Publius

Szabad változatok demokráciára, köztársaságra és kapitalizmusra liberális fiataloktól.

Powered by

 

Ilyen jókat írtunk

Szabadságfolyam

Force Feed

2011.12.03. 22:31 Szalai Ervin

Magyarország egy interpretatív fluxuscsík az európai prosperitásgyűrűn!!!

Címkék: konzultáció matolcsy györgy matolcsyzmus magyar növekedés terv unortodoxia prosperitásgyűrű eggyűrű interpretatív fluxuscsík

Miután péntek délután nyilvánossá vált a Magyar Növekedési Terv (továbbiakban: A Terv) konzultációs anyaga, így komolyan vettem állampolgári kötelességemet, és a következő kiegészítésekkel, javaslatokkal, módosításokkal álltam elő, amiket Matolcsy Györgynek, a teljes Nemzetgazdasági Minisztériumnak, Magyarország Kormányának és minden Honfitársamnak határon innen és túl a fényes jövőbe vetett rendületlen, stabilan növekvő hittel ajánlok fel. Szóval konzultáljunk! 

(Összefoglaló írások a témában ITT és ITT)

 

Rájöttem, hogy Magyarország egy interpretatív fluxuscsík az európai prosperitásgyűrűn, amiből kiindulva páratlan sikereket érhetünk el. 
 

Mi az a növekedési (prosperitás) gyűrű?

A növekedési gyűrű egy adott gazdasági egység gazdasági növekedését és ezen gazdasági növekedés más gazdasági egységek növekedésére ható pozitív hatását EGYÜTTESEN jelenti. Így például a magyar növekedési gyűrű kiterjed a szomszédos álladalmakra is. Sajnálatos történelmi folyamatok eredményeként azonban az egész Európára számított, azaz aggregált növekedési gyűrű hazánkhoz képest Nyugatra található. Ezt az európai eggyűrűt "kis ábránk" így mutatja be:
 
Ahogy az ábrán jól látszik, az európai prosperitásgyűrűre hazánkból interpretatív fluxuscsík irányul. 
 

Mi az a fluxuscsík, és miért nem inkább kondenzcsík?

A fluxuscsík kvantifikálja magába a Magyar Nemzetgazdaság tőkebeli, munkabeli és morális felzárkózási potenciálját – innen a szakirodalomban használt interpretatív jelző, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy csak stabil többséggel rendelkező kormány alkalmas ezen nemes célok megvalósítására. A kondenzcsík terminológia félrevezető lenne, hiszen az múló légköri jelenség, amihez képest a fluxuscsík számos stabil dolgot jelenthet. Sőt, legalább ennyit jelentenie kell, ezért is festettük többszínűre! 
 

Az Európán kívüli növekedési gyűrűk szerepe

A tágabb gazdasági térségek közötti együttműködés a hétköznapokban is egyértelműen kívánatos. Így például hazánk sorsa szempontjából kulcskérdés, hogy a Magyar Nemzetgazdaság és a kínai növekedési gyűrű közötti „fizikai” és verbális távolság csökkentése célként fogalmazódjék meg a végleges Tervben. Magyarország szerepe azonban túl kell hogy mutasson a közvetlen önérdekkövetésen, hiszen kiemelt szerepünk lehet az Európai és a Kínai növekedési gyűrűk házasításában! A "győri program vízió" (lásd az ugyanilyen című alfejezetet) így példaként jár előttünk, de nem csak a magánvállalatok, az önkormányzatok és az állam közötti ún. szinergia kikristályosításában, hanem európai szinten a Kínához való fizikai közelség megvalósításában is, hiszen - számos nyugat-európai országgal ellentétben - érdemben csökkentette fizikai messzeségét a Kínai Népköztársaságtól.
 

Európa ki van éhezve a magyar innovációs potenciálra!

Az "Új növekedés – szellemi tőke" részben felsorolt a tudásra épülő növekedés alapján az országokat éppen ezért ne négy csoportra (győztesekre, vesztesekre, hegymászókra és óriásokra) lenne szakmailag is indokolt felosztani, hanem elengedhetetlen egy új típus, a Tudósok felvétele is. Ide azok az országok tartoznak, amelyek páratlan zsenialitással, kreatív egyszerűséggel ("simplicity") és útmutató ismeretmennyiséggel rendelkeznek - bár jelenleg csak Magyarország felel meg a kritériumoknak. 
 
 
Úgy vélem, az általam felsorolt javaslatokkal együtt A Terv képes lehet garantálni a már amúgy is majdnem biztosra vehető nemzetközi és történelmi sikerességet. Zárásként az immár konzultációban feltőkésített programunkról összegzésképpen elmondhatjuk, "ezért igaz, hogy Magyarország számára a XXI. század valóban a remény százada", ahogy Matolcsy György már előre látta. És ez nagyon nem bullshit, jó?!

 

 

 

8 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://publius.blog.hu/api/trackback/id/tr873434830

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Koki és saller? Kiderült! Orbán Viktor Az amerikai fiútól nyúlja a szövegeit! 2011.12.05. 08:42:16

Hazánk miniszterelnöke kétségtelenül igazi retro arc. Nem póz, esetleg a néhány évvel ezelőtti divat csábításának való engedelmeskedés ez, Orbán Viktor komolyan gondolja. Sejthető volt ez már akkor is, amikor - az idősebbek szeme biztosan könnybe lábad...

Trackback: Partidrogokkal tennék elviselhetőbbé a parlamenti éjszakázásokat 2011.12.05. 08:42:04

Mint kiderült a kormány szigorú szabályok között legalizálná a jóerkölcsre  veszélytelen partidrogok használatát a parlamenti ülések éjszakai óráira, sőt nemcsak legalizálná, de az ilyen szerekhez történő hozzájutást költségtérítés címén, ingyenes...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gitron 2011.12.04. 10:46:02

Ez a gyönyörű vízió vajon (mármint az eredeti Matolcsy-féle) vajon agysebészet előtti, vagy már utána jelent meg?

2011.12.04. 11:09:12

Eddig is sikereket értünk el, hiszen mindenkit sikerült az ország ellen forditani.

Mindenkivel háboruztunk és kokit, sallert osztottunk, utána pedig kaptuk és kapjuk a maflásokat--hol az "unijótól", hol az "ájemeftől".

Ez bizony óriási és nagyon nagy siker. Csak nem az országnak és a zembereknek.

Megértettem volna és megérteném, ha mondjuk olyan adottságokkal rendelkeznénk, mint a norvégok, a finnek, a svédek , az oroszok, vagy a németek--akkor okoskodhatnánk és oszthatnánk az észt.
De sem iparunk, sem mezőgazdaságunk nincs, mert mindezt sikerült szétverni, ellopni és elkótyavetyélni--könyv jóváirással és aprópénzért.
Ellenben rendelkezünk egy idióta, kókler , hazug politikai elittel és hazug , de nagyképű és ostoba pártok sokaságával, akiket a semmittevésért jól eltartunk és busásan megfizetünk.Közben a csupasz seggünket láthatja a világ.
Igy hát csodát nem kell várni, mert itt csak akkor lesz majd előrelépés, ha a gengszterváltás óta eltelt időszak valamennyi pártját, annak vezetőit, volt és jelenlegi képviselőket keményen elszámoltatják.
Aki lopott, annak és családjának vagyonát elvenni, és becsukni őket mint a malacot!
Ugyanis ha--ne adj' Isten, a zemberek kezdik el az elszámoltatást, akkor az nagyon-nagyon rossz lesz mindenkinek. Legelsősorban az országnak!

Addig pedig lehet itt rajzolgatni görbéket, egyeneseket, meg lehet kivánságok listáját leirni és megideologizálni. Értelme nincs, de a semmittevés helyett több. Csak nem viszi az országot előre. Söt, inkább árt mint használ!
Ugyanis a világ már nem hiszi el a semmitmondó, felesleges dumát, mert a szabadságharc--az "ájemef" behivásával véget ért. Mint ahogy a hitelesség is elszállt, remélhetőleg nem örökre!

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.12.04. 11:31:11

Nemzetgazdasági Misztérium Magyar Növekedési Terv 177 oldal hosszú, konzultációs anyag. Elolvasni nem volt kedvem. Félig vizesként (tudom hogy mekkora gondok vannak vízgazdálkodásunkkal) kerestem pár kulcsszót.

Konkrétan ezeket: árvíz, belvíz, aszály, vízgazdálkodás, víz, fürdő, gyógy, egészség,
Duna, Tisza, öntözés.

Az anyagban egyik szó sem szerepelt.

Speditórködünk vagy mi, kerestem erre utaló szavakat: folyam, hajó, szállítás, konténer, kikötő, vasút, közút.

Mindre nulla találat.

Kerestem további konkrétumokra utaló szavakat: energia, atom, erőmű, talaj, mezőgazdaság, tej, állat, oktatás, nevelés, innováció, fejlesztés, tudomány, kultúra,
kiszámíthatóság, adózás, jog, közbiztonság,
bank, biztosítás, biztonság, kockázat.

Mindre nulla találat.

Én ezen mit konzultáljak? Egyáltalán. 8 évig ellenzékben mi a búbánatos francot csináltak fityiszes agymenek?

Ervin. Írásod remek, viccnek télleg jó. A baj az, ami miatt készült írásod, az is csak viccnek jó.

A hiba alighanem az én készülékemben van.

Sajnos egyik viccen sem tudok már nevetni.

Gera 2011.12.04. 13:36:06

Ez az, ezzel végre teljes lett a kép :)

Azzal remélem tisztában vagy, hogy ha ezt kicsit bővebben kifejted, akár 100milliót is leakaszthatsz érte. Ha vannak ismerőseid megfelelő helyen :)

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.12.04. 13:56:51

Látom, tartalmasan telt a szombat este...

De komolyan. Te miért nem vagy még nemzeti miniszter? Egy ilyen vízsönerinek mindig van hely a Vezér relax-spa államtitkárságán, ahol csak jó híreket szabad neki mondani.

Mr. Waszabi 2011.12.04. 15:33:18

Aki sík hülye valamihez, az ne arról akarjon álszent módon konzultálni, fölényeskedve, leereszkedően, amiről tehát fogalma sincs, hanem ötleteket kérjen. Mert hülye kérdésre nincs jó válasz.

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2011.12.04. 16:56:10

A fluxuscsíkot meg kézi hajtású fluxuskondenzátorral töltjük, hogy sárgaréz benzolgyűrű alakú glóriává terebélyesedve ragyogjon hazánk egén :)

gyilkos fűegér 2011.12.04. 23:36:53

Mi az isten búbánatos faszát művel ez a gyagyás Matolcsy, mi a Nemzetgazdasági Minisztérium, rehabilitációs osztály???
süti beállítások módosítása