Publius

Szabad változatok demokráciára, köztársaságra és kapitalizmusra liberális fiataloktól.

Powered by

 

Ilyen jókat írtunk

Szabadságfolyam

Force Feed

2012.09.21. 11:08 Szalai Ervin

Baloldaliságból MSZP

Címkék: mszp másik magyarország baloldaliság remény erő stratégiai koncepció

Hogy mi a baj az MSZP kiszivárgott stratégiai koncepciójával (Baloldaliság. Remény. Erő.), arról elég sokat lehet írni pro és kontra antifasiszta elvárásoktól kezdve a lekartellezett választási rendszeren át egészen a "másik Magyarország" igencsak megosztó koncepciójáig (Mekkora pozitív vízió már, hogy a "Fidesz-Magyarországgal" szemben legyen árnyékkormány, árnyék Alkotmánybíróság és árnyékszék az árnyék miniszterelnöknek?) - viszont én csak egy apró momentumot emelnék ki.

A szövegben sokat dobálóznak Francios Hollande választási győzelmével, "hétköznapi emberekkel" és "mikropolitikai váltással", ami egyrészt nem jelent mást, mint az egyénekre lefordítható kampányüzenetek megfogalmazásának igényét (Idáig tök jó.), másrészt viszont, ha tovább olvasunk, a legbüdösebb demagógiával egyenlő. Például teljesen korrekt lenne azzal kampányolniuk, hogy az MSZP elkötelezett a jogállamiság megszilárdítása mellett, ami - kedves választópolgár - például azért nagyon jó neked, mert akkor majd nem veszik el a megtakarításaidat, nem kell attól félned, hogy hetente változtatnak adótörvényeket, kiszámíthatóbb lesz a Te és kedves családod élete, és még a hivatalok közötti fölösleges pingpongozástól is megszabadulsz. Jó lesz? Jó lesz.

Ugyanakkor kutatásaik szerint ez járhatatlan út, potenciális szavazóik relatíve leszarják az alkotmányos, emberjogi és jogállami kérdéseket (Mégegyszer: nem mintha lett volna olyan politikus, aki megpróbálta volna ezeket a szintén makroszintű kérdéseket egyénekre lefordítani...), és igazándiból csak a pénztárcájuk érdekli őket: BKV-bérlet, rezsi, gázszámla, ingyenes juttatások, stb. Sőt, kifejezett igényük van arra, hogy az a beképzelt értelmiség és a gazdagok/külföld néha pofán legyen csapva, és a nénikéjüket már, hogy ilyen gazdagok és okosak, ha egyszer igazából nem értem, mi a fene az az államadósság.

Mindezekből milyen következtetéseket vont le a baloldali jövő pártja? Hogy érthetőbben kéne beszélni makrogazdasági kérdésekről? Netalántán, hogy a legnagyobb alázattal el kéne tudni magyarázni a "másik Magyarország" egyik zsákfalujában Kati néninek, mi az a kamatfelár? De nem ám.

A stratégia a következő: "korlátozott területekre vonatkozó,önmagában kevés költségvetési bevételt generáló, de szimbolikusan a baloldaliságot megtestesítő ígéreteket nem csak lehet, hanem érdemes is tenni". Tehát, ha a választó több pénzt akar és szimbolikus lincselést, akkor utóbbit azt kap: lesz 60%-os felső SZJA-kulcs függetlenül attól, hogy bevételt gyakorlatilag nem hoz, cserébe páran majd jól megszívják, akik egyébként még nem is azok a hipergazdag cilinderes arcok, akiket a istenadta potenciális választópolgár úgy irigyel. És nem lesznek megszorítások. És lesz minimálbér-emelés. És rezsistop. És lesz Medgyessy Péter, lesz száznapos program, lesz Május 1-je és hurka-kolbászozás a részeg Szekeres Imrével, ugye?

Vegyük észre, hogy ennél cinikusabb lenézése a "kisembereknek" kevés van. Azért, mert valaki nem járt egyetemre, gimnáziumba, netán nyolc elemibe, attól, mert valaki nem mozog otthonosan bonyolult közgazdasági, alkotmányos, és ki tudja még, milyen fogalmakban, attól még képes lehet megérteni a lényegüket, ha egyszer valaki venné a fáradtságot, és elmagyarázná neki. Nem véletlen, hogy sokan gyanakvóak általában az értelmiséggel és a politikai elittel szemben, ha egyszer a tudástöbbletükkel folyamatosan visszaélve a választópolgárokat mások zsebében turkáló vérszomjas csőcselékként kezelik, akiknek ha nem dobnak koncot, akkor a másik pártra - és ezzel az elit más tagjainak egzisztenciájára - szavaznak. Az MSZP stratégiája ezzel nemhogy szembe menne, hanem a végletekig fokozza, és gátlástalanul kihasználja pontosan azokat a társadalmi egyenlőtlenségeket, amiket baloldali pártként elvileg mérsékelni hivatott.

Hogy is szoktuk mondani? Kéne egy normális konzervatív párt Magyarországon? Hát elvtársak, ez ám a példamutatás! 

 

 

43 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://publius.blog.hu/api/trackback/id/tr914791128

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.09.21. 14:09:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Láttad már Orbán betegesen grimaszolós videóját? 2012.09.21. 12:36:45

Olyan fejet vág, mintha ki akarná nyalni Jókai Anna írónő punciját az állami kitüntetés átadása után. Mielőtt fikáznád a posztot, gondolj bele: milyen arccal szokták végigcsinálni a résztvevők az efféle díjátadókat? Orbán a kitüntetések átadásakor a kö...

Trackback: Túl lehet-e harsogni az agresszív, rosszindulatú fideszes kommunikációt? 2012.09.21. 12:32:39

Lehet próbálni, de nem érdemes ezzel tölteni az időt. Megkerülni egyszerűbb. Észrevetted már, hogy pár napja a Fidesz az első vonalba tolta a jobboldali bloggereket, hogy össztűz alá vegyék az MSZP kommunikációját, hogy a “leleplezéseket”, ...

Trackback: Meddig élhetnek a szent tehenek? 2012.09.21. 12:13:07

A Fidesz és az MSZP társadalmi újraelosztást érintő elképzelései ismeretében, nehezítve mindezt az utóbbi párt minap nyilvánosságra került szavazatmaximáló stratégiájával is, súlyosan felmerül a kérdés: mik közül is lehet választani? A kérdésfeltevést ...

Trackback: Meddig élhetnek a szent tehenek? 2012.09.21. 12:13:04

A Fidesz és az MSZP társadalmi újraelosztást érintő elképzelései ismeretében, nehezítve mindezt az utóbbi párt minap nyilvánosságra került szavazatmaximáló stratégiájával is, súlyosan felmerül a kérdés: mik közül is lehet választani? A kérdésfeltevést ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.09.21. 12:17:04

tömegbe lövető, országot adósságspirálba taszító tolvajbanda mszp-től mi mást vártál?

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.21. 12:21:25

Még szerencse, hogy itt van nekünk kormányon a Fidesz, Matolcsyval, Lászlónéval, Szíjjártóval, Kövérrel, Lázárral, Kubatovval, Habonyárpival.

Örvendezzünk az átírt alkotmánynak, a gyarapodó létszámú közmunkás-társadalomnak, a haveri körben 20 évre szétosztogatott állami földeknek, a közpénzekkel kitömött Közgépnek, a recessziónak, a tündérmeséknek, az előregisztrációnak, a 27%-os ÁFÁ-nak, a piaci kamatokra felvett hiteleknek, a konzultációs kérdőíveknek és a gombnyomogató droidoknak a parlamentben.

halleluja

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.21. 12:22:11

@Disintegrator Rising:

A belvárost felgyújtó csürhe mit várt?

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.21. 12:27:32

"Közmunkásokra cserélik az alkalmazottakat Hódmezővásárhelyen

A pénzszűkében lévő városnak ebben a hónapban 150 millió forintot, decemberben pedig egymilliárdot kellene kifizetnie adósságai törlesztésére. Ezért döntött úgy a város vezetése, hogy több önkormányzati intézménynél elbocsátják az alkalmazottakat, feladataikat pedig közmunkásokkal végeztetik el.

Így a munka ingyen van Hódmezővásárhelynek, hiszen csak meg kell előlegezni a közmunkabért, amit aztán a központi költségvetés átutal.

A mintegy 46 ezer lakosú mezővárosnak 1100 közmunkása van, miközben a mintegy 170 ezres lélekszámú Szeged önkormányzati cégei mindössze 100 közmunkásnak adnak feladatot."

Forrás: www.hir24.hu/belfold/2012/09/21/kozmunkasokra-cserelik-az-alkalmazottakat-hodmezovasarhelyen/

irógép 2012.09.21. 12:34:47

@No_Fidesz_No_Problem:
a belvárost felgyújtó csürhét, és a tv székházat felgyújtó csürhét kellet volna elfogni!!
és nem a fidesz rendezvényéről hazamenőket ütni vágni, ahol érik őket!
Szerencsére mostanság, aki akar tüntetni az szabadon megteheti ezt!
Az mszp stratégiáján meg nincs mit csodálkozni! szar szemétből szar szemét maradt , ennyi!

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.21. 12:41:22

@irógép:

"Szerencsére mostanság, aki akar tüntetni az szabadon megteheti ezt!"

Legutóbb kit is vertek véresre a dicső jobberek, amikor hazafelé tartott egy tüntetésről?

Hogy is volt az, amikor március 15-én a Fidesz jóelőre lefoglalta az összes rendezvény megtartására alkalmas belvárosi helyszínt?

Húzd ki néha a fejed, mert nem kapsz levegőt, felgyűlik az agyadban a szén-dioxid és hülyeségeket vizionálsz tőle.

unionista (törölt) 2012.09.21. 12:44:50

nem nagyon értem, hogy mit vártok egy szocialista párttól. szerintem simán beférne a parlamentbe egy civilizált szélsőbaloldali formáció is. nem ezektől a pártoktól kell várni a polgárosodást.

unionista (törölt) 2012.09.21. 12:48:19

@irógép:
ezt ékes ilonával és budai gyulával beszéld meg. ők koordináltak a tömeg irányítását. és ők akarták a keveredést. ez volt a terv. aztán az egy másik kérdés, hogy ezt a felkészületlen rendőrség nem akadályozta meg.

amúgy elgondolkodhatnál azon, hogy a vezéred miért nem függesztette fel 1 napra a polgárháborúsdit. megmondom, mert ez volt a cél. csak egy eszköz voltál a politika kelléktárában.

tarackos 2012.09.21. 12:51:57

A szocik uolyanok mint a fidesz. Intellektuálisan kiürült megélhetési párt.

'98 után látták, hogy néppártá kell válniuk és keresni kell vmit ami felveheti a versenyt a fideszes nacionalista, bukolikus, keresztényi hívószavaival. Akkor kötelezték el magukat a szociális demagógia mellett amit amúgy Horn hozott vissza.

Jóléti rendszerváltás. - mondták és nyertek.

A fidesz meg eltanulta és ma nem véletlen, hogy echte balos szöveggel operálnak nacionalista szósszal leöntve.

A ballerek azóta is képtelenek újítani, erről szól ez a doksi. Folytatják uazt. Megvárják amíg kicsinálja magát a fidesz, aztán majd ígérnek a vakvilágba.

A fidesz meg nem lebontotta az alvadt struktúrákat hanem felépítette a sajátját. Most mind a kettő arra játszik, hogy ők ketten lesznek az idők végezetéig. Mindkettő antikapitalista, populista, a demokráciát csak nyűgnek érző provinciális alakulat.

Végtelenül károsak a társadalomra...

irógép 2012.09.21. 13:05:15

@unionista:
Nekem nincsen vezérem!
Mikor hagyjátok már abba ezt a vérciki viselkedést, hogy aki, nem issza a ballib oldal minden szavát akkor az biztos Kő fideszes!
Azt a csodálkoznak, hogy miért nem csatlakoznak az ellenzékhez komoly tömegek! Hát , mert pont ilyen a stílus, a másikat lenéző és leegyszerűsítő, ha nem ért egyet a gondolkozással, amit az ellenzék képvisel!
Te meg elgondolkoztál már azon, hogy 2006 okt 23.-a előtt és utána is volt rengeteg sok tíz ezres fideszes gyűlés vagy akár százezres nagyság rendű (lásd békemenet), és soha semmilyen rendbontás és rongálás nem történt??? Csak épp akkor???
Nyilván meg van abban a sztoriban mindenkinek a felelősége, de azért leginkább az akkori vezetésnek! Akik legalább utána legalább annyit elmondhattak volna, hogy ugyan miért fej magasságban lőttek?????
de mind egy is! ha ez most történne a mostani ellenzékkel, hirtelen nagyon tudnák itt sokan miről beszél sok ember az akkor történtekről!
Csak hát az a jobb oldali emberekkel történt, úgy hogy biztos ők a hibásak benne!
Pedig, azok közül akik ma nagyon féltik a demokráciát csak nagyon kevesen ítélték el azt a dolgot! Pedig, ha valaki valóban a demokrácia híve annak bizony azt is el kéne ítélni, nem csak a mostani dolgokat!
de hát ez nem így működik itthon! Itt senki nem az igazi demokráciát félti, csak azt szeretné, ha az ő gondolkozásához közel álló kormány legyen.

irógép 2012.09.21. 13:10:39

@No_Fidesz_No_Problem:
Úgy emlékszem márc 15 én a milla tüntetett az Erzsébet hídnál!!!
és a rendőrség nem hagyta, hogy a jobbik balhézzon ott! Nem azt csinálták, hogy hagyták, hogy a jobbikosok balhézzanak aztán rendcsinálás címén ütöttek vágtak mindenkit válogatás nélkül!! Ezt a ballib kormány csinálta. Most az történt, hogy elkordonozták a jobbikosokat és a balhézókat meg letartóztatták, amit annak idején a Gyurci kormánynak is csinálnia kellett volna!!
Szerintem inkább te ébredjél föl a csipkerózsika álmodból, és a valóságot kezd el nézni!! Akkor nem lennél ennyire vak és egyoldalú!!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.21. 13:15:30

Én nem értem, hogy miért minden párt baloldali ma Magyar országon. Illetve értem, mert ez az igény. Én szeretnék végre egy jobboldali pártot látni. De hát nem nagyon van... :(

irógép 2012.09.21. 13:19:40

@TrueY:
Én meg egy igazi keresztény demokrata pártot!
Az sincsen sajna! A fidesz-kdnp izomból nem hagyja ezt...

Mind meghalunk! 2012.09.21. 13:20:14

Opportunista prolibarát milliárdosok baráti köre.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.09.21. 13:22:07

@No_Fidesz_No_Problem:

elolvastad a cikket ?
szerinted a cikk temajahoz szoltal hozza ?
ha szerinted igen, olvasd el meg egyszer.

willdataa 2012.09.21. 13:27:04

A gyurcsányista rendőrbűnözők valóságos embervadászatot folytattak, bármiféle felszólítás nélkül félholtra verték aki az útjukba került, teljesen függetlenül attól hogy az illető nem csinált semmit csak ott állt egy helyben a kihalt utcán:

www.youtube.com/watch?v=TNsib28r43g

bgp 2012.09.21. 13:30:58

@willdataa: teljesen időszerű problémát feszegetsz.

Blogger Géza 2012.09.21. 13:32:14

"Kéne egy normális konzervatív párt Magyarországon? "

Angliában azok nyerhetnek is, de Mo-on nem. Itt sose lenne akkora tömegbázisa egy tory pártnak, mint a Fidesznek van, mások a hagyományok, más az életszínvonal, más a retorika stb. Ezt Orbán Viktor (meg mindenki más, aki ért hozzá) pontosan tudja.

A választási rendszerünk meg olyan, hogy a győztest nagyon preferálja, tehát a konzervatív gondolatokat csak néppárti mezben (azaz centrista-baloldali szósz közé keverve) lehet eladni. Ez a Fidesz.

Volt egy elvileg konzervatív MDF, ki is esett a parlamentből, a balosoknak túl jobbos volt, a jobbosoknak túlzottan MSZP-párti.

Amúgy a Cameron féle konzervativizmus erősen közelít ahhoz, amilyen a Fidesz.

A választóurnák előtt nyugdíjas és létminimum alatt/szintjén/közelében élők tömegei jelennek meg, ha valaki őket nem szólítja meg, csak vesztes vagy kispárt lehet.

bgp 2012.09.21. 13:34:11

@irógép: Elég meglepő lenne egy fidesz uralom alatti MTV székház ostrom. Szerintem nagyon egyszerű a válasz arra, miért nincs most ilyen.

irógép 2012.09.21. 13:40:18

@bgp: Amíg a fidesz ellenzékben volt, addig is volt rengeteg nagy tömegű fidesz rendezvény, és soha semmi rendbontás nem volt! A tv székháznál foci huligánok balhéztak , és okt. 23-án is szélső jobbosok balhéztak, akiket valóban szét kellett volna kergetni meg letartóztatni!

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.21. 13:43:07

@Scaramella va alla guerra:

Persze hogy elolvastam.

Lassan egy hete olvasom kötelességtudóan (ezeket a szarokat) a jobbnál jobb jobberbloggerek agymenéseit arról, hogy szerintük a baloldalnak miért szar :)

Okosabb lenne persze, ha inkább a saját házuk táján söprögetnének, mert még a végén a hálás nép kiszavazza őket a villából 2014-ben.

Lásd, mi lett az 1990-94-es ciklusban domináns kormánypárt MDF-ből nyolc év alatt, 2002-re.

Velden (törölt) 2012.09.21. 13:47:23

@Mind meghalunk!: +1

A nyugdíjasok és a nyomorban élők szavazata dönt. Értük verseng az MSZP és a Fidesz is.
Jelenleg úgy néz ki, hosszú ideig nem lesz ebben változás. Ilyen viszonyok között egy jobboldali párt életképtelen .

veracity 2012.09.21. 13:55:41

Az MSZP stratégiája világos: eltörölni az egykulcsos szj-t! Helyette bevezetni a soko-sok kulcsos progresszív adózást. Aki minimálbér körül keres, ne adózzon semmit. A kisfizetésű adója 20 % lesz. Aki az átlagbér körül keres, az adózzon 35 %-al. Aki az átlagbér dupláját szedi össze az 45 %-ot adózik. A még magasabb jövedelműek pedig fizessenek 60 %-ot!

Az MSZP családi adókedvezményt nem adna, ellenben a családi pótlékot gyerekenként megháromszorozná! De csak az kapna, aki minimálbért vagy annyit sem keres. Így lehetne elérni a gyorsabb népszaporulatot és azt, hogy cigány többség legyen már 15 év múlva!

Eszméletlenül veszélyes a magyar társadalomra az MSZP! Veszélyesebb, mint Hitler volt Németországra!

petyah1379206 (törölt) 2012.09.21. 13:58:28

@Velden: Amúgy ezért lett volna jó a gyerekek után járó szavazati jog, így még csökkenő népesség mellet is jobban megérné az ő szavazatuk után futni mint a nyugdíjasoké ért.

veracity 2012.09.21. 14:00:30

Teljesen világos, hogy az MSZP meg akarja emelni a kisnyugdíjakat és csökkenteni a magas nyugdíjakat, ha azok nem kiemelt pártédekek miatt vannak megítélve. A nép (kivéve a volt komcsi nyugdíjakat) kapjon kb. egyforma nyugdíjat, függetlenül attól, hogy mit fizetett be!

Ha nincs elég pénz a kasszában a növelt nyugdíjakra, akkor majd felvesznek hiteleket!

Mindegy, csak megint lophassanak, sikkaszthassanak 4 évet büntetlenül!

Scagnetti 2012.09.21. 14:04:02

Komolyan van olyan, aki azt hiszi, hogy az MSZP-t érdemes visszahozni, hogy tőlük ez az ország bármi jót várhat?

[megmondoember] 2012.09.21. 14:06:22

Azon a rohadt MSZP-n már megint nincs sapka, mi? Csinálhat az bármit, a droid, aki eldöntötte... akarom mondani: akinek megmondták, hogy az MSZP maga a Sátán találmánya, az így is, úgy is leszólja majd.

unionista (törölt) 2012.09.21. 14:15:39

@irógép:
szerintem amit a fidesz csinál az szar. és az mszp is. de nagyon értem, azt, amikor egy szocialista párton számon kérik, hogy miért a "kisembert" akarja védeni.

és azt sem értem, hogy valaki még mindig ott tart, hogy 6 éve egy utcai randalírozást szétvertek. (azt értem persze, hogy békés járókelők arra mentek haza. és azt is, hogy a rendőrség előzetesen nem választotta szét a két tömeget. de a fidesz is benne volt a sztoriban. ők is azt akarták, hogy balhé legyen.) azt értem, hogy előtte és utána is voltak békés demonstrációk. azokat nem is verték szét.

nekem az jön le, hogy ebben a sztoriban nyakig sáros mindegyik párt. neked meg az, hogy csak a fidesz. de te nem vagy kőfideszes.

okostojgli (törölt) 2012.09.21. 14:18:18

@Disintegrator Rising:
Fizettesd vissza nagyanyáddal a 13. havikat és utána gyere ide vissza pofázni, kretén.

Bár a tömegbe lövetett volna.

Tyrion Lannister of Caster 2012.09.21. 14:40:27

MSZP - teljesen kiégett, milliárdosokból és egyéb, magas vagyoni szinten élő társaság. A "kisembereket" csak akkor látják meg, amikor leereszkednek közéjük és fogadják a félnótás, a Kádár rendszer népi demokratikus gulyáskommunizmusát visszasíró nyugdíjasok puszijait és az ATV-n felhergelt acsarkodók mellettük sápítoznak nácifasiszta jobboldali diktatútáról, ami természetesen ugyanannyira nincs a mai Magyarországon, mint amennyire viszont ténylegesen volt a háború előtt és alőtt.
Ezek a "kisemberek" azt nem fogják fel (és az MSZP ezt direkt nem is feszegeti, ahogy az ATV, a Népszabadság és egyéb segédmédia sem), hogy az ország gazdasága éppen abba a "teljes foglalkoztatottság"-ba (alias gyáron belüli, fizetett munkanélküliek) rokkant bele, majd ezt megfejelte a Rendszerváltás összes anyagi és hatalmi kompromisszuma, végül pedig a '98 és 2002 közötti 2 MSZP-SZDSZ és 1 MSZP fémjelzésű kormány amely az államadósságot másfélszeresére tolta még a válság előtt, és az IMF-től benyelt rengeteg adósságmilliárdot ki tudja mire, de nem a fejlesztésre költötte.
Most pedig ugyanezek számonkérik a Fidesz-KDNP kormányon, hogy 2 év alatt nem tudták helyreállítani, amit ők 8 év kemény adóssághalmozásával tönkretettek.
Az SZDSZ szépen kussol, pedig legalább ennyi döntésében támogatta koalíciós partnerét.

Ennyit az MSZP megújulásáról és a baloldali új stratégiáról.
Bármennyire is nem tetszik a FIDESZ jelenlegi arculata, az MSZP nem fogja leváltani ezt a kormányt 2 év múlva, mert egyszerűen képtelenek reális alternatívát kínálni, nem beszélve arról, hogy ők sem tartották be az ígéreteiket sosem.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.21. 15:54:02

@irógép: "Én meg egy igazi keresztény demokrata pártot!
Az sincsen sajna! A fidesz-kdnp izomból nem hagyja ezt..."

Mondjuk azért ez furcsa. Egy igazi keresztény pártnak illik baloldalinak lenni Jézus tanításai okán. Persze a katolikus egyház (érthető okokból. L. magántulajdon szentsége) pedig erősen jobboldali. No mármost egy baloldali fityiszben vegetáló baloldali KNDP akár lehetne a helyén is. :)

Itsuka 2012.09.21. 15:57:06

@irógép:
"Akik legalább utána legalább annyit elmondhattak volna, hogy ugyan miért fej magasságban lőttek?????"

Magadtól nem jöttél rá? Hát azért, mert nem lehetett biztosan eldönteni, hogy ez a bevadult söpredék, melyik végén hordja a fejét?

Ha van neki egyáltalán...

Kotkodus 2012.09.21. 16:06:40

megdöbbentő, hogy az itt kommentelők mennyire egysíkon mozognak (tisztelet a kivételnek)...

a fidesz és az mszp a két párt, amelyik a legtöbb kárt okozták hazánknak: 94 óta kormányon rendszeresen ők voltak fölényben, ergo feltételezhetjük, hogy ők szabták meg kormányaik irányvonalát (ha nem, akkor b@lf@szok) és ellenzékben rendszeresen a legfőbb ellenzéket adták. bárhol is tartunk, vagy nem tartunk az legfőképpen e két párt felelőssége!

ki ellenzi az ügynökakták nyílvánosságát? a fidesz és az mszp. mindkét formáció hemzseg a régi komcsi káderektől (és az, hogy a fidesznek van pofája komcsizni az a cinizmus netovábbja, de hát nekik ilyen a stílusuk)...

kinek az érdekeit erősíti a legjobban az új választási rendszer? a fideszét és az mszp-ét, hiszen ők fogják adni mind a 106 területileg megválasztott képviselőt és valószínűleg a maradék 93 listás hely 60-70%át... így az mszpnek az is elég, ha 2018ra lesz kormányerő (ezt saját erőfeszítés nélkül tálcán kínálja majd nekik a fidesz...).

hány mszp-s képviselőt küldött börtönbe a fidesz? és fordítva? nyílván a színfalak mögött vannak "igazságügyi" egyeztetések...

az mszp-közeli cégek ma is kapnak közbeszerzési morzsákat, ahogy a fidesz-közeli cégek is kaptak éveken keresztül az mszptől... nyílván a színfalak mögött vannak "gazdasági" egyeztetések...

szóval ők ketten biztosítják a cirkuszt (sajnos a kenyér fogytán, mert az elzabálják előlünk) és a cikuszi főprodukció pedig a bohócok (ezek volnánk mi) felvonulása. ilyenkor valószínűleg ők csak kiülnek az erkélyre és röhögnek rajtunk...

az itt kommentelők többsége pedig járja azt az utat, amelyet a cirkuszigazgatók kijelöltek neki... ti vagytok az olcsó propagandisták (még pénzt sem kaptok ezért; megintcsak tisztelet a kivételnek)!

ne egymást baszogassátok (semmi értelme), hanem mindenki menjen az általa védett párthoz protestálni és ne azzal foglalkozzatok, hogy a másik mit csinál rosszul, hanem saját formációitokat illessétek kritikával! sokkal többet ér (az ország szempontjából) egy párthoz közeli ember kritikája, mint egy ellenzékié!

ha meg mindennel meg vagytok elégedve, akkor meg mi a f@szt kerestek ezeken a blogokon? menjetek kirándulni, moziba, pénzt költeni, stb. mintha semmi sem történt volna!

kellemes hétvégét mindenkinek!

Kotkodus 2012.09.21. 16:11:14

@unionista: pontosan így látom én is: az utcai balhéban mindkét pártnak egyenlő a felelőssége! mindkettő követett el hibákat és mindkettőnek kicsúszott a kezéből az irányítás.

más kérdés, hogy az azt követő kommunikációs hadjáratot a fidesz egyértelműen saját előnyére tudta fordítani... hiába, pofázni jobban tudnak; ez egyértelmű...

Kotkodus 2012.09.21. 16:20:15

@TrueY: ezt is mindenki tudja már: az mszp nem szocialista párt, a fidesz pedig nem keresztény-konzervatív párt.

mindenki tudja, de - sajnos - a cikkben leírtaknak megfelelően ez kurvára senkit sem érdekel párezer idealista gondolkodón kívül.

bármilyen hangulatú is éppen a blogoszféra, az semmilyen hatással nincs az utca emberére... őket valóban csak az érdekli, hogy mennyi a bkv bérlet ára, hogy lesz-e gázáremelés, hogy mennyi lesz a minimálbér és, hogy a gazdag szomszédjára szálljon rá az apeh/nav...

és végül szigorúan a fenti cikkhez: idealizmus azt gondolni, hogy valamit el lehet magyarázni olyan embereknek akiket az a valami egyáltalán nem érdekel...

Hajós 2012.09.22. 10:32:33

Politikai összefogás vagy gazdasági lemaradás, nem sok időnk van eldönteni. A politikai tömbök mögött álló gazdasági és értelmiségi elitnek is látnia kell ezt. De egyszerűsítsük le hétköznapi szintre: nem lesz BKV tehát nem lesz bérletáremelés, nem lesz gáz nem lesz gázáremelés, a gazdagokat megtámadják a szegények, nem lesz rendőrség, bármikor kirabolhatnak, nem lesz munkahelyed és élelmet fogsz lopni. Vagy: lesz BKV de 5 évig ne is álmodj arról, hogy annyi járat lesz és ennyibe kerül a bérlet. Lesz gáz, de 5 évig fázni fogsz , mert csak a minimumot tudod kifizetni. Lehet, hogy nem lesz munkhelyed, de nem hagyunk éhen halni. Lehet, hogy kevesebb rendőr lesz, de nem lesz szabadrablás.
Kezdjünk el végre igazat mondani, először a mértékedó értelmiség mindkét oldalról, azután jöhetnek a politikusok: be kell vallani, hogy elkúrtuk. Mi mindannyian.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.24. 13:11:41

@Kotkodus: "ezt is mindenki tudja már: az mszp nem szocialista párt,"

Ebben nem vagyok biztos. Amit Medgyessy csinált pl. egészen az volt. Gyurcsány próbált ezen változtatni, de ő meg nem politikus.

"a fidesz pedig nem keresztény-konzervatív párt."
És soha nem volt az! De az emberek mégis csak zabálják! A kereszténység alapvetően baloldali irányzat. Ők a katolicizmushoz szeretnének dörgölődni, ami inkább jobboldali.

"mindenki tudja,"
Sajnos nem mindenki! Különben nem írná mindenki azt, hogy jobboldaliak, miközben szinte semmi közük sincs ehhez!

"és végül szigorúan a fenti cikkhez: idealizmus azt gondolni, hogy valamit el lehet magyarázni olyan embereknek akiket az a valami egyáltalán nem érdekel..."

Szerintem ebben nincs igazad! El lehetne, ha a politikusok nem pont az ellenkezőjét csinálnák. Milyen dolog, hogy megszavazzák maguknak, hogy a költségtérítéshez ne kellejen számlát kérni??? A jó példa mutatás nagyon hiányzik. De miért járnának elő jó példával, amikor ugyanebből a mutyizós társadalomból nőttek ki! :(
süti beállítások módosítása