Publius

Szabad változatok demokráciára, köztársaságra és kapitalizmusra liberális fiataloktól.

Powered by

 

Ilyen jókat írtunk

Szabadságfolyam

Force Feed

2012.01.22. 15:34 KVélemény

Egy tüntetés tanulságai

Címkék: orbán fidesz tüntetés békemenet

Számomra igen meglepő volt olvasni az index tudósítását, mely több tízezres vagy akár százezres tömegről számolt be a békemenet keretében. Őszintén szólva azt hittem, hogy kudarc lesz az egész, elmegy néhány száz ember, és ennyi. Ezzel a feltételezésemmel egyébként valószínűleg nem voltam egyedül, nem véletlenül nem vállalta be a Fidesz sem a megjelenést.

Ehhez képest teljesen máshogy alakultak a dolgok, és ebből nekünk - a kormány politikájával egyet nem értőknek - is le kell vonnunk a tanulságokat. Orbán támogatottsága még mindig jelentős, és ez a támogatottság mozgósítható is, még akkor is, ha nem a vezér hívja őket személyesen. Persze ebben nincs semmi új, hiszen a közvélemény-kutatások is a FIDESZ magabiztos előnyét mutatják a a biztos választók között, még ha csökken is ez az előny. Azonban hiába a statisztika, ha az ember olyan közegben mozog (legyen az a baráti társasága, a mindennap olvasott online híroldal vagy egy január 2-ai tüntetés), ahol a többség hasonló véleményen van, mint ő. Ilyenkor hajlamos a saját mikroszférájában tapasztaltakat felnagyítani, és az alapján ítélni meg a világot. Tehát ha véletlenül abba a hibába estünk volna, hogy elhittük, hogy Orbán támogatottsága és hitele egy nagy nulla, akkor ezt felejtsük el!

Ha a számok magukért beszélnek, akkor persze még támadhatjuk a minőséget. Átvert, agyhalott emberek, nyakukban "Tagok legyünk vagy szabadok? - EU nem!" táblával, meg a kedvenc, lentebb látható, szinte HÍrcsárdába illő transzparenssel... és még sorolhatnák.

via Vastagbőr

De ha őszinték akarunk lenni, mennyivel színvonalasabb ez, mint a "Viktátor" és társai? Hát szerintem semennyivel. Ebből a szempontból egyik kutya, másik eb. Ráadásul mindkét falka elég nagy.

Éppen ezért ne akarjunk forradalmat, és azt se, hogy az EU kényszerítse ki Orbán távozását. Ezek semmi jóhoz nem vezetnének, csupán ahhoz, egy újabb törésvonal jelenne meg a társadalomban, hogy a jelenleg Orbán mögött álló emberek számára az EU a megtestesült ördög, a miniszterelnök mártír, a kormányzása pedig népmese lenne (a legkisebb parasztfiú, aki szembe ment az elnyomókkal népe érdekében). Sajnos meg kell várnunk, hogy ő maga erodálja nulla közelébe a támogatottságát, amivel egyébként egész jól halad. Addig pedig imádkozzunk, hogy ez előbb következzen be, mint az államcsőd.
 

 

 


324 komment · 11 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://publius.blog.hu/api/trackback/id/tr823638055

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vasárnap hivatalosan is gyarmattá nyilvánították Bayert, Szélest és Bencsiket 2012.01.23. 10:28:35

Úgy tűnik, hiába tiltakozott óriási tömeg a szombati Békemeneten a gyarmattá válás ellen, ez a világuralomra törő birodalmakat egyáltalán nem hatotta meg. Vasárnap délután hivatalosan is bejelentették a Békemenet három főszervezőjének gyarmatosítá...

Trackback: A kormány melletti tüntetés tanulságai 2012.01.23. 09:30:25

Ugye az egész kormány melletti tüntetés valahol ott kezdett motoszkálni a fideszesek fejében, hogy Martonyi azt mondta, tízszer annyi embert tudnak kivinni az utcára. Nos, ennyit még nem tudtak, de

Trackback: Bayer, Weöres & a szeretet 2012.01.23. 08:57:28

Bayer Zsolt: A szeretet az mindig erősebb lesz, mint a gyűlölet. Weöres Sándor: Mikor a szépet megismerik, felbukkan a rút is; mikor a jót megismerik, felbukkan a rossz is. Rendben, Weöres műfordításban. Ezen a napon huszonhárom éve, hogy meghalt.

Trackback: Szürreális: békemenet a diktatúráért 2012.01.23. 08:53:24

A mi szeretett vezérünk, nemzetünk legfőbb őre mutatott rá arra, hogy az ellenséges nemzetközi imperialista sajtó hazug rágalomhadjáratot indított a magyar nép ellen. Ezért a nemzet hálás szívvel rója le az elismerését Orbán Viktornak, aki kibontotta é...

Trackback: Szürreális: békemenet a diktatúráért 2012.01.23. 08:53:24

A mi szeretett vezérünk, nemzetünk legfőbb őre mutatott rá arra, hogy az ellenséges nemzetközi imperialista sajtó hazug rágalomhadjáratot indított a magyar nép ellen. Ezért a nemzet hálás szívvel rója le az elismerését Orbán Viktornak, aki kibontotta é...

Trackback: Erőmenet 2012.01.23. 01:42:01

p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { }Hogy mi motiválhatja a hatalom melletti tüntetés megszervezését, arra kár sok szót vesztegetni. Hogy miféle akusztikája van az ilyesminek, és hogy miféle áthallásai – a húszas évek elejétől az 1957-es május ...

Trackback: Droidok lepték el a fővárost 2012.01.23. 00:43:34

400 000 félreprogramozott droid vonult szombat délután a fővárosban.

Trackback: Ha azt mondom négyszázezer, akkor annyi, és kuss! 2012.01.22. 23:53:28

"Ha a magyar belügyminisztérium kiad egy hivatalos közleményt arról, hogy négyszázezren voltak az eseményen, akkor azt el kell fogadnia a nemzetközi médiának is" - hangzott el ma a közszolgálati rádió déli krónikájában. Szívesen megkérde...

Trackback: Bencsik András életrajza 2012.01.22. 23:52:59

Nemzeti kaméleonunk, a 61 éves bajkeverő, a Békemenet egyik szervezője szinte minden pártnak felajánlkozott már, az MSZMP-től a Jobbikig. A lentebbi életrajz-sablonba feltöltött adatokból az is kiderül, hogy Bencsik Andrásnak legfeljebb egy OKJ-s tör...

Trackback: A nap képe: sztálinista szárnyasoltár 2012.01.22. 23:50:55

A középső oltárszekrényben Kövér, Orbán, Schmitt és Tarlós arcképe látható, a kinyitott szárnyak belső oldalán az EP képviselők és a kormánytagok fényképei díszelegnek. A predellán, ami hagyományosan az oltár menzáját kapcsolja össze az oltárszekrénny...

Trackback: Az utolsó csapás: kormánypárti tüntetés 2012.01.22. 22:48:04

Ha esetleg volt még egynéhány honpolgár a zordon Kárpátok öblében, aki elhitte, hogy ez a hatalom csupa normális emberekből áll, az most végképp megbizonyosodhatik arról, hogy ezt az országot a Lipót bezárása után elszabadult elmeháborodottak vezetik. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária 2012.01.23. 11:56:29

@atomarc:

Szerintem neked fogalmad sincs, hogy Cohn-Bendit mit mondott.

Tudnál idézni SZÓ SZERINT három egymást követő mondatot a felszólalásából?

ezmegmi?? 2012.01.23. 11:58:16

@stf!: a 2. pontot aláírom, azt tesszük (30 alattiak vagyunk párommal, nyelvtudással, szakismerettel). ja, és bejelentve dolgozunk, kettőnk _adója_ összesen havonta majdnem 400e forint. ja, és a sokat szidott multiknál dolgozunk mindketten.

viszont nem vagyunk hajlandóak elviselni, hogy kirúgjanak alólunk mindent, amiért eddig dolgoztunk. a pénzünk már külföldön van, rövidtávon megyünk utána mi is.

viszlát Magyarország, kösz mindent. ui: egyikünk sem államilag finanszírozott szakon tanult, úgyhogy aki ezzel akar jönni, azoknak üzenem, hogy találjanak ki mást, amivel itthon akarnak tartani, minthogy "tartozunk az államnak".

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.01.23. 11:59:57

@dr. Kotkodus: Ha visszaemlékszel akkor tudhatnád, hogy Hagyóék, Zuschlagék,... esetébennem a bírósági eljárás léte miatt tudtuk meg hogy loptak, hanem leginkább azért mert annyira elvesztették a realitás érzéküket, hogy gátlástalanul raboltak.
És erre még az eljárás kezdetet elött jó néhány újságban, TV-ben megjelent hírből tudomást szerezhettünk.

2010 óta én ilyen jellegű leleplezésre, (mértékűre meg pláne) nem emlékszem.

pástétom 2012.01.23. 12:04:11

Szánalmas, egyenlősdit játszó poszt.

"De ha őszinték akarunk lenni, mennyivel színvonalasabb ez, mint a "Viktátor" és társai? Hát szerintem semennyivel. Ebből a szempontból egyik kutya, másik eb."

Ha nem hiszed posztoló, hogy Orbán egy diktátorként viselkedik, akkor segghülye vagy. A szombaton kisereglett jónép pedig a transzparensek tanúsága szerint euroszkeptikus, sőt: eu-ellenes, vak, hülye, buta, félművelt és műveletlen tömeg, az antiszemita-neonáci jobbikos söpredék mellett a társadalom legalját képviselik. Ezek a 2012 elejére megmaradt fideszes szavazók.

Dr.Bio74 2012.01.23. 12:05:28

Azt értem, hogy ha valaki egyetért a kormánnyal és kimegy tüntetni érte ilyen transzparensek alatt. Legyen.
De azokkal akik azt állítják, hogy nem értenek egyet a kormány intézkedéseivel, de azért is kimennek, hogy lássa az eu, nem tudok.
Sőt egyszerűen nem értem, mert az intézkedésekkel szemben nem megy ki demonstrálni, de a megalkotóik és megvalósítóik mellett igen? Nos akkor ezek az emberek hazudnak, nekünk is, de ezt lesz@.. om, de ami érdekes, maguknak is.

pástétom 2012.01.23. 12:06:44

@Trompf: Hagyóval én vigyáznék a helyedben. Már kezdik felmentegetni. A vége még az lesz, hogy úgy jár, mint Hunvald.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.01.23. 12:07:34

@Doubledecker: Azért még van egypár..
Pl a családi pótlék és az iskolalátogatási támogatás szétválasztása. (Ezt a szocik vonták egybe, meg is nőtt az igazolatlan órák száma)

Nekem szimpatikus a GDP arányos hiány mindenáron való növelésének elkerülése.
Akkor is ha nem sikerül helyenként. De az amit az MSZP csinált, hogy megduplázták, majd azt próbálták elhitetni, hogy ez nem számít semmit, az óriási felelőtlenség.
(Mégegyszer leszögezem a hozzáállás jobb ezen területen, nem a szakértelem ami soha nem volt ezen a téren).

Ugyanígy emlétehetem a munkanélküliségi mutatókat, ami Gyurcsányék alatt kategóriákat romlott. Itt azóta mind hozzáállásban mind eredményben javulás figyelhető meg.

De van jópár dolog, amivel nem értek egyet.
Amiben egyet tudok érteni, mint nem tetsző elem, az a jogállami intézmények államosítására való igény.
De ez nem diktatúra messze nem az. Hisz az állam alá vonás az a mindenkori kormány alá helyezést jelent, akiket mi választunk ezután is.

Amiben hiszek, mint demokrata az a 2014-es választások. Viszont ha az eredményt a valami ellen való összefogás fogja fémjelezni, mint 2010-ben, akkor nem hiszem hogy előrébb lépünk, inkább csak hátrébb.
Ráadásul ebben az esetben nem is működik. Az LMP ha összefog a szocikkal akkor eltünnek, mint az SZDSZ, a Jobbik meg szóba se jöhet.

J.László 2012.01.23. 12:08:23

@pástétom:
"Ha nem hiszed posztoló, hogy Orbán egy diktátorként viselkedik, akkor segghülye vagy. A szombaton kisereglett jónép pedig a transzparensek tanúsága szerint euroszkeptikus, sőt: eu-ellenes, vak, hülye, buta, félművelt és műveletlen tömeg, az antiszemita-neonáci jobbikos söpredék mellett a társadalom legalját képviselik. Ezek a 2012 elejére megmaradt fideszes szavazók."

Íme, itt egy autentikus liba.
Mindenki vak, hülye, buta, félművelt, műveletlen, antiszemita, náci, söpredék, a társadalom legalja, aki nem ért egyet a libákkal. Ez ilyen egyszerű.

Nem gondolod, hogy többek között ezért buktatok akkorát, mint a télikabát?

Kotkodus 2012.01.23. 12:09:12

@Trompf: ami bizonyítja, hogy nincsenek visszaélések...:)

szerencsére a jók/angyalok győztek 2010ben a rosszak/ördögök felett... :)

elárulnád, hogy mik azok a hibák, amelyekről viktorka beismerte, hogy elkövették, csak nem tért ki rájuk (eu parlament)?
sajnos én nem észleltem hibát eddig... talán a te éleslátásod segít...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.01.23. 12:09:31

@Dr.Bio74: Azok akik kimentek soha a büdös életben nem fognak oda állni, ahova teszem azt Gyurcsány Ferenc, vagy a jelenlegi MSZP.

Mint ahogy azok sem fognak Orbán mellett állni akik ellene tüntetnek, tegyen bármi hasznosat.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.23. 12:13:35

@Morbo, a megsemmisító: "a jobbik támogatottsága ugyanakkora mint 2 éve. 9-10% körül vannak "

Egen. De a bizonytalanok aránya sokkal magasabb. Ergo ez a 9-10% most többet érne

@Tell Vilmos: "Ez így van!"
Azt nem tudom, csak ezt saccolom. :)

"az átdolgozott választási szisztéma miatt a csökkenő népszerűsége mellett is újra 2/3-dal."
Ez szomorú. :(

"A Jobbik szvsz. nem erősödik tovább, marad úgy 15% körül, de az is tekintélyes..."

De a sok nem szavazó miatt ennél többet is kaphat. :(

pástétom 2012.01.23. 12:13:40

@Dr.Bio74: A legviccesebb az egészben ez a bősz eu-ellenesség - és felteszem, nem csak azért, mert most "bánccsák a Viktort". Az átlag fidesz-szavazó belépésünk óta meglehetősen eu-szkepikus. Vicces, mert mi lenne ma pl. a magyar mezőgazdasággal eu-s pénzügyi támogatások nélkűl?! A magyar gazdatársadalom teljesen ráhangolódott. Az infrastruktúrális- egyébb fejlesztési eu-s pénzekről már ne is beszéljünk...

Úgy tragikomikus az egész, ahogy van.

DillingerEscapePlan 2012.01.23. 12:15:41

@pástétom: ja és kit érdekel a véleményed liberósöpredék? :)

pástétom 2012.01.23. 12:15:47

@DillingerEscapePlan: Én, veled ellentétben egy művelt, nem neonáci, nem antiszemita, nem fideszes és nem jobbikos, intelligens magyar állampolgár vagyok.

Mérges 1234 2012.01.23. 12:16:11

@bekaphattyuk:

Oké, igazad van.

Mondjuk a Bayer szervezte, akinek mint tudjuk 5 ös számú párttagkönyve van.

de ez is mindegy, nyilván a buszokat sem mi fizettük????

Amit nem értek, mi helye egy Szeretlek Viktor táblának????

Kissé visszatetsző, volt már nálunk személyi kultusz.

DillingerEscapePlan 2012.01.23. 12:16:51

@pástétom: szerintem meg egy szerencsétlen hülye vagy. de ne aggódj, nem fog elmúlni.

Cinkes 2012.01.23. 12:18:21

Olyan sosem lesz egy társadalomban, hogy mindenkinek egyformán lesz képviselve a nézete, az érdekei. Én úgy látom, hogy az elvárás egy aktuális kormányzattól mindig a tökéletesség. Mondjuk számomra az sem világos, hogy a jobb és a baloldali szurkolók között milyen nézetbeli vita áll fenn, nekem úgy tűnik mintha a fradi meg az újpest ultrák vitatkoznának, csak éppen más a téma. Az egyetlen alapvető dolog amiben meg kellene egyezni az a gazdaságpolitika. Ezt mindannyian a bőrünkön érezzük, rövid időn belül lemérhető, hogy valaki jól vagy rosszul csinálja. Ehhez nem kell ideológia, csak mindenki belenéz a pénztárcájába és kiderül, hogy számára jó e az adott kormány vagy sem. Ha valaki jól lakik a komcsizástól, nácizástól, zsidózástól, libsizéstől annak egészségére, rajta nem lehet segíteni. A többiek meg nézzék meg, hogy hogy állunk, aztán gondolkozzon el rajta, hogy neki megfelel e a jelenlegi irány. Kifogásokat keresni, előző kormányzatra, EU-ra, spekulánsokra, kisfaszomra fogni nem ér, az csak ámítás. Legközelebb meg el elehet olvasni az induló pártok választási programját, megnézni a miniszterelnök jelölti vitát és az alapján szavazni vagy nem szavazni. És legfőképp azt észben tartani, hogy a cechet mi álljuk mindannyian, pártpreferenciától függetlenül.

pástétom 2012.01.23. 12:19:34

@J.László: Itt most nem az a lényeg, butus, én kivel értek egyet, hanem kivel nem. A hitvány, ócska és hazug jelszavakkal tüntető fideszagyú zombikkal nem. Érted, te ostoba fideszes-jobbikos szerencsétlen?!

wektor77 2012.01.23. 12:21:30

@pástétom

Szerintem meg egy disabled majom vagy.Ne haragudj de nekem ez a velemenyem.

KVélemény 2012.01.23. 12:22:43

@bekaphattyuk: kb. a kommentek között a 10. helyen lehet számodra a válaszom, amit másoknak írtam.

atomarc 2012.01.23. 12:23:15

@Mária: Lehet, hogy nem 3 mondat de sokat elmond: "A magyarországi zsidók, értelmiségiek és hajléktalanok félnek. Magyarországon diktatúra van." Mindezt úgy, hogy az úriember nem járt még itt. Az EU képviselők úgy kritizálják a sarkalatos törvényeket és az alkotmányt, hogy egy betűt nem olvastak belőle, kizárólag Konrád Györgyön és Heller Ágin keresztül tájékozódnak. Ez méltatlan az EU-hoz és sok embert képes az utcára vinni. A FIDESZ akár köszönőlevelet is küldhet Mossieur Bendictnek.

J.László 2012.01.23. 12:24:23

@pástétom:
Reménytelen eset vagytok. Hálát adok Istennek, hogy segített titeket eltüntetni a közéletből. Ehhez persze ti magatok is hozzájárultatok.

Magyarország népe az utolsó pillanatban hozott bölcs döntést. Ha kaptok még négy évet, végünk van.

Dr.Bio74 2012.01.23. 12:25:11

@Trompf: Ez tiszta, csak nem értem a megfogalmazást.
Láthattuk szombaton, hogy aki tüntetett az egyértelműen a kormány mellett tette azt (nem is vártam mást). De sokan leírták, hogy nem a kormány melletti szimpátia okán vonulnak ki, sőt volt aki kifejezte azok közé tartozik akik szerint rossz irányba mennek a dolgok, de kimentek. Most vagy IQ alapon nem értették meg, hogy ez a rendezvény valójában a fityiszről és vektorról szól, de ez azért nonszensz lenne. Így kénytelen vagyok feltételezni, hogy vagy kellett menniük de legalább magukat megnyugtatták, hogy ők nem azok akik azért vonulnak, vagy azért mondanak ilyeneket, mert valaha fityiszpártiak voltak, és kezdenek a hezitáló tömeghez vonzódni, csak még nem fogták fel, hogy az orbáni politika lényege, vagy velem vagy ellenem. Ők sajnos szerintem hazudnak maguknak, ha még ezt fel sem fogták, akkor is.

NA YA! 2012.01.23. 12:25:52

Ez egy EU ellenes tüntetés volt, ahova (amibe), nem is mellesleg Magyarország bekéredzkedett! Ha a kormányt ma Magyarországon EU ellenes jelszavakkal lehet "támogatni", (a kormány részéről ez ügyben nem volt elhatárolódás!), akkor a "gyarmatosító EU" ellenségkép fenntartása a kormány célja, és érdeke. Ezek szerint ha a kormány úgy véli, hogy az EU-beli létünknek van alternatívája, létjogosultsága (keleti, déli stb. vélt szövetségesek), akkor ki kell lépni az EU-ból! De amit most oviék csinálnak, hogy adj pénzt, egyébként meg a gyarmatosító k. anyátokat, az a valóban mindannyiunkat lejárató mentalitás! Egyszóval ki kell lépni az EU-ból! Lassan már nem találtok több ellenséget ezen a kis bolygón, aki miatt rosszul megy nekünk, köpönyegforgató faszok!

DillingerEscapePlan 2012.01.23. 12:27:04

@J.László: nefélj, ezek nem kapnak már többet semmire felhatalmazást. csak évekig elnyúlik az agóniájuk.

Qju 2012.01.23. 12:28:58

Tömegoszlatás? Lövetés nem volt? Vagy azt a taxis sztrájk like esetre tartalékolják?

Pinka-Panka 2012.01.23. 12:29:56

Olvassatok, ha ráértek:)

A magyar nyelvű fordítás alább:

Mindnyájan magyar hazafiak vagyunk!
A magyarországi helyzet továbbra is lázban tart mindenkit aki számít Párizsban: a nagy
lelkeket, a szellem embereit, a methodista lelkipásztorokat és az emberbarát bankárokat.
Tegnap este a Le Monde megint teljes egészében Orbán úr “antidemokratikus
elhajlásainak” , “gyalázatos” alkotmányának és “szégyenletes” törvényeinek szentelte
vezércikkének elsö részét.
Magától értetödik, hogy szóba került Európa, a római szerzödés szelleme, Monnet,
Schumann és Brüsszel többi nagy élö lelkiismerete. És - most az elsö alkalommal - még
szankciókat is követeltek! Bizony: szankciókat, igaziakat, komolyakat, szigorúakat. El kell
ismerni, hogy egy demokratikus választások után alakult kormány ellen szankciókat
alkalmazni nem is olyan egyszerü dolog. De mit számít az. Végülis, qui bene amat, bene
castigat - aki jól szeret, jól is büntet !
A vezércikk második felét olvasva értjük csak meg igazán, hogy mitöl lett ennyire dühös a
mi mondén krónikásunk: a magyar kormány gazdaságpolitikájától! “Egy furcsa nacionalista
hitvallást követve, úgy tünik, hogy Orbán úr elhatározta, hogy országa egyedül is ki tud
lábalni az öt súlyosan érintö válságból. Visszautasítja, hogy teljesítse azokat a feltételeket,
amelyektöl az EU és az IMF függövé teszi az országnak nyújtandó segélyt.” Á vagy úgy!
nem hajlandó eltürni ezeknek a frankfurti és new yorki uraknak diktátumait? Ugyanazokét
akik éppen most véreztették el Görögországot és most arra készülnek, hogy padlóra
küldjék Olaszországot, Spanyolországot és Portugáliát? Értjük már! Az, hogy Orbán úr
módszerei kicsit önkényesek, hogy kissé túl sokat foglalkozik a lobogó, a közrend és a
vallás kérdéseivel, hogy csak mértékkel kedveli a Köztársaság szót, aminek egyébként
éppen most tette ki a szürét az alkotmányából, mindez csak hagyján! De az, hogy nem
hajlandó hajbókolni Draghi úr és Lagarde asszony elött, nem engedi, hogy ezek az
eurokraták az orránál fogva vezessék, az már bünös vakság jele. Kell-e még más
bizonyíték arra, hogy Orbán úr egy proto-fasiszta? Nem hisz sem a központi bankok
függetlenségében, sem a szabad versenyben, sem Van Rompuy úr intelligenciájában,
sem Juncker úr becsültességében!
Egy olyan országról van szó, amelyik nagy többséggel megválasztja a nemzeti
felemelkedés kormányát, annak reményében, hogy talán kikerülhet abból a válságból,
amibe Európa süllyesztette, amelyik ugyancsak nagy töbséggel támogat egy új
alkotmányt, ahol a haza, becsület és történelem szavak visszanyerik jelentésüket, amelyik
csak úgy mellékesen, egy nagyszerü ötlettöl vezérelve, megszabadul a Köztársaság
szótól és a “demokráciának” a sztálini korszakból örökölt színes üveggolyóitól, amely
megvédi a nemzetközi pénzintézetekkel és Bruxelles gnómjaval szemben a jogait,
állampolgárainak munkahelyeit, és gazdaságát. Mi is ez az ország a Le Monde, a
Libération és a mi kivaló polgári sajtónk véleménye szerint? Egy kvázi-diktatúra!
S eközben Olaszországra és Görögországra mindenfajta választások nélkül, egyszerü
kinevezéssel, kényszerítenek rá új vezetöket, Goldman-Sachs alkalmazottait, közismert
gazembereket, férgeslelkü bankárokat, akik közül egyesek saját országuk tönkretételében
müködtek közre, és akiket most a piacok és ragadozóik helyeztek oda smasszernek. Ezt
minek tartja a Le Monde, a Libération és a velük hasonszörü sajtó? Szabad és
demokratikus országoknak! Olyannyira, hogy azt szeretnék, legyen ugyanígy
Franciaországban is. Lionel Stoleru úr vajon nem jelentette-e ki jámborul a mút héten a Le
Monde hasábjain, hogy a “demokrácia képtelen olyan politikai vezetöket kitermelni és
támogatni, akiknek elég bátorságuk lenne a népszerütlen, de feltétlenül szükséges
intézkedéseket meghozni.” És hogy a hatalmat olyan “bátor emberek” kezébe kellene
adni, mint Camdessus, Trichet, Pascal Lamy vagy Claude Bébéar urak. Miért ne adnánk
közvetlenül Parisot asszony kezébe a hatalmat? (A francia Vállakozók Szövetségének
elnöke)
Magyarország ma az ellenálló Európa a szimbóluma. A népek önrendelkezési jogának
nevében teszi ezt, akárcsak alig több mint fél évszázada a szabad és büszke élethez való
jog nevében. A magyar ellenzék tüntetései, melyeket médiáink oly bökezüen közvetítenek
újra és újra, valójában csak keveseket mozgósítanak. A budapesti utca emberének
véleménye szerint föleg idöseket, funkcionáriusokat és mindenekelött a régi kommunista
rezsim híveit. Annak a a rezsimnek híveit, amely csalással, hazugsággal, büntettekkel
ragadta magához a hatalmat, amely betiltotta az alkotmányt és mindenfajta demokratikus
megnyilvánulást, korlátozta a szakszervezetek müködését; rendörök, hóhérok és gyilkosok
rezsimje, amely majdnem egy fél évszázadon keresztül egy véreskezü Köztársaságot
kényszerített rá Magyarországra. E gyalázatos múlt emlékének ördögét akarják kiüzni
magyar barátaink azáltal, hogy jóváhagynak egy alkotmányt ami újra elötérbe helyezi
identitásuk, nyelvük, területük, szabadságuk szimbólumait. Talán egy még távolabbi, de
nemkevésbé kegyetlen múlt emlékét is le szeretnék rázni: az 1920-as trianoni
szerzödését, amelyben a szövetséges hatalmak, és mindenekelött a laicista és
republikánus Franciaország igyekezett megbüntetni és megalázni a katolikus és
habsburgista Magyarországot megfosztván azt területének és népességének
kétharmadától.
Az európai unió, tudatlan politikusainak és a telhetetlen bankárokat kiszolgáló
funkcionáriusainak csapatával úgy gondolja, hogy útját állhatja a nemzeti emlékezés és
újjászületés eme folyamatának. Diktátumokról, büntetésekröl és szankciókról álmodoznak.
Jobb lenne, ha vigyáznának! Magyarország nem azért lett független a Szovjetúniótól, hogy
egy másfajta, jobban álcázott de nemkevésbé zsarnoki birodalom része legyen. Ellen fog
állani, és ellenállása másokat is követésre sarkall majd. 1956-ban a francia nép, az akkori
vezetöivel dacolva, spontánul támogatta a budapesti felkelöket. 1956 novemberének
estéin a Párizsban összegyültek emlékeztették a dunai mészárosok francia büntársait,
hogy jó lesz vigyázniuk. Mert Párizsban nem nagyon szeretik azokat, akik a szabad
népeket bántalmazzák. Ma este mindnyájan magyar hazafiak vagyunk!
Hubert de Marans

J.László 2012.01.23. 12:30:08

@DillingerEscapePlan:
Kicsit feljebb azt írja, hogy ő művelt.
Képzelem, mi jönne ki a száján, ha nem lenne az.

J.László 2012.01.23. 12:31:50

@Pinka-Panka:
Szia kedves Pinka-Panka!
Továbbküldtem az ismerőseimnek. Köszönöm, hogy elküldted!

Pinka-Panka 2012.01.23. 12:34:32

@J.László:

Kedves Laci, örömmel. Ide is kibiggyesztettem, nem árt ha tudnak mást is mint a Népszabi/szava súg:)

Mészáros Laci 2012.01.23. 12:36:45

szerintem Orbán minden hibája ellenére tehetségesebb annál, semhogy nullára erodálja a támogatottságát. magas az ingerküszöbe, nagy pofon kell hozzá, hogy felemelje a fejét és megnézze, merre érdemes kanyarodni. aztán arra megy (a következő pofonig).

Dr.Bio74 2012.01.23. 12:39:30

@Pinka-Panka:
Ezen de jót röhögtem, bocs.
Egyrészt nagyon emelkedett hangvitelű a zöngemény, egyértelmű érzelmi húrokat penget.
másrészről a vége tönkrevágja az egészet:
"Mert Párizsban nem nagyon szeretik azokat, akik a szabad
népeket bántalmazzák.", he-he, ez szép, gondolom érted, nem?, hát sebaj.

pástétom 2012.01.23. 12:39:48

@J.László: Ezzel csak saját hülye mivoltodat bizonygatod. Kár érte. Az ország szép lassan rohad. Ami van: totális kilátástalanság, jövőjüket vesztett generációk. De miért kéne fáradoznom egy fideszes agymosott amúgy is hiábavaló meggyőzésre? 2012 van, ha még neked ez így jó, amit a Fidesz művel, lelked rajta: te már menthetetlen vagy.

J.László 2012.01.23. 12:39:51

@Pinka-Panka:
A Volksfreiheit és a Volksstimme puszta léte a közvetett és közvetlen bizonyíték ugyebár a lábbal tiport sajtószabadságra.

Erről ez a kedvenc fotóm:
www.spiegel.de/fotostrecke/fotostrecke-70384-2.html

Nem esik le nekik, hogy ez önellentmondás.

pástétom 2012.01.23. 12:43:20

@J.László: Jut eszembe: miért írsz nekem T/3 személyben?

"Hálát adok Istennek, hogy segített titeket eltüntetni a közéletből. Ehhez persze ti magatok is hozzájárultatok.

Magyarország népe az utolsó pillanatban hozott bölcs döntést. Ha kaptok még négy évet, végünk van."

Kis butus, én nem vagyok mszp párttag, se volt kormánytag. Mégis honnan a fenéből veszed ezt? Mert olyan kényelmes és olyan jó? Látod, milyen hülye vagy? :D

Pinka-Panka 2012.01.23. 12:44:15

@J.László:

Na, ezen jót mosolyogtam:) Istenem, ennyi rettegőt, Jajj mi lesz most? Feléledt a nácizmus, diktatúra lesz/van:)

Pinka-Panka 2012.01.23. 12:45:09

@negondolkozz!majdénmegmondom!:
@Pinka-Panka: Szép írás, köszönjük!

Nagyon szívesen és örülök, hogy tetszett:)

Mária 2012.01.23. 12:48:53

@atomarc:

"A magyarországi zsidók, értelmiségiek és hajléktalanok félnek. Magyarországon diktatúra van."

Nem ezt mondta.

Ezt mondta:

"...Si vous n'êtes pas d'accord, je vous dis une chose très simple: "suivons la proposition de Guy Verhofstadt. Envoyons via la commission des libertés publiques une délégation pour vérifier, au titre de l'article 7, pourquoi les sans-abris en Hongrie ont peur, pourquoi des intellectuels ont peur, pourquoi des gens de ma famille et des gens que je connais, qui sont juifs en Hongrie, ont peur aujourd'hui, pourquoi l'esprit de votre nouvelle Constitution est celui d'une Hongrie passée qui fait peur à nombre de citoyens hongrois. Même si vous avez la majorité, les minorités ont le droit de ne pas avoir peur dans votre pays, Monsieur Orbán..."

Nem mindegy.

Hogyan vitatkozol valamiről, és állsz ki valami ELLEN, amit nem is olvastál?

J.László 2012.01.23. 12:50:18

@Pinka-Panka:
A másik kedvenc fotóm:
www.spiegel.de/fotostrecke/fotostrecke-70384-3.html

A Magyar Nemzet kormánylap, vagy legalábbis kormány közeli. Azt is cenzúrázzák?

Az a baj sajnos, hogy az európai sajtó egy része átveszi a libák marhaságait, anélkül, hogy leellenőriznék az információt.

jabbok 2012.01.23. 12:51:30

@bierkamp: nevetséges dolog TÉNYEK nélküli hangulat-érveket szajkózni. A 310 Ft-os euró oka az adósság és a hiszti...

Legyünk tényszerűek:

A KSH JELENTI 2002/3

(millió euró)
Megnevezés 2002. jan-márc.

Külföldi adósságállomány a
az időszak végén
bruttó 37 263
nettó 12 100

Közzététel: 2010. április 27. Sorszám: 65.
külföldi adósságállomány 2009 végén 103,4 milliárd euró volt, a nettó adósságállomány pedig 51,9 milliárd euró

Vagyis a KSH adatok szerint a nettó adósságunk a 8 év baloldali kormányzás alatt 12,1 milliárdról 51,9 milliárd euróra (4,28-szorosára!!!) nőtt, a bruttó adósságunk pedig 37,2-ről 103,4 milliárd Euróra (majdnem 3-szorosára).

Link: portal.ksh.hu/portal/page?_pageid=37,109886&_dad=portal&_schema=PORTAL&szo=ad%F3ss%E1g
_______________
Szóval mitől is száll el most az euró? Ki adósította el az országot?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.23. 12:52:14

@Pinka-Panka: mar meginit mellekalibraltatok

orban es a kormanya nem a nep.
marpedig nem a magyar nep, hanem orbanek amokfutasa miatt megy a haccacare. ertem en, hogy gerinctelen szarhazi csuszomaszok es a nep hata moge bujnak, mert annyi arcuk nincs ezeknek a csotanyoknak, hogy vallaljak a felelosseget a tetteikert, de akkor sem a nepet, hanem orbant es a hagymazas oruleteit szankcionaljak.

es naguyon hleyesen

en nem akarok orbanisztanban elni es ezert barmire hajlando vagyok, barkivel szovetkezek orban es bunelkovetoi ellen.

Dr.Bio74 2012.01.23. 12:53:42

@jabbok:
Nem mondod, hogy ilyen egyértelmű az összefüggés, azta.....

J.László 2012.01.23. 12:54:43

@Pinka-Panka:
Felbukkant Sipi.
Ez a hölgy provokátor. Nem akarom azt mondani, hogy a kommunista pártközpont fizeti, de valami ilyesmit gyanítok.

Pinka-Panka 2012.01.23. 12:55:24

@J.László:

Laci ez nagyszerű:) Az jutott az eszembe, hogy annyira nem tudják, hogy miről van szó, hogy erre mondta a Tóth Gy. L. - az egyik leszbikus újságírónő is a sivalkodása között, azt se tudja, merre van Magyarország. Nem még itt mi folyik az országban:)

Istenem, csak a lejáratás...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.23. 12:55:52

@jabbok: az is benne van ebben az allamadossagban, amit orbanek altal inditott, "allamilag tamogatott befektetesi celu lakashitelezes a haveroknak" tett hozza..?

szoval ne legyunk szemermesek, szamoljuk csak ki, hogy mennyit rontott a koltsegvetesen 20-25 evre elore a megyoek altal felszamolt lakasprogram?

ki akadalyozta meg nepszavazassal es balhekkal azokat a reformokat, amiket most kitapos az imf belolunk 6 evvel kesobb, sokkal fajdalmasabban?

elmentel nemzetiszocialis nepszavazni?

mert akkor vastagon benne vagy az eladositasban te is:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.23. 12:57:23

@J.László: ez a holgy szalai annamaria, a pornohercegnobol avanzsalt erkolcscsosztok.

en magam ferfi vagyok, ez az ocsmany fej mindossze tiltakozas a sajtoszabadsagot korlatozo mediatorveny es az orbani cenzura ellen:-)

Pinka-Panka 2012.01.23. 12:58:26

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: en nem akarok orbanisztanban elni es ezert barmire hajlando vagyok, barkivel szovetkezek orban es bunelkovetoi ellen.

Ez jó:) Én emlékszem arra, amikor a Gyurcsány elvtárs azt mondta: "ha valakinek nem tetszik itt valami, EL LEHET INNEN MENNI.."
Ilyet nem mond az Orbán, de ha valami nem jó, akkor megfontolandó, hogy maradjon- e az ember.
Én a helyedben nem gondolkoznék, mert tényleg elképesztő az élet itt:)

J.László 2012.01.23. 13:01:34

@Pinka-Panka:
Ki lettem javítva, tehát helyesbítek:

Felbukkant Sipi.
Ez a fazon provokátor. Nem akarom azt mondani, hogy a kommunista pártközpont fizeti, de valami ilyesmit gyanítok.

Pinka-Panka 2012.01.23. 13:03:46

@J.László:

Laci, képzeld én is az írásából nőnek hittem. Nekem a Vásárhelyi M jutott eszembe, hasonló volt a stílus:)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.23. 13:04:38

@Pinka-Panka: na latod, en megggondoltam, nem megyek el. harcolok ellenetek es az ostobasagtok ellen, szepen nemzetkozi nyomassal ki lesztek utve a nyeregbol:-)

tudod, en vagyok a liberalis, kozmopolita, akinek a vilagon mindenhol vannak baratai es tamogatoi:-)

ti meg magatokban, belterjesen gyengek vagytok, vedtelenek, versenykeptelenk. igazabol bar most nehez lesz, nem is baj, hogy orban ketharmadot kapott, nekem meger par evet, hogy eltunjon orokre..:-)

no pain, no gain, ugye:-)

mar nem tudtok bekorlatozni minket. kevesen vagytok es kevesek vagytok. europa mogottunk all ellenetek. jol mondta szajer, egesz europa az ellenzeketekke valt.

Mária 2012.01.23. 13:04:47

@Pinka-Panka:

Ne kezdd rá a hülyeségedet, mert még véletlenül idelinkelem, hogy kinek, hol és milyen összefüggésben mondta Gyurcsány az el lehet menni mondatot.

És akkor még a végén kiderül, hogy te sem vagy más, mint egy két lábon járó manipulatíív fideszes urbanlegend gyűjtemény :)

J.László 2012.01.23. 13:05:12

@Pinka-Panka:
Én is hölgynek hittem. Amiket ír, ahogy fogalmaz, ilyesmi.

A dezinformáció a kommunisták mestersége, ebben kétségtelenül verhetetlenek.

J.László 2012.01.23. 13:06:39

@Pinka-Panka:
Ez a Mária se piskóta.
Ez is hapsi szerinted?

bekaphattyuk · http://bekaphattyuk.blog.hu 2012.01.23. 13:06:59

@jabbok: Az államadósság sokrétű téma, mert nem csak a konkrét adósság számít. Pl mekkora volt a privatizáció mértéke, mert ez csökkentheti a számokat. Volt-e hosszú távon hasznos beruházás (gyár, mezőgazdasági fejlesztés, stb), ami kölcsönből lett fedezve, de megtérül.
A fentiek ellenére azért olyan drasztikus az ugrás bizonyos időszakban, hogy nehéz mást gondolni mint az, hogy azt előző két kormányzati ciklus alatt, úgy elszálltunk mint a győzelmi zászló. Én már abban sem vagyok biztos, hogy innen vissza lehet jönni.

Pinka-Panka 2012.01.23. 13:07:50

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Ki kell ábránditsalak, de sajnos nincs igazad. Persze harcoljál, azt szabad.:)

benoke77 2012.01.23. 13:08:05

@Mária: Félnek a zsidók Magyarországon, alkotmánybírókat nyugdíjaznak, nincs demokrácia stb...
Én végignéztem a közvetítést méghozzá az ATV-n (jelzem az Orbán mellett felszólalók beszédéből néha egész mondatokat elfelejtettek lefordítani, szerencse, hogy hallatszott az eredeti is), és félreértés ne essék nem komálom az Orbánt, de a pofám leszakadt a ballibek érvelésétől. A liberális megmondó, nem emlékszem a nevére, felsorolt egy csomó meghatározó szervezetet, akik pesszimista jelentéseket tettek közzé. usa külügyminisztériuma, néhány baloldali újságíró neve stb. A legszebb az volt amikor ezt a csókát valki emlékeztette, hogy ő meg betiltatott egy flamand pártot:-)
A lényeg, hogy érvek nem hangoztak el, csak a szokásos demokrácia-féltő ajvékolás.

UI: Ha nem tetszik, hogy a Nemzeti Bank vezetőjének esküt kell tennie a hazára, nincs gond. Kérjük a devizatartalékot (ami adóforintokból van), és az épületet. Az Eu bank meg béreljen egy irodát valahol és felőlem arra esküszik amire akar a Simor.

Pinka-Panka 2012.01.23. 13:09:21

@J.László:

Lacikám, nem tudni már ki kivel van:) - de komolyra fordítva, hölgyekről van szó:)
Neked van igazad.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.23. 13:13:09

@Pinka-Panka: mint tudjuk, a hit nem mas, mint tudas nelkul atelt bizonyossag.

en tudom, hogy ez az avittas, peneszedo, XIX. szazadi, tekintelyuralmi kasztrendszer nem mukodhet europaban.

te hiszed, hogy igen:-)

nem veletlenul hajtottak a papok a nepet a "bekementre"..
a ti rendszeretekhez hit kell.

az enyemhez tudas es munka. a hit elfogy, a tudasnak es munkanak orok az erteke.

Vandál Vendel 2012.01.23. 13:14:29

@Mária: Megpróbáltam nem elfogadni és szavaztam. A fideszre. Aztán revideálnom kellett magam. Most már úgy érzem az én életemben nem fog változni itt semmi.
Ha nincs egy példamutató ilyen támogatottsággal rendelkező erő akkor baszhatjuk. Ráadásul már a fejlett világ körülöttünk túl van az erőszakos megtérítésen, szóval esélyünk sincs hogy változzunk mentálisan.
Orbán sokkal jobban elbaszta mint gurcsibohóc, mert orbán viktor a reményt vette el. Példát kellett volna mutassanak az embereknek és ezek után szinte rögtön példát is statuálhattak volna az előző elkúrókkal szemben. De így ... ez így rohadtul gyenge mutatvány volt -most csak emberi "minőségükre" gondolok- és már semmi erkölcsi alapjuk nincs a felelősségre vonáshoz. A hatalmuk az persze meg van hozzá.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.23. 13:14:55

@Mária: "És akkor még a végén kiderül, hogy te sem vagy más, mint egy két lábon járó manipulatíív fideszes urbanlegend gyűjtemény :) "

van meg mas fideszes..?:-)

szerintem az ertelmesebbek mar ellenzekben vannak azota:-)

csak az urbanlegend-gyujtemenyek maradtak, a birkak, aki vagynak a kolompra es a pulira:-)

pástétom 2012.01.23. 13:15:18

@Pinka-Panka: "Én emlékszem arra, amikor a Gyurcsány elvtárs azt mondta: "ha valakinek nem tetszik itt valami, EL LEHET INNEN MENNI..""

Ezt egy érdekegyeztető fórumon mondotta, és némely saját privilégiumáért harcosan kiálló munkáltatónak, cégvezérnek, de nem a magyarok millióinak - bár a fideszes mantra miatt ez az értelmezés égette be magát a köztudatba.

A mostani kormányfő ugyan nem mond hasonlót, "pusztán" a tettek mezején ordítja, el lehet, sőt: EL KELL menni!

Mária 2012.01.23. 13:16:12

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"ez a holgy szalai annamaria, a pornohercegnobol avanzsalt erkolcscsosztok."

Ha az angol királynő lenne a profilképed, nyilván azt hinnék, hogy maga az angol királynő ereszkedett le hozzájuk, és vitatkozik velük ékes magyar nyelven :)))

Tuborgbeer 2012.01.23. 13:20:06

Éljen a 440 Ft-os üzemanyag! Éljen a 310 Ft-os euro! Éljen a 260 Ft-os svájci frank! Éljen a nyomor és a 14%-os munkanélküliség!

ÉLJEN A DICSŐ VEZÉRÜNK! ÉLJEN A PÁRT!

J.László 2012.01.23. 13:20:34

@Mária:
Hát, az ékes magyar nyelvet bátorkodom cáfolni. Nem ismeri az ékezeteket sem. Szegény pasi.

J.László 2012.01.23. 13:21:50

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Kedves Sipi.
Aki veri a mellét, hogy ilyen okos, olyan okos, az rendszerint annak az ellenkezője szokott lenni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.23. 13:21:50

@negondolkozz!majdénmegmondom!: ez az, aki vigyaz az erkolcseidre es megmondja, mit nezhetsz a tvben, olvashatsz az ujsagban es mit nem:-)

Dr.Bio74 2012.01.23. 13:24:29

Most jöhet, hogy kinek a bátyja erősebb és hogyan verné meg a másik bátyját.

I_Isti 2012.01.23. 13:26:03

@Dr. Tuborgbeer: És éljen május elseje, és éljen a Párt és a nép megbonthatatlan egysége!

J.László 2012.01.23. 13:26:07

@pástétom:
"A mostani kormányfő ugyan nem mond hasonlót, "pusztán" a tettek mezején ordítja, el lehet, sőt: EL KELL menni!"

Hogy 20 év alatt le kell dogozni Magyarországon a tanulmányi idő kétszeresét, ellentmond ennek. Persze nyilván ezt is kikéritek magatoknak.

Gyurcsány kétségtelenül megmondta, hogy el ehet innen menni. Emlékeim szerint nem abban az összefüggésben, amit írsz.

Pinka-Panka 2012.01.23. 13:26:43

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

nem veletlenul hajtottak a papok a nepet a "bekementre"..
a ti rendszeretekhez hit kell.

Sipi úr:) Ha ezt te ennyire jól tudod, megmondanád, hogy melyik pap küldte oda a békés embereket?:)
Komolyan érdekelne..

high up! 2012.01.23. 13:28:52

Na mi van maszopos-Deka agyúak-lomposok, kezd leesni a tantusz, hogy ti a kutya faszának se kelletek?
Az Orbán-kormány szar (de nem annyira mint az elmúlt Nyócév), én magam is leváltanám, de csak a hülye akarja, hogy még egyszer a ti eszetek meg erkölcsötök kerüljön trónra Magyaro-on. Akkor inkább Viktor-Gábor

high up! 2012.01.23. 13:30:23

Na mi van maszopos-Deka agyúak-lomposok, kezd leesni a tantusz, hogy ti a kutya faszának se kelletek?
Az Orbán-kormány szar (de nem annyira mint az elmúlt Nyócév), én magam is leváltanám, de csak a hülye akarja, hogy még egyszer a ti eszetek meg erkölcsötök kerüljön trónra Magyaro-on. Akkor inkább Viktor-Gábor

dolgozni kék 2012.01.23. 13:34:02

@Pinka-Panka: Anyukám volt múlt héten misén, és ott konkrétan politizált a pap, nem kell mondanom Orbán mellett tört lándzsát.

alib 2012.01.23. 13:35:10

@atti.atti: Orbán Viktort szokták zseniálisnak titulálni populista sikerei miatt. Én mindig elgondolkodom azon, hogy ez most vajon siker, vagy csak az emberi butaság határtalan. Úgy értem, az én szemszögemből a tömegek manipulálása, és az emberek átverése inkább negatív érdem, mint pozitív, az én értékrendem különbséget tesz aközött, hogy valaki valós érdemei alapján szerez tömegbázist, vagy csak egy hamis kép kialakításával. Úgy érzem, a fidesz kicsit olyan a népnek, mint a jóképű mozisztár vagy popsztár a tiniknek: egy idealizált lény, akiről személyes kontaktus híján mindenki azt képzel, amit csak akar, és ebben az esetben a számára legszimpatikusabb vonásokat látja, még akkor is, ha annak köze sincs a valósághoz. Ilyenkor azt gondolom, mindannyian jobban jártunk volna, ha orbán viktor popsztárnak megy, azzal sokat nem lehet ártani.
Szóval lehet, hogy a tömegek szeretik vikit, de ez inkább marketing érdem, semmint politikai. Másrészt azt sem tartom etikusnak, ahogyan a fidesz ellenzékből gyakorlatilag a teljes kormányzást bojkottálta, mint ahogy az történik most Esztergomban is. Ezzel együtt OV leváltása önmagában sajnos valószínűleg tényleg elégtelen lenne, mert ebben az esetben Mo egy nagy Esztergommá válna, és mivel nem fidesz lenne a fej, továbbra is a szoclib lenne a hibás.
OV-t zseniálisnak titulálni olyan, mintha Hitler-re használnánk pozitív jelzőket, amiért olyan faszán kiépítette a hatalmát, meg a koncentrációs táborokat, vagy Sztálint dicsőíteni, amiért emberek milliót ölte meg, azzal a felkiáltással, hogy ő a Guinness csúcstartó mondjuk. És mind a két embernek szilárd tömegbázisa volt. Ezért hangzik nekem furcsán ártalmas magatartásformákat pozitív kicsengésűvé tenni azzal, hogy egy darabját kivesszük a teljes képből.

pástétom 2012.01.23. 13:35:32

@J.László: Dehogynem, nézz utána. Csak rád is hatott a jobbos mantra.

Pinka-Panka 2012.01.23. 13:36:51

@dolgozni kék:
@Pinka-Panka: Anyukám volt múlt héten misén, és ott konkrétan politizált a pap, nem kell mondanom Orbán mellett tört lándzsát.

Képzeld, az ismerősöm volt Istentiszteleten és Donáth László lelkész azMszp - Szdsz mellett törte a lándszát. S még ott ül a soraikban, így igazat is mondott:)

Kalmár 2012.01.23. 13:37:44

@Pinka-Panka: Nagyon tetszik! Jó, hogy feltetted. Azon gondolodom csak, hogy azoknak mit jelentenek ezek a sorok, akik a szombati méltóságos, békés menetet, pénzért, levesért, kényszerből teljesítő zombiknak látták. Hogyan különbözhetünk ennyire?

bebe tv 2012.01.23. 13:37:50

@Rwindx: Hmm, pedig szerintem a magamfajta "narancsdroidok" ki sem mentek, annak ellenére hogy az utóbbi időkben zajló műsortól, égbekiáltó pofátlan hazugságoktól már a talpam is ökölbeszorult.

Először: Úgy illene írnod, hogy ökölbe szorult.
Másodszor: Te magad ismered be, hogy majom vagy mert a lábával csak egy majom tud kapaszkodni.
Harmadszor: szarok rá, hogy mennyi megvezetett fazon ment el az Orbánt és a drága magyar hazát megvédeni. Ezek 90%-a olyan volt, aki az életét csak úgy tudja elképzelni, hogy mindig mások terelgetik.

pástétom 2012.01.23. 13:38:55

@high up!: Azt eddig is tudtuk, hogy egy olyan neonáci szarházi, mint jómagad, igazából egy Vona-kormányban érdekelt. Szóval nem mondtál újat.

Pinka-Panka 2012.01.23. 13:43:09

De, most komolyra fordítva, mert tényleg jól szórakozom.
A papok még jó, hogy poitizálnak, mert nekik kötelességük felszólalni, ha úgy érzik, hogy az meberi élet védelme sérül. Magyarul, nem mondhatja azt, hogy persze vetessétek el a magzatokat, meg nyugodtan szívjátok a kábitószert, (könnyű drog legalizálása), sőt azt sem mondhatja uraim mostantól ti csak egymás szeressétek testileg, vagy nőknek szintén. (kicsit lesarkítva)
Erre esküdött fel, hogy az élet mellett dönt, nem ítélhet, de felhívni a figyelmet kötelessége.
Ezt kellene érteni én rendszeresen járok templomba, igazán sok prédikációt és misét hallgattam végig, több paptól, de érdekes és nem hallottam, hogy mondta volna valaki is, hogy a FIDESZ.re szavazzatok.

vezér01 2012.01.23. 13:43:33

Sok politológusunk van,de még egyik se elemezte,ki vagy mi vette rá Orbánt arra,hogy
megvalósítsa a Szadesz kampányszlogenjét: "SZJA
16% - ilyen egyszerű !" Nem az "emberek" zsebé-
ben maradt a pénz,ahogy magyarázták,hogy aztán ez felpörgeti a fogyasztást és a gazdaságot,ha-
nem a havi milliókat kereső "elitet"hozták még jobb helyzetbe vele.Ők pedig,ha vesznek is még egy helikoptert,nem itthon veszik!Az "emberek"
jövedelme jó esetben is csak szinten maradt,feltéve,hogy munkáltatójuk kompenzálta az adóváltozásból eredő 4-5 ezer Ft.kiesést.
Mindez nem jelenti azt,hogy visszavárnám a le-
vitézlett MSZP-SZDSZ koalíciót,a nevük lehet új,ők a régiek. "Szakértő" Bokros,Bajnai,Oszkó
?! Na ne röhögtessetek !

dolgozni kék 2012.01.23. 13:44:01

@J.László:@Pinka-Panka:

szerintem meg semmilyen Istentiszteleten nincs helye a politikának. bár meg vagyok keresztelve, de ha ott politizálnak, akkor én nem megyek. nem erről kellene szólnia.

Álszent egyházak vannak, nem adnék nekik egy fillér támogatást sem.

vezér01 2012.01.23. 13:44:47

@dolgozni kék: Egyszer nézz végig egy Vidám Vasárnapot !

gerdo 2012.01.23. 13:45:31

"Sajnos meg kell várnunk, hogy ő maga erodálja nulla közelébe a támogatottságát, amivel egyébként egész jól halad. Addig pedig imádkozzunk, hogy ez előbb következzen be, mint az államcsőd."
Idaig a viktor gyakorlatilag a sajat erejebol kuzdotte le magat, de hogy tovabb haladhasson a megkezdett uton, a jelenlegi es jovobeli ellenzeki partok aktiv reszvetele szukseges.

Pinka-Panka 2012.01.23. 13:46:02

@Kalmár: Különbözünk az biztos, de az is, hogy ez nekünk jó:) (magukból indulnak ki)
És, még valami, hogy addig míg nekünk minden előtt Isten, haza és a család van, addig másnak inkább a manna és azért minden.

bekaphattyuk · http://bekaphattyuk.blog.hu 2012.01.23. 13:54:59

@vezér01: Én az egységes 16%ot inkább azért tudom értékelni, mert tényleg az az üzenet mögötte: mindenkinek érdemei szerint egyenlően.
Az nem kérdés, hogy a mindenkori politikai elitben vannak gátlástalan tolvajok. Az hogy nekik jó az nem attól van, hogy 16% lett, hanem attól, hogy nincsenek megbüntetve. A két dolog egymástól teljesen független. Ha valaki önerőből, tisztességesen elér egy magas bevételt, én nem akarom, hogy többet fizessen mint én. Magamra nézve érezném megalázónak.
Erre szokták azt mondani, hogy akinek jobban megy az adjon is többet. Baromság. Attól megy neki jobban, hogy többet vállal, és ezáltal már többet is tesz az országért. Munkahelyet teremt, viseli a stresszt felelős pozícióban, és feltehetően többet költ, stb.

Tehát még egyszer: egységes teher jó, tolvajok rosszak. :)

vezér01 2012.01.23. 14:07:49

@bekaphattyuk: Igazad lenne /ha igazad lenne/,de
sajnos ez nem így működik.Amíg egy orvos /nem
Havas Szófia doktornőre gondolok/meggebedhet az
ügyeletekben,akkor se kap normális bért,addig egy bankár,vagy egy BKV személyzetis asszony milliókat kap - törvényesen ! A lopás csak erre jön. Előbb a pénzügyeinket kellett volna rendezni,és mondjuk a ciklus végén előállni ezzel az egyenlősdivel. Kifosztott,üres kasszát vettek át,a hiányt csak tovább növelték a gazdagok adójának felezésével.

bekaphattyuk · http://bekaphattyuk.blog.hu 2012.01.23. 14:33:12

@vezér01: Értem mire gondolsz, és igazad van részben. Ami felett elsiklasz, hogy nem lehet összevetni az állami alkalmazottak, és a független piaci szereplőknek dolgozók bérét. (A főváros, illetve a bkv is szeparált az államtól, de azért külön állatfaj.)
Mert ugye az egyik profitorientált(bak, it cég, cargo), tehát nagy profitból nagy béreket tud adni, a másik szociális alapon működik(egészségügy, oktatás, rendvédelem), és szar béreket tud biztosítani.
Ez utóbbi azonban csak az államadósság miatt van így semmi más miatt. Egyszerűen 80% mellett nem lehet megfinanszírozni ezeket a területeket, csak újabb kölcsönökből.
vektorka ezt az egyet jól látja, minden baj forrása ez, ha 4x ennyit költhetnénk (0%os adósságnál), hidd el, hogy az orvosok, tanárok, rendőrök, tűzoltók, katonák, és minden más közalkalmazott bére is sokkal normálisabb lenne.
Tehát ezt ki kell köhögni, ha még kilehet, privatizáció nélkül, akkor is ha belenyomorodunk, mert ha nem tesszük, akkor innen már nem lesz visszaút, és visznek mindent, mint a görögöknél, azt a keveset is ami még a kezünkben van.

konrada 2012.01.23. 15:00:31

@alib:
Ez a te véleményed.
...mert egyébként a társadalom és erkölcsi rend alapja a föld legdominánsabb fajának a manipulálása, azért, hogy egyéni érdekeit a csoport érdekének vesse alá.

...mert például: ha nem volnánk manipulálva, akkor kb annyi esélye volna peterés idején egy magányos nőnek hazajutni érintetlen az utcán, mint egy tüzelő kóbor szukának.;))
(Persze a manipuláció mikéntje az nem mindegy, de ne essünk abba a hibába, hogy a manipulációt általánosságban, mint ördögtől valót kezeljük.)

monddazigazatmar 2012.01.23. 16:06:30

@Mária: :D Mondom, hogy egy államcsőd szakértő vagy. Tudod milyen amikor nincs mit enni mi?
Szoval, miért is szunik meg minden munkahely? A tyuk nem tojik, a tehén meg nem ad tejet?
Az én cégem miért is hagyná abba a tevékenységet?
Ebben az országban szerinted mindenki az állami kifizetésektol fugg?
Mondom, attol, mert az orvos nem kapja meg elsején a fizetését, akkor kedden már nem dolgozik, és minden beteg meghal?
Ha pszichologiát tanultál, akkor minek riogatsz gazdasági dolgokkal, amihez nem értesz?

Shinigami Daiko 2012.01.23. 18:02:47

@atomarc: jó Neked, hogy ilyen gondjaid vannak (Cohn-Bendit). Ne járj kocsmába, mert még olyanabbakat is hallhatsz

SnakeHB 2012.01.24. 08:33:36

@Behajtó70:

Ööö, hol is van az a Napkelte most, tenagyonte?

Ha valaki 2 éve csak m1-2, Duna, mr1-3 ból él (a két kereskedelmi bulvárhiradót is bevehetjük a körbe), akkor ott aztán nem kap független és/vagy több nézőpontot bemutató információt.

Radovics Lajos Péter 2012.01.24. 11:14:50

Amit én komikusnak tartok ebben a békementeben, vagy kormánypárti tüntetésben, vagy euellenes izében, hogy úgy néz ki, a Fidesz nem tud elszakadni az ellenzéki stílustól. Úgy tűnik, hogy máshogy nem megy nekik, csak ha buszokkal embereket hozatnak és transzparensekkel kimennek az utcára, kijelölnek egy éppen aktuális főgonoszt, aki romba akarja dönteni, nem csak az országot, de az egész világot.. (gondolok itt Orbán Viktor beszédére az új háborúról, amit pl leminősítésekkel vívnak, ugye..) És csak ők azok akik kiállnak a sorstalanok mellett, az igazságtalanság ellen.
A probléma az, hogy most nem ebben a szerepben kéne tetszelegniük, hiszen Magyarországot senki se akarja gyarmatosítani.. Az az erő, az EU, ugye, akit ezzel vádolnak Magyarországot tagállamának tudja.. Ez kicsit erős és kicsit suta példával olyan mintha Michigan azt mondaná, hogy az USA gyarmatosítja és elnyomja.. A szuverenitást természetesen szem előtt kell tartani, de azt vegyük észre, hogy az EU (ha nem is egy föderális), de _unió_ és ehhez hozzátartozik az is, hogy a tagállamok ha úgy tetszik feladják szuverenitásuk egy részét..
A Fidesz mai politikájában az a vicces, hogy mintha árnyékboxolna.. vagy még jobb, maga ellen harcolna.. Majd' lefordultam a székről, mikor anno az Unió soros elnöke Brüsszelt Moszkvához hasonlította.. Kicsit bizarr, hogy amíg benn ülünk az EU parlamentben és minden szinten van beleszólásunk az Unió döntéseibe, addig tüntetéseket szervezünk ellene..
Egyetlen magyarázatnak ezt a furcsa politikát látom, ahol muszáj egy közellenség, akivel szembe lehet helyezkedni.. A _PARLAMENTI_ kétharmaddal, azonban nem maradt ellenfél.. Hülye helyzet..
A vitákhoz, pedig csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ezek a dolgok nem érték-alapon kéne, hogy eldőljenek.. Teljes támogatottsággal senki soha nem bírt. A liberalizmus a közhiedelemmel ellentétben közel sem bukott, se meg, se el. Attól, hogy százezer ember kimegy tüntetni, még nem fogják a nép akaratát vagy az utca emberének szavát zengni..

Lencsés István 2012.01.24. 14:21:53

@Doubledecker: Jelennek meg hazugsáok bőven .... Van jogos kritika , és azzal foglalkozik is a kormány és változtat is . Nem a kormány szervezte a békemenetet , ugyanis nem tüntetés volt .... Miért fura a Szeretlek Viktor tábla ? :O Szerintem normális hisz épp rendbe teszi az országot . Hát ha valaki azt mondja árott ez a menet , hogy kiálltunk az ország mellett az beteg , már elnézést ....

Radovics Lajos Péter 2012.01.24. 15:41:11

Attól függetlenül, hogy nem a kormány szervezte a békemenetet, abban szerintem meg lehet egyezni, hogy elég erőteljesen fidesz szimpatizáns megmozdulás volt.. Az, hogy ki milyen személyes okból volt ott, az másodrangú, de az tagadhatatlan, hogy a rendezvény nem volt pártfüggetlen.
A furcsa nem az, hogy valaki kiáll az országért, hanem, hogy bár békementetnek hívták a dolgot elég tüntetés kinézete volt. Magyarországon, a többségben levő magyar kormányzat mellett transzparenses felvonulással kiállni elég furcsa. Nincs értelme a dolognak.. Ki ellen vonulnak? Van-e egyáltalán valaki ellen vonulni? A cikk tanulsága szerint nincs és itt én is kiállnék e mellett. Nincs értelme tüntetést szervezni ha valamivel egyetértünk, mert az nem tüntetés, és nincs értelme békemenetet szervezni, ha nincs min megbékélni, mert nincs is "háború". Egy ország, ami egy szövetség tagja új törvényeket alkot, ezeknek természetesen bele kell illenie a szövetség képébe. Nincs mese, ez nem a szuverenitásról szól, ilyen szinten ezt értelmetlen tárgyalni. Nem külön kibaszás, de ha valakinek nem egyezik a törvénye az addig vállalt és aláírt szerződésekkel, akkor annak szólnak, hogy ez nincs rendjén. Senki se akarja megkérdőjelezni Magyarország szuverenitását. Egyszerűen az Unió felhívja a figyelmünket, hogy azzal, hogy tagok vagyunk vállaltunk bizonyos kötelezettségeket. Nem csak mi, de a franciák, a németek, és mindenki.
Az EUs tárgyalásokat háborúnak nézni, már elnézést, de baromság. Ilyen a rendszer, mindenki elmondja, hogy mit szeretne, megbeszéljük és kompromisszumot kötünk. Ennyi. Itt nincs mire békemenet tartani.
Az meg, aki azt gondolja, hogy egy olyan szövetségi rendszer, amibe önként léptünk be és teljes jogú tagjai vagyunk gyarmatosít minket, azzal nem nagyon lehet mit kezdeni. Azzal, hogy ezt EU-s képviselőktől lehet hallani még inkább nem lehet mit csinálni. Talán fel kéne lapozni pár könyvet és megnézni, hogy mit is jelent pontosan ez a fogalom.
De röviden: a menettel a legnagyobb probléma az volt, hogy tökéletesen és teljesen felesleges és értelmetlen volt. Egyetlen értelmezhető oldalát abban látom, hogy a (nevezzük) néppárti, populista csoport megvillogtathatta magát, annak reményében, hogy támogatókat szereznek. Hogy miért így? Én azt mondom, hogy mert ehhez ért. Végül is a baloldal kormányzása alatt hozzászokott az ellenzéki pozícióból, látszólag alulról szervezett populista megmozdulásokhoz..
süti beállítások módosítása