Publius

Szabad változatok demokráciára, köztársaságra és kapitalizmusra liberális fiataloktól.

Powered by

 

Ilyen jókat írtunk

Szabadságfolyam

Force Feed

2013.03.21. 14:23 Szalai Ervin

Így lettünk alkotmányos gyarmat

Címkék: alkotmány gyarmat alkotmányos válság ATV Mészáros Antónia Répássy Róbert

Múlt vasárnap az ATV-n véletlenül egy nagyon tanulságos interjút láttam Répássy Róberttel, aki miközben igyekezett megvédeni pártja becsületét, véletlenül zseniálisan rámutatott, mi is az igazi probléma az Alaptörvénnyel és csatolt részeivel.

Capture.PNG

*

Nagyjából 7:21-től kezdve arról szólt az interjú, hogy Mészáros Antónia próbálta kihúzni belőle, mégis hogyan képzelik "visszavenni" az Alkotmánybíróság jogköreit, és hogy lehet az, hogy a bírák "ezentúl" nem vizsgálhatják tartalmi szempontból az alkotmánymódosításokat, amire érkezett az amúgy helyes válasz: Eddig se vizsgálhatták. (lásd A Magyar Köztársaság Alkotmánya, 32/A. §)

Majd jött a kérdések kérdése, ami az elmúlt két évben közérttől pártszékházakig elég sokakban merülhetett fel, akkor mégis mi akadályozhatná meg a Fideszt például abban, hogy gyakorlatilag BÁRMIT beleírjon az Alaptörvénybe - például azt, hogy nem lesznek választások. Na mi?

"Mind a magyar bírói fórumok - beleértve a magyar alkotmánybíróságot - mind pedig az európai bírói fórumok nyilvánvalóan megállapítanák ennek [mármint az ilyen alaptörvény-módosításnak - a szerk.] a nemzetközi jogba ütközését" (11:52-től)

... és akkor jól kitörne a balhé. Majd a külföld. Mert ki is akadályozhatná meg Répássy szerint, hogy tényleg beüssön a szar? A választók? A garantált népharag? Netán hogy Magyarország "konzervatív" kormánya előbb lőné fejbe magát, mintsem hogy a magyar alkotmányos fejlődéssel és közös nemzeti értékeinkkel szembe menve ilyesmihez a nevét adja? Hát nem. A "strasbourgi emberi jogi bíróság", majd az leszól.

*

Répássy ezzel tényleg zseniálisan rátapintott a lényegre: Magyarországon a többség nem védené meg az Alaptörvény "szellemiségét", mert hogy igazából nincs neki. Nem azért, mintha diktatúra lenne, vagy ez lenne a világ legrosszabb alkotmánya, de az biztos, hogy mindazokhoz az elvárásokhoz és vágyakhoz, amiket egy normális ember hazájával szemben támaszt, közel sem ér fel.

Ki fogja azt mondani, hogy akár életét áldozná az Alaptörvényben foglaltakért? Kik lesznek azok, akik kezükben lobogtatva azt fogják mondani, ebben hiszünk? Hogy ez az emberiség legfontosabb dokumentuma, amire büszkék vagyunk, akárhol is járjunk Európában, Ázsiában vagy éppen a Marson? Az a 2,7 millió, akik legutóbb rájuk szavaztak? Vagy a másik 2,4 millió, akiknek a képviselőit nem is engedték hozzászólni?

Hát nem hiszem. Ha valaki értékeket fog keresni, vagy külföldi példákból, vagy éppen olyan többnemzeti projektekből fog meríteni mint Az emberi jogok egyetemes nyilatkozata, vagy maga az EU. Magyarország szempontjából meg egyedül abban bízhatunk, hogy a "külföld" valamilyen hatékony formában közbeavatkozna, ha valóban rosszra fordulna nálunk a helyzet, illetve hogy a későbbiekben ő maga sem fog lemondani az általunk kívánatosnak tartott értékek képviseletéről.

Persze lehet, hogy egyszerű liberálisként igazából nacionalistább és konzervatívabb vagyok mint 225 fideszes országgyűlési képviselő együttvéve, de szerintem az egyszerűen nem járja, hogy ennyire a rajtunk kívüli világra bízzuk magunkat. Az nem járja, hogy a legvégső alkotmányos garancia valami külföldi szervezet, és ne mi magunk legyünk. Szóval továbbra is azt mondom, új alkotmány kell, a világ legjobb alkotmánya kell, ráadásul kompromisszumos alkotmány kell, máskülönben morálisan és intellektuálisan is csak sodródunk a történelemmel. Rajtunk kívülálló okok és önfeladásunk gyarmata leszünk.

 

 

90 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://publius.blog.hu/api/trackback/id/tr445144540

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.22. 12:26:08

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.03.21. 21:07:25

A srácoknak teljesen elmentek otthonról,ráadásul látszik is hogy azt sem tudják mit akarnak!Saját produktumukat tákolják ujra meg ujra,elképesztő ez a tökéletlenkedés!

Netuddki. 2013.03.21. 22:54:34

Nem a réparobi mondta Amerikában valami vizsgálat alkalmából, hogy ezt az alkotmánymódosítást tulajdonképpen az alkotmánybíróság kérte?

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2013.03.21. 23:13:23

Normális esetben ugye a választók (a nép) lennének azok akik korlátoznák a fideszt az alkotmányellenes alkotmánymódosítások terén. Igenám de.

1) A polgárok egy igen jelentős része(sacc per kb harmada) fideszes. Egy politikailag rendkívül aktív választói csoport. Ők ki fognak állni a kormány mellett történjék akármi.
A polgárok egy másik jelentős része (szintén kb. harmada) ilyen-olyan okból kifolyólag ellenzéki (nem csak a baloldali vagy liberális szavazókról van szó, ide sorolható a jobbikosok jelentős része is). Ez a réteg is egyre aktívabb, de egyben ideológiailag széttagolt, gyakorlatilag összefogásra képtelen.
A polgárok harmadik harmada pedig teljességgel érdektelen a politika iránt. Ez a réteg már a rendszerváltás óta létezik, olyan szinten inaktív, hogy megszólítására gyakorlatilag egyik oldalnak sincs esélye. Gyűlölik a politikát, a pártokat, nem érdekli őket az egész vircsaft, ráadásul legtöbbjük a rendszerváltás vesztese, nekik tök mindegy, hogy demokrácia vagy diktatúra van-e éppen.
Egy ilyen, a hideg polgárháború állapotában leledző társadalom nem képes kemény ellenállást kifejteni egy erős pozícióban lévő kormánnyal szemben.

2) A külföld elvileg beavatkozhatna, de biztosan nem fog. Egyrészt mert mindig lesznek olyan országok az Eu-n belül akik kiállnak az orbáni út mellett, mivel abból valamilyen hasznot húznak (vagy csak egyszerűen ideológiai alapon szolidárisak). Másrészt az Eu-nak kisebb gondja is nagyobb annál, hogy orbánékat komolyan basztassa. Persze a pofázás rendszeres, de jórészt csak arra szolgál, hogy az eurokraták bizonyítsák saját választóik előtt demokratikus elkötelezettségüket, valós tartalom, értékrend nincs mögötte. Aztán ott van ugye Spanyolország, Írország, Olaszország, Portugália, Ciprus, ezekre koncentrál mindenki.

Jelen helyzetben a fidesz legfőbb ellenzéke leginkább maga a fidesz.

tundrazuzmo (törölt) 2013.03.22. 00:21:28

"Ki fogja azt mondani, hogy akár életét áldozná az Alaptörvényben foglaltakért? Kik lesznek azok, akik kezükben lobogtatva azt fogják mondani, ebben hiszünk? Hogy ez az emberiség legfontosabb dokumentuma, amire büszkék vagyunk"

Ócska duma. És elkésett kb. 150 évvel. Akkor még voltak hősök. Jelenleg a többségnek annyit jelent a magyarsága, hogy Forintban kapja a fizetést, és magyar feliratok vannak a tesco újságban, amit olvas.

csavari 2013.03.22. 05:25:51

Szalai Ervin

Te hülye gyerek nem alkotmányos gyarmat vagyunk mert alkotmányunk nincs - csak foltozott sztalini diktátumunk van - hanem zsidó gyarmat vagyunk! Ennek ékes példája amit Szaniszló Táncsics díja címén rendeztek a gyarmattartók!

2llkedő 2013.03.22. 05:47:08

@csavari: Hol is olvastam valami hasonlót? Ja! Hát itt:

"""""""13. A mozgalomnak eleve úgy kell nevelnie híveit, hogy a küzdelmet ne vegyék félvállról, hanem azt mozgalmuk vívmányának tekintsék. Ellenfeleiktõl nem szabad félniük, tudniuk kell azt, hogy feltétlen szükségük van ezekre az ellenfelekre.
Nem tisztességes német és nem igaz nemzetiszocialista az, akit a zsidó újságok nem szidnak és nem átkoznak.
A mozgalom híveinek és tágabb értelemben az egész népnek figyelmét fel kell hívnunk arra,
hogy a zsidó újságok mindig hazudnak, és hogyha véletlenül igazat is mondanak, azt csak
azért teszik, hogy azzal valami nagyobbfajta hazugságot leplezzenek.
Az a legjobb barátunk, akit leginkább ócsárolnak, és az áll hozzánk legközelebb, akit halálos gyûlöletükkel sújtanak.
Ha ezek az elvek híveink húsává és vérévé válnak, mozgalmunk megrendíthetetlenné és
legyõzhetetlenné válik."""""""

dbeata 2013.03.22. 06:09:04

Szerintem egy átlagszavazó polgár nem is érti, mi történt az alkotmánnyal. Közérthetően el kellene magyarázni, de nincs rá csatorna, mert azon csak a kormánypropaganda ömlik.
Az ellenzéktől és a külföldtől se lehet várni objektív tájékoztatást.

A másik, hogy Isten ments attól, hogy a külföld beavatkozzon! Az már a vég volna. Egyrészt olaj a tűzre, másrészt akkor aztán valóban nem a magyarok érdekei szerint oldódna meg a helyzet. Ha mi nem teszünk ez ellen semmit, akkor megérdemeljük, hogy itt tartsunk.

@Kalmár: Hát ez jó vicc volt, ez a cikk! Mégis, mi értelme van tovább tartani az Ab-t, ha egy gittegylet szintjére sikerült züllesztenie a kormánynak? Továbbá minek nekünk köztársasági elnök? Egy nemlétező köztársaságban? Érdekes, amikor rosszat ír a külföld, akkor fúúj, mi köze, most meg mint adu ászt csapod az asztalra, hogy mit mondanak az amcsik, viccesek vagytok ti, Fideszesek...

csavari 2013.03.22. 06:28:12

@félázsiai 2llkedő:

Hülye gyerek a mindennapi tapasztalatokat az ember nem olvassa hanem a saját bőrén keresztül szembesül vele!

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2013.03.22. 06:29:54

@Kalmár: tipikus taktika. Az ezer kritikus hang közül kiválasztod azt az egyet, amely a te véleményeddel ért egyet, és kizárod a vitából a többit.

Kalmár 2013.03.22. 07:46:05

@immortalis: nem úgy, mint te???

ovis

Luighi 2013.03.22. 07:48:21

@csavari: "nem alkotmányos gyarmat vagyunk mert alkotmányunk nincs - csak foltozott sztalini diktátumunk van - hanem zsidó gyarmat vagyunk! Ennek ékes példája amit Szaniszló Táncsics díja címén rendeztek a gyarmattartók! "

Nem LESZÜNK gyarmat! (Birkamenet) Nem hát! Már vagyunk! Csak a sötétek még mindig nem látják!

+ Rabszolga (munka) törvénykönyv és társai

Köszönjük 2/3! Köszönjük orbáncigány! Köszönjük fineszkúrmány!

xxyati 2013.03.22. 07:48:37

@Puskát kellett volna hozni: Aha. Csakhogy ennek a külföldi sajtóban nem nagyon találják nyomát. Úgy hogy hozzál valami hitelest. Ne olyat mint a Népszabi Tellerről!

Kalmár 2013.03.22. 07:50:20

@A pöttyös az igazi dbeata: Nincs lezüllesztve.
Hülyeségeket beszélsz.

Csak költségvetési kérdésben és csak 50% fölötti adósságrátánál vonták meg a vétójogukat. Nagyon helyesen. Amikor a közérdek azt kivánja, akkor a kormánynak szabad mozgástérre van szüksége.
Pl válságadókat kivetni. Ekkor sérülnek a magánjogok(jelesül a bankok, multik) de az ország talpon maradhat.

Egyébként még ilyen esetekben is az egyetemes emberi jogok kivételt jelentenek.
Ebből a szempontból bármikor vizsgálódhat az AB

Emellett számos új jogkört kapot, de gondolom ez úgysem érdekel.

Nem baj. Jó rémüldözést...

xxyati 2013.03.22. 07:50:44

@csavari: Mi van te idióta? Ilyen korán kelsz?

xxyati 2013.03.22. 07:52:16

@Kalmár: " Amikor a közérdek azt kivánja, akkor a kormánynak szabad mozgástérre van szüksége.
Pl válságadókat kivetni. Ekkor sérülnek a magánjogok(jelesül a bankok, multik) de az ország talpon maradhat."
- Tehát akkor az EU-nak Ciprus esetében igaza van.

xxyati 2013.03.22. 07:52:58

@Kalmár: "Emellett számos új jogkört kapot, de gondolom ez úgysem érdekel." - De, érdekel! Mondjad!

xxyati 2013.03.22. 07:53:39

@Kalmár: "ovis " - Jó és találó az aláírásod. :-))

regress 2013.03.22. 07:53:51

@csavari: annak örülnék ha kerényi feláldozná magát,ti meg követnétek.

Kalmár 2013.03.22. 07:54:42

Az lényeg, hogy egyre kevesebben vagytok.

2014 is a Fidesz éve lesz.
Szerencsére.

Jó hír, hogy aktivizálódtak a rejtőzködő szavazók.

Tovább nőtt a Fidesz előnye.

Lehet, hogy mégsincs olyan nagy nyomor, diktatúra, elnyomás?

Lehet, hogy sokaknak tetszik az új irány?
Dolgozni kell!
Nincs ingyen élet.
indenki beszáll a közterhekbe.
Nem vagyunk bólogató Jánosok

Stbstb

Vajon miért tetszik ez a többségnek?

Tudom tudom birkák....csak edddig voltak okosak, amíg 2 szoci kormányt szavaztak meg

csavari 2013.03.22. 08:06:06

@regress:

Te hatökör kerényi egyenlő bolgár györggyel, féreg mindegyik! Milyen áldozatra gondolsz? Felőlem nyugodtan felakaszthatja magát a többi söpredékkel veled együtt!

csavari 2013.03.22. 08:07:08

@xxyati:

Veled ellentétben én dolgozom és nem élősködöm mint a fajtád!

Tímár Mihály 2013.03.22. 08:13:56

Nem azzal van a baj, hogy módosítják az alkotmányt. Amit emberek írtak, azt emberek át is írhatják. Viszonylag kevés törvényt kapunk kőtáblára vésve.
A probléma az alkotmány szerepével van. Törvények évezredek óta vannak, alkotmányok csak néhány száz éve. A törvényeket a mindenkori hatalom hozza, az alkotmány szerepe, hogy a polgárt védje a hatalommal szemben.
A Fidesz viszont arra használja az alkotmánymódosításokat, hogy ezt a védelmet gyengítse. Az alapvető emberi jogokat is korlátozzák. Ezzel egyúttal azt is üzenik a polgárnak, hogy ne is számítson arra, hogy az alkotmány a Fidesszel szemben megvédi. Gyakorlatilag a Fideszre nem vonatkoznak a törvények.
Világosan látható, hogy a Fidesz számára semmiféle kiemelt szerepe nincs az alkotmánynak, csupán az a technikai előnye, hogy a következő kormányok nehezen tudják módosítani.
Orbán Viktor nem fogta fel, hogy a jogállam azt jelenti, hogy a törvények rá is vonatkoznak.

dbeata 2013.03.22. 08:14:10

@Kalmár: "Emellett számos új jogkört kapot, de gondolom ez úgysem érdekel."
Ja, kapott, miután már fel lett duzzasztva a 2011-esekkel... Muhahaha!!

Amúgy meg, hazudsz, mert azt a lehetőséget is megvonták tőlük, hogy a 2011 előtti alkotmánybírósági döntésekre hivatkozhassanak.

Arról bezsélj inkább, hogy miért nem népszavaztatják meg a módosításokat?

Tímár Mihály 2013.03.22. 08:20:34

@Kalmár: egyetemes emberi jogok, például a lakóhely szabad megválasztása és a sajtószabadság? Mindkettőt korlátozza a 4. módosítás.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.03.22. 08:22:57

Dehogy vagy te nacionalista.
A ballibek ha a szót meghallják már feláll a szőr a hátukon.
Aki tapsol egy olyan formációnak mely minden szempontból kiszolgáltatja hazánkat, az nem nacionalista

Ugyanis
- Az MSZP elprivatizálta az összes közművünket, stratégiai ágazatunkat, melyek a vadkapitalista nyugaton is állami kézben vannak a szociális biztonság okán.

- Az MSZP eladósította végletekig az országunkat, 54%-ról 81% fölé tolta a GDP arányos államadósságot.

- Az MSZP megduplázta a munkanélküliségi rátát.

- Az csak hab a tortán, hogy a demokratikusnak nevezett ellenzék volt Rákosi óta az egyetlen, mely több ezer ellenzékit veretett meg beazonosíthatatlan karhatalmistákkal.

nu pagagyí 2013.03.22. 08:23:07

@Kalmár: Nem tudni milyen támogatottsága van még a Fidesznek. Az állami hírharsonák diadaljelentéseiből nem lehet kiindulni. A hamisított tényekből levont hazug következtetések nem jók semmire. Az objektív média elé termetes akadályokat helyezett a Fidesz-junta. Az viszont tény, hogy minden utóbbi komolyabb időközi választáson buktázott a Fidesz. Remélem az irány marad.

nincs1itt 2013.03.22. 08:26:24

@Kalmár: Tudod, volt már orbán-kormány a zemúttnyóccév előtt is, azt követően lett 2 "szoci" kormány... Az okokon nem illene elgondolkodni?
Legyen 2014 is a fideszé, meglátjátok mire jutnak. Mert az eddigi "teljesítmény" csak az elvándorlás fokozott növekedését és a gazdaság mélyrepülését hozta. Csak halkan merem megkérdezni, hogy a zemúttháromvében mi tettek, a hatalom bebetonozásán kívül, amitől ennyire szeretitek őket?? Komolyan érdekelne!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.03.22. 08:38:15

@nu pagagyí:
Persze hogy nem..

Ilyenformán a szocik házi közvéleménykutatójának, az Ipsosnak se hihetsz.

Egyáltalán senkinek nem hihetsz, aki azt állítja, hogy a tetű tolvaj hazaáruló ballibek nem vezetnek !

nu pagagyí 2013.03.22. 08:45:24

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Minden szavad hazugság. Vegyél egy nagy levegőt és nézz szét az országban. A munkanélküliség, amibe bátran beleszámíthatod a közfoglalkoztatottakat soha nem volt akkora, mint most. Mindez olyan körülmények között, hogy százezrével menekülnek az emberek munka reményében külföldre. Az államadósság csúcsot dönt, pedig még az előző kormányok által felhalmozott megtakarításokat is feléltétek. A mostani ciklus a lopásról szól, a közvagyon, a piacok, a közpénzek ellopásáról. Az ország semmit nyert veletek, ennek ellenére van nyertes, néhány család és seggnyaló udvartartása.

nu pagagyí 2013.03.22. 08:52:26

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Tényekról beszéltem: Sopron, Dunaföldvár, Harkány, Szolnok stb.

Le_Penseur 2013.03.22. 08:57:56

@Kalmár:
"Vajon miért tetszik ez a többségnek?"

Ezen gondolkodok évek óta! Hogyan lehet, hogy tetszik az emberek egy részének ez a szélsőbaloldali, populista, Kádár nyomdokain politizáló pártszövetség?

"Az Ipsos március első felében végzett közvélemény-kutatása szerint a Fidesz támogatottsága a múlt havi 18-ról 24 százalékra emelkedett, így 1,9 millióan sorakoznak fel a kormánypárt mögé."

A legutóbbi választások előtt 60% feletti támogatottságot mértek. Kaptak 52% szavazatot.
Most tényleg annak örülsz, hogy 18-ról 24%-ra emelkedett a támogatottság? :D

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.03.22. 08:59:29

@nu pagagyí:

Csak szeretnéd..
De nem.

Az állításaim teljes mértékben alátámasztják a google data explorerében található Euróstat adatok.

Javaslom ne olyan területen védd az MSZP-s munkaadóidat, melyeket tények tucatjai igazolnak:

Itt nézheted kedvenckéid hogyan adósították el az országot.

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp

Itt nézegetheted hogyan duplázták meg a munkanélküliségi rátát:
http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+unemployement

Veletek szöges ellentétben én minden állításomat igazolni tudom grafikonokkal, adatokkal tényekkel.
Ti meg csak bérretegtek, hisz ezért fizetnek.

dbeata 2013.03.22. 09:15:17

@Kalmár: "Dolgozni kell! Nincs ingyen élet." Nahát! Pedig a Fidesz ezt sulykolja, hogy van, hisz ott a rezsicsökkentés...

Szerinted nem akarnának dolgozni az emberek, ez a probléma? Nem kéne ennyire érzéketlennek és egyszerűen gondolkodónak lenni..

genyamagyar 2013.03.22. 09:15:55

@Le_Penseur: "Az Ipsos március első felében végzett közvélemény-kutatása szerint a Fidesz támogatottsága a múlt havi 18-ról 24 százalékra emelkedett, így 1,9 millióan sorakoznak fel a kormánypárt mögé."

Elárulok egy titkot: ritkán találnak meg a közvéleménykutatok, de most utoljára sikerült nekik. Én természetesen - mint minden jóérzésű ember - utálom a fideszt, mint a sz*rt! És mit válaszoltam a kérdésre? Naná, hogy azt, hogy a fideszre szavazok! Miért? Hadd higgyék, hogy növekszik a támogatottságuk! :DDD

Más téma. Ma reggel Szanyi azt nyilatkozta, hogy nyerni fognak 2014-ben, és kegyetlen vagyonosodási vizsgálatokat rendelnek el a fideszesek ellen. Megnézik, hogy ki mennyit lopott. Ja és azt is mondta, hogy a Parlamentben már érzik a vesztüket a fideszesek, többen jöttek hozzá, hogy "Tibikém, tudod én nem vagyok "olyan"! :DD

Szóval lesznek még itt érdekes dolgok... Széttépik a fideszesek egymást, majd ha egyre jobban érzik a vesztüket!

Főúr! Egy kávét! :DDD

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.03.22. 09:18:29

@genyamagyar:
Én meg MSZP-t mondtam.
Had higgyék, hogy 10% fölött állnak.

Mekkora pofáraesés lesz mikor kiesnek majd ! :DDDD

Le_Penseur 2013.03.22. 09:20:14

@genyamagyar:
Az a gondom, hogy sem az mszp-től, sem a fideszkdnp-től nem viselem el a lopást, a hazudozást, a gerinctelenséget, a hozzá értés hiányát...

dual824 2013.03.22. 09:21:50

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
köszike, de ezeket már nagyon-nagyon sokat hallottuk töled, valami új esetleg? Tudod ez már uncsi.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.03.22. 09:22:58

@dual824:
Parancsolj:

index.hu/kulfold/2013/03/21/smith_meltanytalanok_a_magyar_kormanyt_ert_biralatok/
Méltánytalanok és kettős mércét alkalmaznak azok a bírálatok, amelyek a magyar kormányt érik a demokrácia és az emberi jogok helyzetével kapcsolatban - foglalt állást Christopher H. Smith republikánus képviselő, az amerikai Helsinki Bizottság társelnöke.

dual824 2013.03.22. 09:26:30

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
És ezt már hányan elmondták előtted! Csak egy pici morzsa ez, cseppben a tenger. Jah, és egy republikánustól.

genyamagyar 2013.03.22. 09:33:15

@Orbán egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Én meg MSZP-t mondtam"

Az a baj, hogy téged a kutya sem kérdez meg.... :DDD

2013.03.22. 09:36:05

@csavari: "zsidó gyarmat vagyunk! Ennek ékes példája amit Szaniszló Táncsics díja címén rendeztek a gyarmattartók!"

Ott a pont.

A cionista férgek egyre pofátlanabbul avatkoznak a belügyeinkbe, de az agymosott libsi hulladékok inkább azon aggódnak, hogy az Alkotmány nem a buzik jogairól szól.

NA YA! 2013.03.22. 09:37:33

Szóval választások a külhoni magyarság szavazatainak révén megbundázva. Zavargások lesznek, kutyauszítás macskakövön, és talán egy két komolyabb lövöldözős-vérfolyós provokálós incidens. A fővezér majd megint megkérdezi: "hogy állsz Sándor?". Sándor meg majd elárassza az immáron jól felszerelt és ideológiailag is okés, lojális rendfenntartókkal a zuccákat. EU-nak immáron nem csak a román és bolgár földönfutók, hanem a magyar forradalmi népség sem fog kelleni, és oviék nagy örömére kilökődünk az EU-ból, mint hasmenés az út mentén! Addigre kiderül majd, hogy kinek lehet aprópénzért, fehérorosz módra eladni a nemgyarmatot! Remélem a zoroszok lesznek majd a befutók, mert a kínaiak valszeg annál is aljábbul bánnának velünk! :x

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.03.22. 09:38:31

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó:

Vannak ennek durvább és leplezetlenebb megnyilvánulásai is:

"Verhofstadt azt írja, kezdeményezni készül az EP-ben, hogy érvényesítsék Magyarországgal szemben a hetes cikket, vagyis a szavazati fog felfüggesztését. "

Megjegyzem egy demokratikus országban, mint Magyarország 4 évente demokratikus választások keretek között az emberek döntenek.
Megjegyzem utoljára más országok, nemzetek, emberek szavazati jogát utoljára a fasiszták, nácik, és kommunisták vették el.

Manapság úgy látszik a liberálisok nácultak be, immár leplezetlenül.

2013.03.22. 09:44:20

@NA YA!:

A jóságos, überdemokratikus EU épp most próbálja ellopni a ciprusi lakosság pénzét.

NA YA! 2013.03.22. 09:48:06

@imperial: "A jóságos, überdemokratikus EU épp most próbálja ellopni a ciprusi lakosság pénzét. "

Látod hova jutott a világ: a német konzervatívok szövetkeztek a vérszopó cionistákkal! Hígul az árja vér!;)

dbeata 2013.03.22. 09:57:34

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Akkor azt nem értem, miért nem lehet népszavaztatni az alkotmánymódosításokat... Ha már te is demokráciára, meg emberek döntésére hivatkozol.

Akkor most ki is a fasiszta, kommunista?

Ringlósztár 2013.03.22. 10:10:40

@Kalmár:
Mert az, aki erre a simicskamaffiára szavazott jobban él, mint 4 éve?
Ne félj, mesélj!

Ringlósztár 2013.03.22. 10:19:00

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Erre gondolsz, fideszkomcsi: index.hu/gazdasag/2013/03/20/sosem_latott_csucson_az_allamadossag/?
Ebbe nem is számították bele azt a 3000 milliárdot, amit elvettek a becsületes járulék és adófizetőktől (hogy röhöghettek a tipikus fidesz-szavazó kisvállalkozók, akik egész életükben csalják az adót és a járulékot) azért, hogy odaadják a haveroknak és stadionokkal és idióta pénzesővel a focira hálálják meg a focicsürhe 2006-os és 2013-as kiállását mellettük.

2013.03.22. 10:19:26

@Kalmár: A címen kívül el is olvastad? Mr Smith
csak néhány elemet emelt kli, amivel egyetért: úgymint: abortusz, antiszemitizmus...
A lényeg nem került górcső alá.

2013.03.22. 10:19:32

@NA YA!:

A Martin Schulz-félék pont annyira németek, mint amennyire Heller Ágnesék magyarok.

Nem biztos hogy érted, de nem baj.

2013.03.22. 10:21:50

@imperial: A jóságos, überdemokratikus EU épp most próbálja ellopni a ciprusi lakosság pénzét."

Az oroszok mióta ciprusi lakosok????
Mert a legjobban ők vannak felháborodva.
Mondjuk annak örülök, hogy nekünk olyan kormányunk van, hogy még eszébe sem jut ellopni a lakosság pénzét! Ugye? Manyup, tranzakciós adó...

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.03.22. 10:22:30

@Ringlósztár:

Hülyegyerek..

Az MSZP minden hónapban annyival növelte az államadósságot, mint a Fidesz 3 év alatt.
Meg is lett az eredménye.
54%-ról 81% fölé nyomták az államadósságot, és minden verenyképességi mutató tekintetében az EU utolsóivá züllesztették MSZP-s gazdáid az országot.

És bárhogy is fáj, de az államadósság még mindig 81% alatt van.

2013.03.22. 10:23:10

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Te, gondolkoztál már azon, hogy ne írj hülyeséget? Vagy az nem megy?
A szavazati jog felfüggesztését nem Magyarországra értette. Az EP-re.

2013.03.22. 10:24:03

@imperial: Ja, meg Deutch Tomi.

2013.03.22. 10:26:07

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: És bárhogy is fáj, de az államadósság még mindig 81% alatt van. "

És a növekedés megállíthatatlan! Hurrá!

Ringlósztár 2013.03.22. 10:28:40

@Kalmár:
Tudod, pl. ez miatt rémüldözünk:
index.hu/belfold/2013/03/20/veszelyben_a_2014-es_valasztas_tisztasaga/
És ezt a fideszhez köztudottan ezer szállal kötődő index írta.
www.goethe.de/ins/hu/bud/kul/mag/med/muu/huindex.htm

2013.03.22. 10:29:26

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Szerintem egyetlen adatoddal sem tudsz bizonyítani semmit. Mert elemzésre alkalmatlan vagy.

Kalmár 2013.03.22. 10:31:25

@Ringlósztár: Aki dolgozik és gyereket nevel, az jobban él.
Jó látni, hogy véget vetettek a rokkernyugdíj csalásnak, az uzsorásoknak, a manyup közpénzszivattyúnak, a 28000 forintos lógósoknak, a 300 kamuegyháznak, a 40 éves rendőrnyugdíjasbiztonsági őröknek 200 ezres nyugdíjjal.... stb
Állampolgárok lettek a határon túli magyarok, bevonják a közteherviselésbe jobban a multikat, bankokat, újra érték lesz a család.(nem a buzi-divat)Aki nem járatja iskolába a gyerekét azt büntetik végre, büntetik végre azt aki aluljáróba szarik, hugyozik fetreng, miközben üres hajléktalanszállók vannak.
(igen ez az ő érdekük) 8év Demszky módszerrel 136 halott volt utcán megfagyott hajléktalan a Tarlós féle diktatúrában eddig 1!)

Aki minimálbéres vállalkozó volt, az nem él jobban.
Aki segélyen tengődő munkakerülő volt az sem.
A bankok és multik is kevesebbet keresnek.

Ez van.
Ezért áll a többség a Fidesz mellé.

Szonda Ipsos legfrissebb!

december---március

Fidesz 40%---45%
Mszp 32%---27%
Jobbik 14%---14%
LMP 6%---3%

2013.03.22. 10:37:15

@Kalmár: És azötszázezer külföldi munkavállaló sem nyomja a munkanélküli statisztikát! Ez ám az eredmény!

NA YA! 2013.03.22. 10:37:47

@imperial: "A Martin Schulz-félék pont annyira németek, mint amennyire Heller Ágnesék magyarok.

Nem biztos hogy érted, de nem baj."

Tényleg nem, mesélj, mire gondolsz! Például magadat bevizsgáltattad e már?

Ringlósztár 2013.03.22. 10:40:40

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Csak hogy tényszerűen válaszoljak: anyád a hülye, mert kivett az államigondozásból.
Az, hogy szar alaknak tartom orbánt, nem jelenti azt, hogy mszp-s vagyok (csak a hozzád hasonlóaknak), bár azt el kell ismerned, hogy az mszp kormányzása közelebb állt a konzervatív alapelvekhez, mint orbáné. Orbánhoz képest a pufajkás Horn úriember volt, kár, hogy orbán 1998-as választási hazugsága miatt vesztett (tudod: a torgyáni fkgp-val nem lesz koalíció, nem nem soha!)
Az mszp valóban növelte az államadósságot, melynek egy része a fidesz által bevezetett, a bankokat támogató "kedvezményes" lakáskölcsönök bankoknak évente kifizetett kb. 600 milliárdjából jött össze.
Ha hozzáadod a 3000 milliárdot (ami adósság, mert orbán azt ígérte, hogy a kirabolt manyup tagok a kizsarolt manyup pénz ellenértékét majd megkapják nyugdíjban. Vagy hazudott volna?) a már most is csúcson lévő államadóssághoz, bizony 81% fölött van, ha bevalljátok, ha nem.

Kalmár 2013.03.22. 10:41:27

@Ringlósztár: "a fideszhez köztudottan ezer szállal kötődő index írta".....

Vazze, befejeztem veled a vitát. Ekkora képtelenséget nem tudok átugrani....

Torkosborz 2013.03.22. 11:08:27

Minden nemzetnek, minden országnak vannak törvényei EURÓPÁBAN.
Minden európai ország demokratikus berendezkedésű. A franciáknak francia demokráciájuk, a németeknek német, briteknek "angol",svédeknek svéd, magyaroknak magyar.
Mi is akkor az az "európai" demokrácia?
Liberális szemmel egyik sem demokrácia, mivel liberalista felfogás szerint, csak liberális demokrácia létezik!
A liberál felfogás a hazugságokat is megengedi, mert akkor nem lenne liberális!
Egy liberális "kényszerhazudozó" eljut odáig, hogy egy idő után el is hiszi a hazugságot, mert annyit ismétli, hogy nem kételkedik a tartalom "objektív" valóságában.
Mit nekik egy kételkedő "konzervatív" felfogás (ebbe minden belefér!), hogy jön az ő fennsőbbségükhöz!
Azt vizionálják, nincs más lehetőség a demokratikus "rendszer" fenntartásához.
A véleményem, hogy ezek a liberális demokráciák önmagukat is megsemmisítik éppen a liberális eszmeiség fetisizálása miatt.

Akárhogy is fáj, MAGYARORSZÁG jó úton jár!

Az országlejárató, nemzetközi kampányok alkalmasak a demokrácia lejáratására is.
Aki hazudik az lop is, aki hazudik az csal is!
Vannak akik azért "hazudnak", hogy akik ezeket elkövették, ne lehessenek megbüntetve.
Liberális vagyok, nem tévedhetek!!!!

dbeata 2013.03.22. 11:13:22

@Kalmár: Na, ezt inkább hagyjuk, hogy hányan haltak meg akkor és most, egyrészt nincs is pontos statisztika erre, másrészt pedig ebből politikai tőkét kovácsolni elég undorító dolog. Főleg, hogy most egyenesen üldözik a hajléktalanokat (ahelyett, hogy a koldusmaffiát számolnák fel).

"Aki dolgozik és gyereket nevel, az jobban él." Lehet, hogy ez volt a cél, de a valóság az, hogy csak egy részük él jobban, amelyik már eddig sem szűkölködött, a többiek meg fizetik a többletadókat. Lehet, hogy az szja csökkent, de egy csomó új adó van, a sok kicsi fel se tűnik, de ha összeadod, rájöhetnél, hogy ez egész egyszerűen nem igaz.
Ma sokkal nagyobb elvonások, megszorítások vannak, mint bármikor a rendszerváltás óta. Az államadósság pedig nem akar csökkenni.. Se a GDP nőni...
Most is a viszonylag jól keresők a nyertesei a rezsicsökkentéses hókuszpókusznak.

"Aki minimálbéres vállalkozó volt, az nem él jobban." Egy kicsivel több tiszteletet azért. Az szja mellett egy csomó más adóval rövidítik meg a vállalkozókat. A szavakban kkv-kat támogató kormány..
Keressed a hiányzó lóvét az offshore lovagoknál inkább, meg a felduzzasztott közszféránál.

Kalmár 2013.03.22. 11:15:44

@Tímár Mihály: idéznéd az ide vonatkozó passzust?

regress 2013.03.22. 11:20:07

@Lencsés István: pistike,ez elég gyengére sikeredett.bővebben?

Kalmár 2013.03.22. 11:25:40

@A pöttyös az igazi dbeata: Nekem meg undorító a te szöveged.
Nem üldözik a hajléktalanokat ez is hazugság. Hétszáz új férőhelyet építettek nekik, hogy ne az utcán fagyjanak meg. Ezek nem racionálisan gondolkodó emberek. Igenis terelni kell őket.

A kkv különösen jól jár. Az új adók kiváltanak több régit.
A párom könyvelő, tömegével lépnek át a kisválalkozói az új rendszerbe. Jobban megéri.
Több pénzük marad.

A rezsicsökkentésnek mindenki nyertese. Ócska bolsevik módszer a gazdag-szegény összeugrasztás. Nem szabad büntetni a jobban keresőt. Az eddiga szoci módszer csak a jövedelem eltitkolást eredményezte. Baromság.

Ezért volt annyi minimálbéres vállalkozó.
Semmi tisztelet nem jár!
Adócsalóknak lófaszt!
A sok nyerőgépes kamuzó. Milliókat hoztak adómentesen.
Pont ideje volt véget vetni ezeknek is.

Összeadom és az jön ki, hogy sokkal jobban kormányoznak, mint a baloldal.
Sokkal-sokkal

Körülnézek, és a liberális netes hisztin kívül, a többség is így látja.

dbeata 2013.03.22. 11:42:18

@Kalmár: "A rezsicsökkentésnek mindenki nyertese" Osztán hogy segít azokon, akik nincsenek közművesítve se? (nincs vezetékes gáz, vagy nem azzal fűt, nincs csatorna...) He?

Most is nőtt a minimálbér, úgyhogy szintén hazugság, hogy több pénzük marad. Legfeljebb több pénzük marad, mintha maradnának a régi rendszerben, ahol meg több az elvonás.

Egyetértek, ócska trükk az összeugrasztás. Ezzel operál az imádott Fidesz rendszered. Nézd vissza, miket írtál korábban.

"Az eddiga szoci módszer csak a jövedelem eltitkolást eredményezte." Áhá, akkor most már nem lesznek offsórozók se, ugye? Vajon miért titkolták, ezen elgondolkoztál már? Ráadásul az adók jó része a fogyasztáshoz kötődik, így nem nagyon van mit eltitkolni.

Ami a gond, az az, hogy egyre kevesebben vállakoznak ma Magyarországon. Akiknek van pénze, nem beruház, hanem legfeljebb állampapírt vesz, uzsorakamatra. Tudod mi lesz 10 év múlva? Vissza kell majd fizetni valakinek.

"Adócsalóknak lófaszt!" Na te menthetetlen, akkor menj és nézz körül, hová folyik el ma a közpénz zöme. Aztán ugass az adócsalókra.

Le_Penseur 2013.03.22. 11:43:28

@Kalmár:
"Nem üldözik a hajléktalanokat ez is hazugság"

Egy szociális problémát kriminalisztikai módszerrel próbálnak orvosolni. Hajléktalannak lenni nem bűncselekmény, tehát nem a fogdába zárás a megoldás rá.

"A kkv különösen jól jár."

"Februárban a januárinál 272-vel több, összesen 2527 céget töröltek a cégbíróságok Magyarországon. Az elmúlt három hónapban átlagosan 2528 társaság szűnt meg az országban havonta, ami 26 százalékkal több a 2012 elején regisztrált 2009 darabos háromhavi átlagnál. A közlemény szerint a tendencia tartós, mert a cégek helyzete kilátástalan, a nemfizetések miatt sokszor azok sem bírják a nyomást, akiknek még van munkájuk."
Különösen jól jár a kkv szektor?

"A rezsicsökkentésnek mindenki nyertese."

A hazai rezsi díja EU összevetésben kb a középmezőnyben van. Nem a szélsőbalos, populista, kádári módszer a célravezető, ennyit tanulhattunk volna a szocializmusból! Ha jól működő gazdaságban az adófizetők EU átlagnak megfelelő vásárlóerővel bírnának, akkor nem kellene a fizetésük felét rezsire költeni...

regress 2013.03.22. 11:57:57

@Kalmár: a legfrissebb..demján ,dunaferr,és még sokan mások cipruson tartják a pénzüket.ja ,hogy ők jó elvtársak?,ezért szavaztál a fideszre?

Lencsés István 2013.03.22. 12:14:13

@regress: 1 . Nem vagyok " pistike .... " . 2 . Mondatkezdés nagybetű . 3 . Ha ezt sem érted , akkor minék írnék többet ? :D

Kakimaki0123456789 2013.03.22. 12:29:43

Udv!

Meg tudja valaki mondani mikor es hol NEM csinalt OV titkot az "elkepzeleseibol"? Hanyszor mondta el TV-ben, radioban, plakatokon pld ezt:

"A harmadik, amit mondtam, hogy mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a létfenntartáshoz szükséges kiadások a családok jövedelméből, a családi kasszából minél kisebb részt vigyenek el, mert Magyarország a legtöbbet, legmagasabbat rezsit fizető ország az Európai Unióban"

Koszonom a segitseget!

Segitseg az ertelmezeshez:

Orbán Viktor miniszterelnök ismét a Kossuth Rádió vendége volt(...)

(Orbán Viktor) Emlékeztetett arra, hogy (...) akkor volt a fejében egy terv, hogy hogyan fog a kormány lépésről lépésre haladni. "Ebből én nem is csináltam titkot, csak ma már senki nem emlékszik rá.

En szeretnem ha latnam hol es mikor, hanyszor mondta el ezt a konkret dolgot.

www.portfolio.hu/gazdasag/orban_eros_baratai_vannak_az_energiacegeknek.181536.html

Help!!! Tele van a blog fideszessel, legalabb ok emlekezzenek mar ezekre az egyertelmu es vilagosan kommunikalt programpontokra!!!

Torkosborz 2013.03.22. 12:57:07

@Kakimaki0123456789:
Ugye milyen izzasztó és elviselhetetlen az a 2/3-ad ráadásul Orbán Viktorral!
Mégis jobb mintha elhinném, hogy 1-2 századdal is hatalomhoz lehet jutni!
Igyekezz, hogy ki ne maradj a 2/3-adból!

Kakimaki0123456789 2013.03.22. 13:00:20

@Torkosborz: Ebedido lehet hogy nem kapok egyetlen ertekelheto valaszt sem...

_Epikurosz_ 2013.03.22. 13:02:08

One day, baby, we'll be old...

Woody 2013.03.22. 13:14:43

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Upsz:

"Éppen csak egy apró bibi van itt megint: Én nem kétlem, hogy Christopher H. Smith úr elmélyedt a magyar alkotmányos vitában, elolvasott és megértett mindent pro és kontra. Éppen csak azt tartom furcsának, hogy a levél se a saját honlapján nincs kint, se a Helsinki Bizottság oldalán nem található róla egyetlen árva hang sem. Pedig képviselő úr 21-i, egészségüggyel foglalkozó írása már ott virít az oldalon, tehát volt frissítés és tartalomfeltöltés. Kérdezném én mély tisztelettel drága képviselő úr, hogy akkor hová is tetszett küldeni azt a levelet? Mert mink' itt a Balkán sarkán már csak úgy vagyunk mindennel, aminek egyetlen és kizárólagos hivatkozása az MTI néven elhíresült Központi És Királyi Hírgyár, mint egyszeri ángyánjóska a seggreforgó bloggal, teccikéteni?"

Torkosborz 2013.03.22. 13:19:56

@Kakimaki0123456789:
Parancsolj! Jó étvágyat!
Aztán ne csak a vágyad maradjon!
Mi lenne amit értékelni tudnál?
Orbán Viktorról meg annyit:A sas nem verebekre vadászik. OK?

Reszelő Aladár 2013.03.22. 13:20:21

Az Alkotmánybíróság jogalkotó, vagy jogalkalmazó?
Ha az előbbi, akkor minden kifogás jogos. Viszont akkor mi az Országgyűlés? Ja, hogy 2/3-ad? Tetszettek volna jobban kormányozni.

A külföldi segítség már 56-ban is bejött. Csínján az injenekkel. Kétlem, hogy bárki külföldi a magyar ember érdekeit nézné. Ős is van valahonnan. A Európai Bizottság legitimációja pedig meglehetősen kérdéses.

Woody 2013.03.22. 13:37:54

@Reszelő Aladár:

Negatív jogalkotó (volt), bár ez gondolom neked nem sokat mond.

narmer 2013.03.24. 09:23:40

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: A probléma megoldása: leváltani a népet! Már Rákosi kitalálta.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.04.01. 19:40:24

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Miért beszélsz olyasmiről, amihez nem is konyítasz? Számokat idézgetni nem kell ész.
Viszont hova ment a pénz a szocik alatt: autópályára, népjólétre, fejlesztésre.
Az államadósság növekedése, az elzsarolt MANYUP-pénz, a fel nem használt IMF hitel meg 2010 óta FIDESZ-es és FIDESZ-közeli zsebekbe. Az egykulcsos adó nem indította meg a gazdaságot, a MOL-on, a MANYUP-vagyonból eredetiformájában megmaradt vagyonelemeken (40% értékvesztés) csak buktunk, beruházások a béka segge alatt,KKV-csődök rekordszinten, soha annyian nem álltak sorba ételosztásnál, a forint a pincében, munkahelyek csak külföldön és közmunkában teremtődnek,stb. stb.
Ez van a kormánypárti hazugságok mögött. Ha értenél valamihez, látnád. De nem.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.04.01. 19:44:48

@Reszelő Aladár: A 2/3 53%-os legitimációja kétségesebb.
Amúgy az Európai Bizottságot ugyanúgy közvetlenül választott parlament szavazza meg,mint a magyar kormányt. Csak az a különbség, hogy Magyarországon ezután a Parlament csak OV bábja (lásd az egyéni képviselői indítványokat, a belső ellentmondásokkal teli adótörvényeket és a többi teljesen amatőr jogszabályt), míg az EB javaslata alapján vagy az Európai Bíróság, vagy a tagállamok állam- és kormányfőiből álló Tanács dönt. De hát ennek megértéséhez nem elég a pártbrosúrákat visszhangozni.
süti beállítások módosítása