Publius

Szabad változatok demokráciára, köztársaságra és kapitalizmusra liberális fiataloktól.

Powered by

 

Ilyen jókat írtunk

Szabadságfolyam

Force Feed

2013.01.18. 09:40 Farkas Gábor

Ki épít itt diktatúrát?

Címkék: botrány szilvásy nbh titkosszolgálat laborc portik

Az elmúlt 22 év legnagyobb (nyilvánosságra került..) botránya van kibontakozóban, amennyiben igaznak bizonyulnak a Heti Válasz értesülései Portik Tamás és Laborc Sándor találkozóiról. Az információik szerint ugyanis ezek célja az volt, hogy - Szilvásy György akkori titokminiszter kérésére - Laborc beszervezze Portikot - a 90-es évek merényleteinek feltételezett felbújtóját - abból a célból, hogy terhelő információkat szerezzen és gyártson fideszes politikusokra nézve.

Mit is jelentene ez ugyanis? Azt, hogy egy regnáló kormány a magyar állam titkosszolgálatát önnön politikai céljainak rendeli alá, hogy lejárassa politikai ellenfeleit, és eközben attól sem riad vissza, hogy “az éjszakai élet ismert vállalkozójával”, magyarán egy maffiózóval működjön együtt.

Sokan illetik manapság a jelenlegi kormányt antidemokratikus, autoriter, sőt, egyenesen diktatórikus jelzőkkel, egyes intézkedéseik kapcsán, ezek azonban eltörpülnének ezen botrány mellett. Ez fel is teszi azt a kérdést, hogy hitelesek maradhatnak -e a jelenlegi ellenzéki kritikák, annak fényében, ha vezetőik nagy része egy politikai közösségben, egy kormányban dolgozott együtt az ügy főszereplőivel. Véleményem szerint egyértelműen nem.
Még akkor sem, ha ezen titkosszolgálati üzelmek vélhetően nem számítanak kuriózumnak, gondoljunk csak az UD Zrt. és a jobboldali elit kapcsolatáról szóló pletykákra.

Még akkor sem, ha véletlenül nem a saját seggüket kívánták volna védeni és korrupciós bevételi forrásaikat fenntartani, hanem az országot megóvni a 2010 óta eltelt közel 3 év gazdaságilag és társadalmilag egyaránt káros, ártó és antidemokratikus lépéseitől.

Még akkor sem, ha a konkrét Portikos ügyről a baloldali elit és a kormány többi tagja nem tudott, és egyedül Szilvásy magánakciója volt. Módszereit és viselkedését ugyanis ekkor is ismerniük kellett, ennek ellenére mégis kinevezték miniszterré, és megtűrték maguk között.

Még a rossz ellen sem lehet, sem szabad ugyanis rosszal, a diktatúra ellen sem diktatórikus lépésekkel harcolni. Hinni kell a demokrácia erejében, a választók racionalitásában és józan belátásában: úgy kell kormányozni, olyan programot kell alkotni, hogy meggyőzzük a választókat, és ezért szavazzanak ránk, nem pedig az ellenfél lejáratása miatt. Ha erre koncentrálnak ugyanis, olyanná válnak, mint ellenfeleik, és semmivel sem lesz jobb, ha ők maradnak/ők kerülnek hatalomra. Ezért tart jelenleg ott a két oldal, ahol, és ezért nem szűnik meg a kormányzati korrupció sem, maximum a nevek és az arányok változnak időnként.

Elhamarkodottan semmiképp nem szeretnék persze ítélni homályos sajtóinformációk alapján, de ha ezen vádak beigazolódnak, azoknak akik ebben részt vettek, tudomással voltak vagy akár csak szándékosan nem néztek oda, nincs helyük többet a magyar közéletben és közügyekben. A főszereplők esetében ezt a bíróságnak is ki kell majd mondania, a többiek esetében csak a lelkiismeretükben és a közvélemény nyomásgyakorlásában bízhatunk

390 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://publius.blog.hu/api/trackback/id/tr25023821

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki épít itt diktatúrát? 2013.01.18. 16:39:01

Az elmúlt 22 év legnagyobb (nyilvánosságra került..) botránya van kibontakozóban.

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.18. 11:52:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.18. 11:44:21

A legnagyobb botrány az UD Zrt volt, és simán megúszták, ez is botrány.

gono 2013.01.18. 11:47:27

most akkor ki gyár(tat) itt micsodakat?

okostojgli (törölt) 2013.01.18. 11:47:34

"gondoljunk csak az UD Zrt. és a jobboldali elit kapcsolatáról szóló pletykákra."

Pletyka. Na ja.

"de ha ezen vádak beigazolódnak"

Volt már olyan, hogy kretén Orbán házhoz ment a lófaszért valami 98-as megfigyelési ügy kapcsán.

BA2017 2013.01.18. 11:48:00

Szilvási, petrétei, boross, kövér, ... mind kétes dolgokat művelt, amikor a belügy és a titkolózó szolgáltatások környékére tévedtek ... és mindenki szereti elfelejteni a fekete byte-ok éjszakáját is.

Gera 2013.01.18. 11:50:31

Nem nagyon érdekelnek már ezek az ügyek. Érdekelne, csak ahhoz nincs semmi kedvem, hogy a különböző érdekcsoportok kiszivárogtatott félinformációkkal és mindenféle hazugságokkal ráncigáljanak össze-vissza, miközben a valóságot mély egyetértésben hallgatják el zárt tárgyalásokkal és százéves titkosításokkal.

room_101 2013.01.18. 11:51:28

Sebaj, amíg vígan lehet shortolni a forintot, elleszünk valahogy.

Kakimaki0123456789 2013.01.18. 11:53:00

Ja hat a fidesz szeret bizonyithatatlan, 100 evre titkositott, birosagokon elbuko vagy birosagra soha nem is kerulo, settenkedo allamparti tikosszolgakkal riogatni.
Ha jol szamolom ez a 3. ilyen huzasuk.
Beszeljunk inkabb az alkotmanyellenes torvenyeikrol, amit nem sotetben bujkalva hanem fenyes nappal csinalnak, az orrunk elott megis megusszak...

abcdrajtamkezdé 2013.01.18. 11:54:40

1.) A Heti Válasznak semmiféle értesülése nem lehet. Ha van értesülése, az bűncselekmény, hiszen "államtitokról" van szó.

2.) Gondolkodjunk már: egy titkosszolgálati vezérnek más lejáratásához miért kéne Portik? Mit tud Portik, amit a titkosszolgálat nem tud? Mit csinál volna Portik a megbízással? Elkezd kukkerrel fideszeseket figyelni, vagy micsoda?

3.) Elkezdődött a kampány

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.01.18. 11:54:46

"egy regnáló kormány a magyar állam titkosszolgálatát önnön politikai céljainak rendeli alá, hogy lejárassa politikai ellenfeleit,"

ez annyira, de annyira hihetetlen. legalább olyan hihetetlen, mint hogy egy pártpénztárnok legyen az APEH elnöke. no, nem sokáig, csak annyi időre, amíg eltünteti az ő és haverjai mocskát a rendszerből.

Gerá-nak meg igaza van, úgyhogy az ilyen csipi-csupi dolgok miatt kár koptatni az elektronokat!

Zuzu Petás 2013.01.18. 11:55:03

Tények is vannak, vagy csak pletyka?

Kakimaki0123456789 2013.01.18. 11:55:28

@Gera: Nehogy azt mondjak osszebeszeltunk a 100 evvel :) egyebkent az UD botranybol en 50 evre emlekszem, tudja valaki a pontos szamokat?
Az elso megfigyelesi botrany anyagat meg Juszt Laszlo szivarogtatta ki, akkor derult ki hogy egy nagy semmire epitett szinjatek volt az egesz.
Ezek nem a titkosszolgalatot hanem a jogallami eszkozoket hasznaljak illegalis modon partcelokra.

Nils. H 2013.01.18. 11:56:16

Megfigyeltél Tompika nagymamájának a NEVÉT, című történet 2.
Kampány van. Kinézek bármit Szilvásiékból, félre értés ne essék, de hát na...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.01.18. 11:57:04

"Portik Tamás és Laborc Sándor találkozóiról. Az információik szerint ugyanis ezek célja az volt, hogy - Szilvásy György akkori titokminiszter kérésére - Laborc beszervezze Portikot - a 90-es évek merényleteinek feltételezett felbújtóját - abból a célból, hogy terhelő információkat szerezzen és gyártson fideszes politikusokra nézve."

- Ott voltam egy ilyen találkozón. Még jugoszláv békaemberek is megjelentek, és velük a kommunisták a fideszes elvtársak meggyilkolásáról tanácskoztak. A megbeszélés szüneteiben alcsúti csecsemővért szolgáltak fel, a főétel pedig egy fideszes önkéntes szórolapot osztó diák volt, nyárson sütve.

teknoc erno 2013.01.18. 11:57:19

@Gera: azt hiszem mindent leírtál erről a témáról amit normális ember leírhat.

teknoc erno 2013.01.18. 12:00:03

@room_101: remélem tudod mit jelent a "shortolás" :D

Ja, amúgy a forint megint az UFO-k miatt esik, shortolnak a Proxima Centauri körül keringő űrbázisukból a rohadékok, de a Hős Igazi 80 méter mélymagyar Kormányunk ellenáll és megvéd téged!

Uva 2013.01.18. 12:01:03

ezzel ellentétben a valóság pont az, hogy a fidesz üzemeltet évek óta egy magán-titkosszolgálatot, ami megállás nélkül próbál ellenzéki politikusokat bemocskolni. ennek aktív részese az állampárti sajtó is (hírtv, patkány nemzet, heti balfasz) és bizonyítéka is egyben, mivel mindig ezek az orgánumok szivárogtatnak mindenféle olyan dolgot, amihez hozzáférésük sem lehetne.

engem gyíkká változtatott 2013.01.18. 12:02:56

"gondoljunk csak az UD Zrt. és a jobboldali elit kapcsolatáról szóló pletykákra"

Milyen pletyka? :)

Egy ország hallgatta az UD Zrt-s felvételeket, amin az OTP-vezér játszott magán-titkosszolgálatosdit.
Persze a magyar "sajtó" igyekszik agyonhallgatni (azt is), attól még 5 perc alatt meg lehet találni a neten.

És Kövér László?
Az a Kövér László, amelyik most magán-vasutas-hadsereget szervezett, amelyik terroristának nevezte azt az újságírót, amelyik LELEPLEZTE Magyarország történelmének legmagasabb pozíciójába jutott szélhámos csalóját, na az a Kövér László pedig titokminiszter volt. Az a betegagyú ember.
Ez sem pletyka.
Szerinted?

És ha már diktatúra: az ügyészség, a bíróságok, az alkotmánybíróság, az köztársasági elnökség, a tudományos, oktatási, művészeti források és személyi kérdések, az "országgyűlési választások", és úgy általában a minden más egypártivá, pártvezéreltté, kézi-irányításúvá tétele az mi?
Az nem diktatúra?

Melchi Zadok 2013.01.18. 12:03:37

jaj, végre valami izgi farkas kalauzhal gábortól! gyorsan kiáltsunk égreszóló botrányt egy olyan dolog kapcsán, aminél csak botrányosabb dolgokat művelt és folyamatosan művel a fidesz.

ez is akkora de akkora botrány lesz, hogy máris idáig érzik a hv szerkesztőségéből áradó izzadságszag.

zw007 2013.01.18. 12:04:31

Heti válasz nevű szennylapra hivatkozni több mint szánalmas.
Amúgy felmerül a kérdés, ha ettől el is tekintünk, hogy ez a maffiózó, hogy tudott volna terhelő dolgokhoz hozzájutni vezető fideszes politikusoktól? Csak nem velük együtt lebzsel?

driopios 2013.01.18. 12:04:37

Kinek a minisztere is volt ez? Ki is a hibás?

vakapad 2013.01.18. 12:07:14

"Elhamarkodottan semmiképp nem szeretnék persze ítélni homályos sajtóinformációk alapján, de ha ezen vádak beigazolódnak, azoknak akik ebben részt vettek, tudomással voltak vagy akár csak szándékosan nem néztek oda, nincs helyük többet a magyar közéletben és közügyekben. A főszereplők esetében ezt a bíróságnak is ki kell majd mondania, a többiek esetében csak a lelkiismeretükben és a közvélemény nyomásgyakorlásában bízhatunk."

Ez jó. nagyon jó. Főleg a második mondat konkrét határozottsága (bíróság, akasztófa, stb.) az első mondat kötelező bizonytalansági körmegtételes fényében.

whale 2013.01.18. 12:09:31

Úgy látszik készül az új "Fűzfa" ügy. LOL Szánalom a köbön. Viktátor annyira retteg a hatalomelvesztésétől, hogy bármit képes bevetni.
Nem baj, bukni fog...:DDD

Martian (törölt) 2013.01.18. 12:10:36

Köszönjük az információt. Eggyel több ok arra, hogy ne korlátlan felhatalmazást jelentő szavazatot dobjunk a szavazóurnákba (akármelyik politikai játékos illetően)... még a dobozok felgyújtásával is jobban járnánk.

greycup 2013.01.18. 12:12:04

"Ez fel is teszi azt a kérdést, hogy hitelesek maradhatnak -e a jelenlegi ellenzéki kritikák, annak fényében, ha vezetőik nagy része egy politikai közösségben, egy kormányban dolgozott együtt az ügy főszereplőivel. Véleményem szerint egyértelműen nem."

Sikerült levonni a megfelelő következtetést: Innentől kussoljon minden ellenzéki szimpatizáns, azt csinálhatunk, amit akarunk.... lol :)

Gábor, Gábor, téged se az eszedért fognak ellopni.

CSENDES 2013.01.18. 12:13:17

Amúgy ez igazán szánalmas.
A poszt szerzője konkrétan megfeledkezik arról,hogy az UD Zrt egyik ügyében az Dávid Ibolyáék által állítólagosan megzsarolt "szegény ártatlan Almássy Kornél a FIDESZ hatalomba kerülésével azonnal állami céghez került magas beosztásba.
Nyilván azért, mert megtette a kötelességét, s szétverte a pártot, politikailag kivégezte a párt vezetőit.
Na ezek a tények, ezekre van bizonyíték.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.01.18. 12:14:19

Portik most azért került elő, hogy elterelje a figyelmet Vizovickiről? Hogy is áll a belügyminiszterünk (ex-)cége az éjszakai szórakozóhelyek védelmével?

I_Isti 2013.01.18. 12:15:38

"UD Zrt. és a jobboldali elit kapcsolatáról szóló pletykákra."

Ki volt az UD zrt két legfőbb vezetője 2010 előtt?
Mit csinálnak ők most?

Pletyka.

Persze.

CSENDES 2013.01.18. 12:16:30

@CSENDES: 2011. október 1. óta a BKK Közút Zrt. vezérigazgatója, előtte meg
2010. augusztus 26-ától a Ferencvárosi Torna Club Jégkorong szakosztályának elnökségi tagjává választották. 2010. november 19-étől az FKF Zrt. Közútfenntartási Ágazati Igazgatója volt.

SignorFormica 2013.01.18. 12:18:06

Kedves Blogíró,
Jellemző a gondolkodásmódod, tipikus fideszes, akár magad az vagy akár nem.
Amennyiben igazak a vádak, akkor súlyos bűncselekményt követett el a titokminiszter, és pártjára nézve dehonesztáló a dolog. De ebből miért következne, hogy akkor mostani kormányunk nem követett el súlyos, antidemokratikus döntéseket, a struktúra átalakításával?
Mert ugye vesd össze a Water Gate botrányt. Attól mert lehallgat a titkosszolgálatokkal egy kormány egy másik pártot, vagy uram bocsá maffiózókkal tart fent piszkos kapcsolatokat, még nem következik, hogy a rendszer antidemokratikus lenne. Éppen azért nem, mert olyan rendszer ami leválthatóvá teszi őket, és számon kérhetővé, és büntethetővé.
Viktorunk és kis csapata éppen olyan rendszer kiépítésén dolgozik, amely még a lehetőségét is elmosná mindenféle civil kontrollnak. Magyarán: róluk ne derüljön ki semmi disznóság. Simicska talán a legnagyobb maffiózó, akinek milliárdos ügyeihez törvényeket gyárt a parlamentünk. Csak azért, mert ő felülről érkezett maffiózó, azért ő kevésbé gáz, mint az alulról jött sötét?
Nagy tévedés. Politikusaink mocskosságát összemosni egy rendszerrel, pedig súlyos csúsztatás, és az írásodban benne van: akkor viktorunk mindent megtehet, mert ő nem alvilágiakat von be a piszkos ügyeibe. Ami persze nem igaz, mert az egyik legsúlyosabb figura éppen másodszor belügyminiszter, akinek legalább annyi kétes-súlyos ügye van, mint a szoci maffiózónak.
Gondold meg az ő idelyén jött be egy kurva nagy olajszőkítős vonat az országba és annyira eltűnt, hogy még most sincs meg. Az első rendőr aki nyomozott, öngyilkos lett, a másodikat kicsinálták, megvádolták,évek múlva tisztázta csak magát..
nagyon naiv vagy, vagy nagyon viktor piszkos rendszerépítésének igazolására teszel kísérletet.

snipper 2013.01.18. 12:21:29

Ürgebőrbe varrva.

ob.szerver 2013.01.18. 12:26:03

Ha ezúttal Deutsch-Für nagymamáját nem figyeléték meg, akkor ez nem botrány, hanem csak újabb bizonyíték a liberálbolsevista titkosszolgálatok slendriánságára.

Gera 2013.01.18. 12:28:00

Egyébként én azt vettem észre, hogy míg a megfigyelési ügyből még egész komoly botrány kerekedett, addig az UD ügy már jóval kevésbé mozgatta meg az embereket, ez a mostani meg szerintem nagyjából senkit nem fog érdekelni. Azért megnyugtató, hogy talán az emberek annyira mégse szeretnek belemenni ezekbe a játszmákba.

DezInf 2013.01.18. 12:28:40

Az igazán érdekes kérdés: mi a szerepe a titokosszolgálatoknak,kiknek tartoznak felelősséggel, mennyire alkotmányos(alaptörvény szerinti) a működésük ?
Első ránézésre olyasmi mint a zügyészség.

Inkább eltusolnak ügyeket,titkosításokkal kizárják az őket "finanszírozó" közvéleményt.
Ekkora titokoskodások közepette miért látszik úgy,hogy bizonyos médiák szinte saját adattárként használják a titokosszolgálatok szigorúan titokos adatbankjait.

Másrészt miért tűnik kicsit életszerűtlennek az,hogy valaki -aki titokosszolga- tudván azt hogy tilosban jár, a "törvénytelen" megbeszéléséről hangfelvételt készít és azt szépen elrakja a titokosszoba megfelelő polcára(biztos fel is cimkézte: politikai lejáratás+korrupció).
Aztán megbukik,eltelik három év és az új titokosszolga csak akkor veszi észre : jé ezt ittenhagyták!!!!
Ez olyan életszerű:)

Valami ebben nagyon nem stimmel.
Na ezért pont olyan mint a zügyészség:D

b1522505 (törölt) 2013.01.18. 12:28:56

@Távmunkás: Oszkó Péter meg mit is keres a wizz airben???

@melchi zadok: @Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
@vakapad:

Az a szánalmas bennetek MSZP-s trollokban, hogy napi 8 órában a legelborultabb marhaságokat írogatjátok a fideszről az index címlapos blogokon, de ha egy rossz szó is elhangzik az MSZP-ről akkor egyből a "józanság" apostolaivá váltok és a legostobább módon próbáljátok védeni szeretett pártotokat.
Semmit sem tanultatok 2010 óta. Semmit..

Ráadásul pont Szilvásyt védeni aki az egész mszp féle maffia kormányzásának a leggusztustalanabb alakja volt....

Ezért vagytok még 10%-on és épp az olyanok miatt mint ti még mindig kurva ciki mszpsnek lenni...

Állítsuk meg a ......... 2013.01.18. 12:29:12

Bőrbe kötve mindörökre

Nem tudom emléxik itt valaki még az IBM botrányra, a hosszú bájtok éjszakájára és a sok egyéb botrányos dologra?
Nem kell itt beszervezni senkit sem, mert van itt épp elég mocsok a fidesz háza táján.

sfi 2013.01.18. 12:36:19

Amíg az a belügyminiszter, aki nem látta Clodot, meg akiről jó lenne tudni, hogyan lett milliárdos rendőri vezetőként, ez mind smafu.

ob.szerver 2013.01.18. 12:37:11

@b1522505:

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Baszod, ezért kár volt belekezdened.

jolaca 2013.01.18. 12:37:20

Nekem kissé öngólnak tűnik az egész gyanúsítás bedobása - és nem kevésbé a megbízottak blog-hadjárata. Egyrészt, mert túl korán kezdik ellőni a muníciót (mint a rezsi-nyugdíj-adósságügyek stb. is), másrészt már-már feledésbe merültek a J. Toth - K. Ibrahim ügyek, amelyekre kísértetiesen hasonló volt a viktori válasz a "megfigyelési üggyel". Most nehéz lesz egy új Kosztolányit találni, aki rezzenéstelenül bizonyítottként zárjon le egy totálkudarcos vizsgálóbizottsági ügyet. No nem mintha nem jelentkeznének budaigyulák kellő mennyiségben egy ilyen felkérésre, csak a deja vu érzés előjönne a nézőkből.
Vagy lehet, hogy a felső körök tudnak most is egy kipattanás előtt álló fideszházatáji botrányról, és ez egy (elég béna) megelőző ellentámadás?

DezInf 2013.01.18. 12:39:21

@b1522505:

Jó belépő:)....több alázatot,ez nem az elkoptatott régi bőröd:D

pacsi Gézának,Márknak,.........

Waldi! 2013.01.18. 12:39:26

Deutch Tompika nagymamajat is megfigyeltek? Legalabb mar valami eredetit talaljon ki a Habony muvek, mert ez igy szanalmas.

Állítsuk meg a ......... 2013.01.18. 12:39:30

@sfi:
Arról a Pintérről beszélsz, aki nem szerepelt közös fotón Fenyővel és a fél alvilággal?

Hattory Hanzo 2013.01.18. 12:39:32

Biztos bennem van a hiba, de amikor az állam aktív titokminisztere utasítja a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatóját, hogy ellenzéki csúcsvezetők lejáratására béreljen már fel egy top 10-es bűnözőt, akkor szerintem az "Ovi" és a "Bajusz" rejtjelezésnél valamivel bonyolultabb lenne megfejteni, melyik aktát kihez is kössük?!

Patreides · patreides.blog.hu 2013.01.18. 12:39:52

A koncepciós perek akkor válnak igazán veszélyessé egy látszatra még demokratikus országban, amikor az ügyészség után végül a bíróságokat is bedarálja maga alá a regnáló hatalom, és a hagyományos média megszerzése és sakkban tartása mellett végül az internetet is megrendszabályozzák. Végül a választási rendszer megdeformálásával magukat gyakorlatilag leválthatatlanná teszik.
De hát ilyesminek nálunk semmi jele nincs, ugye, tehát szó sincsen itt semmiféle diktatórikus törekvésről.
Diktatórikus meg nyilván az a korábbi hatalom volt, amelyiket a nép egy szép tavaszi napon egy egyszerű szavazással gond nélkül, és seperc alatt küldött el a kva édesanyukájába, hadd pihizzen kicsinykét.

diox 2013.01.18. 12:40:58

Hogy hogy kiépít? A Közgép, nem?

Mária 2013.01.18. 12:41:46

@Zuzu Petás:

Csak a pletyka :)

A tények senkit nem érdekelnek. A nép nem tájékozódni akar, hanem borzongani...

Juujjj... egy IGAZI maffiózó... jujjj-jujjj-jujjj...

Bulvármocsok, TV2 Jóban-Rosszban meg Bűnök és szerelmek szappankategória.

Zabáljátok :(

diox 2013.01.18. 12:41:55

ki(szóköz)épít ...

bioLarzen 2013.01.18. 12:42:20

Tulajdonképpen én melyik szekértáborhoz tartozom, ha azt kívánom, hogy mindegyik oldal pofátlanságai derüljenek ki és nyerjék el méltó büntetésüket (jogilag, nem politikailag, tehát nem felfelé buktatásról beszélek, hanem börtönről) - a szocialistákéi éppúgy, mint a fideszéi?

Tudom: a naívakéba...

bio

bioLarzen 2013.01.18. 12:43:19

(Ja, és persze minden más politikai formációéi is, akiknek voltak/vannak/lesznek ilyenjei, nem csupán a két nagy párté)

Mária 2013.01.18. 12:43:25

@Mária:

Az utolsó sor nem Zuzunak szólt, hanem a bulvármocsok-imádóknak.

szempontpuska 2013.01.18. 12:43:41

megfigyelési ügy reloaded.

A választásokig eltart az ügy lebegtetése, aztán már nem lesz érdekes.

Az UD Zrt ügyben is mindenki megszívta aki ellen irányult, csak éppen arról nem tudunk semmi következményt, ami a Stumpf-Csányi féle hangfelvételen hallható volt.

Almássy Kornélt pedig kifizették. 2010 óta a FKF Zrt. Közútfenntartási Ágazati Igazgatója.

DezInf 2013.01.18. 12:43:45

@jolaca:

Szerintem is valami nagy csontváz akar kidőlni náluk. Ennyire nem kellene még Ron Werberezniük.
Gabika arca...hihetetlen...ilyenekkel lehet választókat elveszteni .. :D

A kommunikációjuk a pánik jegyeit viseli magán.
Semmi új gondolat,csak a régi mocskolódások.
Habony Árpi le akar lépni? Mert ahogy csinálják,az erre utal.

gaston 2013.01.18. 12:43:54

@abcdrajtamkezdé: azért újságírók nem egy- nem két disznóságot derítettek ki.... Ez az újságírás egyik lényege, és örülök, hogy létezik....

jolaca 2013.01.18. 12:44:14

@b1522505:

"Semmit sem tanultatok 2010 óta. Semmit.."

Édesbogaram, hát nem veszed észre, hogy éppen a "tanultak", azóta tapasztaltak alapján fogalmazódnak itt a hozzászólások?

Állítsuk meg a ......... 2013.01.18. 12:45:36

Ugye nem az első orbán kormány idején robbantgattak és lövöldöztek élesben a pesti utcákon?
És ugye nem akkoriban lett "véletlen" baleset áldozata az egyik fideszes pártfunkci, mert rájött, hogy orbánék nem játszanak tiszta lapokkal?

b1522505 (törölt) 2013.01.18. 12:45:46

@DezInf: csakugy mondom

@ob.szerver: a kommentjeid alapján te is az mszps futóbolond mezőnyt erősíted, ugyhogy neked kuss.

Mária 2013.01.18. 12:46:06

@DezInf:

"Habony Árpi le akar lépni? Mert ahogy csinálják,az erre utal."

Szerintem MÁR lelépett az Árpibá.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2013.01.18. 12:46:07

Ugyan már! Az a lényeg hogy hitelt vegyünk fel, minél többet! Az átlagmagyar imádja a hitelt, modern gazdaság nem tud hitel nélkül működni bla bla bla! Hitelt kell habzsonli kétpofára, attól lesz boldog a magyar, és akkor nem érdekli semmi más, főleg ilyen ügyek.

Hajrá magyar átlagpolgár! Hajrá magyar értelmsissség!

Dixi. 2013.01.18. 12:46:22

Mindezt egy olyan kormány szivárogtatja ki akinek a belügyminisztere pintérsanyabácsi....ugyan kérem haladjunk tovább...

gaston 2013.01.18. 12:47:55

Miért lenne bulvármocsok? Jaaa, hogy a balosok azt hiszik, hogy vezéreik sérthetetlenek? Hát nagyon nem, gyurcsi, bajnai és az összes többi elvtárs felett rég eljárt az idő! "Lehet menni Szlovákiába!" /gyurcs. fer./

Dezsőjóska 2013.01.18. 12:49:42

@b1522505: Nem olvastam senkit, aki felmagasztalta volna itt az MSZP-t. Valamit nagyon elnéztél.
Csak az süt a kommentekből, hogy mindenki látja, hogy ez 3-4 évvel ezelőtt, és van ennél sokkal aktuálisabb, húsbavágóbb probléma. Csak te nem...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.01.18. 12:50:25

@b1522505: Azért beregelték, hogy ezt a faszságot elmondjad rólam. Rólam, aki a Brendel bunkósága miatt külön blogot is indítottam anno.

Te tudod....

DezInf 2013.01.18. 12:50:50

@b1522505:

Tudod,ha értelmes dolgokat írnál,lehet még vitáznának is veled. Tök mindegy melyik oldalon állsz. Nem mindenki azon az oldalon áll,ahogy azt te gondolod. Persze ha így állsz hozzá,akkor ismered : a hülyék a túloldalon vannak , nem is érted miért álldigálsz egyedül?

Állítsuk meg a ......... 2013.01.18. 12:51:04

@gaston:
pintér meg számoljon be végre róla, hogy mit keresett az Aranykéz utcában, óriás borosss tamás felrobbantása előtt percekkel és kivel tárgyalt....

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.01.18. 12:51:43

@b1522505: Oszkó Péter pénzt keres a Wizz Air-ben :) Ugyanúgy, mint Váradi József, akit a Fidesz-kormány nevezett ki a Malév élére, majd ő gyorsan elindította Wizz Air-t. Nagykoalíciós buli...

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.01.18. 12:53:00

A cikknek igaza van, egy pontot kivéve: ki gondolta azt egy percig is (na jó, Öszöd után legkésőbb) hogy az a társaság hiteles?

Éppen ez Magyarország legnagyobb baja: csak hitletelen erők indulnak a választáson.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.01.18. 12:53:56

@Salemi boszorkány:

Szerintem inkább arról, aki útban hazafelé a Roosevelt téri minisztériumból a budai otthonában egy Kerepesi útról nyíló zsákutcában észrevett egy hekllyszínelést, és kiszállt besegíteni az intézkedő kollégáknak, majd másnap már nem is járt a helyszínen.

Dixi. 2013.01.18. 12:56:39

@Salemi boszorkány: És azt hiszem ezt lehetne fokozni....hogy hol és miért....mi van azzal a céggel akinek most simították el a perét..melyben sanyabácsi lány is aktívan részt vet...és sanyabácsi volt biztonságtechnikai cégének a székházában voltak az irodái...és sanya bácsi volt cége miért vette át a választások után szinte az összes kormány objektum őrzését az inkáltol? ugye ez az a cég amit Ő!!!! eladott a választások előtt...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.01.18. 12:58:05

@bioLarzen:

Tanuld meg, a mindenkori kormány szent és sérthetetlen, az előző kormány egy mocskos nemzetrontó rablóbanda, míg a mindenkori 'hamikormányrakerülünk' Jövő Igérete Párt a szende szűzek tagjaiból áll.

greycup 2013.01.18. 12:58:57

@endike:
lehet hogy neked ez új, de rendszeresen veszünk fel pénzpiaci hitelt

kicsit ugyan drágább, mint az IMF-es, de valamit vmiért, a szabadságharcnak ára van

2013.01.18. 12:59:33

gaston: nem arra mondta amire te érted, nézz utána, hogy ne égesd magadat ilyenekkel. Mondott sok baromságot, de ez pl. nem az. Persze, csak annak aki egy komplett beszédet is tud értelmezni, nem csak kiragadott mondatokat.

Pszt! 2013.01.18. 13:00:12

Kamu az egész! Irhatnatok kicsit a Simicskarol is!

humans vs. aliens · http://who-is-the-alien.blog.hu 2013.01.18. 13:01:07

@teknoc erno: Igazad van, az UFO-k shortolnak. Szilvásy is alien, Soros is, meg még sokan mások.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2013.01.18. 13:03:46

@greycup: valóban azt írtam volna hogy a fidesz nem vesz fel hitelt? a fidesz se tud semmit tenni a népakarat ellen. de persze nem is akar :D

deruyter 2013.01.18. 13:04:15

Ez a poszt alapjában véve egy szándék- vezérelt nagy semmi. Majd térjünk vissza rá, ha lesz tény is.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.18. 13:04:30

"Sokan illetik manapság a jelenlegi kormányt antidemokratikus, autoriter, sőt, egyenesen diktatórikus jelzőkkel, egyes intézkedéseik kapcsán, ezek azonban eltörpülnének ezen botrány mellett."

miért is lesz kisebb ennek a kormánynak a hibái ha az előzőnek is voltak??

hol az ok okozati összefüggés??

Wolff 2013.01.18. 13:05:43

Aszondja nem akar elhamarkodottan ítélni, de előtte gondosan és hosszan ítél. A nem elhamarkodott ítélet annyi lenne, hogy a HV ezt írja. Ismerjük a Fidesz médiabirodalmát, tudjuk, hogy megrendelésre hazudnak, de mondtak már igazat is. Várjuk ki, most melyik esettel állunk szemben. Nem pedig egy tartalmas kirohanás...

NA YA! 2013.01.18. 13:05:52

Ej fidesznyikek, mit össze nem kínlódtok! Az összes mocskos eszközt kihasználjátok, mint ez a poszt is! Alja népség vagytok!

Reszelő Aladár 2013.01.18. 13:06:09

És megint Fideszeznek...
A kommunista utódpárt hatalomra kerül, és demokráciából kezd el kioktatni. A plagizáló miniszterelnök "elkúrja", majd az ellene tüntetőket szétvereti. Eközben a titkosszolgálat gyilkosokkal és maffiozókkal paktál. Ez nem az utóbbi 3 év volt. Erről semmiképpen ne feledkezzünk el, amikor anitdemokratikusról, meg diktatúráról beszélünk.

Szerintem az utóbbi 3 év hasznos volt. Szerinted káros.
Szerintem 2010 előtt káros volt. Szerinted hasznos? Vagy minden szar?
Sebaj jön Bajnai, és akkor legalább tényeg lesz tandíj (a neve is ez lesz), és lesz bruttó 65.000,- minimálbér. Ami jó, mert majd kevesebbre kell bejelteni a melóst, és talán még a kínaiaktól is vissza tudunk "csábítani" néhány gyárat.

RaveAcE 2013.01.18. 13:06:23

Uncsi ez a kampány. Tényleg nincs egyetlen saját gondolat sem? Csak a fel nem vállalt rágalmazások.

Tényleg azzal történettel mi van, hogy Orbán behazudott egy megfigyelési ügyet a családja ellen? Kapott már az orrára? Nyilván ez az önsajnálat is már része volt a diktatúra építő projektnek.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.01.18. 13:08:55

Ennek ellenére a fidesznek 2/3-a van, tehát ha volt is ilyen kísérlet, nem járt sikerrel, sőt. A fidesz ezt a 2/3-ot nyilván tiesztességesen, nem demagóg módon és hazudozva szerezte. Niylván az öszödi beszéd magától szivárgott ki a sajtóhoz, nem lejárat kampány része volt, és nyilván nem emlékszünk az apeh-es hosszú byte-ok éjszakájára... amikor mindenkit hazaküldtek, majd valami történt a szerverteremben...
Szóval ne gondoljuk, hogy ami megtörtént az egyik oldalon, az nem történt meg a másikon.

Azon pedig, hogy a "heti válasz információi szerint" csak röhögni tudok. Miért nem a Blikk?

JumboJet 2013.01.18. 13:08:57

"Ez fel is teszi azt a kérdést, hogy hitelesek maradhatnak -e a jelenlegi ellenzéki kritikák, annak fényében, ha vezetőik nagy része egy politikai közösségben, egy kormányban dolgozott együtt az ügy főszereplőivel. Véleményem szerint egyértelműen nem."
Kedves Posztoló! Amennyiben a jelenlegi rezsimet bíráló kritikák igazak, márpedig, nagyrészt azok, akkor akér Gyurcsány, vagy maga a patás ördög is megfogalhatta öket, attól még azok maradnak. A kritikák abszolút hitelességét nem a megfogalmazó személye, hanem a kritikák igazságtartalma határozza meg. Maximum, hiteltelen emberektöl nehezebben fogadják el azokat. De, kedves Posztíró, mi itt biztosan nem vagyunk érintve a Heti Válasz világbotr´nygyanús ügyében, mégis nagyjából ugyanazokat a kritikákat fogalmazzuk meg, mint sok általunk is utált ellenzéki. Viszont, rajtunk kívül, még rengeteg, a feltételezett ügyben biztosan nem érintett ember, politikus, közéleti személy is megfogalmazza ugyanezen kritikákat - egyszerüen, mert annyira nyilvánvaló rettenet folyik itt kormányzás címén. Tehát, ha még ki is derülne, hogy a Heti Válasz botránya igaz, akkor már rég hiteltelen emberek, rohadékok kerülnének esetleg sittre, de ettöl még nem menne mennybe a Fidesz, a hitelessége ugyanúgy nem emelkedne, ök is ugyanolyan rohadékok maradnának, mint amilyenek.
Egyszerübben: attól hogy egy geci azt mondja a másik gecinek, geci vagy, az nem mondhatja, hogy dehogy vagytok vagyok, hisz egy geci mondta csak rám.
Okos írás, köszönjük! :)

greycup 2013.01.18. 13:11:27

@endike:
ez esetben én kérek elnézést :)

Secnir 2013.01.18. 13:13:06

@b1522505:
"Oszkó Péter meg mit is keres a wizz airben???"
semmit, mivel nem tagja.
@Távmunkás:
"Oszkó Péter pénzt keres a Wizz Air-ben"
az egy szép kerek szám, amit ott keres => 0.

jolaca 2013.01.18. 13:18:21

@Reszelő Aladár:
Reszelő... nem vitted sokra a fiúk lakatosműhelyében...
Sokkal lendületesebben posztolj, több indulatszó, mocskolódás kell hogy az igazi nagy fúrók, marók közé kerülhess!

Squid 2013.01.18. 13:21:12

Helyes hajrá Fidesz! Borítsák ki csak a baloldal bilijét, ne maradjon semmi benne! Vére valahára felszámolódna a "fegyverszünet" a két oldal között és cserébe a szocik is kiborítanák az összes Fideszes mocskot tokkal vonóval és VÉGRE olyan szinten nyírnák ki egymást, hogy az egységsugarú választónak is leesne mekkora két féreg brigád ez!

vezér01 2013.01.18. 13:21:33

Az egész "rendszerváltás" nem más,mint botrányok sorozata.És a legnagyobb botrány az,hogy a botrányok zömét titkosították.A Fidesznek módja lett volna feloldani ezeket,nem tették meg ! Most ugyan kipattant valami a Hajógyári szigeti disznóságokból,néhány főrendőr is bajban van ötödik László emberei közül,de pl.a fejbelőtt kisrendőr halálát már nem kívánja az ügyészség firtatni."Vízbe fúlt,az ügyet anno lezárták" !

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.01.18. 13:22:17

nyirfa-ugy v2.0?

ahogy nem jott be anno, most sem fog bejonni. csak szolok...

de egyre nagyobbat harapnak a fiuk, ebbe a ragalmazasba mar bele fog torni a foguk...

Netuddki. 2013.01.18. 13:23:47

"azoknak akik ebben részt vettek, tudomással voltak vagy akár csak szándékosan nem néztek oda, nincs helyük többet a magyar közéletben és közügyekben."

Az a helyzet kisfácán, hogy aki a zelmúlt22évben részt vett a magyar "politikai" közéletben annak kéne végre takarodnia belőle...

nincs1itt 2013.01.18. 13:26:07

Na ez a baj, semmi más!! A többi csak porhintés, a közepe táján van egy táblázat 2005-2012 közötti GDP növekedésről. Ami abban szerepel, az a TELJES politikai és gazdasági "elit" bűne. Nem, nem szégyen, amit műveltek, a dilletantizmus, a szabad rablás, "eredeti tőkefelhalmozás" mind, mind égbekiáltó bűn! Ezért kellene lógni, az összes 23 év alatt regnáló kormánytagnak és körieknek!
Csókolok mindenkit, ott, Hátsó Hátasztánban!!

hvg.hu/gazdasag/20130118_KozepEuropa_szegenyhaza_leszunk#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2013_01_18&type-id=HvgDaily&user-id=225BFEAA&utm_content=top

Állam-vizsga 2013.01.18. 13:27:31

Ezt a diktatúra és titkosszolgálat felhasználása politikai célokra párhuzamot nem értem.
Amerikában (ahol elméletileg elég nagy demokrácia van) is volt ebből botrány hogy Nixon meg Robert Kennedy a titkosszolgálatot használta fel hogy ellenfeleit hatástalanítani tudja (Watergate botrány). Vagyis szerintem nem kell ahhoz diktatúra hogy tudjuk hogy a titkosszolgálat mindig az aktuális kormány által parancsba adott gaztetteket fogja elkövetni. Az összes eddigi kormány ezt csinálta. Ezért is az eddigi 22 év leharcolt politikai gyűjteményét kukázni kellene.

Betelgeuse-2 2013.01.18. 13:27:56

Jó nagy marhaság ez a Publius blog. Elpazarol vagy 80 sort egy hülyeségre: valami lap írt valamit, amiről fogalmunk sincs, hogy igaz-e, lehet, hogy egy szó sem igaz belőle, de azért mi elkezdünk erről filozofálgatni jobbra-balra.
Ennyi erővel arról is írhatna a Publius blog, hogy ha esetleg megnyerjük a 2014-es futball világbajnokságot Brazíliában, az mekkora erkölcsi lökést ad a nemzetnek...

Reszelő Aladár 2013.01.18. 13:29:27

@jolaca:
Köszönöm az észrevételt, megfogadom. Bár sosem volt stílusom.

Alapvetően az értelmiségi lét egyik alapja, hogy nem egybemosunk dolgokat, hanem megkülönböztetjük. Aki azt mondja, hogy mindegyik szar, az nem is akar látni.

Nagy különbség van például a jót akart és elrontotta, valamint a rosszat alart és nem hibázott között. Pedig a végeredmény ugyan az.

Kedvelem a regnáló kormányt, mert szerintem jót akar. Mégis forog a gyomrom egy-egy tagjától. Kedvelem Orbánt, mégsem értek egyet minden lépésével. És a feleségemet is szeretem, pedig hát ő sem tökétes.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.01.18. 13:33:10

@Betelgeuse-2: ez a kumini kommunikacios strategia. a mennyisegre mennek, hogy minnel tobb kormanyt tamogato es mosdato berkommenter, berblogolo irogasson, ezzel elerve azt, hogyha valaki rakeres egy politikai kerdesr, akkor a kormanyt vedo cikkek es velemenyek is megjelenjenek nagy szamban.

azert szaporodtak fel a fos blogok itt blog.hu-n is, meg azert vannak az 1-2 honapos, par hozzaszolasos, elkotelezett fideszkurvak ennyien mostanaban.

BA2017 2013.01.18. 13:34:27

Ki épít itt diktatúrát? Hát éppen most orbán viktor. Nem érdekel az "emúttnyócév", mert most nem azok építik.

atlatszo.hu/2013/01/18/jogserto-iskolak-igy-fojtjak-el-a-diaktiltakozasokat/?doing_wp_cron=1358511502.9981749057769775390625

BA2017 2013.01.18. 13:35:08

@Mária: Te mikor lépsz le márgya?

Totof 2013.01.18. 13:35:21

Faszér kommentál itt bárki. Az a lényeg, hogy ezek a böffenetek megjelenjenek, az író zsebre teszi a háromszorosát annak, mint amit érne egy normális cikk, a többi le van szarva.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.01.18. 13:36:34

@Reszelő Aladár: "Kedvelem a regnáló kormányt, mert szerintem jót akar. "

ja
csak nem neked, nekem, a felesegednek, hanem elsosorban orban viktornak es csaladjanak, aztan pedig az ot tamogato simicskanak, csanyinak, az egyhazaknak, az alvilagot a fideszbe betagozo pinternek - lasd dohanykereskedelem allamositasa - a mi karunkra.

HajraFidesz (törölt) 2013.01.18. 13:36:58

@Uva: hazudsz. Kerunk bizonyitekot, nem csak balos media pletykakat.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.01.18. 13:37:19

@Secnir: Már nem tagja, mert tavaly májusban lemondott, alig több mint egy évig volt az igazgatóság tagja.

Gyurcsany F. 2013.01.18. 13:37:30

Nevetseges alhirek. Ettol meg mindenki tudja, hogy Orban Viktor fasiszta, a fidesz fasiszta, es nepirtasra keszul. Mar epulnek a gazkamrak.

belekotty 2013.01.18. 13:41:21

@b1522505: Milyen szánalmas ezt írnod egy ma regisztrált nickkel és két hozzászólással. :-))
Kedves Neel Armstrong. A nickedböl kiderül.

apanna 2013.01.18. 13:42:28

Az igazság odaát van. SZilvássiról mindent eltudok képzelni. Valszeg a tesója is benne volt, mint jós..

belekotty 2013.01.18. 13:42:43

@b1522505: Neked kuss a két okádásoddal!

belekotty 2013.01.18. 13:43:42

@apanna: Mondjuk Szilvásiról én is, hiszen együtt volt nagy privatizátor Mádllal és Matolcsyval az Antall kormány alatt.

jolaca 2013.01.18. 13:45:16

@Reszelő Aladár:

"Nagy különbség van például a jót akart és elrontotta, valamint a rosszat alart és nem hibázott között. Pedig a végeredmény ugyan az."

Ez ragyogó párhuzam (komolyan).
Az első részéhez Te hoztad fel az "elkúrtad"-ot. Nem feltételezem, hogy csak az Őszödi b. Viktor által kiragadott és agyonsulykolt két mondatát olvastad; márpedig, ha teljes tartalmát ismered, tudhatod, hogy a hazudozások végét hirdette (volna) meg. Tehát jót akart.
A második részhez csak annyit, hogy valaki az Alkotmánybíróság, bíróságok, költségvetést ellenőrző szervek, média, Nemzeti Bank politikai bekebelezését tűzte ki célnak - egy soha el nem hangzott erre való választói felhatalmazásra hivatkozva. És ennek a törekvésnek a megvalósításában nem hibázik.

Segíts: kit szeressek?

Secnir 2013.01.18. 13:45:32

@Távmunkás:
én tudom :), csak @b1522505: nem tudja :)

CSENDES 2013.01.18. 13:45:34

@Hattory Hanzo: Pl. lehetne Morcos Bajusz az a bajusz:-).Akkor biztos senki nem találná ki, kit fed a "fedő neve".

koborvadász 2013.01.18. 13:45:36

Orbán Kancellár Adolf Viktor!
Receptet az 1930 években már egy bajuszos ember alkalmazta.
Meglepően sok a hasonlóság a mostani náci kormány intézkedéseiben is.
A sok rossz közül a narancssárga veszedelem a legrosszabb!
A Maszop tanulhatna a jelen helyzetből!

Alvilág??? Hm?! A jelenlegi belügyminiszterünk volt az alvilág fejedelme.
Viktor SA ( testőrsége ) legényei és SS-e ( TEK ) is erre utal.

Minden stratégiailag fontos dolgot államosítani majd olcsó pénzen kiprivatizálni fognak!
Ellehetetlenítve a következő kormányt! Már ha lesznek választások!

Minden pártból, minden 5. embert nyilvánosan ki kéne végezni!

A következő politikus éra látná, hogy milyen következménnyel jár a Magyar Ember kisemmizése és birkának tekintése!

Lehet kampányolni egyik vagy másik párt mellett! Felesleges!

Nem értünk vannak! A magyar történelem politikusai mindig is a legnagyobb elárulói voltak a Magyar Népnek!

Netuddki. 2013.01.18. 13:48:31

@nincs_itt: Ja, itt a legmagasabbak az adók és a legkevesebb a nettó. Qrva annyukat a megélhetési "politikusainknak". A vitya is egész jól elröhögcsélt magában az MR1-en reggel. Milliós havi fizuval könnyen van, felelőssége meg semmi. Még...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.01.18. 13:49:04

@HajraFidesz: "hazudsz. Kerunk bizonyitekot, nem csak balos media pletykakat. "

kattints a linkre a nevem mellett, faszorru majom. es hallgasd. nem tudjatok az internetet elhallgattatni. ott van az osszes lehallgatott beszelgetes megosztva.

az, hogy orban sajat ugyeszsege megcsavarta ugy a dolgot, hogy bunozokbol akart aldozatot csinalni nem valtoztat azon atenyen,hogy a fidesz allamellenes buncselekmenyeket kovetett el es magantitkosszolgalatot uzemeltetett. iteletek lesznek, miutan mindenhonnan kipucoltunk benneteket. ugyeszsegrol, birosagrol, ha kell, akkor nemzetkozi szervezetek (olaf, interpol) segitsegevel.

CSENDES 2013.01.18. 13:49:16

@Patreides:" Végül a választási rendszer megdeformálásával magukat gyakorlatilag leválthatatlanná teszik."

Maga OVI mondta asaját szájával ma reggel, hogy 200-300 ezer választó veszik el azért, mert nincs regisztráció. Mert a külföldiek így nem tudnak majd szavazni. Kár, hogy az AB döntése a külföldiek regisztrációját nem érintette kedvezőtlenül. Ezért aztán arra készüljön minden országon kívül tartózkodó állampolgár, hogy egy tollvonással fogják megvonni a szavazati jogukat, amikor majd törlik a Ve. tv-ből a regisztrációt.

CSENDES 2013.01.18. 13:53:47

@szempontpuska: 2011 óta, előtte más tisztséget kapott.

DezInf 2013.01.18. 13:57:07

@CSENDES:

Tessenek abbahagyni ezt a bajszozást!
Rasszisztta,simaarcú csőcselék!
Egy álmos reggelen belenézek a tükörbe és az a bajszos fog visszanézni rám- morcosan!

Nem kérek a rémálmaitokból! Eddig olyan szépek voltak a sajátjaim :D

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.18. 13:58:00

nagyon életszerű. a titkosszolgálat vezetője és egy ismert alvilági figura nyilvánosan együtt vacsorázik egy belvárosi étteremben és a biztonság kedvéért még hangfelvételt is készítenek, amit aztán előbbi a saját irodájában tárgyal. azon töprengek, azt nem fedezték-e fel a zseniális nyomozók, hogy laborc direkt az ajtajára is ráírta: "ne zavarjanak, orbán viktor és kövér lászló lejáratásán dolgozom éppen".

nincs1itt 2013.01.18. 13:58:19

Jobbosok, balosok,Hölgyeim, Uraim!
Nekem erről a 23 évről a "sportszeletes" ember jut az eszembe...
De sajnos nem vicces, mert ahogy már hivatkoztam a HVG írását, sajnos a Magyarországon élők kárára folytatták kisded játékaikat a politikai és gazdasági bűnözők, azok kárára akik eltartották/-ják ezeket a tehetségtelen niemandokat...

CSENDES 2013.01.18. 14:01:19

Én láttam Boross Tamás ügyészségi meghallgatásának videóját a meggyilkolása előtt. Bizony konkrét ügyészségi meghallgatást kért és védelmet. Nem adtak neki. úgyhogy enni. Egyébként ügyvédek kezén forgott a videó kazetta, én is onnan kaptam. éppen a főnökömet nyírták ki, persze barátságosabb módon, csak elvették a vagyonát, s megizenték neki (ellenállhatatlan ajánlat), ha lemond róla, azonnal kieresztik az előzetesből. Nem tette meg ezt a szívességet, a bíróság szabadította(akkor még).

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.01.18. 14:01:44

Az ügy valamilyen szinten vízválasztó, megmutatja majd, a baloldali bázis mekkora része a fanatizált agyhalott.

Nyilván egy ilyen ügyet nem lehet ép ésszel védeni, se egyrésztmásrésztezéssel, se azzal, hogy Szilvássy és Laborc a saját szakállára cselekedett.

Ha a baloldalon van egy számottevő szavazótömeg, ami szembefordul mindazzal, amit a fenti ügy jelent, megindulhat ott valami normalizálódás. Ez nem csak a baloldalnak, hanem az egész országnak jó lenne, mert a jobboldalt is hasonló öntisztulásra kényszerítené.

De ha nincs, akkor viszont ez a baloldali nómenklatúra sosem fog már kitörni abból a karaténból, hogy csak az ökölrázásig agymosott lumpenprolik képzeljék azt, hogy őket képviselik.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.18. 14:03:20

@HajraFidesz: ti kértek bizonyítékot baszod?!

molnár gyula ellen elbukott a per? igen
sukoró elbukott? igen
szilvásy ügy eddig elbukott? igen

bajnai vs nemzet, bajnai 7 pert nyert? igen

még hány pofára esés kell nektek, hogy kussoljatok végre?! remélem ez a fasz orbán jó drágán megveszi az e-on tározót, és utána 150 milliárdos hanyag kezelés miatt lecsukják 20 évre. de szép lenne!

DezInf 2013.01.18. 14:03:24

@balage_81 reloaded:

Köszi,hogy sokkal pontosabban megfogalmaztad a probléma lényegét,mint ahogy én utaltam rá :)
Remélem azt a táblát a felcimkézett kazetta alá tette,nehogy valaki "véletlenül" megtalálja :)
Micsoda maszkirovka.....ilyet csak Laborc tanulhatott ott....arra a hagymakupolás ....

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.18. 14:06:01

@Attitude Adjuster: gondolom ugyanezt mondod a "ne mi nyerjük a legtöbbet" és a "majd megvédenek a jogászok, oszt jó napot" után. mert a fideszről még soha nem derült ki semmi szerencsére... hogy "a stumpfék szóltak, hogy kéne terhelőt gyűjteni a dávid ibolyáékra elnök úr", ez teljesen rendben van ugye?

regress 2013.01.18. 14:06:46

@b1522505: de finnyásak lettünk hirtelen,két éve megint keresztapa a belügyminiszterünk.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.18. 14:09:49

@DezInf: bár az egész sztori kamu és egy bornírt baromság, de a jobbos közönség érezhetően vevő rá. csak a vicc kedvéért: akkor lettek volna a fideszesek nagy bajban, ha kövér idő közben megborotválkozik. hogyan jöttek volna rá a zseniális agyukkal, hogy ovi mellett ki a másik megfigyelt alany? szerintem máig tanakodnának...

diox 2013.01.18. 14:10:59

@Attitude Adjuster: Én különben ha fanatizált agyhalottnak neveznek, mindig összerezzenek és magamba szállok. Néha hamut is szórok a fejemre, de ma a járdára kell inkább, hogy ne csússzon. Nem tudom, hol tanítják ezt a kommunikációt, de nem vezet célra.
Másrészt, egy sajtótermék információ alapján kész tényeknek tekinted annak állításait. Mire kiderül, hogy nem igaz (vagy igaz), már le is ment a 20... választás.

DezInf 2013.01.18. 14:13:33

@Attitude Adjuster:

Nem tudom melyik bolygón élsz :)

Azt olvastam : gyűjtsenek bizonyítékot/információt a fidesz meghatározott vezetőiről,vagy gyártsanak....

Magyarán ezek után dokumentálják a korrupciós ügyeket.
Nekem ez így jött le,már bocsi :)

Még a cimbi újságírók sem állítják,hogy a célszemélyek ártatlan barikák.

Kiket kellene itt megvédeni ?

Reszelő Aladár 2013.01.18. 14:13:33

@jolaca:
Szeresd felebarátodat, mint saját magadat. Ezzel nagyot hibázni nem tudsz.
Hogy milyen a demokrácia? Tekerj a Brian élete végéhez. Pont annyira hatékony.

Lássuk ki nem demokratikus.
- Európai Bizottság. Sosem szavaztunk rájuk.
- IMF egy nemzetek feletti szervezet, nemzetek feletti jogokkal
- Piacok (totál arctalan)
Na ők hárman (ha ezt így lehet értelmezni) követelik ezt meg a demokráciát. Kicsit ellentmondásos.
Egy vállalat főleg nem demokratikus. Valószínű a te munkahelyed sem. A pénz beszél mi alkalmazkodunk. Ha nem tetszik, akkor csomagolhatunk.
Érdekes párhuzam: a demokráciában megkövetelt szabadságjogok mennyire vannak jelen egy munkahelyen. Egy gondolatot ez is megér.

SzaGyu 2013.01.18. 14:15:42

Heti Válasz ?
A francokat. Ez egy választási lejárató válasz.
Vajon honnan lenne ennek a fideSS hetilapnak tudomása ezekről a dolgokról? Talán a semmit nem tartalmazó "Ovi" és "Bajúsz" mappákban volt megírva? Ugyan már. Ez nem más mint a CÖF menete. Alaptalanul támadni a végtelenségig.
Ha meg igaz amit az újság ír, akkor honnan van információja?
Kiszivárogtatták a nyomozók vagy az ügyészség? Ez vajon nem e egy újabb bűncselekmény?
Mi van akkor, ha semmi sem igaz és szokáshoz híven "Bizonyítottság hiányában" a bíróság megszünteti az eljárást.

Hányszor kell egy ügyészségnek "Bizonyítottság hiányában" megszüntetni valamit ahhoz, hogy a legfőbb ügyész tegye a dolgát és lemondjon.

DezInf 2013.01.18. 14:16:00

@Reszelő Aladár:

Az IMF zárt klub, csak TAGOKNAK :)

lyia (törölt) 2013.01.18. 14:17:30

azt azért ne feledjük, hogy a Heti Válasz főszerkesztő lapigazgatója Orbán egykori kormányszóvivője, a felesége az állami Magyar Közlönykiadó vezetője, továbbá nem az MSZP nevezte ki mindenhova kilenc évre az embereit, hanem a Fidesz, a legfőbb ügyész pl. a Fidesz etikai és összeférhetetlenségi bizottságának egykori elnöke, a közt. elnök volt Fideszes káder, mégpegig az élcsapatból, Hozzájuk képest egy Portik Tamás kisinas, Laborccal együtt. Ez megint a jólismert fideszes technika, le kell járatni azt, aki veszélyes, ha feddhetetlen, akkor el kell róla terjeszteni valami gyanúsat, ami majd belengi a következő választásokat.

A Heti Válasz egy pártlap, Stumpf András meg egy fizetett propagandista.

Azt sem hiszem el neki, amit kérdez.

R kell nézni az országra, mindjárt látszik, miért olyan fontos a Fidesznek, hogy mutogathasson valakire.

Beee, nem is a Matolcsy gazdaságpolitikája a kkatasztrofáélis, hanem a zelmútnyócévben a Pistike belekakilt a homokozóba.

Szánalmas a Fidesz is, meg a Heti Válasz is, meg az is, aki beveszi ezt a maszlagot az állam és a maffi összefonódásáról.

Tudod mi a maffia? Az, hogy társasági adóból több mint kétmilliárdot csatornáztak be a felcsúti stadionba.

ob.szerver 2013.01.18. 14:19:11

@Salemi boszorkány:

"Ugye nem az első orbán kormány idején robbantgattak és lövöldöztek élesben a pesti utcákon?"

Nem, akkor lett vége amikor hatalomra kerültek. És amikor valaki egy évvel később megjegyezte a médiában, hogy micsoda kiba..ott nagy véletlen, hogy pont azóta van csend, hamarosan pukkant valahol még egy bomba, nehogy valaki is rosszra gondoljon.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.01.18. 14:22:07

@DezInf:

"vagy gyártsanak....

Magyarán ezek után dokumentálják a korrupciós ügyeket."

Ühüm. Látom, az nem kérdés, te a baloldali bázis melyik kategóriájához tartozol.

Farkantoán Chatpartner 2013.01.18. 14:22:16

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: undorító, amit művelsz imádott ballereid védelmében. Gréczy # Vadai.

Farkantoán Chatpartner 2013.01.18. 14:23:04

@szempontpuska: ja, nektek mindent szabad? ;) A sázmillió hullahegy is?

esefe 2013.01.18. 14:23:19

Nyilván ez nagyon kínos a bolsiknak. Ezentúl nem emlegethetnek diktatúrát.

A hangfelvételt nehéz lesz letagadniuk.

Mondjuk minden épeszű ember tudta, hogy nem változtak semmit. Miért is változtak volna? '45-től, mindig bejött nekik ez a módszer.

sötéthülye.tahóbarom 2013.01.18. 14:24:02

@poszt: "amennyiben igaznak bizonyulnak a Heti Válasz értesülései"

Volt már ilyen? Most komolyan, értem én, hogy hallgassuk meg mindkét oldalt, meg minden, de baszki, Heti Válasz? Ne már.

Farkantoán Chatpartner 2013.01.18. 14:25:15

@SzaGyu: aha, nyilván a speli undorító szocialista gyilkos se szocialista, hanem beépített fideszes, és amikor Vas megyében hágtátok meg a veletek azonos nemű, szókimondó szocialistákat, akkor sem szocialisták voltatok. Ja, és Gerő Ernő is fideszes volt, Rákosi meg bőrfejű.

Reszelő Aladár 2013.01.18. 14:25:27

@lyia:
Azt mond, hogy kit szeretnél a hatalomban látni?

Lehetőleg olyat mondjál, aki:
- nem a meggazdagodás vezérel
- nem a nemzetközi nagytőke és külföldi érdekek, lobbik szolgálatában áll.
- Ha jelentős a vagyona, azt tisztességesen szerezte
- elkötezett az ország felemelésében

Várjuk a névsort.

Farkantoán Chatpartner 2013.01.18. 14:26:09

@sötéthülye.tahóbarom: azt hiszed, erről írni fogtok? Mélyen kussoltok majd, mint szőr a fülben.

Jolka40 2013.01.18. 14:26:11

Bocs, nem vagyok képben teljesen. Most akkor kiderült valami terhelő a fideszes politikusokról? Olyan kíváncsi vagyok....

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.01.18. 14:26:55

@Farkantoán Chatpartner:

Kedves alacsonyabb értelmű barátom!

Magyarázd el, hogy a MINDENKORI jelentése mitől egyezik meg a BALLER jelentésével!

Mentőkérdés: A MINDENKORI jelenthet-e 2002-2010 között szocialistát?

Farkantoán Chatpartner 2013.01.18. 14:28:30

@Uva: igazán? Miért nem írtál olvasói levelet a Népszavába? :D :D

bioLarzen 2013.01.18. 14:29:25

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Haha, gondolod, hogy 40 éve itthon élő magyar állampolgárként ezt még nem tanultam meg kitörölhetetlenül? ;)

bio

Farkantoán Chatpartner 2013.01.18. 14:29:49

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: neked semmit. A te erkölcsi "szinteden" állóknak én pénzért sem magyarázok semmit. Gréczy # Vadai.

Farkantoán Chatpartner 2013.01.18. 14:31:13

@Jolka40: nem, csak néhányan tovább csúsztatok a nácizmus felé. Már nemcsak gyilkoltok, de gyilkosokat is béreltek fel.

SzaGyu 2013.01.18. 14:31:18

@Farkantoán Chatpartner: Orbán ma azt mondta, hogy kezdődik az aratás.
Ajánlom neked, hogy azt, amit Orbán és bandája elvetett, azt arassátok le. De azt tudjátok, hogy az a gabona emberi fogyasztásra nem alkalmas mert kevés a sikér tartalma.

Csak állat etetésére alkalmas.
Ha meg rizsát akar aratni, ami a mocsárban termett, azt szintén ajánlanám nektek.

Ugyanis, miután elfogyasztottátok, majd rájöttök, hogy a rizsa megvolt mérgezve. -Jó étvágyat!

jolaca 2013.01.18. 14:31:54

@Reszelő Aladár:
Megvan!!
Azért választottad a nickname-edet, mert az ideológiailag biztos lábakon álló proletariátus képviselője vagy! Amit csokorba gyűjtöttél, az pontosan a tőke hatalma elleni lázadás. Ez persze nem a nagyvilágban negatívum, sőt divatos a fiatalok köreiben. Sajnos itthon azért rossz ízű, mert egyenesen a Rákosi-féle proletkultizmust idézi; Kádárék már lágyabb húrokat pengettek.

Farkantoán Chatpartner 2013.01.18. 14:33:06

@SzaGyu: ez hogy tartozik a témához? Vagy csak offolsz, te szerencsétlen bértroll?

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.18. 14:33:46

@Reszelő Aladár: az a baj, hogy az ország tele van olyan tudatlan hülyékkel, mint te. ez szégyen mindannyiunkra nézve. akkor sorban:

- Európai Bizottság. Sosem szavaztunk rájuk. - de igen, az EU-tagságról szóló szavazás során
- IMF egy nemzetek feletti szervezet, nemzetek feletti jogokkal - tagjai vagyunk konkrétan. nem szól bele semmibe, amíg nem fordulsz hozzá hitelért. utána igen, mert szeretné viszont látni a pénzét, a részvényesei pénzét (ami magyarország is)
- Piacok (totál arctalan)- egyrészt nem arctalan, lehet tudni ki, mit vásárol (pl templeton), de ők aztán végleg nem kényszerítenek semmire. ha nem átlátható a rendszered, csak simán nem viszik hozzád a befektetőik pénzét (német kisnyugdíjasok egyébként).

tök hülye vagy, és le is égetted magad 1db kommenttel.

Farkantoán Chatpartner 2013.01.18. 14:35:04

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: sehol semmi bizonyíték. Miért van az, sipi, hogy míg más becsületes ember sikít, amikor satuba szorul valamije, te ordenáré módon gyalázkodsz? :)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.01.18. 14:35:36

@Farkantoán Chatpartner:

Értem én. Pártfüggetlen társadalomkritika, mely a fideszesekre is negatívan vetül, az mindjárt egy alacsony erkölcsi szintet jelent.

Ha azt írom, hogy a szocialista politikusok alcsúti szűzek vérét isszák, és a pártkongresszusukon mindig és minden esetben orbán viktor és a mi fényességes nagy jövőnk többi letéteményesinek a meggyilkolásáról tanácskoznak, ürgebőrbe varrt jugoszláv titkosügynökökkel szövetkezve, akkor már magasabb erkölcsi szintre kerülök?

Szánlak, amiért ennyire nem értelmezed az olvasott szöveget, csak a klisét nyomod.

CSENDES 2013.01.18. 14:36:18

@ob.szerver: "Budapest belvárosában, 1998. június 2-án, déli tizenkét óra előtt pár perccel a fél utca a levegőbe repült, amikor az Aranykéz utcában egy parkoló Polski Fiatba rejtett pokolgép felrobbant. A robbantás áldozata, Boros Tamás olajmaffiózó, másfél hónappal korábban terhelő vallomást tett több, olajszőkítésben érintett cégre és azok vezetőire, s Pintér Sándort maffiakapcsolatokkal vádolta, ő lett volna az olajügyek koronatanúja. "Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának ülésén is levetítették azt a videófilmet, amelyen a később felrobbantott vállalkozó a köztisztviselők és a maffia összefonódásáról beszélt. Pintér tagadta Boros állításait, és azt mondta, le akarják járatni.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.01.18. 14:36:41

@sötéthülye.tahóbarom:

"Most komolyan, értem én, hogy hallgassuk meg mindkét oldalt, meg minden, de baszki, Heti Válasz? Ne már."

Pontosan miért is? Én nem nagyon emlékszem, hogy a Heti Válasz különösebben nagyot bukott volna tényfeltáró cikkel. Ha te igen, kérlek segíts felfrissíteni a memóriánkat.

Egyébként nem egészen értem, mennyiben fontos a forrás. Nyilván nem a Népszabadság vagy a HVG fogja feldobni Szilvássyt és Laborcot, ők elvannak Semjén teológiadolgozatának szétszőrözésével.

Ha amit a HV állít, nem igaz, az nagyjából a HV végét jelentené. Itt hangfelvételekről van szó, ha ezek nem léteznének, a HV ezzel borzalmasan nagyot bukhatna.

Látható, hogy a balliberális sajtó sem mer ugrálni, mély, dermedt csend, várnak valami cáfolatot vagy kommentárt föntről. Nem sokáig tehetik, ez nem egy olyan sztori, amit egyszerűen el lehetne hallgatni.

Farkantoán Chatpartner 2013.01.18. 14:37:18

@pocakos focista: az, hogy hülyék voltatok a bűntetthez, nem érv az erkölcsötök mellett. Mindent elkövettetek, így sikerült.

SzaGyu 2013.01.18. 14:38:04

@Farkantoán Chatpartner: "nem, csak néhányan tovább csúsztatok a nácizmus felé. Már nemcsak gyilkoltok, de gyilkosokat is béreltek fel."
Hülye fasz vagy.
Hát a baltát hova tettétek?
Tudod: Amit az azeri gyilkos használt. Azt viszitek a tüntetésre? Nem baj. Majd Észak Koreába hasznát veszitek, mert oda exportálunk benneteket.

Ti mind Kokaköves csőcselék vagytok baltával megspékelve!

Farkantoán Chatpartner 2013.01.18. 14:39:59

@SzaGyu: mintha nem cáfolnád a kommunistákról kialakult közvélekedést :)

regress 2013.01.18. 14:40:42

@Farkantoán Chatpartner: a te "erkölcsi "szinteden pintér keresztapu sanyi bácsit hova magyarázod?

esefe 2013.01.18. 14:40:44

@sötéthülye.tahóbarom: Hát feljelentettek, mert polgári kötelességük. Ha nincs hangfelvétel, akkor a hamis váddal néznek szembe, ami nem sajtóper.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.18. 14:40:50

@Attitude Adjuster: "Ha amit a HV állít, nem igaz, az nagyjából a HV végét jelentené" - igaz, a magyar nemzet is csak 7db pert veszített bajnai ellen és hogy összeomlott mi? orbán is hogy belebukott, mikor azt állította hogy 27 fideszest és családtagjaikat figyelték meg, aztán kiderült hogy deutsch nagymamáját talán. bezzeg amikor szakonyi pétert figyelte a defend kft, bizonyos állami beszállító a 98-02 kormányzás alatt, az rendben volt.

ez az ország az, ahol mindenki minden állításba és titkosszolgálati ügybe belebukik, így lehet hinni a heti válasznak is.

várjál! mégse.

jolaca 2013.01.18. 14:45:24

@Farkantoán Chatpartner:

Csökkent szótárú barátom!
Fogd vissza magad; hidd el, ha stabilan ugyanazzal az ismételt pár fröcsögő félmondattal szerepelsz, unalmassá válsz, és átlép rajtad az olvasó.
Vegyél példát Csurkától, Bayertől: az ők terjedelmes, változatosan gyűlölködő írásaikat utólag legalább irodalmi/újságírói munkásságnak tudták nyilvánítani szégyenkező vagy kármentő barátaik, de veled mit fognak kezdeni?

GyakranSzidnakDeNemErdekel · http://penztanetrol.com 2013.01.18. 14:46:08

YouTube videó marketing, internetes marketing, valódi pénzkeresés (Nem befektetés, nem MLM, nem PTC) Valódi tanulható marketing, ingyen
penztanetrol.com/

kvadrillio 2013.01.18. 14:47:18

Hinni ? Nu, a magyarok már rég nem hisznek azokban a listákban, amiken mindig ugyan azokat a nevűeket tolják az orruk alá megválasztásra !
MÁS EMBEREK KELLENEK !
ORBÁN AZT MONDTA 2013 MÁR A FELEMELKEDÉS ÉVE....
nu, ígyen...
"A hó fogságában a fél ország

Az Országos Meteorológiai Szolgálat piros, vagyis harmadfokú riasztást adott ki Somogy, Zala, Vas, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megye egyes kistérségeire hófúvás miatt péntek hajnalban - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-t. Ha van egy jó képe a hóhelyzetről, küldje el az online@nepszava.hu-ra.

<<< vissza a cikkhez

Még nincs bejelentkezve!

Ha hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük előbb jelentkezzen be az oldal tetején!

Ha még nincs felhasználóneve, kérjük regisztráljon!

Kommentek: 9
[1]

[tovaris] [2013.jan.18. 14:33]
Bakondi lehet, hogy tábornok, de most csak "Tél őrmester" - legfeljebb.

[tovaris] [2013.jan.18. 14:29]
A hadseregre és azok lánctalpas szállító járműveire nem csak háborúban van szükség, hanem ilyenkor is lenne.

[tovaris] [2013.jan.18. 14:18]
[picihuszar] [2013.jan.18. 13:20]

Remélem, te lapátolsz, te ... Moderálta: moderator, 2013.jan.18. 14:24

[bakegya] [2013.jan.18. 14:04]
"HÓHÁNYÓKRA "van szükség!-LAPÁTOT NEKIK,DE NE CSAK A KEZÜKBE!-nekem ugyanis nagyon nem tetszik a rendszer
NaponTA RIOGATNAK a színskála minden szinével,de egyetlen közhasználatú utat 25 éve még kitűzni sem volt keret.Hány kormányváltásra van még szükség,ha valami közbejön mint most ez a havazás is,hogy legalább magán segíteni tudjon akinek még nem büdös a munka?
600m a balatoni út,de most egy hete csak helikopterrel lehetne lejutni a faluba.Napok óta csak egy fázis van és kb 1m a hó a vízmosás felett amibe 20 éve közlekedünk a kárpótoltak árkán bokrán keresztül.
Ha elfogy a kenyerem ,meg az ívóvizem hívom a" katasztrófális védelmi rendszerüket!"?
Vagy meg kell várnom a még nemtom hányadik ORBÁNKORMÁNYT!?-a pógármestert a kálomista kitette,most már panaszkodni sincs kinek,nem hogy segítség!

[picihuszar] [2013.jan.18. 13:20]
Balfékek nézitek az ablakból hogy esik a hó,aztán zorbánoztok egy jót?Húzzatok lapátolni!

[Pirandus] [2013.jan.18. 13:01]
A fehér január jól besózott a bűnkormánynak. Isten legyen irgalmas hozzájuk, ha télen vagy akár nyáron megbuknak, nem leányálom lesz számukra. Tán a hóemberben bízhatnak egyedül...

[blaskagabriella] [2013.jan.18. 12:13]
Így igaz !!!!! És most hol vannak a hókotrók ????!!!!!!!!!!! Szerintem a zorbán eladta őket a vastelepen !!!!!

[tovaris] [2013.jan.18. 11:05]
Muszáj...pontos j-vel

Elnézve a képet, a 69-es fotókon a hókotrók mellet 2-3 méteres hófalak látszottak... A mostani hó ahhoz képest bakfitty...

[homepictures] [2013.jan.18. 10:51]
"csak az induljon utnak akinek feltetlenul muszaly"
Nos ez teljesen logikus keres, hiszen orbanisztanban penteken mar senki nem dolgozik, puszta szorakozasbol kelnek utra, hatha kaoszt tudnanak okozni az egyebkent tokeletesen mukodo kozutfenntarto szerveknek.
Egyebkent is egy napi fizeteskieses az semmi. Kozmunkasoknak alig 2000 ft kieses, a politikusok meg egyebkent is megkapjak a dijazasukat ha egesz honapban fele sem neznek a munkahelyuknek.
Mas meg nem el az orszagban tehat ezzel az ugy lezarva.

"emelkedünk....emelkedünk.......:)

titkos-szolgálatok pedig minden országban működtek, működnek...IGEN SZOROSAN ÖSSZEFONÓDVA A MINDENKORI KÚRMÁNYOKKAL......S,S,S,,AZOK ELLENZÉKÉVEL !!!!!

$pi$ 2013.01.18. 14:49:31

@balage_81 reloaded: "IMF egy nemzetek feletti szervezet, nemzetek feletti jogokkal - tagjai vagyunk konkrétan. nem szól bele semmibe, amíg nem fordulsz hozzá hitelért."

Mondjuk ez nettó hülyeség. A pénzvilágban elég, ha az IMF nyilatkozgat valamit, aztán már komolyabb hatást ért el, mint amire sok kormány egyáltalán képes. Az Orbán kormánnyal pontosan ezt tették: nyilatkozgattak, hogy ez meg az nem lesz jó, meg szerintük bedől az ország, meg szerintük fel kéne vennünk pártízmilliárd hitelt, meg aggódásukat fejezték ki, aztán el is ugrott az euró 310 forintra.

Ahol száz meg ezermilliárdok a beszédtéma, ott nincs olyan, hogy "nem szól bele".

Silent Bob 2013.01.18. 14:53:13

@$pi$: Rosszul emlékszel, ezeket Kósa meg Szargyártó nyilatkozta.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.01.18. 14:53:55

@balage_81 reloaded:

" "Ha amit a HV állít, nem igaz, az nagyjából a HV végét jelentené" - igaz, a magyar nemzet is csak 7db pert veszített bajnai ellen"

Tehát a Heti Válasz hazudik. Világos, mint a vakablak.

Próbáltál már úgy egy politikai eseményt, hírt, fejleményt úgy nézni, hogy nem azzal fogtál neki az olvasásnak, hogy "na, hogyan lehet kihozni ebből a jót a (kedvenc) pártomnak/rosszat az ellenségnek?"

Benderik 2013.01.18. 14:56:41

"Ez fel is teszi azt a kérdést, hogy hitelesek maradhatnak -e a jelenlegi ellenzéki kritikák, annak fényében, ha vezetőik nagy része egy politikai közösségben, egy kormányban dolgozott együtt az ügy főszereplőivel. Véleményem szerint egyértelműen nem."

Véleményem szerint a maguk a kritikák egyértelműen IGEN, legfeljebb az azt hangoztató politikusok egy része nem.
De ez magát a kritikát nem érinti, és az állampolgárok szemszögéből azok függetlenül attól érvényesek, hogy ha az azokat hangoztató ellenzék egy részét esetleg érhetik hasonló kritikák.
Anyukám egykori szavaival: engem nem érdekel, hogy a Zoklovics Peti is épített az óra alatt diktatúrát a pad alatt, te akkor sem építhetsz. (ui.: ha véletlenül tényleg létezne Zoklovics Peti, úgy tőle ezúton elnézést...)

jolaca 2013.01.18. 14:58:15

@$pi$:

Igazad lehet. Nem értem, hogy akar miniszerelnök lenni egy olyan, aki ennyit sem ér fel ésszel. Hogy képes egy ilyen hatalmassággal szemben hülyegyerekként viselkedni, gusztustalanul pofázni a háta mögött - majd sértődötten méltatlankodni, hogy a másik nem öleli a keblére...
Remélem, Te nem ilyen idiótá(k)ra adod a voksodat.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.01.18. 14:58:58

@$pi$: "A pénzvilágban elég, ha az IMF nyilatkozgat valamit, aztán már komolyabb hatást ért el, mint amire sok kormány egyáltalán képes."

Ez azért inkább a pénzügyi válság előtt működött, azóta a pénzvilág sokkal rezisztensebb az IMF és a hitelminősítők piacbefolyásolónak szánt kinyilatkoztatásaira is.

Az IM pedig valóban csak azoknak az országoknak szól bele a dolgába, akik pénzt kértek/kértek tőle. Más kérdés, hogy az már mesebeszéd, hogy "csak az érdekli őket, hogy visszakapják a pénzüket".

Reszelő Aladár 2013.01.18. 15:00:27

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Nekem emelkedett a fizetésem a kisebb SZJA miatt, kaptam családi adókedvezményt, lett családi pótlék. Vettem fel támogatott lásohitelt forintban és idén még a rezsim is csökkent.
A cigiről leszoktam, mert káros.

Persze átmosták az agyamat is, sőt egyenesen megvettek a fenti összeggel. Én pedig eladtam magam. Vess meg érte.

Legyek önző?
- Leszarom a Simicskát meg a Pintért, nem ártottak nekem.
- Az Istennel nincs semmi bajom, sosem találkoztam vele, de ha mégis létezik, talán jobb ne ujjat húzni vele. Az egyház leginkább arra bíztatott, hogy szeressek másokat. Ebben komoly kivetnivalót nem találtam.

Jolka40 2013.01.18. 15:08:27

@Farkantoán Chatpartner: Nem a kérdésemre válaszoltál. Figyelj jobban egy kicsit.

$pi$ 2013.01.18. 15:08:58

@jolaca: "Hogy képes egy ilyen hatalmassággal szemben hülyegyerekként viselkedni, gusztustalanul pofázni a háta mögött - majd sértődötten méltatlankodni, hogy a másik nem öleli a keblére..."

Hát az nem neked, meg nem is nekem szólt. Sőt nem is az IMF-nek. Az az egyszerű magyar választóknak szólt és szerintem nagyjából el is érte a célját.

"Remélem, Te nem ilyen idiótá(k)ra adod a voksodat."

Nem, soha nem tettem ilyet és nem is fogok. Jelen pillanatban nincs olyan politikai párt/erő, amellyel maradéktalanul egyetértenék... és eddig sem volt. :(

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.18. 15:10:11

@$pi$: az IMF nekünk pénzt adott, ezért is nyilatkozhatott arról, hogy milyen folyamatok aggasztják. amit előadsz, egy süket duma, mert a szokásos összeesküvés-elméletekre épül, de ettől te sem vagy egyből komolyan vehető. ennyi felkészültséggel nincs értelme vitatkozni.

@Attitude Adjuster: igen, képzeld a heti válasz bizony hazudik. te nyilván nem vagy fideszes, azért is véded ezt a független csodaújságot. de elfelejtettél válaszolni a kérdéseimre öcsi. mi van a 27 megfigyelt fideszessel, mi van az összes hamis állítással, ami miatt senki nem került börtönbe? a magyar nemzet nem hazudott következetesen, mikor 6 elveszített sajtóper után hetedszerre is leírta ugyanazt a gané hazugságot bajnairól?

tudom, kognitív disszonancia. szar lehet szembesülni vele, hogy amit hiszel, az hülyeség. még elő fog kerülni ez a fogalom a fideszes hülyék kapcsán egy párszor, mint amilyen te is vagy. égesd csak magad, gyerünk, tovább!

$pi$ 2013.01.18. 15:15:29

@balage_81 reloaded: "az IMF nekünk pénzt adott, ezért is nyilatkozhatott arról, hogy milyen folyamatok aggasztják."

Persze, hogyne. Csakis azért. Aggódott, ezért akart még pénzt adni, hátha akkor enyhül az aggódás... De nagyon naív vagy te.

DezInf 2013.01.18. 15:18:18

@Attitude Adjuster:

Megkönnyítem a dolgodat mielőtt tippelned kéne : gondolkodó .
Mióta baloldali az aki nem ért veletek egyet?

Azon elmerengtél már,mi van akkor , ha csak az árulót keresik?

Az "okos" szivárogtatás a legjobb módszer .......

"16:35 perc: Stirlitz kilépett a Gestapo épületéből.
- Daszvidanyja! - vetette oda az őrnek. Stirlitz rögtön tudta, hogy hibázott. "

Uva 2013.01.18. 15:19:28

@HajraFidesz:
ott van egy rakás UD zrt-s hangfelvétel, ha érdekel. plusz mondom, maga a tény, hogy a pártállami sajtó folyamatosan szivárogtat jellemzően bizonyíthatatlan állításokat, melyek, ha igazak is, nem lehetne hozzáférése az érintett sajtótermékeknek.
mondtam kettőt, én nyertem

DezInf 2013.01.18. 15:22:13

@Farkantoán Chatpartner:

Farok,farok,te csak copni jársz ide :D

Hozzászólásonként fizetnek,ez az igazi bajod.
Még megerőltetni sem kell magad:)

Reszelő Aladár 2013.01.18. 15:22:30

@jolaca:
Szerencsére/sajnos akkor még elég kicsi voltam. Amit azóta tapasztaltam, az az, hogy ez a világ nem a jó irányba halad. És nem mi vezetjük az biztos.
Nem vetem el a kapitalizmust, de ez már nem az, ami miatt itt rendszert váltottunk. Sok vesztes, kevés nyertes. Ez nem igazságos.

Egy monopoli végjátékra hasonlít az egész, ahol sokan már kiestek, és csak idő kérdése, hogy a győztes mikor visz mindent. A játék egyszerű: a játékosok kezet ráznak a végén, és ha van idő és kedv mennek még egy kört. Az életben ez nem így megy.
Nekem úgy tűnik, hogy az országunk inkább vesztésre áll, és nem most kerültünk hátrányba. Hanem sokkal régebben, talán olyan régen, hogy abból az időből már nem is él senki.
Jelenleg próbálkozunk. Nincs garancia a sikerre, főleg egy olyan időszakban, amikor a körülmények ennyire változékonyak. Ne várjunk csodákat.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.18. 15:28:19

@$pi$: csak nem hagyod abba az önégetést, te zseni. ne tedd a dollár jelet a nickedbe, ha tényleg ennyire analfabéta vagy. a hitelt 2009-ben adta, ennek a visszafizetése elemi érdeke volt. ezen kívül ha tudnál esetleg olyan nyilatkozatokat linkelni, amik konkrétan a forint árfolyama vagy a magyar gazdaság érdekei ellen volnának, akkor némileg komolyabban vehető lenne, amit írsz. persze nem akarom elvenni a játékodat, mert sokkal könnyebb a világot egyszerűsítő magyarázatokkal értelmezni, mint összefüggéseket keresni, de azért néha erőltesd már meg magad!

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.01.18. 15:29:33

Az előző kormány ékessége volt a Gyurcsány-Szilvásy-Veres trió.

A Fidesz is erősen dolgozik azon, hogy létrehozza saját triumvirátusát.

DezInf 2013.01.18. 15:32:34

@$pi$:

Érthető az IMF aggódása,még nem fizettük vissza az előző hitelt. Abból lett pl. a MOL részvénypakett megvásárolva.
Amikor meg úgy tettünk,mintha kellene még egy kis kölcsön,akkor még jó hogy kifejtette a véleményét. A hitelnek feltétele is van. Nem teccik?- lehet akkor más tőkeerős hitelezőt keresni, akinek a szavára ad a piac.
Megpróbáltuk. Találtunk?

$pi$ 2013.01.18. 15:37:31

@balage_81 reloaded: "csak nem hagyod abba az önégetést, te zseni. ne tedd a dollár jelet a nickedbe, ha tényleg ennyire analfabéta vagy."

Huhh, ez nagyon gáz volt. A dollárjelet csak azok használhatják, akikre te azt mondod, hogy okosak... :)

"a hitelt 2009-ben adta, ennek a visszafizetése elemi érdeke volt. "

Ez meg óvodás. Mindenki tudja, de persze 2008, nem 2009.

"tudnál esetleg olyan nyilatkozatokat linkelni, amik konkrétan a forint árfolyama vagy a magyar gazdaság érdekei ellen volnának"

Nézz utána a neten. Próbálj meg visszaemlékezni. Hány hónapon keresztül ment a legendagyártás a magyar államcsődről?

"világot egyszerűsítő magyarázatokkal értelmezni, mint összefüggéseket keresni"

Hát mondjuk annál nehezen tudok elképzelni nagyobb túlegyszerűsítést, minthogy az IMF csak azért szól be, mert szeretné visszakapni a pénzét.

jolaca 2013.01.18. 15:39:03

@$pi$:
Bevallom, kellemesen csalódtam benned - legalábbis ezt a válaszodat csupa bólogatással nyugtázom.

Reszelő Aladár 2013.01.18. 15:40:48

@balage_81 reloaded:

EU:
Ha az EU csatlakozással erre szavaztunk, hogy bárki ül oda megtesszük amit mond. Hát nem hangzik túl jól. (ha nem megfelelő emberek irányítják, mit tehetünk ellene?)

IMF:
IMF definicíód helytálló. Ha esetleg visszaélne a hatalmával, akkor ki szabályozza? (szerintem erről is szólna a demokrácia)

Piac:
Arért, mert egy alapot meg tudsz nevezni, még nem biztos, hogy közelebb vagy a képhez. A német nyugdíjasnak nincs beleszólása, hova megy a pénze. Az alap kezelőjének annál több. Neki van arca neve is, mégsem láthatjuk. És a legfontosabb neki a bónusza. Ha veszteségek, akkor azt ügyfél viseli. A "jó" befektető sosem a saját pénzét kockáztatja.

Kérdem én: jó az a világ ahol egy állam a saját adósságát csak újabb hitelek felvételével tujda biztosítani? És ez nem csak Magyarországra jellemző. Ha a saját háztatásod likviditását csak adósságrendező hitelekkel tudod fenntartani, akkor minden rendben?

Mi is a baj a kormánnyal? Hogy felvett hitelt vagy hogy nem?

Szerintem egy jó komment lehetne a tied, ha nem lenne benne semmi személyes. Akkor tényleg lehetne értelemesen vitatkozni.

jolaca 2013.01.18. 15:44:18

@Reszelő Aladár:
Ugyanazt tudom Neked is válaszolni, mint fentebb, $pi$-nak. Örülök, hogy így látod.

Uraim, ha így konvergálnak a véleményeink (legalábbis találunk közös nyugvópontokat), végül a normálisabbja még át is nyúl a túloldalra egy kézfogásra!
Bár ebbe az irányba mennénk!

$pi$ 2013.01.18. 15:45:10

@DezInf: "Érthető az IMF aggódása,még nem fizettük vissza az előző hitelt."

Nem, nem érthető, hiszen mindig határidőre fizettünk. Viszont az aggódás többszöri kifejtésével az IMF elég aktívan hatott abba az irányba, hogy az ország elveszítse a fizetőképességét. Ha a bank rájön, hogy az egyik adósa kezdi elveszíteni a pénzügyi stabilitását, akkor szerinted telekürtöli vele a világot? Ugyan már!

"Abból lett pl. a MOL részvénypakett megvásárolva."

Abból? A MOL részvénypakett 1,88 milliárd euróbol lett *visszavásárolva*. Ez csak egy kis része az IMF hitelnek.

"Amikor meg úgy tettünk,mintha kellene még egy kis kölcsön"

Úgy tettünk? A magyar kormány végig azt mondta, hogy nem akar hitelt és nincs is rá szüksége. Az IMF végig azt mondta, hogy hitelre van szükségünk, különben bedőlünk. Aztán egy idő után elhalgattak, mert már nyilvánvaló volt, hogy talpon maradunk az újabb hitel nélkül is.

"Nem teccik?- lehet akkor más tőkeerős hitelezőt keresni, akinek a szavára ad a piac."

Nem is ezzel van gond, hanem azzal, amikor a bank mondja meg, hogy újabb hitelre van sükséged és azt is, hogy mennyire. Önbeteljesítő jóslat, igencsak övön aluli módszer.

$pi$ 2013.01.18. 15:45:51

@jolaca: Sokfélék vagyunk. :)))

béla a görög (törölt) 2013.01.18. 15:48:29

Hát nem!
Az hogy egymást nyirják az nem szép dolog és az eszközök lehetnek botrányosak, de az nem mentesiti a jelenlegi kormányt amely a lakosságot nyirja.

Erről ennyit.
Mit takarunk ezzel? A kormány vegzálja azokat akik elvitték a leadózott pénzüket az országból?
(az adócsalókat vegzálja az egy dolog, de egyébként más ne vegzáljon)

Warhead 2013.01.18. 15:51:46

Mocskos szarházi az összes kommunista. Az mszp-vel és az szdsz-el már rég teli kellett volna aggatni az Andrássy útat!

jolaca 2013.01.18. 15:54:06

@Warhead:
Na, végre egy hiteles hang!

Mondd, éppen a Kis herceg olvasgatását szakítottad félbe?

$pi$ 2013.01.18. 15:54:49

@béla a görög: "nem mentesiti a jelenlegi kormányt amely a lakosságot nyirja"

Igen ám, de mi mást tehetne? Veessünk ki adót a németekre? Az angolokra? :)

Ha növeli a kormány az adókat, sírás-rívás. Megpróbál kevesebbet kiadni, az megint a lakosságon csattan, sírás-rívás. Megadóztatja a multikat/bankokat? Megint a lakosságon csattan az ostor, ráadásul a nemzetközi politika is rákezd.

Félreértés ne essék, a kormány egy katasztrófa, de te mit tennél, a helyükben? Mit tenne egy talpig becsületes, okos, előrelátó, igazságos kormány? Honnan sajtolnád ki a pénzt?

lyia (törölt) 2013.01.18. 15:56:24

@Reszelő Aladár: Hát uye itt vagyok mindjárt én, meg az Ottó. A Tóth Ottó.

Ketten elegen is lennénk.

TheloniusMonk 2013.01.18. 15:56:34

Miért van az, hogy ma a poltikával foglalkozó átlagbloggerek kb. a nünüke és a nyeretlen kétéves közötti szinten vannak?

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.01.18. 15:57:54

@balage_81 reloaded:

"igen, képzeld a heti válasz bizony hazudik."

Érdeklődéssel olvasnám a cáfolatodat, nyilván Szilvássy és Laborc is nagyon örülne neki.

"te nyilván nem vagy fideszes,"

Így van, én nem vagyok fideszes. Egyébként 'öcsi' sem, egyke vagyok.

"azért is véded ezt a független csodaújságot"

Nem védem, és nem állítottam sem azt, hogy független, sem azt, hogy csodaújság.

"mi van a 27 megfigyelt fideszessel, mi van az összes hamis állítással, ami miatt senki nem került börtönbe? a magyar nemzet nem hazudott következetesen, mikor 6 elveszített sajtóper után hetedszerre is leírta ugyanazt a gané hazugságot bajnairól? "

Ezekre a kérdéseidre azért nem válaszoltam, mert nem vagyok sem a Magyar Nemzet, sem a Fidesz, a postban tárgyalt Szilvássy-Laborc-Portik ügy szempontjából pedig irrelevánsak.

antiforradalmár 2013.01.18. 15:59:33

Az egész ennek a szerencsétlen narancs bandának az erőlködése s közelégő választások miatt! Mint pl. a pedagógusoknak szeptemberre bejelentett 30%-os béremelés, vagy a nagy rezsicsökkentések, Bajnai lejáratása stb. Ezek már mint a választásokról szólnak! Erőlködnek az idióták, mert tudják, hogy elkúrták! Nem kicsit, hanem nagyon!

Dr.Bio74 2013.01.18. 16:00:07

Tetszik ez az okoskodás:
"Sokan illetik manapság a jelenlegi kormányt antidemokratikus, autoriter, sőt, egyenesen diktatórikus jelzőkkel, egyes intézkedéseik kapcsán, ezek azonban eltörpülnének ezen botrány mellett."

Ne nézzétek, hogy beleszartam a palacsintába, mert ez a szemét meg belevizelt a teátokba ! Üssétek, - addig én meg kitörlöm a seggem a frissen készülő szendvicsetekkel.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.18. 16:02:58

@$pi$: cicuka. orbánék azért hívták be az imf-et és azért játszották meg a tárgyalást, mert a piacok már kezdték igen magas kamatra adni nekünk a hiteleket. most is magasabb kamaton adják, mint az imf adná, tehát amit írsz, egy ordas hülyeség. továbbá figyelmedbe ajánlom, hogy egy nyugdíjalap vagy bank egy kicsit sem imf nyilatkozatok alapján vásárol állampapírt. de látom azt is, hogy esetedben sikeres volt a fideszes agymosás. a tények ismerete nélkül, ilyen-olyan nyilatkozatok alapján azt hiszed, látod a világ összefüggéseit. és nem is vagy rest ezeket megosztani velünk.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.01.18. 16:07:05

@DezInf:

"Mióta baloldali az aki nem ért veletek egyet?"

Velem, és még kivel? Én nem azt írtam, hogy "aki nem ért velem egyet az baloldali", hanem azt, hogy te nyilvánvalóan a baloldali agymosott bázishoz tartozol.

Arra a hírre ugyanis (akár igaz, akár nem), hogy a titokminiszter utasítására a nemzetbitonsága főnöke egy maffiavezérrel tárgyalt, hogy gyársanak bizonyítékot az ellenzék vezetői ellen, azzal reagálni, hogy ez töklketesen rendben van, "csak a korrupciós ügyek felderítése" volt a cél, nem egy józan eszű reakció. Ez egy agymosott, fanatizált pártbohóc válasza.

Ha ez igaz, akkor egy bazi nagy Watergate. Ha nem, az elmúlt két évtized legnagyobb sajtópere lesz.

De olyan szcenárió nincs, hogy ez igaz, és az rendben van. Mármint a legelvakultabb pártzombik elvarázsolt belső világán kívül nincs.

$pi$ 2013.01.18. 16:07:13

@antiforradalmár: "Erőlködnek az idióták, mert tudják, hogy elkúrták! Nem kicsit, hanem nagyon! "

Csacskaság. Akik nagyon elkúrják, azok aztán nem erőlködnek. Két okból sem: egyrészt esélyük sincs nyerni, másrészt viszont rohadtul nincs kedvük kipaszírozni az emberekből a kölcsönök törlesztőrészletét amit felvettek.

Mindenki tudta már az elején, hogy ez lesz: előbb kifacsarják az országot, aztán a vége felé lesz egy kis lazítás. Tudod, a választások előtt. Mindenki ezt csinálja, kivéve Bajnait: ő tudta, hogy esélye sincs. :)

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.18. 16:07:44

@Reszelő Aladár:

"Mi is a baj a kormánnyal? Hogy felvett hitelt vagy hogy nem?" - a kormány folyamatosan vesz föl hiteleket te féleszű. persze a ktgvetési hiány finanszírozása nem törvényszerű hitelekből, lehet szufficites költségvetést is készíteni, csak ez viszonylag esélytelen olyanoktól, akik most dobták be a 13. havi nyugdíj ötletét és fél éve a 2014-es választásra készülnek

egyébként azt honnan veszed, hogy a részvényesek nem válthatják le az imf vezetését, ha rosszul bánik a pénzükkel? azt honnan veszed hogy visszaél a hatalmával? ezt hogyan definiálod? bizonyíték van rá, vagy te is a népszerű legendákat böfögöd vissza?

az EU-vezetői miért alkalmatlanok? ha igen, az hogy lehet, hogy nálunk van recesszió, míg más eu-országok (pl az IMF-hitelt kapott írország is) növekednek folyamatosan? és ha történetesen alkalmatlanok is, attól mi miért nem tudunk itthon végigvinni egy reformot normálisan? egyszerűbb az eu-ra kenni mindent, ugye? ettől megnyugszol mert úgy érzed, nem te szavaztál rosszul, hanem a külvilág hülye?

balambher 2013.01.18. 16:07:48

@Salemi boszorkány: Nem, erre rosszul emlékszel. A Horn-kormány idején volt a nagy robbantgatás, ami aztán az Orbán-kormány megalakultával egy csapásra abbamaradt, anélkül, hogy bárkit is letartóztattak volna. A következtetést mindenki maga vonja le...

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.18. 16:10:28

@Attitude Adjuster: nem lepődöm meg, hogy tájékozatlan vagy

"Vasvári Csaba bíró akkor szóbeli indoklásában a fél évtizeddel ezelőtti események kapcsán kiemelte: törvényesen, az alkotmány szellemében jártak el a vádlottak. Élesen bírálta az ügyészséget, és szóvá tette: a megvádolt politikusok egyes riválisai, illetve azokkal együttműködő személyek, sértettek, feljelentők, illetve terhelő tanúk kifogásolhatóan jártak el, és szavahihetetlennek bizonyultak a büntetőperben."

ezek az ügyek úgy függenek össze a hv-cikkel, hogy itt bárki bármit állíthat, bárkit bármivel megvádolhat, nem igaz, amit írsz, hogy tönkremegy. épp ellenkezőleg, él és virul utána is, ha kiderült az ordas hazugsága. lásd még sukoró-ügy, kopaszi-gát, stb.

te bizony beszoptad a fidesz hazugságait, ez tény, ezen nincs mit vitatkozni. és még értetlen is vagy, mert mindent 2x kell neked leírni

Szélmalomharcos 2013.01.18. 16:11:49

Mi ebben a meglepő? Mindig is ez ment bolsiéknál. Mindszenthy hercegprímást pl. valutaüzérkedéssel vádolták meg

Bolshevik Business as usual

$pi$ 2013.01.18. 16:13:41

@balage_81 reloaded: "cicuka."

Figyu! Én hetero vagyok, semmi bajom veletek, de engem hagyjatok ki belőle.

"orbánék azért hívták be az imf-et és azért játszották meg a tárgyalást, mert a piacok már kezdték igen magas kamatra adni nekünk a hiteleket. most is magasabb kamaton adják, mint az imf adná, tehát amit írsz, egy ordas hülyeség."

Ha ez ilyen egyszerű lenne...

"továbbá figyelmedbe ajánlom, hogy egy nyugdíjalap vagy bank egy kicsit sem imf nyilatkozatok alapján vásárol állampapírt."

Hát persze, hogy nem. El sem olvassák ezeket. Senki sem, miért is tennék?

"a tények ismerete nélkül, ilyen-olyan nyilatkozatok alapján azt hiszed, látod a világ összefüggéseit. és nem is vagy rest ezeket megosztani velünk. "

Ellentétben veled, aki minden ténnyel tisztában van, nem hiszi magáról, hogy lát összefüggéseket és senkinek sem mond semmit. :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.01.18. 16:14:39

@Reszelő Aladár: nem vagyok meglepve.

a fizetesed nem emelkedett, te szerencsetlen. csak annyi tortent, hogy mar mi is a gyerekeid apja lettunk financialis szempontbol. ezert mondom azt, hogy a fidesz szavazotabora felelotlen, gerinctelen prolikbol all es az orszag legaljat kepviseli.

koszonom,hogy ilyen szepen igazoltad az allitasomat:-)

balambher 2013.01.18. 16:18:06

@Attitude Adjuster: "Ha nem igaz, a HV végét jelentené."
Na ne röhögtess, a MaNem csak 2002-2005 között 92 sajtópert vesztett. Kilencvenkétszer hazudott. Lett ennek hatása?

DezInf 2013.01.18. 16:24:01

@Attitude Adjuster:

Olvasni sem tudsz,nem hogy értelmezni:D

Valaki valakikről infót akarnak gyűjteni.

Az Energolos Portik mióta maffiavezér?

"..."csak a korrupciós ügyek felderítése" volt a cél, ... "

Huhhh,célzatos gondolataid vannak,inkább gondolkoznál,hidd el megérné.

Röviden :
1. Célok: -kikről és milyen infót
2. Informátor: - adott milyen jellegű infókat hozhat
3. Miért van erre szükség/szükséges?
4. Eredmények hasznosítása.

Mutass lécci olyan ügyet , amit Portik infói alapján kreáltak.
Fejvakarás.......nos?

Aki ilyen ügyekbe belemászik,az szerinted hagy maga után bizonyítékot?
Főleg akkor,ha tényleg gyűjtöttek volna leleplezőerejű anyagokat a célszemélyekről?
Hiteles lenne az aggódásod,ha valakit ilyen módszerekkel lepleztek volna le.
Sorold légyszi,kik voltak a célszemélyek,milyen lejáratásra adtak okot az összegyűjtött anyagok.

debilioemilio 2013.01.18. 16:27:19

@doggfather: Azért mert a fizetett blomester nyiltan mégse meri mondani: Csak azért is FIDESZ

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.18. 16:32:50

@$pi$: a befektetőknek saját elemzői vannak, tájékozódnak diplomatáktól és kormányoktól informálisan, ezen kívül használják a hitelminősítők ajánlásait. lehetsz magabiztos, de ettől még egy érvelni képtelen hülye kis debil maradsz

DezInf 2013.01.18. 16:33:49

@$pi$:

Mintha az EU/IMF párossal ment volna a csörte.
Nem az IMF jelentkezett be,hogy adna hitelt,mert úgy látja nem mennek jól a dolgaink.
Az EU volt a nehéz falat.........valamiért...
Az EU bólintása után indult az IMF játék a védőháló/hitel sztorival. Amit aztán Fellegi lepasszolt Vargának,mert oda már politikus kellett:)

DezInf 2013.01.18. 16:38:02

@Attitude Adjuster:

Egy független "bohóc" vagyok,ne hari,nem lehet mindenki fizetett mint te. Csak magadból tudsz kiindulni,ez a te hibád bértollnok:D
Te találtál magadnak pártot,nem irigylem tőled.

debilioemilio 2013.01.18. 16:41:30

@jolaca: Kit szeressél? Nem kérdés:Reszelő Alit már csak az esze miatt is.

$pi$ 2013.01.18. 16:41:57

@balage_81 reloaded: "lehetsz magabiztos, de ettől még egy érvelni képtelen hülye kis debil maradsz"

No, jó, hagyjuk egymást. Nem akarok a lelki problémáidba belekeveredni, ezekkel fordulj valaki máshoz.

@DezInf:
"Nem az IMF jelentkezett be,hogy adna hitelt,mert úgy látja nem mennek jól a dolgaink."

Én nagyon emlékszem a második körre, amikor az IMF elkezdte erőltetni az esetleges újabb hitelt.

"Az EU volt a nehéz falat.........valamiért..."

Nos igen. Az EU volt a nagyobb ellenfél, de amennyire én láttam az EU elég jól összezárt az IMF-el. Elég nagy gáz volt és a végére sem a magyar kormánynak, sem az IMF-nek, sem pedig az EU-nak nem nagyon volt oka büszkének lenni. :(

déjá vu39 2013.01.18. 16:42:24

poszt@: "Elhamarkodottan semmiképp nem szeretnék persze ítélni homályos sajtóinformációk alapján,.."

Hát persze hogy nem. Csak azért alaposan próbálod beültetni az agyunkba a gyanút...

A HV cikkjeiről gyakran jut eszembe az alábbi régi-régi vicc:
"A hír igaz. Csak nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. És nem Cadillecekeket, hanem Volgákat. És nem New Yorkban, hanem Moszkvában".

Persze, ha felderítené a magán titkosszolgálatok titkait (pl UDV Zrt), akkor kicsit hitelesebb lenne az újság.

DezInf 2013.01.18. 16:44:02

@$pi$:

A kormány védőhálót akart csak ,az IMF meg csak hitelről volt hajlandó tárgyalni.
Alma-körte :)

$pi$ 2013.01.18. 16:51:28

@DezInf: Így van. A fél ország meg összekeverte ezt a kettőt. :)

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.18. 16:52:13

@$pi$: feltűnően kussolsz és nem mondasz semmi konkrétat. én írtam egy párat, ezekről is hallgattál. egy véleményt fogalmazol meg, ami nem tényeken, inkább benyomásokon, pl meglepő módon fideszes politikusok által évek óta sulykolt értelmezéseken alapulnak. eleget égtél, nem bántalak többet

Reszelő Aladár 2013.01.18. 16:52:20

Szeretném megjegyezni, hogy én nem tartok senkit hülyének, max nem egyezik a véleményünk. Sokkal izgalmasabb, hogy miért tudjuk a tényeket ennyiféleképpen látni. Az értelmezésről nem is beszélve.
Vitatkozni szeretek, bárkivel, csak a keretekre és formaságokra vagyok háklis. Ha nem személyeskedünk, értelmesebb lesz, bár kétségkívül kevésbé vulgáris.

Pár kérdés csak így mutatóba.

Nem tetszik a kormány?
- Lehet keresni másikat, jövőre lesznek választások. De ha szavazni sem mész el, akkor nem ér sírni.

Amúgy még Magyarországnak szurkolunk?
Felteszem igen, ha mégsem, akkor nincs miről beszélnünk. Nincs harag, de inkább olvass gasztro blogokat, vagy bármit.

Mikor győzhetünk?
Ha egyénileg boldogulunk? Vagy nő az átlagbér? Vagy csökken az államadósság? Kevesebb tőke távozik az országból? Javul az adómorál? Nő a nyugdíj? Kell-e újabb IMF hitel? (a megállapodás ezt jelenti!) Netán eltakarodik a kormány?

Valamelyik csak szimptaikus ezek közül.
Nekem édesmindegy, hogy ki van hatalmon. Amíg látom az esélyt a fentiek megvalósulására.
Jelenleg látom. Ha majd ne fogom, akkor majd másra szavazok. Ha pedig nem vagyok ezzel egyedül, akkor más is hasonlóan fog tenni.

Az IMF egy fogós kérdés, 2008-ban csak azok tudták mit jelent, akik gazdasággal foglalkoztak, ma már minden kocsmában alap. A zenegépből is ez folyik.

Álláspontom változó, ahogy a külső körülmények is. Volt amikor azt mondtam, hogy inkább legyen, akkor talán leszállnak rólunk. Végül valahogy kitartottunk, és most jelenleg úgy néz ki, hogy nem is kell.

Tegyük fel magunknak a kérdést háztartáson belül? Vegyünk fel hitelt? Csábító, aláírás itt meg ott, és már utalják is.
Vagy ne tegyük? És előbb dolgozzunk meg mindenért?

Amúgy az IMF önmagában egy elég érdekes szervezet. Azért jött létre, hogy ha valaki a tagok közül megszorul, akkor segítsen. Egy boldog világban nincs dolga. Viszont elkezdett bankként viselkedni, vagyis mindenáron pénzt akar kihelyezni, kamatra.
A probléma ott van, hogy ideológia is kell ehhez, mert nem ez van az alapító okiratban.
Ekkor pedig átmentek védelmi pénzesbe. Picit odapiritanak az állampapír piacon, és máris jönnek hozzájuk. Amíg fizetik, addig megígérik, hogy nem csesztetik őket. Megmondják, hogy kell úgy működtetni a dolgokat, hogy a törlesztés a lehető legbiztosabb legyen.
Ebben a mezőnyben a gyengékre játszanak. Aki sebezhető, azt meg is fogják dolgozni keményen.
Szerintem inkább jobb nem tartozni nekik.

Dr.Bio74 2013.01.18. 16:54:25

No mán, az IMF erőlteti a hitelét ránk? Azannya, pedig hát elküldtük üket a jó francba, oszt megint az ablak alatt vonyítanak?

Pedig hát ki is tábláztuk: hitel nem köll, csak píz, hálóra, mert hát nálunk a világháló még mindig gyér. Lehet nem köllött vóna a táblákat szemtül-szembe letagadni. Nohát jobb később, mint most, ezért még egy kicsit jáccuk a hülyét, és bízzunk benne, hogy vagy nem kő halcsapda, vagy mán ráfoghattyuk a váltásra ha elsüllyedt a halászhajó.

Makkasz 2013.01.18. 16:59:26

Kedves Balfaszkommandós posztoló!

A feltételezésekre alapozott vádaskodás, és annak kiterjesztése gyönyörű. Tételezzük fel mind igaz, lejáratásra akartak szövetkezni bűnözökkel. Tételezzük fel, ezzel a csoport összes tagja egyetértett (mindkettő idiotizmus, de tegyük). Akkor mi a különb:

a.) lejáratókampány fidesz ellen,

b.) megrendelésre letartóztatások, alkotmányozgatás, választási törvény, regisztráció kísérlete, cenzúra bevezetése, államosítás, maffiaalkuk cégekkel, maffiaalkuk országokkal

Ugyanmár Pistike....

Dr.Bio74 2013.01.18. 17:02:31

@Reszelő Aladár:
"Ekkor pedig átmentek védelmi pénzesbe. Picit odapiritanak az állampapír piacon, és máris jönnek hozzájuk. Amíg fizetik, addig megígérik, hogy nem csesztetik őket. Megmondják, hogy kell úgy működtetni a dolgokat, hogy a törlesztés a lehető legbiztosabb legyen."

Azt mondod, hogy azért kezd egy ország külső finanszírozása ellehetetlenedni (azaz megy a csőd felé), mert az IMF így akarja? És azért akarja, hogy ő adhasson pénzt, ráadásul még megpróbálja vissza is fizettetni a kölcsönt? A szemetek, tuti, hogy Kenny-t is ők ölték meg.

Reszelő Aladár 2013.01.18. 17:02:50

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Ha sikerül bebizonyítanod, hogy a nettó X helyett a nettó X+50ezer kevesebb, akkor felajánlom neked a különbözetet. Ugyanis ennyivel többet utalnak.
Picit csiszolni kellene az érvelést, a kampányban ez így kevés lesz.

béla a görög (törölt) 2013.01.18. 17:07:22

@$pi$: először is - ha nem képes feladatát végrehajtani, mondjon le. ha túl nagy az ellenállás - idővel mondjon le.
386 szaros képviselő kontra egy ország - mégis ki az aki számit?

Kérdésedre válaszolva: igen csökkentsen kiadásokat, igen növeljen egy fokig adókat, vonjon be pénzt, privatizáljon, mondjon le korábban felvállalt szolgáltatásairól vagy annak egy részéről (lásd fizetős egészségügy, oktatás)
De ne akarjon demagóg lenni, klientúrát épiteni és nem utolsó sorban állampolgárokat vegzálni ha már leadózták a pénzüket. Onnantól kezdve az állam húzzon a picsába.

Ne akarjon hatalmon maradni mindenáron akár a választópolgárok ellenében is. Ne akarja azt hinni, hogy ő szarta a passzátszelet és ezért szétbarmolni azt amit egy már őt megelőző kormány kinnal-keservel bevezetett.

Egy állampolgár és az állam között csak az adó és az állam által fenntartott bizonyos szolgáltatások az összekötő kapocs. Minden más csak mese habbal.

nnnnnnnn 2013.01.18. 17:13:28

szemkilövető tetves retek szocikkal kapcsolatosan ilyesféle maffia módszereken nem kell meglepődni.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.01.18. 17:13:33

@DezInf:

"Aki ilyen ügyekbe belemászik,az szerinted hagy maga után bizonyítékot?"

Bizony, ez gyakran előfordul, Nixont sem pletykák buktatták meg.

Egyelőre ott tartunk, hogy van egy sajtóhír. Én a bloggerrel értek egyet ebben:

"Az elmúlt 22 év legnagyobb (nyilvánosságra került..) botránya van kibontakozóban, amennyiben igaznak bizonyulnak a Heti Válasz értesülései Portik Tamás és Laborc Sándor találkozóiról. Az információik szerint ugyanis ezek célja az volt, hogy - Szilvásy György akkori titokminiszter kérésére - Laborc beszervezze Portikot - a 90-es évek merényleteinek feltételezett felbújtóját - abból a célból, hogy terhelő információkat szerezzen és gyártson fideszes politikusokra nézve.

Mit is jelentene ez ugyanis? Azt, hogy egy regnáló kormány a magyar állam titkosszolgálatát önnön politikai céljainak rendeli alá, hogy lejárassa politikai ellenfeleit, és eközben attól sem riad vissza, hogy “az éjszakai élet ismert vállalkozójával”, magyarán egy maffiózóval működjön együtt."

Amennyiben a HV információi igaznak bizonyulnak. Amennyiben hamisnak akkor pedig az elmúlt két évtized legnagyobb sajtóbotránya van kibontakozóban.

Én nem tudom, ezek a hangfelvételek léteznek-e és ha igen, mit tartalmaznak. Azt mondom, hogy HA azt, amiről a HV ír, akkor az a baloldalra egy atombomba.

Te kétségbeesetten vered az asztalt, hogy ezek az információk csak hamisak lehetnek - holott ~99.999% eséllyel ugyanúgy nem tudhatod, mint én.

Akkor most még egyszer: pontosan melyikünk is az agymosott pártzombi/fizetett bérkommentelő?

nnnnnnnn 2013.01.18. 17:18:50

@Attitude Adjuster: "Azt mondom, hogy HA azt, amiről a HV ír, akkor az a baloldalra egy atombomba."

szerintem egyáltalán nem. a baloldali szavazók primitívek és/vagy rosszindulatúak. egy ilyen ügy se fog különösebben sok szavazót eltántorítani már. a normálisabb emberek jórésze már rég nem szavaz a baloldalra, aki meg ma is arra szavaz, az mindig arra fog, mert gyökér. szerintem.

angyalföldi partizán 2013.01.18. 17:21:47

@ob.szerver: ha egy új arcot látsz a DK gyűlésen,azt fültövön vágod? csak a régi motorosok a megbízható jóemberek?
keblemre elvtárs.ilyen házmester mentalitású komisszár kell a kis csapatomba.légy résen,ahogy Engels elvtárs is megmondta.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.01.18. 17:23:08

@Dr.Bio74:

"Azt mondod, hogy azért kezd egy ország külső finanszírozása ellehetetlenedni (azaz megy a csőd felé), mert az IMF így akarja? És azért akarja, hogy ő adhasson pénzt"

Nem tudom, Reszelő Aladár ezt mondja-e, de a közgazdasági Nobel-emlékdíjas Stiglitz, a világbank volt alelnöke és vezető közgazdásza például nagyjából ezt.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.01.18. 17:30:31

@okostojgli: A Deutsch anyukáját már meg sem figyelik?

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.18. 17:32:15

Elindult már a magyarok új jobb oldali szerveződése, igaz hazafiak tenni is akarnak valamit ezért az országért, nemcsak beszélni.
Olvasd el az SZMN programját a face-n.

Mi hisszük, kellő létszámú összefogással választással meg lehet dönteni ezt a balfasz kormányt amely a nép ellen kormányoz. Remélem ebben az országban van még 2 millió ember aki a VÁLTOZÁS mellett teszi le a voksát és vége lesz a nép KIFOSZTÁSÁNAK !

A mi országunk MAGYARORSZÁG !
Magyarország a magyar népé és nem valamelyik párté, kormányé, vagy érdekcsoporté !

Ha kell mi harcolni is fogunk érte !
Igaz magyarokat (hazafiakat) várunk sorainkba, hogy változtassunk az életünkön.

A vezetőnk KIKEZDHETETLEN, ÚJ ARC , politikailag TISZTA ! és ez nagy erő.
Az SZMN pártoktól független politikai szerveződés és annak új arcokból álló tehetséges, szakmájukban elismert szakértői kormánya ki fogja tudni vezetni az országunkat a válságból, hogy visszaadja neked a tisztességes megélhetés lehetőségét, az országba vetett hitedet és a bizalmadat, gyermekeidnek, unokáidnak biztos jövőt és megélhetést fog biztosítani. A mozgalom vezetője sohasem volt tagja egyetlen pártnak sem. Politikailag tiszta és elég bölcs és tapasztalt (59 éves) ahhoz, hogy országunkat kivezesse a válságból amíg azt meg lehet tenni.

www.facebook.com/szabadmagyarnep

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.01.18. 17:35:17

@$$$=$$$: Éppen azért lehet atombomba, mert a baloldal csak úgy nyerhet, ha a primitív és vakhitű bázisa mellé a józanabb bizonytalanokból is megszólít jelentős csoportokat.

Márpedig nekik elég nehéz lenne beadni, hogy ez így nagyjából rendben is van, mert a cél szentesíti az eszközt, és ez lenne az a demokrácia és jogállam, amit ők a rémorbán elűzése után szeretnének 'visszaállítani'.

s 2013.01.18. 17:39:09

O.K. Elmondom, mi a fasz van. Az van, öreg, hogy a demokrácia az nem csak úgy lesz. Főleg nem lesz egy proletárdiktatúra után. Azután például kurvára nem lesz. Nézz utána, hogy hogyan lett például az USA-ban demokrácia. Tudomásom szerint ott úgy lett, hogy az emberek az utcákon, meg a borbélynál, meg a kocsmákban lőfegyverekkel mászkáltak. Még most is kibaszott sok fegyver van a lakosságnál. Obama alig bírja összegyűjteni. Tehát ott kurvára nem lehetett mellépofázni, mert egyszer csak azon kaptad magad, hogy pofán lőttek. Aztán még háromszor hátba, csak úgy a miheztartás végett.
Itt, minálunk az a probléma, hogy mindenki csak beszél arról, hogy milyen jó lenne a demokrácia, de semmit nem akar tenni érte. Ez ezért egy banánköztársaság. Szépen fel kellene sorakoztatni azokat, akik ilyen rettenetesen szemét módon visszaéltek a hatalommal, és egy M-16 -os gépkarabéllyal egyenként fejbe lőni őket. Teljesen mindegy, hogy fideszes, vagy mszp-s. Ennyi. A demokráciát ki kell tudni harcolni, ezt a harcot meg kell tudni vívni azokkal szemben, akik nem demokraták. Ne reménykedj, hogy ezt az általad elképzelt puha eszközökkel meg tudod tenni. Ez illúzió.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.18. 17:40:59

@Attitude Adjuster:

Igen, az IMF-EU ludas a magyar helyzet kialakulásában.

A kapott hiteleket vissza kell fizetni (törleszteni). Aki gondolkodik és számol egy kicsit, az világosan átlátja: Ez lehetetlen. És nem elsősorban a visszafizetendő összeg nagysága miatt, hanem mert egyszerűen nincs mobilizálható tőkénk (eladható épületek, jó áron eladható állami cégek), nincsenek forrásaink (cégek, munkahelyek befizetései a központi költségvetésbe munkanélküliség és vállalkozások megszűnése okán), amiből törleszthetnénk ezt a tartozást és a kamatait. A működő tőkénk veszett oda a felelőtlen korábbi privatizációkból, azaz a privatizált vagyon már nem a magyar nemzetgazdaságnak termeli a profitot, hanem a multinacionális tulajdonosoknak, Tehát nincs többletjövedelmünk, pótlólagos profitunk.
Minél több és több hitelt kell felvennünk a visszafizetések teljesítéséhez. Minél több hitelt veszünk fel annál jobban nő az eladósodásunk mértéke és az MNB árfolyamkilengésének, a spekulatív tőkebeáramlásoknak köszönhetően a kamataink is egyre magasabbak lesznek. Mivel a hitel jó része külföld kezében van (40 %) annak nem az az érdeke, hogy alacsonyak legyenek nálunk a kamatterhek, ép ellenkezőleg a magasan tartott értékekben érdekelt. Az MNB csak a nevében "magyar nemzeti bank". 2008 óta külföldi globáltőke irányítja annak kénye kedve szerint, az pedig játszik velünk a magyar néppel politikusaink asszisztálásával, mint macska az egérrel és nem törődik a magyar nép sorsával mert az eltörpül a profitszerzés mellett. Szégyen, hogy politikusaink átjátszották az országot a profitéhes nagytőkének tokkal, vonóval (persze ők is megzsírosodtak ezen), a magyar népet meg magára hagyták. Ez egy ördögi kör, a kártyavár előbb vagy utóbb össze fog dőlni ! Az ország akkor dől be végérvényesen, ha a hazaszerető, ma még itt dolgozó, boldoguló tisztességes és értelmes magyar emberek végérvényesen kisebbségbe kerülnek vagy kivándorolnak.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.01.18. 17:42:52

@CSENDES: Ez amolyan Piszkos Fred-féle húzás volt, hiszen az a 2-300 (?) ezer, aki külföldön dolgozik, valószínűleg nem elégedett a jelenlegi kormányzattal...

angyalföldi partizán 2013.01.18. 17:44:44

@$$$=$$$: az igaz,hogy baloldali vagyok,az is hogy primitív,az is hogy rosszindulatú.de azt kikérem magamnak,hogy nem a szocikra szavazok.dehogynem.
No Pasaran

Airgüzü 2013.01.18. 17:47:47

Miért kellene azt hinnünk, hogy emezek nem ugyanazt csinálják-e?...

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.18. 17:48:31

@$$$=$$$:

A baloldalt nem szabad hatalomra engedni.

És mi van a szocikkal (kommunistákkal) ? ŐK aztán végkép elintézték a magyar népet 2008 -ban. Akkor majdnem becsődölt Magyarország a szocik hazugságai és csalásaik miatt. Csak egy hajszálon múlott a csőd. Reméljük egy józan ésszel gondolkodó magyar ember sem akarja azt ma Magyarországon, hogy ez a tragédia újra megismétlődjön ! Ne kisértsük a történelmet, nincs helyük erkölcsileg a politikában részt venniük ezután. De hát tudjuk náluk az erkölcs mit jelent. Most is nyomulnak, pénz kell nekik (a magyar nép pénze) mert kiürülőben van a pártkassza. Ezt csak a nép" NEM " szavazatokkal tudja kiküszöbölni ha nem akarja újra megidézni a múltat és a palackból nem akarja kiengedni a magyar népnek ártó szellemet. ÉBREDJETEK !

Mindfield 2013.01.18. 17:49:47

"Az elmúlt 22 év legnagyobb (nyilvánosságra került..) botránya van kibontakozóban"

Az elmúlt 22 év legnagyobb botránya az őszödi beszéd volt. Azt nem lehet felülmúlni. Az, hogy Orbán megbízta Szabót, aki beszervezte Kovácsot, aki azt mondta a Tóthnak, hogy robbantsa fel a Szilágyi kocsiját, ez a kutyát nem érdekli.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.18. 17:54:47

Nem akarom bántani a szoci szimpatizánsokat mert ők is magyarok, de nem tudom tisztában vannak e ténnyel mikor pártot támogatják :

Nézzük a tényeket : 2008-ban majdnem becsődölt Magyarország a szocik hazugságai miatt. Hamis adatokat küldtek Brüsszelbe a gazdaság helyzetésről. Mikor látták, hogy csőd lesz segítséget kértek. Az IMF segítsége fejében lemondtak az MNB-ről, azaz a Magyar Nemzeti Bank már 2008 óta nem "magyar" bankként funkcionál. Félelmükben minden papírt aláírtak amit eléjük tettek azért, hogy ne legyen csőd. IMF-EU páros irányítja az MNB-t azóta, a jelentéseket is Brüsszelbe kell küldeni.

nnnnnnnn 2013.01.18. 18:00:37

@angyalföldi partizán: "de azt kikérem magamnak,hogy nem a szocikra szavazok"

pont ezt mondtam, csak hát tényleg hülye vagy, mert nemtudsz olvasni, dehát szoci vagy, szal ezen nem csodálkozom.

DezInf 2013.01.18. 18:00:48

@Attitude Adjuster:

Látom komoly érveket gyűjtöttél össze. Felsoroltad kiket is csináltak ki a titkosszolgálat által összegyűjtött infókkal.
Tényleg köszi,jó hosszú listát gyártottál.

Elmesélem,én is találkoztam olyan emberekkel akiket azóta "maffiafőnököknek" neveznek.
Némelyikkel tárgyaltam is.
Akkor én is érintett vagyok ?
Lehet én is azért kerestem a társaságukat,hogy lejárató infókat szerezzek tőlük?

Ha igazak az újság feltételezései,akkor már rég börtönben kellene lennie az egész bagázsnak.

Ha igaza van az újságnak,akkor meg valaki állomtitkokat szivárogtatott ki.

"Te kétségbeesetten vered az asztalt, hogy ezek az információk csak hamisak lehetnek - holott ~99.999% eséllyel ugyanúgy nem tudhatod, mint én."

Ki veri az asztalt? Te próbálod a félinfókat Nixon ügyként beállítani :)

Én csak felhívtam a figyelmedet egy apró momentumra,de ez az ami téged nem érdekel :)

Nixon:) hasraestem a nevetéstől .... hol élsz te ?

"Akkor most még egyszer: pontosan melyikünk is az agymosott pártzombi/fizetett bérkommentelő?"

Most akkor ki a pártzombi?
Gondolkodni, az nem az erősséged:)

Kussojjá 2013.01.18. 18:04:11

@szabadmagyarnép: Mert a Simlicskának meg a többi gecinek mi a faszom kell ? A pénzem baszdmeg ! Meg a hülye jobbikos haverjaidnak is az kell! Mindenki ki akar rabolni, leszedni a Zs-t, szarik bele az országba..
Lehet h. az egész nép ilyen tetű ! :)

Mr. Waszabi 2013.01.18. 18:05:03

Hát, meg ne haragudj a kérdésért, de gondolkodni is szoktál néha? Úgy értem logikusan.
Mondod, hogy rossz, ami van. Ugyanakkor elveskedő módon fenntartod, hogy ezt a rakás szart inkább ne váltsák el olyanok, akik szerinted erkölcstelen módon viselkedtek.
Akkor jó ez így ahogy van? Ne nevettess.
Asszem a lényeget kicsit átugrottad ezen aggályod okán. Bocs, nem gyanúsítás, de az SZDSZ töketlenségére hajaz ez a szemlélet, ebbe mentek tönkre ők is. Egy dolog a szép elvek, meg egy másik a gyakorlat, a való élet. Úgy gondolom, hogy aki pennát ragad, annak az élhető életért kell/érdemes tennie, nem műfaszságokért, amelyeknek semmi hasznuk.

Mire gondolok? Hogy politikusok milyen alkukat kötnek, vagy hogyan sározzák egymást, áskálódnak egymás ellen a háttérben, az egy dolog, a tömeg tekintetében lényegtelen. Ilyesmi minden országban előfordul, s itt sem először, s nem is utoljára. Ami nem mindegy, és valóban lényeges, hogy az egész ország életére kiterjedően és kihatóan melyik politikai erő van rosszabb hatással.
Bebaszik, ha már a bloggerek se használják az eszüket. Él itten 10 milcsi magyar, akiért lényegében létezik ez az állam. De ha rosszul látom, mondd nuygodtan. Lehet, hogy le vagyok maradva és Orbán meg a maga választotta félidóta sleppje kedvéért létezik a magyra állam, ez esetben én kérek elnézést.
Sajnálom azokat, akik 10 év óta beszopják Orbán hazudozásait, ígérgetéseit, hívén a nirvánát, hogy mert a vezető megmondta, tehát meglesz az. Mert mindaz, amit a száján kiejtett azt elmúlt majd 3 évben, saját érdekei szemszögéből tett esemény értelmezéseit az emúttnyócévről, s amiket tényként kezelik hívői, azt senki szakember meg nem erősítette, sőt, ellen szóltak még a sajátjai is. Ezért is vannak c-vágányon egytől egyig. Ennél nagyobb kárt asszem Mekk Elek sem tudna okozni az országnak. És az ország szó alatt nem az idealizált államot értem, hanem a 10 misi magyart, aki most itt él, és a leszármazottaikat, akik még meg sem születtek.

Adott egy kormány, amelynek gondosan összeválogatott tagjai soha a büdös életben nem művelték azt a területet, amelyet most teljhatalommal felügyelnek és igazgatnak - dilettáns módon. Leszámítva Martonyit, aki talán csak azért miniszter, mert egyébként sem sok vizet zavart korábban sem. Gabriellát nem nevezném kimondott nyugdíjszakértőnek, mert a TB igazgatósági funkciójában nagyon szakértenie nem kellett az első Orbán kormányban, s azt megelőzően meg semmi köze nem volt köze hozzá. Mondhatnánk, hogy a vadászgépekhez jobban ért, mint a nyugdíj témához.
Meg ne hari, de nem bírom, amikor amúgy értelmes emberek hülyeségeket írnak le. Néha én is elkövetek ilyet, de visszaszívom az írást, amit kitettem, ha rájövök, hogy nem jó. Nem szégyen a tévedés beismerése. Ha már a magyar kormány ezt nem hajlandó gyakorolni, legalább a közéleti kritikusok járjanak elöl jó példával.
Adagol a kormány elég agymosót, teli a tartály, nem szükséges még rátölteni olyan embereknek is, akiknek valójában a tisztánlátást kéne segítenie.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.01.18. 18:06:12

Az MSZP hatalomgyakorlási technikája mondhatni örökölt.
Gyurcsány és miniszterei Bajnai, Szilvásy. valamint megbízott exkomcsi vezetőik pl Laborc ezen módszerekben szocializálódtak, ebbe nőttek bele.

Tőlük ez a módszer nem annyira furcsa. Sokkal furcsább, hogy demokratikus ellenzéknek nevezik magukat anélkül, hogy elröhögnék magukat.

2013.01.18. 18:10:00

@Farkas Gábor:

Az első szembetűnő képzavar: a cím. Nézz utána a diktatúra fogalmának....a Heti Válasz hipotézise a legsúlyosabb esetben is egy hivatali bűncselekmény, vagy hamis vád, etc...de milyen diktatúráról írsz???

Ellenben a következő bekezdésed....

"Sokan illetik manapság a jelenlegi kormányt antidemokratikus, autoriter, sőt, egyenesen diktatórikus jelzőkkel, egyes intézkedéseik kapcsán, ezek azonban eltörpülnének ezen botrány mellett. Ez fel is teszi azt a kérdést, hogy hitelesek maradhatnak -e a jelenlegi ellenzéki kritikák, annak fényében, ha vezetőik nagy része egy politikai közösségben, egy kormányban dolgozott együtt az ügy főszereplőivel. Véleményem szerint egyértelműen nem."

.... tipikusan egy csúsztatásra épített "kimosdatása" a kormánynak.

1) Amit a HV írt, annak semmi köze egy diktatúrához.

2) A diktatúra kiépítése a demokratikus intézményrendszer beépített garanciáinak leépítésével és hatalomszerkezeti átalakításával kezdődik: Ezt hívja ma a kormányunk REFORMOKNAK!!!!
-fékek és ellensúlyok rendszerének lerombolása, a hatalmi ágak asszimetrizálása /Pl.:/ AB hatásköreinek korlátozása + a bírák többsége legyen a kormányhoz feltétlen lojális (hiszen pont a kormány pl. 2/3-al elfogadott törvényeit kéne utólag kontrollálni), Ombudsmanok számának csökkentése, az OBH elnöke miniszterelnökünk egyik legjobb barátja, bírák kényszernyugdíjaztatása stb., stb.

De talán még ezeknél is intenzívebben alakítja demokráciánkat diktatúrává a centralizációs irányú hatalomszerkezeti átalakítások. (Főleg annak a fényében, hogy a Fidesz-kdnp olyan mértékű pártfegyelmet mutat, hogy a párton belülről induló józan kontrollnak esélye sincs, gyakorlatilag Orbán szócsöve az összes párttag.)

Összefoglalva: önellentmondásba kerülsz, amikor a demokráciát isteníted, meg a választópolgárok racionális választási képességeiben bízol, mikor TE, VÁLASZTÓPOLGÁRKÉNT a legnyilvánvalóbb jeleit sem veszed észre demokráciánk leépítésének.

Inkább engedsz a legátlátszóbb manipulációnak, hagyod, hogy mindenféle letűnt bábminiszterek vélt vagy valós bűncselekményeivel kipusztítsák belőled az egészséges szkepticizmus írmagját is.

Azért egy önellentmondásos képzavar az irományod, mert te már szintetizálsz, de a tézist és az antitézist kihagytad.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.01.18. 18:16:09

A fidesz banda fél a lejárató választási kampánytól, aztán pont ők óriásplakáton ekézik a Bajnaiékat.
Rettegnek a Bajnaitól ez látszik, szegény még alig nyilatkozik, máris állandóan támadják.

Aljas szemét, tetű, mocskos, sunyi egy fidesz banda.

Pintér és Orbán milliárdossá válását kéne firtatni a NAv-nak.

Készülj a kormány és rendszerváltásra!

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.18. 18:19:15

@Kussojjá:

Testvér én nem vagyok Fidesz szimpi, én sem szeretem őket, de ezek tények és abban igazad van a Fidnyák is ugyanazt teszi.

Ezért kellenek új hiteles arcok a politikában.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.01.18. 18:31:59

No!

Elolvastam a HV vonatkozó cikkét.

orbán viktort már meg sem akarják gyilkolni?

Ez így nem mehet tovább!! HÁT ORBÁN VIKTOR MÁR SZART ÉR?????

Az ügyben a TEK is vizsgálatot ígért!!!

www.youtube.com/watch?v=QbiwaRCp-Fk#t=1h11m00s

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.01.18. 18:34:01

@lyia: A Heti Választ eleve a Fidesz gründolta saját magának kétmilliárdból, ha jól emléxem. Utána lehet nézni, akit érdekel.
Mindig is legalább annyira hiteles volt, mint a 168 óra. De azok legalább önszántukból hülyék. Ezeknek meg mondják.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.18. 18:35:32

Minden igaz magyarnak figyelmeztető legyen ez a népről írt vélemény egy nagytőkéstől :
Mit is írt Mr. Rotschild anno az általa is alkotott szisztémáról :
Amiről csak nagyon kevesen tudják majd felfogni, hogy elemi érdekeik ellen való, mert felületesen szemlélve úgy nézhet ki és be is dumálják azoknak, akik a célcsoport, hogy az nekik jó.
Akik átlátják, írta cinikusan, azok meg annyira érdekeltek lesznek a részvételben, hogy nemigen tudnak kiutat belőle.
Ideje lenne ezen elgondolkodni amíg nem késő ! ÉBRESZTŐ, csapdában van Magyarország ! Még összefogással és velünk kimászhatunk ebből !

Amit OV művel itthon a kormány élén azt, ha ugyanezt egy részvénytársaság, vagy magáncég vezérigazgatója teszi, hogy így játszik a számokkal, hogy hazudik, hogy tehetségtelen, hogy több 1000 milliárdok sorsáról döntenek hozzá nem értő, felelőtlen módon, akkor valószínűleg hűtlen kezelésért ezt az embert jó esetben egy másik demokratikus országban elviszik szépen börtönbe !
Kormányzási tudás híján a kormány mindent meg akar változtatni, központilag akar irányítani (kommunista szemlélet).
A kereszténység egyik alapvető tanítása a szegények, gyengék, elesettek támogatása. Ez a kormány nem keresztény értékeket képvisel hanem populista, kommunista beállítottságú. Minden tettük ezt sugalja. Ideológiai tévedésben vannak.

A magyar népnek inkább össze kellene fogni, de ehelyett csak mindenki fújja a magáét különböző fórumokon, még nem érzékeli reálisan a közeledő veszélyt, hogy az ország és a nép menetel a saját sírja felé. Csak nehogy késő legyen mindez !

is 2013.01.18. 18:43:05

@HajraFidesz: Biztos megvannak a telefonbeszélgetések neked is, amik az internetre is felkerültek az UD Zrt. körül.

De egyébként nálad felesleges próbálkozni. A FIDESZes pontosan arról ismerszik fel, hogy "nem volt taggyűlés". Neked semmi sem elég bizonyíték, bármit letagadsz.

Hazudsz, amikor le akarod tagadni.

@poszt: a hosszú bájtok éjszakájában is részt vett a titkosszolgálat. na és ott az meg is történt. szóval sajnos nem igaz, hogy ez _lenne_ a legnagyobb sztori, az már 1998-ban megtörtént. egyébként a HV cikke messziről bűzlik. mi a francot tudott volna Portik mondani bármelyik FIDESZesről, amit más ne tudott volna? miért pont Portik? itt az 1998-as megfigyelési ügy felmelegítését látjuk. arról is bebizonyosodott, hogy egy nagy kamu volt az egész. itt meg a posztíró és a HV komolyan megint el akarja adni nekünk. hát mu-ha-ha-ha-ha. ilyen hülye talán egy FIDESZes sincs már. vagy igen? hát sajnos tényleg úgy tűnik.

Emiksz 2013.01.18. 18:43:58

@szabadmagyarnép:
"Nézzük a tényeket : 2008-ban majdnem becsődölt Magyarország a szocik hazugságai miatt. Hamis adatokat küldtek Brüsszelbe a gazdaság helyzetésről."

2008-ban majdnem becsődölt a Föld legnagyobb pénzintézete a kockázatos kintlévőségei miatt. Az amerikai kormány mentette meg.
2008-ban tényleg válság volt.
Az a hamis adatos trükközés a 2011-es kvázi fideszes bizottsági jelentés megállapítása, és az is az első Gyurcsány kormányról (2004-06) beszél.
Te persze csak nézd a tényeket...

s 2013.01.18. 18:46:29

@szabadmagyarnép: Hozzál nekem AK-47 -est. A többi csak duma.

Mr. Waszabi 2013.01.18. 18:46:59

Muszáj bedobnom a piros tablettát. Tudod, amit Neo is bevett a kék helyett.
Miről is van szó? Az életszínvonalról és az életminőségről, nem másról. Nem politikai vonulatokról, nem dehogy. Nem csak a modern életben, de sokkal régebb óta erről szól az emberek élete - jól élünk vagy sem. Miket nem mondok, nem de? Ortodox, tudom, de talán felfogható, értelmezhető még, ennyi agymosás után. Remélem.
Ugyan, mi a lófüttyről álmodozik Orbán és a Fizess? Nem a lovéra hajtanak? Dehonnem. Vastagon. Sőt. Nemhogy ipari méretekben, de egy ország költségvetése méreteiben. Ma ez van, ez látszik.
Van-e helye tehát a moralizálásnak ezen a szinten, velük szemben vagy mellettük? Nem igazán.
Salamon jól megmondta ma a lényeget: minek köntörfalazni, pazarolni a pénzt a képmutatásra, ha egyszer úgy is mindenki tudja, hogy mennek a dolgok? Akkor miért is vakítanánk magunkat ? El kéne ezen gondolkodni. Hülyének csak azt nézik, aki annak nézhető. És azért, mert mások számára is nyilvánvalóan eljátssza a hülyének nézhető ember szerepét. Ezért.
Az persze más tészta, ha emiatt esetleg a kedves szavazók megmérgesednek, amikor rájönnek, hogy átbaszta őket Orbán, nem kicsit, s már nem szavazzák meg legközelebb a jelenlegi apparátust.
Ki a f..om kérte Orbán arra, hogy közmunkát biztosítson? Senki. Legalábbis azok nem, akiknek volt rendes. KÖzülük sokan miatta vesztették el rendes munkájukat. Mert ő jobban tudja mi kell nekünk. És most csókoljanak lábat a miniszterelnöknek, aki azért a másfél misit hazaviszi havonta az adófizetők pénzéből, attól függetlenül, hogy mit kúrt el éppen a plebsznek ? Vagyunk pár millióan érintettek ebben, azt gondolom. Olyan 3,8 milliónyian.
Az egészen más kérdés, szinte magán ügye, hogy ő úgy gondolta - csak nem hallatszott ki 2010ben a fejéből -, hogy majd rabszolgának használja az általa hazugságokkal elbutított nemzettestet és így azt csinálhat, amit csak akar. Ezt otthon lehet családi körben gyakorolni, legfeljebb az asszon belevágja a konyhakést. De belügy marad, rokoni körben. Ellenben, jelzem, Nérót már a maga korában is idiótának tartották, az csak történelem ismereti hiány, ha ezt egy későbbi nép nem ismeri fel,mert nem is akarja.
Mert lényegében egy modern Néró ámokfut itten miniszterelnök címke alatt 2010 óta, aki minden szemét és idióta képzelgését az ország érdekének hazudja. A tömeg meg szeretné elhinni - még mindig.
Nagy szopás lesz ebből, nagyobb, mint ami mostanig kialakult. A mélytorkos rész még hátra van.
A kérdés az, hogy mikor jön rá a nemzet teste, hogy a kádárinál rosszabb jövőt épít számára Orbán. De még ha ugyanazt is, az fejlődés? Előre lépés? Ugyan már.
3 év folytonos mínusz fel kéne ébressze már a gyanakvást, egészséges emberekben legalább is. Bajnait hogy köcsögözik azért az egy évért? És Orbánnal, 3x ennyi idő után most mi a szitu? Neki a két szép szeméért elhiszünk mindent? Csak mert olyasmiket ígér, hogy majd 2025-re megduplázza a GDP-t? Vagy 2020-ra lesz egymillió új munkahely? Szép dolog a hit, na de meddig? Gondolkodni is kéne néha, nem árthat. Időarányos megvalósulás rémlik valakinek? Eszem megáll, milyen hülyék az emberek. Tisztelet a kivételeknek.

christophe 2013.01.18. 18:52:44

Szerintem meg ki kellenne soporni az Orszàghàzat,mèg a takaritonot se tartanàm meg,a jelenlegi poltikai èlet osszes tagja velejèig romlott,korrupt, megèlhetèsi politikus.Ha esetleg bujdokol 1-2 normàlis Ember a parlamentben,azoktol elnèzèst kèrek...;

antiforradalmár 2013.01.18. 18:56:24

@Mr. Waszabi: 3 év folytonos mínusz fel kéne ébressze már a gyanakvást, egészséges emberekben legalább is. Bajnait hogy köcsögözik azért az egy évért? És Orbánnal, 3x ennyi idő után most mi a szitu? Neki a két szép szeméért elhiszünk mindent? Csak mert olyasmiket ígér, hogy majd 2025-re megduplázza a GDP-t? Vagy 2020-ra lesz egymillió új munkahely? Szép dolog a hit, na de meddig? Gondolkodni is kéne néha, nem árthat. Időarányos megvalósulás rémlik valakinek? Eszem megáll, milyen hülyék az emberek. Tisztelet a kivételeknek.

Sajnos még mindig sok a narancs agyú! Ebből kifolyólag nem is tudnak gonolkodni, csak ötletelni!

2013.01.18. 18:57:11

@szabadmagyarnép:

Tudod számtalan példát írhattál volna, hogyan növelte az MSZP az államadósságot: pl. Medgyessy Péter 100 napos programjától a 13. és 14. havi nyugdíjon át a 2007-es elrontott hitelpolitikáig.

De, hogy miért pont 2008-ra esett a választásod? Az a világgazdasági folyamatok mellet is jobb éve volt a szoci érának, mint az azelőtti tíz bármelyike.

A monetáris politikánkat (MNB) jelentősen meghatározza a monetáris unióhoz való csatlakozási céljaink (pl.: maastrichti kritériumok). Ehhez kapcsolódóan és mert 3-4 szer annyi forrást biztosít nekünk az EU, mint amennyit mi befizetünk, talán jogosan várja el az időszakos jelentéseket. Megsúgom a Deutsche Banknak (a világ legnagyobb bankja) ugyanúgy jelentéstételi kötelezettsége van, pedig ők a legnagyobb nettó befizetők, összehasonlíthatatlanul stabilabb bank, és nyilván nekik nem kell különböző fiskális kritériumokat teljesíteniük.....

torró 2013.01.18. 19:00:12

@szabadmagyarnép:
Bocs?de lehetne tudni ,hogy a ti vezetőtöknek milyen kormányzati gyakorlata van?

Mr. Waszabi 2013.01.18. 19:03:49

@szabadmagyarnép: jól mondod. Itt van ez az e-útdíj tender. Kitalálták 4 hónapja. Nem egy űrprogram bonyolultságú dolog, van már precedens rá számos országban, ez látszik a gyakorlattal rendelkező pályázók számából, referenciáikból is.
Ok, csúszik a dolog egy csomó jogi procedúra és tisztázatlan kérdés miatt, ez rendben van. Mit tesz ilyen helyzetben 2 piaci cég? Igyekszik elhárítani az akadályokat és megegyezni. Kölcsönös érdek, hogy ne essen kútba az üzlet, mert az mindenkinek rábaszás.
Ellenben mit tesz a minisztérium, a kormány? Az egyébként 48 óra alatt módosítható törvények átszabása helyett inkább bénán közlik, hogy valószínűleg államháztartási hiány keletkezik, mert január 31-ig nem tudnak leszerződni, így nem lesz meg ez a projekt 2013-ban. Nem? És miért nem? Még hátra van az évből 11,5 hónap, ugyan mi az ok a feltételezésre? Ennyire előre látnak a jövőbe? Érted, még csak január 18-a van. De sebaj, nincs gond, mondják ők, majd kivetnek más, újabb adókat, másokra, újabb nemmegszorító csomagokat, hogy a kieső 75 milliárdot bepótolják. Hát itt van a baj gyökere. Nem számít, hogy ki fizeti meg, amit a kormány álmodott és mellesleg elkúrt vagy elkúr éppen, itt semmi sem drága, a lényeg, hogy a lóvé befolyjon.
Logika? Értelem? Netán igazságosság? Minek az ilyesmi? Túl ortodox. Majd a sok hülye kiköhögi a párnacihából, van ott elég.

The_Genius 2013.01.18. 19:09:27

"Ha erre koncentrálnak ugyanis, olyanná válnak, mint ellenfeleik, és semmivel sem lesz jobb, ha ők maradnak/ők kerülnek hatalomra. Ezért tart jelenleg ott a két oldal, ahol, és ezért nem szűnik meg a kormányzati korrupció sem, maximum a nevek és az arányok változnak időnként."

Ebreszto, ember!!
Ebben mar benne vagyunk evtizedek ota!!

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.01.18. 19:10:14

@szabadmagyarnép:

Ha már nekem címezted: szerény véleményem szerint fenti hozzászólásod az első betűtől az utolsóig sületlenség.

Mr. Waszabi 2013.01.18. 19:14:03

@antiforradalmár: nézd, 2 év óta írom, hogy hol, mikor, miért, mekkora szopás lesz. Időközben rájöttem, hogy ezt nem lehet megúszni, mert az idióta magyar csak a maga bőrén tanul. Akkor is, ha mondjuk 20 éve ezért váltott rendszert. Úgy látszik, be lehet szopatni újból a mindenható, mindentudó állambácsi recepttel. Hát, kénytelen leszek végigbábozni. Kádárék vigyáztak, hogy uralmuk alatt ne süllyedjen az ország Ceausescu Romániájának szintjére. Na de, majd most sikerül. A kedves vezető legalábbis nagyon igyekszik erre, majd összetöri magát, hogy így legyen. Én szégyellem magam helyette, tényleg. Milyen lesz majd, amikor a románok jönnek át röhögni rajtunk év vége felé? Nemzeti büszkeség? Vagy ez már nem számít?
Hülyének lenni sosem kifizetődő. Az meg különösen szégyen, ha a saját fajtája csinál hülyét az emberből. A nemzet szégyene.

Bicepsz Elek77 2013.01.18. 19:15:15

Szerintem Sztalin elvtars fabrikalt ilyesfele ugyeket anno. A szocik tul bugyutak es toketlenek lettek volna ezt csinalni, legtobb merenylet pedig 1995-1998 kozott volt. Az uzleti koroknel amugy sem politikai alapon megy a megosztottsag.

CYR · http://egymondatban.blog.hu 2013.01.18. 19:21:56

Egy ilyen teória a választások előtt egy évvel nem jön rosszul kormánypártéknak, akár igaz, akár nem. Micsoda szerencse, hogy a Heti Válasznak most jutott eszébe/tudomására ezt összeszedni, és nem mondjuk csak 2014 karácsonyán, hiszen akkor már késő volna...

nu pagagyí 2013.01.18. 19:21:56

Szegény Fidesz! Mindenki őket bántja. Már Horn Gyula is titkos megfigyeléseket rendelt el Deutsch Tomi édesanyjának nevét illetően. Remélem még meg vannak a dossziék, amiket Orbán mutogatott, de senki sem láthatta a tartalmát.

Ahhoz képest, hogy szemünk láttára csinált puccsot a Fidesz, beszivárgó ügynökökkel szétverve a demokratikus közép pártjait, titokban listázva az egész lakosság politikai szimpátiáját és felhasználva Polt előzékeny segítséget, hogy választások idején hamis vádakkal pereljen bárkit, akire Orbán rámutat, kicsit durva ez vád. Főleg úgy, hogy semmiféle hatása nem volt a feltételezett titkos tevékenységnek. Nyilván nem is volt ilyen, de hülyéknek jó lesz egy kis izgalom.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.01.18. 19:25:19

@Mr. Waszabi:

Ez a tirádád gyakorlatilag semmiben nem különbözik attól, amit 2010-ig hallhattunk az elbutultságig fanatikus Orbán-hívőktől.

Csak te éppen egy elbutultságig fanatikus Orbán-gyűlölő vagy.

Az éppen aktuális politikai ellenfél gonosz, az ördöggel szövetkezett a Jók elveszejtésére, ellene minden eszköz megengedett, akkor következik be az ígért Elízium, ha őket elűzzük, és a mieink kerülnek a helyükre.

Magyarország legnagyobb problémája az, hogy drámaian sok az olyan buta ember, mint te.

Ezért csinálhat mindenféle pártokban egy rakás lelkiismeret nélküli, de átlagon felül intelligenciájú szociopata büntetlenül olyasmiket, mint amiről a fenti cikk szól.

Mert a saját oldal a Szent Harcban mindent megengedhetőnek nyilvánít, az ellenség meg mondjon amit akar, az üdvözítő cél éppen az ő eltörlésük.

2013.01.18. 19:28:05

@antiforradalmár:

Pedig sikeresen növeli a GDP-t:

- államosít (pl.: magánnyugdíj-pénztárakat, oktatási-egészségügyi intézményeket)
- MOL részvényeket vesz (így a 2011-es profitnak 2012-ben csupán az 1%-át sikerült teljesíteni...),
- új adó- és illetékterheket kreál, amit persze úgy kommunikál, hogy a legnagyobb piaci szereplőket sújtja majd...persze...persze...
- kifizeti a fideszes polgármesterek által éveken át folytatott felelőtlen gazdálkodásból eredő Önk. adósságokat, majd év végi prémiumot oszt nekik...

A fenti intézkedésekkel mind-mind GDP-t növeltek, de milyen módszerekkel, illetve milyen gyakorlati haszna van ezeknek? SEMMI !!! Közgazdasági tanulmányokkal nem lehet alátámasztani. Parasztvakítás!!!

De, hogy aktuális példával is szolgáljak arra, hogy mennyire butának és cselekvőképtelennek tekintenek minket, Orbán ma mondta egy rádió interjúban: "nem lesz többet offshore-spekuláns MNB elnökünk", illetve Lázár tegnap előtt: "visszamenőleges adót vetünk ki az adóelkerülési célból svájcba menekített betétekre. HAHAHAHA :):):)

KÖNYÖRGÖM EMLÉKEZZÜNK VISSZA!!! Az első Orbán-kormány alatt Magyarország volt az egyik legnépszerűbb offshore birodalom, vagy szebben: adóoptimalizálásra lehetőséget nyújtó állam. Magyarul: nemzetközi adócsalókat csalogattunk ide, hogy pl.: betéteikkel, fogyasztásukkal stb. növeljék a GDP-nket. És mindezt egyebek mellett az erre a célra kialakított átláthatatlan cégnyilvántartásunk tette lehetővé.

Most persze már megint az igazság bajnokaként tündökölnek a nyomorult, elvakult szavazóik előtt, de természetesen az életemet tenném rá, hogy semmi nem lesz belőle.

B3T3G 2013.01.18. 19:33:29

Annyira vicces olvasni a védekező-hárító kommenteket a baloldalról :D

nu pagagyí 2013.01.18. 19:36:10

@Bicepsz Elek77: A Fidesz azzal szokta vádolni az ellenfeleit, amit éppen ők csinálnak, vagy csinálni szeretnének. Ilyen például a korrupció. A csapból is az folyik, milyen korrupt volt az előző garnitúra, ehhez képest ők még hagytak valamit nekünk egyszerű embereknek is, nem pusztítottak le mindent, nem vettek el minden lehetőséget az egyéni boldogulásra. A Fidesz viszont az utolsó garasig zsebre teszi az adóforintokat, tíz-húsz kiválasztott között osztódik az egész nép verejtékkel leadózott pénze. A közpénz és közvagyon lenyúlása mellett az oktatást a közszolgáltatásokat is kiherélik, nem tisztelik a járulékkal megszerzett jogokat, kiállamosítanak minden piacot hűbéreseik számára. Börtönország épül.

Mr. Waszabi 2013.01.18. 19:40:23

@Attitude Adjuster: mese habbal, ugye? Ezt mindannyian jól tudjuk, te is, én is meg sokan mások.
Csak én biztosan tudom, hogy nem fog mannát szarni Orbán az elkövetkezendő évben, te meg csak szeretnéd hinni, hogy de. Remény versusu tények. Nehéz ügy a vitatkozás, lássuk be. Szóval nem fog, ezt szerettem volna kifejezni. Fogadást sem kötnék rá, mert tisztességtelen volna. Ez lehet, hogy csak számomra egyértelmű, de az sokkal biztosabb, mint matolcsy 19. költségvetés-átirata, miközben elveszíted az állásodat.
Sajnálom, ha én ábrándítalak ki illúzióidból, de valakinek meg kell tennie. Szeretem az embereket ennyire.
Amikor választani kell a hülyeség és az okosság között, akkor az utóbbit választom, nem baj? Ugye nem haragszol? No, ennyi csak a magyarázata annak, hogy Orbán ellen szólok, nem több. Nem a rosszindulatom, nem. Csak a hülyeség foka a mérce, nem más.
És én vagyok az elbutult? Ne má'.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.18. 19:41:18

@torró:

Ezeknél a kormányzati vezetőknél akik voltak és jelenleg is vannak jobb képességekkel és döntéshozó képességgel rendelkező vezetőnk van. Nevét időben nyilvánosságra hozzuk.

A civil életben is nap mint nap döntéseket kellett hoznia nem napok, hónapok és előkészületek alatt, hanem ott helyben és azonnal az adott helyzetnek megfelelően az életben és higgadt nyugodt fejjel, hogy ne legyenek problémák, emberi életek ne sérüljenek.

Talán te sem és sok ember sem tudja felfogni azt milyen lehet helyes döntést hozni egy adott szituációban amikor gondolkodásra , töprengésre sem marad időd de döntened kell és jól. Ha rosszul döntesz annak beláthatatlan következményei lehetnek.
Ha gondolkodsz, töprengsz, hezitálsz véged, elbuksz, azonnal kell cselekedned.

Ha OV ezt meg tudja csinálni és egy adott szituációban azonnal saját fejével senkire sem támaszkodva tud dönteni mint a mi vezetőnk akkor meghajlunk a tudása előtt.
De az élet mást mutat.....most nem elemzem.

Lásd: még az e-útdíj tendert sem tudja megoldani pedig mennyi ideje van rá....sajnos nincs rálátása a dolgokra, nem tud folyamatokban gondolkodni, nem ért milyen másodlagos, harmadlagos következményei lehetnek döntéseinek....és ez nem a vezetői erényhez kapcsolható. Alkalmatlanságát tükrözi a feladat súlyához és nagyságához viszonyítva...Jobban járna az ország ha befejezné, de még azt sem fogja fel, minél tovább marad annál több kárt okoz az országnak és a népnek. Hiányzik belőle az a képesség, hogy belássa a hibáit, tévedéseit és a konzekvenciát ebből levonva önként távozzon. Szomorú.

Tehát a leszerepelt vezetők helyére ÚJ ARC, ÚJ EMBER KELL ! FERTŐZETLEN a politikától, és Ő TISZTA, sohasem volt egy pártnak sem a tagja. A népnek ez az igénye reméljük hamarosan jelentkezni fog.

nu pagagyí 2013.01.18. 19:41:26

@B3T3G: Szimpla hazugság. Remélem bíróság előtt végzik a felbújtók. A Fidesz teljes vezető garnitúrájának már rég börtönben lenne a helye minősített lopásért, károkozásért, hazaárulásért.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.18. 19:50:12

@torró:

Milyen kormányzati gyakorlatra gondolsz?
a szociknak és a Fidnyáknak is több cikluson keresztül kormányoztak....a vezetők mégis a tapasztalatlanság jeleit mutatják ki a döntéseik meghozatalánál.

A mi vezetőnk ezeket a kisujjából kirázza, olyan magas szintű vezetési gyakorlata van már több mint 30 éve.

És a szociális érzékenysége százszor nagyobb mint ezeknek a politikusoknak.

Mr. Waszabi 2013.01.18. 19:51:41

@Attitude Adjuster: nézd, elhamarkodott véleményt mindenkinek joga van alkotni, sőt kifejeznie is. Én tiszteletben tartom e jogot. Meg is értem a motivációkat. De a megértés még nem jelent azonosulást. Remélem, érted a különbséget.
Ami nem mindegy, hogy kinek véleménye hány másik embert befolyásol és milyen irányba. Az már felelősség. Ha hülyeséget terjesztesz, azaz megalapozatlan dolgokról állítod, hogy működni fognak, aztán mégsem fognak, az különösen nagy felelősséget ró rád. Esetleg agyonvernek érte nálamnál butább, egyszerűbb emberek. A megtévesztésért, tudod.
Ezen gondolkozz el szerintem. Az egy dolog, hogy Orbán miért basz át egy országot, immár 14 év óta. A hatalomért, elképzeléseiért, tökmindegy, ezért ő fog számot adni valaki előtt, senki más. Emberek vagy a sors előtt, ez végül is irreleváns. De hogy mások, akiknek nem volt közvetlen érdeke az ő hazugságait terjeszteni, kivel s hol számolnak majd el, az megint egy másik történet. Nem leszek ott se az ő, se a te elszámolásodnál. Mindenkinek magányos élmény az ilyesmi, nem celeb esemény.
Ahogy Ceausescu-t is minden cécó nélkül lőtték fejbe egy laktanya udvarán, váratlanul, 1989 telén.

Reszelő Aladár 2013.01.18. 19:52:56

@Dr.Bio74:
IMF-el kapcsolatban felmerülő kérdés:

Minden ország egyforma, mert mindenhol ugyanazt szeretnék bevetni mert ez biztos működik (mást nem szoktak megpróbálni).

A recept: Privatizáció, szerkezetátalakítás, szociális kiadások lefaragása, dereguláció. Mindegyik az állam szerepének csökkentéséről szól, és a piacot erölteti. Összefoglalva ez az ortodox megoldás.
Kellő korrupciós szintel (mert ugye nem Nyugati országokat kellett "megmenteni"), a külföldi tőke hatalmasat fog kaszálni. Dél-Amerika és az víz privatizációja. Emlékezz. Kis hazánban is ez történt. 89'-ben nem volt drága itt bevásárolni, és nem, nem volt minden egy romhalmaz. Ami komoly értékkel bírt, az ment el a leghamabb.

Ha az IMF egy sima "mezei" hitelező lenne, akkor csak a pénzét szeretné megkapni. A Templeton nem kérdez, neki mindegy hogyan, csal fizessünk.
Az IMF nem ilyen, a profiton túl a tulajdonos-befizetők (nyugati országok) lobbijait képviseli. Ott pedig csiliárdosok élnek, és hidd el, nekik tényleg csak a pénz számít, illetve az azért járó hatalom. A hatalommal pedig pénz csinálnak. És így tovább...
Jobb nem tartozni nekik.

christophe 2013.01.18. 20:00:51

@szabadmagyarnép: Megnèztem a facebook oldal az elkèpzelèsek jok,kèrdès van-e olyan reàlisan vèghez viheto gazdasàgi program amivel a cèlkituzèseket vègleg lehet vinni(hajlèktalankèrdès,normàlis bèrek, oktatàs,egèszsègugy)szkeptikus vagyok,ez az egèsz csak akkor èr vmit,ha konkrèt elkèpzelèsek tàrsulnak mellè.Jobboldali milyen mèrtèkben?

HomicideWatch (törölt) 2013.01.18. 20:01:14

Felmentik őket ahogy Gzurcsény és Bajnait és az összes többi bűnözőt, elévül, nem értettek hozzá, ennyi...

J.László 2013.01.18. 20:07:04

@DICKtátor:
Egy párt szavazóit nem szerencsés nyomorultnak nevezni. Több millióan is lehetnek.

Mr. Waszabi 2013.01.18. 20:08:47

@Attitude Adjuster: egyébként nálam egy egyszerű mérce van: a hazugság sosem hoz eredményt, annak mindig rábaszás a vége. Veszteség, eredménytelenség, értelmezd, ahogy akarod, mindegy, a lényeg, hogy eredmény nem születik belőle. Sosem születik.
Az ellenkezőjét nehezen tudnád bizonyítani, azt gondolom. Azért, emrt nem lehet bizonyítani, legalábbis a történelem erről árulkodik.
Aki hazudik, bármi oknál fogva, abban nem lehet megbízni, bármit ígérjen is. Mert nem válik valóra, akármilyen szépeket mondjon is.
Cska arra akartam ezzel utalni, hogy nem Orbán-gyűlölő vagyok, mint vélni, láttatni szeretnéd, csupán a hazugság ellen szólok. De azt következetesen.
Elismertem I. Orbán rooesevelti New Deal-koppintását '99-ben, jó ötlet volt.
De II. Orbán nem jó helyről ollóz, a la' Hitler, ezt meg nem vagyok hajlandó pozitívnak hazudni - mert nem az. Nem bonyi, ugye? Tisztán átlátható, akár egy pohár víz.
Na, ez az, amit Orbántól nem kapsz meg.
Az érem éle pedig - mintegy alátámasztásként -, hogy ő maga mondta: ne azt figyeljük, amit mond, hanem, amit tesz.
Hát, amit tett, annak látjuk az eredményét úgy 2 év óta. Nem nagy szám.

DezInf 2013.01.18. 20:13:11

@HomicideWatch:

... és persze te leszel a helikopter:D

vakapad 2013.01.18. 20:15:30

@Mr. Waszabi:

I. Orbánékról, meg az ő jó ötleteikről:

Mikor Bokros jól elinflálta a forintot, és ezzel olcsóvá tette a magyar munkaerőt, megindult a tőkebeáramlás az országba. Egyre-másra létesültek a termelőüzemek, többek között vidéken is (ott főleg könnyűipar, varrodák, bútorüzemek, cipőkészítő üzemek, de kisebb műhelyek is), ami azért volt fontos, mert a 25 – 30 % vidéken élő, jórészt képzetlen népességet a munkaerőben ennek a negyedét-ötödét igénylő mezőgazdaság nem tudta eltartani (ma se tudja). Magyarországnak saját tőkéje, technológiája és főként a világpiacon eladható(!) terméke nem volt, de azt szívesen hozták a németek meg az osztrákok, végül is európai ország, nincs messze, infrastruktúrája is elfogadható, a munkaerő olcsó (thanksgiving for Bokros), a képzettség meg annyira ezekhez a kisüzemekhez nem volt szükséges.

Aztán jött a Tocsik ügy, és a nagyon utált Bokros érával súlyosbítva ezt már Horn se bírta politikailag. Így aztán megbukott, Orbánék meg beleültek a készbe. Két évig nem csináltak semmit, csak vitették magukat a langy hullámokkal, de aztán valaki a homlokára csapott, hogy ebből így nem lesz világraszóló siker (amelyet azért minden kormányzat szomjúhozik), mert a 4 – 5 % körüli éves GDP növekedéssel nem érjük be belátható időn belül napéldául Ausztriát. Ahhoz 7 – 8 % kellene. Évente. Ki is találták, hogy pénzt kell önteni a nép közé (sajnos, ma sem tudnak többet ennél, csak a célcsoport változott), azzal meglódul a kereslet, a pékek tíz zsemle helyett tizenkettőt fognak sütni, éít, éít, heuréka. Igen ám, de önteni való pénz nem volt (az sohasincs), fenti okból kitalálták, hogy majd jól megemelik a minimálbért, azt ugyanis nem az államnak kell fizetni, hanem a cégeknek. Örült az állam (több adóbevétel, több fogyasztás, nagyobb GDP, és mivel a GDP arányos államadósság egy hányados, még az is csökkent kisujjmozdítás nélkül), valamint örültek a munkavállalók (több pénz állt a házhoz). Egy darabig. Aztán a kis könnyűipari cégek a megnőtt munkaerő költség miatt úgy elmentek innen, mint a sicc. Ez az elmenés már Medgyessy korában történt, mert a gépleszerelés, végkifizetések, adminisztráció nem megy egyik napról a másikra, kapott is a kormány a Parlamentben a FIDESZ-től, hogy Medgyessyék(!) elüldözik innen a cégeket. Mára a magyar könnyűipar gyakorlatilag megszűnt, a kb. 130.000 képzetlen munkavállalót azóta az adózóknak kell eltartani, mégpedig családostul. Az addig kétszámjegyű ipari növekedés 2003. környékén drasztikusan visszaesett, az ország munkaerő olcsóságból következő versenyképessége pedig zuhant: a tőke elkezdett napéldául sokkal inkább Szlovákiába menni (az akkoriban jóval olcsóbb volt). Ezt is fel szokták róni az elmúlt nyolc évnek, pedig semmi köze hozzá, viszont jól rá lehet fogni, mert az okok és az időtényező az átlagpolgárnak nem jelent semmit, hiszen egyik hatását se ismeri.

Persze, tettek még Orbánék mást is a „gazdasági felpörgetés” érdekében, mégpedig a támogatott kamatú lakáshoz jutási kölcsön bevezetésével, azaz az építőiparnak az adófizetők számlájára való felfuttatásával. Ezt az ország 5 %-a használta ki, ennek kb. a fele (akiknek volt pénzük) nyerészkedési célból, a 2. vagy 3. lakás családi megszerzése érdekében (az adófizetőknek máig nem köszönték meg), de aztán kiderült, hogy a kedvezményes hitel akkora terhet ró az államháztartásra, amelyet kibírni nem lehet. Végül Medgyessynek kellett leállítani (kapott is érte hideget-meleget; nakitől, kituggya?). Jórészt ennek következménye lett aztán a devizakölcsönök 2000-es évekbeli aranykora, ha a szomszéd, ismerős, barát tudott lakáshoz jutni, akkor én sem maradhatok ki szemlélet alapján. Az építőipar normál szintre való visszatérésének (leépülésének) ma vagyunk tanúi, mint ez közismert. Az viszont nem közismert, hogy a devizahitelesek még mindmáig jobban jártak, mintha forinthitelt vettek volna fel, fenti okból sosem a devizahitellel volt baj, hanem a hitellel. Azt nem tudják a zemberek fizetni. Ahogy ilyen tömegben a FIDESZ támogatott kamatú lakáskölcsönét se tudnák, ha Medgyessy Orbánék követelésére meghagyja.

Amit Medgyessy még Orbánéktól örökölt, az néhány szakma kiürülése, mégpedig a közszolgálatban. A megnövekedett minimálbér a többi piaci bért is megnyomta (az állami szektort persze nem), és a tanítók, tanárok, nővérek tömegesen hagyták ott az iskolákat meg a kórházakat a több pénzért. Medgyessy úgy gondolta, a közszolgálati béreket megemeli (és ad 13. havi nyugdíjt), ezzel az egyensúly újra létrejön, aztán bokrosi mintára megint elinflálja a forintot, és Orbánék közgazdasági ámokfutása máris korrigálva van (akkoriban még nem lett volna probléma elinflálni, lévén, devizahitelesből elég kevés). A terv jó volt, csak az időzített bombával nem számolt. Az időzített bombát Járainak hívták, és Orbán örökségeként ült az MNB elnöki székében. Hát ő aztán „küzdött az infláció ellen” (meg is kapta a jutalmát érte már előre az első Orbán kormány által megszavazott horribilis fizetéssel, utána meg a Lex Járai formájában, plusz a jelen magas pozícióba ültetéssel). 12 %-os kamat, 230 forintos euró, Járai győzött, László Csabáék vesztettek, pluszként az ország is, mert akkora kár érte, mint ilyen rövid idő alatt még soha. A könnyűipari cégek nem jöttek vissza, az import olcsó lett, a pénz ment ki az országból, a nem minimálbéres multijaink exportbevétele pedig az erős forint miatt csökkent, és így GDP növekedéssel nem tudtuk kinőni azt a közszolgálati béremelést, amit Medgyessy vezetett be. Fentiek miatt szidják ma a közgazdászok szegény Medgyessyt, pedig nem csak ő, hanem elsősorban Járai volt az, aki az akkor Magyarországot sújtó, nem kicsi gazdasági kárért felelős. Hogy kinek a bíztatására, az ismert, hogy tudatosan-e, az némileg bizonytalan (mivel Járai feltehetően nem ostoba, a helyzet még szomorúbbnak látszik).

Következett azonban Orbánék áldásos tevékenységéből még valami. Mégpedig egy nagyon keserves esemény: Magyarország túlfogyasztóvá vált (a termeléshez képest a jövedelmek előreszaladtak), és ezt valakinek helyre kellett állítani, mert a hitelfelvétel nem folytatódhatott a végtelenségig. Az Orbán-féle gazdasági saller hatásain Medgyessy csak rontott, helyrehozni Járai miatt nem tudta, maradt Gyurcsány. Megjegyzendő, hogy a túlfogyasztás visszafogása igenigen kellemetlen feladat (megszorítások, addig ingyenes szolgáltatások részbeni fizetőssé tétele, stb.), pláne, ha a nép nem tudja, hogy a helyrehozó nem azonos az elkövetővel. Gyurcsány korántsem egy szuicid típus, nem tette azt, hogy hatalomra jutása után azonnal megszorít, aztán a megszorítások miatt halálbiztosan elbukott 2006-os választások után önként és dalolva átadja a hatalmat a korábban is „nagyon sikeres” Orbán/Matolcsy tandemnek. Tudta ugyanis, hogy az átadásból mi következik (ma már mintha mi is informáltabbak lennénk ez ügyben). Hogy nem tette, abban még két ok játszott közre. Az egyik, hogy Gyurcsány 2004-ben az MSZP-s kemény mag ellenében kaparintotta meg a kormánypálcát, ergo, abban az időben parvenünek számított, azaz az MSZP frakció semmilyen megszorítást nem szavazott volna meg neki. A választások közelségét tekintve meg aztán semmiképp se. Neki ahhoz előbb tekintélyre volt szüksége, amit, napéldául, a választások megnyerésével lehetett megszerezni. A másik ok, hogy tudta, a választásokig hátralévő bő másfél év a rendbetételhez kevés. Ahhoz legalább négy kell. Egyébként számíthatott rá, hogy ha már az elődjei se csináltak semmit tizennégy év alatt (sőt! – persze a Bokros-Horn-Medgyessy trió rövid korszakát kivéve), ezt a másfél éves késlekedést az itthoni elmepotentátok el fogják neki nézni (a nemzetközi helyzet kedvező volt, megtehette, az EU-val meg letárgyalták az ügyet barátságosan – akkoriban még ilyen viszonyban voltunk velük). Hát nem nézték el. Abból viszont, hogy olyan dolgokat akarnak rajta leverni, amit nem is tudott volna megtenni, meg nem is volt célszerű, rögtön látszik, hogy a magyar értelmiség bal- és jobboldalt egyesítő közös számonkérő széke Gyurcsányt hülyének nézi. Még ma is.

torró 2013.01.18. 20:18:33

@szabadmagyarnép:
Tehát ki tudtok állítani egy komplett kormányzati garnitúrát/ miniszterek, államtitkárok, képviselők megfelelő fölénnyel stb/. És elfogadják az EU partnerek is.
Én elhiszem hogy van vezetői tapasztalat, de amint olvasod itt a kommenteket az embernek az az érzése, hogy majdnem mindenki ragyogó gazdasági és politikai szakértő. Csak rengeteg olyan tényező létezik a kormányzati tevékenységgel kapcsolatban, ami a civil életben nincs. És ez az amit itt is sokan figyelmen kívül hagynak.A politika egy szakma! És aki nem elég járatos ebbéli tevékenységben ,azt hamar elkaszálják. Orbán 22 éven keresztül építette fel ezt amit elért. Hogy sikeres lesz e a végén az majd kiderül. De előre ítéletet hirdetni még korai.Az egy dolog, hogy sokan utálják, de van mögötte támogatottság is. Amúgy meg egy mínuszról induló vállalkozás sem tud pillanatok alatt nyereséges lenni. Nem lehet irracionálisan közeledni mindenhez.Amúgy meg senki sem tévedhetetlen.

kzoltana 2013.01.18. 20:22:20

Eközben hátrafelé repülnek a galambok a Fidesz fővárosában. Videó is van róla!
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3725_a_hatrafele_repulo_galamb

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.18. 20:24:27

@christophe:

Szia, Gondolom akkor olvastad a programunkat is. Abból kivehető az az irány amely felé akarunk haladni. Konkrét számadatokat így választás előtt nem adhatok, ugye megérted.
Olyan progink van,hogy 4 konkrét lépéssel el lehetne indítani a gazdaság i fejlődést és a munkahelyek megteremtését + kell egy pénzügyi reformot véghezvinni.

Ha a programunkkal egyetértesz, kérlek támogasd te is és mond el több ismerősödnek is, hadd tudja meg minden magyar azt, hogy egy ÚJ DEMOKRÁCIA VAN SZÜLETŐBEN !

fchris82 2013.01.18. 20:25:20

"Ez fel is teszi azt a kérdést, hogy hitelesek maradhatnak -e a jelenlegi ellenzéki kritikák, annak fényében, ha vezetőik nagy része egy politikai közösségben, egy kormányban dolgozott együtt az ügy főszereplőivel."

Kedves Gábor. A kritika nem attól hiteles, hogy ki mondja, hanem attól, hogy igaz-e vagy sem. Van is erre egy mondás: "Azért, mert befeketíted a másikat, attól te még ugyanolyan fekete maradsz" Ennyi. A másik sunyisága nem mentesít a saját sunyiságunk alól. Nem is értem ezt az érvrendszert, hogy felnőtt ember hogyan tehet fel így egy kérdést? "Igaz, hogy lopnak ők is, de hát ne kritizáljon már az, aki a sokkal többet lopókkal távolról esetleg ismeretségben állt." WTF? Azt se felejtsük el, hogy a Fidesz továbbra is sunyin lapít az üngyökakták kutathatósága ügyében, pedig ahhoz képest, hogy "elszámoltatásokat ígértek"... Maradjunk abban, hogy a kérdésének semmi értelme, így kár is rá válaszolnia.

2013.01.18. 20:27:22

@J.László:
Próbáltam kiemelni a nyomorult(okozat), illetve az elvakult(ok) jelzőkkel a Fidesz szavazók kártékonyabb halmazát, de valóban igazad van...

...ezzel sajnos nem sikerült szűkítenem a kört.

De azért hozzáteszem: a cikk apropóján minősítem a Fidesz szavazókat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ez ne lenne ugyanúgy igaz ez a többi párt hasonlóan irreverzibilis demenciával küzdő szavazóira.

Ezek azok, akik minden intellektualitást nélkülözve 4évente két, egymást keresztező vonallal járulnak hozzá a közügyekhez, és a maradék, 1nap híján 4évben nem veszik a fáradtságot, hogy informálódjanak, kételkedjenek, vagy a környezetük számára előnyösebb alternatívákat fogalmazzanak meg...

Erre nevel ugyanis a demokráciánk csodálatos rendszere...pl. a kötött mandátum hiánya. 2010-ben még azt sem várták el a fidesz szavazói, hogy egy hazugságokból álló programot mutassanak....ÁHH, dehogy!!! Hova tovább lejjebb???

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.01.18. 20:29:37

@Mr. Waszabi:

"Csak én biztosan tudom, hogy nem fog mannát szarni Orbán az elkövetkezendő évben, te meg csak szeretnéd hinni, hogy de. Remény versusu tények. Nehéz ügy a vitatkozás, lássuk be."

Én egyáltalán nem vitatkozom veled, ahogyan egy Jehova tanújával sem fogok vitatkozni, mert nem vitaképes. Nem fogok vitatozni egy Orbán-portrét nyalogató fideszdroiddal sem.

Nem is annyira hozzád, mintsem rólad beszélek.

Állatorvosi lova vagy ugyanis annak a mérhetetlen elvakultságnak, ami tömegpszichózisként települt rá erre az országra, valamikor a rendszerváltás környékén.

És ebből a nézőpontból ugyan édesmindegy, hogy te kiben látod a személyes Sátánodat, Orbánban, Gyurcsányban, Bajnaiban, Vonában, vagy bárkiben, és ezt éppen melyik önjelölt megváltó stábja mosta a cinikusságig jéghideg propagandamódszerekkel a fejedbe, Orbáné, Gyurcsányé, Bajnaié vagy Vonáé.

Egy egészségesebb társadalomhoz elsősorban benneteket kellene nagy mértékben ignorálni. A konszolidált, nyugati demokráciákban a politikának az ilyen szenvedélybetegei nem uralják a közbeszédet, csak a ordibálnak a perifériáján, mint afféle falubolondja.

Mr. Waszabi 2013.01.18. 20:34:24

@vakapad: szólj, ha tévedek, de jelenleg nem az a kérdés, hogy ki mit kúrt el a múltban. Hanem hogy a múlt elkúrásainak ismeretében, azok tanulságain okulva most mit kúr el vagy nem kúr el a jelen kormány, amelyik egyébként 8 évig a szájtépésen kivül nem csinált semmit. Még programot sem, terveket sem. Tehát, ha Orbán emellett 8 évig nagyon határozottan szajkózta, hogy mit nem kellet volna az alatt, akkor nem az a megfelelő válasz most, hogy ő most az elődei miatt kénytelen elkúrni dolgokat sokkal jobban. Mert nem ezt ígérte, é snem is ezér tlett megválasztva. Ugye, 29 pont. Hol is van az mostan? Sehol.
Ugyanis ő azért lehet miniszterelnök 3 év óta, mert az elődei nem jól csináltak dolgokat. Tehát, nem azért lett megválasztva, hogy elődeire mutogasson, meg rájuk kenje a szart, amit valójában ő maga csinált, s pláne, hogy ezek felől még orbitálisakat is hazudjon. Hanem, hogy jobban csinálja, mint amazok.
De mondd nyugodtan, ha rosszul látom.
Egy dologgal ne gyere: a hazugságai megmagyarázásával. Én se magyaráztam Gyurcsányék hazugságait. Remélem érted mik vannak, lehetnek pariban. Az, ami most folyik itt kormányzás címszó alatt, 3 év óta, nos, azt a Gyurcsány kormány meg se közelítette, hazugság és károkozás mértékének tekintetében. Ezek a tények.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.18. 20:36:20

@torró:

Nézd ez a szervezet vadonatúj civil szerveződés.(jan 03.).

A programunk, elképzelésünk ott van a facen, abból az irányvonalat kiolvashatod.
A kérdés csupán az, mennyi magyar ember akar változtatást.
A komplett garnitúráról ilyen kezdeti stádiumban korai még beszélni....ahhoz tömeges jelentkezések kellenek. de alakul a dolog.

Minden el van tervezve, kockázatok beépítésével. Teljesen magunkra számítunk mert egy párttal sem akarunk koalíciót ha eljön az ideje mert nézeteink nem egyeznek.
Majd meglátjuk mit hoznak az elkövetkezendő hónapok. Egyenlőre a szervezés stádiumában vagyunk. remélem az emberek nemcsak beszélnek, írnak a változásról, hanem komolyan is akarják azt.

Az is elképzelhető 2014 ig nem állunk fel, 5-10 százalékkal nem akarunk a parlamenti munkában részt venni....mi a győzelemre hajtunk a hazáját szerető magyarok többségének támogatásával.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.01.18. 20:38:33

@fchris82:

"Kedves Gábor. A kritika nem attól hiteles, hogy ki mondja, hanem attól, hogy igaz-e vagy sem. Van is erre egy mondás: "Azért, mert befeketíted a másikat, attól te még ugyanolyan fekete maradsz" Ennyi. A másik sunyisága nem mentesít a saját sunyiságunk alól. Nem is értem ezt az érvrendszert, hogy felnőtt ember hogyan tehet fel így egy kérdést?"

Teljesen egyetértek.

A kérdés helyesen: hitelesek maradhatnak-e annak a politikai párt(csoport)nak a prominensei, amelynek a hatalmi érdekeiben az ügy főszereplői felléptek, és akik most a 'demokrácia és a jogállam visszaállításának' jelszavával kísérelnek meg fellépni.

A kérdés szónoki, mert a válasz nyilvánvalóan egy rendkívül elszomorító igen.

A Mr. Waszabik és társaik számára a fenti botrány ugyanolyan, a "Gonosz" legyőzése érdekében bocsánatos bűn, sőt talán hőstett, mint lenne fordított esetben a jelenlegi kormánypártok vakhitű törzsbázisa számára.

Ha lenne egy varázspálcám, én bizony bevezetném a regisztrációt. Egy héttel a választások előtt lezárnám, és bejelenteném: rendben, akkor most csak az szavazhat, aki NEM regisztrált ...

torró 2013.01.18. 20:45:42

@Attitude Adjuster:
Fejet hajtottam!
Azzal szeretném kiegészíteni, hogy meg kell érteni nem lesz olyan kormány soha aki mindenkinek meg tud felelni.Azonkívül mi a demokrácia, a másik ember számba vétele, normális emberi kultúra gyakorlásának az elején vagyunk. A nyugat 100 évvel jár előttünk, ámbár kezd töredezni, de még mindig előttünk. Sokat kell még tanulni ennek a hosszú évtizedeken keresztül félrevezetett népnek.

Tamás Csacsicska 2013.01.18. 20:46:23

A Fidesz sem az első kormányzati ciklusában, sem a mostani másodikban nem tett semmit a gazdaság növekedése érdekében. Különösen most, a kétharmad birtokában.

Matolcsy ötlete – hagyjunk több pénzt azoknál, akiknek már úgyis van: ez növelni fogja a vállalkozási kedvet és fogyasztást, ergo serkenti a gazdasági növekedést – látványosan megbukott. Mint a Széchenyi Terv 2-3-4-5 és egyéb upgrade-ek. Innen kezdve a Fidesz kizárólag elvett a magyar gazdaságból – filozófiájának lényege, hogy az állam (majd a lakosság) minden kiadását csökkentse.

Ha a gazdaságban lennének tartalékok, ez járható út is lenne egy ideig – csakhogy egyszerűen nincsenek tartalékok. Most pedig már hitel sincs. Nincs miből bővíteni a gazdaságot. Ha Orbán és Matolcsy valaha is belekezdett volna egy saját vállalkozásba 20.000 forinttal – akkor ezt pontosan értenék. De hát ők csak más pénzével „vállalkoztak” eddig.

Már régen ki kellett volna jelölni preferált gazdasági területeket, amelyek a gazdaság motorjává válhatnának. Ilyen lehetne (ez a privát véleményem) a nemzetközi logisztika, az egészségügy, a vízügy – ahol növelni lehetne a foglalkoztatottságot, ahol értelmes belföldi kereslet indítható be, amely gazdasági szektorokhoz elérhető adottságaink vannak. De még erre sem került sor eddig: lényegében minden gazdasági szektor visszafejlődik.

Matolcsynak és Orbánnak lövése sincs a gazdasághoz – ezek a palik az életben nem dolgoztak, kizárólag azt hiszik, hogy jogszabályokkal mindent meg tudnak oldani. Olyan szabályokkal, amelyek gazdasági hátterét egyszerűen nem ismerik, nincsenek is megfelelő empirikus felméréseik. A tanácsadóiknak sem. Egyedül a mindenható kommunikációban bíznak, de most gáz van, mert megjelent Ron Werber, a másik oldal nagy varázslója…

Pontosan úgy viselkednek, mint egy 6 elemit végzett falusi parasztasszony: megrögzött hiedelmeik vannak, amiktől őket eltéríteni nem lehet. Csakis erőszakkal.

wotan 2013.01.18. 20:48:48

@Rendíthetetlen Álamkatona: én miért dolgoztam (mentem ki) 25 éve NO.-ba? Mert elnyomott az MSZMP? FENÉKET! mert jobban kerestem (ez nem azt jelenti, hogy szerettem az MSZMP-t)!
Miért ment ki a 200-300.000? Ugyanezért!
Visszajöhetnek, majd ha a bal* nyer. Akkor biztosan egyből német/svájci/svéd lesz a fizetés. Igen, és leszbipartit lehet rendezni a Mátyás-templomban (valószinüleg néhányan a demokrácia ezen egyetlen hiánya miatt is elhagyták az országot).

2013.01.18. 20:52:33

@Attitude Adjuster:

De mi van abban az esetben, hogyha én a tanulmányaim alapján és nem párt-prominensek véleményeit magamévá téve fogalmazom meg a kételyeimet, illetve akkor, ha a kettő még egybe is vág!!!

"Ha lenne egy varázspálcám, én bizony bevezetném a regisztrációt. Egy héttel a választások előtt lezárnám, és bejelenteném: rendben, akkor most csak az szavazhat, aki NEM regisztrált ..."

Sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak, ezt a módszert nem sajátíthatod ki: a varázsütésre történő megalapozatlan jogalkotás és a jogbiztonság hiánya mára a Fidesz etikai szabályzatának alaptétele lett....

Mr. Waszabi 2013.01.18. 20:55:44

@Attitude Adjuster: szerintem van neked elég eszed, ahhoz, hogy használhasd is valamire.
Vajon, az a szavahihető-e, aki 3 év óta ugyanazt mondja Orbánról és állításai rendre bejönnek, cáfolhatatlanul, vagy inkább Orbán az, akinek ez idő alatt 500x kellett újabb és újabb hazugságokat kitalálnia és tálalnia?
Mellesleg, én nem vagyok miniszterelnök és nem találok ki naponta újabb hazugságokat annak érdekében, hogy megszopassalak, mivelhogy nem áll érdekemben. Neki meg igen és meg is tette és meg is teszi. Mindaddig, amíg te ezt hagyod. Ő x pénzt kap azért, hogy téged vakítson - én semmit nem kapok azért, hogy felébresszelek. Nekem a szocreál óta nem volt állami munkahelyem. Szerinted, ki hazudik kettőnk közül?
Gondolkozz egy picit ezen. Rá fogsz jönni, szerintem. Nem haragszom, vagy nincs ellenérzésem irányodban, csak mert eddig elhitted, amit Orbán elhitetni akart veled, de azért ideje van az ébredésnek a saját érdekedben. Szóval, csak gondolkodj. Bízom abban, hogy rájössz, ki az, aki valójában rosszat akar neked. És ez nem az MSZPről szól, nem. Ők is elkúrtak sokmindent. Csak azt ismerd fel, hogy Orbán erre hivatkozva lenyúlta az egész országot, és amit még nem, az idén lenyúlja.
Aki élt és dolgozott a Kádár-rendszer alatt, az tudja pontosan, hogy amit Orbán most erőltet, az nem más, mint annak a rendszernek és a Horthy rendszernek a keveréke. Csakhogy ebből hétköznapi ember nem jöhet ki jól. Mert egyszerre jelenti az állami tulajdont és a dolgozók rabszolgásítását. Pont rossz a kombináció. Ha megnézed, a Kádárék alatt a munkások gyerekei tanulhattak. Most meg arról van szó épp, hogy csak a felső közép osztály gyermekei tanulhassanak. Gondolkozz a saját fejeddel, szerintem.

komissarlajos 2013.01.18. 20:55:52

@szabadmagyarnép: Sajnos innen látszik, hogy az a bizonyos hiteles arc nem a te pofád lesz.
Lévén, hogy egy új fasiszta őrült akar a piacra bejutni. És ez te vagy meg 2-3 faszkalap hülye a környezetedbe.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.01.18. 20:59:34

Érdekes cikk. A titkosszolgálatok felhasználása aljas politikai célokra, sajnos mind a két politikai erő oldaláról a legaljasabb húzás volt a 2000-es évek után. Ha most az egyik borítani akar kétségbeesésében, akkor mire alapozza hogy ő maga nem borul meg? Ezt nem is értem...

$pi$ 2013.01.18. 21:01:24

@Tamás Csacsicska: "Matolcsynak és Orbánnak lövése sincs a gazdasághoz – ezek a palik az életben nem dolgoztak, kizárólag azt hiszik, hogy jogszabályokkal mindent meg tudnak oldani."

Hát azon kívül, hogy jogszabályokkal befolyásolják a gazdaságot még mit tudnának csinálni? Esőtáncot járnának? Megkennék olajjal a máriaszobrot? Mit?

Ha jól értem, akkor azt javaslod, hogy ne a jogszabályok keretein belül próbálkozzanak, ugye?

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.18. 21:05:44

@komissarlajos:

Én demokrata vagyok. De majd a történelem meglátjuk kit igazol. A te elméletedet, vagy az enyémet.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.18. 21:07:46

@komissarlajos:

Ja, és sohasem voltam egyetlen pártnak sem a tagja, nem szopom be a népbutító dumákat.
Sajnállak benneteket.

Az buta aki nem hisz a demokratikus ország felépítésének a lehetőségében.

Tamás Csacsicska 2013.01.18. 21:12:51

@$pi$:

A jogszabály eszköz, nem cél. A célok hiányoznak: méghozzá a pozitív célok, olyan dolgok, amiket meg kell valósítani. Amihez szükség van állami szervezésre, támogatásra.

Pl. Magyarországnak alig van használható természeti adottsága – egy ilyen a területi elhelyezkedése. Érdemes lenne nagy logisztikai centrumokat létrehozni, ahonnan pl. Ázsia szétoszthatja az áruit Európában. Légi-közúti-vasúti esetleg viziutak találkozási pontján. A nagy áru-lerakatokat rugalmas ipar veszi körül: csomagolás, nyomtatás, szállítmányozás – munkahely ezreknek, méghozzá igen jól fizető munkahelyek.

De ennek nem eszköze pl. az e-útdíj. Ez bevételt jelent majd az államnak, kiadást a szállítmányozóknak. Kérdés: mi hozna többet a konyhára, egy nagy logisztikai központ adóbefizetései, vagy az útdíj. És ez csak egy példa.

A jogszabály eszköz, nem cél. A célok hiányoznak: méghozzá a pozitív célok, olyan dolgok, amiket meg kell valósítani. Amihez szükség van állami szervezésre, támogatásra.

$pi$ 2013.01.18. 21:20:39

@Tamás Csacsicska: "A jogszabály eszköz, nem cél."

Igen, ez világos.

"azt hiszik, hogy jogszabályokkal mindent meg tudnak oldani"

A rag -val/-vel, tehát eszköz. Az én kérdésem az, hogy milyen *más* eszközre gondoltál. Tehát: ha nem jogszabályokkal, akkor milyen más eszközzel?

Érted?

2013.01.18. 21:23:39

@$pi$:

Például nem kellett volna a jogalkotási eljárási szabályokat is az igényeiknek megfelelően a "képükre alakítani. Ugyanis működő garanciaként szerepelt a JAT-ban, pl.: az előzetes és utólagos hatástanulmány készítésének kötelezettsége. Magyarul mi annak a hatása, hogyha egy új rendelkezést(eket) bevezetnek, és mi annak a hatása, hogyha mellőzik...De utalhatnék az egyéni képviselői indítvány, mint jogalkotási eljárást megindító aktus 2010-es bevezetésére, ami egyszerűen szürreális, és minden szakértelmet mellőzve teszi lehetővé a jogalkotást...Főleg a 2/3-al, amit természetesen az MSZP-nek köszönhetünk.

A fidesz alapító tagok többsége, és még rengeteg tagja jogász...De milyen kvalitásokkal? Soha nem gyakorolták a szakmájukat...Jah és 1989 körül kapták meg a diplomájukat, már akkor sem hiszem, hogy nagyon felkészültek lettek volna, de azóta a joganyag 97%-a megváltozott, illetve megváltoztatták. Ez persze még szomorúbbá teszi a képet...

Valljuk be: Ők nem jogászok, hanem politikusok. Jogászként a legnagyobb jóindulattal is megmosolygom pl.: Orbán jogi érvelését. (pl.: "az alaptörvényben minden szabály egyenértékű."...Uram Isten) Egy első féléves ZH-t már nem abszolválna alkotmányból, az biztos.

Mr. Waszabi 2013.01.18. 21:24:52

@vakapad: ok, megadtam magam a kormányzat DOS támadásának. El sem olvasom. Rámondom enélkül az áment. Nekem végül is mindegy.
De majd gondolj rám, amikor tövig nyomja a szádba Orbán a brokit. Jusson eszedbe, mit mondtam róla: átbasz, mindig.
Mondom ezt sikeres gazdasági szakemberként, aki tudja, hogy 2x2=4. Mindig ennyi. Amióta matek létezik a világon, azóta.
Nem hazudom azt, hogy 5 vagy 6. Értesz , remélem.
Rajtad áll, kinek és minek akarsz hinni. Én ugyan nem vagyok érdekelt abban, hogy a 2x2=4-ben higgy, ez biztos. Senki nem fizet érte, ugyanis, tehát nagyjából leszarom. Szóval, ha ezek után még mindig a 2x2=5-öt szeretnéd hinni, az a te dolgod, senki másé.
Akár el is felejtheted e hozzászólásomat.
De biztosan eszedbe fog jutni, amikor rájössz, úgy év vége felé, hogy a kedvenced átbaszott. Akkor sem lesz késő gondolkoznod a saját fejeddel, csak kevesebb cselekvési lehetőséged marad addigra. De pszt! Ne mondd el senkinek, hogy én súgtam. Még bajod lehet belőle:) Ki tudhatja ezt ma előre?

$pi$ 2013.01.18. 21:32:04

@Tamás Csacsicska: Elmondom én mit gondolok, lehet, hogy nem áll messze attól amire te gondoltál.

A jogszabály egy jogállamban nyilván az egyetlen eszköz, a gond nem ez. A gond az, hogy az eddigi összes kormány úgy gondolta, hogy a magyar gazdaság talpraállítható az adórendszer finomhangolásával. Innen elveszünk néhány tized százalékot, oda hozzáteszünk néhány tizedszázalékot. Okosan (mármint a kormány szerint okosan) megtervezzük, hogy honnan hova megy a pénz, merthogy jelenleg nem jól teljesít a gazdaság, azaz (szerintük) a pénz nem jó arányba megy az egyes helyekre.

A gazdaság hangolgatása idestova negyven éve folyik, de ha szigorúan vesszük, akkor is húsz éve. Az eredmény siralmas.

Véleményem szerint le kellene vonni a következtetést, hogy ti. így nem lehet eredményt elérni. Nem azzal van gond, hogy jogszabályokat használunk, hanem azzal, hogy *hogyan* használjuk, vagy *mire* használjuk. A gazdaság finomhangolgatására. Ha lenne egy üdvözítő beállítás, akkor azt már nagyjából megtaláltuk volna. Ha nem is a legjobbat, de egy működő beállítást már találtunk volna.

A magyar gazdaságnak azonban szerintem nem arra van szüksége, hogy finomhangolják, hanem arra, hogy valaki felépítse. Ez pedig nem megy a tizedszázalékok állítgatásával.

Tamás Csacsicska 2013.01.18. 21:32:39

Értem.

Terület kijelölése és kisajátítása, ingyenes (vagy kedvezményes) rendelkezésre bocsátása, közlekedési csatlakozási pontok kiépítése, befektetési adómentesség bizonyos időre, beruházási marketing, stb. – tehát olyan intézkedések, amik a vállalkozókat befektetésre ösztönzik.

Magyarországon pl. több, teljesen kihasználatlan repülőtér van. Ezek közül néhány csatlakoztatható lenne meglévő autópályákhoz. Vizsgálni kellene az elképzelt logisztikai központ vasúti kapcsolatait. Ha szükséges, a vasúti pályákat meg kellene erősíteni, átrakodó terminált építeni. Megvizsgálni a körzet energia-ellátási kapacitásait, a szabadon rendelkezésre álló munkaerő kor- és szakmai összetételét.

Csak egy kis kitérő: amikor Taszáron – a délszláv háború idején – az amerikaiak támaszpontot létesítettek, komoly fellendülés volt. Radikálisan megnőtt a körzet fogyasztása, házak épültek bérleti célokra, majdnem teljesen eltűnt a munkanélküliség, stb. Hasonló hatása lenne egy nagy logisztikai centrumnak, csak a mértéke sokkal nagyobb lehetne.

moophlander 2013.01.18. 21:32:40

@Dr.Bio74: "mert hát nálunk a világháló még mindig gyér.."
Európa egyik legjobb internet hálózatával rendelkezünk! Ha mindent ilyen frankón tudsz, még ha hasonlatnak szántad is, ..... szóval érted? :D

$pi$ 2013.01.18. 21:40:27

@DICKtátor: "Ők nem jogászok, hanem politikusok."

És? A politikát politikusok csinálják. A többi párt sem különbözik ettől, ott sem nyüzsögnek jobban a szakemberek.

Ha meg jó jogászok lennének, akkor meg felmerülne a kérdés, hogy miért nem közgazdászok, miért nem mérnökök, miért nem bankárok.

Mérnökként szerinted mennyire fogtam a fejem, amikor valamelyik párt kitalálta, hogy éjszakára csökkentsük a hálózati feszültséget, hogy olcsóbb legyen a közvilágítás? :) Vagy amikor kitalálták, hogy a mozgólépcsők menjenek lassabban, hogy a nyugdíjasok ne féljenek? Vagy a régi ötlet, hogy a nyugdíjasok utazhassanak ingyen a Malévvel? Ilyen a demokrácia.

kirsten 2013.01.18. 21:44:08

Én már nem csodálkozok semmin a fidesztől. 1998-ban orbán augusztusban arról papolt hogy megfigyelték őket. Alakult is egy parlamenti "vizsgáló bizottság" kosztolányi vezetésével. Az egész kész röhej volt, akárcsak az olaj ügyeket kivizsgáló bizottság. Pont mikor orbán nyakig ül az olaj mutyikban, de minden dokumentum sanya bácsi kezében van. Neki ez igen jó adu orbán ellen. Mocskos hazug bagázs ez az egész. Nem tudnak mást csak másról olyanokat állítani amiről később kiderül hogy hazugság az egész.

dr kíváncsivagyok 2013.01.18. 21:44:25

Azért egyről ne feledkezzünk meg :
Ezek egyelőre vádak , kitalációk ...
volt már ilyen a Fidesz gyakorlatában két és fél év alatt !

no successful 2013.01.18. 21:46:00

@Makkasz:

"megrendelésre letartóztatások, alkotmányozgatás, választási törvény, regisztráció kísérlete, cenzúra bevezetése, államosítás, maffiaalkuk cégekkel, maffiaalkuk országokkal"

Ezekből mi a jogilag levezethető (értsd jogi eset) ember !
Nem emlékszem hogy az EU-nak ezekkel gondja lett volna, ill. ezekből (mit ezekből, ezek hiányával) gondja lett volna.

$pi$ 2013.01.18. 21:49:00

@Tamás Csacsicska: Ilyesmi.

Gondolj bele. Van egy gyár, működget, termelget. A kormány megvizsgálja, aztán azt mondja, hogy elég jól termel, adjunk neki még több pénzt, akkor jobban termel. Vagy azt mondja, hogy a másik meg halódik, vegyünk el ettől egy kicsivel többet, a másiknak adjuk oda, akkor az majd jobban megy.

A lényeg, hogy egy fekete dobozként kezelik, aminek van egy bemenete amire egy összeg van írva, meg van egy kimenete, amire egy másik összeg. Tekergetjük a potmétert hátha jobb lesz.

A mérnök, aki ismeri az egészet belülről, az tudja, hogy:
(1) ha adsz +1%-ot, akkor nem érsz el semmit, mert abból nem tudjuk megvenni a gépsort.
(2) ha a másiknak adsz +1%-ot, akkor az konkurenciaként lép fel és tönkreteszi emezt. Aztán tönkremegy maga is.
(3) ha viszont ideépítenénk egy másik feldolgozóüzemet és a kettő közti szintkülönbséget egy lejtős kis ösvénnyel hidalnánk át, akkor annyit kaszálhatnánk mint az állat, feltéve, hogy a helyi egyetem sürgősen képezne néhány tucat üzemmérnököt és nem zárnánk be a kisvasutat.

Tamás Csacsicska 2013.01.18. 21:50:17

@$pi$:

1995-ben felajánlottam Budapestnek, hogy az összes közlekedési lámpát átalakítjuk LED-es lámpára. A londoni Európai Beruházási Bank 100%-osan finanszírozta volna a beruházást. Tudvalévő, hogy a LED-es világítás a normál lámpás energiának mindössze 12-15 százalékát használja. Budapesten 1995-ben valamivel több, mint 400 lámpás közlekedési csomópont volt…

Demszky (Szdsz) és Vajda Pál főpolgármester helyettes (Mszp) kéz a kézben akadályozták a projekt megvalósítását. A beruházást a megtakarított energia árából kellett volna visszafizetni, a fővárosnak egyetlen kanyijába sem került volna mindez. Ráadásul sokkal üzembiztosabb, korszerűbb vezérlést kaptak volna a csomópontok, a jelenlegi karbantartási költségek a töredékére zsugorodtak volna.

A külföldi partnerek csak néztek, mint a moziban – hát hülyék ezek a magyarok? Nos, a helyzet mára sem változott sokat: nem is a helyzet, hanem a gondolkodás.

$pi$ 2013.01.18. 21:55:04

@Tamás Csacsicska: Így van. Mindenki arról beszél, hogy a politikusok tönkreteszik az országot mert lopnak. Ez marhaság, legalább három nagyságrendel több kárt okoznak a rossz döntések mint amennyit haza tudnak lapátolni.

A Kádár iparban is ez volt. A főmérnök 60 000 forintot lopott, de mi volt ez ahhoz képest, hogy 8 általánosa volt, megváltoztatta a technológiai sorrendet (kísérletképpen) és agyonvágta az egész gépsort.

Nem az a (legnagyobb) baj, hogy a völgyhíd árának harmadát ellopják, hanem az, hogy eleve almakompótgyárat kellett volna építeni és nem völgyhidat. :D

Tamás Csacsicska 2013.01.18. 22:02:59

@$pi$:

A kormánynak a koncepciót kell kitalálnia és a környezeti feltételeket megteremtenie. A logisztikai példánál maradva: lehet, hogy az ötletem nem is jó. A dolgot úgy kellene kezdeni, hogy fel kellene mérni az európai logisztikai lehetőségeket, igényeket. Azt pl., hogy hol akadálya a környezetvédelem a logisztikai expanziónak. Hogy mik azok a szegmensek, amikben előre lehet lépni. (Lehet, hogy a felmérés eredménye elkeserítő és nincs igény egy ilyen projektre.) Milyen meglévő logisztikai objektumokat lehet bekapcsolni, bővíteni?

Mindezt nem tudja egy kis cég megtenni, mert ehhez sem ideje, sem anyagi ereje, sem tudása nincs. Az állam kezében viszont ott a sok kihasználatlan „kutatóintézet”, megfelelő szellemi kapacitással. Az államnak nem a leendő beruházóknak kell pénzt adni – a feltételeket kell megteremteni.

Én az USA-ban élek, a világ egyik legnagyobb logisztikai központja – Ontario, Kalifornia - közelében. A bővülés mértéke és dinamikája fergeteges! Hat-nyolc éve még szinte nyoma sem volt logisztikának, mára közel egymillió (!) négyzetméternyi raktár épült, amit részben az Ontario-i repülőtér, részben a katonai reptérből átalakított (ma még nem működő, de teljesen elkészült) San Bernardino-i reptér szolgál ki.

Cégek százai települtek a raktárakba, vagy a közelükbe – nem is akarlak untatni azzal, mit jelent ez a helyi foglalkoztatásban. De nem úgy indult a dolog, hogy az állam (vagy esetünkben a megye) pénzt adott a cégeknek, hanem megteremtette a vállalkozások környezeti feltételeit.

2013.01.18. 22:04:48

@$pi$:

Ez szerintem nem szükségszerű.

Igenis, a személyes kvalitások határozzák meg, hogy az én érdekeimet ki, és hogyan képviselheti!

Példa: az Ügyész, a Bíró, az alkotmánybíró, stb... kinevezéséhez számos szakmai feltételnek kell eleget tenni. De a bíró csak jogalkalmazó!!! Neki a JOGALKOTÓ által meghatározott rendben, szabályok alapján kell döntenie....Most akkor hogy is van ez???

A jog alkalmazásához szakértelem kell, de a megalkotásához nem??? És itt most nyilván nem a megszövegezésre gondolok, hanem az egész alakító folyamatra. Hol lenne nagyobb szükség a szakértelemre, mint az OGYben???

Az MNB elnökének is azért volt 8 millió forint a havi illetménye, mert egy elismert bankárnak a havi eredménye megközelítőleg ennyi. 199 képviselőből fog állni az OGY 2014-ben. Én csak nagyon szűk körben, a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó hallgatóknak engedném, hogy egy pl.: politológia szakos hallgatóból OGY képviselő legyen. Legyen vagy elismert szakértelem, vagy legyen 20 éves szakmai gyakorlata. Jah és legyen dupla ennyi fizetése, hogy ez egy ÉLETPÁLYA (!!!) legyen, ne egy végtelen átbaszás...ez aprópénz lenne ahhoz képest, ami a szakértelem hiánya miatt elfolyik....

no successful 2013.01.18. 22:07:49

@Dr.Bio74:

"Azt mondod, hogy azért kezd egy ország külső finanszírozása ellehetetlenedni (azaz megy a csőd felé), mert az IMF így akarja? És azért akarja, hogy ő adhasson pénzt, ráadásul még megpróbálja vissza is fizettetni a kölcsönt? A szemetek, tuti, hogy Kenny-t is ők ölték meg. "

Ok !
Néhány dolgot azért jobb ha tisztázunk.
Nyilván, az IMF anno azért létesült, hogy a bajba került országokat kihúzzák sz. ból.
Ezért viszont csak kölcsönt tud adni, amit viszont szintén hasonló célokra használ fel. Gondolom ez így tiszta, ok.
Csakhogy. Megalakulása után, sokat változott a világ, még többet az IMF vezetése.
Egyre több fórumon merül fel, az IMF hitelkibocsátási politikájának kritikája, többek közt magán az IMF-en belülről is.

$pi$ 2013.01.18. 22:18:45

@Tamás Csacsicska: Sokat beszélgettünk erról a logisztikai szerepről a barátaimmal. Persze nem értünk hozzá, de annyit azért látunk, hogy *valószínűleg* van ilyen lehetőség. Nyilván csak állami irányítással lehet megvalósítani... már ha lehet.

Egyik kormánynak sem volt átfogó koncepciója, a legtöbb, amire képesek voltak, hogy imitt-amott építettek pár kilométer utat.

@DICKtátor: Nem a politikusoknak kellene szakembereknek lenniük, hanem a politikusoknak kellene szakemberek munkájára alapozni a döntéseket. A jogalkotásban is, az energetikában is, a gazdasági döntésekben is, a bűnmegelőzésben, az egészségügyben...

Mondok egy példát: Pécsett, a legutóbbi önkormányzati választások során (ha jól emlékszem a Fidesz) programjában szerepelt, hogy a város útjait egy olyan géppel kellene javítani, ami felolvasztja az aszfaltot, és csak aztán pótolja ki a lyukat.

Könyörgöm, bízzuk már ezt olyanra, aki ért hozzá, mi a francért kell egy polgármesternek ilyen dolgokkal foglalkoznia?

no successful 2013.01.18. 22:19:08

@Tamás Csacsicska:
"Én az USA-ban élek, a világ egyik legnagyobb logisztikai központja – Ontario, Kalifornia - közelében. A bővülés mértéke és dinamikája fergeteges! "

Nyilván ember !
Én azon lepődök meg, hogy ez csak most épült ki ott.
Nem a qva. jó menedzselés eredménye az ott, hanem az, hogy amerika kereskedelmi forgalmának nagy része már rég a csendes óceánon zajlik.
A fenti összefüggések árnyékában az a terület most valamiért reflektorfénybe került, így lerisztelték az illetékesekkel ennyi.

$pi$ 2013.01.18. 22:21:25

@no successful: No és azt láttad már, hogy Magyarországon hány török kamion megy át? :)

no successful 2013.01.18. 22:31:52

@Tamás Csacsicska:

"A külföldi partnerek csak néztek, mint a moziban – hát hülyék ezek a magyarok? Nos, a helyzet mára sem változott sokat: nem is a helyzet, hanem a gondolkodás. "

Az, hogy a Fidesz kormányra kerülésével nem lettek egyből ledes jelzőlámpák Pest minden pontjára, sztem inkább azt jelenti, hogy nem kaptunk újabb ajánlatot, mintsem azt, hogy az ország vezetése, és a gondolkodás nem változott.
Nem kaptunk újabb ajánlatot, ezért Demszkyéknél kopogtass inkább.

Vitéz László 2013.01.18. 22:32:42

senki nem épít diktatúrát...

senki nem bántya a demokráciát...

(sose volt magyarisztánban más, csak: feudál náci kommenyista diktatúra)

2013.01.18. 22:35:13

@$pi$:

Ebben igazad van. Ez nem is lenne teljesíthető elvárás egy polgármestertől.

Csak sajnos az elmúlt 23 év egyetlen példát sem mutatott arra, hogy egy kormányzati döntést szakértők bevonásával hoztak volna meg. Miután a részérdekeket kiszolgálva meghozták a döntést, legyen az akármilyen is, azután persze már a saját "szakértőikkel" mindent igazolni lehetett.

Nem is azért aggódok, mert Orbán nem felkészült jogász. Miniszterelnökként egyéb kötelezettségei miatt nyilván nem is lenne erre kapacitása. A problémát abban látom, hogy a szakértői stábtagok is a nepotista-protezsáló politikai hagyományoknak megfelelően, ismeretség alapján lettek kiválasztva (uez volt az előző kormányoknál is).

Legyenek ezek hasonló tisztségek, mint pl.: a jegyző, vagy egy közszolgálati tisztség!

A szakértői stábtagok legyenek függetlenek, és kiválasztásuk történjen pályázati rendszerben!!! Nem megléphetetlen és szerintem lenne eredménye.

no successful 2013.01.18. 22:35:40

@$pi$:
"No és azt láttad már, hogy Magyarországon hány török kamion megy át? :) "

Persze !
Gondolj bele, Törökország nagyon jó helyen fekszik, évezredek óta kereskedelmi tranzitállomás, most pedig Kína számára szinte Európa kapuja.
Naná :)

$pi$ 2013.01.18. 22:41:13

@DICKtátor: Hát igen.

@no successful: Ezért gondolom, hogy lenne itt számunkra némi lehetőség.

no successful 2013.01.18. 22:45:24

@DICKtátor:

"A szakértői stábtagok legyenek függetlenek, és kiválasztásuk történjen pályázati rendszerben!!! Nem megléphetetlen és szerintem lenne eredménye. "

Hmm !

Tudod, hogy ez nem új felvetés? A baj az, hogy megvalósíthatatlan !
Nem tehetsz mást, mint arra az oldalra voksolsz, amelyikről úgy gondolod, hogy a te értékrended szerint kevesebb kár ér téged, és (vagy) az országot. (Egyéb szempontra most nem térnék ki, nehogy lefasisztázzanak.)

2013.01.18. 22:48:26

@$pi$: Jah, és a polginak ott van a városüzemeltetési, vagy közbeszerzési osztálya, ahol tapasztalatom szerint valóban képviselve van a szakértelem.

És némelyik minisztériumban (pl.: jellemzően a FVM-ben) ugyancsak van egy kisszámú kvalifikált, szakértői csoport. Sajnos azonban nekik is csak elenyésző hányaduk valóban kiemelkedő, elismert szakértelem, hiszen valljuk be havi 200 ezer forintért vagy nagyon elhivatottnak, vagy nagyon balfasznak kell lenni...

no successful 2013.01.18. 22:50:17

@$pi$:
"Ezért gondolom, hogy lenne itt számunkra némi lehetőség."

De csak mint alközpont. (Kevés eséllyel.)
Az autópálya díjjal is óvatosan kell bánni, mert Trianon óta az ország sajnos könnyen megkerülhető. ( :( A szó szoros, és átvitt értelmében is.)

16horsepower 2013.01.18. 23:05:30

"Mit is jelentene ez ugyanis? Azt, hogy egy regnáló kormány a magyar állam titkosszolgálatát önnön politikai céljainak rendeli alá, hogy lejárassa politikai ellenfeleit, és eközben attól sem riad vissza, hogy “az éjszakai élet ismert vállalkozójával”, magyarán egy maffiózóval működjön együtt."
Ez valóban nagyon csúnya dolog,ha igaz.Milyen szerencse, hogy a mostani kormánynak ilyesféle együttműködésre nincs szüksége,legalábbis "külsősöket" nem kell bevonniuk,hisz ők maguk a maffia! :-)

Reszelő Aladár 2013.01.18. 23:10:57

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Az axiómákat tényleg nem kell bizonyítani, mert nem is lehet. Ezek felhasználásával bizonyítunk állításokat. Ha sikerül akkor a tételnek hívjuk őket.
Proli létemre még nem zavartalak el sehova, és szívesen vitatkozom veled.
Mindenképpen érdekelne melyik axiómákra gondolsz. Segíts kérlek ennyiben. Egy prolinak.

2013.01.18. 23:13:25

@no successful: Homályosan rémlik valami Mussolini fasiszta szakértői kormánnyal kapcsolatban, de felvetődött ez a gondolat Ponti, vagy a görög miniszterelnök fejében is. Valószínűleg végső elkeseredettségükben.

Az én javaslatom azért merőben más, és szerkezeti átalakításokat sem nagyon igényelne a kormánystruktúrában. Persze hiú ábránd lenne egyrészt azt gondolom, hogy ez a gyakorlatban is ugyanilyen eredménnyel járna, mint amit várok tőle, másrészt meg, hogy bármelyik kormányzó pártnak érdeke lenne a saját tenyésztésű, sarlatán szakértőiket elküldeni...

Illetve az utolsó gondolatodat is osztom. És ez a demokráciánk egyik legnagyobb hiányossága! Ugyanis ha van 100 induló párt, és egyik programja sem elfogadható, miként tudom én azt a szavazatommal kifejezni, hogy nincs alternatíva??? Ha nem megyek el, vagy érvénytelen azt leszarják, nem érdekli, béna, stb...

De, ha kikényszeríthető lenne az alternatíva...Lehetséges megoldás: legyen egy a választást mondjuk 6 hónappal megelőző "program-megerősítő" választás. AZAZ: minden vpolgárnak legyen 1 szavazata (tehát csak egy párt programját fogadhatja el vagy utasíthatja vissza). DE!!! Nem ám mindenféle írni-olvasni nem tudó egyének, hanem legyen egy egységes pártprogram-SÉMA. Mondjuk 10 pont (pl.: ágazatok alapján). És szépen venni kell a fáradtságot és a szavazás előtt tüzetesen áttanulmányozni a programot!!! pontozás alapján értékeled, és amelyik párt programját a vpolgárok nem fogadják el, annak 2 hónap múlva újat kell felmutatnia, és ha azt is visszautasítja a többség, akkor nem indulhat a választáson!!!!!!!!

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.01.18. 23:23:31

Egyetértek. Teljességgel képmutató az ún. bal részéről a demokrácia számonkérése a „mésik” oldaltól. Eleve azért, mert az anitdemokratikus rendszert együtt hozták létre, együtt tartják fönn, nics bal és jobb.
Ami van, az ez:

www.kibulizottorszag.net

Ez az a keret amibe minden ami folyik, világosan illeszkedik.

2013.01.18. 23:26:52

@B3T3G: "Annyira vicces olvasni a védekező-hárító kommenteket a baloldalról :D "

Én is jókat röhögök rajtuk. Csak az a kár, hogy a jobboldaliakon meg zokogni volna kedvem.

2013.01.18. 23:31:59

@Reszelő Aladár: "Az axiómákat tényleg nem kell bizonyítani, mert nem is lehet. Ezek felhasználásával bizonyítunk állításokat. Ha sikerül akkor a tételnek hívjuk őket."

Húha! Ezt még reszelgesd kicsit!

2013.01.18. 23:46:38

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Az itt a tévedés, hogy nem a kommentek védekező-hárító célzatúak, hanem a cikk maga egy, a kormányt "kimosdató", védekező-hárító, parttalan eszmefuttatás...

Igen. A kommentek egy része siralmas. De legalább tudják hol van ennek a helye: a komment küldésénél.

Az azonban szánalmasan nevetséges, hogy Farkas Gábor, a minden objektivitást mellőző nyálfröcsögését nem a kommentek halmazában helyezte el, hanem klaviatúrát ragadott, és nevét is nyíltan vállalva hoz szégyent minden írni-olvasni-gondolkodni képes embertársunkra.

2013.01.18. 23:48:31

@Attitude Adjuster: "Ha lenne egy varázspálcám, én bizony bevezetném a regisztrációt. Egy héttel a választások előtt lezárnám, és bejelenteném: rendben, akkor most csak az szavazhat, aki NEM regisztrált ... "

Az meg nem menne el, tehát nyugodtan kihirdethetnéd, hogy az idei választás az érdeklődés hiányában elmarad, így demokratikus úton megnyernéd a kiírt, de le nem zajlott választást.
Te valamit tudsz, vagy ötletet adtál a fidesznek?!

2013.01.18. 23:49:57

@DICKtátor: De, ha kikényszeríthető lenne az alternatíva...Lehetséges megoldás: legyen egy a választást mondjuk 6 hónappal megelőző "program-megerősítő" választás. AZAZ: minden vpolgárnak legyen 1 szavazata (tehát csak egy párt programját fogadhatja el vagy utasíthatja vissza). DE!!! Nem ám mindenféle írni-olvasni nem tudó egyének, hanem legyen egy egységes pártprogram-SÉMA. Mondjuk 10 pont (pl.: ágazatok alapján). És szépen venni kell a fáradtságot és a szavazás előtt tüzetesen áttanulmányozni a programot!!! pontozás alapján értékeled, és amelyik párt programját a vpolgárok nem fogadják el, annak 2 hónap múlva újat kell felmutatnia, és ha azt is visszautasítja a többség, akkor nem indulhat a választáson!!!!!!!! "

Erre vevő vagyok.

2013.01.18. 23:51:30

@DICKtátor: "Az azonban szánalmasan nevetséges, hogy Farkas Gábor, a minden objektivitást mellőző nyálfröcsögését nem a kommentek halmazában helyezte el, hanem klaviatúrát ragadott, és nevét is nyíltan vállalva hoz szégyent minden írni-olvasni-gondolkodni képes embertársunkra. "

Erre mondják, hogy csak gontolatébresztőnek, vitaindítónak szánta. (-:

P.Freddy 2013.01.19. 00:28:46

@Farkas Gábor:

Ezt írod, mint posztoló, csupán pártszimpátiától vezérelve, "de jó lenne ha igaz lenne..." stílusban:

"Mit is jelentene ez ugyanis? Azt, hogy egy regnáló kormány a magyar állam titkosszolgálatát önnön politikai céljainak rendeli alá, hogy lejárassa politikai ellenfeleit, és eközben attól sem riad vissza, hogy “az éjszakai élet ismert vállalkozójával”, magyarán egy maffiózóval működjön együtt."

Ez meg a jelenidejű valóság, konkrétan Orbán Viktor, Lázár János és a többi bandatag tevékenységéről, akiktől spontán erekciója van a birkáknak:

"Mit is jelentene ez ugyanis? Azt, hogy egy regnáló kormány a magyar állam titkosszolgálatát önnön politikai céljainak rendeli alá, hogy lejárassa politikai ellenfeleit, és eközben attól sem riad vissza, hogy az olajbiznisz, az alvilági médiabiznisz, valamint a közbeszerzési csalások ismert vállalkozóival, magyarán több maffiózóval működjön együtt."

christophe 2013.01.19. 00:33:15

@Könnyen elkaptuk, uram!: Tok mindegy hogy jobb,vagy baloldali pàrt,illetve az kène hogy legyen Belgiumban èlek,jelenlegi min.elnok szocalista,ha kovetkezo jobboldali,vagy ,liberàlis lesz ugyanugy fog mukodni az orszàg....

laszlo.7703 2013.01.19. 00:51:28

@vakapad: Kedves Vakapad. Emiatt a hozzaszolasod miatt be kellett hogy regisztraljak. Azota megtalaltam a hozaszolasod masodik reszet is , ugy tunik egy masik topichoz keszult ez a terjedelmesebb osszefoglalasa az elmult kozel husz evnek ami aztan olyan lejtore tette kicsiny orszagunkat,hogy en is kulfoldrol vagyok kenytelen irni ezen sorokat. Remiszto ahogyaz egeszet vegigolvassa az ember, leginkabb azert mert ebbol is latszik milyen palyan mozog egy egesz orszag sorsa es boldogulasa. Furcsa az is hogy erdemben senki nem is reagalt a kommentedre , pedig ilyenekre azert sokan ra szoktak ugrani. Az is baj persze hogy ezeket a legtobb embernek hiaba is probalnad elmagyarazni, sokan elinteznek egy kezlegyintessel,ahelyett hogy megprobalnak megerteni,neadjisten utananezni,mert az tul kemeny munka. Nehany reszletet en is helyere tettem korabban azokbol amit itt emlitettel, sokminderol viszont fogalmam sem volt,ezert erdekelne honnan tajekozodsz , mert magam is szeretek utananezni dolgoknak. Ja es barmennyire hiabavalo harcnak is tunik, ne add fel es probald masoknak is megvilagitani az osszefuggeseket,hatha egy picit atgondolnak ezt-azt az emberkek. Koszi

duggongg 2013.01.19. 02:12:55

"abból a célból, hogy terhelő információkat szerezzen és gyártson fideszes politikusokra nézve"
Szerezzen vagy gyartson? Ezt a ket dolgot azert nem kellene osszemosni, nagyon nem ugyanaz...

czjanos 2013.01.19. 06:08:26

Ez az írás alulmúlhatatlan. Ha a Mari néninek áramszedője lenne, akkor trolibusz lenne, egyébként is megfigyelték DFT nagymamáját.

czjanos 2013.01.19. 06:25:12

@vakapad: Elgondolkoztató az írásod! Főleg, ha arra gondolok, hogy mennyi mindent lehetett volna bele írni azért, hogy még teljesebb legyen! Pl._ kétéves költségvetés, három igenes népszavazás, 2006 "kordonbontása", stb. Matolcsy viszont megfogalmazta helyettünk: a fenekén piros pontot álló nemzetnek már áll a pénisze. A kormány állította fel. A többi a fejekben dől majd el. Remélem, hogy ez a pénisz is el fog dőlni.

csavari 2013.01.19. 06:47:48

Nem hiszem, hogy gondolkodni tudó emberek közül egyetlen egy is elhiszi, hogy szilvásinak ez magán akciója volt és nem a gyúrcsótány-libajnai utasítására cselekedett!

milyen szép a Vértes, ó 2013.01.19. 07:56:30

@duggongg:

Ugyan, előfordul, hogy az, akitől megrendelik a cikket, túllelkesedi a dolgot. :)

milyen szép a Vértes, ó 2013.01.19. 08:03:21

@csavari:

A gondolkodni tudó emberek (hol hallottál róluk amúgy?) egyelőre ott tartanak, hogy a Párt egyik lapjában megjelent az, hogy X állítólag találkozott Y-nal (aki csúnya-csúnya), hogy állítólag csúnya dolgokat csináltasson vele állítólag Z-vel kapcsolatban. És erre becsszó van bizonyíték is, csak még nem vették elő a fiókból, mer' nincs meg a fióknak az ő kulcsa. De cserkészistenuccse van kulcsa a fióknak és a fiók tele van csontvázakkal. Becsszó.

[És ha ügyesek voltak, akkor nem közölték le korábban a cáfolatot a 14. oldalon. Végül is csoda, hogy nem keverik össze időnként a sorrendet. :) ]

jog-ász 2013.01.19. 08:14:19

akkor most államcsőd lesz???hogy bérrettegnünk kell szilvásy és bandája 10 évvel ezelőtti marhaságaiért? gondolom mind a 386an a parlamentben nyakig a szarban, ugyhogy hol ezzel hol azzal de meg kell figyeltetni mindenkit a zsarolás miatt..basszus a normálisan élő tisztességes 9milliót mér nem figyelteti már meg senki??

sztem vegyen mindenki eurót, mert nagyon készül valami ha 2013-ban szilvásyn kell rugóznunk.

Gatinho 2013.01.19. 08:29:20

@vakapad:

Mert hülye is, tán azért, nem?:)

látjátok feleim szümtükkel 2013.01.19. 09:00:25

@$pi$: "Hát azon kívül, hogy jogszabályokkal befolyásolják a gazdaságot még mit tudnának csinálni? Esőtáncot járnának? Megkennék olajjal a máriaszobrot? Mit?"

Mondjuk azt, hogy a megnézik, a megszavazott törvény mennyi más rendelettel nem áll összhangban, mennyiben mond ellent az alaptörvényüknek stb. Ha már a kontrolt a kormány apparátusa nem működteti, akkor esetleg az államfőnek lehetne abban nagyobb szerepe. Ehhez a rendelkezésére álló 5 ( pontosan nem tudom mennyi ) nap nem elégséges, még a különböző, de összetartozó jogszabályok elolvasására sem, nemhogy arra, hogy az ellentmondásokat észre vegyék. Az a jogász, aki ezt a határidőt annak idején megszavazta, az nem jogász. Egy törvény nem magányos tölgyfa, hanem a jogrenszerbe illeszkedő szabály. Amikor nem illeszkedik pontosan, akkor a polgár káromkodik, a bíró mossa kezeit, az alkotmánybírósághoz meg nem lehet fordulni, mert ez a parlamenti többség ügyesen tett róla.

Az nem megy, hogy műsorzárás előtt bedobjuk az önálló képviselői javaslatot, azonnal megszavaztatjuk, és utána fogja az ország a fejét, meg később a kormány is. Mint a kormány számára utóbb kiderült pl. a trafikok abból, hogy csak dohányt árulnak, nem tudnak megélni. Tudod ez bizonyítja, hogy aki soha nem járt a való világban, az rózsaszínű felhőn át látja azt. Márpedig a parlamenten kívül élők minden nap a való világban ébrednek.

$pi$ 2013.01.19. 09:03:11

@látjátok feleim szümtükkel: Törvényekről, jogszabályokról írsz. A kérdés az volt, hogy _mi_más_, nem sikerült megértened.

madmanic78 2013.01.19. 09:13:47

@szabadmagyarnép:

Jól érzem, hogy fogalmad sincs erről a kérdésről, ugye?

Pedig vezénylő tábornokod meg a csipet csapat nem győzi verni a fejedbe, hogy a piacról finanszírozzuk magunkat...

Állampapír fogalma megvan?

Refinanszírozás?

Ha ezekkel tisztába kerülsz, akkor kidolgozod az ország által ezekre a papírokra fizetendő kamat 5%< ( volt 8% is) valamint az esetlegesen lehívható IMF hitel 2-3% közti különbséget.

Pont ennyibe fáj Magyarországnak az idióta ámokfutás.. Ja, bocs.. szabiharc..

JA, hogy ezeket már nem a viktorkáéknak kell kifizetni? Más f@szával a csalánt...

Önnek megyünk (törölt) 2013.01.19. 09:13:50

@milyen szép a Vértes, ó:
"A gondolkodni tudó emberek (hol hallottál róluk amúgy?) egyelőre ott tartanak, hogy a Párt egyik lapjában megjelent az, hogy X állítólag találkozott Y-nal (aki csúnya-csúnya), hogy állítólag csúnya dolgokat csináltasson vele állítólag Z-vel kapcsolatban. És erre becsszó van bizonyíték is, csak még nem vették elő a fiókból, mer' nincs meg a fióknak az ő kulcsa. De cserkészistenuccse van kulcsa a fióknak és a fiók tele van csontvázakkal. Becsszó."

Tehát akkor akik most maffiázzák a kormányt meg fel vannak háborodva az állítólagos lopásokon, amit egy pártlap írt meg és bíróság soha nem mondta ki, hogy tényleg bűnös, azok akkor nem a gondolkodó emberek? Hmm, pedig azt hittem, hogy az intelligens emberek a ballib oldalon vannak. Most már kezdem érteni, hogy miért kell nekik 0-24-ben nyomni, hogy ők az értelmiség. Annak van szüksége reklámozni, hogy ő gondolkodni tudó ember, akin amúgy ez nem látszik! :)

sga 2013.01.19. 09:14:05

"Új megfigyelési ügy." Beszarok. Nem tudnak újat kitalálni? Az előző "megfigyelési ügyben" semmilyen épkézláb bizonyíték nem került nyilvánosságra. Volt egy vizsgálóbizottsági ülés, amit 99 évre titkosítottak. Az ellenzék nem tudta eldönteni, hogy sírjon, vagy nevessen. Bírósági ítélet, vagy bármilyen következmény nuku. "A heti válasz értesülései szerint..." Csodás. Állítólag van egy hangfelvétel. Hol? Ki hallotta? Miért nem hozzák nyilvánosságra? Én meg azt hallottam, hogy a hangfelvételt ürgebőrbe varrva adták át ellenzéki békaember-politikusok a Duna alatt...

madmanic78 2013.01.19. 09:17:54

"Mit is jelentene ez ugyanis? Azt, hogy egy regnáló kormány a magyar állam titkosszolgálatát önnön politikai céljainak rendeli alá,"

Mennyiben más az, hogy titkosszolgálati eszközökkel szeretnék felkutatni azokat, akik a megkeresett ( tételezzük fel, hogy adózott ) pénzüket külföldi bankban tartják, hogy ÚJRA MEGADÓZTASSA???

A lézerjani valószínűleg már nyitott egy ciprusi számlát, és az átutalás már meg is történt..

2013.01.19. 09:27:33

"úgy kell kormányozni, olyan programot kell alkotni, hogy meggyőzzük a választókat, és ezért szavazzanak ránk" - ezzel az a baj az átlagnép hülye és a szavazatát csak olyasmivel lehet megnyerni amiből véleménye szerint rövid távon jól jön ki anyagilag. Nem jó, de innen kéne oda eljutni, hogy próbáljunk kicsit többet gondolkodni, valamint kevesebbet hazudni. Mission impossible?

Önnek megyünk (törölt) 2013.01.19. 09:29:00

@madmanic78: "Ha ezekkel tisztába kerülsz, akkor kidolgozod az ország által ezekre a papírokra fizetendő kamat 5%< ( volt 8% is) valamint az esetlegesen lehívható IMF hitel 2-3% közti különbséget."

Ne legyél már ennyire egybites! Találtál egy kritériumot, ami alapján az IMF hitel kedvezőbb, és nem is foglalkozol semmi mással. Azt is nézd meg, hogy mit kér cserébe az IMF ezért:

- A lakósságtól vegyenek el még több pénzt, a bankszektornak meg juttassanak még többet. Ez így azon kívül, hogy igazságtalan (sok ember a létminimumon él, a bankoknak azért még a válság ellenére is jól megy) diszkriminatív is. A bankadót pont ezzel támadta az EU, erre most az IMF megcsinálná ugyanezt. Gratulálok...

- Ész nélküli privatizálások. A Görögöknél is sokan fel voltak háborodva, hogy az előírt privatizáció inkább csak további veszteségeket okozott. Egy csomó állami vagyon áron alul elkelt, az állítólagos pozitív hatásokat azóta is várják.

-Ész nélküli bezárások. Az itt megspórolt pénz (már ha volt olyan)is eltűnt valahogy, ettől se lett olyan hűdejó!

De mivel volt már tapasztalataink IMF-el, ezért azt is érdemes megnézni, hogy mik a tapasztalatok.
Az előző hitelről tudsz valami pozitívat elmondani? Az ország tovább szegényedett, a pénzügyi szektornak juttatott pénzzel nem tudjuk mi lett, de attól, hogy ők kaptak pénzt nekünk nem lett olyan jó.

De ha nem tudsz itthoni pozitív példát mondani, akkor mondhatsz külföldit is. Ahol most bent van az IMF, ot az emberek lázonganak, talán nem véletlenül! Azt sem érdemes szem elől veszteni, hogy nyáron többen kiléptek a szervezetből, mert szerintük ez a fajta válságkezelés nem old meg semmit, csak a pénzügyi szektor gazdasági érdekeit szolgálja ki tekintet nélkül az ország további sorsára.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.01.19. 09:36:30

Jók a kommentek. Bagatellizálás, elviccelés, tagadás, akkor is Orbán a hibás, stb.

Mondtam én, hogy a Fidesznek még sok-sok kis hasonló csodafegyvere lapul a repertoárban, csak időben kell őket bevetni.

Kellemetlen lesz.

Önnek megyünk (törölt) 2013.01.19. 09:43:05

@madmanic78:
"*arcába markol* "

Látod, ez a különbség kettőnk között. Én részletesen kifejtettem, hogy szerintem miért nincs igazad. Neked lehetőséged lett leírni, hogy miért nincs igazam, megcáfolni az állításaimat. Valami miatt ez nem történt meg...

sántaturul 2013.01.19. 09:47:00

@B3T3G: nevetséges ez a vélemény. nem kell ide semmilyen védekező-hárító szöveg. az elmúlt évek történései éppen elegendők a tisztánlátáshoz.nem kell semmi másra visszaemlékezni, csk pl. deutsch tomika nagymamája megfigyelési ügyére. na ugye!

Munchausen 2013.01.19. 10:22:57

Kedves draga barataim, polgartarsaim, honfitarsaim kinek-kinek izlese szerint. Addig ne is remeljetek semmifele jobbulast amig a dontest nem ti magatok hozzatok a benneteket erinto kerdesekben, hanem ugyesen megvalasztott korrupt, lelkiismeretlem, szocialisan erzeketlen gombnyomogato babok kepviseletevel probaljatok megoldani ugyes-bajos dolgaitokat. Vitatkoztok itt arrol, hogy a kormanyzat igy meg ugy, de a lenyeg elsikkad a 21. szazadban mar regen ki lehetne epiteni azt a rendszert ami nemcsak 4-5 evente ad valamicske kis eselyt arra a polgaroknak, lakossagnak, embereknek, szavazokepeseknek stb. hogy velemenyt mondjanak, olyan velemenyt aminek sulya is van. Konyorgom ami egy demokratikus kis kozossegben mukodik, az miert nem mukodik orszagnyi meretekben? Enelkul csak a likas alsoatya foltozgatasa megy es boritekolhato a csod. Nehany szelesebb latokorrel biro ember azt is tudja, hogy ez nem sajatsagosan magyarorszagi problema, ennek a kis orszagnak most itt a lehetosege hogy forradalmian ujat mutatva meglepje ezt a lepest es a parlamentaris kepviseleti demokraciat felvaltsa egy technokrata az egyes egyenek dontesein alapulo rendszer ahol racionalisan lehetne beosztani az eroforrasokat az igenyekhez igazitva.

$pi$ 2013.01.19. 10:55:29

@Munchausen: "Konyorgom ami egy demokratikus kis kozossegben mukodik, az miert nem mukodik orszagnyi meretekben?"

Mert a nagyméretű közösségek másképpen működnek. Egy játékautót fel lehet emelni a visszapillantó tükrénél fogva, ez az országúti forgalomban soha nem fog összejönni.

látjátok feleim szümtükkel 2013.01.19. 12:43:40

@$pi$: A kérdésed az volt, hogy mi mást kellene csinálniuk.

Jó törvényeket. Ennyire egyszerű a dolog. Ha a törvény jó, az állampolgár elégedett, mert tudja magát mihez tartani, tudja az életét hosszabb tárva szervezni. Mit akarsz ettől többet?

Szerinted az helyes és előre vivő dolog, hogy este lefekszik az ország, reggel mire felkel, már más szabályok vannak, felkészülési, átmeneti idő meg alig-alig.

Azért a két év alatt elvégzett törvénykezésnek legalább a fele ráért volna a második két évben sorra kerülni. Két harmad mellett nem kellett volna ész nélkül loholni, meg kelett volna nézni a módosítások hatását is. Talán akkor az átlag ember nagyobb empátiával viszonyulna a kormányzati intézkedésekhez.

Meg egyébként talán nagyobb alázatot is mutathattak volna az ország iránt azok a fiatal politikusok, akik most azt a pénzt akarják megadóztatni, amit ők vittek ki a gyereküknek svájcba, meg akik arról beszélnek, hogy kinek mennyi gyereket kellene nevelnie a nem létező fizetéséből, meg mennyi krétát vegyen a tanár a fizetéséből, amit a munkájáért és nem kréta vásárlásra kap.

$pi$ 2013.01.19. 14:53:58

@látjátok feleim szümtükkel: "A kérdésed az volt, hogy mi mást kellene csinálniuk.
Jó törvényeket. Ennyire egyszerű a dolog."

Nem, nem értetted meg miről van szó.

(1) Alaptézis: kizárólag törvényekkel akarják a gazdasági problémát megoldani.
(2) Kérdés: mi mást tehetnének, csak törvényekkel dolgozhatnak, más nincs.

Nem olyan bonyolult ez.

Dr.Bio74 2013.01.19. 16:56:23

@moophlander:
"mert hát nálunk a világháló még mindig gyér.."
Európa egyik legjobb internet hálózatával rendelkezünk! Ha mindent ilyen frankón tudsz, még ha hasonlatnak szántad is, ..... szóval érted? :D
Mindig mindent frankón tudok, még rímelni is, mely lejöhet abból, hogy nem csak a stílus nem teljesen normális, hanem az eleje sem illik a végéhez tartalmilag (kiművelt magasan képzett fők ki tudják választani a jó felét). Tehát nem értem...hogy miért nem érted, csak sejtem, de megértem.

@no successful:
Korrekt. Az IMF kissé átvágós, bár még mindig nem hallottam, hogy mit akarnának tőlünk a hitelért cserébe, csak azt, hogy máshol de kurvára szar, meg hogy ezeket szokták kérni. Kérném akkor, vagy hajtsuk el őket a búsba azzal, hogy újrakezdjük a beszélgetést ha szarban leszünk, de most nem vagyunk, csá. Esetleg szépen leülünk, bemondjuk, hogy mennyi pénzt szeretnénk, ők meg elmondják, hogy milyen feltételekkel kapjuk őket. Ha a feltételeket a jelen kormány felelős vezetői nem teljesíthetőnek, nem elfogadhatónak ítélik meg, akkor ismét csá, mert elvileg nincs szükségünk rá. Viszont van egy ajánlat, mely alapján már lehet kommunikálni az áldott pórnéppel. Egy ajánlat, melyhez a megfelelő érvrendszert lehet csatolni, mellyel az elutasítást igazoljuk.
De egyenlőre olyan szarszag lengi be ezt a témát, melyet ki a kormánynak, ki pedig az IMF -nek tulajdonít.

Melchi Zadok 2013.01.19. 18:50:38

@b1522505: mszp-s troll neked az a jó édes anyád, te ostoba szektatudatú fideszes...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.01.20. 12:51:22

@OrangeOrder:

"Jók a kommentek. Bagatellizálás, elviccelés, tagadás, akkor is Orbán a hibás, stb."

- Emlékszem (Lehet te nem, mert még fiatal vagy?) a fidesz (állandó és mindenkori?) elnöke bejelentette, hogy megfigyelték őket.
Annyira vártam, hogy a megfigyelések elrendelőit és tevékeny résztvevőit elítéljék! Minden nap ott lógtam a tévéképernyő előtt, és vártam, mikor közvetítik a bilincs kattanását a rohadékok csuklóján.

Csak tudnám, azzal a megfigyelési üggyel mi lett!!!

WLaci 2013.01.20. 15:47:10

Ja, tényleg nem a lefőbb bíró kirúgása, a megfélemlítés, a politikai kinevezettek és bosszúk, a totálisan alkalmatlan, de lojális utolsóvonalbeliek pozícióba helyezése a baj. Nem. Hanem egy, azaz egy idióta moszkovita projektje. Arányérzék rulez.

wip 2013.01.22. 08:41:59

Uraim, Hölgyeim, hány évesek Önök, hogy még hisznek a mesében? A bíróság elítéli a főszereplőket? Ugyan már, a Polt-féle ügyészség még a vádemelésig sem hagyja eljutni az ügyet! Most Önök vagy benne vannak a pikszisben, és a zorbánéknak fényeznek, vagy pedig nagyon naivak!

wip 2013.01.22. 08:50:06

A másik dolog meg az, hogy ilyen lagymatag hozzáállással,hogy ti. "diktatúrát nem lehet diktatórikus eszközökkel támadni",szóval ilyen hozzáállással még a francia forradalom, sőt az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc sem tört volna ki!Gondolják Önök, hogy ha az orbánéknak a fejükre olvassák a bűneiket, akkor hamut szórnak a fejükre, és mea culpázva elmennek a sivatagba? Röhej, hogy egyes meleg szobában ülő sokdiplomás ökrök mit képzelnek ek a valóságról!
Diktatúrát CSAK diktatórikus FORRADALMI eszközökkel lehet megdönteni, nem fülkeforradalmi szavazással, amit már eleve elcsalnak a zorbánuszfényezők! És utána Önök majd nyavalyoghatnak, hogy " hát nem kellett volna kinyírni az orbán-disznókondát, ez mégis csak túlzás..."

wip 2013.01.22. 08:53:05

@WLaci: Kedves Laci, inkább romanisztának nevezném a mussolinit utánzó mikroducét, ill. magyar hasonlattal élve, gömbös-fényezőnek titulálnám...

moophlander 2013.01.26. 11:08:35

@Dr.Bio74: Értem én, hidd el! Azért írtam, hogy "hasonlatnak" de tudod mit? Legyen rím! Akkor is baromság! :)

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.01.26. 12:59:02

@Mr. Waszabi:

"Cska arra akartam ezzel utalni, hogy nem Orbán-gyűlölő vagyok, mint vélni, láttatni szeretnéd"

"Orbán nem jó helyről ollóz, a la' Hitler"

Szerintem jobban működne az ország, ha a hozzád hasonló debilekre csak legyintene.

Mr. Waszabi 2013.01.26. 16:40:52

@Attitude Adjuster: persze, debilek, hogyne.
Az őszinteség célravezető, a hazugság pedig nem. De ezt már mondtam.
Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha kikéred magadnak, hogy ne sértegessem Hitlert azzal, hogy Orbán dolgait hozzá hasonlítom? Én udvarias elnézést kértem volna egy szmájli kíséretében, jót derültünk volna mindannyian, s te sem kerülsz kellemetlen helyzetbe.
Így meg magad bizonyítottad - talán akaratod ellenére -, hogy mennyire is célravezető hazudni, mellébeszélni.
Ez meg az én távdiagnózisom, szintén ingyen, így kvittek vagyunk, asszem.

Melchi Zadok 2013.07.01. 14:17:33

nos, eltelt már pár hónap, mesélj gábor, mi újság az "elmúlt 22 év legnagyobb botrányával" kapcsolatban?

"kibontakozott" már?

mert az ugye teljesen kizárt, hogy megint csak egy lufiba próbáltál pukizni?
süti beállítások módosítása