Publius

Szabad változatok demokráciára, köztársaságra és kapitalizmusra liberális fiataloktól.

Powered by

 

Ilyen jókat írtunk

Szabadságfolyam

Force Feed

2012.01.22. 15:34 KVélemény

Egy tüntetés tanulságai

Címkék: orbán fidesz tüntetés békemenet

Számomra igen meglepő volt olvasni az index tudósítását, mely több tízezres vagy akár százezres tömegről számolt be a békemenet keretében. Őszintén szólva azt hittem, hogy kudarc lesz az egész, elmegy néhány száz ember, és ennyi. Ezzel a feltételezésemmel egyébként valószínűleg nem voltam egyedül, nem véletlenül nem vállalta be a Fidesz sem a megjelenést.

Ehhez képest teljesen máshogy alakultak a dolgok, és ebből nekünk - a kormány politikájával egyet nem értőknek - is le kell vonnunk a tanulságokat. Orbán támogatottsága még mindig jelentős, és ez a támogatottság mozgósítható is, még akkor is, ha nem a vezér hívja őket személyesen. Persze ebben nincs semmi új, hiszen a közvélemény-kutatások is a FIDESZ magabiztos előnyét mutatják a a biztos választók között, még ha csökken is ez az előny. Azonban hiába a statisztika, ha az ember olyan közegben mozog (legyen az a baráti társasága, a mindennap olvasott online híroldal vagy egy január 2-ai tüntetés), ahol a többség hasonló véleményen van, mint ő. Ilyenkor hajlamos a saját mikroszférájában tapasztaltakat felnagyítani, és az alapján ítélni meg a világot. Tehát ha véletlenül abba a hibába estünk volna, hogy elhittük, hogy Orbán támogatottsága és hitele egy nagy nulla, akkor ezt felejtsük el!

Ha a számok magukért beszélnek, akkor persze még támadhatjuk a minőséget. Átvert, agyhalott emberek, nyakukban "Tagok legyünk vagy szabadok? - EU nem!" táblával, meg a kedvenc, lentebb látható, szinte HÍrcsárdába illő transzparenssel... és még sorolhatnák.

via Vastagbőr

De ha őszinték akarunk lenni, mennyivel színvonalasabb ez, mint a "Viktátor" és társai? Hát szerintem semennyivel. Ebből a szempontból egyik kutya, másik eb. Ráadásul mindkét falka elég nagy.

Éppen ezért ne akarjunk forradalmat, és azt se, hogy az EU kényszerítse ki Orbán távozását. Ezek semmi jóhoz nem vezetnének, csupán ahhoz, egy újabb törésvonal jelenne meg a társadalomban, hogy a jelenleg Orbán mögött álló emberek számára az EU a megtestesült ördög, a miniszterelnök mártír, a kormányzása pedig népmese lenne (a legkisebb parasztfiú, aki szembe ment az elnyomókkal népe érdekében). Sajnos meg kell várnunk, hogy ő maga erodálja nulla közelébe a támogatottságát, amivel egyébként egész jól halad. Addig pedig imádkozzunk, hogy ez előbb következzen be, mint az államcsőd.
 

 

 


324 komment · 11 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://publius.blog.hu/api/trackback/id/tr153638055

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vasárnap hivatalosan is gyarmattá nyilvánították Bayert, Szélest és Bencsiket 2012.01.23. 10:28:35

Úgy tűnik, hiába tiltakozott óriási tömeg a szombati Békemeneten a gyarmattá válás ellen, ez a világuralomra törő birodalmakat egyáltalán nem hatotta meg. Vasárnap délután hivatalosan is bejelentették a Békemenet három főszervezőjének gyarmatosítá...

Trackback: A kormány melletti tüntetés tanulságai 2012.01.23. 09:30:25

Ugye az egész kormány melletti tüntetés valahol ott kezdett motoszkálni a fideszesek fejében, hogy Martonyi azt mondta, tízszer annyi embert tudnak kivinni az utcára. Nos, ennyit még nem tudtak, de

Trackback: Bayer, Weöres & a szeretet 2012.01.23. 08:57:28

Bayer Zsolt: A szeretet az mindig erősebb lesz, mint a gyűlölet. Weöres Sándor: Mikor a szépet megismerik, felbukkan a rút is; mikor a jót megismerik, felbukkan a rossz is. Rendben, Weöres műfordításban. Ezen a napon huszonhárom éve, hogy meghalt.

Trackback: Szürreális: békemenet a diktatúráért 2012.01.23. 08:53:24

A mi szeretett vezérünk, nemzetünk legfőbb őre mutatott rá arra, hogy az ellenséges nemzetközi imperialista sajtó hazug rágalomhadjáratot indított a magyar nép ellen. Ezért a nemzet hálás szívvel rója le az elismerését Orbán Viktornak, aki kibontotta é...

Trackback: Szürreális: békemenet a diktatúráért 2012.01.23. 08:53:24

A mi szeretett vezérünk, nemzetünk legfőbb őre mutatott rá arra, hogy az ellenséges nemzetközi imperialista sajtó hazug rágalomhadjáratot indított a magyar nép ellen. Ezért a nemzet hálás szívvel rója le az elismerését Orbán Viktornak, aki kibontotta é...

Trackback: Erőmenet 2012.01.23. 01:42:01

p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { }Hogy mi motiválhatja a hatalom melletti tüntetés megszervezését, arra kár sok szót vesztegetni. Hogy miféle akusztikája van az ilyesminek, és hogy miféle áthallásai – a húszas évek elejétől az 1957-es május ...

Trackback: Droidok lepték el a fővárost 2012.01.23. 00:43:34

400 000 félreprogramozott droid vonult szombat délután a fővárosban.

Trackback: Ha azt mondom négyszázezer, akkor annyi, és kuss! 2012.01.22. 23:53:28

"Ha a magyar belügyminisztérium kiad egy hivatalos közleményt arról, hogy négyszázezren voltak az eseményen, akkor azt el kell fogadnia a nemzetközi médiának is" - hangzott el ma a közszolgálati rádió déli krónikájában. Szívesen megkérde...

Trackback: Bencsik András életrajza 2012.01.22. 23:52:59

Nemzeti kaméleonunk, a 61 éves bajkeverő, a Békemenet egyik szervezője szinte minden pártnak felajánlkozott már, az MSZMP-től a Jobbikig. A lentebbi életrajz-sablonba feltöltött adatokból az is kiderül, hogy Bencsik Andrásnak legfeljebb egy OKJ-s tör...

Trackback: A nap képe: sztálinista szárnyasoltár 2012.01.22. 23:50:55

A középső oltárszekrényben Kövér, Orbán, Schmitt és Tarlós arcképe látható, a kinyitott szárnyak belső oldalán az EP képviselők és a kormánytagok fényképei díszelegnek. A predellán, ami hagyományosan az oltár menzáját kapcsolja össze az oltárszekrénny...

Trackback: Az utolsó csapás: kormánypárti tüntetés 2012.01.22. 22:48:04

Ha esetleg volt még egynéhány honpolgár a zordon Kárpátok öblében, aki elhitte, hogy ez a hatalom csupa normális emberekből áll, az most végképp megbizonyosodhatik arról, hogy ezt az országot a Lipót bezárása után elszabadult elmeháborodottak vezetik. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DaBigMeyow 2012.01.22. 19:26:17

Ez a törés szerintem már megvan. A többi stimmol, jó a poszt.

2012.01.22. 22:39:23

"Orbán támogatottsága még mindig jelentős"

A kb. 150 ezres tömegnek csak egy része volt Orbán-hívő. Sokan azért mentek ki, mert elegük lett a gátlástalan liberálbolsevik mocskolódásból, a kohn-benditekből, meg a többi hungarofób véglényből.

bs11 (törölt) 2012.01.22. 22:40:08

Pedig emlékszem még milyen sokan mondogatták, hogy közeledik a kormányváltás, meg hogy a FIDESZ támogatottsága ugrásban halad lefelé. Gyakran nagyon nehezen tudom eldönteni, hogy melyik a szánalmasabb, a kormány vagy az ellentüntetői.

venator 2012.01.22. 22:40:53

"Sajnos meg kell várnunk, hogy ő maga erodálja nulla közelébe a támogatottságát, amivel egyébként egész jól halad."

Bizony, sajnos meg kell várnotok egy választást. Két év nem tétel. Semmiféle forradalom nem lesz, ahogy Gyurcsánynál sem volt, és ahogy nem mellesleg demokráciában nem is lehet.

" Addig pedig imádkozzunk, hogy ez előbb következzen be, mint az államcsőd."

Imádkozni? Na de srácok, hova lesz így a liberalizmus. Amúgy szerintem egy államcsőd nem opció, sem Orbánnak, sem az EU-nak, sem az IMF-nek.

Fullánkos Algol 2012.01.22. 22:57:09

Magyarmentes Európát!
Remélem ez a nép egy fillért sem kap az eu-tól.
El lehet takarodni erről a kontinensről.

Alamio 2012.01.22. 23:13:44

"Tehát ha véletlenül abba a hibába estünk volna, hogy elhittük, hogy Orbán támogatottsága és hitele egy nagy nulla, akkor ezt felejtsük el!"

Aki ezt feltételezi vagy feltételezte, az eléggé kiterjedt burokban élhet.

"Sajnos meg kell várnunk, hogy ő maga erodálja nulla közelébe a támogatottságát, amivel egyébként egész jól halad."

Ez meg nem fog bekövetkezni. Választást veszthet Orbán, támogatókat is, de épp attól jó politikai stratéga, hogy ő a visszavonulásáig lesz az első sorban.

Lasombra 2012.01.22. 23:15:02

azért egy demonstráció meg egy választás két egészen más műfaj.
előbbivel elég látványos dolgokat lehet villantani, ha van mögötte megfelelő infrastruktúra, szervezőgárda, lista, szállítóeszköz, pénz stb.
csúnya lett volna, ha nem tudtak volna ennyi embert összetrombitálni. kb fele ennyi összejött spontán(abban) még az újévi másnaposság után is.
a választás kicsit más.
de majd meglátjuk azt is...

szubjektiv 2012.01.22. 23:16:14

Hát talán nemcsak a facebook megosztásokból meg baloldali kommentekből kéne tájékozódni, mindjárt nem lett volna ez olyan meglepő. Én ezért is olvasok Népszabadságot, nézem az ATV-t, hallgatom a klub rádiót. Szeretek képben lenni, ami a másik oldal véleményét illeti.

"Nem véletlenül nem vállalta be a Fidesz sem a megjelenést." Most mondjam, hogy a bevállalni kifejezés milyen gáz? Hagyjuk. Miért kellett volna a fidesznek vállalni a megjelenést? Ez nem fidesz rendezvény volt.

"Átvert, agyhalott emberek, nyakukban "Tagok legyünk vagy szabadok? - EU nem!" táblával, meg a kedvenc, lentebb látható, szinte HÍrcsárdába illő transzparenssel... és még sorolhatnák."
Ez a transzparens valóban nevetséges, de átvert, agyhalott emberekről beszélni általánosságban, szintén elég agyhalott dolog. Jó várakozást és imádkozást kívánva, csak motoszkál bennem egy kérdés: 2014-ben a posztoló milyen politikai erőt szeretne kormányon látni?
Mert ekézni én is tudom a fideszt, pedig még egy fránya blogom sincs, de ha felteszem magamnak a kérdést, hogy mi volna jobb, hát nincs válaszom. Azt szoktam mondani, hogy ezek legalább csinálnak valamit, ami sokszor gyalázatos, sokszor meg egész jó, mindenesetre a változtatás igénye nagyban megkülönbözteti őket az elmúlt sok évtől.

Rockie 2012.01.22. 23:17:53

Tisztelt Posztíró! Engedtessék meg nekem (meg másoknak), hogy Fidesz-támogató legyek, s nehogy már emiatt "agyhalott(ak)nak" stb nevezz. Noha sok kormányintézkedéssel nem értek egyet, vagy nem értem őket, mégis ezerszer inkább rájuk fogok szavazni, mint a szánalmas MSZP-re, a tetves Gyurcsányra vagy a libsikre, nácikra. Utóbbi négyre ugyanis SOHA!!!
Amúgy meg szánalmas, hogy a brüsszeli parlamentben is ideológiák mentén támadnak, nem igazán látom a támadhatatlan érveket.

venator 2012.01.22. 23:22:54

Szerintem léteznek posztgenerátorok. Csak beírod a hívószavakat, esetünkben: orbán, fidesz, agyhalott, államcsőd, békemenet és kidob egy posztot. Az összes így készült az Index főoldalon. :)

szubjektiv 2012.01.22. 23:26:50

@Rockie: Rockie hozzászólásához muszáj még azt hozzáfűznöm, hogy az ismerőseim, rokonaim között talán csak két idősebb ember van, aki nem szereti hallani, ha a kormányt kritizáljuk, hajlamosak homokba dugni a fejüket, bár időnként azért mégis egyetértenek a kritikával. De ez két személy a nagyjából húsz emberből, aki elment a tüntetésre a hozzám közel álló emberekből.
Ha nincs a héten az a szánalmas műsor az EU parlamentben, állítom, hogy érzékelhetően kevesebben lettek volna. Így meg kiment több százezer ember, mert ezt már nagyon sokaknak nehéz volt lenyelni.

Kandabula 2012.01.22. 23:29:27

A tablóról a nyugdíjmentő hiányzik. Ők már tudnak valamit?

pom pom 2012.01.22. 23:35:59

dr zorbán versenye a zálamcsőddel?

ahh. francot

1) álamcsőd van... polgárháború követi majd...

2) semmikép nem legyőzhetők a saját szabályaikkal amit ők nem tartanak be... csak a forradalom járható... most szólok...

3) mellesleg polotika bukása, álamcsőd, ezek csak következmények... az ERKÖLCSI VÁLSÁG következményei

KVélemény 2012.01.22. 23:40:00

@Rockie: @szubjektiv: A mondat valóban T/1-ben íródott, tehét olyan mintha én gondolnám. de nem, próbáltam tipikus jellemzőket írni, amiket ellenzékiek aggattak rá a tüntetésre. az agyhalottak pl. egy dopeman által készített kép alá volt írva, azt hiszem fbon. szubjektivnek meg pluszpont az ATV és társaiért, kevesek szánnak időt arra, h megismerkedjenek a másik oldal médiumaival is.

És mondom még egyszer, mindenkinek! nem gondolom, h agyhalottak akik ott voltak.

Rwindx 2012.01.22. 23:43:31

Hmm, pedig szerintem a magamfajta "narancsdroidok" ki sem mentek, annak ellenére hogy az utóbbi időkben zajló műsortól, égbekiáltó pofátlan hazugságoktól már a talpam is ökölbeszorult.

Peredhil 2012.01.22. 23:44:21

@Rockie: Jó, hát ha erős az "agyhalott" kifejezés, akkor legyen mondjuk "butaság"...

Butaság nem felismerni azt, hogy aki a Fideszt nem bírja, nem szereti, kártékonynak, demagógnak tartja, sőt a komcsi "urambátyám viszonyra építő, személyi kérdésekben kizárólag pártvonalon döntő, kiüresedett fantazmagóriák populáris jelszavaival hadba hívó, az aki nincs velünk az ellenünk van megosztásra épülő, külső ellenségkép keresésével a maguk fontosságát biztosító" technika dermesztő örököseinek látja őket, az nem komcsi, nem gyurcsányista, nem náci.
"Ezekre" éppúgy nem kell, nem szabad szavazni, mint "azokra"... És EZT nem felismerni szerintem is ostobaság.

Talán egy deáki passzív rezisztencia ideje jött el. A döntés nem feltétlenül vagy-vagy...

(Egyébként nem tudhatom, hol élsz és hogyan, hány éves vagy, mit csinálsz, de őszintén érdekelne -- komolyan mondom --, hogy milyen komoly egzisztenciális/érzelmi/szellemi hátrány ért mondjuk a "tetves Gyurcsány" alatt.) Megírod?

iko75 2012.01.22. 23:44:41

Azonban hiába a statisztika, ha az ember olyan közegben mozog (legyen az a baráti társasága, a mindennap olvasott online híroldal vagy egy január 2-ai tüntetés), ahol a többség hasonló véleményen van, mint ő. Ilyenkor hajlamos a saját mikroszférájában tapasztaltakat felnagyítani, és az alapján ítélni meg a világot. Tehát ha véletlenül abba a hibába estünk volna, hogy elhittük, hogy Orbán támogatottsága és hitele egy nagy nulla, akkor ezt felejtsük el!

Ugyanez a mikroszféra hiteti el veletek, hogy most nincs demokrácia, mindent tarolnak, stb., stb. Az, aki a saját kis mikroszférájában él, az az agyhalott, annak van homokban a feje. De ez a poszt legalább felismeri ezt az igazságot.
Lájk.

Pángalaktikus-gégepukkasztó 2012.01.22. 23:46:59

szubjektiv:
"Ez nem fidesz rendezvény volt"
Há akkó mih? Ők rendezték maguknak, szerinted tán nem így volt?

Rockie:
"mégis ezerszer inkább rájuk fogok szavazni, mint a..."
Azért az már valóban erény, ha a kisebbik kupac szarra mondjuk, hogy ez már nem is büdös.

Peredhil 2012.01.22. 23:52:29

@szubjektiv: Tőled is megkérdezném azt (vagy hasonlót), amit fentebb Rockie-ról, mert őszintén érdekel, és mert végre nem elvakult gyűlölet, meg unalmas, tartalmatlan frázisok fröcsögnek a kommentekből, hanem valóban egy másfajta vélemény... Tehát:
Mi az, ami annyira rohadtul vacak volt '89 óta, hogy nem elég idővel, lassan, próbálkozva, hanem bármi áron (!!) (akár gyalázatos eszközökkel is), de meg kell változtatni?

szubjektiv 2012.01.22. 23:53:29

@KVélemény: Hát ez nagyon nem derült ki a posztból, de ha már itt tartunk én tudnám még ezt bővíteni:) Komoly lehetőség rejlik a tüntetők életkorának cikizésében, lehetőleg úgy, hogy a sok nyugger, akik közül nem sokan élik már meg a 2014-es választást. (Ilyenkor nagyon kell vigyázni, mert könnyen benyomhatnak olyan linkeket, ahol babakocsis, fiatalok láthatók, nem is beszélve az operaházi vagy klubrádiós nyugdíjasok egész fotót betöltő képétől, ezért ezzel csak csínján:) De nem hálátlan téma a közpénzen ingyen utaztatott népség, az igazán elvetemültek teljes nyugalommal állítják, hogy pénzt kaptak résztvevők a felutazásért. És akkor még szót sem ejtettünk a határon túliakról, akik mit pofáznak bele, előbb fizessék itt a 27%-os áfát, aztán hőbörögjenek, de ők is pénzért jöttek, na meg izé:)

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.22. 23:54:43

Ezek miatt szív a magyar nép, miért is kellene szeretni ezt a kormányt:

- tartósan 300 felett az euró
- 450 ft a benzin
- Az ország bóvli kategóriába minősítve
- Az egykulcsos szja-val a többség rosszabbul jár
- A fideszes pártkatonák pozíciókba helyezésével nincs kontroll
- Az eddigi gőgös, kivagyi magatartás helyett szinte könyörgünk a hitelért
- A nyugdíjpénztári vagyont elherdálták
- Az IMF hitelből vett MOL részvényeken 200 milliárdot buktak
- Az eddig ellenzett tandíjjal a szembe köpték magukat és a szegényebbeket lehetetlen helyzetbe hozták
- Az egészségügy összeomlott, márciustól nem lesz orvos
- Leépítenek egyetemeket, de létrehoznak egy új, „fidesz” egyetemet
- Az államadósság jelentősen nőtt
- A munkanélküliség óriási
- A minimálbér emelésére kötelezik a vállalkozásokat, miből?
- Rendszámtábla cserére kötelezik sok pénzért ebben a nehéz időben a népet
- 20 milliárdért focipályát építünk, alkotmányasztalra, festményekre van pénz
- A köztársaság szó elhagyása milliárdokat vesz ki a zsebekből a semmiért
- A gyes-en lévők rosszabbul járnak
- A rokkantnyugdíjasok munkába terelése érthetetlen, ha nincs munka
- A teljesen hiteltelen Schmitt k.elnökük szégyent hoz a hazára.
- A környező országokban utálnak minket
- A közmédia folyamatosan torzít, hamisít de vezetői 2 milla fölött keresnek.
- Nálunk a legmagasabb az áfa.
- Stb….stb…stb

Jobboskák, miért is tüntettetek, miért kell szeretni ezt a kormányt?
Ez így jó nektek?
Válaszoljatok, ti minek örültök, mit kaptatok, mire a nagy birkamenet?

Fullánkos Algol 2012.01.22. 23:58:07

@Alf: majd kezdi az aki nem európai

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2012.01.22. 23:58:51

Nem teljesen értek egyet a posztolóval. Nekem úgy tűnik, ez nem szimpla fideszes rendezvény volt, itt alapvetően a jobboldalt úgy zusammen láttuk. A jobboldaliság vagy baloldaliság mint világnézet nem "erodálódik el" csak úgy. Nem véletlen, hogy a pártok "keménymagja" (a fidesznél kb. 20%, az mszpnél kb. 15%) gyakorlatilag állandó, nem változik. A jobboldaliak soha az életben nem fognak olyan pártra szavazni, ahol a jelenlegi mszp-s, lmp-s, dk-s, egyéb baloldali vagy akár liberális arcok vannak. Ez kész tény.

Ha a fideszből elegük lesz, valószínűleg szerveződik majd egy új jobboldali párt, és arra fognak szavazni. De attól tartok, hogy ha a dolgok így mennek tovább, ahogy most, akkor belátható időn belül nem lesz olyan kormánya az országnak, mely mind a baloldalnak mind a jobboldalnak megfelel.
A viszony a két tábor között 2006 óta nagyon elmérgesedett. Márpedig ez a két tábor kb. ugyanolyan erejű, de még az is lehet, hogy a radikális és a mérsékelt jobboldal együtt erősebb is kicsivel mint a bal. Magyarán, ha minden ebben a mederben folyik tovább, akkor marad ez az ostoba ideológiai alapú kötélhúzás, amely már a rendszerváltás óta gyötri ezt az országot. Közben a népesség fogy, a fiatalok elmennek, a gazdasági helyzet romlik, az adósságunk nő.

Nagyon gyorsan meg kéne kezdeni a párbeszédet és vissza kéne fogni a háborús retorikát. Ha orbánéknak nincs elég esze hozzá, akkor ezt a baloldalnak kell megtennie. Az mszp-ben illetve a dk-ban én már nem reménykedek, ők túlságosan benne vannak már az adok-kapokban ahhoz, hogy csak úgy kiszálljanak. Az lmp-ben még reménykedek egy kicsit. Most, hogy orbán némileg békülékenyebb (realistább, meghunyászkodóbb, kinek mi tetszik) hangot ütött meg, ki kéne használni ezt. Nincs olyan dolog, amit nem lehet megbeszélni.

Mohican 2012.01.22. 23:59:39

@szubjektiv:
Változás igénye? Mire?
Visszalopni az elmúlt 40 évet apránként, nem biztos hogy változásnak nevezném.
Mi változott itt lassan 2 év alatt jó irányban ? Vagy az már jó ha nem a ballib oligarha banda rabolja le az országot közbeszerzéssel hanem a jobb ?
Ezeknek az embereknek egy diktatúrával semmi problémájuk nincs ... feltéve ha az jobb oldali diktatúra. Mi volna jobb ? Ha bal és jobb oldal (a zemberek szintjén) ki tudna egyezni értékek mentén, és közös elvárásokat tudnának megfogalmazni a politikai elit számára oldalaktól függetlenül. (ezt persze felvonulok közt nem fogod megtalálni)

szubjektiv 2012.01.23. 00:07:43

@Peredhil: Erre egyfelől nagyon nehéz és nagyon könnyű is válaszolni röviden. A langymeleg trutymó, ami elhitette a zemberekkel, (hogy szijjártó legkedvesebb szavajárását idézzem) hogy szépen, a folytonosság jegyében majd csak-csak boldogulunk. Pedig minden épeszű ember tisztában volt azzal, hogy nincs könnyű átmenet. Illetve van átmenet a nyomorba. A langymeleg szar nem tartható fent. De a zemberek azt szerették volna, így hát a pártok kiszolgálták ezt az igényt ahogy bírták. Csak a gatyánk már jóval korábban ráment erre, de ezt senki nem merte bevallani. Nem mertünk sem lelkileg sem megtisztulni. Nem mertünk felszólalni a borzalmas adósság örökség ellen. Sok mindent nem mertünk, amit más hasonló sorsú országok mertek. Mindenki ígért mindent, hogy szavazókat nyerjen, vagy ne veszítsen. Senki nem mert hozzányúlni a szent tehenekhez. Amibe nem csak a felépítményt, hanem a nagy mumust, a korrupciót is beleértem. Nagyon nehéz ám, ha négy évre kap szabad kezet egy csapat. Nem elég semmire, ezért inkább nem is próbálkoztak komoly átalakításokkal.
Ezek most próbálkoznak, a baj az, hogy nem lehet érteni, hogy miért ilyen emberanyaggal és miért ilyen előkészítetlenül. Többek között.

Mária 2012.01.23. 00:07:52

@poszt:

"Őszintén szólva azt hittem, hogy kudarc lesz az egész, elmegy néhány száz ember, és ennyi. Ezzel a feltételezésemmel egyébként valószínűleg nem voltam egyedül, nem véletlenül nem vállalta be a Fidesz sem a megjelenést."

A Fidesz vezérkara azért nem vállalta be a megjelenést, mert azt akarta, hogy úgy tűnjön külföld felé, mintha ÉRTÜK tüntetnének az emberek, nem pedig velük, az ő szervezésében.

A külföld persze nem hülye, meg nem is először lát csőd szélén imbolygó dikta... izé... országban a bölcs vezért istenítő párás szemű embereket.

ambrusqkac 2012.01.23. 00:09:25

A kormánynak reális forgatókönyve kehet, hogy államcsődöt idéz elő. Nem biztos, hogy olyan rosszul jönne ez nekünk. Sokan alábecsülik a magyar fél alkuerejét IMF és az EU-val szemben. Egy magyar államcsődöt nagyon megszenvedne pl az osztrák bankrendszer, de megérezné az egész euróövezet is. Ez nem érdeke senkinek. Ha csődöt jelentene a magyar állam az egy komoly alkufolyamatot indítana el az érintettek között. Érdemes figyelni, hogy mi történt Izlandon vagy épp mi lesz a görögökkel.

Brix 2012.01.23. 00:13:53

Attól tartok, Orbán "királysága" tovább fog tartani, mint sokan számítanak rá. Mihelyst megegyezett az IMF-el, azonnal új megszorításokat fog bevezetni, de már lesz kire fogni a "piszkos munkát" ő meg mártírként tetszeleghet. Az ellenzék még harmat gyenge és széttagolt. Esélye alig lesz Orbánnal szemben 2014-ben. Az új választási törvény úgy van kialakítva, hogy 5-6%-al kell több szavazat annak a kihívónak, aki meg akarja verni a Fideszt. A győztest meg plussz mandátumokkal is segítik...Orbán 40 évre akarja a "pártállamot" kiépíteni, ahogy nyilatkozta. Attól tartok demokratikus eszközökkel el sem lehet majd távolítani a hatalomból, pedig már most sincs szó semmilyen többségről! A gazdasági előnyökhöz juttatott felső-középréteg, nemzeti nagyvállalkozók, akinek óriási az ereje a helyi közösségek véleményformálásában még mindíg támogatják Orbánt. A csendes többség eddig tűrt, és hallgatott, pedig drasztikusan romlanak a megélhetési körülményei Orbán alatt (is)

Mária 2012.01.23. 00:15:17

@ambrusqkac:

"A kormánynak reális forgatókönyve kehet, hogy államcsődöt idéz elő. Nem biztos, hogy olyan rosszul jönne ez nekünk."

Az emberek kb 70%-ának SEMMIFÉLE megtakarítása nincs. További 20%-ának pár hónap túlélésre van megtakarítása, de ez csak normál viszonyok között érvényes, mert államcsőd esetén ez pár hét alatt elolvad.

Mennyire jönne neked jól, ha munka, fizetés, nyugdíj, orvosi ellátás és élelmiszer nélkül maradt milliók kezdenének el fosztogatni, rabolni és tartós fogyasztási cikkeket csereberélni kenyérre meg lisztre?

alte trottel 2012.01.23. 00:17:58

@imperial:
Sürgősen változtass nicket, mert ez gyalázat a XX. szd. legsikeresebb versenylovára. Nekem volt alkalmam több alkalommal testközelből találkozni vele és te, ezzel az intellektussal zab se lehettél volna a jászlában.

szubjektiv 2012.01.23. 00:18:17

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!:
Nincs hiteles baloldal. Jó lenne, ha lenne, de nincs. Ha az mszp-t és Dk-t meg hasonlókat értesz baloldal alatt, akkor az már önmagában vicces. Jó volna az LMP-ben reménykedni, de Schiffer lemondása óta úgy gondolom, hogy mennek szépen a süllyesztőbe.
Azt hiszem azzal nincsenek legtöbben tisztában, hogy milyen lehetetlen vállalkozás egy komoly politikai tömörülést létrehozni. Az MDF milyen komoly erő volt anno, vagy az FGKP, hol vannak most? Ezeket pedig vitte a rendszerváltozás lendülete.

alte trottel 2012.01.23. 00:19:56

@venator:
Te tényleg benyelted azt a barom dumát, hogy a liberális az óhatatlanul ateista, sőt vallásellenes?
(szegénykém)

ambrusqkac 2012.01.23. 00:22:22

@Mária:
Fizessünk vagy ne fizessünk? Az utóbbitól határozottan tartanak nyugaton.
A görög eset eléggé tanulságos, ajánlom figyelmedbe ezt a cikket.

www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/9029612/What-happens-if-Greece-defaults.html

Vért izzadnak a hitelminősítők is meg az ISDA is, hogy a görög csődöt hogyan adják el úgy, hogy ne legyen default és ne kopogtassanak a nagy amerikai bankoknál azok, akik CDS-eket vásároltak. Gyanítom, hogy nincs ez másképpen Magyarország esetében sem. Tehát a képlet nem annyira egyszerű, hogy szorongatják Orbán tökeit. Úgy tűnik, hogy szeretett vezetőnk kezében is zörög egy zacskó mogyi.

szubjektiv 2012.01.23. 00:22:45

@Mária: Az államcsőd nem feltétlenül ördögtől való dolog, bár kétségkívül sok kellemetlen mellékhatása van.

És bár készséggel hiszek neked, de azért valami apró igazolást hozzál arról, hogy a fidesz szervezte ezt a megmozdulást.

P.mester 2012.01.23. 00:25:35

Vitatkoznék a poszttal. Bár a tömeg a várakozásokat felülmúlta, szerintem nem lehetett arra számítani, h csak pár száz ember lesz. Tudható, hogy a polg körösöktől kezdve a fizetett tapsolókon át hogyan mozgósíthatók a fideszvallás hívői. Ergo: lehetett számítani rá, hogy a Fidesz saját érdekében rászervez, mert neki is bukás, ha kevesen mennek. Szerintem tehát lehetett nagy tömegre számítani.

A másik: legyen akárhányas létszámú a tüntetés, ebből nem következik, h az ország elsöprő többsége fideszes lenne. Ne legyünk már Fritz Tamás, aki azt szűri le, h "mi vagyunk többen". Többen mentek tüntetni, mint jan. 2-n, ez igaz. Na de nagyobb létszámú tüntetésből még nem következik a nagy társadalmi támogatottság, h "ők vannak többen". 2002-ben is "2millióan" voltak, mégis elvesztették a választást. Utcára menni és választani két külön dolog, és nyilván, ahogyan a fideszesek közül sem ment el mindenki most, úgy a nemfideszek közül sem ment el mindenki másodikán.

Az utolsó bekezdéssel viszont egyetértek: a demokráciára a magyar társadalomnak kell megérnie, de nem érett meg. Lehet, Mohács kell, hogy megmutassa, ez zsákutca. De 0-ra akkor sem fog lemenni a Fidesz támogatottsága, ahogyan Zjuganov mellett is sokan vannak Oroszországban, pedig a koménista világ sem volt szép világ. Tíz százalék alá nem fog menni a fidesz, mert mindig lesznek végsőkig kitartók. Vagy akik még azután is.

P.mester 2012.01.23. 00:26:59

Ja és valaki árulja már el nekem, hogy a narancsdroidok miért is nem droidok?

janper 2012.01.23. 00:27:33

Varhato volt, hogy a trollok, akik mindenfele lampavasakrol meg forradalmakrol almodoznak, pofara fognak esni. Sajnos (?) pont a legnagyobb nethuszarok nem allnak a sarkukra a valo eletben.

Nem mintha egyetertenek az aktualis politikai manoverekkel.

4c 2012.01.23. 00:27:44

Miért is bántja Európa Magyarországot?
Mert ilyet nem láttam. Az európai országok védik saját megszenvedett demokráciájukat (esélyegyenlőség, egyenlő hozzáférés stb..) egy sötét alaktól, aki bár az egyesült Európához tartozónak(?) mondja magát, éppen most fosztja meg országát ezektől az elvektől. Nem Magyarországot bántották, hanem az az 1 embert, aki elcseszett működése sikertelenségének felelősségétől így akar megszabadulni. A helyzet az, hogy Európa fél tőlünk, fél mint egy elszabadult, irányíthatatlan és beszámíthatatlan félkegyelműtől.
És momentán mi szeretnénk pénz kérni....

szubjektiv 2012.01.23. 00:28:51

@P.mester: "fizetett tapsolókon át hogyan mozgósíthatók a fideszvallás hívői."
Na ezzel van a baj. Felejtsük már el ezt a szöveget. Így nem lehet kommunikálni.

janper 2012.01.23. 00:29:45

@Mária: egy komolyabb inflacio pont olyan kornyezetben tehetne kart, ahol jelentos megtakaritasok vannak. A devizahitelt persze nem lehet elinflalni...

szubjektiv 2012.01.23. 00:33:42

@4c: Igen pénzt szeretnénk kérni, de legalábbis valami biztosítás félét kötni, mert valamikor valakik kezelhetetlen adósságállományt halmoztak fel a mi bőrünkre.
És hát nem Európa bántja Magyarországot.

"A helyzet az, hogy Európa fél tőlünk, fél mint egy elszabadult, irányíthatatlan és beszámíthatatlan félkegyelműtől." Ez már-már költői volt:)

ap · http://premiumlivesets.hu 2012.01.23. 00:35:50

@Selmeczi a buta, rusnya szőke nő!:

- ebből sok igaz, pár kicsit hangulatkeltő, de a nagyja úgy ok ahogy van
- ha negatívumokat sorolsz, nem árt pozitívumokat is mellé tenni, különben hiteltelen

az a baj még itt is, ahol viszonylag normális kommenteket olvasni, hogy a legtöbben indulatból írnak, érzelem alapján döntenek, szavaznak. ez pedig önmagában reprezentálja a magyar társadalmat és politikai berendezkedést.

ha szakmai alapon nézzük, az "elmúlt8év"-nek is voltak pozitív hozadékai és a zorbánnak is. a baj az, hogy mindkét esetben ezek többszörösen felülíródtak a negatív, vállalhatatlan cselekedetekkel.
ami most főként baj, az az, hogy nem csak lopnak csalnak hazudnak, mint eddig az összes magyar kormány, hanem úgy rendezkednek be, hogy ezt hosszú távon megtehessék. és ez a nagy baj. 4 év múlva ha más is jön, az csak papíron váltja a kormányt. és onnantól akarhat jót, vagy rosszat, nem fogja tudni kivitelezni. és ez baj. bárki is legyen a következő. ugyanis a mostanában igencsak elhasznált demokrácia szó nem ezt takarja.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.01.23. 00:37:56

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: "Ha orbánéknak nincs elég esze hozzá, akkor ezt a baloldalnak kell megtennie."

Orbánéknak több esze van annál, mintsem hogy az általuk évek nehéz munkájával felépített állapotokat holmi nemzeti érdekből lebontsák.

Most komolyan, te hol találnál százezernyi téged éltető embert egy olyan szívássorozat után, mint ami most volt?

Már most megmondom neked, _minden_ józan belátásra felszólítást kívülről _mindig_ a haza elleni támadásként fogják kommunikálni, és azonnal egyenlő lesz Gyurcsánnyal és Cohn-Bendittel bárki, _tehát_ háborús ellenség, _tehát_ nem békülünk.

Nincs mód békülésre így.

Az egyetlen esélyt abban látom, hogy nem a fideszen keresztül megközelíteni a fideszes embereket, amihez ugyanúgy mélyre kellene nyúlnia a mozgalmároknak, mint anno a polgári körökkel a fidesznek, és a nemfideszeseket explicite buzdítani arra, hogy győzzenek meg fideszeseket, hogy legalább végiggondolják teszemazt Sólyom László gondolatait.

Ez egy térítési feladat, vallásos meggyőződésükben kell megingatni ezeket az embereket, mert a jelenlegi világképükben sikeresen működik az a dualizmus, hogy vannak a jó dolgok, mint a nemzet, haza és Orbán, és vannak a rossz dolgok, mint a libsik, komcsik és Gyurcsány, és minden dolog vagy jó dolog, vagy rossz dolog. Ha csak annyit mondasz, hogy valamiben Orbán téved, akkor te libsi vagy, komcsi vagy, és Gyurcsány vagy. Elég megnézni tetszőleges index címlap blog kommentjeit, gyönyörűen és üzembiztosan működik. Fel kell venni a sémát, és megkérdezni, hogy emlékszik-e, hogy Sólyom hogy sajnálta, hogy nincs alkotmányos eszköze lemondatni Gyurcsányt, ugye milyen jó ember is Sólyom, és _aztán_ elővenni a friss Sólyom véleményt, és bár azt fogja neked mondani, hogy ezek szerint Sólyom immár libsi, komcsi és Gyurcsány (és ne vitatkozz vele!), esetleg otthon egyedül már elgondolkozik ezen. Ha vitatkozol, az álláspontja védelmében még erősebben fog hinni Sólyom rosszaságában.

rockjano 2012.01.23. 00:42:23

Ez egy valóban nagy de nagyon megszervezett és nagyon komoly anyagi erőforrásokat felemésztő tüntetés volt, senki ne vegye ba az ámítást hogy csak Bayer meg néhány sorstársa... persze...

Rengeteg buszt lehetett látni, kiváncsi vagyok kiszivárog-e erről valami.. és hogy ki fizette a számlát (bár ezt tudjuk mi magunk :-(

A másik oldal ezt most nem tudja, egyébként volt hatalmas MSZP-s demonstráció is Gyurcsány alatt az Oktogonnál (ha jól emlékszem)tele volt minden mszp-s táblákkal csak akkor volt erre pénz.

A Fidesz mozgósító erejét soha nem szabad alábecsülni, de ez elsősorban pénzkérdés. (láttátok a LungroDomos romákat???? ugyanmár)

P.mester 2012.01.23. 00:43:47

@szubjektiv:

Fejtsd ki részletesebben. De megpróbálom kitalálni: bizonyára a megfogalmazás volt rossz, de én nem az egészre értettem a fizetett tapsolókat, de voltak ott ilyenek is.

jabbok 2012.01.23. 00:50:16

@Peredhil: Először is: nem a Fidesz, hanem Medgyessy Péter (szerintem szocialista...) exminiszterelnök mondta (először 2002-ben, majd tavaly az államadósság felelőseinek parlamenti vizsgálata során többször is), hogy 2002-ben olyan állapotban vette át Orbántól a gazdaságot, hogy azért személyesen mondott Orbánnak köszönetet. Medgyessy saját elmondása szerint ott volt a kasszában a 100 napos programban és utána elszórt pénz. A adósságszintünk pedig szintén Medgyessyék szerint 50 % alatt volt. Többek között ezért is mondta jogosan pl. Medgyessy, László Csaba és Békesi László (ismét nem fideszesek, azt hiszem) még 2003 elején is, hogy 2008-ra az Euro-övezet tagjai leszünk.

Azóta mintha megcsúszott volna az euroövezeti csatlakozásunk...

Bizonyára Orbán Viktor tornászta fel 2010-re ismét 80 % fölé az adósságszintet. Annyit volt kormányon ezalatt ;)

Az is Orbán Viktor lehetett, aki a 2006-os választások előtt, kormányon lévő miniszterelnökként, a költségvetés pontos ismeretében TÖRVÉNYT hozott az adók folyamatos, több éven keresztül történő csökkentéséről, amit aztán ismételt kormányra kerülése után persze egyből vissza is vont. Nem ellenzékből kormányra kerülve, hanem önmaga kormányát követő kormány élén; nem választási ÍGÉRETET, hanem maga által hozott TÖRVÉNYT...

szubjektiv 2012.01.23. 00:52:19

Hihetetlen számodra, hogy ennyi ember önszántából ment el egy ilyen hosszas és kényelmetlen sétára? Miért? Mert magadról nem feltételezed, hogy ha valami fontos neked, akkor rászánsz egy délutánt?
Ez olyan, mint amikor valaki trollkodik, de a közönség azt hiszi, hogy ez valami fizetett barom, és nem a saját jószántából mond hülyeségeket, hanem ezért fizetik.

Ha arra hivatkozol, hogy embereket megfizettek azért, hogy részt vegyenek ezen a megmozduláson, akkor hozz rá valami halovány bizonyítékot, mert anélkül nevetséges vagy.

is 2012.01.23. 00:55:12

@imperial: az ugyanaz. a választáson nincs olyan voks, hogy valaki ellen. 2010-ben is Orbánra szavazott, aki, nem pedig valaki ellen, hiába is magyarázza akár száz órákon át, hogy ja nem is.

P.mester 2012.01.23. 00:59:24

1. nem azt állítottam, h mind az volt (ezt másik kommentemben ki fejtettem)

2. voltak, akik önszántukból mentek ki, voltak a fidesz csicskái és holdudvarába tartozók és voltak a fizetettek. ha bizonyítékot akarsz, sajnos lepecsételt dokumentumokkal való igazolást ne várj tőlem, viszont ha kicsit körülnézel a kommentek között és a fészbukon, rátalálhatsz ilyenekre, sőt, olyanokra is, amikor maguk mesélnek róla.

Egyallampolgar 2012.01.23. 01:03:26

@szubjektiv:
FIDESZ rendelte?
Kik voltak a gyülekezet arcai? Bencsik, Bayer, Széles G. Miből élnek e "békemenet" szervezők. A sajtótermékek ahol dolgoznak útszéli stílusban kezeli a jelenlegi ellenzéket.
Jövedelmük a kormány által elhelyezett FIZETETT hirdetésekből származik sajtótermékeikben.

A kormány és a Széles G médiabiraodalom kéz a kézben jár. Aki ezt nem látja az valóban agyhalott.

Sajnos amíg a FIDESZ nem hoz létre egy átlátható pártfinanszírozási rendszert (a legutóbbi kísérletet elvágta, újat nem fog letenni) addig nyilván nem talál majd számlákat ahol az adófizetők kaptak buszutaztatást a Viktor vallás híveinek.

jabbok 2012.01.23. 01:04:35

Számomra az a legbosszantóbb a mai helyzetben, amit az EP ülésen is nehéz volt elviselni: hogy alig vannak konkrét, megalapozott kritikák a kormány ellen. Pedig bőven lenne erre is ok.

Ehelyett olyan baromságokat hallok tömegével, mint hogy "eltörlik a demokráciát", meg "megszűnt a sajtószabadság", és OV egy "kis Putyin". És ezt ontja a média 80 %-a legalább. Hát milyen diktatúra az, amelyikben MINDKÉT piacvezető hírportál (index, origo), a kereskedelmi média túlnyomó része, és a napilapoknak szintén többsége ilyeneket harsog? Monk Attila és Bolgár György, ha valóban diktatúrában vagy Putyin-országban élnénk, most nem szaladgálna Barrosotól Clintonig, hanem vagy rohadna egy börtönben, vagy nyílt utcán (esetleg liftben) főbelőve elmélkedne a diktatúráról.

Maga a tény, hogy a médiában milyen arányban szerepel az ellenzéki vagy egyszerűen kormányellenes hang, teszi hiteltelenné és nevetségessé azt a hőzöngést, amit az EP is átvett. De legalább láthattuk, hogy ott is milyen agyi színvonalú politikusok ülnek...

is 2012.01.23. 01:04:58

@jabbok: erre a Medgyessys cuccra valami link, mert ennek még a közelébe lévőt sem hallottam soha. most rákerestem, Szíjjártó Péter szájából hangzottak ezek el, ha nem haragszol, azt nem tekinteném autentikus forrásnak.

az adósságszintre mindegy mit mond akárki, mert a ksh-n fent van, és az egy szám, nem véleményes kérdés. nem volt 50% alatt.

az adósságszintet 68%-ig tornászták fel, és már meg is fogták 2008 nyarára (csökkenőbe került), mikoris ősszel beütött egy világgazdasági válság (lehet, hogy átaludtad, vagy nem fi1gyeltél?)

bizony nem szép dolog hazudni választások előtt, hogy nyerjünk. fel tudnád sorolni az összes későbbi miniszterelnököt, aki a választás előtt mást mondott, mint amit aztán csinált? diktálom, menni fog egy szuszra: Antall, Horn, Orbán, Gyurcsány, Orbán. sajnos Medgyessy megcsinálta a 100 naposat, FIDESZes támogatással, és azt nem kellett volna.

szubjektiv 2012.01.23. 01:08:38

@P.mester: Kedves P. mester: Ha van olyan ember, aki a nevével vállalja, hogy fizetség ellenében vett részt ezen a bulin, akkor arról küldj linket. És én leszek az első, aki megkövetlek.

Azt azért még hozzátenném, hogy én sosem írnék ilyet, hogy maszop, szadesz csicskái. Azt írnám, hogy maszop, szadesz hívők. Talán ezért nem tudunk egymással normálisan beszélni?

szubjektiv 2012.01.23. 01:13:03

@jabbok: Tartok tőle, hogy nem is lett volna sok olyan érv, ami ténylegesen az EU kompetenciája. Egyéb sok lehetne, de ne keverjük őket.

jabbok 2012.01.23. 01:14:16

A 8 évig tartó zavartalan baloldali kormányzás "eredményeivel" szemben a mai kormány tevékenységének eredményeiből még nem sokat látok. Amit itt is nekik rónak fel néhányan (300 feletti euró-árfolyam, és következményei), az sokkal inkább a most LEJÁRÓ (vagyis az előző kormány által felvett)kölcsöneink miatt van, mint a most felvenni szándékozottak miatt... Na meg a hitelminősítők miatt.

Érdekes, hogy amikor az EU más tagországait minősítik le, és az euro zuhan a dollárhoz képest, akkor a magyar kormányt kritizálók nagy része is tisztán látja, hogy a leminősítéseknek és az árfolyamoknak nem sok közük van az adott országok valós gazdasági helyzetéhez, és még kevesebb a JELENLEGI kormányaihoz. De amikor Magyarországgal szemben történik ugyanez, akkor egyből OV a hibás. Skizoid...

atti.atti 2012.01.23. 01:23:08

Szerintem itt abszolút hülyeség a Fideszt az alapján fikázni ,hogy népszerűtlen, nincs mögötte többség stb. stb. Akármennyire is nem tetszik ez, a Fidesz mögött van még mindig a többség, lehet Orbánt szidni , de zseniális politikai stratéga, ezt ellenfelei is elismerik.

A baloldal úgy nem fog erősebb lenni ha lehülyézi a jobboldali embereket és azt akik a többséget alkotják, ezzel még
jobban csökkentik az esélyeit annak ,hogy meghallgassák ezek az emberek őket.

Itt vehetne példát a baloldal Orbán Viktortól, mert ő ellenzékben a Fideszt építette, erősítette, polgári körökkel ,civil szervezetekkel stb. stb.
A Fidesz ma egy jóval erősebb vár mint az MSZP volt a népszerűsége csúcsán...

Plusz mielőtt még ilyen akár balról akár jobbról történő ,hülye számolgatásba menne a dolog...

A bal és jobboldali emberek gondolatvilága , logikája abszolút más! Ami az egyiknél ilyen hatással a másiknál olyan hatással van!
Azért szerintem a jelenlegi mszp-nél is politikai analfabéták ülnek! Miért a Fidesz hazai pályán akar Fideszt verni??? A tüntetések, utcai akciók valóban bejöttek a Fidesznek de a gondolati logika a másik oldalon más! Lássák be ez nem a baloldaliak műfaja!

Akár tetszik akár nem amíg politikai tudásban(ez nem egyenlő azzal ,hogy az országgal jót vagy rosszat tesz ,ez csak a politikai tudásra objektív megjegyzés) nem lesz olyan párt ami a Fidesz és Orbán Viktor szintjén van, politikai tudásban addig nem lesz ellenfele a Fidesznek ahogy most sincs!
És egyet ne feledjünk ez a Fidesz szervezeti, szervezettség és minden pártstruktúra szempontjából erősebb jóval mint 2002-ben volt!

A baloldal ne ilyen hülyeségekbe menjen bele ,hogy a látható valódit cáfolja, mert ezzel csak magából csinál hülyét! Igen akár tetszik akár nem, akár egyet ért vele akár nem! A szombati rendezvényen saját akaratából sok Fideszes volt nagyon! A Fidesz még mindig elsöprő többségben van!
Ezen lépjen túl a baloldal így nem fog előbbre jutni! Szervezze meg magát és legyen valódi mondanivalója! A másik hiba ,hogy az elbizonytalanodót úgy kezeli mintha vele lenne... Ez is akár tetszik akár nem, kívülről egy nem ortodox fideszesnek is ha ott a választás akkor ezt tatja a legpotensebb pártnak! Mert az ellenzék olyan gyenge és annyira nem tud mit lereagálni a fideszre(még hülyeséget is mond a Fidesz arra se tud mit mondani) ,hogy abszolút egy laikus szemében alkalmatlan...
Ezzel a töketlenkedéssel azt éri el az ellenzék, hogy a nagyjából jelenlegi támogatottságok lesznek beágyazva, megspékelve egy jó kis manipulatív kampánnyal amiben jó a Fidesz és a bizonytalanok nagy része otthon marad a többi pedig a beágyazott támogatottságok arányában nagyjából szétoszlik a pártok között!

P.mester 2012.01.23. 01:25:03

@szubjektiv:

Ugye nem gondolod, hogy a nevével vállalja, sőt, még a telszámát is megadja. Úgy látom, te még nem értesültél arról, hogyan számol le kedves vezetőnk azokkal, akik szembe mernek vele fordulni (Heller Ágnestől a földrajzinév bizottságon át a MTVA kirúgottjain át a Semjén védettmadár-vadászata ellen tiltakozó főosztályvezetőig soroljam?)

Te minek neveznéd pl Bayeréket, ha nem csicskának? Rendes, tisztességes újságírónak?

De ha esetleg ez a szó sért, mit javasolsz, honnan kölcsönözzek polgárilag elegáns stílust? Wittner Máriától, dajcstomitól, a Nagyságos Asszonyozóktól, a kipaterolozóktól, a kokik- és sallerezőktől, esetleg az orgogányi-erdőben-kellett-volna-elásni őketezőktől, netalán a büdösszájú prolizó Bencsiktől? Ez lenne a követendő mércém?

atti.atti 2012.01.23. 01:27:08

A másik ha van egy nem a régi politikusoktól és pártoktól jövő politikai kezdeményezés amire valamelyik baloldali párt rögtön rácsatlakozik! Ez politikai balfaszság!

A baloldal ma meghatározó politikusai akár tetszik akár nem, az emberek többségében a nem fideszesekben is ellenszenvet vált ki!

atti.atti 2012.01.23. 01:30:30

Még egy dolgot ne feledjen senki aki itt előre temet! A Fidesz kiválóan műveli az érzelmi politizálást és az érzelmekre ható politikai kampányokat amik gyakran felülírják a racionalitást és akár a valóságot!

jabbok 2012.01.23. 01:39:24

@is: Én bizony Medgyessy saját szájából hallottam tavaly. A parlamenti vizsgálóbizottság előtt is, meg az azt követő médianyilatkozataiban is elmondta. Remélem, lesz itt valaki nálam ügyesebben linkelő (;), aki linket is tud tenni, hogy látható legyen, hogy én sem csak "linkeltem".

Kösz a KSH-s tippet. Akkor legyünk tényszerűek:

A KSH JELENTI 2002/3

(millió euró)
Megnevezés 2002. jan-márc.

Külföldi adósságállomány a
az időszak végén
bruttó 37 263
nettó 12 100

Közzététel: 2010. április 27. Sorszám: 65.
külföldi adósságállománya 2009 végén 103,4 milliárd euró volt, a nettó adósságállomány pedig 51,9 milliárd euró

Vagyis az általad kért KSH adatok szerint a nettó adósságunk a 8 év baloldali kormányzás alatt 12,1 milliárdról 51,9 milliárd euróra (4,28-szorosára!!!) nőtt, a bruttó adósságunk pedig 37,2-ről 103,4 milliárd Euróra (majdnem 3-szorosára).

Link: portal.ksh.hu/portal/page?_pageid=37,109886&_dad=portal&_schema=PORTAL&szo=ad%F3ss%E1g
_______________
Szóval mitől is száll el most az euró? Ki adósította el az országot?

szubjektiv 2012.01.23. 01:39:34

@P.mester: Gyorsan válaszoltál, még kézkrémezésben vagyok, így én is gyorsan reagálok. Ne hozd ide a földrajzi név bizottságot se Heller Ágnest, na őt aztán tényleg ne:)
Honnan veszed a bátorságot ahhoz, hogy azzal rágalmazod bármilyen tüntetés résztvevőit, hogy nem saját jószántukból, hanem fizetett bérencként voltak jelen, csak mert olyan jó ezt feltételezni?
A követendő mérce az lenne, hogy ne keverjük bele a beszélgetésbe a fantazmagóriánkat. Mondd azt, hogy szerinted itt sok ember fizetett bérencként volt jelen. De ne állítsd tényként és főleg ne gyere teljesen más ügyekkel, ha valaki erre rákérdez. És ne hivatkozz nem létező forrásokra. A többire most nem reagálnék.

sanyix 2012.01.23. 01:40:16

Azért aki nem tökhülye látja hogy a jelenlegi helyzetünk nem csak a kormánytól ilyen... sőt többségében nem a kormánytól. Az ellenzék, mszp szdsz és a többi bárhogy is hívják, mindig profi volt a külföldön való hisztikeltésben magyarország lejáratásában. Lásd külföldön kb azt hiszik itt félelemben és rettegésben élnek a cigányok és zsidók sőt szinte hetente ölnek meg egyet egyet a rasszista magyarok. Pedig nem a magyarok ölnek magyar öregembereket a tanyavilágban, hanem az egyik nagyon féltett kisebbség...
A demokráciaféltős hiszit is az ellenzék generálta, és tényleg ha az eu és az imf aggályait megnézzük látszik a "ha van rajta sapka akkor azért, ha nincs akkor azért" eset".
Lásd nálunk olyat akarnak tiltani ami máshol az euban van, vagy olyat követelnek tőlünk amit itt délkelet felé meg tiltanak...

A lényeg hogy az ellenzék pont leszarja mit tesznek a magyarokkal. Ha érdekelné őket akkor inkább kussolnának és nem gerjesztenék még jobban a bajt. A lényeg az hogy újra hatalomba kerülhessenek. Ennyi, és kész.

Nézzük csak teljesen logikus, és régóta aktuális dolgokat kezdett a kormány, de persze ez sem jó, mert semmi sem jó az ellenzék szerint, csak az amit ők csinálnak.
-magyarországon szó szerinti diplomagyárak voltak, semmi értelmes oktatással, csak állami fejpénzre ment szinte az összes felsőoktatási intézmény. Most ezt akarják megszűntetni, az sem jó.
-magyarországon kb 8x annyi rokkantnyugdíjas van mint a hasonló országokban, ennek beszüntetése sem tetszik. Nincs munkahely? ÉS? Sok ember van akinek nincs munkája de rokkantnyugdíjat sem vett magának pár éve... Jó hogy nem mondják azt hogy áá a tolvaj aki viszi a tvmet, nincs melója, akkor hadd vigye mert úgy sincs munkalehetőség...
-jegybank kontrollálására való próbálkozás az sem jó... na és a válságban ahol mindenki csökkent a mi bankunk meg emeli a kamatokat ami amúgy is messze a legmagasabb az euban az milyen?

Gyak annyi kéne hogy kuszaszemet elküldik a picsába, befejezik a forradalmas mantrázást (mert szép csöndben kellett volna a gazdasági függetlenedésbe belekezdeni, hogy ne tűnjön fel az ellenérdekelt csoportoknak, ezzel szemben verték magukat hogy fú most odacsapnak). Megállapodnak az imf-el, hogy hisztériás befektetőket megnyugtassák, és ne hagyjanak fogást a spekulánsoknak ideértve a hitelminősítőket és szponzoraikat(gazdáikat), de nem felvéve egy fillért sem az összegből.
Nem értem hogy hihette azt a kormány hogy ők most elkezdenek pattogni és beijed a nemzetközi bankrendszer... szépen csöndben kellett volna dolgozni, hogy csak utólag tűnjön fel, és ezközben valami tök más irányba terelni.

jabbok 2012.01.23. 01:50:57

@is: "fel tudnád sorolni az összes későbbi miniszterelnököt, aki a választás előtt mást mondott, mint amit aztán csinált?"
Olyat csak egyet tudok, aki kormányon volt az ígéretei ELŐTT is, tehát nem hivatkozhat alulinformáltságra, a valós helyzet téves ismeretére. És őt Gyurcsány Ferencnek hívták. Ráadásul, mint írtam, ő nem ígéretet, hanem , mint regnáló kormányfő, TÖRVÉNYT hozott a választások előtt az adócsökkentésre. Azért ez elég nagy különbség.

jabbok 2012.01.23. 02:08:20

@P.mester: Miért gondolod, hogy a baloldali bértollnokok és politikusok (a "minden papot akasszunk fel a farkánál fogva" színvonalú TótaW-től Szanyi Zoltánig) bármivel kevésbé lennének uszítóak vagy hányingerkeltőek a másik oldal szerint, mint neked és a baloldaliaknak az általad említettek?

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.01.23. 02:11:37

@P.mester: tehat az a bizonyitek arra, hogy fizetett resztvevok voltak, hogy ezt senki nem vallalja.

koszonom, nincs tobb kerdesem.

monddazigazatmar 2012.01.23. 02:45:29

@Mária: Azért olyan vicces, hogy mindenki mekkora államcsődszakértő lett itt hirtelen.
2009ben sokkal kozelebb voltunk hozzá mint most egyébként.
De, csak ugy elvi sikon kérdezem, hogy nem ijesztegetés, és pánikkeltés ilyeneket irni, hogy államcsőd - hetek mulva éhező milliók fognak fosztogatni az utcákon. Normális vagy?
Legjobb tudomásom szerint az államnak folyamatosan vannak bevételei, és kiadásai is. Ha eljon az államcsőd az kb. annyit jelent, hogy kifizetések akadoznak, csusznak, beruházások átutemezodnek, stb.
Mondjuk, hogy a tanár vagy az iskolai alkalmazott nem elsején hanem 10én kapja meg a fizetésének a felét, a másikat meg 20án. De azért elég degeneráltság azt gondolni, hogy a tanero nem kapta meg a pénzét elsején, akkor 2án már nem tanit, hanem fosztogat.
Ennek ellenére nem kell nekunk államcsőd, meg jussunk ki a szarbol minél elobb, de annak, hogy mindenki minden hulyeséggel fenyeget és tuloz semmi értelme nincs.

atti.atti 2012.01.23. 03:33:56

@monddazigazatmar: Tökéletesen egyetértek!

A magyarok körében ilyenkor terjednek ilyen legendáriumok és mint a birkák sokan ugyanazt a baromságot csinálják! Lásd megrohamozták a pénzváltókat ,hogy 320-ért eurot vegyenek vagy Ausztriába vitték a pénzüket aminél szintén buktak az árfolyamon, a kisebb kamaton és a nagyobb banki költségeken!

Nem az a legszebb ,hogy vannak akik ilyen abszolút blőd ,baromságokat mondanak de az ,hogy van aki ezt beveszi és csapatostul a teljesen blőd hülyeség miatt még nagyobb baromságot csinálnak csapatostul az a legszebb!

atti.atti 2012.01.23. 03:35:59

@monddazigazatmar: Tökéletesen egyetértek!

A magyarok körében ilyenkor terjednek ilyen legendáriumok és mint a birkák sokan ugyanazt a baromságot csinálják! Lásd megrohamozták a pénzváltókat ,hogy 320-ért eurot vegyenek vagy Ausztriába vitték a pénzüket aminél szintén buktak az árfolyamon, a kisebb kamaton és a nagyobb banki költségeken!

Nem az a legszebb ,hogy vannak akik ilyen abszolút blőd ,baromságokat mondanak de az ,hogy van aki ezt beveszi és csapatostul a teljesen blőd hülyeség miatt még nagyobb baromságot csinálnak csapatostul az a legszebb!

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2012.01.23. 03:36:47

"lentebb látható, szinte HÍrcsárdába illő transzparenssel..."

Pedig ennek a transzparensnek igazából a túloldala volt az érdekes - ott ugyanilyen felépítés mellett csupa-csupa Orbán Viktor-kép volt, és az a szöveg, hogy "Ő ÉRTÜNK - MI ÉRTE!!"

bierkamp 2012.01.23. 04:33:39

Ezek miatt szív a magyar nép, miért kellene szeretni ezt a kormányt:

- tartósan 300 felett az euró
- 450 ft a benzin
- Az ország bóvli kategóriába minősítve
- Az egykulcsos szja-val a többség rosszabbul jár
- A fideszes pártkatonák pozíciókba helyezésével nincs kontrol
- Az eddigi gőgös, kivagyi magatartás helyett szinte könyörgünk a hitelért
- A nyugdíjpénztári vagyont elherdálták
- Az IMF hitelből vett MOL részvényeken 200 milliárdot buktak
- Az eddig ellenzett tandíjjal a szembe köpték magukat és a szegényebbeket lehetetlen helyzetbe hozták
- Az egészségügy összeomlott, márciustól nem lesz orvos
- Leépítenek egyetemeket, de létrehoznak egy új, „fidesz” egyetemet
- Az államadósság jelentősen nőtt
- A munkanélküliség óriási
- A minimálbér emelésére kötelezik a vállalkozásokat, miből?
- Rendszámtábla cserére kötelezik sok pénzért ebben a nehéz időben a népet
- 20 milliárdért focipályát építünk, alkotmányasztalra, festményekre van pénz
- A köztársaság szó elhagyása milliárdokat vesz ki a zsebekből a semmiért
- A gyes-en lévők rosszabbul járnak
- A rokkantnyugdíjasok munkába terelése érthetetlen, ha nincs munka
- A teljesen hiteltelen Schmitt k.elnökük szégyent hoz a hazára.
- A környező országokban utálnak minket
- A közmédia folyamatosan torzít, hamisít de vezetői 2 milla fölött keresnek.
- Nálunk a legmagasabb az áfa.
- Stb….stb…stb

miért is tüntettetek,Barmok! miért kell szeretni ezt a kormányt?
Ez így jó nektek?
Válaszoljatok, ti minek örültök, mit kaptatok, mire a nagy birkamenet?
Tudjuk BÉRMENET VOLT ....
A közszolgákat kizavarta tüntetni a főnökük, mint május elsejére az átkosban.

A kormányközeli cégek ráijesztettek az alkalmazottaikra, hogy nyomás demonstrálni, ha nem akarják, hogy leépítsék őket.

A nyugdíjasokat megfenyegette a pap, hogy ha nem mennek, ki lesznek prédikálva...és elkárhoznak...

A vidéki romákra ráijesztett a polgármester, hogy ha otthon maradnak, megvonja tőlük a közmunkát....s még árpádsávos zászlót is kaptak a kezükbE...ÉDIK VOLTAK a ROMÁK ÁRPÁDSÁVOSSAL:)))))))

A maunikasó-fanok mentek Bayert, Patakyt meg Bencsiket nézni.( hogy tudjanak hányni)

A határon túliakat megvették üveggyöngyökkel meg tüzes vízzel...és 3000 ft-ot kaptak fejenként...

Csak visszafelé nem vitték egyes buszok haza vidékre a bérmenetelőket...ott szentségeltek a Hősök terén, hogy vonattal kell hazamenniük....

bierkamp 2012.01.23. 04:35:32

Orbán nyugodjék ( lehetőleg hamarosan) Békében!!!!!!!

azallamenvagyok 2012.01.23. 06:04:51

szomorú, hogy nagyon sokan úgy állnak hozzá, hogy tűrnünk kell egy erőszakos kisebbség uralmát

mi a fidesz többsége?
1. kiment az utcára a nép 1,5%-a (kerekítsünk felfelé), Budapest lakosságának 5%-a külső erősítéssel együtt
2. másért nem megy ki ennyi sem, mert érdekes módon az erre hajlamos emberek 90%-a fideszes
3. azok közül, akik még elmennek szavazni rájuk szavaznak a legtöbben. ahha, az 50% 50%-a, az 25% (és ebből mennyi az olyan, aki azért, mert nincs más alternatíva), a kétharmad is inkább egyharmad volt...

szóval mit láttunk? hogy megvan a fidesz magja, ez a vezér + 20 évig megmarad, arra várni, hogy majd felélik magukat elég szánalmas, és az erőszakpolitikájuk létjogosultságát ismeri el.

jog-ász 2012.01.23. 07:20:44

azért nem kell elájulni. nem a fidesz tüntetők vannak sokan hanem azok akik senkire nem szavaznának, ezzel van a baj, meg azzal hogy senki nem szólitja meg őket..majd az üres hasuk, meg a kifizetetlen számláik.
2002 tavaszán óriási fidesz rendezvény volt, a választás bukták is. a baj az hogy mivel nincs média kontroll, ők is elhiszik hogy nagy a támogatottságuk, ebbe buktak már bele sokszor.

ZSírfeka 2012.01.23. 07:21:12

Szép napot.
Sok ember volt kint, kétségtelen, hiszen van, akinek tetszik a rendszer.
Amire kíváncsi lennék:mennyi ember menne ki, ha lenne egy hiteles, középen elhelyezkedő párt, és ő hívná az utcára az embereket, a kormány ellenében? Hogy jobbról vagy balról közelítené a közepet, lényegtelen, a lényeg, hogy egy olyan párt lenne, aminek nem lenne köze az "emúthúszév"-hez? :)
Persze, tudom, a sci-fi kategóriába tartozik, de az hiszem, mikor a menet megérkezne a Kossuth térre, a Hősök terén még mindig ott állna jó pár ember, és várná, ők mikor tudnak elindulni.
Aprópénz, pártszervezés, buszoztatás, és egy tányér meleg leves nélkül is...

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.23. 07:27:05

A MOL IMF hitelből ment és mint veszteség szerepelnie kell az év zárásakor.

DE mi jót tett neked ez a kormány, mitől jobb a népnek ezt írd le légyszi. kösz

Ezek miatt szív a magyar nép, miért is kellene szeretni ezt a kormányt:

- tartósan 300 felett az euró
- 450 ft a benzin
- Az ország bóvli kategóriába minősítve
- Az egykulcsos szja-val a többség rosszabbul jár
- A fideszes pártkatonák pozíciókba helyezésével nincs kontroll
- Az eddigi gőgös, kivagyi magatartás helyett szinte könyörgünk a hitelért
- A nyugdíjpénztári vagyont elherdálták
- Az IMF hitelből vett MOL részvényeken 200 milliárdot buktak
- Az eddig ellenzett tandíjjal a szembe köpték magukat és a szegényebbeket lehetetlen helyzetbe hozták
- Az egészségügy összeomlott, márciustól nem lesz orvos
- Leépítenek egyetemeket, de létrehoznak egy új, „fidesz” egyetemet
- Az államadósság jelentősen nőtt
- A munkanélküliség óriási
- A minimálbér emelésére kötelezik a vállalkozásokat, miből?
- Rendszámtábla cserére kötelezik sok pénzért ebben a nehéz időben a népet
- 20 milliárdért focipályát építünk, alkotmányasztalra, festményekre van pénz
- A köztársaság szó elhagyása milliárdokat vesz ki a zsebekből a semmiért
- A gyes-en lévők rosszabbul járnak
- A rokkantnyugdíjasok munkába terelése érthetetlen, ha nincs munka
- A teljesen hiteltelen Schmitt k.elnökük szégyent hoz a hazára.
- A környező országokban utálnak minket
- A közmédia folyamatosan torzít, hamisít de vezetői 2 milla fölött keresnek.
- Nálunk a legmagasabb az áfa.
- Stb….stb…stb

Jobboskák, miért is tüntettetek, miért kell szeretni ezt a kormányt?
Ez így jó nektek?
Válaszoljatok, ti minek örültök, mit kaptatok, mire a nagy birkamenet?

Gandalf(helyett) 2012.01.23. 07:39:28

Hát igen.
A legjobbkor szervezték meg a "békemenetet".
MÉG senki nem kapta meg a januári bérpapírját.
MÉG mindig vannak, akik a devizahitelt reménykednek "kormánytámogatással" törleszteni.
És természetesen vannak akiket szintén elvittek, majd visszahoztak az ufók.

Ami viszont szomorúbb, hogy azok is sokan, akiknek mondhatsz bármit, még mindig elmultnyolcéveznek.
Bár az elmult - lassan - két év szintén nem piskóta.
És itt nem csak a fizetendő kamatokra gondolok, hiszen Orbán Viktor megmondta, ha drágább is, mi akkor is piacról finanszírozzuk magunkat. (Azt ugyan ki veszi meg? Érdekel valakit, hogy ÚGY kiknek tartozunk? Ugyan már. Mintha az EU lenne az ördög. Én még mindig jobban szeretem a németeket pl. mint az oroszokat, vagy a kínaiakat, vagy arabokat. Ha másért nem, akkor legalább a vallásunk nem tér el.)

Nade a ma "piacról" felvett kölcsönöket nem MA kell kifizetni ugye?

lariflari 2012.01.23. 07:58:52

Ha nem fejezik be azonnal a gazdag mukik és a nyugdíjasok támogatását, illetve a csórók ás a kkv nyúzását,3 hónap múlva megnézhetik magukat ezek a majmok és a költségvetésüket is!

lariflari 2012.01.23. 08:02:13

@Selmeczi a buta, rusnya szőke nő!:

Tedd hozzá a kkv szektor rogyadozását is aztán nézz körül,hogy hány üzlet zárt be körülötted?
A csórók vannak többen,ha tőlük vesznek még el,akkor bedől az egész elbaszott gazdaság,ezt kéne felfognia matolcsynak,de képtelen rá!
Nem a gazdagok és nem a nyugdíjasok mozgatják meg a gazdaságot,hanem a munkások és a kkv és mindig ezt a kettőt basszák agyon ezek az idióták!
Most elégedett a sok üres üzlet látványával a kormány?
Így szép?Így jó?Így kell lennie?

lariflari 2012.01.23. 08:03:17

26 ezer kis üzletből az előrejelzések szerint 6 ezer fog megmaradni.
Nincs mit mondani erre!

lariflari 2012.01.23. 08:05:29

@Gandalf(helyett):
Tévedsz!
Akik ott békemenetelgettek,azoknak még mindig hozza a postás a nyugddíjat,de már nem sokáig!
Aztán mehetnek és megcsókolhatják a Viktoruk hátsóját!

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.01.23. 08:08:02

A Fidesz nagyon jól tudja hülyiteni az embereket. Ez a dolog lényege. Nézd meg a mostani címolgalt, itt az Indexen is. Mit lehet már látni? Azt, hogy az IMF mennyire fog nekünk fájni, nyugdíjcsökkentés stb. Ehhez azért lenne egy kérdésem. Ugyanis a Fidesz azt állítja, hogy az ország sokkal rosszabb helyzetben volt az előző IMF hitel felvételénél, (Gyurcsány éra) akkor a hitel a csődtől mentete meg az országot. Érdekes módon akkor fel sem vetették a nyugdíj csökkentését. Miért akkor kérnék, amikor az ország olyan jó helyzetben van, hogy pénz nem kell nekünk, de ha adják "nem ugrunk el előle." Lehet, hogy pontatlanul idéztem Orbánt, de ilyesmit mondott a napokban.

Kalmár 2012.01.23. 08:08:20

@ZSírfeka: Kérdezd meg Schiffert, mi történik, ha valaki elutasítja mindkét hagyományos oldalt.....pedig ő Szakasits unoka, tehát igazi komcsi palánta. Mivel megpróbálta levetni a kabátot, kapott egy rendes ruházást, majd ment a levesbe.
Úgy kivették a segge alól a pártot, hogy mukkani sem tud.

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.01.23. 08:17:35

@Rockie: Teljesen igazad van, hogy nem szabadna mindenkit 'agyhalottazni', aki elment a Békemenetre. Ugyanakkor felhívnám a figyelmed, hogy állításod szerint soha nem szavaznál nácikra. Ez alatt most kiket értesz? A szélsőjobbot?

A Békemeneten ugyanis ott volt a fél Jobbik (ha nem az egész). Eleve Bayer Zsolt szervezte, aki vállaltan antiszemita és a cigányságról is elég radikális nézeteket vall...

ZSírfeka 2012.01.23. 08:26:10

@Kalmár: Ezért írtam, hogy sci-fi... :)Sajnos.

ursus artos 2012.01.23. 08:28:32

Most az államcsődözés az új divatszó a blogszférában??

Shinigami Daiko 2012.01.23. 08:44:13

@Kalmár: Szakasits komcsi lett volna?

tarackos 2012.01.23. 08:46:35

Publius, arra aztán várhatsz, soha egyetlen diktátor sem amortizálja nullára a támogatottságát, hanem mindig a velük szemben álló tömeg lépi át a kritikus méretet. Hogyan veszthetné el a támogatottságát mikor nála van a kasszakulcs?

Kik voltak tüntetni? Zömében azok akiknek nem kell aggódniuk a nyugdíjuk miatt, köszönhetően az én generációmnak, ezért nyugodtan felteszik a rulettre a miénket. Akik valszínű szenvedtek a cocializmusban és most úgy érzik végre elégtételt vehetnek, kapnak. Az, hogy ennek mi az ára egyáltalán nem érdekli őket és sztem még csak nem is értik de nem is nagyon akarják megérteni...

Sadist 2012.01.23. 08:46:59

@szubjektiv: "Ez nem fidesz rendezvény volt."

Persze, és az emberek csak úgy otthon A0 méretben nyomtatnak Viktor portrét 6000 dpi-ben, meg az ország túlsó végéből és még a határon túlról is jönnek ezrével, a menetet pedig a legnagyobb fidesz talpnyalók vezetik. Komolyan, neked nem tűnik fel, hogy még a transzparensek is egy kaptafára készültek?

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.01.23. 08:47:55

@ursus artos: nem a 'civil'? Pár hónapja a párizsis zsömle is civil volt.

@Shinigami Daiko: nem, hitlerhugend volt, de nagyon durva, a legbelsőbb nyilasfasisztanáciSS gruppenben tolta

Wagem 2012.01.23. 08:52:03

Ti imádkozni? Húhaaa...erre befizetnék.Jó lenne már egy kis államcsőd..mi??Reménytelenül szánalmasak vagytok.

Shinigami Daiko 2012.01.23. 08:52:31

@Blassius: látom a gruppen témában nagyon otthon vagy

:-)

Sadist 2012.01.23. 08:52:57

@szubjektiv: AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, te komolyan elhiszed, hogy van akár csak egyetlen fideszes is, amelyiknek van annyi gerince, hogy nyilvánosság előtt azt mondja, hogy "igen, azért mentem ki demonstrálni, mert közvetlen anyagi hasznom származott belőle"?

Shinigami Daiko 2012.01.23. 08:54:21

@tarackos: az első bekezdéseddel 1t értek.
" Akik valszínű szenvedtek a cocializmusban és most úgy érzik végre elégtételt vehetnek, kapnak." Ez pedig - gondolom - sokakra nézve nagyon igaz.

Shinigami Daiko 2012.01.23. 08:57:23

@lariflari: a nyugdíjasokat hagyd békén. Én sokat ismerek, akik - olcsó pénzért - végigdolgozták az életüket, hogy (egyebek között) Te ma ide írogathass .. [nem beszélek a rokkant-izékről]

dr. Ringlósztár 2012.01.23. 09:05:32

Lehet, hogy csak magamat akarom vigasztalni, de ehhez a tömeghez kellett a teljes kubatovlista mozgósítása, 3 országra kiterjedően + az allinclusive szervezés.

Shinigami Daiko 2012.01.23. 09:06:53

@dr. Ringlósztár: miért kell vígasztalódnod? Ez a dolgok természetes rendje. Agymosás, demagógia, mozgósítás, stb. Semmi új nincs a nap alatt..

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.01.23. 09:07:40

@jabbok: ez marhaság. Arra hivatkozni, hogy egy párt valamit nem tudott, egy minden választás után ellőhető ingyenbónusz, amit már bele is kalkulálnak az ígéretekbe, hogy melyiket fogják azonnal visszavonni, mert "csontváz". Olyan ez, mint az a leértékelés, amikor az ár fölé írnak egy nagyobbat és áthúzzák.

is-nek tökéletesen igaza van abban, hogy a magyar népnek olyat kell ígérni választás megnyeréséhez, amit nem szabad végrehajtani. Hogy ki hogy kommunikálja hogy miért nem, az másodlagos.

És igen, Megyó bár hazudott volna néhány csontvázat, most nem itt tartanánk.

SnakeHB 2012.01.23. 09:08:49

Meg lehet nézni a fotókon a békemenetesek átlagéletkorát. ("Béke", pfft... ilyen bannerekkel, mint a "A meleg beteg, gyógyítani kell." Na, mindegy...)
Nem épp a facebook-generáció, nem azok, akiknek fáj a Klubrádió elhallgattatása, mert csak a közmédiából tájékozódnak (ami ugye kormánykézen van), de nem hatja meg őket sem a manyu pénzek einstandolása, sem a reálbérek csökkenése, sem a CHF árfolyama, de az üzemanyag ár se nagyon (nincs pénzük autóra, a tömegközlekedés meg 90%-ingyen van nekik).

Nekik nem az a lényeg, hogy mint mond, hanem az, hogy a Viktor mondja, akkor is ha az szöges ellentétben áll azzal, amit tegnap mondott (és szajkóztak utána). Hiába no, ebben a korban már a memória sem a régi...

dr. Ringlósztár 2012.01.23. 09:09:30

@Kalmár:
Ja, mert orbán mi, ha nem komcsi palánta?

Behajtó70 2012.01.23. 09:20:59

"Sajnos meg kell várnunk, hogy ő maga erodálja nulla közelébe a támogatottságát..."

Elképesztő ez a zsigeri gyűlölet! Nem az a vágyad, hogy jobb irányba menjenek a dolgok, hanem az, hogy Orbán majd jól elbukik.

Még ti beszéltek demokráciáról, meg toleranciáról???

Micsoda kétszínű banda!

Undorító stílus!

bekaphattyuk · http://bekaphattyuk.blog.hu 2012.01.23. 09:21:07

Elkezdtem olvasni a cikket, és arra gondoltam, hogy na végre egy közel normális poszt a baloldalról, ami nem akar demagóg módon kiforgatni mindent, hanem a két politikai oldalt versenytársakként akarja bemutatni, ahol a jobbközép jelenleg jobban áll (persze ezt azért nem mondja ki). Aztán eljutottam az agyhalottak részig, és elszontyolodtam.
Miért van erre szükség, ez ugyan olyan ócska amikor a gyúrcsány szimpatizánsokat le komcsinyuggerezik, stb.
Én sok olyan embert ismerek aki Fidesz párti, vagy szimpatizáns, vagy néhány húzásukkal egyet ért, de legalább támogatásáról akarja a biztosítani a kormányt a külföldi nyomás idején. Tanárok, szakácsok, programozók, művészek.
Nem az a baj ebben az országban hogy esetleg olyan van hatalmon aki nem jól csinálja a dolgokat, hanem az a baj, hogy nincs honnan választani vezetőket, mert ilyenek vagyunk egymással....

konrada 2012.01.23. 09:21:16

@Sadist:
Te nagyon okos! Szerinted ha valóban osztogattak volna 5 rugót, nem lett volna néhány olyan tökös és egyben csóró emberke, aki egyik oldalon felveszi a pénzt - mert 5000 Ft azért még most sem kevés - , a másikon meg eladja a sztorit a többszöröséért??

;)))

Behajtó70 2012.01.23. 09:22:20

"a közmédiából tájékozódnak (ami ugye kormánykézen van)"

NAPKELTE 7 évi a köztévén?

Az nem zavart te pengeagyú?!

Behajtó70 2012.01.23. 09:23:51

@SnakeHB: "a közmédiából tájékozódnak (ami ugye kormánykézen van)"

NAPKELTE 7 évig a köztévén?

Az nem zavart te pengeagyú?!

ekat 2012.01.23. 09:27:32

@is: Hát mi a férjemmel például a Fideszre és az MSZP-re szavaztunk egyet-egyet, a Jobbik ellen.

Shinigami Daiko 2012.01.23. 09:29:55

@bekaphattyuk: "kormányt a külföldi nyomás idején" ... nem esetleg úgy van ez, hogy a kormány a viselkedésével/intézkedéseivel magára vonta a "külföld" hangos rosszallását.

Még akkor is, ha ők (IMF, EU, akárki) kifejezetten nem jóléti/jótéteményi egyesület.

Ha van jobb, akkor van miről beszélni

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.01.23. 09:30:05

Rossz hírem van.
Nem azt kell megvárnotok, amíg nulla lesz a Fidesz támogatottsága.

Leginkább a 2014-es választást kell megvárni.
Mert lesznek választások. Mert ez a diktatúra maszlag akkora baromság, hogy már röhögni is fáj ezen. Inkább szánalmas.

Szóval lesz választás.
Akkor miért nem arra hajaztok kedves ellenzékiek, hogy nyerjetek ezen ?
Talán attól féltek nem nyertek ?
Vagy attól, hogy már 2014-ben ki fog derülni, hogy a "mindegy csak Orbán ne" virtusról lehull az álca, és mögötte egyedül Gyurcsány Ferenc arca lesz látható, amit már értelmes ember nem vállalhat ?

Mi a félelem tárgya ?
Mi a baj a 2014-es választással demokrata barátaim ?

Hogy egy olyan jelöltet állítsatok ki, aki mögé ugyanennyi ember oda tud állni.

mama987 2012.01.23. 09:33:01

Sziasztok! Nem szoktam politikai fórumokban kommentezni, mert nem látom értelmét igazán. Csak egy kérdést engedjetek meg, mindegy, ki hova "tartozik". Mondjátok meg Nekem, hol vannak a megmozdulásokról (főleg a szombatiról) az én korosztályom? Hol vannak a leginkább nehézségekkel és kérdésekkel küzdő 30-40-es fiatal családok, gyerekes anyák-apák, akik a mindennapi élet során tényleg küzdenek. A munkahelyeken és nem nyugdíjasként otthon, (sose lesz az, mert akkor éhen hal majd, mert elvették a megtakarítását is),aki nem tudja már megvenni a BKV bérletet hogy DOLGOZNI járjon, nem tud már az autójába (ha van) benzint venni, nem tud húst adni a gyereknek, csúszik a lakáshitellel, amivel nem az átkoséktól olcsón megvett szolgálati lakást finanszírozza, hanem azt a 1,5 szobás új építésűt, amit 20-25 milláért tudott megvenni szocpol segítségével és kénytelen 30 év alatt kifizetni. Hol voltak ők? Miért csak az időseket látom, aki úgysem megy sehova, nem kell bérlet, nem kell autó, nem kell a gyereket öltözteni, nem kell ebédet fizetni az oviban, és nem katasztrófa, ha már nem eszik gyümölcsöt meg sok húst, mert az ő fejlődéséhez már úgysem kell. Nem látom a fiatalokat senkinek sem kezet csókolni, csak azt látom, hogy szomorúan ül a buszon reggel 6 kor a gyerekkel, és délután 5-re talán érte esik az oviba. Ha beteg ő vagy a gyerek, nem mer otthon maradni.. hol vannak ők? Hol vagyunk mi? Csak a cigány kisebbségi képviselők meg a román fizetett felvonulók,azokat látom. Lehet, hogy végtelenül gonosz és igazságtalan vagyok, de mi csak az oviban-iskolában látjuk egymás arcán, hogy valami nagyon nem jó. És azért nem lesz több gyereknek sem tesója, mert az 1 szobást nem tudja nagyobbra cserélni, és a havi 100-150 ezerre emelkedett havi lakáshitel (jó esetben) mellett már fáj az ovi ebéd befizetés is! Pedig dolgozunk nagyon sokat, 10-12-16! órát, fizetünk adót, nyugdíjjárulékot, eü hozzájárulást, mégsem húzza ki a fogainkat ingyen az orvos mint Nekik,nem kapunk olcsóbban gyógyszert a gyereknek ha influenzás, ki kell fizetni az 1 szobás távhő díját havi 40 ezret, mert a gyerek nem fázhat. Ki vannak facsarva a fiatal családok, nem tudnak mosolyogni, nem tudnak pihenni, nem tud elmenni kirándulni, mert enni kell... HOL VANNAK ŐK? Érdekel valakit? Tudom, miért nem megyünk mi is felvonulni? Ki tudja... talán mert nincs, aki a gyerekre addig vigyázzon, mert a nagymamák vonulnak a MI jövőnkért.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.01.23. 09:36:16

@mama987: Én leginkább azért nem megyek felvonulgatni, mert nincs reálisan választható alternatíva.
Az MSZP-t én köszönöm soha többet nem kérem.
Nyilván van aki a Fideszről gondolja ugyanezt.

De azt kéne felfogni, hogy amíg valami ellen szavazunk, és nem egy reálisan felvállalható politikai formációért, addig követhet tüntetés tüntetést, választás választást jobb semmi nem lesz.

Neve Cohn-Bendit, foglalkozása pedofil zsidó 2012.01.23. 09:40:59

@wmiki:

Az elvtársak 2014-ig még buzgóbban nyalják pedofil kohn és a többi nemzetközi sorstalan seggét, hátha idejönnek és jól elzavarják a kormányt. Mert hát az SZDSZ-es 200.000+1 liberrált csak nem akar összejönni, pedig már lassan beszarnak az erőlködéstől :)

Vandál Vendel 2012.01.23. 09:41:26

Az hogy van, hogy 2008 elején 150 dolláros hordónkénti olajár mellett 300 Ft volt a benzin, most meg 100 dollár környékén 450 Ft?

Lencsés István 2012.01.23. 09:43:24

Nem tüntetés volt hanem békemenet , tessék tájékozódni aztán írni . Mondjuk nem csodálkozom ....

" ....Sajnos meg kell várnunk, hogy ő maga erodálja nulla közelébe a támogatottságát. .... " SOHA nem lesz nulla közelében a FIDESZ támogatottsága és ORBÁN VIKTOR - é sem , nem kell megint a hülyeséget írni anoniman !

mama987 2012.01.23. 09:43:50

@Trompf: Ez igaz. De akkor mi a megoldás...? alkossanak a családok egy pártot( bár nem érnek rá) aki képvisel minket? Vagy hogy legyen? Ki az, aki ezeket a dolgokat megérti és akar rajta segíteni?

lariflari 2012.01.23. 09:46:09

@mama987: És neked a fizetésed sem emelik,mint a nyugdíjakat.Sőt,inkább csökkentik évente 2x.

Vandál Vendel 2012.01.23. 09:46:48

@Trompf: nagy geciség volt a választási törvény ijenformán való megváltoztatása. Igazi sunyi vérgeci tett!

ekat 2012.01.23. 09:47:15

@mama987: Annak ellenére, hogy csomó mindenben igazad van, ne legyen már az a lakás hol 1,5 szobás 20-25milliós (?!?-az enyém 13 volt) újépítésű, hol egyszobás panel (merthogy távfűtéses)...:-)

Sadist 2012.01.23. 09:47:25

@konrada: Honnan is tudod, hogy 5 rugót osztogattak fejenként? Vehetjük beismerő vallomásnak? Vadász, vadász, te szopni jársz ide :)

mama987 2012.01.23. 09:47:57

@lariflari: Ne is mondd... multinál dolgozom, kiszipolyoznak. a párom meg vállalkozónál, nem jelenti be csak 4 órára, ha beteg, aznapra nincs pénz, ha szabit kér, akkor sincs! Nagyon le vagyunk törve és nem csak mi. Látom a szülőin, a játszótéren...

Vandál Vendel 2012.01.23. 09:48:58

Bocsesz minden igaz magyartól, Schmittt Páll volt a nyelvtan tancim :-)
[ilyenformán]

2012.01.23. 09:49:49

@Trompf: A diktatúra nem attól diktatúra, hogy lesznek választások. Kádár alatt is voltak.

Hogy diktatúra van, azt csak nagyon szélsőségesek mondják. Nem, még nincsen, csupán egy autokratikus, monopolpárti rendszer betonozása folyik, amely minden területen teljhatalomra tör, nem tűr meg maga mellett kritikát. Ennek a része az utolsó bástya, az MNB bevétele, ami már csípi a szemét az EU-nak is.

mama987 2012.01.23. 09:50:11

@ekat: Oké, kötöszködj, igazad van, csak kifakadtam. A mienk panek a fűtés annyi 1,5 szoba, de mellettünk a lakóparkban igenis annyi volt egy 1,5-2 szobás lakás.

Meridian74 2012.01.23. 09:50:30

@Miért titkosak az 1 %-os egyházi pénzek?: és azt ne mondd, hogy mindezt Orbánnak köszönhetjük... az még véletlenül sem merült fel benned, hogy ezt a kommunisták által elkúrt 20 év miatt van? A hab a történ a szocik 8 év kormányzása, ők buldozzerel romboltak mindent amit csak lehetett...

genyamagyar 2012.01.23. 09:50:39

Ahogy láttam, ezen a felvonuláson öreg, trotty, szenilis kriptaszökevények voltak. Nem számítanak...

lariflari 2012.01.23. 09:51:13

@mama987: Ne is mondd...én meg üzlettulajdonos vagyok (használtruha),nincs konkurencia 1000km-es körzetben és a forgalmam kb 90%-al csökkent,mert benneteket( a kispénzűeket)agyon nyomorgatja ez a szemét banda.Továbbá a járulékaimat 42 ezerről 60 ezerre emelték januártól,úgyhogy én is úszok veletek együtt a csőd felé.
A nyugdjías és a gazdag réteg béremelése sajnos az én bevételemet egyáltalán nem érinti.

genyamagyar 2012.01.23. 09:51:18

@wmiki: Hogy 2014-ben mi lesz, azt nem tudom. De hogy addig szopni fogsz, az egyértelmű! :-)

Mária 2012.01.23. 09:51:55

@monddazigazatmar:

"Azért olyan vicces, hogy mindenki mekkora államcsődszakértő lett itt hirtelen.
2009ben sokkal kozelebb voltunk hozzá mint most egyébként. De, csak ugy elvi sikon kérdezem, hogy nem ijesztegetés, és pánikkeltés ilyeneket irni, hogy államcsőd - hetek mulva éhező milliók fognak fosztogatni az utcákon. Normális vagy?"

Persze hogy normális vagyok.

1. tanultam pszichológiát, tudom, hogy működik az ember

2. tudom, milyen az, ha nincs mit enni

Kíváncsi lennék, mégis hogy képzeled azt, hogy befagyasztják a bankszámlákat, bezár a munkahely, megszűnnek a kifizetések, az emberek meg majd kussolnak és csendben éhen halnak?

Normális vagy?

kerecsen2010 2012.01.23. 09:52:26

@ambrusqkac: Csak mondom, hogy múlt héten megegyeztek Bécsben a bankok, hogy szükség esetén kisegítik a Mo-n bajba kerülő osztrák és olasz bankokat. Szóval, ne gondoljuk, hogy valóban létérdeke az Uniónak, vagy akár Ausztriának megóvni Mo-t a csődtől.

Kotkodus 2012.01.23. 09:52:28

az a gond a magyar társadalommal hogy mi még mindig a ludas matyi nemzete vagyunk... csak nem vesszük észre, hogy ebben a mesében nincs is ludas matyi, csak 2-3 döbrögi és mind csak játsza a ludas matyi szerepét a nagyobb népszerűségért...

a keresztények (az igaziak) a másik arcukat tartják, a zsidók szemért szemet kiáltanak, mi háromszorosan akarjuk visszaadni, azt amit elszenvedtünk...

ha a szemet szemért elv megvakíthatja a világot, vajon hova vezet a ludasmatyizás? nemsokára megtudjuk...

Vandál Vendel 2012.01.23. 09:52:50

@Meridian74: ha a szoclib buldózer volt, akkor a fidesz egy teratonnás neutronbomba.

lariflari 2012.01.23. 09:53:38

@mama987: A két nyugdjías szomszédom meg konvektort cserél,ablakot cserél,fürdőszobát újít,olyan hűtőt vesznek mint amilyen max az űrbázison van és minden évben elmennek legalább 1 hétre nyaralni.Ezt én mind nem tehetem meg,pedig vállalkozó vagyok.

Vandál Vendel 2012.01.23. 09:54:59

@mama987: azért nem olyan rossz a helyzet. Itt a 12. kerületben elég jól élnek az emberek, szomszéd is most cserélt autót, plusz mennek a szokásos síelésre is, szóval örülni kell neki na. Nem mindenki szopik.

Mária 2012.01.23. 09:55:02

@Meridian74:

"és azt ne mondd, hogy mindezt Orbánnak köszönhetjük... az még véletlenül sem merült fel benned, hogy ezt a kommunisták által elkúrt 20 év miatt van?"

Ugye most azokra a kommunistákra is gondolsz, akik az elmúlt 20 évben MDF, FKGP, MIÉP, KDNP, SZDSZ meg FIIDESZ nevek alatt futottak?

Tell Vilmos 2012.01.23. 09:55:35

@Miért titkosak az 1 %-os egyházi pénzek?:

Teljesen korrekt összefoglaló. És, hogy akkor mi a túrónak tüntetnek a fidesz mellett, illetve mitől van még mindig nagy támogatottsága? Hát azért mert gyakorlatilag nincs alternatíva, nincs hiteles ellenzék.
Mszp? -a többszörösen lejáratott húsz éve ott lébecoló nevekkel?
LMP? -kis marginális szdsz utánzat, totálisan széthúzó csapattal.
Jobbik? -amelyik nem tudja mit kezdjen magával? Utcán, vagy parlamentben politizáljon?
DK? Fletó bátyánk mint komoly alternatíva? Ha-ha!

Nos ennyi röviden. Ha lenne egy komoly alternatíva, mennének át csőstül, elhiheted!

mama987 2012.01.23. 09:55:58

@lariflari: Igen, nekünk is az emeleten mi vagyunk fiatalok, panelprogramon estünk át, ami jó (persze újabb hitel), de ők mellette bejárati ajtót cseréltettek mind a 3, akkor már az egyik
újra köveztetett, + 150 ért redőny, szúnyogháló az új ablakra. Soha nem bántottam a nyugdíjasokat, nem tőlük sajnálom most sem, de igen... ők karácsonykor Hévizen voltak, mi 1 hétig töltött káposztán...

lariflari 2012.01.23. 09:56:04

@dr. Kotkodus: Az a baj a magyar társadalommal,hogy a kádár rendszer állampolgárai még élnek,és míg ők élnek abban a mesevilágban amiben éltek 50 évig,addig itt változás semmi nem lesz!Mert ők vannak többen és minden kormány nekik kedvez lévén ők a szavazóbázis.A többség.
Ezért nincs és nem is lesz még úgy 30 évig pozitív változás ebben az országban.Majd ha a kádár rendszer szülöttei már nem lesznek,majd akkor az újabb nemzedék,talán....

2012.01.23. 09:56:08

Ne tévesszen meg senkit, hogy a Fidesz hivatalosan nem szállt be. Ugyan már. Nagyon is beszállt, nem csak a Fidesz, hanem maga a kormány is. Aki szerint civil lelkesedésből 100 busznyi tömeget össze lehet szedni az ország és környéke minden részéről, az végletesen elfogult és ostoba. Ez bizony keményen a kormánypropaganda része, ahogy az is, hogy ez "civil" támogatás és nem Fidesz rendezvény. Már csak azért sem akart Fidesz-rendezvény lenni, mert így be tudta csatornázni maga mögé az amúgy kormányellenes Jobbik-hívőket is, sőt még az olyan marginális jobbosokat is, mint az Élőlánc.

Nagyon vicces ám hallgatni Csizmadia úr villogását, mint "civil" szervező, aki a kormánytól húz több százezres fizetést. Ennél már csak Fritz "politológus" úr villogása viccesebb, aki körbehaknizta a kormánypárti tévéket elfogulatlan véleményével.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.01.23. 09:56:16

@mama987: Szerintem ez nem megoldás. Ez legfeljebb egy irreális álom, hogy kilép a semmiből egy mindenkiért dolgozó párt.

A megoldás az az lenne, hogy jobbá tesszük pártjainkat.
Ez is beláthatatlanul hosszú folyamat, de legalább kivitelezhető, még ha reménytelennek is tűnik jelenleg.

A probléma hogy hiányzik mind politikusainkból, mind belőlünk az értelmes hihető mérvadó kritikai hajlandóság, mind úgy mint az elismerés.

Kb arra gondolok, hogy a kritikának legyen valódi tartalma. A diktatúra szöveg tök jól mozgósít pl. meg minden, de mivel orbitális baromság, így nem jut át 80 IQ felett az üzenet és leginkább csak védekező mechanizmust vált ki. Teszem azt kétségtelenül vannak a jogállamot gyengítő intézkedések. Ha pusztán ezeket támadnák, és nem sűrítenek emögé mindent a kritikusok akkor lehet lenne foganatja is.

Ebből a szempontból (kritika) nekem leginkább a TASZ jön át. Úgy megy ki a klubbrádiós tüntetésre a faszi, hogy szemére veti a klubbrádiósoknak az elfogultságot, az MSZP hibáit média szabályozás téren.
Egyből jobban figyelnek rá az emberek.
Nem azok akik ott vannak, hanem éppen azok akik nincsennek ott.

jelenleg automatikusan támadunk mindent, az egyik, amíg védunk mindent a másik oldalon.
Nehéz nem védekezni amíg náciznak mindenkit és diktatúráznak. Egész egyszerűen épp az agayatlan tüntetők kényszeríték a Fidesz szimpatizánsokat a zárásra, a védekezésre.
Mert nem a problémás dolgokat vetik a szemükre, hanem a létüket, önértékelésüket támadják.

És ez fordítva is igaz, mikor a Fidesz támadta kritika nélkül mindenhol, minden területen az MSZP-t.

mama987 2012.01.23. 09:56:37

@lariflari: :( mit kell tennünk? Hol vannak a családok???

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.01.23. 09:58:26

@Vandál Vendel: Melyik része geciség ?
A parlament létszámának csökkentése talán ?
Ez szerintem több mint 20 éves tartozás leginkább.
A választási térkép átrajzolása ?
Na ez sokkal inkább. De ha azt hiszed, hogy most és a Fidesz rajzolta át elsőként akkor nagyot tévedsz. Szóval az MSZP mellett én nem tüntetnék ez ellen, mert ők voltak az elsők aki átrajzolgattak 89 óta.

Mária 2012.01.23. 09:59:01

@dr. Kotkodus:

"a keresztények (az igaziak) a másik arcukat tartják, a zsidók szemért szemet kiáltanak, mi háromszorosan akarjuk visszaadni, azt amit elszenvedtünk."

Ha a tanításokat betű szerint értemező iszlám állam lennénk, az összes politikus kezek nélkül szaladgálna :)

lariflari 2012.01.23. 10:00:24

@mama987: A jövő hónaptól a béred azért lesz kevesebb (adójóváírás kivezetése),mert a nyugdíjakat emelték 4%.-al.Csak hogy képbe legyél.Ők vannak többen,és a kormány nem akarja őket magára haragítani gondolom.
Fel a fejjel,mert hamarosan ez változni fog (4-5 hónap).Vagy az IMF változtat ezen,vagy a kormány belátja magától hogy hülyeséget csinál és megdögleszti a tehenet,amely eddig neki tejet adott.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.01.23. 10:00:51

@iii: A diktatúra nem attól diktatúra, mert az MSZP azt mondja.
Az MSZP ezt mindig mondja mikor nincsennek hatalmon 89 óta.

Meridian74 2012.01.23. 10:01:42

@Vandál Vendel: a legnagyobb pusztítás úgy látom a fejedben történt...

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.01.23. 10:02:31

Nédda! Máris hazacsoszogtatok a Batthyányi-mécsestől?!

Gyors. Zombiktól különösen!

Meridian74 2012.01.23. 10:03:40

@Mária: konkrétan az összesre, mindegy miylen színekben álcázzák magukat.

89-ben ha 5 évvel idősebb lett volna az én generációm, nem úszták volna meg ilyen simán. Tudták, mikor kell rendszerváltani. Ha később teszik, szarabbul jártak volna mint "csau".

mama987 2012.01.23. 10:03:45

@Vandál Vendel: Akkor én miért? Elvált szülők gyereke vagyok, de tanultam, dolgozok nagyon sokat, gyereket nevelek, mit csinálok rosszul???

lariflari 2012.01.23. 10:04:03

@mama987: Tartsatok ki,sokáig ez már így nem mehet.Nem lehet Szomália Európa közepén.Mi civilizált társadalmat szeretnénk és nem bádogviskókat mindenütt és nem jurtákat.

2012.01.23. 10:04:54

@Trompf: Nem igazán érdekel, mit mond az MSZP. Nem kell ahhoz diktatúra, hogy az élet elviselhetetlen legyen, elég csak összehasonlítani egy normális országgal. Mi is lehetnénk osztrákok, finnek vagy svédek, ahol elképzelhetetlen az a rombolás, amit a Fidesz művel. Ahol elképzelhetetlen, hogy egy egypárti médiahatóság elveszi a frekvenciát egy mondvacsinált pályázattal egy 15 éves rádiótól, több százezer ember kedvencétől. És ez csak egy példa a sok közül, amelyhez nem kell diktatúra, csak egy önhitt többség.

lariflari 2012.01.23. 10:07:14

@iii: Bocsi.De a rádiótokat pont leszarom nagyívben.Elveszi az életemet veszi el ez a büdös bagázs,a fitalságomat,a jövőmet veszi el és a kenyeret a számtól és a gyerekemtől!Ezt veszi el,ami sokkal sokkal fontosabb,mint egy marha szarfos rádió miatti hisztérika!

Mária 2012.01.23. 10:07:33

@lariflari:

"Az a baj a magyar társadalommal,hogy a kádár rendszer állampolgárai még élnek,és míg ők élnek abban a mesevilágban amiben éltek 50 évig,addig itt változás semmi nem lesz"

A kádár rendszerben sem voltak az emberek mind elvakult kommunisták. Legfeljbb a 20%-uk, a többi vagy néma ellenzéke volt a rendszernek, vagy látszólag együttműködött és lopott, amit tudott.

Ezek az emberek mostanra az 50+ vagy inkább a 60+ korosztályhoz tartoznak.

Szerinted mégis miért repült most rá erre a szavazóbázisra ÉPPEN A FIDESZ?

Azért, mert ismerősek nekik a diktatúrában alkalmazott módszerek, és ha nem gondolják át, miért használják ellenük, és nem voltak fiatal korukban a rendszer határozott ellenségei, "csak" az elszenvedői, akkor "komfortosnak" érzik az alkalmazását.

Ellenben nem képesek arra, hogy a mainstream médián kívüli forrásokból tájékozódjanak.

lariflari 2012.01.23. 10:11:13

@Mária: Ők a legbutább és legtanulatlanabb ellenben a legnagyobb szavazóréteg!Őket lehet a legkönnyebben mevenni egy kis nyugdíjemeléssel.
Csak lesz egy kis bibi a történetben.Pár hónap múlva már nyugdíjt sem fog vinni a postás,továbbá nem lesz orvos ahova beülhetnek melegedni és tereferélni.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.01.23. 10:11:23

@iii: Ez érdekes kérdés. Lejárt a zserződés.

Volt egy pályázat. A klubb rádió 40%-kal kevesebbet ajánlott, mint a győztes, aki valami autós rádiós cég (nem politikai).

Szóval eddig korrekt szerintem a történet.

Viszont az rázós, hogy közben van egy lánchíd.

Azaz lehet definiálni kéne hogy 15% feletti pártoknak legyen rádiója.
Más megoldást nem látok.

Teszem azt nem volt ekkora sírás, mikor semmilyen rádiója TV-je nem volt a Fidesznek.
MSZP folyt a csapból is.

És még csak pályázatok se voltak ahol veszíthettek volna.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.01.23. 10:14:07

@lariflari: rólad ugyanezt fogják mondani 2049-ben a lepukkant madmax punkok, hogy büdös rendszerváltás után született nyugger vagy

2012.01.23. 10:15:22

@lariflari: Persze, igazad van, hogy ez a fontos. Én se hallgatom a Klubrádiót, csak nagyon ritkán, akkor is fontosnak tartom, hogy az ellenzéki vélemények megszólalhassanak. Ez a normális ország lételeme. Pontosan ez az a hely, ahol az általad fontosnak ítélt dolgokért tiltakozhattak, még akkor is, ha amúgy nem értesz vele egyet.

scania007 2012.01.23. 10:15:44

@bierkamp: Köszönjük értékes hozzászólásod.Szerintem te is sokat segítettél abban ,hogy szombaton ennyien voltunk!Mégegyszer köszönöm!!

lariflari 2012.01.23. 10:16:56

@Blassius: Lehet,de én akkor is a fiatalokat fogom támogatni,mert az én korosztályom már sokkal felvilágosultabb,tájékozottabb és értelmesebb,tanultabb.És tudja,hogy a fitaloké a jövő és nem a nyugdíjasoké.

Vandál Vendel 2012.01.23. 10:18:56

@Trompf: maradjunk annyiban, hogy magukra rajzolták. egyáltalán miért kellett megnehezíteni bárki másnak a lehetőséget? A parlament létszámát meg tényleg le is csökkenthetnék 1fő/párt-ig. Úgyis úgy szavaznak ahogy a főnök parancsolja, az eredményt meg beszorozzák a választási eredménnyel. Mert nem spórolni akarnak az tuti, akkor nem szavazták volna meg maguknak az újbóli illetményemelést (költségelszámolás fehérítése muhaha).
Pökhendi, buta kiskirályok ezek mind sajnos. Azért vagyok csak kicsit mérges, mert naivan hittem, hogy most aztán nem lesz urambátyám, meg gyevibíró és hasonló dolgok. De úgy látszik kutyából nem lesz szalonna.

mirigy187 2012.01.23. 10:19:03

@Lencsés István: Békemenet.
Ne vicceljél már. Mi ellen akarnak békét? Miközben olyanok szervezték az egészet akikből fröcsög a gyűlölet álá bencsik, bayer és hasonszőrű társai. És azzal hogy a belügyminisztérium kiadott egy ilyen kommunista kiáltvány féle nyilatkozatot a tüntetésről már mutatja, hogy a kormány keze rendesen benne van. Miért is tartották szükségesnek hogy ők is kiadjanak egy közleményt amikor általában a rendőrség szokta ezt tenni és érdekes az ellenzéki tüntetéseknél nem lelkesedtek ennyire.

Kotkodus 2012.01.23. 10:19:04

@Mária: pokorni megígérte, hogy annak a fideszes politikusnak akiről kiderül, hogy közpénzt lop, annak levágják a kezét...

vagy meggondolták magukat, vagy soha nem is gondolták komolyan, vagy a legtisztességesebb kormánnyal van dolgunk a világon...

mondjuk múlt héten - végre először - hallottam viktorkától, hogy ők is követtek el hibákat. kíváncsi vagyok, hogy pontosan mire gondolt, mert a részletekre nem tért ki... de ha a vezér mondja, akkor az biztosan úgy is van... merem remélni, hogy ez már eltolcsy eltávolításának az előkészítése...

lariflari 2012.01.23. 10:19:44

@iii: A normális ország lételeme a normális lét és nem az ellenzék és az elbaszott vélemények.
Lehet ugatni,de előbb legyen tele a hasunk,majd aztán ugathatunk meg véleményezhetünk.Lehet ugatni,de előbb azt kéne elérni,hogy ne fagyjunk meg és legyen munkánk vagy valami bevételünk és a gyerekeknek legyen mit enni!Majd azután ugathatunk és véleményezhetünk!

2012.01.23. 10:23:12

@Trompf: Ne fárassz már. Olyan pályázat volt, ami egyértelműen arra ment ki, hogy megszüntessenek egy szövegre alapozott rádiót és helyette létrehozzanak egy n+1-dik zenerádiót, amiben tényleg, annyira híján vagyunk, csak így röptiben húszat fel tudok sorolni.

Már az a pályázat is, amit a Klubrádió végül beadott, tönkretette volna az eddigi koncepciót, mert a 15% zene helyett 40%-ot kellett volna adniuk.

Ez nem hogy nem volt korrekt, de nyilvánvalóan megrendelésre történt, pártdöntés volt.

Nem értek egyet azzal, hogy pártoknak rádiót kellene biztosítani. Tényleges, független médiahatóság kellene és olyan pályázatok kiírása, ami megfelel a hallgatóság igényeinek. Legyen Lánchíd is meg Klubrádió is.

2012.01.23. 10:24:12

@lariflari: Nem így van, az ugatás joga mindenek fölött áll és független a megélhetéstől.

lariflari 2012.01.23. 10:24:41

A nagy családbarát fidesz.4 kerék,4 gyerek,4 hitel és heti 4x-i étkezés.

Vandál Vendel 2012.01.23. 10:25:09

@mama987: aki nem tesz semmit a saját boldogulása érdekében, az ne is várja, hogy jobb legyen. De ez, saját tapasztalataim alapján nem elég. Kell a "szerencse" is, vagy hívjuk bárhogy. Nem hinném, hogy veled egyetemben sok ember rosszul teszi amit tesz, vagy éppen keveset. Ha gonosz lennék, azt mondanám meg kell fogadni Böjte Csaba atya szavait és szerényen boldogságban elfogadni amit a gép dobott. Nem figyelve azokra, akik a "Te vérdből" élnek jól :-/

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.01.23. 10:26:19

@dr. Kotkodus: Nem tudom miről beszélsz, de tényleg.
Nincsennek Hagyók, Zuschlagok, Mesterházy Ernők, Hunvaldok, Verókok se a címlapokon, se a bíróságokon.
Nem igazán olvastam 2010 óta lopásokról, amik 2010 után történtek.

Nyílván van protekcionizmus, de pofátlan visszaélésekről, mint fent említettem tényleg nem hallottam.

lariflari 2012.01.23. 10:27:55

@Vandál Vendel: Abban egészen biztos lehetsz,hogy minden családos ember, meg fog tenni mindent azért,hogy enni adjon a gyerekének.Ha máshogy nem megy,akkor kifosztanak majd téged,meg a többi gazdag faszfejet vagy a sarki közértet, az ennyi!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.01.23. 10:29:02

@iii: Ha az államot nézzük akkor jól döntöttek.
Több bevételhez jutnak a frekvencia kapcsán.

A hallgatóság igénye meg ha a pártrádió, akkor mi más módja lenne ennek, minthogy pártoknak adunk frekvenciát ?

Üzleti alapon egyik se tud versenyezni semmilyen kereskedelmi ajánlattal.

ekat 2012.01.23. 10:29:22

@lariflalari: Nagyon nem értek egyet. Sarkítva a dolgot, a Te hozzáállásoddal Hitler Németországa normális ország volt.

Mária 2012.01.23. 10:31:22

@lariflari:

"A jövő hónaptól a béred azért lesz kevesebb (adójóváírás kivezetése),mert a nyugdíjakat emelték 4%.-al"

Te nagyon sötét vagy.

Ráadásul mélységesen rosszindulatú.

Mekkora mérhetetlen ostobaság kell ahhoz, hogy kijelentsd, hogy a költségvetés EGY ADOTT eleméből azért kell többet beszedni, mert EGY MÁSIK ADOTT ELEMÉBŐL több áramlik ki a feneketlen zsákból?

Remélem, nincsenek nyugdíjas szüleid, szar életük lehet egy ilyen gyereket látva.

lariflari 2012.01.23. 10:31:42

@ekat: Mivel nem étettél egyet?
Hogy a fitalokat és a csaldokat sajnálom?Hogy velük érzek együtt és a gyerekemnek szeretnék jövőt?Ezzel nem értettél egyet?Hát lesajnállak!És én is minden létezőt meg fogok tenni azért,hogy ne jurtában kelljen laknom egy fidesz miatt és ne haljon éhen a gyerekem!Ebben biztos lehetsz!És abban is,hogy nagyon sokan vannak még így!

Tell Vilmos 2012.01.23. 10:32:40

@iii:

Hát ez bizony így van! Nem valószínű, hogy (csak)civil szervezés volt, de egyre azért felhívnám a figyelmedet:
100 busszal érkező tüntető tömegről írsz. Egy szóló buszon 40 db ülőhely van. Mondjuk, ha álló utasok is voltak, akkor legyen 1 busz=60 fő. 100 busszal 6000 fő utazhat. A tömeg viszont lényegesen nagyobb volt, tehát a buszos szerevezés nem számottevő, pláne, hogy 100 busz el sem fér az 56-osok terén. 1szeűen sokan hisznek még Ovinak, ezt kár kisebbíteni. Nem tudom mikor fog kinyílni a szemük! Talán amikor az IMF nyomására csökkenteni kell pl. a nyugdíjakat, vagy amikor be kell vezetni az ingatlanadót...

ekat 2012.01.23. 10:33:03

@lariflari: Ja igen? Elnézést az előbbi hozzádszólásért, nem az az ember vagy, akivel társalogni szeretnék.

lariflari 2012.01.23. 10:34:25

@Mária: 12 hónap alatt 2x csökkentették a fizetéseket (16%-os adó és adójóváírás kivezetése).
Te miről beszélsz?Hol támogatja ez a mocskos fidesz a fitalokat a családokat a gyerekeket?Ezektől éhen is dögölhet az összes,csak a szavazóbázis ne,mert rájukmég szükségük van a következő választáskor!

Mária 2012.01.23. 10:35:08

@ekat:

"@lariflalari: Nagyon nem értek egyet. Sarkítva a dolgot, a Te hozzáállásoddal Hitler Németországa normális ország volt."

Csodálkozol rajta, hogy a Fideszt támogatja?

Olvass Mein Kampfot meg az NSDAP 25 pontját és megkapod a Fidesz-receptúrát.

lariflari 2012.01.23. 10:35:28

@ekat: Most majd bizonyára sírni fogok!

lariflari 2012.01.23. 10:37:24

@Mária: A Mein Kampfot meghagyom OV-nak.

Vandál Vendel 2012.01.23. 10:38:21

@lariflari: nagy valószínűséggel én már nem leszek akkor az országban. Jelen helyzetben úgy ítéltem meg, már ingatlannal sem ajánlott rendelkezni, így csak visszabérlem a lakásom :-).
Egyébként pedig hátrább az agarakkal! Én nem akarom, hogy odáig fajuljanak a dolgok. Az igaz, hogy nem lehet mindenkinek jó és hogy néhány embernek igazán jó legyen, ahhoz sokaknak kell hogy hozzájuk viszonyítva rossz legyen, de meg lehetne találni az egyensúlyt. Mo szegény ország, itt sosem fog egy munkás úgy élni mint nyugaton. Ezt el kell fogadni. Mellesleg egy itthon jómódúnak mondott sem él úgy mint egy német jómódú. Sajnos az erőforrások végesek és verseny van...

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.01.23. 10:40:52

Jó kis klub ez itt!

Keresztények is csatlakozhatnak? És hány százalékát kell a jelentkező agyának eltávolítani?

ekat 2012.01.23. 10:42:07

@Vandál Vendel: Szerintem én is lelépek, ha az IMF-dolog nem jön össze.

LMP=SZDSZ 2012.01.23. 10:43:13

A liberós visítozást nézve megvan a legközelebbi baloldali tüntetés témája:
demonstráció az autoriter hajlamú, antidemokratikus futballszurkolók ellen, mert azok buszokat szerveznek távolabbi meccsekre. És ez bizony diktatúra, a drágajóbolgár úr rá a tanú.

bekaphattyuk · http://bekaphattyuk.blog.hu 2012.01.23. 10:46:16

@Shinigami Daiko: Bár nem hiszek az összeesküvés elméletekben (a zsidók/arabok/zöld lények irányítanak mindent!!!), mégis számomra egyértelműnek tűnik, hogy van pár tucat nagyhal(és sok más kisebb de befolyásos piaci szereplő), akik a normál piaci mozgások hullámait meglovagolva, olykor terelgetve érdemben befolyásolják egyes országok versenyképességét. Afelől sincsenek kétségeim, hogy ezeknek a gazdasági szereplőknek, ott ülnek a - nem hivatalos - képviselői a IMF soraiban, az EU politikai vezetői között. Mondjuk úgy elkötelezettek adott irányba, nem feltétlenül érdekük az ami a tagországoknak. Elég lenne csak arra rácsodálkozni, hogy a lobbi milyen elfogatott politikai irányba, gazdasági szereplők felől, hogy lássuk mennyire szoros összefonódás van.

Van egy kis ország ami minden bevételének 80%-át a meglevő hiteleinek kifizetésére tolja be. (Tehát egy 120e bruttó fizetésből, hazavihetnél 24e forintot, mire lenne elég?) Tehát fejős tehén, ami egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül. Amíg nem tudja csökkenteni az alaptartozását, addig, folyamatosan kivehető belőle a pénz. Politikailag nem olyan jelentős, és gazdaságilag is kisebb. Tehát lenyomható.

Aztán ez a kis ország elkezd a fentiekről beszélni - borzasztó szar kommunikációval - majdhogynem teljesen nyíltan.

Ha van a pénzpiaci szereplőknek befolyása az imfre, az európai politikára, a hitelminősítőkre, és a fenti szereplőknek pedig a magyar gazdaságra, a forintra, akkor vajon fognak-e nyomás gyakorolni az országra, ha az szeretne kijönni az adósságából.
Elárulom fognak. Fognak mivel elképesztő összegeket tudnak kivenni éves szinten az itthoni(és sok más országéból is) össztermékből.

Erre jönnek még a spekulánsok, akik nem érdekeltek az adósságunkban, de a szokásos valutamanővereken sok pénzt keresnek, és ezért alánk tesznek ahol tudnak.

És hiába klisé, sajnos ez emútnyócév hozta az államadósság legjelentősebb részét (bár az addigi kormányok sem csinálták jól), ezt fejelte meg a mostani egy irányilag, elképzelésileg jó, de borzasztóan szarul kommunikált hozzáállással, ami katasztrofális hatással volt az itthoni helyzetre.

Jelen esetben ezért tudok szimpatizálni pár dologgal, mert azt érzem, hogy akarnak valamit csinálni (ahogy talán gyurcsány is akart már valamit az öszödi beszéd környékén), csak mivel itthon az elmúlt 20 évben nem volt igazán jó gazdaságpolitika (lásd hova jutottunk), nehéz.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.01.23. 10:46:59

"Sajnos meg kell várnunk, hogy ő maga erodálja nulla közelébe a támogatottságát, amivel egyébként egész jól halad. Addig pedig imádkozzunk, hogy ez előbb következzen be, mint az államcsőd."
Nem ez fog történni. El fogják fogadni az IMF hitelt, aztán minden megszorítás rákennek az IMF-re és Orbán népszerű lesz ismét. Az emberek meg maradnak hülyék.

Mária 2012.01.23. 10:48:39

@lariflari:

A baj az, hogy nem a VALÓS összefüggéseket keresed, hanem az előregyártott válaszpaneleket ismételgeted vissza.

Mi lenne, ha néha inkább gondolkoznál?

Mert azzal, hogy nem agyalsz a problémák magyarázatán (nem a megoldáson, hanem a magyarázatán!), hanem elfogadod a készen kapott magyarázatokat, azzal a kormánypárt eszköze vagy, függetlenül attól, hogy melyik párttal szimpatizálónak érzed magad.

*

Azon pl. gondolkodtál már, hogy bár a Fidesz-propaganda arról szólt, hogy a nyugdíjakat 4%-kal emelik, MERT 4% lesz az infláció, mennyivel növekednek meg egy 65+ életkorú emberek alkotta egy- vagy kétszemélyes háztartás kiadásai az általuk fogyasztott, a korosztályukra jellemző, elhagyhatatlan termékek és igénybe vett szolgáltatások NEM 4%-os áremelkedését követően VALÓJÁBAN?

mama987 2012.01.23. 10:50:40

@Vandál Vendel: Azt hiszem, elég sokat teszek a boldogulásomért. És hogy boldogan viselem-e? Igen! Van, aki szeret, van egy egészséges gyerekem, van családom kisebb nagyobb problémával de szüleink jól vannak, van fedél a fejem felett és élek! Boldoggá tesz, ha a gyerekemre nézek, igen, akkor határozottan boldog vagyok. De azt utálom, hogy akinek a boldogság mellé, vagy ahelyett több pénz vagy jobb "gép által dobott sors" jut, még azoknak áll feljebb, és döntenek el sok mindent, ami engem is érint. Nem hiszem, hogy ő többet tett volna ezért, vagy becsületesebben szolgálta volna a köz érdekeit... mégis az ő fizetése, javai emelkednek, az enyém meg hétről hétre csökken. Bosszanthat, nem? De sajnos el kell viselnem...

avionics 2012.01.23. 10:51:26

"savanyú a szőlő" most az ellenzékiség kellemetlen velejárója ez... nem baj fiúk... majd jön a megmentő Bajnai, Bokros, vagy valami más "szakértő" és kezdődik minden elölről egyet elfelejtetek az adósság már nem 50%-ról fog indulni mint 2002-ben a benzin árát meg az áfát az atya úristen sem fogja tudni lehozni, ha csak a 8 éves teljesítményre lesz képes a híres ellenzék, tényleg hamar "gyarmat" leszünk. De akkor már ne reménykedjen senki hogy börtönbüntetéssel megússza

Kotkodus 2012.01.23. 10:52:04

@Trompf: :)
ha a főügyész nem indított eljárást, akkor biztos nem is volt semmilyen visszaélés...

az a jó, hogy most már a bíróságok is biztos vezetés alá kerültek, így ki van zárva, hogy bármilyen visszaélés büntetlen maradhasson, sőt köztársasági elnökünk is egyértelműen az egész nemzetet igyekszik képviselni, esküje szerint...:) szerencsére a fidesz mindig is a hitelességre törekedett...

végül - szerencsére - a kormány soha nem szólt bele az ab dolgába sem, így a pártatlan igazságszolgáltatás intézménye nem szenvedhetett csorbát!

:)))

tudod, majd, ha a fidesz is elkezdi kivetni magából a hagyóit, zuschlágait, hunvaldjait, akkor talán joggal védheted őket (e tekintetben), de azzal érvelni, hogy még nem indult jogi eljárás fideszes-kdnps politikus ellen... hát, vicces vagy...

hacsak nem hiszel az ördög/angyal felállásban... meg a jézuskában...

üdvözlöm a húsvéti nyulat!

ekat 2012.01.23. 10:52:23

Nekem hihetetlen furcsák azok az emberek (emberek?), akiknek a gondolkodásában csak két dolog létezik: az én pártom és annak nézetei, és a többiek, akik természetesen a másik párthoz tartoznak, akik az ellenség, akiknek igaza alapból nem lehet semmiben. Ezek láthatóan képtelenek gondolkozni, saját véleményt alkotni, elvonatkoztatni, logikát használni, hadd ne folytassam. Szerény véleményem szerint nem A Fideszesek, és nem AZ MSZP-sek agyhalottak, vagy droidok, hanem ők.

Veder1 2012.01.23. 10:52:51

@mama987 én már régóta mondom, ez a láthatatlan generáció. Az előzők a kilencvenes években megették a jövőjüket, ami mostanra jelenné vált.

Mérges 1234 2012.01.23. 10:56:46

@ekat:

Ja, ja.

De a szombati vonuláson, pont a pártkatonák, a tűzön vízne át veled tartok típusú népek voltak.

A gazdaság romokban van és lefelé robogunk a lejtőn. Emellé odaállni, hát kissé fura????

De lelkük rajta.

Jó lenne ha a Fidesz végre elkezdene dolgozni, mert arra kaptak felhatalmazást, hogy rendet vágjanak, nem arra, hogy tovább mélyítsék a válságot, és mélyebre lökjék az országot.

2012.01.23. 10:58:04

@Tell Vilmos: A 100 csak egy példa volt, lehet hogy 1000 volt, fogalmam nincs. Nyilván jöttek vonattal is. Az ellenzéki tüntetésnél 2-án egyetlen buszt se láttam...

Én nem akarom a tömeget kisebbíteni, az annyi, amennyi. Amit állítok, hogy kellő pénzzel és szervezéssel össze lehet szedni ennyi embert, főleg, ha kerítünk hozzá egy jó kis nacionalista-nemzeti, forradalmi hátteret is.

Futja az állami keretből, különösen, ha megkapjuk annak az IMF-nek a hitelét is, ami ellen tüntettek a jóemberek.

Spacemaker 2012.01.23. 10:58:39

Szerintem nem kell kiakadni azon, hogy felvonultak a fidesz pártkatonák és hogy ennyien vannak, ez csak a fidesz mobilizáló apparátusának hatékonyságát mutatja. Amúgy jópáran lehettek a tömegben, akik nem is szimpatizálnak a fidesszel, csak munkaköri kötelességből voltak kinn, pl. egyes közalkalmazottak. Ilyen szempontból is a régi május 1-éket idézi a dolog.

ekat 2012.01.23. 11:01:03

@Doubledecker: Hát jó lenne, jó lenne, csak elképzelni nehéz. :-) Pedig a nézeteim között jócskán akad hivatalosan jobboldali, de a Fidesszel sosem tudtam egy cseppet sem azonosulni, igaz, más párttal sem.

konrada 2012.01.23. 11:02:44

@Sadist:
Lebuktam! Valóban sok amőba beírását olvasom a neten!;))

2012.01.23. 11:04:35

@LMP=SZDSZ: Hülyeséget beszélsz, nem a buszokkal van probléma. És a diktatúra sincs még kiépítve, úgyhogy nyugi. Még sokat kell dolgozni hozzá, például ki kell lépni az Unióból, mert ott valahogy nem komilfó az ilyesmi.

Anselmo 2012.01.23. 11:05:40

Egyike vagyok az "agyhalottaknak", akik tovabbra is a kormanyt tamogatjak.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.23. 11:07:52

"Éppen ezért ne akarjunk forradalmat, és azt se, hogy az EU kényszerítse ki Orbán távozását."

Én attól félek, hogy ha Ork bán lemondana és ne adj Isten lenne egy választás, akkor is ő nyerne, plusz egy megerősödött jobbik. Ez még rosszabb lenne, mint a mostani ámokfutás.

tamatomi 2012.01.23. 11:10:50

@Behajtó70: Na na, ki honositotta ezt meg itthon ? Demokráciáról meg nem beszéljetek a diktatura fényében....

Morbo, a megsemmisító 2012.01.23. 11:13:23

@TrueY: a jobbik támogatottsága ugyanakkora mint 2 éve. 9-10% körül vannak

tarackos 2012.01.23. 11:15:13

@Shinigami Daiko: Meglehet, kérdés csupán az ár. Társadalmi válságot is megér vagy lenyeljük azt a békát amit Mohács óta lenyeltek az ősök...

Mérges 1234 2012.01.23. 11:18:22

@Anselmo:

Nyilván nem vagy agyhalot, nem is szabad senkit agyhalottnak nevezni. Lehet vannak megtésvesztettek, lehet vannak olyanaok, akik tényleg hisznek a kormányban.

Én nem szeretem a Viktort (a stílusa miatt), de hittem, hogy jót kar. A baj csak az, hogy sok minden nem jött be, van ami nagyon nem.

A gazdaságban egy komoly fordulat kellene.

Ezért tartom károsnak ezt a vonulást, mert megerősíti, hogy amit most csinálnak az jó, pedig tényleg nem jó.

Nincs más kormányképes erő ma Magyarországon, tehát a Fidesznek kellene normálisan politizálni, de nem nagyon akarja tenni.

Szerinted mi az amit jól csinált a kormány????

(OK, az álrokik, a Bm nyugerek szopatása, a cigok turáztatása rendben.)

De hola többi jó irány?????

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.23. 11:19:56

Leállt a pécsi egyetem számítógépes rendszere - akadozó vizsga- és betegfelvétel!

Leállt az egyetemen a vizsgára jelentkezés, a klinikákon a betegfelvételt papíron adminisztrálják.
Hétfő délelőtt összeomlott a Pécsi Tudományegyetem számítógépes rendszere.

Ez várható volt a "nem hívők" tudták előre.
Márciustól orvos, gyógyszer, személyzet hiány, ha marad rezidens azok fognak rendelni!

Magyarország térj észhez!

"Éljen" a seggszájú, nemzeti, bóvli kormány!

stf! 2012.01.23. 11:20:02

1. Lopták a szlogeneket a Jobbiktól.
2. Hol voltak a fiatalok? Elmondom.
Már pakolnak.
3. Békemenet békeidőben?
Azokért, akik harcolnak?
Akkora itt a katyvasz emberek!
De azért szép volt:-)

Anti Anyag (törölt) 2012.01.23. 11:22:32

Azt lehet várni, mert sokan nem szeretik a mai kormányt, de az ezt megelőzőt egységesen mindenki utálja.

A legtöbb ballib prominenstől még a józanabb ballibek hátát is kiveri a víz. LMP-s vezér is inkább lemond, csak ne ezzel a bagázzsal kelljen közösködnie.

Lencsés István 2012.01.23. 11:26:52

@mirigy187: Nem viccelek . Békemenet volt . Azért akarnak békét hogy ne támadják a KORMÁNY - t a MAGYAR népet , illetve ne hazudozzanak rólunk baloldaliak se itthon , se külföldön . Még nevet sem tudsz rendesen leírni , és akkor te beszélsz itt gyülőletről olyanokról akik résztvettek a Békemeneten ? :O Érdekes .... Nem tüntetés volt és a minisztérium azt adta ki hogy mennyien voltak .... Azért adta ki hogy lássák , hogy többen vagyunk mint a síró emberek akiknek netre telik , de sírnak ....

Leonard Zelig 2012.01.23. 11:33:13

Egy ország valóban olyan, mint egy nagy tengeri hajó, azt nem lehet gyorsan manőverezni, mert abból csak az lehet, mint az olasz 14-emeletesből. Az is egyértelmű, hogy ha Gyurcsányt a minimális többségével nem lehetett idő előtt megbuktatni, akkor Orbánt kétharmadával pláne nem lehet. Ez tény.

Mérges 1234 2012.01.23. 11:37:57

@Lencsés István:

Igaz, hogy sok az eltúlzott kritika, talán még hazugságok is jelennek meg.

De van egy csomó jogos kritika is, azokat azért meg kellene hallani.

Érdekes egy dolgo volt az biztos, ritka dolog az ilyen, hogy a kormány maga mellett szervez tűntetést.

Mondjuk Észak Koreában divatos, Kínában is talán.

Szertlek Viktor tábla is fura így 2012-ben

AMúgy amire az országnak leginkább szüksége lenne egy megbékéls, értelmes konszenzuson alapuló politika.

De a tűntetés eredményeképpen, a társadalmi feszültség még tovább fog nőni, a helyzet rosszabb lesz.

Tell Vilmos 2012.01.23. 11:39:32

@TrueY:

Ez így van!
Jelenleg, az előrehozott választáson is Ovi nyerne, sőt az átdolgozott választási szisztéma miatt a csökkenő népszerűsége mellett is újra 2/3-dal.
A Jobbik szvsz. nem erősödik tovább, marad úgy 15% körül, de az is tekintélyes...

Mária 2012.01.23. 11:43:34

@lariflari:

"A Mein Kampfot meghagyom OV-nak."

Nagy hiba.

Ha nem tudod, mi van benne, hogyan fogod felismerni, ha valaki ellened használja azt a technikát, ami benne van leírva?

Mária 2012.01.23. 11:47:20

@Vandál Vendel:

"Mo szegény ország, itt sosem fog egy munkás úgy élni mint nyugaton. Ezt el kell fogadni."

Már miért kellene elfogadni?

Nem lehet, hogy ha nem fogadnád el eleve ezt a szlogent, hanem belegondolnál, akkor egészen másféle következtetésre jutnál?

pandacsökiboborján 2012.01.23. 11:50:33

@Vandál Vendel: nem erről van szó,mert szerintem technológiában nincs lemaradva az ország. A jövedelmek újraelosztásán van a hangsúly és most nem a gyarmatosító nyugatról beszélek, hanem a szarrágó magyar vállalkozókról,akik még akkor is adót csalnak, ha van bőven profit és néha elfejtik kifizetni az alkalmazottakat. Bőven vannak ilyenek. Meg a sok korrupt állami vezető...
Ezért nincs és nem is lesz fejlődés Magyarországon...

atomarc 2012.01.23. 11:52:52

Én is 1 agyhalott vagyok, aki kint volt a meneten. Nem szeretem a FIDESZT, vagy Vikit, de amit ezek a Cohn-Bendiktek nyomatnak, az kicsapta nálam a biztosítékot, tehát nem a kormány mellett, hanem ezek ELLEN vonultam és voltak még rajtam kívül páran így.

Mária 2012.01.23. 11:54:13

@Lord_Valdez:

"El fogják fogadni az IMF hitelt, aztán minden megszorítás rákennek az IMF-re és Orbán népszerű lesz ismét."

Ehhez még tedd hozzá, hogy a Fidesznek mindig is kellett maga mellé egy tőle jobbra álló párt, amelyikkel jobbról lehet rémisztgetni az embereket, míg balról rémisztgeti az MSZP-vel. Így kerekedik ki a "Csak a Fidesz" eszméje.

Az előző ciklusában a MIÉP volt ez a párt, a Csurkával, a jelenlegi ciklusban a Jobbiknak osztotta a Fidesz ezt a szerepet.

A Jobbikot mondjuk nem értem, miért akar a Fidesz csicskapártja lenni.

bekaphattyuk · http://bekaphattyuk.blog.hu 2012.01.23. 11:55:28

@Doubledecker: Egyrészt hivatalosan nem a kormány szervezte, ahogy az operaház előtti események sem mszp/lmp/dk szervezésűek voltak hivatalosan.
Szerintem ugyan olyan létjogosultsága van egy kormány melletti, mint egy kormány elleni tüntetésnek. És ebben áll a különbség az általad említett országok, és hazánk között. Itt lehet a kormány ellen tüntetni, próbálnád meg ezt É. Koreában vagy Kínában.
Az ilyen összehasonlítások demagógok, amivel talán pár embert meg lehet győzni, téveszteni, de talán nem erre kellene hajtani, hanem valami értelmes párbeszédre.

Mária 2012.01.23. 11:56:29

@atomarc:

Szerintem neked fogalmad sincs, hogy Cohn-Bendit mit mondott.

Tudnál idézni SZÓ SZERINT három egymást követő mondatot a felszólalásából?

ezmegmi?? 2012.01.23. 11:58:16

@stf!: a 2. pontot aláírom, azt tesszük (30 alattiak vagyunk párommal, nyelvtudással, szakismerettel). ja, és bejelentve dolgozunk, kettőnk _adója_ összesen havonta majdnem 400e forint. ja, és a sokat szidott multiknál dolgozunk mindketten.

viszont nem vagyunk hajlandóak elviselni, hogy kirúgjanak alólunk mindent, amiért eddig dolgoztunk. a pénzünk már külföldön van, rövidtávon megyünk utána mi is.

viszlát Magyarország, kösz mindent. ui: egyikünk sem államilag finanszírozott szakon tanult, úgyhogy aki ezzel akar jönni, azoknak üzenem, hogy találjanak ki mást, amivel itthon akarnak tartani, minthogy "tartozunk az államnak".

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.01.23. 11:59:57

@dr. Kotkodus: Ha visszaemlékszel akkor tudhatnád, hogy Hagyóék, Zuschlagék,... esetébennem a bírósági eljárás léte miatt tudtuk meg hogy loptak, hanem leginkább azért mert annyira elvesztették a realitás érzéküket, hogy gátlástalanul raboltak.
És erre még az eljárás kezdetet elött jó néhány újságban, TV-ben megjelent hírből tudomást szerezhettünk.

2010 óta én ilyen jellegű leleplezésre, (mértékűre meg pláne) nem emlékszem.

pástétom 2012.01.23. 12:04:11

Szánalmas, egyenlősdit játszó poszt.

"De ha őszinték akarunk lenni, mennyivel színvonalasabb ez, mint a "Viktátor" és társai? Hát szerintem semennyivel. Ebből a szempontból egyik kutya, másik eb."

Ha nem hiszed posztoló, hogy Orbán egy diktátorként viselkedik, akkor segghülye vagy. A szombaton kisereglett jónép pedig a transzparensek tanúsága szerint euroszkeptikus, sőt: eu-ellenes, vak, hülye, buta, félművelt és műveletlen tömeg, az antiszemita-neonáci jobbikos söpredék mellett a társadalom legalját képviselik. Ezek a 2012 elejére megmaradt fideszes szavazók.

Dr.Bio74 2012.01.23. 12:05:28

Azt értem, hogy ha valaki egyetért a kormánnyal és kimegy tüntetni érte ilyen transzparensek alatt. Legyen.
De azokkal akik azt állítják, hogy nem értenek egyet a kormány intézkedéseivel, de azért is kimennek, hogy lássa az eu, nem tudok.
Sőt egyszerűen nem értem, mert az intézkedésekkel szemben nem megy ki demonstrálni, de a megalkotóik és megvalósítóik mellett igen? Nos akkor ezek az emberek hazudnak, nekünk is, de ezt lesz@.. om, de ami érdekes, maguknak is.

pástétom 2012.01.23. 12:06:44

@Trompf: Hagyóval én vigyáznék a helyedben. Már kezdik felmentegetni. A vége még az lesz, hogy úgy jár, mint Hunvald.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.01.23. 12:07:34

@Doubledecker: Azért még van egypár..
Pl a családi pótlék és az iskolalátogatási támogatás szétválasztása. (Ezt a szocik vonták egybe, meg is nőtt az igazolatlan órák száma)

Nekem szimpatikus a GDP arányos hiány mindenáron való növelésének elkerülése.
Akkor is ha nem sikerül helyenként. De az amit az MSZP csinált, hogy megduplázták, majd azt próbálták elhitetni, hogy ez nem számít semmit, az óriási felelőtlenség.
(Mégegyszer leszögezem a hozzáállás jobb ezen területen, nem a szakértelem ami soha nem volt ezen a téren).

Ugyanígy emlétehetem a munkanélküliségi mutatókat, ami Gyurcsányék alatt kategóriákat romlott. Itt azóta mind hozzáállásban mind eredményben javulás figyelhető meg.

De van jópár dolog, amivel nem értek egyet.
Amiben egyet tudok érteni, mint nem tetsző elem, az a jogállami intézmények államosítására való igény.
De ez nem diktatúra messze nem az. Hisz az állam alá vonás az a mindenkori kormány alá helyezést jelent, akiket mi választunk ezután is.

Amiben hiszek, mint demokrata az a 2014-es választások. Viszont ha az eredményt a valami ellen való összefogás fogja fémjelezni, mint 2010-ben, akkor nem hiszem hogy előrébb lépünk, inkább csak hátrébb.
Ráadásul ebben az esetben nem is működik. Az LMP ha összefog a szocikkal akkor eltünnek, mint az SZDSZ, a Jobbik meg szóba se jöhet.

J.László 2012.01.23. 12:08:23

@pástétom:
"Ha nem hiszed posztoló, hogy Orbán egy diktátorként viselkedik, akkor segghülye vagy. A szombaton kisereglett jónép pedig a transzparensek tanúsága szerint euroszkeptikus, sőt: eu-ellenes, vak, hülye, buta, félművelt és műveletlen tömeg, az antiszemita-neonáci jobbikos söpredék mellett a társadalom legalját képviselik. Ezek a 2012 elejére megmaradt fideszes szavazók."

Íme, itt egy autentikus liba.
Mindenki vak, hülye, buta, félművelt, műveletlen, antiszemita, náci, söpredék, a társadalom legalja, aki nem ért egyet a libákkal. Ez ilyen egyszerű.

Nem gondolod, hogy többek között ezért buktatok akkorát, mint a télikabát?

Kotkodus 2012.01.23. 12:09:12

@Trompf: ami bizonyítja, hogy nincsenek visszaélések...:)

szerencsére a jók/angyalok győztek 2010ben a rosszak/ördögök felett... :)

elárulnád, hogy mik azok a hibák, amelyekről viktorka beismerte, hogy elkövették, csak nem tért ki rájuk (eu parlament)?
sajnos én nem észleltem hibát eddig... talán a te éleslátásod segít...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.01.23. 12:09:31

@Dr.Bio74: Azok akik kimentek soha a büdös életben nem fognak oda állni, ahova teszem azt Gyurcsány Ferenc, vagy a jelenlegi MSZP.

Mint ahogy azok sem fognak Orbán mellett állni akik ellene tüntetnek, tegyen bármi hasznosat.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.23. 12:13:35

@Morbo, a megsemmisító: "a jobbik támogatottsága ugyanakkora mint 2 éve. 9-10% körül vannak "

Egen. De a bizonytalanok aránya sokkal magasabb. Ergo ez a 9-10% most többet érne

@Tell Vilmos: "Ez így van!"
Azt nem tudom, csak ezt saccolom. :)

"az átdolgozott választási szisztéma miatt a csökkenő népszerűsége mellett is újra 2/3-dal."
Ez szomorú. :(

"A Jobbik szvsz. nem erősödik tovább, marad úgy 15% körül, de az is tekintélyes..."

De a sok nem szavazó miatt ennél többet is kaphat. :(

pástétom 2012.01.23. 12:13:40

@Dr.Bio74: A legviccesebb az egészben ez a bősz eu-ellenesség - és felteszem, nem csak azért, mert most "bánccsák a Viktort". Az átlag fidesz-szavazó belépésünk óta meglehetősen eu-szkepikus. Vicces, mert mi lenne ma pl. a magyar mezőgazdasággal eu-s pénzügyi támogatások nélkűl?! A magyar gazdatársadalom teljesen ráhangolódott. Az infrastruktúrális- egyébb fejlesztési eu-s pénzekről már ne is beszéljünk...

Úgy tragikomikus az egész, ahogy van.

DillingerEscapePlan 2012.01.23. 12:15:41

@pástétom: ja és kit érdekel a véleményed liberósöpredék? :)

pástétom 2012.01.23. 12:15:47

@DillingerEscapePlan: Én, veled ellentétben egy művelt, nem neonáci, nem antiszemita, nem fideszes és nem jobbikos, intelligens magyar állampolgár vagyok.

Mérges 1234 2012.01.23. 12:16:11

@bekaphattyuk:

Oké, igazad van.

Mondjuk a Bayer szervezte, akinek mint tudjuk 5 ös számú párttagkönyve van.

de ez is mindegy, nyilván a buszokat sem mi fizettük????

Amit nem értek, mi helye egy Szeretlek Viktor táblának????

Kissé visszatetsző, volt már nálunk személyi kultusz.

DillingerEscapePlan 2012.01.23. 12:16:51

@pástétom: szerintem meg egy szerencsétlen hülye vagy. de ne aggódj, nem fog elmúlni.

Cinkes 2012.01.23. 12:18:21

Olyan sosem lesz egy társadalomban, hogy mindenkinek egyformán lesz képviselve a nézete, az érdekei. Én úgy látom, hogy az elvárás egy aktuális kormányzattól mindig a tökéletesség. Mondjuk számomra az sem világos, hogy a jobb és a baloldali szurkolók között milyen nézetbeli vita áll fenn, nekem úgy tűnik mintha a fradi meg az újpest ultrák vitatkoznának, csak éppen más a téma. Az egyetlen alapvető dolog amiben meg kellene egyezni az a gazdaságpolitika. Ezt mindannyian a bőrünkön érezzük, rövid időn belül lemérhető, hogy valaki jól vagy rosszul csinálja. Ehhez nem kell ideológia, csak mindenki belenéz a pénztárcájába és kiderül, hogy számára jó e az adott kormány vagy sem. Ha valaki jól lakik a komcsizástól, nácizástól, zsidózástól, libsizéstől annak egészségére, rajta nem lehet segíteni. A többiek meg nézzék meg, hogy hogy állunk, aztán gondolkozzon el rajta, hogy neki megfelel e a jelenlegi irány. Kifogásokat keresni, előző kormányzatra, EU-ra, spekulánsokra, kisfaszomra fogni nem ér, az csak ámítás. Legközelebb meg el elehet olvasni az induló pártok választási programját, megnézni a miniszterelnök jelölti vitát és az alapján szavazni vagy nem szavazni. És legfőképp azt észben tartani, hogy a cechet mi álljuk mindannyian, pártpreferenciától függetlenül.

pástétom 2012.01.23. 12:19:34

@J.László: Itt most nem az a lényeg, butus, én kivel értek egyet, hanem kivel nem. A hitvány, ócska és hazug jelszavakkal tüntető fideszagyú zombikkal nem. Érted, te ostoba fideszes-jobbikos szerencsétlen?!

wektor77 2012.01.23. 12:21:30

@pástétom

Szerintem meg egy disabled majom vagy.Ne haragudj de nekem ez a velemenyem.

KVélemény 2012.01.23. 12:22:43

@bekaphattyuk: kb. a kommentek között a 10. helyen lehet számodra a válaszom, amit másoknak írtam.

atomarc 2012.01.23. 12:23:15

@Mária: Lehet, hogy nem 3 mondat de sokat elmond: "A magyarországi zsidók, értelmiségiek és hajléktalanok félnek. Magyarországon diktatúra van." Mindezt úgy, hogy az úriember nem járt még itt. Az EU képviselők úgy kritizálják a sarkalatos törvényeket és az alkotmányt, hogy egy betűt nem olvastak belőle, kizárólag Konrád Györgyön és Heller Ágin keresztül tájékozódnak. Ez méltatlan az EU-hoz és sok embert képes az utcára vinni. A FIDESZ akár köszönőlevelet is küldhet Mossieur Bendictnek.

J.László 2012.01.23. 12:24:23

@pástétom:
Reménytelen eset vagytok. Hálát adok Istennek, hogy segített titeket eltüntetni a közéletből. Ehhez persze ti magatok is hozzájárultatok.

Magyarország népe az utolsó pillanatban hozott bölcs döntést. Ha kaptok még négy évet, végünk van.

Dr.Bio74 2012.01.23. 12:25:11

@Trompf: Ez tiszta, csak nem értem a megfogalmazást.
Láthattuk szombaton, hogy aki tüntetett az egyértelműen a kormány mellett tette azt (nem is vártam mást). De sokan leírták, hogy nem a kormány melletti szimpátia okán vonulnak ki, sőt volt aki kifejezte azok közé tartozik akik szerint rossz irányba mennek a dolgok, de kimentek. Most vagy IQ alapon nem értették meg, hogy ez a rendezvény valójában a fityiszről és vektorról szól, de ez azért nonszensz lenne. Így kénytelen vagyok feltételezni, hogy vagy kellett menniük de legalább magukat megnyugtatták, hogy ők nem azok akik azért vonulnak, vagy azért mondanak ilyeneket, mert valaha fityiszpártiak voltak, és kezdenek a hezitáló tömeghez vonzódni, csak még nem fogták fel, hogy az orbáni politika lényege, vagy velem vagy ellenem. Ők sajnos szerintem hazudnak maguknak, ha még ezt fel sem fogták, akkor is.

NA YA! 2012.01.23. 12:25:52

Ez egy EU ellenes tüntetés volt, ahova (amibe), nem is mellesleg Magyarország bekéredzkedett! Ha a kormányt ma Magyarországon EU ellenes jelszavakkal lehet "támogatni", (a kormány részéről ez ügyben nem volt elhatárolódás!), akkor a "gyarmatosító EU" ellenségkép fenntartása a kormány célja, és érdeke. Ezek szerint ha a kormány úgy véli, hogy az EU-beli létünknek van alternatívája, létjogosultsága (keleti, déli stb. vélt szövetségesek), akkor ki kell lépni az EU-ból! De amit most oviék csinálnak, hogy adj pénzt, egyébként meg a gyarmatosító k. anyátokat, az a valóban mindannyiunkat lejárató mentalitás! Egyszóval ki kell lépni az EU-ból! Lassan már nem találtok több ellenséget ezen a kis bolygón, aki miatt rosszul megy nekünk, köpönyegforgató faszok!

DillingerEscapePlan 2012.01.23. 12:27:04

@J.László: nefélj, ezek nem kapnak már többet semmire felhatalmazást. csak évekig elnyúlik az agóniájuk.

Qju 2012.01.23. 12:28:58

Tömegoszlatás? Lövetés nem volt? Vagy azt a taxis sztrájk like esetre tartalékolják?

Pinka-Panka 2012.01.23. 12:29:56

Olvassatok, ha ráértek:)

A magyar nyelvű fordítás alább:

Mindnyájan magyar hazafiak vagyunk!
A magyarországi helyzet továbbra is lázban tart mindenkit aki számít Párizsban: a nagy
lelkeket, a szellem embereit, a methodista lelkipásztorokat és az emberbarát bankárokat.
Tegnap este a Le Monde megint teljes egészében Orbán úr “antidemokratikus
elhajlásainak” , “gyalázatos” alkotmányának és “szégyenletes” törvényeinek szentelte
vezércikkének elsö részét.
Magától értetödik, hogy szóba került Európa, a római szerzödés szelleme, Monnet,
Schumann és Brüsszel többi nagy élö lelkiismerete. És - most az elsö alkalommal - még
szankciókat is követeltek! Bizony: szankciókat, igaziakat, komolyakat, szigorúakat. El kell
ismerni, hogy egy demokratikus választások után alakult kormány ellen szankciókat
alkalmazni nem is olyan egyszerü dolog. De mit számít az. Végülis, qui bene amat, bene
castigat - aki jól szeret, jól is büntet !
A vezércikk második felét olvasva értjük csak meg igazán, hogy mitöl lett ennyire dühös a
mi mondén krónikásunk: a magyar kormány gazdaságpolitikájától! “Egy furcsa nacionalista
hitvallást követve, úgy tünik, hogy Orbán úr elhatározta, hogy országa egyedül is ki tud
lábalni az öt súlyosan érintö válságból. Visszautasítja, hogy teljesítse azokat a feltételeket,
amelyektöl az EU és az IMF függövé teszi az országnak nyújtandó segélyt.” Á vagy úgy!
nem hajlandó eltürni ezeknek a frankfurti és new yorki uraknak diktátumait? Ugyanazokét
akik éppen most véreztették el Görögországot és most arra készülnek, hogy padlóra
küldjék Olaszországot, Spanyolországot és Portugáliát? Értjük már! Az, hogy Orbán úr
módszerei kicsit önkényesek, hogy kissé túl sokat foglalkozik a lobogó, a közrend és a
vallás kérdéseivel, hogy csak mértékkel kedveli a Köztársaság szót, aminek egyébként
éppen most tette ki a szürét az alkotmányából, mindez csak hagyján! De az, hogy nem
hajlandó hajbókolni Draghi úr és Lagarde asszony elött, nem engedi, hogy ezek az
eurokraták az orránál fogva vezessék, az már bünös vakság jele. Kell-e még más
bizonyíték arra, hogy Orbán úr egy proto-fasiszta? Nem hisz sem a központi bankok
függetlenségében, sem a szabad versenyben, sem Van Rompuy úr intelligenciájában,
sem Juncker úr becsültességében!
Egy olyan országról van szó, amelyik nagy többséggel megválasztja a nemzeti
felemelkedés kormányát, annak reményében, hogy talán kikerülhet abból a válságból,
amibe Európa süllyesztette, amelyik ugyancsak nagy töbséggel támogat egy új
alkotmányt, ahol a haza, becsület és történelem szavak visszanyerik jelentésüket, amelyik
csak úgy mellékesen, egy nagyszerü ötlettöl vezérelve, megszabadul a Köztársaság
szótól és a “demokráciának” a sztálini korszakból örökölt színes üveggolyóitól, amely
megvédi a nemzetközi pénzintézetekkel és Bruxelles gnómjaval szemben a jogait,
állampolgárainak munkahelyeit, és gazdaságát. Mi is ez az ország a Le Monde, a
Libération és a mi kivaló polgári sajtónk véleménye szerint? Egy kvázi-diktatúra!
S eközben Olaszországra és Görögországra mindenfajta választások nélkül, egyszerü
kinevezéssel, kényszerítenek rá új vezetöket, Goldman-Sachs alkalmazottait, közismert
gazembereket, férgeslelkü bankárokat, akik közül egyesek saját országuk tönkretételében
müködtek közre, és akiket most a piacok és ragadozóik helyeztek oda smasszernek. Ezt
minek tartja a Le Monde, a Libération és a velük hasonszörü sajtó? Szabad és
demokratikus országoknak! Olyannyira, hogy azt szeretnék, legyen ugyanígy
Franciaországban is. Lionel Stoleru úr vajon nem jelentette-e ki jámborul a mút héten a Le
Monde hasábjain, hogy a “demokrácia képtelen olyan politikai vezetöket kitermelni és
támogatni, akiknek elég bátorságuk lenne a népszerütlen, de feltétlenül szükséges
intézkedéseket meghozni.” És hogy a hatalmat olyan “bátor emberek” kezébe kellene
adni, mint Camdessus, Trichet, Pascal Lamy vagy Claude Bébéar urak. Miért ne adnánk
közvetlenül Parisot asszony kezébe a hatalmat? (A francia Vállakozók Szövetségének
elnöke)
Magyarország ma az ellenálló Európa a szimbóluma. A népek önrendelkezési jogának
nevében teszi ezt, akárcsak alig több mint fél évszázada a szabad és büszke élethez való
jog nevében. A magyar ellenzék tüntetései, melyeket médiáink oly bökezüen közvetítenek
újra és újra, valójában csak keveseket mozgósítanak. A budapesti utca emberének
véleménye szerint föleg idöseket, funkcionáriusokat és mindenekelött a régi kommunista
rezsim híveit. Annak a a rezsimnek híveit, amely csalással, hazugsággal, büntettekkel
ragadta magához a hatalmat, amely betiltotta az alkotmányt és mindenfajta demokratikus
megnyilvánulást, korlátozta a szakszervezetek müködését; rendörök, hóhérok és gyilkosok
rezsimje, amely majdnem egy fél évszázadon keresztül egy véreskezü Köztársaságot
kényszerített rá Magyarországra. E gyalázatos múlt emlékének ördögét akarják kiüzni
magyar barátaink azáltal, hogy jóváhagynak egy alkotmányt ami újra elötérbe helyezi
identitásuk, nyelvük, területük, szabadságuk szimbólumait. Talán egy még távolabbi, de
nemkevésbé kegyetlen múlt emlékét is le szeretnék rázni: az 1920-as trianoni
szerzödését, amelyben a szövetséges hatalmak, és mindenekelött a laicista és
republikánus Franciaország igyekezett megbüntetni és megalázni a katolikus és
habsburgista Magyarországot megfosztván azt területének és népességének
kétharmadától.
Az európai unió, tudatlan politikusainak és a telhetetlen bankárokat kiszolgáló
funkcionáriusainak csapatával úgy gondolja, hogy útját állhatja a nemzeti emlékezés és
újjászületés eme folyamatának. Diktátumokról, büntetésekröl és szankciókról álmodoznak.
Jobb lenne, ha vigyáznának! Magyarország nem azért lett független a Szovjetúniótól, hogy
egy másfajta, jobban álcázott de nemkevésbé zsarnoki birodalom része legyen. Ellen fog
állani, és ellenállása másokat is követésre sarkall majd. 1956-ban a francia nép, az akkori
vezetöivel dacolva, spontánul támogatta a budapesti felkelöket. 1956 novemberének
estéin a Párizsban összegyültek emlékeztették a dunai mészárosok francia büntársait,
hogy jó lesz vigyázniuk. Mert Párizsban nem nagyon szeretik azokat, akik a szabad
népeket bántalmazzák. Ma este mindnyájan magyar hazafiak vagyunk!
Hubert de Marans

J.László 2012.01.23. 12:30:08

@DillingerEscapePlan:
Kicsit feljebb azt írja, hogy ő művelt.
Képzelem, mi jönne ki a száján, ha nem lenne az.

J.László 2012.01.23. 12:31:50

@Pinka-Panka:
Szia kedves Pinka-Panka!
Továbbküldtem az ismerőseimnek. Köszönöm, hogy elküldted!

Pinka-Panka 2012.01.23. 12:34:32

@J.László:

Kedves Laci, örömmel. Ide is kibiggyesztettem, nem árt ha tudnak mást is mint a Népszabi/szava súg:)

Mészáros Laci 2012.01.23. 12:36:45

szerintem Orbán minden hibája ellenére tehetségesebb annál, semhogy nullára erodálja a támogatottságát. magas az ingerküszöbe, nagy pofon kell hozzá, hogy felemelje a fejét és megnézze, merre érdemes kanyarodni. aztán arra megy (a következő pofonig).

Dr.Bio74 2012.01.23. 12:39:30

@Pinka-Panka:
Ezen de jót röhögtem, bocs.
Egyrészt nagyon emelkedett hangvitelű a zöngemény, egyértelmű érzelmi húrokat penget.
másrészről a vége tönkrevágja az egészet:
"Mert Párizsban nem nagyon szeretik azokat, akik a szabad
népeket bántalmazzák.", he-he, ez szép, gondolom érted, nem?, hát sebaj.

pástétom 2012.01.23. 12:39:48

@J.László: Ezzel csak saját hülye mivoltodat bizonygatod. Kár érte. Az ország szép lassan rohad. Ami van: totális kilátástalanság, jövőjüket vesztett generációk. De miért kéne fáradoznom egy fideszes agymosott amúgy is hiábavaló meggyőzésre? 2012 van, ha még neked ez így jó, amit a Fidesz művel, lelked rajta: te már menthetetlen vagy.

J.László 2012.01.23. 12:39:51

@Pinka-Panka:
A Volksfreiheit és a Volksstimme puszta léte a közvetett és közvetlen bizonyíték ugyebár a lábbal tiport sajtószabadságra.

Erről ez a kedvenc fotóm:
www.spiegel.de/fotostrecke/fotostrecke-70384-2.html

Nem esik le nekik, hogy ez önellentmondás.

pástétom 2012.01.23. 12:43:20

@J.László: Jut eszembe: miért írsz nekem T/3 személyben?

"Hálát adok Istennek, hogy segített titeket eltüntetni a közéletből. Ehhez persze ti magatok is hozzájárultatok.

Magyarország népe az utolsó pillanatban hozott bölcs döntést. Ha kaptok még négy évet, végünk van."

Kis butus, én nem vagyok mszp párttag, se volt kormánytag. Mégis honnan a fenéből veszed ezt? Mert olyan kényelmes és olyan jó? Látod, milyen hülye vagy? :D

Pinka-Panka 2012.01.23. 12:44:15

@J.László:

Na, ezen jót mosolyogtam:) Istenem, ennyi rettegőt, Jajj mi lesz most? Feléledt a nácizmus, diktatúra lesz/van:)

Pinka-Panka 2012.01.23. 12:45:09

@negondolkozz!majdénmegmondom!:
@Pinka-Panka: Szép írás, köszönjük!

Nagyon szívesen és örülök, hogy tetszett:)

Mária 2012.01.23. 12:48:53

@atomarc:

"A magyarországi zsidók, értelmiségiek és hajléktalanok félnek. Magyarországon diktatúra van."

Nem ezt mondta.

Ezt mondta:

"...Si vous n'êtes pas d'accord, je vous dis une chose très simple: "suivons la proposition de Guy Verhofstadt. Envoyons via la commission des libertés publiques une délégation pour vérifier, au titre de l'article 7, pourquoi les sans-abris en Hongrie ont peur, pourquoi des intellectuels ont peur, pourquoi des gens de ma famille et des gens que je connais, qui sont juifs en Hongrie, ont peur aujourd'hui, pourquoi l'esprit de votre nouvelle Constitution est celui d'une Hongrie passée qui fait peur à nombre de citoyens hongrois. Même si vous avez la majorité, les minorités ont le droit de ne pas avoir peur dans votre pays, Monsieur Orbán..."

Nem mindegy.

Hogyan vitatkozol valamiről, és állsz ki valami ELLEN, amit nem is olvastál?

J.László 2012.01.23. 12:50:18

@Pinka-Panka:
A másik kedvenc fotóm:
www.spiegel.de/fotostrecke/fotostrecke-70384-3.html

A Magyar Nemzet kormánylap, vagy legalábbis kormány közeli. Azt is cenzúrázzák?

Az a baj sajnos, hogy az európai sajtó egy része átveszi a libák marhaságait, anélkül, hogy leellenőriznék az információt.

jabbok 2012.01.23. 12:51:30

@bierkamp: nevetséges dolog TÉNYEK nélküli hangulat-érveket szajkózni. A 310 Ft-os euró oka az adósság és a hiszti...

Legyünk tényszerűek:

A KSH JELENTI 2002/3

(millió euró)
Megnevezés 2002. jan-márc.

Külföldi adósságállomány a
az időszak végén
bruttó 37 263
nettó 12 100

Közzététel: 2010. április 27. Sorszám: 65.
külföldi adósságállomány 2009 végén 103,4 milliárd euró volt, a nettó adósságállomány pedig 51,9 milliárd euró

Vagyis a KSH adatok szerint a nettó adósságunk a 8 év baloldali kormányzás alatt 12,1 milliárdról 51,9 milliárd euróra (4,28-szorosára!!!) nőtt, a bruttó adósságunk pedig 37,2-ről 103,4 milliárd Euróra (majdnem 3-szorosára).

Link: portal.ksh.hu/portal/page?_pageid=37,109886&_dad=portal&_schema=PORTAL&szo=ad%F3ss%E1g
_______________
Szóval mitől is száll el most az euró? Ki adósította el az országot?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.23. 12:52:14

@Pinka-Panka: mar meginit mellekalibraltatok

orban es a kormanya nem a nep.
marpedig nem a magyar nep, hanem orbanek amokfutasa miatt megy a haccacare. ertem en, hogy gerinctelen szarhazi csuszomaszok es a nep hata moge bujnak, mert annyi arcuk nincs ezeknek a csotanyoknak, hogy vallaljak a felelosseget a tetteikert, de akkor sem a nepet, hanem orbant es a hagymazas oruleteit szankcionaljak.

es naguyon hleyesen

en nem akarok orbanisztanban elni es ezert barmire hajlando vagyok, barkivel szovetkezek orban es bunelkovetoi ellen.

Dr.Bio74 2012.01.23. 12:53:42

@jabbok:
Nem mondod, hogy ilyen egyértelmű az összefüggés, azta.....

J.László 2012.01.23. 12:54:43

@Pinka-Panka:
Felbukkant Sipi.
Ez a hölgy provokátor. Nem akarom azt mondani, hogy a kommunista pártközpont fizeti, de valami ilyesmit gyanítok.

Pinka-Panka 2012.01.23. 12:55:24

@J.László:

Laci ez nagyszerű:) Az jutott az eszembe, hogy annyira nem tudják, hogy miről van szó, hogy erre mondta a Tóth Gy. L. - az egyik leszbikus újságírónő is a sivalkodása között, azt se tudja, merre van Magyarország. Nem még itt mi folyik az országban:)

Istenem, csak a lejáratás...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.23. 12:55:52

@jabbok: az is benne van ebben az allamadossagban, amit orbanek altal inditott, "allamilag tamogatott befektetesi celu lakashitelezes a haveroknak" tett hozza..?

szoval ne legyunk szemermesek, szamoljuk csak ki, hogy mennyit rontott a koltsegvetesen 20-25 evre elore a megyoek altal felszamolt lakasprogram?

ki akadalyozta meg nepszavazassal es balhekkal azokat a reformokat, amiket most kitapos az imf belolunk 6 evvel kesobb, sokkal fajdalmasabban?

elmentel nemzetiszocialis nepszavazni?

mert akkor vastagon benne vagy az eladositasban te is:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.23. 12:57:23

@J.László: ez a holgy szalai annamaria, a pornohercegnobol avanzsalt erkolcscsosztok.

en magam ferfi vagyok, ez az ocsmany fej mindossze tiltakozas a sajtoszabadsagot korlatozo mediatorveny es az orbani cenzura ellen:-)

Pinka-Panka 2012.01.23. 12:58:26

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: en nem akarok orbanisztanban elni es ezert barmire hajlando vagyok, barkivel szovetkezek orban es bunelkovetoi ellen.

Ez jó:) Én emlékszem arra, amikor a Gyurcsány elvtárs azt mondta: "ha valakinek nem tetszik itt valami, EL LEHET INNEN MENNI.."
Ilyet nem mond az Orbán, de ha valami nem jó, akkor megfontolandó, hogy maradjon- e az ember.
Én a helyedben nem gondolkoznék, mert tényleg elképesztő az élet itt:)

J.László 2012.01.23. 13:01:34

@Pinka-Panka:
Ki lettem javítva, tehát helyesbítek:

Felbukkant Sipi.
Ez a fazon provokátor. Nem akarom azt mondani, hogy a kommunista pártközpont fizeti, de valami ilyesmit gyanítok.

Pinka-Panka 2012.01.23. 13:03:46

@J.László:

Laci, képzeld én is az írásából nőnek hittem. Nekem a Vásárhelyi M jutott eszembe, hasonló volt a stílus:)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.23. 13:04:38

@Pinka-Panka: na latod, en megggondoltam, nem megyek el. harcolok ellenetek es az ostobasagtok ellen, szepen nemzetkozi nyomassal ki lesztek utve a nyeregbol:-)

tudod, en vagyok a liberalis, kozmopolita, akinek a vilagon mindenhol vannak baratai es tamogatoi:-)

ti meg magatokban, belterjesen gyengek vagytok, vedtelenek, versenykeptelenk. igazabol bar most nehez lesz, nem is baj, hogy orban ketharmadot kapott, nekem meger par evet, hogy eltunjon orokre..:-)

no pain, no gain, ugye:-)

mar nem tudtok bekorlatozni minket. kevesen vagytok es kevesek vagytok. europa mogottunk all ellenetek. jol mondta szajer, egesz europa az ellenzeketekke valt.

Mária 2012.01.23. 13:04:47

@Pinka-Panka:

Ne kezdd rá a hülyeségedet, mert még véletlenül idelinkelem, hogy kinek, hol és milyen összefüggésben mondta Gyurcsány az el lehet menni mondatot.

És akkor még a végén kiderül, hogy te sem vagy más, mint egy két lábon járó manipulatíív fideszes urbanlegend gyűjtemény :)

J.László 2012.01.23. 13:05:12

@Pinka-Panka:
Én is hölgynek hittem. Amiket ír, ahogy fogalmaz, ilyesmi.

A dezinformáció a kommunisták mestersége, ebben kétségtelenül verhetetlenek.

J.László 2012.01.23. 13:06:39

@Pinka-Panka:
Ez a Mária se piskóta.
Ez is hapsi szerinted?

bekaphattyuk · http://bekaphattyuk.blog.hu 2012.01.23. 13:06:59

@jabbok: Az államadósság sokrétű téma, mert nem csak a konkrét adósság számít. Pl mekkora volt a privatizáció mértéke, mert ez csökkentheti a számokat. Volt-e hosszú távon hasznos beruházás (gyár, mezőgazdasági fejlesztés, stb), ami kölcsönből lett fedezve, de megtérül.
A fentiek ellenére azért olyan drasztikus az ugrás bizonyos időszakban, hogy nehéz mást gondolni mint az, hogy azt előző két kormányzati ciklus alatt, úgy elszálltunk mint a győzelmi zászló. Én már abban sem vagyok biztos, hogy innen vissza lehet jönni.

Pinka-Panka 2012.01.23. 13:07:50

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Ki kell ábránditsalak, de sajnos nincs igazad. Persze harcoljál, azt szabad.:)

benoke77 2012.01.23. 13:08:05

@Mária: Félnek a zsidók Magyarországon, alkotmánybírókat nyugdíjaznak, nincs demokrácia stb...
Én végignéztem a közvetítést méghozzá az ATV-n (jelzem az Orbán mellett felszólalók beszédéből néha egész mondatokat elfelejtettek lefordítani, szerencse, hogy hallatszott az eredeti is), és félreértés ne essék nem komálom az Orbánt, de a pofám leszakadt a ballibek érvelésétől. A liberális megmondó, nem emlékszem a nevére, felsorolt egy csomó meghatározó szervezetet, akik pesszimista jelentéseket tettek közzé. usa külügyminisztériuma, néhány baloldali újságíró neve stb. A legszebb az volt amikor ezt a csókát valki emlékeztette, hogy ő meg betiltatott egy flamand pártot:-)
A lényeg, hogy érvek nem hangoztak el, csak a szokásos demokrácia-féltő ajvékolás.

UI: Ha nem tetszik, hogy a Nemzeti Bank vezetőjének esküt kell tennie a hazára, nincs gond. Kérjük a devizatartalékot (ami adóforintokból van), és az épületet. Az Eu bank meg béreljen egy irodát valahol és felőlem arra esküszik amire akar a Simor.

Pinka-Panka 2012.01.23. 13:09:21

@J.László:

Lacikám, nem tudni már ki kivel van:) - de komolyra fordítva, hölgyekről van szó:)
Neked van igazad.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.23. 13:13:09

@Pinka-Panka: mint tudjuk, a hit nem mas, mint tudas nelkul atelt bizonyossag.

en tudom, hogy ez az avittas, peneszedo, XIX. szazadi, tekintelyuralmi kasztrendszer nem mukodhet europaban.

te hiszed, hogy igen:-)

nem veletlenul hajtottak a papok a nepet a "bekementre"..
a ti rendszeretekhez hit kell.

az enyemhez tudas es munka. a hit elfogy, a tudasnak es munkanak orok az erteke.

Vandál Vendel 2012.01.23. 13:14:29

@Mária: Megpróbáltam nem elfogadni és szavaztam. A fideszre. Aztán revideálnom kellett magam. Most már úgy érzem az én életemben nem fog változni itt semmi.
Ha nincs egy példamutató ilyen támogatottsággal rendelkező erő akkor baszhatjuk. Ráadásul már a fejlett világ körülöttünk túl van az erőszakos megtérítésen, szóval esélyünk sincs hogy változzunk mentálisan.
Orbán sokkal jobban elbaszta mint gurcsibohóc, mert orbán viktor a reményt vette el. Példát kellett volna mutassanak az embereknek és ezek után szinte rögtön példát is statuálhattak volna az előző elkúrókkal szemben. De így ... ez így rohadtul gyenge mutatvány volt -most csak emberi "minőségükre" gondolok- és már semmi erkölcsi alapjuk nincs a felelősségre vonáshoz. A hatalmuk az persze meg van hozzá.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.23. 13:14:55

@Mária: "És akkor még a végén kiderül, hogy te sem vagy más, mint egy két lábon járó manipulatíív fideszes urbanlegend gyűjtemény :) "

van meg mas fideszes..?:-)

szerintem az ertelmesebbek mar ellenzekben vannak azota:-)

csak az urbanlegend-gyujtemenyek maradtak, a birkak, aki vagynak a kolompra es a pulira:-)

pástétom 2012.01.23. 13:15:18

@Pinka-Panka: "Én emlékszem arra, amikor a Gyurcsány elvtárs azt mondta: "ha valakinek nem tetszik itt valami, EL LEHET INNEN MENNI..""

Ezt egy érdekegyeztető fórumon mondotta, és némely saját privilégiumáért harcosan kiálló munkáltatónak, cégvezérnek, de nem a magyarok millióinak - bár a fideszes mantra miatt ez az értelmezés égette be magát a köztudatba.

A mostani kormányfő ugyan nem mond hasonlót, "pusztán" a tettek mezején ordítja, el lehet, sőt: EL KELL menni!

Mária 2012.01.23. 13:16:12

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"ez a holgy szalai annamaria, a pornohercegnobol avanzsalt erkolcscsosztok."

Ha az angol királynő lenne a profilképed, nyilván azt hinnék, hogy maga az angol királynő ereszkedett le hozzájuk, és vitatkozik velük ékes magyar nyelven :)))

Tuborgbeer 2012.01.23. 13:20:06

Éljen a 440 Ft-os üzemanyag! Éljen a 310 Ft-os euro! Éljen a 260 Ft-os svájci frank! Éljen a nyomor és a 14%-os munkanélküliség!

ÉLJEN A DICSŐ VEZÉRÜNK! ÉLJEN A PÁRT!

J.László 2012.01.23. 13:20:34

@Mária:
Hát, az ékes magyar nyelvet bátorkodom cáfolni. Nem ismeri az ékezeteket sem. Szegény pasi.

J.László 2012.01.23. 13:21:50

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Kedves Sipi.
Aki veri a mellét, hogy ilyen okos, olyan okos, az rendszerint annak az ellenkezője szokott lenni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.23. 13:21:50

@negondolkozz!majdénmegmondom!: ez az, aki vigyaz az erkolcseidre es megmondja, mit nezhetsz a tvben, olvashatsz az ujsagban es mit nem:-)

Dr.Bio74 2012.01.23. 13:24:29

Most jöhet, hogy kinek a bátyja erősebb és hogyan verné meg a másik bátyját.

I_Isti 2012.01.23. 13:26:03

@Dr. Tuborgbeer: És éljen május elseje, és éljen a Párt és a nép megbonthatatlan egysége!

J.László 2012.01.23. 13:26:07

@pástétom:
"A mostani kormányfő ugyan nem mond hasonlót, "pusztán" a tettek mezején ordítja, el lehet, sőt: EL KELL menni!"

Hogy 20 év alatt le kell dogozni Magyarországon a tanulmányi idő kétszeresét, ellentmond ennek. Persze nyilván ezt is kikéritek magatoknak.

Gyurcsány kétségtelenül megmondta, hogy el ehet innen menni. Emlékeim szerint nem abban az összefüggésben, amit írsz.

Pinka-Panka 2012.01.23. 13:26:43

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

nem veletlenul hajtottak a papok a nepet a "bekementre"..
a ti rendszeretekhez hit kell.

Sipi úr:) Ha ezt te ennyire jól tudod, megmondanád, hogy melyik pap küldte oda a békés embereket?:)
Komolyan érdekelne..

high up! 2012.01.23. 13:28:52

Na mi van maszopos-Deka agyúak-lomposok, kezd leesni a tantusz, hogy ti a kutya faszának se kelletek?
Az Orbán-kormány szar (de nem annyira mint az elmúlt Nyócév), én magam is leváltanám, de csak a hülye akarja, hogy még egyszer a ti eszetek meg erkölcsötök kerüljön trónra Magyaro-on. Akkor inkább Viktor-Gábor

high up! 2012.01.23. 13:30:23

Na mi van maszopos-Deka agyúak-lomposok, kezd leesni a tantusz, hogy ti a kutya faszának se kelletek?
Az Orbán-kormány szar (de nem annyira mint az elmúlt Nyócév), én magam is leváltanám, de csak a hülye akarja, hogy még egyszer a ti eszetek meg erkölcsötök kerüljön trónra Magyaro-on. Akkor inkább Viktor-Gábor

dolgozni kék 2012.01.23. 13:34:02

@Pinka-Panka: Anyukám volt múlt héten misén, és ott konkrétan politizált a pap, nem kell mondanom Orbán mellett tört lándzsát.

alib 2012.01.23. 13:35:10

@atti.atti: Orbán Viktort szokták zseniálisnak titulálni populista sikerei miatt. Én mindig elgondolkodom azon, hogy ez most vajon siker, vagy csak az emberi butaság határtalan. Úgy értem, az én szemszögemből a tömegek manipulálása, és az emberek átverése inkább negatív érdem, mint pozitív, az én értékrendem különbséget tesz aközött, hogy valaki valós érdemei alapján szerez tömegbázist, vagy csak egy hamis kép kialakításával. Úgy érzem, a fidesz kicsit olyan a népnek, mint a jóképű mozisztár vagy popsztár a tiniknek: egy idealizált lény, akiről személyes kontaktus híján mindenki azt képzel, amit csak akar, és ebben az esetben a számára legszimpatikusabb vonásokat látja, még akkor is, ha annak köze sincs a valósághoz. Ilyenkor azt gondolom, mindannyian jobban jártunk volna, ha orbán viktor popsztárnak megy, azzal sokat nem lehet ártani.
Szóval lehet, hogy a tömegek szeretik vikit, de ez inkább marketing érdem, semmint politikai. Másrészt azt sem tartom etikusnak, ahogyan a fidesz ellenzékből gyakorlatilag a teljes kormányzást bojkottálta, mint ahogy az történik most Esztergomban is. Ezzel együtt OV leváltása önmagában sajnos valószínűleg tényleg elégtelen lenne, mert ebben az esetben Mo egy nagy Esztergommá válna, és mivel nem fidesz lenne a fej, továbbra is a szoclib lenne a hibás.
OV-t zseniálisnak titulálni olyan, mintha Hitler-re használnánk pozitív jelzőket, amiért olyan faszán kiépítette a hatalmát, meg a koncentrációs táborokat, vagy Sztálint dicsőíteni, amiért emberek milliót ölte meg, azzal a felkiáltással, hogy ő a Guinness csúcstartó mondjuk. És mind a két embernek szilárd tömegbázisa volt. Ezért hangzik nekem furcsán ártalmas magatartásformákat pozitív kicsengésűvé tenni azzal, hogy egy darabját kivesszük a teljes képből.

pástétom 2012.01.23. 13:35:32

@J.László: Dehogynem, nézz utána. Csak rád is hatott a jobbos mantra.

Pinka-Panka 2012.01.23. 13:36:51

@dolgozni kék:
@Pinka-Panka: Anyukám volt múlt héten misén, és ott konkrétan politizált a pap, nem kell mondanom Orbán mellett tört lándzsát.

Képzeld, az ismerősöm volt Istentiszteleten és Donáth László lelkész azMszp - Szdsz mellett törte a lándszát. S még ott ül a soraikban, így igazat is mondott:)

Kalmár 2012.01.23. 13:37:44

@Pinka-Panka: Nagyon tetszik! Jó, hogy feltetted. Azon gondolodom csak, hogy azoknak mit jelentenek ezek a sorok, akik a szombati méltóságos, békés menetet, pénzért, levesért, kényszerből teljesítő zombiknak látták. Hogyan különbözhetünk ennyire?

bebe tv 2012.01.23. 13:37:50

@Rwindx: Hmm, pedig szerintem a magamfajta "narancsdroidok" ki sem mentek, annak ellenére hogy az utóbbi időkben zajló műsortól, égbekiáltó pofátlan hazugságoktól már a talpam is ökölbeszorult.

Először: Úgy illene írnod, hogy ökölbe szorult.
Másodszor: Te magad ismered be, hogy majom vagy mert a lábával csak egy majom tud kapaszkodni.
Harmadszor: szarok rá, hogy mennyi megvezetett fazon ment el az Orbánt és a drága magyar hazát megvédeni. Ezek 90%-a olyan volt, aki az életét csak úgy tudja elképzelni, hogy mindig mások terelgetik.

pástétom 2012.01.23. 13:38:55

@high up!: Azt eddig is tudtuk, hogy egy olyan neonáci szarházi, mint jómagad, igazából egy Vona-kormányban érdekelt. Szóval nem mondtál újat.

Pinka-Panka 2012.01.23. 13:43:09

De, most komolyra fordítva, mert tényleg jól szórakozom.
A papok még jó, hogy poitizálnak, mert nekik kötelességük felszólalni, ha úgy érzik, hogy az meberi élet védelme sérül. Magyarul, nem mondhatja azt, hogy persze vetessétek el a magzatokat, meg nyugodtan szívjátok a kábitószert, (könnyű drog legalizálása), sőt azt sem mondhatja uraim mostantól ti csak egymás szeressétek testileg, vagy nőknek szintén. (kicsit lesarkítva)
Erre esküdött fel, hogy az élet mellett dönt, nem ítélhet, de felhívni a figyelmet kötelessége.
Ezt kellene érteni én rendszeresen járok templomba, igazán sok prédikációt és misét hallgattam végig, több paptól, de érdekes és nem hallottam, hogy mondta volna valaki is, hogy a FIDESZ.re szavazzatok.

vezér01 2012.01.23. 13:43:33

Sok politológusunk van,de még egyik se elemezte,ki vagy mi vette rá Orbánt arra,hogy
megvalósítsa a Szadesz kampányszlogenjét: "SZJA
16% - ilyen egyszerű !" Nem az "emberek" zsebé-
ben maradt a pénz,ahogy magyarázták,hogy aztán ez felpörgeti a fogyasztást és a gazdaságot,ha-
nem a havi milliókat kereső "elitet"hozták még jobb helyzetbe vele.Ők pedig,ha vesznek is még egy helikoptert,nem itthon veszik!Az "emberek"
jövedelme jó esetben is csak szinten maradt,feltéve,hogy munkáltatójuk kompenzálta az adóváltozásból eredő 4-5 ezer Ft.kiesést.
Mindez nem jelenti azt,hogy visszavárnám a le-
vitézlett MSZP-SZDSZ koalíciót,a nevük lehet új,ők a régiek. "Szakértő" Bokros,Bajnai,Oszkó
?! Na ne röhögtessetek !

dolgozni kék 2012.01.23. 13:44:01

@J.László:@Pinka-Panka:

szerintem meg semmilyen Istentiszteleten nincs helye a politikának. bár meg vagyok keresztelve, de ha ott politizálnak, akkor én nem megyek. nem erről kellene szólnia.

Álszent egyházak vannak, nem adnék nekik egy fillér támogatást sem.

vezér01 2012.01.23. 13:44:47

@dolgozni kék: Egyszer nézz végig egy Vidám Vasárnapot !

gerdo 2012.01.23. 13:45:31

"Sajnos meg kell várnunk, hogy ő maga erodálja nulla közelébe a támogatottságát, amivel egyébként egész jól halad. Addig pedig imádkozzunk, hogy ez előbb következzen be, mint az államcsőd."
Idaig a viktor gyakorlatilag a sajat erejebol kuzdotte le magat, de hogy tovabb haladhasson a megkezdett uton, a jelenlegi es jovobeli ellenzeki partok aktiv reszvetele szukseges.

Pinka-Panka 2012.01.23. 13:46:02

@Kalmár: Különbözünk az biztos, de az is, hogy ez nekünk jó:) (magukból indulnak ki)
És, még valami, hogy addig míg nekünk minden előtt Isten, haza és a család van, addig másnak inkább a manna és azért minden.

bekaphattyuk · http://bekaphattyuk.blog.hu 2012.01.23. 13:54:59

@vezér01: Én az egységes 16%ot inkább azért tudom értékelni, mert tényleg az az üzenet mögötte: mindenkinek érdemei szerint egyenlően.
Az nem kérdés, hogy a mindenkori politikai elitben vannak gátlástalan tolvajok. Az hogy nekik jó az nem attól van, hogy 16% lett, hanem attól, hogy nincsenek megbüntetve. A két dolog egymástól teljesen független. Ha valaki önerőből, tisztességesen elér egy magas bevételt, én nem akarom, hogy többet fizessen mint én. Magamra nézve érezném megalázónak.
Erre szokták azt mondani, hogy akinek jobban megy az adjon is többet. Baromság. Attól megy neki jobban, hogy többet vállal, és ezáltal már többet is tesz az országért. Munkahelyet teremt, viseli a stresszt felelős pozícióban, és feltehetően többet költ, stb.

Tehát még egyszer: egységes teher jó, tolvajok rosszak. :)

vezér01 2012.01.23. 14:07:49

@bekaphattyuk: Igazad lenne /ha igazad lenne/,de
sajnos ez nem így működik.Amíg egy orvos /nem
Havas Szófia doktornőre gondolok/meggebedhet az
ügyeletekben,akkor se kap normális bért,addig egy bankár,vagy egy BKV személyzetis asszony milliókat kap - törvényesen ! A lopás csak erre jön. Előbb a pénzügyeinket kellett volna rendezni,és mondjuk a ciklus végén előállni ezzel az egyenlősdivel. Kifosztott,üres kasszát vettek át,a hiányt csak tovább növelték a gazdagok adójának felezésével.

bekaphattyuk · http://bekaphattyuk.blog.hu 2012.01.23. 14:33:12

@vezér01: Értem mire gondolsz, és igazad van részben. Ami felett elsiklasz, hogy nem lehet összevetni az állami alkalmazottak, és a független piaci szereplőknek dolgozók bérét. (A főváros, illetve a bkv is szeparált az államtól, de azért külön állatfaj.)
Mert ugye az egyik profitorientált(bak, it cég, cargo), tehát nagy profitból nagy béreket tud adni, a másik szociális alapon működik(egészségügy, oktatás, rendvédelem), és szar béreket tud biztosítani.
Ez utóbbi azonban csak az államadósság miatt van így semmi más miatt. Egyszerűen 80% mellett nem lehet megfinanszírozni ezeket a területeket, csak újabb kölcsönökből.
vektorka ezt az egyet jól látja, minden baj forrása ez, ha 4x ennyit költhetnénk (0%os adósságnál), hidd el, hogy az orvosok, tanárok, rendőrök, tűzoltók, katonák, és minden más közalkalmazott bére is sokkal normálisabb lenne.
Tehát ezt ki kell köhögni, ha még kilehet, privatizáció nélkül, akkor is ha belenyomorodunk, mert ha nem tesszük, akkor innen már nem lesz visszaút, és visznek mindent, mint a görögöknél, azt a keveset is ami még a kezünkben van.

konrada 2012.01.23. 15:00:31

@alib:
Ez a te véleményed.
...mert egyébként a társadalom és erkölcsi rend alapja a föld legdominánsabb fajának a manipulálása, azért, hogy egyéni érdekeit a csoport érdekének vesse alá.

...mert például: ha nem volnánk manipulálva, akkor kb annyi esélye volna peterés idején egy magányos nőnek hazajutni érintetlen az utcán, mint egy tüzelő kóbor szukának.;))
(Persze a manipuláció mikéntje az nem mindegy, de ne essünk abba a hibába, hogy a manipulációt általánosságban, mint ördögtől valót kezeljük.)

monddazigazatmar 2012.01.23. 16:06:30

@Mária: :D Mondom, hogy egy államcsőd szakértő vagy. Tudod milyen amikor nincs mit enni mi?
Szoval, miért is szunik meg minden munkahely? A tyuk nem tojik, a tehén meg nem ad tejet?
Az én cégem miért is hagyná abba a tevékenységet?
Ebben az országban szerinted mindenki az állami kifizetésektol fugg?
Mondom, attol, mert az orvos nem kapja meg elsején a fizetését, akkor kedden már nem dolgozik, és minden beteg meghal?
Ha pszichologiát tanultál, akkor minek riogatsz gazdasági dolgokkal, amihez nem értesz?

Shinigami Daiko 2012.01.23. 18:02:47

@atomarc: jó Neked, hogy ilyen gondjaid vannak (Cohn-Bendit). Ne járj kocsmába, mert még olyanabbakat is hallhatsz

SnakeHB 2012.01.24. 08:33:36

@Behajtó70:

Ööö, hol is van az a Napkelte most, tenagyonte?

Ha valaki 2 éve csak m1-2, Duna, mr1-3 ból él (a két kereskedelmi bulvárhiradót is bevehetjük a körbe), akkor ott aztán nem kap független és/vagy több nézőpontot bemutató információt.

Radovics Lajos Péter 2012.01.24. 11:14:50

Amit én komikusnak tartok ebben a békementeben, vagy kormánypárti tüntetésben, vagy euellenes izében, hogy úgy néz ki, a Fidesz nem tud elszakadni az ellenzéki stílustól. Úgy tűnik, hogy máshogy nem megy nekik, csak ha buszokkal embereket hozatnak és transzparensekkel kimennek az utcára, kijelölnek egy éppen aktuális főgonoszt, aki romba akarja dönteni, nem csak az országot, de az egész világot.. (gondolok itt Orbán Viktor beszédére az új háborúról, amit pl leminősítésekkel vívnak, ugye..) És csak ők azok akik kiállnak a sorstalanok mellett, az igazságtalanság ellen.
A probléma az, hogy most nem ebben a szerepben kéne tetszelegniük, hiszen Magyarországot senki se akarja gyarmatosítani.. Az az erő, az EU, ugye, akit ezzel vádolnak Magyarországot tagállamának tudja.. Ez kicsit erős és kicsit suta példával olyan mintha Michigan azt mondaná, hogy az USA gyarmatosítja és elnyomja.. A szuverenitást természetesen szem előtt kell tartani, de azt vegyük észre, hogy az EU (ha nem is egy föderális), de _unió_ és ehhez hozzátartozik az is, hogy a tagállamok ha úgy tetszik feladják szuverenitásuk egy részét..
A Fidesz mai politikájában az a vicces, hogy mintha árnyékboxolna.. vagy még jobb, maga ellen harcolna.. Majd' lefordultam a székről, mikor anno az Unió soros elnöke Brüsszelt Moszkvához hasonlította.. Kicsit bizarr, hogy amíg benn ülünk az EU parlamentben és minden szinten van beleszólásunk az Unió döntéseibe, addig tüntetéseket szervezünk ellene..
Egyetlen magyarázatnak ezt a furcsa politikát látom, ahol muszáj egy közellenség, akivel szembe lehet helyezkedni.. A _PARLAMENTI_ kétharmaddal, azonban nem maradt ellenfél.. Hülye helyzet..
A vitákhoz, pedig csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ezek a dolgok nem érték-alapon kéne, hogy eldőljenek.. Teljes támogatottsággal senki soha nem bírt. A liberalizmus a közhiedelemmel ellentétben közel sem bukott, se meg, se el. Attól, hogy százezer ember kimegy tüntetni, még nem fogják a nép akaratát vagy az utca emberének szavát zengni..

Lencsés István 2012.01.24. 14:21:53

@Doubledecker: Jelennek meg hazugsáok bőven .... Van jogos kritika , és azzal foglalkozik is a kormány és változtat is . Nem a kormány szervezte a békemenetet , ugyanis nem tüntetés volt .... Miért fura a Szeretlek Viktor tábla ? :O Szerintem normális hisz épp rendbe teszi az országot . Hát ha valaki azt mondja árott ez a menet , hogy kiálltunk az ország mellett az beteg , már elnézést ....

Radovics Lajos Péter 2012.01.24. 15:41:11

Attól függetlenül, hogy nem a kormány szervezte a békemenetet, abban szerintem meg lehet egyezni, hogy elég erőteljesen fidesz szimpatizáns megmozdulás volt.. Az, hogy ki milyen személyes okból volt ott, az másodrangú, de az tagadhatatlan, hogy a rendezvény nem volt pártfüggetlen.
A furcsa nem az, hogy valaki kiáll az országért, hanem, hogy bár békementetnek hívták a dolgot elég tüntetés kinézete volt. Magyarországon, a többségben levő magyar kormányzat mellett transzparenses felvonulással kiállni elég furcsa. Nincs értelme a dolognak.. Ki ellen vonulnak? Van-e egyáltalán valaki ellen vonulni? A cikk tanulsága szerint nincs és itt én is kiállnék e mellett. Nincs értelme tüntetést szervezni ha valamivel egyetértünk, mert az nem tüntetés, és nincs értelme békemenetet szervezni, ha nincs min megbékélni, mert nincs is "háború". Egy ország, ami egy szövetség tagja új törvényeket alkot, ezeknek természetesen bele kell illenie a szövetség képébe. Nincs mese, ez nem a szuverenitásról szól, ilyen szinten ezt értelmetlen tárgyalni. Nem külön kibaszás, de ha valakinek nem egyezik a törvénye az addig vállalt és aláírt szerződésekkel, akkor annak szólnak, hogy ez nincs rendjén. Senki se akarja megkérdőjelezni Magyarország szuverenitását. Egyszerűen az Unió felhívja a figyelmünket, hogy azzal, hogy tagok vagyunk vállaltunk bizonyos kötelezettségeket. Nem csak mi, de a franciák, a németek, és mindenki.
Az EUs tárgyalásokat háborúnak nézni, már elnézést, de baromság. Ilyen a rendszer, mindenki elmondja, hogy mit szeretne, megbeszéljük és kompromisszumot kötünk. Ennyi. Itt nincs mire békemenet tartani.
Az meg, aki azt gondolja, hogy egy olyan szövetségi rendszer, amibe önként léptünk be és teljes jogú tagjai vagyunk gyarmatosít minket, azzal nem nagyon lehet mit kezdeni. Azzal, hogy ezt EU-s képviselőktől lehet hallani még inkább nem lehet mit csinálni. Talán fel kéne lapozni pár könyvet és megnézni, hogy mit is jelent pontosan ez a fogalom.
De röviden: a menettel a legnagyobb probléma az volt, hogy tökéletesen és teljesen felesleges és értelmetlen volt. Egyetlen értelmezhető oldalát abban látom, hogy a (nevezzük) néppárti, populista csoport megvillogtathatta magát, annak reményében, hogy támogatókat szereznek. Hogy miért így? Én azt mondom, hogy mert ehhez ért. Végül is a baloldal kormányzása alatt hozzászokott az ellenzéki pozícióból, látszólag alulról szervezett populista megmozdulásokhoz..
süti beállítások módosítása