Publius

Szabad változatok demokráciára, köztársaságra és kapitalizmusra liberális fiataloktól.

Powered by

 

Ilyen jókat írtunk

Szabadságfolyam

Force Feed

2013.06.10. 17:36 Szalai Ervin

Nagy árvízi elszámoltatás

Címkék: facebook milla árvíz kerdem blog

árvíz.png(kép forrása: korkep.sk)

Egy aprósággal szeretném kiegészíteni Gábor katasztrófavédelmi kisokosát - empirikus adatokra (!!!) támaszkodva hívnám fel a figyelmet arra, hogy az összefogás, a terepen pózerkedés és a folyamatos hozzáértés után legalább annyira fontos politikai ellenlábasaink bemószerolása is.

Aki azt hitte, hogy a mostani árvizet megússzuk a szokásos "Mindenki, ahol csak tud, fogjon össze, lájk!" és "A NEMZET bizonyított, kedvelje oldalunkat!!!" típusú szólamokkal, az inkább ne olvassa el Hollik István bejegyzését a Kerdem blogon, mert mindenképpen csalódni fog.

Feltűnt ugyanis a blog írógárdájának, hogy a Milla facebook oldalán még mindig a március 15-ei (hóvihar miatt elmaradt) tüntetésre felkészítő "Azért a víz az úr" kampány virít hullámok által ostromolt Országházzal, ami a jelenlegi helyzetet tekintve persze egyáltalán nem szerencsés.

Mi erre az adekvát válasz? Egy kis élcelődés, gúnyos legyintés, netán kérés a borítókép lecserélésére? Hát persze, hogy nem. A "Bajnai gárdáról" nem csak az derül ki a Kerdem blog bejegyzéséből, hogy "otrombák, és érzéketlenek", de az is, hogy "szövetségesük az Együtt 2014 nem jeleskedett a védekezési munkákban" pedig "a miniszterelnök együtt mozog az árral". Na ugye. Botrány!

Hogy Szabó Máté megtartotta-e már Borítógate címmel papírformaszerű sajtótájékoztatóját, azt nem tudom, de megkockáztatom, hogy akár még ő is tanulhatna a Kerdem blog és a Jobbklikk szerkesztőségétől, akik ilyen szemfülesen lecsaptak (1, 2) a "hírre". Merthogy a Milla elmulasztotta lecserélni facebookon a borítóképét, vajon ki állhat a háttérben, és vajon mi lehetett a szándéka: hát nyilván a Bajnai, és nyilván aljas szándékból elkövetett közízlést sértő borítókép le nem cserélésről beszélünk, ez nem vitás.

Elszámoltatás kell ide, és semmiképpen sem emberi hangvétel: az árvízből továbbra is mindenki pózerkedje ki magát, cserélődjenek a borítóképek valami illendő homokzsákosra termékelhelyezéssel, készüljenek a videók, érkezzenek a ködös és haszontalan felhívások, és most már tényleg kezdjük el méricskélni, kinek milyen hosszú is volt a lapátnyele, hányat posztolt; ha meg találunk ürügyet, akkor borítsuk egymásra a nemzet együttműködésének asztalát - pláne ha a szenzációhajhász világunktól megcsömörlött konzervatívok vagyunk. Úgyis azt írják, lassú apadásra számíthatunk.

 

 

12 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://publius.blog.hu/api/trackback/id/tr965354112

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán ámokfutása – és ami mögötte van 2013.06.11. 15:07:42

A minden rekordot megdöntő 2013-as dunai árvíz Wesselényije kétségkívül Orbán Viktor lesz – legalábbis ő láthatóan erre a babérra tör. A miniszterelnök árvízi ámokfutása a nyugati hírmédiumok figyelmét is felkeltette, nem véletlenül. A fejlett demokrác...

Trackback: A nagy kompenzátor 2013.06.11. 14:05:20

Még nem tartunk az év felénél, de a természet már másodszor állítja rég nem látott méretű erőpróba elé az országot. Az mindenképp elmondható, hogy a civil szféra kiválóan vizsgázott/vizsgázik mind a két esetben, ami egészen elképesztően váratlan pozi...

Trackback: Nagy árvízi elszámoltatás 2013.06.10. 21:52:01

A „Bajnai-gárdáról” nem csak az derül ki a Kerdem blog bejegyzéséből, hogy „otrombák, és érzéketlenek”, de az is, hogy „szövetségesük az Együtt 2014 nem jeleskedett a védekezési munkákban”, pedig „a miniszterelnök együtt mozog az árral”.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.06.10. 22:15:43

Ervin: Hollik István nem egyszerűen egy blogger, mint te vagy én, hanem osztályvezető a minisztériumban - és melyik másikban, mint a KIM-ben, a jobbos ifibloggerek szokott helyén. Ez nem titok, itt van:

www.kormany.hu/download/d/0e/60000/KIM-szervezeti-egysegek-vezetoi-2011december1.pdf

Akadnak még ott érdekes nevek. Mondhatnánk: Hollik legalább nem titkolja (nagyon). Csakhogy ettől még ugyanaz marad, ami.

Szociknak vége 2013.06.11. 11:47:39

@Holger Hartland: Aha, tehát nem az a baj, hogy a Millás zsidógyerekek provokálnak, hanem az hogy megírják....

Neked is van értékrended, mint a Millásoknak..:DD

Démonmac1 2013.06.11. 11:57:55

Nagyon tetszik a hullámokon hányódó országház :)
A víz már fagyott formában is gondot okozott (keresztbe tett a viktátornak(szálljon át másik járműbe és tsai) így most ez egy "visszavágó", még jöhetne egy Xerxes féle vízkorbácsolós performansz.
Aztán majd az aszály.

szonár 2013.06.11. 12:49:24

Azért elég ciki, hogy a Milla március közepe óta nem cserélte a profilját. :P

Nem értek rá a nagy sarazásban. :)

zengjen a dalunk fajtárs 2013.06.11. 13:03:49

@szonár:
Majd ha leapadt a víz, odamennek és kitisztítják a cipős emlékművet a Dunaparton. Ennél többet nem várhat el senki ettől a csipet-csapattól

Netuddki. 2013.06.11. 13:18:08

Jáj, jáj, jáj! A milla nem cserélte le a faszbúk profilképét! Jáj, jáj, jáj!

Ki a tökömet érdekli? Ostoba hülyegyerekek! Nagyobb bajotok ne legyen az életben...

lato88 2013.06.11. 13:35:52

Elvtársak, ne hagyjuk magunkat a tények által befolyásolni :)

Nem a millásokkal van a baj, hogy parasztok, hanem a kereszténydemokratákkal, mert szót ejtenek ellene.
Nem a cigányokkal van baj, hogy tombolnak, gyilkolnak, rabolnak, hanem a Jobbikkal, mert ez ellen felszólal, és a kurucinfóval, mert megírja.
Nem a mai napig lámpaernyőről és szappanról hazudozó ajvékmesterekkel van a baj, hanem azokat csukatják börtönbe, akik ezt megemlítik.

És ti mindezzel egyetértetek.

Elég kifacsart egy értékrendetek van, basszátok meg.

Balt 2013.06.11. 13:56:53

A kézcsókos könyvborító után ez a minimum...

Csucsundra 2013.06.11. 14:05:49

@Démonmac1: gratulálok a gondolatmenetednek...azok a baloldali szerencsétlenek, akiknek elvitte a házát a víz, aztán majd elviszi a termést az aszály, a "viktátortól" teljesen függetlenül(ugye nem hiszed,hogy belehugyozott direkt a Dunába, ettől lett az árvíz? :P )azok is ugyanígy örvendeznek veled együtt,hogy dejó, mossa a víz a rohadék országházat.... Na látod, ezért nettó suttyóság a milla fészbukk borítóképe.... gratulálok. És ilyenek kérnek számon együttérzést,együttműködést, stb a kormánytól meg a jobboldaltól??

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.06.11. 14:36:48

@MetroGoldwinMayer: Nem. A baj az, ha nem válik szét, hogy melyik blogger vagy kommentelő a sima mezei polgár, aki egy a tízmillióból, és melyik él a politikából.

bkover 2013.06.11. 14:38:58

Igen tesi, legalább arra vedd a fáradságot, h körbeolvasol, h milyen hírek futnak a zindexen, mielőtt pártatlanként és mértékadó, független értelmiségként polemizálsz "politikai ellenlábasaink bemószerolása" témában. Pancser.

kepviselofunky.blog.hu/2013/06/11/agymosas_nyolctol_negyig
süti beállítások módosítása