Publius

Szabad változatok demokráciára, köztársaságra és kapitalizmusra liberális fiataloktól.

Powered by

 

Ilyen jókat írtunk

Szabadságfolyam

Force Feed

2012.05.02. 12:41 Kálóczi Krisztián

Lefektetett moralitás

Címkék: gyurcsány ferenc schmitt pál plágium ügy

Bár az én vagyonomnál valószínűleg több tisztessége van Gyurcsány Ferencnek, kénytelen vagyok már a bevezetőben leszögezni: nem áll szándékomban az egykori miniszterelnökünket plagizálással vádolni. Ugyanis nem szabad puszta feltételezések és a politikai érdekeknek kiszolgáltatott médiaharcok alapján rögtön farkast kiáltani. Így gondoltam ezt a Schmitt-ügy kirobbanásakor is: legyenek meg előbb a tények, foglaljon állást az egyetem, szülessen jogerős döntés, és véleményezzen az Országgyűlés, majd ennek fényében – legjobb és legtisztességesebb belátása szerint – döntsön Schmitt Pál, lemond-e vagy sem.

Azonban ezen túlmenően is akadnak párhuzamok a két plágium-ügy között, és ezek közül a legfontosabb a moralitás dimenziójában keresendő. Természetesen érvek és ellenérvek is születtek már a két ügy hasonlóságában. Egyesek nyílván úgy gondolják, hogy amennyiben Schmitt Pál lemondott államfői tisztségéről saját plágium-ügye miatt, úgy most Gyurcsány Ferencnek is távoznia kellene a pártelnöki székből. Mások pedig érvelhetnek azzal, hogy Gyurcsány csupán egy 1-3%-kos támogatottsággal bíró párt elnöke, míg Schmitt Pál maga volt a nemzeti egység jelképe, így az ő döntése kötelező volt – illetve kötelezőbb. Nehéz eldönteni, hogy a mérleg nyelvén melyik érv a súlyosabb és hol az igazság, mindenesetre én azt gondolom, hogy a felsorolt érvek közül egyik sem igazán fontos, és nem feltétlenül mutatják meg, hogy mi a különbség, és mi a hasonló a két eset között.

Ugyanis a korábbi és a mostani plágium-ügy hasonlósága kimerül annyiban, hogy egy politikusunk diplomamunkája – valószínűsíthetően – nem mindenhol klappol. Szerintem azonban van egy ordítóan nagy különbség, amit sokkal fontosabbnak tartok. Mégpedig, hogy Gyurcsány Ferenc már egy megbukott miniszterelnök és politikus, akinek a magyar politikai életben nincsen keresnivalója. Azt hiszem, ebben a magyarországi gyurcsányistákon kívül mindenki egyetért. És mégis megint itt van a rivaldafényben: facebookján és a tegnapi majálison viktatúrázik, játssza a mártírt; és újra mondom az egészben a legfontosabb, hogy hagyjuk, hogy játszhasson, felépítjük neki – illetve felépíti a HírTV stábja – a színpadot. Ez az igazán nagy különbség. A Schmitt-ügyben egy, a politikai rendszert nem kellő alázattal szolgáló államfőről volt szó, most pedig egy bukott miniszterelnökről és politikusról– aki korábban szintén ebben a cipőben járt –, akit inkább tényleg hagyni kéne főni a saját levében, mintsem tüzet gyújtani alá.

(forrás)

De (!) mégsem ezek a legfontosabb problémák és kérdések, kedves olvasók! Nem az a kérdés, hogy ki plagizált, illetve ki plagizált többet vagy – pardon – hülyébben, és még csak nem is az, hogy a két ügyben van-e a moralitás tekintetében eltérés. Nézzük, mi is történt!

Egy, a baloldalhoz közelebb álló újság riportere elindította a Schmitt-lavinát. A baloldalon mindenki hőzöngött, háborgott, nagyon hatásos maszlagokkal az elnök lemondását követeli, a jobboldal pedig csitítani próbálta a kedélyeket, hűen védelmezte – szinte az utolsó pillanatig – saját emberét. Pár héttel később egy, a jobboldalhoz köthető televízió oknyomozó csoportja elindítja a Gyurcsány-plágium-lavinát. A jobboldalon mindenki hőzöng, háborog, nagyon hatásos maszlagokkal a pártelnök lemondását követeli, Gyurcsány pedig újra fürdik a népszerűség és a mártírság iszapfürdőjében.

Az igazán nagy probléma az, hogy a moralitás, amelynek dimenziója mentén sokan próbálják megválaszolni a két ügy közötti hasonlóságokat és különbségeket, nem létezik. Létezett, persze. Addig, amíg a baloldal – teljesen mindegy milyen módon – felállt és erkölcsi válaszért kiáltott: hogy ülhet egy, a kisdoktoriját plágiummal megszerző ember az államfői székben? És akkor is meglehetne még az a bizonyos moralitás és erkölcsösség, ami után annyira ácsingózunk, amikor a jobboldallal teszi ugyanezt: kiáll és Gyurcsány plágium-ügyében tisztázást követel. No, de akkor hol veszett el a moralitás?

Igen egyszerű a válasz: a politikai pártcsaták véres mezején. Ott, ahol a pártkatonák a párt és saját moralitásukért harcolnak, nem pedig az objektív erkölcsösségért, hanem kizárólag a pillanatnyi igazságok miatt szállnak harcba; szimpátiáért, szavazatért. Akkor lehetne joga bármelyik politikai oldalnak erkölcsről és moralitásról prédikálnia, ha mindkét ügyben egyforma álláspontot képviselnének, különben az egész semmit nem ér.

Ha jól emlékszem, Schiffer András azt mondta, mikor Schmitt Pál, lemondása után még az Országgyűlés egyes székeiből verbális pofont kapott, hogy földön fekvő emberbe nem rúgunk. Tegnap eszembe jutottak ezek a sorok, amikor a megvádolt Gyurcsányra gondoltam, és azt hittem (és hiszem most is), hogy földön fekszik, ne rugdaljuk. Aztán rájöttem, hogy egyrészt elég edzett ehhez, másrészt pedig lehet, hogy tényleg hamarabb kikerülhet így a képből – ezt majd a jövő eldönti. Ma már Schiffer fentebb idézett mondata mást mond nekem, és mást tartok a földön fekvőnek: magunkat, választópolgárokat.

Ugyanis itt ordít előttünk, ami igazán fontos a két ügyben: várjuk a morális válaszokat olyan emberektől, akik pillanatról pillanatra képesek megváltoztatni az erről alkotott saját képüket, és képesek egyik pillanatban saját tolvajukat védeni, és képesek máskor egy ugyanolyan tolvajlást bűnnek kikiáltani. Dönts, kedves választópolgár: lefekszel-e újra?

 

 


49 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://publius.blog.hu/api/trackback/id/tr204483019

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Anális majális 2012.05.04. 13:35:03

Kedves Naplóm!Múlt héten megint elmaradt a bejegyzés. Ezúttal nem a keresztény hittérítők vettek üldözőbe, hanem sorstársaim, a rettegő demokraták. A Fidesz ügynökei elhitették velük azt a hazugságot, hogy a kormánypártok szimpatizánsa vagyok. Ők pedig...

Trackback: Ezek voltak Schmitt Pál utolsó szavai 2012.05.02. 15:57:49

Hogyan hibáztatott mindenki mást saját magán kívül a lemondását bejelentő beszédében Schmitt Pál? Olvasd újra a plágiumbotrányba belebukott köztársasági elnök napirend előtti felszólalását, amely a Parlament 2012. április 2-i ülésén hangzott el. Dőlt b...

Trackback: Orbán főzsarnok, Áder vazallus, Kövér perzekútor! 2012.05.02. 15:54:22

Miért ne sétálgass saját fejlesztésű tiltakozótáblával kedvenc pártod rendezvényén, hogy közöld a világgal, mit gondolsz a rivális pártról vagy az aktuális hatalomról? A választ a lentebbi két képen találod. (Forrás: Mandiner blog) Like this:Be the fir...

Trackback: Terroristáknak tartott sajtótájékoztatót Török Zsolt a Best of Kövér válogatás megjelenése alkalmából 2012.05.02. 15:50:50

“Kedves nyikhaj, senkiházi, utolsó tollforgató terroristák, köszönöm szépen, hogy elfogadták a meghívást a mai sajtótájékoztatóra” – köszöntötte ma délután az újságírókat az MSZP szóvivője. “Természetesen én nem így gondolom, Kö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belekotty 2012.05.02. 13:29:31

Az biztos, a kettőt egyenlő mércével kell mérni.
Hogy az illetőnek mekkora az erkölcsi súlya, illetve mekkorának kellene lennie, az egy másik kérdés.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.05.02. 13:29:54

"Bár az én vagyonomnál valószínűleg több tisztessége van Gyurcsány Ferencnek"

nincs egyetlen forintod sem?

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2012.05.02. 13:35:54

Hát igen, elég gáz, ha valaki elkezdi mentegetni, aki eddig habzó szájjal szidta Plagi bát. Én eddig Fletó pártján álltam, de ha nem tudja bizonyítani az igazát, inkább távozzon a közéletből.

index0123 2012.05.02. 13:36:19

Eddig talan ez a legjobb cikk, amit a temaval kapcsolatban olvastam.
Grat.

belekotty 2012.05.02. 13:40:55

@Disintegrator Rising: Szerintem csak adóssága van és a hasonlatból ítélve igen sok. :-))

tarackos 2012.05.02. 13:48:42

Nekem is az a bajom ami a szerzőnek. Feri számomra már évek óta politikai hulla. Még is ettől a hullától de inkább zombitól hangos most a sajtó. WTF?!

A moralitás hiányával egyetértek. Akik sittet az ucsó pillanatig védték azok csak kussoljanak, ahogy azok is akik most Ferit mentegetik azért amiért sittet fikázták.

Igen, mi vagyunk a hülyék akik nézzük. Persze nem meglepő, akik eltűrik, hogy a gyerekeikkel önkényeskedjenek -felvi keretszámok- azokat már ellepte a fertő, számukra már nincs lejjeb...

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2012.05.02. 13:49:06

Máshol is írtam már, itt is szükségesnek tartom megjegyezni, hogy a politikusok végtelen szélhámossága az egy dolog, de az ehhez hosszú évtizedekig asszisztáló egyetemi rendszer az meg egy másik. Ideje lenne végre az egyetemeknek - az összesnek - állást foglalni, igen, hölgyeim és uraim, két kézzel osztogattuk a diplomákat meg a doktorikat a szembejövőknek az utcán (nem, nem csak hivatalban lévő, illetve potenciális politikusoknak), akik ezért felelősek, azokat ezennel fényes délben a Moszkva téren szirénázó mentőautó tetején valagba rúgjuk, és mostantól csak annak adunk diplomát, aki megérdemli. Ja, és olyan dolgokat fogunk tanítani, aminek még értelme is van.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.05.02. 13:57:39

" Mégpedig, hogy Gyurcsány Ferenc már egy megbukott miniszterelnök és politikus, akinek a magyar politikai életben nincsen keresnivalója. Azt hiszem, ebben a magyarországi gyurcsányistákon kívül mindenki egyetért. És mégis megint itt van a rivaldafényben: facebookján és a tegnapi majálison viktatúrázik, játssza a mártírt; és újra mondom a..."

Orbán is bukott politikus. Ebben is mindenki egyetért...

... az orbánistákon kívül.

Is kurvára ugrál abban a rivaldafényben...

rockjano 2012.05.02. 14:08:02

GyF érdekes... ez a titka. Azért is mert volt kormányfő meg mert körülötte történnek dolgok. A jobboldali média is őt teszi érdekessé, holott személye mér régóta teljesen érdektelen...

Látszik hogy a jobboldalnak óriási szüksége van rá pláne most amikor szinte minden nagyon rosszul megy..csakhát baromi igénytelen gagyi dolog ez.
GyF-nek mennie kéne..naná hogy persze ..menni fog ...naná hogy nem...

Újból lehet rugózni rajta. Ettől a DK nem túl nagy támogatottsága nem lesz több sem kevesebb. A Fidesz sem nyer vele...legfeljebb csak annyit hogy nem róluk beszélnek, és mostanság lehet hogy már ez sem kevés...

makacs szennyeződés 2012.05.02. 14:17:37

nekem is ez a furcsa, hogy a fideszesek mennyire imádják a mai napig a Ferit. azaz imádják utálni.

a kutyának nem jutna eszébe ez az ember már, de ők csinálnak belőle még egyszer egy csúnyarosszgonosz ellenséget, aztán telekommentelik az összes blogot úgy téve, mintha bárki is védelmébe vette volna. (na jó, biztos van egy alsó 1% vérhülye, aki igen.)

ha a fidesznek ennyire szüksége van rá, ha a személye ""baloldalt"" ennyire bomlasztja a mai napig, és ha a ""baloldali"" szavazókat ennyire otthon tudja tartani a maszoppal együtt, akkor miért akarják a fideszesek ennyire kicsinálni?

nem jó nekik, hogy a választók 50-60%-a el sem megy szavazni egy holnap tartandó választáson, azaz a fidesz nyer?

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.05.02. 14:25:00

@Dr. simonmondja.: "Orbán is bukott politikus. Ebben is mindenki egyetért..." inkább csak a faszkalapok értenek vele egyet. bocsi :)

laci_52 2012.05.02. 14:29:07

"Gyurcsány Ferenc már egy megbukott miniszterelnök és politikus, akinek a magyar politikai életben nincsen keresnivalója."

Ezzel 1000%-ig egyetértek!

Rokkantnyugdíjaspornósztár 2012.05.02. 14:32:13

Gyurcsány addig nem fekszik a padlón és nem bukott meg, amíg ott verheti a nyálát közpénzből a parlamentben.

Vortumnus (törölt) 2012.05.02. 14:46:29

ez eléggé kiegyensúlyozott írás.
tényleg várjuk

BALTAZÁR 2012.05.02. 15:05:02

Ez a téma, illetve annak pártállástól függő megközelítése engem erősen emlékeztet arra amikor az a bizonyos Kertész cikk - moslékzabáló magyarok... - megjelent.
Azok a véleményformálók akik addig mindenfajta általános nemzeteteket, nemzetiségeket érintő kérdést szimpla rasszizmusként értékeltek, e cikk után hirtelen elkezdtek mögöttes mondanivalót keresni. Ha a kuruczinfón megjelenik egy cikk ugyanezzel a szöveggel, mondjuk a cigáynokról akkor az fasiszta nacionalista pfuj! De ha a mi kutyánk kölyke mondja, ráadásul rólunk az persze más.
Most persze nagyobb hanggal vannak azok akik teli szájjal tolvajozzák Gyurcsányt, de néhány hete Schmitt ügyben igen békülékenyek voltak.
A legnagyobb igazság pedig ez:
Nem az a fontos, hogy mit mond, hanem hogy ki mondja.

BALTAZÁR 2012.05.02. 15:12:19

@Dr. simonmondja.:
Mitől lenne Orbán bukott politikus?
Attól, hogy elveszített egy-két választást? Aligha. Demokrácia van. Ha már ketten indulnak egy választáson az egyik bukott lesz.
Majd ha úgy veszíti el, hogy ciklus közben kell lemondania és a koalíciója valamint a saját pártja is versenyben utálja - nem beszélve a választókról - majd akkor.
Az utolsó hivatalos eredmény az bizony kétharmad. Ez azért nem akkora bukta.
Még akkor is ha ezt nagyrészt az igazi bukottnak köszönhetik.

room_101 2012.05.02. 15:15:59

A Kúrcsányi is monnyonle a Közt.Elnökségről és akkor kvittek lesznek Plagibával.

milyen szép a Vértes, ó 2012.05.02. 15:16:20

@makacs szennyeződés:

A műjobboldaliak nem rajonganak a valóságért, a tényekért, és mivel "elveik" nagyjából kimerülnek mindenki gyalázásában, aki 'nem velük van', ki lenne alkalmasabb célpont, mint Gyurcsány, akit már évekkel ezelőtt kineveztek mítoszaikban a baloldal, sőt, eleve minden nemfideszes rajongása tárgyának? (Az, hogy ezzel egyidőben teljes nyugalommal hangoztatják, hogy a DK-nak alig vannak szavazói, nem okoz túl nagy gondot fejecskéikben, de legalább szórakoztató.) Szóval amíg lehet vele foglalkozni, addig sem kell olyan hülyeségekkel törődni, mint mondjuk a fideszes szabadrablás, azzal foglalkozni amúgy is kényelmetlen lenne, még a rajongáshoz szükséges vastag arcbőrrel is -- nem egy lelkes versenyzőtől láttam már a megfejtést, mely szerint aki pl. Simicskáék 300milliárdos közpénzeléséről beszél, az csak Gyurcsány szakdolgozatának sokkal fontosabb ügyéről próbálja elterelni a figyelmet. ;-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.05.02. 15:21:54

@BALTAZÁR: Miért akarod megmondani, hogy - majdha - ?

Azért bukott, mert már csak az orbánisták hiszik el, amit hazudik.

...
Mert az egész világ minden államfője kerüli, mint a leprást.

Mert bóvliba vitte az országot.

Mert szabad demokráciából egy kócerájt csinált füstös rokonyoknak.

Ez kevés ?

vajdasagi 2012.05.02. 15:22:10

@makacs szennyeződés: Egyetértek. Talán csak egy megjegyzés: szerintem a Fidesznek azért van nagy szüksége gyurcsányra, mert az ilyen képződmények megmaradásához nélkülözhetetlen egy "főgonosz", akit lehet közösen és nyilvánosan utálni. Talán a középkorban is ezért kellettek olyanok, akiket nyilvánosan megköveztek, kivégeztek, megbotoztam, stb. Amíg dobálták rá a követ a többiekkel együtt, addig nem kellett arra gondolni, hogy milyen rosszul mennek a dolgok más téren.

Nos, a gyurcsány esete szerintem a fentiek szerint alakul. Ezzel szemben a schmitt esete más volt: rajta keresztül lehetett ártani "pártunk és kormányunk" ügyének. Hogy ne mondjam: a NER-nek. Tehát schmitt csak "járulékos költsége" volt a NER-ellenszenvnek, hogy úgy mondjam, míg gyurcsány a kollektív kődobálásnak kitett "főgonosz" a másik oldal számára.

Egyébiránt: fenti véleményemmel valszeg sokan nem fognak egyetérteni, mert vagy egyikükkel, vagy másikukkkal szimpatizálnak. De én úgy érzem, hogy mindkettőjüket akkor lássam, amikor a hátam közepét, és ezt már 5-6 éve folyamatosan így gondolom.

makacs szennyeződés 2012.05.02. 15:23:17

@milyen szép a Vértes, ó:
az semmi, én a simicskásra már hallottam olyan magyarázatot is, hogy "de legalább magyar kézben marad az a pénz".
:D

BALTAZÁR 2012.05.02. 15:25:46

@milyen szép a Vértes, ó:
"...amíg lehet vele foglalkozni, addig sem kell olyan hülyeségekkel törődni, mint mondjuk a fideszes szabadrablás, azzal foglalkozni..."
Ne haragudj, de ez a fajta védekezés egyszerűen vérlázítóan ostoba. Attól, hogy Gyurcsány reflektorfénybe került valami miatt, miért ne lehetne foglalkozni a Fidesz disznóságaival?
Ez pont olyan mintha azt mondanánk influenzajárvány idején, hogy hagyjuk már az influenzát, mert a rák sokkal fontosabb.
A másik ami miatt különösen zavar ez a megközelítés mert mindig azok szájából hallani akik sárosak a megvádolt pontokban.
Ha egy politikust lopáson kapnak akkor mindjárt annak politikai ellenfelei lejáratási akciójáról, figyelemelterelésről kezdenek papolni.
Az igazság sokszor sokkal sokkal egyszerűbb.

milyen szép a Vértes, ó 2012.05.02. 15:27:31

@makacs szennyeződés:

valahogy meg kell magyarázni, miért van rendben az, ha a 'mi haverunk' lop

és persze ha maszopos lop, akkor 'lámpavasra', mert, őőő, őőő, az nem magyar -- vagy valami ilyesmi :)

de lehet, nem kellene turkálni a műjobbos pszichózis mocskában

BALTAZÁR 2012.05.02. 15:29:01

@Dr. simonmondja.:
De az "Orbanisták" még ma is annyian vannak, hogy simán megválasztanák. Az, hogy Orbánt sokan utálják tény, de régen is sokan utálták. Gyurcsány nem attól lett bukott politikus, hogy sokan utálták.
Ne légy ennyire pártos mert könnyen megkapod, hogy Gyurcsányista vagy. :-)

milyen szép a Vértes, ó 2012.05.02. 15:31:10

@BALTAZÁR:

Védekezés? Hány hete kezdtél magyarul tanulni? Ha megkérsz valakit, hogy segítsen értelmezni a szöveget, talán felfogod egyszer, hogy olyanokról írtam, akik szerint Gyurcsány szakdolgozatának ügye Magyarország legfontosabb kérdése ma, és másról nem szabad beszélni, pláne a fideszes lopásokról nem. (Mondjuk azokról amúgy is csak a hülye ballibsik szoktak hisztizni, amíg meg nem unják.)

BALTAZÁR 2012.05.02. 15:40:09

@milyen szép a Vértes, ó:
Én szerintem meg senki de senki nem mondta azt, hogy Gyurcsány ügye a legfontosabb ma Magyarországon és a Fidesz disznóságairól nem szabad beszélni. Így aztán nyitott ajtókat döngetsz és terelsz.
Gyurcsány ügye nem fontos, de ahogy sokan mondták már itt érdekes. Nem is az ügy maga hanem Gyurcsány. Mert lehet, hogy csak pár százalékot ér majd el, de lassan már olyan lesz a hazai politikában mint Kiszel Tünde vagy Pákó a celebvilágban. Körülötte mindig történik valami. Napjaink Torgyánja.
A Fidesz persze igyekszik ezt a bohócot rátolni az egész baloldalra, mondván: ezek vagytok ti.

dr Smittpálelnökúr 2012.05.02. 15:41:58

Én speciel egyáltalán nem titkolom, hogy rühellem a fidesz agyament politikáját, és azt sem, hogy konkrétan leszarom gyurcsányt is, meg a szakdolgozatát is.

Azon kifejeztten jól szórakozom, hogy egy minden szempontból bukott politikus ellen egy egész párt-kormány-és ezek rajongói minden követ megmozgatnak.

Évekkel gyurcsány bukása után, ha valami szaros ügy derül ki a fidesz háza tájáról, rögtön jön az adu ász: a gyurcsány!

Tényleg tőle kell rettegnie a jobboldalnak nevezett politikai térfélen? Ennyire gyengének érzi magát a 2/3 pártja? Tényleg hozzá képest kell meghatároznia magát a fidesznek?

nixe 2012.05.02. 15:44:54

@Kovácsné
Én több diplomamunkát is írtam (70-es 80-as évek)több egyetemen, és bizony megkövetelték az önálló munkát, meg a rendes szakirodalmazást, és hivatkozást. Igaz, én "mezei" voltam, és az már akkor is nagyjából tudott volt, hogy igazi elfoglalt elvtárséknak könnyebben adják a diplomát. Így aztán a mostanában sajtóban forgó két úriember esete sajnos nem véletlen, akkoriban így ment (és ha Deutsch T-ra gondolunk,lehet,hogy azóta sem sokat változott)Ez is azért van, mert a politka ráül mindere, és befolyásol,ahol tud

milyen szép a Vértes, ó 2012.05.02. 15:47:29

@BALTAZÁR:

Miután saját szememmel láttam olyan hozzászólásokat, melyek szerint Simicska 300milliárdja lényegtelen Gyurcsány ügyéhez képest, és minek beszélnek róla, engedd meg, hogy ne törődjek különösebben azzal, hogy 'szerinted' mi van.

Az aktuális kérdés egyébként változatlanul az volt, miért kezeli a Fidesz valódi jelentőségét nagyságrendekkel eltúlozva Gyurcsányt, nem pedig a konkrét ügy, vagy az, bűnös-e ez az elvetemült bűnöző -- de sebaj. :)

barli 2012.05.02. 15:48:22

kezdenek eltünni a szőlészeti cikkek az index főoldalárol. Kár, mert szórakoztató, és tanulságos téma...

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.02. 15:51:39

@barli: Na ja.. fél nap Gyurcsány után megen beborítja a Fidesz fóbia az indexet.

Ez is mind azért mer nincs sajtószabadság.

milyen szép a Vértes, ó 2012.05.02. 15:54:43

@dr Kangörény:

Azért gondolj bele, mekkora munkát fektettek a démonizálásba, illetve a büszkén vállalt 'bármilyen hazugság megengedett' karaktergyilkosságba -- ha "lejönnek róla", akkor kezdhetik újra valaki mással, az egyrészt sok munka, másrészt a holtidőben még elkezdenek foglalkozni a rajongók is az itt-ott eltűnő milliárdokkal, sokkal egyszerűbb hát folyamatosan terítéken tartani és úgy tenni, mintha ő lenne a vezére mindenkinek, aki nem fideszes. (Az, hogy ezzel párhuzamosan gond nélkül megy a 'hahaha, Gyurcsánynak alig van pár százaléka', kifejezetten szórakozató, mondjuk igaz' fideszes sosem akad fenn azon, ha két szomszédos mondata ellentmond egymásnak. ;-)

barli 2012.05.02. 16:01:02

szerintem a gyurcsánnyal csak el akarják terelni a figyelmet a szárnyaló forintárfolyamról!!! :)

campobaszo 2012.05.02. 16:06:48

@BALTAZÁR: "Mitől lenne Orbán bukott politikus?
Attól, hogy elveszített egy-két választást?"

Jobb helyeken,ha valaki elveszít egy választást,bizony veszi a kalapját.Kettő után pláne.39,43 évesen persze nehéz visszavonulni.Szerintem a miniszterelnökséghez mondjuk 20 év munkaviszonyt kéne igazolni.Esetleg képviselői munkát is be lehetne számítani.

barli 2012.05.02. 16:10:48

@campobaszo:
mondjuk azt hozzátenném, hogy a két elvesztett választáson a pártja több szavazatot szerzett, mint az azt megelőző szavazáson. Hát tehet ö arról, hogy nem volt kivel koalíciót kötni? (na jó, kicsit tehet :) )
Azért a bukott orbánt még ne hasonlítsuk a bukott gyurcsánnyal.

Karipapa01 2012.05.02. 16:12:28

Aztán miről mondjon le a Gyurcsány? Maximum a diplomájáról tudna lemondani, vagy talán a doktori címéről, ha már Pali bácsi így szóba került. Ő nem kinevezték, mint a miniszterelnököt, vagy a köztársasági elnököt, őt a választók küldték a parlamentbe, hogy képviselje az érdekeiket. Ennél fogva talán a választóinak kellene lemondaniuk róla. Ez viszont -úgy néz ki- nem fog megtörténni talán még jó pár cikluson keresztül Orbán és a fideszdroidok legnagyobb bánatára. Nem vagyok kárörvendő, de muhaha! Lehet ordibálni!

barli 2012.05.02. 16:17:15

@Karipapa01: mondjuk a politizálásról.

Kabbe (törölt) 2012.05.02. 16:21:05

Mo. egyre inkább Ukrajnára hasonlít....nem kicsit, nagyon:)
hajrá::))

Karipapa01 2012.05.02. 16:21:12

@barli: aztán meg miért? Azért küldték oda a választói, hogy politizáljon, ő pedig ezt lelkesen teszi a hozzá hasonló tisztességes emberek társaságában. Nem a Gyurcsányt kell basztatni, hanem a választóit meggyőzni.

BALTAZÁR 2012.05.02. 16:26:55

@milyen szép a Vértes, ó:
"Miután saját szememmel láttam olyan hozzászólásokat, melyek szerint Simicska 300milliárdja lényegtelen Gyurcsány ügyéhez képest, és minek beszélnek róla,... "

Azt ugyan nem említed, hogy hol láttad ezeket a hozzászólásokat, de rendben ne legyünk kukacosak, biztos úgy van ahogy mondod.
De akkor miért itt reagálsz rájuk és nem ott ahol láttad?
Az, hogy néhány droid leír baromságokat tudott dolog. Azonban ha felveszed a kesztyűt lesüllyedsz az ő szintükre.
Értelmes vitában meg az az érvelés, hogy egy ügy csak figyelemelterelés az nekem csak maszatolás. Majd ha egy Simicska féle botrányban a Gyurcsány diploma Sagát hozom fel ellenérvként piríts rám. :_)

Mária 2012.05.02. 16:27:58

Most akkor jól értem?

1. A jobboldal bele akart rúgni a "bukott miniszterelnökbe".

2. A jobboldal rosszul rúgott, ezért a "bukott miniszterelnök" nem hogy nem repült le a színpadról, hanem kis híján a piedesztálon kötött ki.

3. A jobboldal most picsog, hogy ő ezt nem így akarta, és veri magát, hogy hova lett a moralitás?

---

Hát kéremszépen, ilyen az élet, tetszettek volna forra... akarom mondani, előbb gondolkodni, és csak utána rugdalózni.

barli 2012.05.02. 16:28:23

@Karipapa01:
erre mondhatnám hogy:
-a választói azért küldték oda, hogy az mszp színeiben képviselje őket
-a fideszeseket meg azért, hogy többek közt egy nekik tetsző közt. elnököt válasszanak

Ha nem szólalt volna meg plagi ügyében, vagy nem úgy, miközben vaj van a fején, nem is lenne talán ekkora hühó

barli 2012.05.02. 16:29:30

@Mária: azért még várjuk ki azt a rossz belerúgást. Plagi se két nap alatt bukott bele..

Karipapa01 2012.05.02. 16:32:45

@barli: Legközelebb meg azért küldik oda, hogy a DK szineiben képviselje őket.

nu pagagyí 2012.05.02. 17:35:22

Ha Gyurcsány lemondana, nem lesz hová menekülnie azoknak, akik a morális Himaláját jelentő Hír Tv-től már nem kapnak elég muníciót ahhoz, mivel is igazolják napi megalkuvásaikat. Nem kell mindent elhinni, amit terjeszt, már rég tökön löhette volna magát az ember, ha minden ott leleplezett gonoszság valós lenne.

A Hír Tv pakolja ki az ellopott szakdogákat, az lenne a bizonyíték. Dolgozzon meg a pénzéért. Rettentően sajnálnám, ha nem kerülnének elő ezek a valószínűleg érdekfeszítő művek. A lefizetett egykori sógor, anyós, meg egy gépelt papír kevésnek, tűnik, mert ismerjük már a Hír TV módszereit (lásd kábítószeres ügy, melyet bíróság előtt buktak el). Előfordulhat, hogy gyártják az ügyet, nem felderítik.

Amúgy is, vonni kéne egy határt. Nem hiszem, hogy egy harmadik osztályos matekdoga még beleférne a plágiummal gyanúsítható kategóriák közé. A politikust amúgy is arra tartjuk, hogy hazudjon nekünk, minél szebbet és ha nem megy, legalább mutasson rá azokra, akik szabotálják a szebb jövőt.
A KE ezzel szemben nem politikus, nemzetünk megtestesítője ő. Ez az egyetlen poszt, ahol nem illik belefingani a foteba.

NWolf 2012.05.03. 14:50:39

SP akkor már valóban a földön feküdt, amikor Schiffer elmondta azokat a mondatokat, hiszen épp a lemondása után percekben voltunk, GYF meg még messze van attól, hogy bármiről is lemondjon, ezért igenis kell és lehet még anyázni őt is, meg a hozzá hű csatlósokat, Szűcs Erikától Vadai Ágiig.

Inkább érdemesebb a doktori elvétele előtti helyzethez hasonlítani a mostanit, szerintem már csak napok kérdése a drámai végkifejlet (értsd, Gyurcsány szakdolgozatának rejtélyes előkerülése)
süti beállítások módosítása