Publius

Szabad változatok demokráciára, köztársaságra és kapitalizmusra liberális fiataloktól.

Powered by

 

Ilyen jókat írtunk

Szabadságfolyam

Force Feed

2012.01.20. 11:23 Szalai Ervin

Le köll mondani sajnos

Címkék: köztársasági elnök schmitt pál pálgium emberek embere

"...van egy rész, az én esetemben 30-35 oldal volt, ahol következtetéseket vontam le, amiben megpróbáltam valami olyan összefoglalását adni ennek a törzsanyagnak, hogy hogyan tovább, ami előre visz. Tehát, ha majd megnézik, és ilyen szemmel nézik, mi volt a kötelezően szerepeltető törzsanyag, és mi volt az én hozzáadásom, akkor nagyon remélem, hogy pozitívan bírálják el." — Schmitt Pál, Kossuth Rádió, január 18.

Szerdán hajnalban, a vizsgaidőszak kellős közepén szakdolgozatom hivatkozásjegyzékének rendezgetésében kifáradva olyat tettem, amire már elég régóta nem voltam hajlandó időt pazarolni, és meghallgattam a Köztársasági Elnökünkkel készített rádióinterjút. Amiből persze kiderült minden: van a "törzsanyag", amit a bolgár formától vett át, de fel is tüntette hivatkozásként – Mit számít, hogy a doktori négyötödét ez teszi ki? Mit számít, hogy pontosan nem volt kijelölve, mit és kitől vett át, így bárki azt hihette, magától ilyen okos? Ez volt a szabály, Pali bácsi aranyos, nemtelen támadások, MSZP székházból irányított ájemefbrüsszeli HVG, úgyhogy csitt.

Aztán csütörtökön érkezik az újabb nagy leleplezés a HVG-től – kiderült, hogy a fönnmaradó betonkemény 30-35 oldalnyi saját szövegből 17 oldal gyakorlatilag szóról-szóra megegyezik Klaus Heinemann egy évvel korábban megjelent könyvének bizonyos részleteivel, amit persze ugyanúgy rossz kiadási adatok kíséretében tüntetett fel irodalomjegyzékében, és ugyanúgy nem tüntette fel sehol, hogy fordítói teljesítményt csomagolt át saját eredménnyé. 
 
Persze mondhatná megint, hogy akkoriban ez teljesen szabályos eljárásnak számított, csakhogy van egy aprócska bökkenő: szerdán még ragaszkodott hozzá, hogy több átvett tartalomtól már egy magyar állampolgárnak sem kell félnie. Most tényleg leírjam, hogy Schmitt Pál hazudott
 
Inkább azt írom le, hogy éppen abban az egy dologban tévedett (sic!), ami minden további nélkül romba döntheti az általa megformált köztársasági elnöki képet. Bizalom híján már nem lehet az "emberek embere". Hogy fog odaállni középiskolások elé a magyar nyelv szépségéről, hazaszeretetről, a rendszeres testmozgás fontosságáról és becsületről szónokolni? Hát sehogy. Egyetemisták, meg sanszos, hogy indexeikkel dobálnák meg, ahogy az előadóba tenné a lábát.
 
Beszélhetnénk arról, hogy Schmitt Pál teljes mértékben szimbolikussá csupaszította a Köztársasági Elnöki intézményt – ami a magyar alkotmányosság egyik ékköve is lehetne - politikai szerepét nullára degradálta, és legalább a magánnyugdíjpénztárak államosítását vissza kellett volna küldenie megfontolásra az Országgyűlésnek. Mégiscsak kutya kötelessége lett volna az egész országot képviselnie, mondhatnánk, de fölösleges lenne, mert ő máshogy látta.
 
Viszont saját mércéje elől nem menekülhet. A kritikákat nem ellensúlyozhatja többé vidámságával, mosolygással, pozitív üzenetek megfogalmazásával, mert még azoknak a fejében is ott lesz a csalás gyanúja, akik egyébként közjogi és alkotmányos szerepfelfogásával egyetértettek, és amúgy még kedvelték is. És ha Schmitt Pál többé már képtelen a nemzet Pali bácsija lenni, na, akkor "meg kell nézni a Magyar Értelmező Kéziszótárt", amiben az áll, hogy sajnos le köll mondani neki. Hiszen ez volt a munkája. 
 

 

 


4 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://publius.blog.hu/api/trackback/id/tr133591402

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ne hablatyolj Schmitt Pali! 2012.01.22. 02:00:59

Bizonyíték kell ide és nem ködösítés, meg esetlegesen elfogult vizsgálatok. Akadályoztatás helyett, tedd szépen közzé, akár "közkinccsé" teljes terjedelemben a plágiumvád alapos gyanújába keveredett kisdoktoridat és így lehetősége lesz minden...

Trackback: Anyuka, ledoktoráltam! 2012.01.20. 16:39:35

"amikor anyuka meghalt, megfogadtam, hogy doktori címet szerzek. »Minden szép, minden jó körülötted – mondta egyszer –, de úgy szeretném, ha dr. lennél.« Egyik fülemen bement, a másikon kijött. Gondoltam, ez úgyis lehetetle...

Trackback: Gyurcsány Ferenc Jászkispöcsömben 2012.01.20. 15:01:27

Ma kisfalunkban, Jászkispöcsömben járt Gyurcsány Ferenc, hazánk volt miniszterelnöke, ünnepi közgyűlésen fogadtuk őt az helyi alkoholistákkal a Kispipacsban....

Trackback: Gyurcsány Ferenc Jászkispöcsömben 2012.01.20. 15:01:27

Ma kisfalunkban, Jászkispöcsömben járt Gyurcsány Ferenc, hazánk volt miniszterelnöke, ünnepi közgyűlésen fogadtuk őt az helyi alkoholistákkal a Kispipacsban....

Trackback: Gyurcsány Ferenc Jászkispöcsömben 2012.01.20. 15:01:26

Ma kisfalunkban, Jászkispöcsömben járt Gyurcsány Ferenc, hazánk volt miniszterelnöke, ünnepi közgyűlésen fogadtuk őt az helyi alkoholistákkal a Kispipacsban....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

/manens 2012.01.20. 19:28:24

Ha él még az édesanyja, úgy személyesen, ha már nem, menjek ki a temetőbe és úgy kérjen tőle bocsánatot : " Édesanyám, bocsáss meg, hazudtam Neked !! " ( azt egy ijentől nem is várom el, hogy az állampolgároktól is. )
Ja, és szégyellje magát.

anonymand 2012.01.21. 05:02:14

Tisztelt Mindenki!

Sanyi ezt már régen megfogalmazta:

"Sehonnai bitang ember,
Ki most, ha kell, halni nem mer,
Kinek drágább rongy élete,
Mint a haza becsülete."

Pedig csak politikai "halálról" van szó....

Tisztelettel:
anonymand

balatonikaboca 2012.01.21. 05:53:53

A politikai " becsület " Bajnai Gordonnal kihalt,kiveszet. ( Bajnai G.előtt sem volt jegyezendő.)
@anonymand:Kedvesem!("Pedig csak politikai "halálról van szó...")a becsület haláláról van szó.

csók:b.kaboca

anonymand 2012.01.21. 06:19:37

@balatonikaboca:

Tisztelt balatonikaboca!

Megbocsáss, de ellent kell mondjak.
A becsülete Schnitt Plaginak, ha volt is valaha, már régen halott.
A bianco aláírt törvényekkel biztosított mindenkit, hogy erkölcsi érzéke nulla, a becsület pedig csak egy számára értelmezhetetlen szó. A plágium csak arra bizonyíték, hogy a becsület korábban sem volt ismert számára.
A becsület nem hal meg, nem halhat meg.

Hogy egy köztársasági elnöknek az állam méltósága annyi, mint Palivec kocsmájában a Ferenc Jóska képén díszelgő légyszar, azt pedig most bizonyítja.
Ha most politikailag a kardjába dőlne, akkor is sok időnek kell eltelni, hogy az állam és az államfő méltósága visszanyerje reputációját.
Csak ez nem szempont.
Az a szempont, hogy kiteljen a két év.
Oszt jónapot!

Tisztelettel:
anonymand
süti beállítások módosítása