Publius

Szabad változatok demokráciára, köztársaságra és kapitalizmusra liberális fiataloktól.

Powered by

 

Ilyen jókat írtunk

Szabadságfolyam

Force Feed

2011.01.27. 13:55 Szalai Ervin

Kényelmes Strasbourg és européer Brüsszel

Címkék: tüntetés médiatörvény martonyi jános európa tanács

 Tegnap a strasbourgi Európa Tanácsban a magyar demokrácia helyzetéről vitatkoztak, a következő idézetek az index.hu összefoglalójából származnak:

A médiatörvény nem a cenzúráról szól, senkit nem küldtek börtönbe, senkit nem öltek meg, mondta a fideszes Székyné Sztrémi Melinda. Ő is felvetette, hogy a vita tényleg az emberi jogokról szól-e, és nem inkább a pártpolitikáról.

 

A francia Gisèle Gautier kijelentette: meg van lepődve, hogy ilyen vitát tartanak Magyarországról, hogy a magyar demokráciát megkérdőjelezik. A médiatörvény kapcsán emlékeztetett rá, hogy a magyar kormány többször kifejezte, hajlandó változtatni. Szerinte ezért várni kéne a vitával áprilisig.

 

Vesd össze:

 

"Magyarország felül fogja vizsgálni a médiatörvényt, és olyan megoldást talál, amely mindenki számára kielégítő lesz" - közölte Martonyi János külügyminiszter újságírókkal szerdán Brüsszelben.
 

 

A médiatörvényt meg fogják változtatni, becsszó, egyébként semmi baj sincs vele, például nem tört ki miatta atomháború (hurrá). Amellett, hogy el lehetne dönteni már végre, képesek-e beismerni, ha hibáztak, változtassák meg a törvényt, és csináljanak jobbat. Bízom benne, hogy tudnak, úgyhogy nosza, rajta. Ennyi.

Ha ez megtörtént, lehet majd vitázni azon, jobb lett-e az új, kezdhetünk majd új vitát természetesen. Amíg azonban nem változtatják meg a médiatörvényt, a jelenlegi helyzetből kell kiindulni, menni kell tüntetni, tiltakozni, kritizálni, kérdezgetni. Különben még elkényelmesednek a tisztelt hölgyek és urak, én meg szeretném látni, hogy megdolgoznak az adóforintjaimért. "Égjen a zsír."

 


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://publius.blog.hu/api/trackback/id/tr642616497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása