Publius

Szabad változatok demokráciára, köztársaságra és kapitalizmusra liberális fiataloktól.

Powered by

 

Ilyen jókat írtunk

Szabadságfolyam

Force Feed

2011.03.22. 23:58 Szalai Ervin

Ultimátum Zagyva Gyula ürügyén

Címkék: jobbik hungarizmus pax hungarica zagyva györgy gyula magyar nemzeti gárda lantos jános

Ezen a blogon több olyan írás jelent meg, amiben végső soron kiálltunk a politikailag máshogy gondolkodók szabad véleménnyilvánítása mellett; felhívtuk a figyelmet arra is, hogy a rasszistázás, és a problémák szőnyeg alá söprése egyáltalán nem megoldás. Tettük ezeket azért, mert úgy hisszük, a párbeszéd fenntartása esélyt teremthet arra, hogy észérvekkel és emberséggel meggyőzhessük azokat a honfitársainkat, akik szerintünk vészterhes és cinikus tévúton járnak.

Akárhogy is, nálam itt és most betelt a pohár.

Zagyva György Gyula, a Jobbik országgyűlési képviselője a Magyar Nemzeti Gárda hétfői tüntetésén nem csak a szokásos uszításait adta elő („cigányhordák fosztogatják és terrorban tartják a kisvárosok és falvak lakosságát”), hanem tette ezt nyíltan hungarista és demokráciaellenes felszólaló társaságában.

Fiatal demokrácia bukdácsolásaiba talán még bele is férhet mindaz, amit általában a Jobbik megenged magának: Gyöngyöspatán „flashmob” a közbiztonság hiányosságaira felhívandó, ökoszociális piacgazdaság, bakancs és facebook, kocsmai stílusú zsidózgatás-cigányozgatás, eurószkeptikusság, hiperértékelvűség és tekintélytisztelet, stb. Többnyire meg tudták oldani, hogy maguk előtt vállalható maradjon ez a fiatalos, nemzeti hagyományokra büszke radikális párt képe, akivel demokráciában – akár tetszik, akár nem – le kell ülni tárgyalni és vitázni.

És bármennyire károsnak és veszélyesnek tartom, ahogy eddig a tűzzel játszottak, az is igaz, hogy az ellenzék mindenfajta önmérséklet és kritikai igényesség nélkül igyekezett kitolni őket a demokratikus párbeszéd keretei közül. Akkor is fasisztaveszélyt kiáltottak, amikor csak egyszerűen kevésbé úrian viselkedtek, vagy éppen hatalmas túlzásokba esve ecsetelték az előttünk álló társadalmi nehézségeket.

Egy porcikám sem szimpatizált velük, módszereikkel és céljaikkal, de itt érkeztünk el ahhoz a válaszúthoz, ahol a Jobbik eldöntheti, demokratikus pártnak vallja-e magát, vagy sem.

Nem fordulhat elő ugyanis, hogy a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője olyan rendezvényen szólal fel, ahol Lantos János, a Pax Hungarica Mozgalom hitlerimitátora arról szónokol, hogy a demokrácia „csak a legsötétebb gazemberek számára lehet értékes”, és „amely ANNAK a fajnak az eszközévé vált”  (bekiabálás: „Mocskos zsidók!”). Továbbá: „És felépítjük a jövő Magyarországát, ahol az a világnézet lesz uralkodó, mely minden magyar ember legmélyéből fakad – ez a világnézet pedig nem más, mint a hungarizmus! Kitartás, fel a győzelemre!”

Országgyűlési képviselő nem állhat egy színpadra diktatúrát népszerűsítő mozgalmakkal és emberekkel; nem hagyhatja szó nélkül, hogy hazánk legelvetemültebb gyilkos árulóinak emlékét ápolják. A náci mozgalmak pontosan akkor váltak igazán veszélyessé, amikor pár őrült ölébe hullottak azok az állami erőforrások és eszközök, amik segítségével végrehajthatták torz elképzeléseiket. Ezt a legkisebb és legszimbolikusabb mértékben sem engedhetjük meg. Többé nem.

 

A Jobbiknak két választása van ezután:

1. Kihajítja Zagyva György Gyulát soraiból, és elkezd civilizált politikai erőként létezni; kikacsintgatás nélkül elhatárolódik mindenfajta hungarista és nemzetiszocialista szervezettől. Lemondás és mentegetőzés itt nem működik.

2. Sorai között tartja Zagyvát, és sunyi módon tovább folytatja az óvatosan uszító kettősbeszédet, de innentől mindenki tudni fogja, hogy nemzeti radikális és hungarista egyaránt a Jobbik zászlaja alatt menetel. Ez esetben a kormányoldal zárja ki őket az alkotmányozásból.

  

(Egyébként sem Zagyva Gyula, sem a Jobbik honlapján nem találtam semmiféle közleményt, amiben menteni próbálnák a történteket. Se helyreigazítás, se elhatárolódás, semmi. Csak "cigánybűnözés a tanyavilágban".)

 

 

 

FRISSÍTVE!!!

 

Hát én beszarok... Zagyva frissítette honlapját, ahová is egész részletes beszámoló került a rendezvényről. Véletlenül ugyanott szólaltak fel? Nem tudott róla? Egy nagy fenéket! Itt reklámozza! (Meg persze facebookon...)

Felkerült ráadásul Lantos vágatlan beszéde is, amiben további érdekes mondatok vannak:

"Magyarország számára nincsen más út mint élet vagy halál, azaz vagy a hungarizmus fog győzni, vagy elpusztul nemzetünk!"

 

 Na de lássuk, mit ír róla Zagyva "folyosónmegbeszéljük" Gyula!

"...A HVIM vezérét Lantos János, a Pax Hungarica Mozgalom szónoka követte. Ő a tapasztalatról beszélt, amelyet az ember egy vidéki faluban szerezhet. Az ottani emberek félelme, hogy bármikor rájuk törhetnek, kirabolhatják, meggyilkolhatják őket, az, hogy az ottani gyermekek sorban iratkoznak ki a helyi iskolákból, mind a cigánybűnözés miatt van.

Az egyik öregember nem bírta elviselni a sorozatos megaláztatást, ezért önkezével vetett véget életének. Ki kell mondani a tényt, hogy a falu a polgárháború szélén áll.


Lantos szerint a hatalom el akarja hitetni, hogy létezik világnézeti semlegesség. Ilyen kérdés a közbiztonság megoldásának akarata is, de a hatalom nem ezt akarja megoldani, hanem a hazafias szervezeteket feloszlatni. Arra van akarat. A PHM szónoka szerint két út lehetséges. Szerinte a nemzet vagy elbukik, vagy pedig győz a hungarizmus. Magyarország nemzeti ébredését késleltetni lehet, de megállítani nem.

Lantos János után Varga B. Tamás dalnok szólalt föl
, aki pár történetet mesélt el a cigányokkal kapcsolatba..."

Ennyi. Jön a következő fellépő, mintha minden teljesen rendben lenne... Business as usual.

Tudja, nem érzi vagy támogatja, ki kell dobni a retekbe.

 

 

(Ha valami gonosz ember hekkelte meg Zagyva oldalait, akkor nagyon jól utánozza stílusát: a "pár történetet mesélt el a cigányokkal kapcsolatba" ugyanúgy n-betűért kiállt, ahogy má megszokhattuk...)

 

 

 

 

 

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://publius.blog.hu/api/trackback/id/tr72763103

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lackfi János - FEKETE 2011.03.24. 15:10:41

SZÍNEK– Szorítsatok már helyet nekem is, mit hisztek, hol vagytok? Keményebb ez a lábazat, mint tegnap, mit csináltak vele? Aj, nézzétek már, ki riszál ott? Na, hol a tuti ilyen hidegben? Bizony, egy jó, meleg nunában! – Vegyél vissza, nem ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frederick (törölt) 2011.10.06. 15:06:50

Lantos János kimondatlanul is sharoni módszerekkel akarja megoldani a cigánykérdést. Ha valakit érdekel ez a nagylegény:

pashcutter.blogspot.com/2011/05/lantos-janos-ariel-saron-magyar.html
süti beállítások módosítása