utánam vagy 5 kilómétert)))) Gondolom abból osztják a pénzt.

hatmandu 2013.07.10. 21:23:32

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ha már bérkommentelőkről van szó. Feltűnt, hogy minden nap, minden egyes poszt alatt tucatszámra állnak a kommentjeid. Nem tudok olyan cikket megnyitni, ami alatt nem ontod a hozzászólásokat, politikától valláson át homoszexualitásig, szarra csipogó okospelenkától a Burger King legjújabb ajánlataiig.

Az elmúlt 25 napban 2200 kommentet írtál, nagyjából napi százat, reggeltől estig megállás nélkül. Az ha 8 órát alszol, tízpercenként egy komment.

Mi ez az egész? Mivel foglalkozol? Munkanélküli vagy, nyugdíjas, vagy befutott vállalkozó, akinek annyira nincs már dolga, hogy azt csinál amit akar? Csak azért kíváncsiskodom, mert ha már folyamatosan téged olvaslak, szeretném tudni, hogy kiféle-miféle ember vagy.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.10. 21:32:22

@hatmandu:

Elárulom a "titkot": számítógéphez köt a munkám és az internethez, így eleve fent vagyok napi 10-11 órában. Gyakorlatilag munka közben nézem a blogokat pihenésként.

Összesen a blog.hu-n van kb. félmillió kommentem kb. 10 év alatt, csak ez kb. a 25. nickem - hozzátesem mindegyik nicknél azonsítható vagyok, mert hasonló mindig a nickem. Korábban az Index Fórumban 180 ezer hozzászólásom volt, de kitiltottak örökre 2007-ben.

Nagyon sok kommentem, kb, 15-20 ezet volt még a NolBlogon is. Máshol ritkán, nincs időm sok helyet nézni.

Egyébként ősinternetes vagyok. Már a világháló megjelenése előtt neteztem.
süti beállítások módosítása