Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Publius

Szabad változatok demokráciára, köztársaságra és kapitalizmusra liberális fiataloktól.

Powered by

 

Ilyen jókat írtunk

Szabadságfolyam

Force Feed

2011.02.17. 12:13 Publius

Hétköznapi ifjú titánok, 4. rész: Devianciák, szex, drogok, rock and roll

Címkék: rádió szex életmód rock and roll drogok devianciák hétköznapi ifjú titánok pakó barbara szalai máté budai tímea

„A deviancia olyan magatartás, mely megszegi a közösség vagy társadalom nagy része által elfogadott normákat. Fogalma meglehetősen tág. A deviancia kifejezés a „deviatio” (latin: de=-ról/-ről, via,-ae (f)=út; "az útról való letérés") szóból származik. Minden emberi csoport létezése különféle normákat követel, amelyekhez alkalmazkodhatnak a csoport tagjai. A legtöbb szabály nem is tűnik fel életünk során, mivel teljesen természetes számunkra.”

Mi jut eszedbe arról, hogy deviancia? – kérdeztem a minap barátaimtól. A következő válaszokat kaptam: „Van jó és van rossz útról való letérés…”; „Egy olyan személyiség, aki nem tud társaságba beilleszkedni… egyszerűen elviselhetetlen, kellemetlen.” „A szabályok be nem tartása, kötetlenség.” „Bármi, ami a normálistól eltér.” „Mindenkinek elsőre a szex jut eszébe…a homokosok deviánsak és a leszbik is.”

Egészen érdekes és talán kissé pongyola megfogalmazások, de nem feltétlenül „tudománytalanok”, bizonyára tükrözik is a közgondolkodás egy részét. A mai Hétköznapi Ifjú Titánok című műsorban megpróbáltunk választ keresni arra, hogy a drog- és az alkoholfogyasztás, a szexuális eltévelyedések mikortól számítanak devianciának a szónak abban az értelmében, amelyet mi sem ismerünk talán. Mitől lett közfelháborodás tárgya a meleg-felvonulás az utóbbi években, és erőszakolt prevencióról beszélünk-e akkor, amikor felvilágosító osztályfőnöki órán olyan szépen és érzékletesen mutatják be a különböző drogokat, hogy az embernek egyszerre csak kedve támad kipróbálni?

Hallgassátok, és véleményezzetek!

Rudas Attila

 

Hétköznapi ifjú titánok - 4. rész: Devianciák, szex, drogok, rock and roll by hunpublius4

Akikkel e kérdéskörben ma vitatkoztunk:

Budai Tímea, Pakó Barbara Anna és Szalai Máté.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://publius.blog.hu/api/trackback/id/tr322665216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása