Publius

Szabad változatok demokráciára, köztársaságra és kapitalizmusra liberális fiataloktól.

Powered by

 

Ilyen jókat írtunk

Szabadságfolyam

Force Feed

2014.06.03. 12:19 Máté.Sz

Nem mi vagyunk az ellenség

Címkék: life lázár jános civil szervezetek norvég civil

A kormányzat új ellenfelet kreált: a Norvég Civil Alap demokrácia és emberi jogok témakörében pályázatot nyert civil szervezeteket vélt politikai kötődésük miatt elkezdett listázni, majd letagadta, hogy a sajtónak korábban átadott lista létezik (persze "tények azért vannak"). Ezekkel a szervezetekkel még nem történt semmi, („csak” listázva lettünk), de a pályázatot lebonyolító szervezetekre, az Ökotársra és a Demnetre ráküldte a Kehit, amelynek célja az államháztartási pénzek felügyelete lenne. Nem is akárhogy, az ellenőrök elkezdtek trükközni: a vizsgálat megbeszélt időpontja helyett órákkal később mentek az Ökotárshoz, hogy közben meglepetésszerű ellenőrzést tartsanak a Demnetnél. Mindez arra utal, hogy a kormány nem fog leállni a norvégoknál.

De ki is pontosan itt az ellenség?

Én például Szalai Máté vagyok. Az első demokratikusan szervezett magyarországi választások évében születtem. Tizenéves koromban már éreztem, hogy csak olyan munkát fogok tudni végezni teljes szívvel, amelyikkel érzem, hogy Magyarországért és a magyar emberekért munkálkodom. Ezért kerültem tudományos pályára, majd egy kormányzati és egy nem kormányzati szervhez dolgozni, mert úgy éreztem, csak itt tudom kimaxolni az állampolgári felelősségemet. Így tudok a legtöbbet tenni a hazámért.

Én vagyok az ellenség?

Hozzám hasonlóan több száz, ezer magyar állampolgár hazamegy egész napos munkája után, és ahelyett, hogy pihenne, szórakozna vagy bulizna, otthon marad, szervez, Magyarországért dolgozik. Megkeresik azt az ügyet, amely a leginkább közel áll a lelkületükhöz és érzékenységükhöz, és elkezdenek pénzüket, energiájukat, párkapcsolatukat, szexuális életüket és barátaikat nem sajnálva egy célért munkálkodni. Azért, hogy csak egy kis területen egy kicsit jobbá tegyék azt a helyet, ahol élnek, hogy több lehetőséget biztosítsanak hátrányos helyzetű csoportoknak, hogy átláthatóbbá tegyék a közügyeket, hogy erősítsék a vitakultúrát és a demokratikus értékeket, vagy a média sokszínűségének fontosságára hívják föl a figyelmet. Hozzám hasonlóan sokan nem kapnak szinte semmiféle juttatást, csak egy dolog élteti őket: tenni a hazájukért, Magyarországért és Európáért, a velük egy kultúrába tartozó emberek jólétéért és jövőjéért.

Ők lennének az ellenség?

Nem ők az ellenség.

Nem mi vagyunk az ellenség.

Mi nem akarjuk megbuktatni a kormányt, nem akarjuk hatalomra juttatni az ellenzéket, leszarjuk, hogy hogy hívják a miniszterelnököt és hogy melyik pártból jött. Nem akarunk forradalmat kirobbantani, nem akarunk politikusokat buktatni, nincs rejtett agendánk.

Egyet akarunk csak: jobbá tenni Magyarországot. Mi lennénk a legboldogabbak, ha nem külföldi forrásokból, ha nem Soros bácsi pénzéből, a norvégoktól vagy az Európai Uniótól tudnánk csak pénzhez jutni. Mi lennénk a legboldogabbak, ha a kormány nyitna felénk, partnerként kezelne, és együtt dolgozhatnánk azért, amiért elvileg mindketten, egymástól függetlenül dolgozunk.

Szóval, küldhet ránk bármilyen ellenőrzést, összeállíthat bármilyen listát bármelyik kormányzati szereplő, várjuk őket szeretettel. Folytassanak le olyan vizsgálatot, amilyet akarnak, kérjenek ki tőlünk visszamenőlegesen papírokat, és bizony ha találnak hiányosságot, akkor tegyék meg a szükséges lépéseket.

De miután véget ért ez az egész, mikor vége a cirkusznak és maradnak jogszerűnek találtatott civilek Magyarországon, akkor kezdjünk el végre együttműködni, együtt dolgozni a hazánkért. Felejtsük el ezt a baloldali-jobboldali szarságot, ne tekintsünk egymásra úgy, mint ellenségekre, hanem kezdjük el egymást annak kezelni, amik vagyunk: partnerek és honfitársak.

Mi készen állunk rá – és Önök?

 

 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://publius.blog.hu/api/trackback/id/tr216261487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ad Dio 2014.06.03. 21:30:51

Ez egy korrekt hozzáállás.

Sir Galahad 2014.06.03. 22:03:03

A poszt számomra csalódás.

A kormányzati kommunikáció azt sugallta, hogy az Ökotárs pénzosztási gyakorlata visszás, ugyanis nagyrészt olyan szervezetek nyertek, amelyek szellemiségükben, sőt többnyire személyesen is kötődtek a pénzt osztó emberekhez. Nem tudom, így van-e - remélem, kiderül. Ha így van, az nincs rendben, ha viszont a kormányzati kommunikáció hamis dolgot sugall, akkor azt könnyű lenne cáfolni.

No, ez hiányzik a posztból.

semmiextra 2014.06.03. 22:52:29

@Sir Galahad: számomra ez a komment csalódás.
A geci korrekten érvelnek és nem véres szájú örültek ezért nem sikerült beléjük kötni.

Figyu nem mindenütt ez a módi. Van ahol munkára adnak pénzét nem pofára.

A kormányzati kommunikáció szerint... Jézus ember kis kritikusság, please!

Tudod ezeket a pénzeket issukra adják. Több olyan szervezet is van amit még egy éve dicsért a kormány. Tudom azóta változott a kommunikáció...

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.03. 23:12:52

A kuruc.infó nem sír a norvég pénz miatt, csak a zsindex blogok=vélt hovatartozás muhaha.

Úgyhogy igen, vizsgálják ki az összes gittegyletet, hogy hova lett a zsé.

Ambiorix 2014.06.03. 23:52:17

Csak én nem találom ebben a bullshitben, hogy Szalai Nemellenség Máté konkrétan mely civilszervezet tagja, és mivel foglalkoznak, és mire költötték a lóvét?

Doberdo 2014.06.04. 08:24:33

Elérjük egyszer, hogy a magyar középhatalomnál
norvég kiscéek pályáznak meg magyar pénzt ?

Sir Galahad 2014.06.04. 08:30:42

@Ambiorix: Na igen, pont ilyesmire gondoltam.

Sir Galahad 2014.06.04. 11:44:47

@semmiextra: Bocsánat, lehetne ezt még egyszer, magyarra fordítva?

Adrian Mole 2014.06.04. 13:50:14

@Ambiorix: Nem mindegy? Ugye csak elolvastad a bejegyzést, de felfogni semmit nem fogtál fel belőle?

Máté.Sz 2014.06.07. 17:50:31

@Ambiorix: A Liberális Fiatalok Egyesülete nevű pártfüggetlen NGO elnökeként vagyok érintett a kérdésben, és a médiasokszínűségről és a médiaszabadságról szólt a projektünk. Lehet, hogy a név alapján arra asszociálhatnánk, hogy mi "balosak" vagy "ellenzékiek" vagyunk, pedig egyáltalán nem. Ha visszapörgetitek a blogot, látható, hogy mindenkit oltunk, ha arról van szó, és bárkit dicsérünk, ha jót csinál.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2014.06.10. 21:06:20

@Kón Bandit: Ha megengeded, hogy én kivizsgáljam, hogy mire költöd a fizetésedet, akkor elfogadom. Ugyanis itten arról van szó, hogy egy külföldi alapítvány pénzt ad civil szervezeteknek. Majd a magyar kormány ellenőrzési hivatala (amely kormány egy fillért se tett bele az egészbe, legfeljebb szívatja ezeket a szervezeteket, amikor jogellenesen megtagadja adatok kiadását) lecsap rájuk, teljesen jogcím nélkül, és szabályellenes módszereket alkalmazva. A kuruc.info-ra hivatkozást meg nem értem, az nem egy szervezet, hanem egy weboldal, Amerikában, és minden magyar szervezet és politikus vehemensen tagadja, hogy köze lenne hozzá.
A tények kedvéért megjegyzem, hogy az Index nem befolyásolja a blogok tartalmát, sőt többször kitette a Nivó, a kkbk és más hasonló, nemzeti szellemiségű blogok posztjait címlapra.
süti beállítások módosítása