Publius

Szabad változatok demokráciára, köztársaságra és kapitalizmusra liberális fiataloktól.

Powered by

 

Ilyen jókat írtunk

Szabadságfolyam

Force Feed

2013.01.20. 12:59 Szalai Ervin

Felnőttek, felnőttek, szépen viselkedjetek!

Címkék: botrány educatio hoffmann rózsa hallgatói hálózat Balog Zoltán

Szombat délután látom, mi történt az Educatio konferencián, hogyan zavarta meg néhány Hallgatói Hálózatos aktivista a rendezvény semmitmondóan simulékony idilljét, látom a közönség néhány "felnőtt" tagjának reakcióját. Hiába áll tőlem távol a hahás megafondemokrácia, hiába gondolom, hogy a tiltakozásnak előremutatóbb formái is lehetnek, az idősebb generáció lekezelő viselkedését látva percek óta remegek a dühtől.

Huszonhárom év alatt és az egyetemi tanulmányaim végéhez közeledve simán kijelenthetem, hogy egy igazi világfájdalmam van, és az bizony az idősebbek néha rendszerszintűen rossz hozzáállása a világ nagy kérdéseihez, igazságtalanságokhoz, a jövőhöz, végső soron hozzám és társaimhoz.

Merthogy azért előfordult, hogy valamit máshogy láttunk. Igazságtalan ez, igazságtalan az, emezt máshogy kéne, most pontosan miért is úgy kedves Tanárnő, Igazgatónő, Doktor úr, szülők, tudomisén kicsodák, akik éppen a focipálya mellett sétálva szólnak ránk, amiért inkább mégse csináljunk semmit, de legalábbis hangosak ne legyünk, tehát felnőttek, akik majd megmondják, mi legyen. Nem indokolják meg, nem magyaráznak el semmit, nem kezelnek partnerként, csak mert idősebbek.

A legszebb ezekben a helyzetekben, hogy sokszor pont azért nem képesek tisztességesen viselkedni a fiatalokkal, mert - meglepetés - ők sem tudják, miért kell úgy csinálni. A főnök, a Professzor úr, a jóízlés, a nyomorult szomszéd, akinek a rosszallásától félni kell, bizonyára így szeretné. Neki fogalma sincs, egyszer sem gondolt bele, és ezért most nagyon kellemetlenül érzi magát, amiért néhány taknyos mintha mégis magától és önjáróan - amire ő sose volt igazán képes - látszólag gondolkodni próbál.

És miközben neki elgurul a gyógyszer, üvölt mint a sakál kétségbeesésében, hogy mégis hogy van az, hogy nem ő gondolkodik, pedig már évek óta "letett valamit az asztalra", a többi "felnőtt" sokszor cinkosan hallgat. Volt már ő is ilyen helyzetben, és nagyon rosszul esett neki, de most végre valaki kiáll érte is. Kiáll érte, a nem gondolkodásért, a vitaképtelenségért, és egy olyan társadalomért, ahol a nemtudás bűn, szégyen, kiközösítés.

*

Szerintem elég sokan egy életre megutáltuk ezt. Nem kell egyetérteni a diákok összes követelésével, de az a minimum, hogy a kormány érdemben válaszol a kérdéseikre és kritikáikra. Ha erre mégsem hajlandó, ha még arra se futja, hogy "bocsi srácok, nincs pénz, és különben is mi így fogjuk átalakítani az oktatási rendszert ezért meg ezért, ha nem tetszik, szavazzatok legközelebb másra", akkor ne csodálkozzunk, ha a diákok egyre dühösebbek lesznek, és figyelmet, energiát, szóbaállást követelnek. Barbár módon, de értelmet. Ha kell, megafonnal. Bele a szánalmas kis önérzetek tengerébe.

 

 

91 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://publius.blog.hu/api/trackback/id/tr375027438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

explanatus 2013.01.20. 15:33:05

(a történet már jó pár éves) „Kötelességtudó”, jó szülőként szinte naponta kérdeztem, no mi volt ma a suliban? A szokásos válasz: Á, semmi. Le is tudtam ezzel ”szülői kötelességem”, mígnem egy napon véletlenül össze nem futottam gyerekem tanár nénijével. Tudod, hogy a gyereked egy ideje nem jelentkezik és szinte nincs is jelen az órákon, szegezte nekem köszönés helyett. Hoppá, mondtam most magamban, ahogy a gyerek szokta. Hoppá, akkor valami nincs rendben. Biztos a serdülőkor, mondtam.

Hogy nem vegye támadásnak, következő alkalommal már bővebben kérdeztem. No, mi van a suliban, jegyek? Á, semmi, volt megint a válasz. Nektek is van új tanárotok, volt a következő kérdés. Ja. Ezzel meg is voltunk.

Mivel csak szülői értekezletekre jártunk, nem igazán volt ismert előttünk az iskolában folyó munka. Annyit azért hallottunk, hogy „személycserékre” került sor a tantestületben, ami annyira sikerült, hogy egy két pedagógus helyben nem talált munkát.

És milyen az új tanár néni? Volt következő alkalommal a próbálkozás. Hát, jó. És milyen volt a régi? Hát, az még xy-nak is mert egyest adni, szaladt ki a gyerek száján.

Szóval, kedves barátom. Igen, úgy van, ahogy mondod. Felnőttek, viselkedjetek szépen! Viselkedjetek úgy, és legyetek olyanok, hogy mertek még xy-nak is egyest adni. És mertek a gyerekek szemébe nézve meghallgatni, amit mondani akarnak még akkor is ha fáj nektek, amit mondanak és ne feledjétek az igazság ellen a kor és a hivatal nem érv. A kor csupán állapot.

$pi$ 2013.01.20. 17:29:47

Mondjuk ha meghívatlanul bemész egy helyre, magadhoz ragadod a mikrofont és elkezdesz összefüggéstelenül üvöltözni, akkor ne várd, hogy komolyan vegyenek és egyenrangú félként kezeljenek.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.20. 17:42:27

a felnőtteknek nem kell szépen viselkedniük soha, csak a gyerekeket figyelmeztetni, hogy tessék szépen viselkedni.

gyongyosi peter 2013.01.20. 17:46:53

@$pi$: Ez mindenkire mindenkor igaz.

2013.01.20. 18:06:24

Soha ne feledjük, hogy Orbán és társai is így kezdték.

hetyke81 2013.01.20. 18:10:15

A felvételt elnézve, inkább az ordítozó srácot kellett volna lekötözni... Örülhet, hogy nem kapták el, és ruházták meg a biztonsági szolgálat emberei.Az ilyen fajta viselkedés már nem arról szól, hogy igaza van, vagy nincsen, hanem arról, hogy lejáratja azokat akik tisztességesen harcolnak a jogaikért. Jelenleg nincsen sem háború, se forradalom, sem megszállás, hogy a diákok úgymond törvénytelen eszközökkel, polgári engedetlenséggel hívják fel magukra a figyelmet. Érdekes, hogy a röghöz kötés ellen harcolnak. Feri bá megmondta! El lehet menni! Külföldön is van lehetőség tanulni, igaz akkor mellette munkát kell vállalni, áldozni kell a jövőért... Ugye ott nem jönne össze, hogy minden este romkocsmában múlassuk az időnket, meg szórakozni járjunk, hogy másnap még ittasan feküdhessünk el az egyetem padján, és kipihenjük az előző esti tivornyát... Hogy valójában miről szólt az egész? Arról, hogy most rákényszerítik az embert, hogy ha ingyen végez egyetemet, akkor maradjon itthon, és a belé fektetett pénzt termelje vissza, míg ha fizet érte, mehet isten hírével... igen ám! De ha fizetni kell, akkor azt a pénzt vagy megtermeli, vagy hitelt vesz fel, és azt nyögi, és nem a kényelmes, gondtalan hétköznapjait éli... Elgondolkodtató! Irány külföld, mert ott munka nélkül, ingyen élhettek!!!

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.01.20. 18:13:36

Pff, aki azt a szót használja magyar szövegkörnyezetben, hogy "bullshit", attól mit várunk?

Ezt is 1-2 pofonnal haza kellett volna zavarni :) ha már otthon nem kapott.

$pi$ 2013.01.20. 18:22:37

Mindkét oldal faszán leszerepelt. Ha a hallgatói oldalon lettem volna, akkor a társaimmal megbeszéltem volna, hogy mit akarunk mondani, ki mit mond, rövidet, velőset. Megbeszéltem volna mielőtt odamegyünk.

Ha a másik oldalon lettem volna, akkor nem alacsonyodtam volna le a bekiabálók szintjére, hanem azt mondtam volna, hogy "ok, beszéljük meg. nem ezért jöttünk ide, de áldozzunk rá pár percet, beszéljük meg". És aztán "ön kitől venne el többet, hogy az ön diplomájára több jusson? Melyik adót emelné meg, honnan sajtolná ki a pénzt?"

Amatőrök és ostobák voltak mindkét oldalon.

ppppalika 2013.01.20. 18:26:32

@$pi$: Hoffmann szavaztatott, mondta, hogy majd utána. - Hát én is azt hittem volna, hogy az előadás végén, nem pedig a sajtótájékoztatón.

Ha ilyen helyzetben előad az oktatási államtitkár, számoljanak úgy, hogy x idő az előadás, 5x idő a kérdések-válaszok. De itt a jelen lévőknek kuss a neve.

Orszag 2013.01.20. 18:46:37

@hetyke81: Látom, te se látsz túl a "romkocsmában piáló diákok" képén. Bizonyára sok egyetemistát ismersz.

Gaius Plinius Secundus 2013.01.20. 18:51:42

Mit vársz attól a generációtól, ami úgy szocializálódott, hogy tartotta a markát az államnak egész életében? Hogy az állam oldja meg minden gondodat, adjon munkát és kenyeret, cserébe ez a generáció nagy része csendben kussolt, hiába volt elnyomó a rendszer, azzal nem foglalkoztak, csak a nyaraló meg a Trabi és a több szar érdekelte őket.

Ilyen meghunyászkodó, gerinctelen emberektől vársz te bármit is?

Az a baj, hogy a diákok illetődnek meg, pedig ezekre az emberekre nincs miért felnézni... Nekik köszönhetjük, hogy 40 évig szocializmus volt.

Talán ezt kéne közölni velük, nem az akart hitelt felvenni, meg szétcseszni a gazdaságot, aki 1993-ban született...

Gaius Plinius Secundus 2013.01.20. 18:56:54

@hetyke81:

Ja hogy szerinted külföldön mások az egyetemisták?

Hülye vagy bazdmeg.

kukko 2013.01.20. 19:02:58

A diákok leszerepeltek: mielőtt kérdeznek, nem ártott volna átgondolni a kérdéseket, és megválaszolható formában feltenni. Egymás szavába nem kellett volna belevágni.

A kiabáló nő meg egyszerűen kritikán aluli, le akarta járatni a diákokat, de csak saját magát sikerült. Feladta a magaslabdát, de a diákoknak nem sikerült lecsapniuk.

Mitzimackó 2013.01.20. 19:12:08

@$pi$: mért nem voltak meghívva a diákok? minek is, elvégre az ő jövőjükről beszéltek azok a barmok!

Mitzimackó 2013.01.20. 19:14:09

@Gaius Plinius Secundus: "Ilyen meghunyászkodó, gerinctelen emberektől vársz te bármit is?" lehet, hogy az anyád meg az apád meghunyászkodó gerinstelen ember, de hogy hülyegyereket neveltek, az biztos.

Mitzimackó 2013.01.20. 19:16:29

@$pi$: "beszéljük meg. nem ezért jöttünk ide,": érdekes lett volna ilyet mondani, mivel AZÉRT mentek oda, és kréta garbó MEG IS ÍGÉRTE, hogy válaszolni fog a kérdésekre...

$pi$ 2013.01.20. 19:21:01

@Mitzimackó: "mért nem voltak meghívva a diákok?"

Melyikek? Mind? Téged mikor hívtak meg a költségvetés megbeszélésére? Vagy amikor eldöntik, hogy építenek -e autópályát oda, ahol laksz? Vagy amikor eldöntik, hogy a gyógyszeredet támogatja -e az állam? Vagy amikor eldöntik, hogy vegyenek -e fel a nevedbe pár milliárd kölcsönt?

Miért lenne a diákoknak nagyobb beleszólása az oktatási rendszerbe mint mondjuk a rákbetegeknek a rákkutatás finanszírozásába?

Én rugalmas vagyok, ha tudsz valami jó érvet mondani, akkor ne fogd vissza magad.

Gaius Plinius Secundus 2013.01.20. 19:26:14

@Mitzimackó:

Aham, akkor nézzük meg ki vette fel a kölcsönöket a 60-as évek óta? Szerintem az nem a mostani 20-as korosztály...

Na akkor miért is tartunk itt, ahol tartunk?

$pi$ 2013.01.20. 19:28:40

@Gaius Plinius Secundus: Korosztályok nem vesznek fel kölcsönöket, kormányok vesznek fel kölcsönöket, akik emberekből állnak. Pár emberből.

Gaius Plinius Secundus 2013.01.20. 19:31:58

@$pi$:

Igen, és az a korosztály mikor ment ki tüntetni a rendszer ellen úgy, mint a mostani?

Igen, semmikor.

És tudod miért nem? Mert gerinctelen, meghunyászkodó emberek nem mennek az utcára.

De most lehet nagy Fideszesnek lenni, hiszen az milyen egyszerű.

Aki a Kádár rendszerben szocializálódott, attól jobb ha nem várunk semmit.

Már eleve nevetséges, ha valaki a korára hivatkozik.

$pi$ 2013.01.20. 19:41:46

@Gaius Plinius Secundus: "Igen, és az a korosztály mikor ment ki tüntetni a rendszer ellen úgy, mint a mostani?

Igen, semmikor.

És tudod miért nem? Mert gerinctelen, meghunyászkodó emberek nem mennek az utcára."

Hidd elég, elég sokan elég sokszor kiment tüntetni. A Kádár rendszerben is, utána is. Kijöttek a rendőrök, aztán elvitték őket. A tévébe meg nem rakták be őket, hanem egy riportot raktak be arról, hogy a bivalybasznádi téesz melléküzemága talicskanyikorgatót gyárt.

A mostani diákok semmivel sem gerincesebbek mint bármelyik előző generáció diákjai. Mondjuk kevesebb a fizetett besúgó, a KISZ titkár, párttitkár, III/III-as ügynök. Nem erőlteti a hatalom ezeket.

Pécsett az egyetemen még most is mesélgetnek azokról a hallgatókról, akik megpróbáltak valamit csinálni és akiket annak idején Gyurcsány Ferenc elkaszált.

Könnyebb ám gerincesnek meg szókimondónak lenni, ha történetesen nem b.sszák ki érte az embert az egyetemről egy életre és nem teszik tönkre az egész életét egy beszólásért.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.01.20. 19:42:49

Az van kiírva: "Tessék csengetni"
De akkor velem ne tessék kiabálni!

$pi$ 2013.01.20. 19:43:34

@Gaius Plinius Secundus: Jah, még valami. A mai diákság mikor ment ki molotov koktélokkal neki az orosz tankoknak? Soha. Szerencsére nem kellett. És akkor kevesebbek azoknál? Nem, csak szerencsésebbek.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.01.20. 19:45:05

Nemcsak a szociktól de a még csak alig alig induló Bajnai miniszterelnök úrtól is jól beszartak, alázzák plakáton a polgárok pénzén!
Lázár te szarjankó!
Orbán , hazug disznó, világ szégyenünk
Matolcsy kretén
Pintér tolvaj, rabló, dísznyugdíjas
Dájcsfürj....kretén , szánalmas nulla
Szargyártó Péter...
Selmeczy milliárdos rusnya, buta fideszes szőke nő
Rogán aljas törpe
i tag dase...

Készülj a kormány és az igazi rendszerváltásra!

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.01.20. 19:46:36

@$pi$: Volt meghívójuk, ott lógott a nyakukban. (Még kaját is kaptak, ingyen, ha láttad a Hír TV-t.)
Szót is kértek, elméletileg lehetőséget is kaptak. Gyakorlatilag meg nem.

Én már több, mint negyven éves vagyok, de még ma is összeszorul a gyomrom, ha ilyen felvételt látok. Az a göndör hajú gyerek én is lehetnék, s bár én kevésbé kihívóan szálltam szembe a KISZ KB-val, de kábé ugyanez volt a reakció.

$pi$ 2013.01.20. 19:50:17

@Rendíthetetlen Álamkatona: Nem nagyon tájékozódtam, nem is tudom pontosan mi történt. Csak ami a felvételen volt.

Amúgy igen, szükség van ilyen emberekre, nagy szükség. Fel kell verni az állóvizet, ez a demokrácia. Nem csinálták jól, dehát fiatalok, persze.

Én messze nem a hallgatók ellen vagyok, csak megnyitnék egy-két egyéb kérdést és megemlítenék egy-két más nézőpontot is. Én szeretem az *egész* képet látni, ennyi az egész.

Maitre 2013.01.20. 20:13:26

Nem lehetne végre abbahagyni a cirkuszolást?..

Mérges 1234 2013.01.20. 20:40:39

Ténleg gyomorforgató volt az egász, de semmi baj ez a mostani kormány szelemisége

Kussoljonak az érintettek, nem is hallgatjuk meg őket, aki nincs velünk az nem is létezk.

Korrektül válaszolni kellett volna a diákoknak, nem pedig örjöngeni. Azok a szarjankok akik üvöltöttek, ahelyett, hogy meghallgatták volna a diűkokat, ugyanazok a szervilis faszok, akik egykor a Kádár rendszer alatt is tapsoltak, lehet nem ugyanaz az ember, de ugyanaz a szemilyésg típus.

Kérdezni, sosem bűn, nem válaszolni, vagy elhallgatatni a kérdezőket, na az bűn.

Az ilyen kérdések vinnék előre a világot.

Kr, hogy még most is van egy csomó hülye, aki ezt nem képes belátni, nem minden kérdés politikai támadás ám, is tényleg létezik olyan kritika ami előre vinné a dlgokat.

Szarrá fog menni az ország. De azt hiszem, azok, akik szerint a diákok képviselői nem kérdezhetnek egy konferencián, azok akik szerint, mindig csak a szervilis barok véleményét lehet meghallgatni, megérdemlik, hogy a hajóval együtt sülyedjenek.

Mérges 1234 2013.01.20. 20:42:08

De folytatom még, az aki egy kárdás felvetsének jogosoágád nem annak tartalam, hanem a kérdező életkora alapján akarja megitélni, kötözni való rohadék, és tanárnak sem való.

Vég van már a tekintélyelvűségnek, az értelmet a logikus gondolkodást kell tisztelni nem a poziciót, a hatalmat.

Rohadékok.

tableno 2013.01.20. 20:43:54

Aki szerint a diákok megérdemelték ezt a minősíthetetlen bánásmódot, amikor csak annyit akartak, hogy ne róluk döntsenek nélkülük a "nagyokosok", az megérdemli, hogy egy nap majd az ő arcába taposson bele a hatalom csizmája. És közben röhögjön rajta a többi elnyomott szerencsétlen, akik igazából csak annak örülnek, hogy éppen nem őket basztatják. Azt hiszem, Kertész Ákos erre gondolt, amikor leírta az inkriminált mondatát...

Pan Modry 2013.01.20. 20:44:54

@$pi$:
Az a baj hogy ebbe a megbeszelesbe senkit nem hivtak meg. Lenyegeben az adofizetok megkerdezese nelkuld dontenek arrol hogyan es milyen feltetelekkel es milyen minosegben vesznek majd oltatasi szolgaltatasokat az adofkzetok gyerekei.
A diak a felsooktatas ugyfele, eppen ezert szerintem igenis van beleszolasa a dolgokba.

Pan Modry 2013.01.20. 20:49:12

@kukko:
Ezek a diakok diakok, nem profi politikusok. Raadasul akik az anyagokat vagjak azok mindezt ugy teszik hogy lejarassak a diakokat, ja es az adofizetok penzen probaltak lejaratni a diakokat ami kulon undorito.

Illetve ezek a mocskok korabban a birkamenetet is a diakok ellen akaak kuldeni.
Remelem 20 ev mulva ezek a diakok olyan torvenyeket fognak megszavazni hogy a mai aktiv politikusok emberhez meltatlan korulmenyek kozt fogjak tengetni oreg eveiket es nyomorban fognak megdogleni, mert aki az adofizetok penzet igy szorja es semmibeveszi azokat akik ezt a penzt eloteremtik, mast nem erdemelnek.

$pi$ 2013.01.20. 20:51:01

@Pan Modry: "A diak a felsooktatas ugyfele, eppen ezert szerintem igenis van beleszolasa a dolgokba. "

Okés, de akkor nekem is, mert tőlem meg vonják az adót. És fentebb soroltam, hogy mi mindenbe akarok még én is beleszólni az úthálózattól kezdve az adórendszeren keresztül a törvényalkotásig.

Rohadtul nem értek egyet a sebességkorlátozás mai értékeivel és tele van a hócipőm a csatornafedelekkel meg az utak minőségével. Hova lehet menni beleszólni?

Nehogy már a diákok beleszólhassanak az oktatásba, kibalhézzák maguknak a több pénzt, tőlem meg elvegyenek valamit ezért és még bele sem szólhatok! Az nem lenne fair, ugye?

Mérges 1234 2013.01.20. 20:56:53

@$pi$:

Nem a beleszóls a lányeg, de kérdezniük csak szabad, vagy nem????

Ha a Gyurcsány patkányék tarottak volan előadás az oktatási reformról, akkor lehetett volna kérdezni????

Nem akarod érteni te sem, hogy ez a mentalitűs, az ami miatt az emberek meggyűlölték a Kádrá redszert, és most ez jön vissza. Hatalmi arogancia, stb.....

Nem a Fidesszl van a baj, hanem ezzel a mentalitással, ha valahol gondok vannak, akkor lehessen azokat a gondokat felszínre hozni. És igen meg kell őket hallgatni, és útána válaszolni a kérdésekre.

Ha ez sikerül, majd bármelyik hatalmon lévő kormánynak, akkor indultunk jó irányba. A gyurcsányék és a Fidesz is azt csinálja, hogy a kritikus szájat betömi, nem pedig érdemben válaszol a kritikára.

Ez a baj, és még nagyobb, hogy ettől egyesekbe nem szalad fel a pumpa, sőt van akinek ez még tetszik is.

$pi$ 2013.01.20. 20:57:20

@tableno: "Azt hiszem, Kertész Ákos erre gondolt, amikor leírta az inkriminált mondatát... "

Ha erre gondolt volna, akkor ezt írta volna le.

ember100 2013.01.20. 20:58:07

Helló !

Érdekes az ilyen bekiabálós , tojásdobálós kereplős... rendzavarások nem zavarták ennyire a tekintetes úriasszonyt és a többieket amikor még a Gy. F. , Dmszky Bajnai voltak a hatalmon :)

tableno 2013.01.20. 20:59:51

@$pi$: Na te vagy a homo kádáricus tökéletes mintapéldánya. Azt mondod: "Okés, de akkor nekem is, mert tőlem meg vonják az adót. És fentebb soroltam, hogy mi mindenbe akarok még én is beleszólni az úthálózattól kezdve az adórendszeren keresztül a törvényalkotásig." - és teljesen igazad is van - ezt hívják pogári demokráciának. Ezért kéne, hogy szolidáris legyél a diákokkal, hogy mások is szolidárisak legyenek a te jogos igényeiddel. Ehelyett te azt mondod, hogy mivel te nem tudod érvényesíteni a jogaidat, ezért más se érvényesíthesse! Gratulálok, ön kéthetes Belarusz társasutazást nyert!

$pi$ 2013.01.20. 21:00:35

@Mérges 1234:
"Nem a beleszóls a lányeg, de kérdezniük csak szabad, vagy nem????"

Dehogynem a beleszólásról van szó, teljesen jogos. Nyilván nem kérdezni mentek oda, ezt mindenki láthatja. Jogos is, szóljanak bele.

De nehogy már csak ők szóljanak bele, én is bele akarok szólni.

Éhes_ló 2013.01.20. 21:09:05

Nos a hülyegyerekeket minél több helyen kellene bemutatni.
Ez segítene buktoréknak és a jobbiknak, mert minden dolgozó és adót fizető emberben felmegy a pumpa amikor ezeket a taknyos orrú, szdsz-ből szalajtott handabandázókat látja és hallja.
Szomorú, hogy nem tanították őket tisztességre, de ami késik nem múlik.
Szóval ezt kellene nyomni naponta kétszer, vagy négyszer és a 2014 évi választások már el is vannak rendezve.

Mérges 1234 2013.01.20. 21:14:17

@Éhes_ló:

Remélem ironia volt....

Ha nem akkor szánni való hülye vagy. Hiszen pont ezek az emebrek fogják megváltoztatni a világot, azt hiszem vége már annak a világnak, hogy fogd be a pofád kölök, mi döntünk.

fefe79 2013.01.20. 21:19:01

Vártam, hogy legyen egy blog a témában, ahol magam is elmondhatom a véleményem. Engem is iszonyúan felidegesített ez a lekezelő, a diákokat kétéveseknek néző, arrogáns, lekezelő stílus. Milyen jogon tegezi az a nézőtéri hülye kurva a diákokat, amikor ők magázódnak? Milyen jogon mondja, hogy ne szólaljanak meg? Ezek kábé abban vannak, hogy majd a kormányzat (akiknek csontig benyalnak a férgek) elintéz mindent, a többinek meg kuss, különben kivezetik őket a verőlegények.
A jelenlévő felnőttek hozzáállása kb. a tekintélyuralmi rendszereket idézi. Az egész Fidesz-KDNP-kormányzatnak ez a stílusa. Hazudni meg ők is úgy tudnak, mint a vízfolyás.

fefe79 2013.01.20. 21:21:37

@Mérges 1234: igen, a Fidesz a fiatalok pártja, szerintük. Nem tudom, hogy ki hiszi még mindig azt, hogy a Fidesz képviseli legjobban a fiatalok véleményét. Ők tojnak rá leginkább, és minden ellenvélemény a végsőkig irritálja őket.

ppppalika 2013.01.20. 21:22:04

@$pi$: " Nyilván nem kérdezni mentek oda, ezt mindenki láthatja."

Ebben nem vagyok biztos. Persze ellenpróba nincs, de úgy gondolom, ha a végén Hoffmann nem ül le, hanem azt mondja, hogy "Tessék, fiatalok, kérdezzenek!", akkor kérdések hangzottak volna el. Ez a bekiabálás - ha erre készültek - megtehető lett volna közben is.

$pi$ 2013.01.20. 21:34:10

@ppppalika: Ugyan már kérdezni valamit a Hoffmanntól? Ennyire senki sem lehet egyszerű... :)

De most komolyan, tiltakozni mentek oda. Nagyon modoros a tiltakozást kérdésként megfogalmazni, de bármikor megteheted. Egy biztos: a kíváncsisághoz semmi köze nem lesz. Kíváncsiságtól nem kezdesz el kiabálni, az a felháborodottság.

rugoman 2013.01.20. 21:59:54

@tableno:
Te hülye vagy, bazdmeg. Nem érted meg, hogy az Ő pénzén tanulhatsz? Anyád fizeti a kérót, kaját, piát, cuccot meg a fesztiválbelépőt, az állam meg tolja beléd az adóforintokat, amire máshol is kurva nagy szükség lenne. Pillanatnyilag nagy rakás ember nyugdíja kérdéses, annak ellenére, hogy évek (-tizedek) óta fizeti. Rengetegen vannak állás nélkül, napi megélhetési gondokkal, esetleg gyerekekkel, kilátástalan helyzetben. Emberek fagynak meg a saját pecójukban, mert nem futja fűtésre. Erre előkerül egy rakás rövidgatyás naplopó és nehezményezi (mit nehezményezi, kikéri magának!), hogy bármit is hozzátegyen a közöshöz. Nekik JÁR az ingyen oktatás, és ha megvan a papír, az csak az ÖVÉK, ahhoz senkinek semmi köze! ..pillanatnyilag nagyon rossz a megítélésetek - és ezt ti is érzitek - és ezen öt hőzöngő idióta sem javított. Kicsit helyre kéne tenni az arcotokat és kivenni a részeteket a munkából.

Éhes_ló 2013.01.20. 22:03:44

@Mérges 1234: irónia volt, persze.
Ezek a taknyos orrú hülyegyerekek még egy svábbogár irányát sem változtaják meg, nem hogy a világot, vagy bármit.
Felültek egy hullámra ami ugyan úgy dobja őket le, mint ahogy felkapta.
Addig randalíroznak, míg pár felmérgedt professzor, vagy tanseg megmutatja nekik merre lakik az óristen oszt mehetnek a soroshoz ösztöndíjért további pár évtizedre, mint vaccpawör.
Szóval jó hogy sztároljátok őket és az is jó ha minél többször leadja a média, mert sok sok ember kap tőle agyfaszt és ezek a felmérgedt kevés pénzért kőkeményen dolgozó emberek ezek után nem a libásra, meg a handabandázó senkikre szavaznak az tuti, hanem arra ki ezek alól kihúzza végre a sámlit, mint gazdáik az szdsz alól.

Mérges 1234 2013.01.20. 22:11:10

@Éhes_ló:

Értem, tehűt továbbra se merjen kérdezni senki.....

Valaki rta már fejebb, hogy Viktor is pont ilyen volt, igen mindig a lázadók viszik előre a világot a többi hozzád hasonló szar csak úszik a híg fossal.

Kérdezni kell, és minden kormányt szembesíteni a saját mocskával, nem befogni az ellenvéleményen lévők száját, hanem valódi érvekkel legyőzni őket.

Igen is kell kérdezni, mert pontosan a felsőoktatás az ahonnan útoljára kell pénzt elvenni. Aki ezt nem érti az fasz.

layo 2013.01.20. 22:45:05

Egyszerűen felháborító a szőke picsa és az öltönyös tanár egyúttal polgármester úr lekezelő személyeskedése.Örülök, hogy ez másoknak is feltűnt.Ez az egész nekem olyan békemenetes, ahol megvédik a regnáló rezsimet néhány díszpinttyel az élen, a kitalált ellenséggel szemben.Itt most a diákok voltak azok. Undorító, még ha a HoRo kelt volna ki magából, az hagyján, de ezek a szerencsétlen talpnyalók, önszántukból...Ezért is tartunk itt, ezért van kétharmad.

fefe79 2013.01.20. 22:48:42

@layo: szervilis, kutyai alázatosságú ország. Utóbbi kifejezést Petőfi használta képviselői kampányában.

ppppalika 2013.01.20. 22:49:09

@$pi$: "Egy biztos: a kíváncsisághoz semmi köze nem lesz. Kíváncsiságtól nem kezdesz el kiabálni, az a felháborodottság. "

Egy biztos. Ez nem derült ki. Ez nem derülhetett ki.

Tegyük fel, hogy vársz 20 percig, hogy kérdezhess. Majd mielőtt feltehetnéd a kérdést, a reménybeli válaszadó hátat fordít és elmegy. Ez nem túl nagy önuralommal rendelkező személyeknél - a fiatalok inkább ilyenek - felháborodássá alakul.

(Egy eladó azt mondja, mindenkit kiszolgálok, csak várják meg, míg kirakom az árut. Kirakja, majd közli, hogy lejárt a munkaideje és elmegy. Nem fogsz tudni vásárolni... de lehet, hogy kimondasz néhány olyan gondolatot, amit egyébként nem.)

Éhes_ló 2013.01.20. 22:51:28

@Mérges 1234: a következtetésed téves.
Kérdezi szabad, de megvan hozzá az illem és a szokás miként kell megtenni.
A prof. a tanár amikor előadást tart szól, hogy most lehet kérdezni.
No akkor lehet.
Máskor meg kuss van, vagy kihajtanak a teremből.
Ha meg kérdezel akkor megvárod míg szólítanak, és szépen udvariasan felteszed a kérdésedet.
Ha nem megy leülsz, vagy kihajtanak a teremből.

Mindezt kizárólag és csupán csak azért, mert a taknyosorrú huszonéves nem tanár, nem professzor, nem választotta meg senki semmikor sehová, nem képvisel senkit magán és néhány haonszőrű sosem dolgozott soha semmit nem teljesített társán túl és csak magáért tartozik felelősséggel, vagy még azért se, ha nagyon hülye szegény.

Buktor is ilyen volt, de a késő kádári rendszerben appel megdumálta sorossal, hogy a korabeli taknyosorróak pofáját nem verik be a csepeli csőgyári melós munkásőr, vagy kovács2.béla közrendőr ezért verhette a nyálát.
Oűlyan is lett felnőttnek, amilyen akkor volt sorosösztöndíjas takonynak: hülye, felelőtlen, szemét, senkiházi.

Pont ezért kell megtanítani a gyerekeket a tiszteletre és a rendre.

Meg van a hely ahol lehet kérdezni. Oda kell menni, vagy olyan bulit kell rendezni, nem a másik rendezvényére odapofátlankodni, beordítozni bunkó módon.
Meg is lehet írni a kérdéseket.

Aki azt hiszi, hogy mindenki aki nem ért vele egyet az fasz, nos az ugyan olyan taknyos hülyegyerek, aki nem érti a világot és pofára esik, amikor kiderül, nem olyan egyszerű, amilyennek gondolja.

Pénzt meg onnan lehet elvenni, ahol van.
Ahogy elnézem nem ártana, ha feleannyi taknyos hülyegyerek verhetné a lompost, ha a tanáraiknak csak ennyire sikerül őket megtanítani. Ilyen modorral és ennyi ésszel lehetnének talán kukások, vagy csatornapucolók, mert egy komolyabb műhelyben már akkora maflást kapna a szakitól amikor így viselkedik, hogy bukfencet vetne.
Hármat.
Te is, ha képtelen vagy kulturáltan véleményt nyilvánítani azzal szemben, aki tisztelettel és őszintén szól hozzád.

Mérges 1234 2013.01.20. 23:12:11

@Éhes_ló:

Ok, de ott tévedsz, hogy a jelenlegi hatalom nem hagyja szóhoz jutni azokat az erőket, akik szimplán csak krdeznének, vagy netán kritikát fogalmaznának meg.

Persze az előd tetvek is ilyenek voltak. Amúgy, ahogy többen is írták, megigérte nekik Hofman, hogy válaszolni fognak a kérdéseikre, de jó szokás szerint nem engedték őket kérdezni.

De ézd csak tovább, letiltották az iskolaigazgatókat a nyilatkozatokról, Hofman Rózsa nem megy el a diákok egyeztetéseire.

Egy kultúráltan működő demokratikus országban meg van a modja a kérdés felvetésnek, de a miénk talán soha nem volt, az de most semmiképpen nem az.

Nincs lehetőség beeszolni a dolgokba, de mg csak a kritikák megfogalmazására sincs mód. Gondolom hallottál róla, hogy az iskolák álamosítása körül mekkora botrányok vannak, és mi a válasz:

Normálsi helye az lenne, hogy igen vannak gondok, néhol komolyak, és igyekszünk megoldani azokat.

Nálunk: Nincs probléma ez egy siker, s egyébként kus, ha mégsincs kréta vegye meg a pedagógus.

Érted????

Nagyon komoly gond van, nagyon eldurvult a heyzet, ahol nem maradt más, mint az ilyen és ehhez hasonló akciók.

És bár lehet, hoyg ezek a srácok ne tettek le semmit az asztalra, mégs fel nézetünk rájuk, mert ki merik nyítni a pofájkat, fel merik vállani az arcukat, miközben a trsdalom nagyobb felel csak lapít, vagy éppen aszisztál mindehhez.

Rózsa asszony mit is tett le az saztara??? Nem volt tán MSZMP prttag???? most meg KDNP-s???? Nem vágod még mindig?

Igen jár a tsztelet sokakanak ebben az országban, de a politikusaink közül nem sokan érdemelték és érdemlik ki.

Hallottda te nyilatkozni Rózsikát??? Nem halgasd meg,és rá fogsz jönni egy arrogáns felfuvalkodott rohadék. Nem azért mert KDNP-s, akkor is az lenne, ha MSZP-s lenne.

Moscskos hazudozó, aljas szemét. Többször megszegte a diákonak és az embereknek tett igéretét. Emelett llanadóan önmagát dicséri.

Ja olvastl te az új tantervről????? Olvass. Sajnos igenis kell az ilyenajta fellépés, mivel nincs más út.

És igen fel kell nézni ezekre az emberekre.

A tekintéyelvűség már a múlté, egy modern társadalomban csak a tudásnak a józan sznek kell főt hajtani.

agyamputáltak 2013.01.20. 23:22:15

@hetyke81: tévedés, viktorral ellentétben - bár sok mindenben hülye volt - ferkó a "nagymagyar" szélesgábor-demjén-éstsa. összejövetelen mondta, hogy el lehet menni.

"Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!”

agyamputáltak 2013.01.20. 23:23:30

@OrangeOrder: ilyen pofozkodó barmoktól mit várunk? :)

agyamputáltak 2013.01.20. 23:27:20

@tableno: ennyi, tökéletes diagnózis

ecch 2013.01.20. 23:28:51

Ugyan már.. Ha valakinek lehetősége van egyáltalán egyetemre menni, ne legyen már akkora világfájdalma. Majd ha elmúlt 30, akkor fog rádöbbenni, hogy az mi. El ne felejtsük azt, hogy a felnőttek jó része nem a cikkíró által definiált gondolkodni akaró viszonylag értelmiségi diákságra morog, hanem a magukat jogi személynek képzelő, összefüggéseket csak sekélyen átlátó tömegre, akiknek kinyilt a csípájuk az alanyi jogon járó finomságoktól.

agyamputáltak 2013.01.20. 23:29:54

@rugoman: ettől még az átalakítás egy nagy rakás fos, szóval igenis van/lenne miről egyeztetni a széles nyilvánossággal. akár még a tandíjról is, szakok bezárásáról, magasabb alapponthatárról stb. stb.

agyamputáltak 2013.01.20. 23:33:18

@Mérges 1234: ők a tekintélyelvűséget vallják, ne csodálkozz. az ilyeneket meg leköpöm. undorító hitvány alattvaló horda.

Mérges 1234 2013.01.20. 23:36:57

@agyamputáltak:

Nos igen, nem értik, hogy a tekintélyelvnél, többre való a józan gondolkodás.

De, ahogy láttam ma egy másik blogon, sokak szerint a gondolkodás egy zsidó furfang..... :D

Rohadna meg mind az ilyen hülye, ezek bármelyik agyatlanak tapsolnak, legyen annak neve Ferkó vagy Vitya.

tableno 2013.01.20. 23:41:35

@ecch: tessék, te is jókat mondasz. Szerinted az rendben van, hogy a diák arra kell, hogy készüljön, hogy 30 évesen majd jól megtudja, mi a világfájdalom? Hogy az ország egy életen tartó hiábavaló küszködésen kívül mást nem is PRÓBÁL jövőképként felvázolni nekik? És még csodálkoztok, ha le akarnak lépni?!

villamos alóli kacaj 2013.01.21. 00:19:50

Miért válaszolna a diákoknak?
Válaszol bárkinek is?
És hogy mikor fognak?
A kutyám is csak addig nem fogadott szót amíg jól el nem vertem a szíjjal!

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.21. 00:40:26

Ki ez az ember a füleseivel? Egyetemi oktató? Primitív, seholsincs senkiházi, akárki is. Egyetértek a posztolóval. Ez a jelenet katasztrofális.

clegane 2013.01.21. 01:20:41

sajnos kell még legalább 50 év, mire ebben az országban már az idős generáció is olyan lesz, aki nyomokban sem úgy nőtt fel, hogy szüleitől diktatórikus időkben megtanult nevelést kapott.

még a jelenlegi 30as korosztálynak is az a baja, hogy igaz ugyan hogy ők már nem a kommunizmusban nőttek fel, de szüleik abban a szellemben nevelték őket, mert ők azt ismerték.

addig nem csoda ez a hatalmas ellentét korosztályok között, és az éles összeütközés a nyíltan felháborodók és a "hát ezt hogy képzelik"-ezők között.

én ha jelen lettem volna érintett diákként, a videóban szereplő srácnál még sokkal inkább eltorzult arccal üvöltöttem volna, verekedés nélkül biztosan nem úsztam volna meg ha így beszólogatnak, úgyhogy abszolút semmit sem tartok felróhatónak a jelenlévő diákoknak.

clegane 2013.01.21. 01:28:43

@Éhes_ló: félelmetes ez a szervilitás ami árad belőled. mégis ezzel a mentalitással hogyan tudnál bármiről szót emelni, ami nem tetszik neked? egyszer lenne egy téma, amiben a kormány olyan döntést hoz, ami téged és ismerőseidet, családodat érinti különösen hátrányosan, mit teszel? levelet írsz nekik tisztelettudóan? nyilván leszarják. a lényeg, hogy tisztelet meg rend legyen, a hatalom meg eljátszadozik az életeddel, megaláz, kiröhög, ellehetetlenít, szarik rád, de te ezt elfogadod tisztelettel, ez az élet szerinted? ne már.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.01.21. 02:04:03

Oke , nem voltaka diakok felkeszulve, de ez a lekezelo, lealacsonyito hozzaallas azert kivagja a biztositekot. Egyaltalan, egy Educatio kiallitason mit keres ennyi 50-en feluli? Csak nekem fura?

Arrol nem is beszelek, hogy kvazi a mutyizast tartja fenn Rozsa asszony, mutyit, es kez kezet most, amikor azt mondja,a tanarok eddig is megoldottak, hogy legyen ez vagy az az iskolaban. Csak szolok, mar nekik is eleguk van. Nem egyrol tudok, akinek kretat is sajat fizubol kellett venni, a nyomtatopapir az mar trivialis dolog, hogy ok veszik sokszor, nem a suli adja. Teszik mindezt nem eppen magas, sot inkabb alacsony fizubol.

Ugyhogy Rozsa asszony csak fogja be azt a lepcses szajat, uljon le, egyes.

hetyke81 2013.01.21. 02:35:07

@Gaius Plinius Secundus:

Amerikában is elég kemény a tandíj... Hülye az a jó édes anyád...

$pi$ 2013.01.21. 05:44:18

@tableno: "Ehelyett te azt mondod, hogy mivel te nem tudod érvényesíteni a jogaidat, ezért más se érvényesíthesse! Gratulálok, ön kéthetes Belarusz társasutazást nyert!"

Hol mondtam én ilyet? Nem lehet, hogy ezt csak képzelted?

BA2017 2013.01.21. 07:57:40

@Éhes_ló: Nos a hoffer rozsda azt mondta: "A végén lehet kérdezni" és leült. Nem várta meg a kérdéseket. Az ilyen arrogáns matuzsálemet kell megtanítani az illemre a dagadt disznó módszerével, aki a videó végén az ezüst pénzekért a szülői pofonokat emlegette.

Kimondhatjuk nyugodtan, hogy itt nem az oktatásról volt szó, csak a vén kurva és a mellette a vén buzi csak azt mérte fel, hányan tapsolnak nekik a meccsen a tanári karból. Szomorúan tudatom veled, hogy az ország népe buta, mert jól láthatóan egy csomó ostoba ember tanítja/tanította őket. Tudod, ilyen náci/ÁVH stílusban: "Kuss! Én beszélek!" Te is ilyen vagy. Egyél inkább valamit te állat (ló ugye) mert az éhség elvette az eszedet!

ex-dr. vuk 2013.01.21. 08:40:28

Az, hogy "majd az eloadas vegen lehet kerdeseket feltenni es allok rendelkezesukre", majd a vegen egyszeruen szo szerint ELMENEKUL rozsika, az egyszeruen verlazito!!!!

Legalabb merj a szemebe nezni azoknak, akiknek az eletet elbaszod, te senki!

Éhes_ló 2013.01.21. 08:41:26

@Mérges 1234: A rendezvényt nem a haha rendezte, ott (talán) még meghívott sem volt.
Nem tudom mit igért nekik hoffmann, de bármit is igért nem ok arra, hogy a tanáraik, professzoraik előtt pár taknyosorrú hülyegyerek elhajítsa az emberálarcát pusztán a médiafigyelemért.
Vagy ha igen, akkor ennek az eredménye nem csak az esti hiradókban leadott 20-50 sec anyag lesz, hanem a szavazók részéről azoknak az ellenszenve is, akik nem komálják ezt a tempót és stílust.
Ráadásul ők is szavazók és pont annyit ér a szavazatuk, mint a taknyos orrú üvöltöző hülyegyereké.
Hofmann oda megy el ahová akar, mert szabad ember és azzal tárgyal akivel akar, mert ez is a szabadságába tartozik és sehol nincs olyan törvénybe írva, hogy ha összeáll pár hülyegyerek, akkor azokkal miniszteri, államtitkári szinten kell foglalkoznia bárkinek is. Lehet kérdezni senki nem tiltja, legfeljebb leszarják, mint elqró és bandája is tette.
A poster ettől nem jött izgalomba, ahogyan attól sem, hogy akkor sem volt kréta, sőt fűtés se. Te se. Mi változott a hatalomba rohadt patkányokon túl?

A HÖOK tárgyalóasztal mellé ülhetett, ők a kormányzat által is elismert legitim szervezet.

A többi felvetésed olyan vélemény, amivel nem kívánok vitatkozni, mert jogod van így megítélni a jelenlegi rendszert. A következményeit is láthatod és én is elmondtam mivel járhat ez szerintem.

Verhetitek magatokat, de az országot nem ti viszitek a hátatokon, hanem a szüleitek, nagyszüleitek és ti eddig még csak kaptatok tőlük és a társadalomtól is. Ez lehet kevés, vagy több, de egy tuti: nem adtatok semmit a szereteten és tiszteleten túl nekik, ennyit meg a társadalom is elvárhat a korosztálytól, ha már erejéhez mérten tejel a szemmel láthatóan kontraszelektált és szar munkát végző tanáraitoknak, iskoláitoknak.
Szerintem kevesebb is elég lenne, mert ha ez az eredménye amit itt látni, akkor nem éri meg, mert sem okosabbak, sem jobban neveltek nem lesztek tőle.
A munka nemesít, lehet erre lesz szükségetek, hogy felnőjetek és megértsétek így nem lesz más, jobb, nemesebb semmi.
A hőzöngés nem egyetemi sport, hanem a Bközépé.
Ebben meg ők nagyságrenddel jobbak nálatok.
Isten áldjon!

Éhes_ló 2013.01.21. 08:53:28

@clegane: szavazni kell, tüntetni és szervezkedni. Sehol nem írtam, hogy ehhez bárkinek ne lenne joga és buktorék sem mondtak, írtak ilyet. Most sem teszem.

De ésszel kell tenni, mert lehet kontraproduktív is, ha nem ésszel és okosan teszi aki teszi. A post is erről szól eredetileg, mert sérelmezi, hogy megmutatták miként égeti magát porrá pár hülyegyerek a tanárai, professzorai előtt/társaságában.
A fogadtatás néző függő és amiről én írtam, szerintem nem a diákoknak kedvez ez a stílus.

Aki azt hiszi-tapasztalja ez neki kevés, mehet világgá (ha a számláit kifizette) a komancsok (lendvai, szekeres, elqró és társai)idején ezért (disszidálásnak becézték és BTK tényállás is volt) is börtön járt, nem csak a szervezkedésért.

Szerintem ez is fontos szabadságjog, hogy nem kell itt élned-halnod, hanem csak lehet.

kgonzo 2013.01.21. 09:02:44

@hetyke81:
A fiúk korrekten jelentkeztek hozzászólásra, amelyet az államtitkár asszony elrendezett azzal, hogy megszavaztatta a közönséget, akik úgy döntöttek: előbb előadás, aztán kérdések.
Aztán a kérdések elől a jól nevelt felnőtt levonult a pulpitusról. Tartok tőle nálam is elszakadt volna a cérna. Így szinte természetes, hogy minősíthetetlen lett a diák megszólalása.
De az is minősíthetetlen, ahogyan ezt a kormánypárti média tálalta:

poldi.blog.hu/2013/01/19/igy_jarasd_le_a_diakaktivistat

Szerintem itt másoknak van szégyenkezni valója.
Csak egyszerű kérdéseim vannak: Hol van a tudósításból az, hogy előzőleg kultúrált módon szót kértek? Hol van benne, hogy a sajtó tájékoztatóra csak két diákot engedtek be? Hol van, hogy csak egy kérdést tehettek fel? És végül: ki néz itt kit hülyének?

Éhes_ló 2013.01.21. 09:08:05

@Bullshit generátor: szerintem indifferens mit mérgelődsz, mert pont ez a doktriner és agresszív stílus az, ami miatt nem állnak szóba velük.
Én sem szivesen teszem, de mondjuk a blogszférában ez nem rendkívüli.
A médiában és nyilvános fórumokon még igen.

A poster gondja is ez volt, hogy olyan nézőpontból mutatták meg a hőzöngőket, ami nem kelt pozitív érzelmeket az irányukba.
Nos jogos a félelme.
Sokan nem szeretnének ilyen diákok után egyetemi-középiskolai támogatásokat fizetni olyan tanároknak iskoláknak, ahol elemi társadalmi és viselkedés szabályokra nem képesek megtanítani a gyerekeket.
Én se és ha majd lesznek gyerekeid, te sem szeretnél a semmiért, vagy a rossz, minősíthetetlen eredményért fizetni.

Az általad kifogásolt, emberálarcát vesztett, tanerő nem a szülői pofonokat hiányolta, hanem arra kérte az üvöltöző taknyost, menjen haza és adjon a saját szüleinek pár maflást azért, mert ilyen szar alakot neveltek.
Egyetértek vele, még ha nem is értek egyet azzal ahogy ő is elvesztette az emberálarcát. Ezt ő se tehette volna, mert a bunkósága nem válasz a bunkóságra.

Szerintem úgy kellene viselkedni, hogy ne lehessen manipulálni és annak a pár hülyegyereknek aki azt gondolta ezzel lesz majd parlamenti képviselő, politikus és diákvezér egy személyben - nem sikerült.

Nyilván a dolgok sokaságában nem értünk egyet és ennek okai a poston túl nyúlnak, de az tuti, hogy ha a problémák megoldásának az általad preferált módja lesz az uralgó technika, akkor nem sokra megyünk, ahogy eddig sem mentünk sokra, csak tönkre.
De ettől még jogodban áll bárkit lehülyézni.

mirigy187 2013.01.21. 09:12:37

@kgonzo: Így van. Leírtad a lényeget. A sajtó persze csak a hőzöngést mutatta be. Az atv volt talán az amelyik korrektebbül mutatta be az eseményeket igaz ők is a hőbörgésre voltak kihegyezve.

napról napra 2013.01.21. 09:13:58

Kedves Fiúk és Lányok!

Én is a nyolcvanas években szocializálódtam, ennek ellenére igyekszem úgy nevelni a gyerekemet, hogy legyen önálló véleménye, akarata és álljon ki érte. Nem szeretném, ha olyan lenne, mint a filmen látható "felfelé nyalunk, lefelé taposunk" felnőttek. Néha baromian nehéz, legszívesebben azt mondanám én is, hogy "csak, mert én mondom", időnként ki is csúszik hasonló.
Szóval, álljatok ki magatokért. A stíluson még van egy kis csiszolni való, de majd belejöttök. Nem volt kitől tanulni, mi nem mutattunk nektek jó példát.

Gulyáslikőr 2013.01.21. 09:20:03

@$pi$: Nyugodtan szólj bele, menj el egy hallgatói fórumra, tedd fel ugyanezen kérdéseidet, válaszolni fognak rá.
De simán szólj bele másba is, ugyanis erről szól a demokrácia, nem arról, hogy négy évente választasz kevés párt közül, akik aztán szembefordulnak azzal, amit korábban képviseltek (pl. fidesz, tandíj, 2008).
Hidd el, Te is fel lennél háborodva ha 12 éven keresztül tanultál volna egy egyetemre, hogy bejuss 500 közeli ponttal, az utolsó fél évben meg pofán röhögnek, hogy haha nem fogsz, mert nincs hely. Nem tudom, hogy egy oktatási fórum miért ne szólhatna a diákokról?? Pl. hogyan tudnál megreformálni egy területet, ha nem is ismered a szereplőit, azok problémáit? Az pedig, hogy egy országban legitim lehet egy olyan oktatáspolitika amelynek az alapfeltevése az, hogy a diák egy henyélő naplopó lumpen elem, azt fel nem tudom fogni. Mert hogy te így gondolod, az a saját önkéntes látókör szűkítésedet jelzi.
A finanszírozásról, ahol érveket akarsz hallani: konkrétan 25 milliárd forint közeli elvonásról beszélünk, ez kevesebb, mint amennyit pl. ebben az évben stadionépítésre költenek. De lehetne folytatni a sort. Azt sem vettem észre, hogy csökkentenék az adómat a felsőoktatásból kivont pénzek mértékével, csak azt, hogy növekvő adóterhek mellett egyre szarabb szolgáltatást kapok.
A felsőoktatás pedig erősen megtérül (persze egyén szinten is, nem csak társadalom szinten, ez tuti).
Azt tudod ugye, hogy egyébként a diákhitel kamatának az állami támogatása éveken belül nagyobb terhet ró majd a költségvetésre, mint az állami ösztöndíjak fizetése? De a politikában ez a lényeg, kitolni a problémákat a 4 éves horizontból, ha meg újraválasszák őket, akkor majd ráérnek akkor foglalkozni vele.

Gulyáslikőr 2013.01.21. 09:29:51

@Éhes_ló:
Ách, mindig könnyet csal a szemembe, mikor valaki tiszteletről, a bunkóság mellőzéséről papol, mikor taknyosorrúzik, hülyegyerekezik, meg szar alakozik.
Az, hogy te adózol, nem jogosít fel arra, hogy bunkó légy (ezek a gyerekek ugyanúgy fognak adózni, ha oktatják őket, majd többet. gondolom Te sem értél el többet az ő korukban).
Az, hogy lenéznek egy egész generációt, 2 hét alatt 5, szöges ellentétes elképzelést vázolnak fel nekik, hazudnak, és még keltik is a hangulatot ellenük, az szerintem a legalja, és én is legalábbis ideges volnék a helyükben.

BA2017 2013.01.21. 09:29:56

@Éhes_ló: Igazad van abban, amit leírsz, ha úgy történt volna, ahogy beállítod, de itt sajnos az az eset van, hogy a diákok először visszaütöttek. ...ha érted, érted, ha nem, hát nem.

$pi$ 2013.01.21. 09:48:08

@Gulyáslikőr: "De simán szólj bele másba is, ugyanis erről szól a demokrácia, nem arról, hogy négy évente választasz kevés párt közül, akik aztán szembefordulnak azzal, amit korábban képviseltek (pl. fidesz, tandíj, 2008)."

És hol lehet jelezni, hogy fele ennyi adót akarok fizetni? És akkor már mostantól kevesebbet fizetünk vagy csak a jövő évtől?

"Hidd el, Te is fel lennél háborodva ha 12 éven keresztül tanultál volna egy egyetemre, hogy bejuss 500 közeli ponttal, az utolsó fél évben meg pofán röhögnek, hogy haha nem fogsz, mert nincs hely. "

Óvodás koruk óta tanultak az adott egyetemre. Akkor nyilván kitartóak lehetnek. Jó, okés, én is sok éven keresztül készültem arra, hogy kifizetem a lakást, most meg megnégyszereződött a tartozásom. Hol lehet jelentkezni, hogy én 140-es frankkal akarok fizetni?

"Nem tudom, hogy egy oktatási fórum miért ne szólhatna a diákokról??"

Hogy a fenébe ne szólhatna róluk. Az APEH meg az adófizetőkről, az eü meg a betegekről. Nehogy már az APEH mondja meg, hogy ki mennyit fizessen, egyik évről a másikra változtatgatva a pontszámokat. Tessék meghallgatni az adófizetőket és az ő igényeikhez alakítani az adókat. És abba is kérek beleszólást, hogy mire költsék az adót, szavazzunk.

És az egyetemek dolgába is beleszólást akarok, nem csak az egyetemisták és a leendő egyetemisták élete függ attól, hogy milyen a felsőoktatás, hanem az egész ország sorsa múlik rajta.

Értem én, hogy az egyetemi hallgatók vastagabb szeletet akarnak maguknak a közösből, azt akarják, hogy az adóból több jusson nekik, de rajtuk kívül vannak még mások is az országban, nekik is joguk van beleszólni és az érdekeiket érvényesíteni. Alacsonyabb pontszámokat akarnak? Én meg alacsonyabb adókat és jobb utakat meg kisebb áfát meg a fene tudja még mit nem. Én nem vitatom el a jogaikat, de akkor tőlem se vitassa el az enyémeket.

$pi$ 2013.01.21. 09:49:25

@Gulyáslikőr: "Az, hogy lenéznek egy egész generációt, 2 hét alatt 5, szöges ellentétes elképzelést vázolnak fel nekik, hazudnak, és még keltik is a hangulatot ellenük, az szerintem a legalja"

Miért, szerinted ezt csak az ő generációjukkal teszik meg? He?

Éhes_ló 2013.01.21. 09:53:10

@Gulyáslikőr: nehezen érted meg de segítek, a blogszféra és a média két különböző tér, az engem megszólítókat pedig nem illettem hozzájuk hasonlóan dehonesztálónak szánt jelzőkkel.
De ez ne zavarjon, ha maszatolni akarsz.
A többiben talán még egyet is értünk, de ha az ember ideges, ne álljon kamera elé, mert nem tesz jót az ügynek, amit képvisel.

A post és az itt elkövetett hozzászólásaim többsége szerintem erről szól.

Éhes_ló 2013.01.21. 09:56:39

@Bullshit generátor: figyu, nem az számít mi történt ténylegesen, mert sem te sem én nem voltunk ott és még ha ott is lettünk volna sem látnánk egyformás mi is történt és itt vitáznánk rajta, mert más jön le ugyan abból az eseménysorból neked és más nekem (egy harmadiknak meg megint más).

Az számít amit a média átnyom a tömegnek.
Ezért hívják/tartják a médiát önálló hatalmi ágnak és az is.
A média pedig manipulatív, nem demokratikus és szemét.

Ezért kell vigyázni és ésszel tenni amit teszel, tesznek.

Gulyáslikőr 2013.01.21. 10:00:12

@$pi$: "Jó, okés, én is sok éven keresztül készültem arra, hogy kifizetem a lakást, most meg megnégyszereződött a tartozásom. Hol lehet jelentkezni, hogy én 140-es frankkal akarok fizetni"

Árfolyamgát. Igaz, nem 140, hanem 180 (de van benne fasza kis kamattartozás elengedés is). De erről szólt a végtörlesztés is. Ha késedelmes vagy, ott van az államilag támogatott új hitel késedelmes devizakölcsön kiváltására, vagy kisebb lakásra költözésre. Mindegyiket a bankodnál intézheted, a költségvetés terhére. Ugye ez is a közösből ment olyan felnőttek kisegítésére, akik megértették mi az, hogy árfolyamkockázat, ugyanis veled szerződéskötéskor ezt közölték, jó előre a feltételeket(félreértés ne legyen, engem aztán ez nem zavar).
Persze beállíthatod a felsőoktatást úgy, mint az állam pénzén fizetett carib tengeri üdülést, de attól még nem lesz igaz.

"És hol lehet jelezni, hogy fele ennyi adót akarok fizetni? És akkor már mostantól kevesebbet fizetünk vagy csak a jövő évtől?"

Természetesen az adódról nem szavazhatsz, ugyanis az államnak bizonyos alap szolgáltatásokat el KELL látnia. Viszont beleszólhatsz a pénzek felhasználásába! Cél vagy eszközvita, nem mindegy.

"Én nem vitatom el a jogaikat, de akkor tőlem se vitassa el az enyémeket."
Nem vitatja senki, max a kormányod.

"Óvodás koruk óta tanultak az adott egyetemre"
Nyilván nem ovi óta készülnek rá, de évek óta kitartóan.

"És az egyetemek dolgába is beleszólást akarok, nem csak az egyetemisták és a leendő egyetemisták élete függ attól, hogy milyen a felsőoktatás, hanem az egész ország sorsa múlik rajta."

Hát erről van szó!

Tableno csizmás államos hasonlata feljebb, az nagyon szép volt.

Gulyáslikőr 2013.01.21. 10:02:06

@$pi$: Nem. De ha mással is megteszik, akkor az legitimálja a ki*eszést?

kabel 2013.01.21. 10:04:00

az az ember, akit ilyen könnyen kihoz a sodrából egy ilyen helyzet/jelenet az agyilag nem felnőtt és a konfliktuskezelési technikája nagyon minimális

ha felháborodunk azon, hogy valaki megzavar egy rendezvényt, mármint ha annyira vaskalaposak vagyunk, hogy feldühít ha egy diákokról szóló konferencián diákok is magukhoz veszik a szót, akkor nem olyanokat mondunk, hogy 'szar alak' meg hogy 'pofozd fel apádat'. mert ha konzekvensek és vaskalaposak akkor azt mondják -eleve magázódva- 'Elnézést, de azonnal távozzanak! Ha nem elég hangos akkor pedig kiabálva 'Kérem azonnal távozzanak!' - ez hogy 'pofozd fel apádat' totálisan stílus-inkonzisztens!

vagy elfogadjuk, hogy bárki megzavarhat bármilyen rendezvényt és ügyesen, diplomatikusan megoldjuk azt vagy vaskalaposak vagyunk és akkor olyan stílusban is reagálunk. Hoffman, a hibbant ülő nő és a polgármester nemúr szegénységi bizonyítványa ez...

Gulyáslikőr 2013.01.21. 10:04:48

@Éhes_ló: "nehezen érted meg de segítek, a blogszféra és a média két különböző tér, az engem megszólítókat pedig nem illettem hozzájuk hasonlóan dehonesztálónak szánt jelzőkkel."

Az ember az ember, és a viselkedése is hasonló marad blogszférától függetlenül. Dehonesztálónak szánt jelző, máris szebb körülírása a szaralaknak.
Nem tudom feltűnt, a konferencián sem tudtak mást csinálni a diákokkal (meg kormánykommunikáció szinten sem), mint dehonesztálni őket.
Mert válaszolni az érvekre, az nem megy.

BA2017 2013.01.21. 10:38:24

@Éhes_ló: Ez vitathatatlan, nem védtem a bongyorkás srácot, aki az indulattól elfúló hangon ordibált...csak azt jegyeztem meg, hogy ez a képsorozat nem a diákságot járatta le, hanem a tanarakat. Azokat nagyon. Egy ifjú az ifjonti hévtől vezérelve lehet ilyen, akkor is, ha ez nem diplomatikus, de egy dagadtra hízott, közpénzből fizetett férfi nem, neki már ki kellett alakulnia a tárgyaló képességének. A videó szerint ez nem történt meg nála sem és a bekiabáló kocsmatündérnél sem (akit valamiféle tanítónőnek akarnak itt eladni) valamint nem alakult ki a regnáló hatalomnál sem...ezt még média nélkül is látja minden józan ember.

Munchausen 2013.01.21. 10:48:53

@tableno: Azt kell mondjam, hogy mindketten kezditek kapizsgalni a baj gyokeret.
A 21. szazadban egy nem harmadik vilagbeli orszagban (remelem) siman megoldhato lenne, hogy ne nehany kivalasztott gombnyomogato (esetlegesen konnyen megvesztegetheto - korrupt) bab, hanem maguk az erintettek szavazzanak az oket erinto kerdesekben. Fokozatosan kellene ezt bevezetni, eloszor mintegy arnyekszavazatokkent regisztralhatnak majd osszevethetnek az emberek es a kepviselok donteseit, ha az elteres szignifikansan nagy, ujra kellene szavaztatni a kerdesben. Egy ido utan pedig mar nem is lenne szukseg a parlamenti kepviselok szavazataira.

Munchausen 2013.01.21. 10:49:41

@Munchausen: Erre is lehetne kolteni nem stadionra.

BA2017 2013.01.21. 12:12:20

@Munchausen: Technikailag nem lenne akadálya, sőt! Egyszerű viszonylag egy ilyen rendszert felállítani egy olyan országban, ahol a mobiltelefon előfizetések száma 1,2-szerese a lakosság létszámának. ...de vannak itt ezek a megélhetési izék...tudod...a narancs divatúak, piros divatúak, csíkosak és más holmik. Na, ezeken bukik el minden, mint mindig.
süti beállítások módosítása