Publius

Szabad változatok demokráciára, köztársaságra és kapitalizmusra liberális fiataloktól.

Powered by

 

Ilyen jókat írtunk

Szabadságfolyam

Force Feed

2015.11.16. 00:28 Mihalovits Ervin

Alapfokú történelem óra haladó iszlámozóknak

Címkék: iszlám terrorizmus ideológia Európa

 

"Mi megtanultunk békében élni polgártársainkkal,
nemzettársainkkal, a szomszédos népekkel."

Rajcsányi Gellért, Mandiner

 

Kizárólag olyan bejegyzéseket szeretek írni, amiben valamilyen egyedi szempontot, véleményt is meg tudok fogalmazni. Európa modernkori történelmének releváns szeletét ismertetni nem ilyen, de mégis szükséges. Sokan ugyanis az iszlámot jellegéből fakadóan az erőszak, terrorizmus és radikalizmus melegágyának tekintik. Ezt a következtetést kimondva vagy kimondatlanul abból a hamis premisszából vezetik le, hogy a "keresztény" Európából a terrorizmus és az ideológiai fanatizmus régen kiveszett. Emlékeztetőül, állljon itt egy rövid felsorolás a 20. század közepétől napjainkig néhány terrorszervezetről, vallási és etnikai alapú konfliktusról, terrortámadásról:

 

IRA (Ír Köztársasági Hadsereg): Az egész Ír-sziget Nagy-Britanniától való függetlenségéért harcolt. Nem csupán terrorista támadsáokat hajtott végre, erői részt vettek utcai harcokban is. A '70-es években volt a legakítvabb, de jelentős számban követett el terrorista merényleteket a 80-as és a 90-es években is. Az utolsó erőszakos akciójuk 2001-ben történt. A szervezet több átalakuláson, kiváláson is átment, így nem lehet homogén szervezetként értelmezni, de történelme során nagyjából 1800 ember haláláért felelős, amiből 650 civil volt. A több évtizedig elhúzódó konfliktus erős vallási szinezetét jól jellemzi, hogy a katolikus vallású tagokból álló szervezet által megölt civilek több mint fele a vallása (protestáns) miatt esett áldozatul, és 720 katolikus civil is meghalt a Nagy-Britanniához hű félkatonai szervezetek által.

the-ira-bombed-targets-in-006.jpg

Az IRA 1996-os bombatámadása. (forrás)

 

ETA (Baszkföld és Szabadság): Baszk szeparatista szervezet, több évtizedes története során több mint 800 embert öltek meg tagjai. Eszközeik közé tartoztak a robbantások, fegyveres gyilkosságok, de ugyanúgy az emberrablások és kivégzések is. A szervezet 2011. október 20-án jelentette be végleg, hogy felhagy az erőszakos cselekményekkel.

Boszniai háború: 1991 és 1995 közötti etniaki és vallási konfliktus a mai Boszni-Hercegovina területén. A katolikus horvátok, a muszlim bosnyákok és az ortodox szerbek részéről is történtek etnikai alapú, civilek ellen irányuló erőszakos cselekmények, népirtások. Az áldozatok nagyrésze muszlim bosnyák volt. Hírhedt a szerb csapatok által elkövetett Srebrenicai mészárlás majd' 9000 áldoazattal, míg horvát részről a 400 éves iszlám építészeti emlékekkel teli Mostar porig rombolása.

nevtelen.jpg

Az 1566-ban befejezett mostari Öreg híd és a belváros. Az egészet porig rombolták a horvát csapatok; az újjáépítés óta az UNESCO-világörökség a része. (forrás)

 

Breivik: Magát szélsőjobboldalinak valló terrorista, aki 2011. július 22-én előbb több bombát robbantott a norvég kormányzati negyednél nyolc ember halálát okozva, majd Utoya szigetére érve a Munkás párt ifjúsági táborának 69 résztvevőjét megölte, többeket megsebesített. Tettének okaként a kormányzó párt intézkedéseit és Európa muszlimoktól való megvédését hozta fel.

 

***

Bár közel sem mindenre kiterjedő a fenti felsorolás, így is látható annak a kimondatlan premisszának a cáfolata, hogy itt egy iszlám sajátosságról lenne szó, mely a "keresztény" Európától távol áll. A vallási indíttatású terrortámadások Európán belül mindössze 10%-ot tesznek ki a szeparatista, szélsőjobbos és -balos, illetve egyéb akciók mellett. Ez természetesen nem mond semmit a támadások kegyetlenségéről vagy az áldozatok számáról, viszont jól reprezentálja a radikális iszlamista csoportok által elkövetett cselekmények szubjektív módon való felülsúlyozását. 

A radikális akciók sokféle színezetet felvehetnek, lehetnek Isten nevében, a földért és a népért, vagy valamilyen ideológiáért. Ez nem azt jelenti, hogy ezen tényezőkről és a szerepükről ne lehetne vitatkozni, hanem, hogy az alapvető problémát az adott környezetben radikalizmusra fogékony emberek jelentik. Azok pedig, akik ezt figyelmen kívül hagyva a terrorizmust egy vallással azonosítják, bizonyára nem segítenek a helyzeten.

 

85 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://publius.blog.hu/api/trackback/id/tr458077626

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mihalovits Ervin: Alapfokú történelem óra haladó iszlámozóknak 2015.11.16. 08:52:01

A vallási indíttatású terrortámadások Európán belül mindössze 10%-ot tesznek ki a szeparatista, szélsőjobbos és -balos, illetve egyéb akciók mellett.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skribler200 2015.11.16. 07:50:47

@maxval bircaman főszerkesztőhelyettes: emmeg birkaság:(( skribler főtáborszernagygenerális..

/ ehhez képest egy senki vagy :(( /

csak egy néző 2015.11.16. 11:57:52

@maxval bircaman főszerkesztőhelyettes:
Húúú birka komám, micsoda "közírói" vélemény. Ez igen.
Szabadságon van az (állat) orvosod?

midnight coder 2015.11.16. 12:09:39

Az első kettő nacionalista terrorszervezet, a harmadik egy magányos őrült, amilyen az USA-ban kb minden évben előkwrül egy-egy. De egyik sem akarta eltörölni az európai civilizációt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.16. 12:24:22

@midnight coder:

Sőt más kultúrát sem. Politikai célokért "harcoltak", nem a vallásukat akarták terjeszteni, nem a másként hívőket akarták kiirtani.

Ergé, nagyon erőltetett az érvelésed, ráadásul téves is - a hazug szót rád inkább nem alkalmaznám.

De ha már mindenképp hasonlítgatni akarsz: Az iszlám terrorizmus eddig hány ember halálát okozta világszerte mondjuk az utóbbi 50 évben? És az általad nagy erőfeszítéssel kitalált keresztény terrorizmus?

Hány ember halt meg nem iszlám terroristák, hanem iszlám felekezetek közötti vallásháborúban az utóbbi 50 évben? És hányan haltak meg keresztény felejkezetek közötti vallásháborúkban szintén az utóbbi 50 évben?

Kár a szerecsenmosdatásért, nem fog menni. A saját fészekbe szarásért pedig még inkább kár.

Ad Dio 2015.11.16. 12:26:09

Még ha ma a sokk hatása alatt hajlamosak lennénk is azt gondolni, a terrorfenyegetés nem a legsúlyosabb következménye a mostani migrációnak. Ez egy tragikus mellékhatás, de végső soron nem perdöntő jelentőségű.

A probléma kevésbé látványos de valódi mélysége az, hogy nmr tudunk vele mit kezdeni és túlterheli Európát. Ennek következtében kezelhetetlen feszültségeket szül a kontinensen belül. Ennek lehet akár vérontás is a vége ( a két konfliktuszóna a balkán, ahol régi sebek szakadnak épp fel és Németország, ahol a bevándorló tömegek csúszhatnak ki az irányítás alól).

Emellett az európai integrációt is megterheli, illetve szétveri a nyomás.

Véget kell vetni ennek. Európának új alapokra kell helyeznie a létezését: ennek egyik lába a jogos önvédelem, a másik lába pedig a környező területek gondozása és segítése, hogy az ott élők számára élhető maradjon a világ.

Mindezt lehetőleg békés eszközökkel.

Tudományos libsizmus 2015.11.16. 12:35:18

A mostari híd építője évekig bujkált, miután elkészült a híd, mert biztos volt benne, hogy le fog szakadni és a szultán (aki megbízásából a híd épült) ezért lenyakazza. Nagy bravúr volt megépíteni. Csak érdekesség.

A cikk egy kurva nagy baromság. Igazi szarjunk bele a saját fészkünkbe egy jó nagyot libsi fasz vagy te, bazdmeg.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2015.11.16. 12:37:16

gyenge kisérlet. a lényeget nem is karcolgatja.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.16. 12:39:25

@Ad Dio:

Meggyőződésem, hogy a békés eszközök alkalmazhatóságának ideje már elmúlt. Ekkora tömeggel - és ekkor még csak a már Európában élőkre gondolok - nem lehet békés úton dűlőre jutni, a demográfiai bomba pedig könyörtelenül ketyeg. És akkor hátra van még a közeljövő pár millió iszlám bevándorlója és a családtagjaik - mert tévedés ne essék, megtörténik a családegyesítés, bármit mond is Merkel nyanya.

Pár év múlva Németország lakosságának 10+ százaléka lesz muzulmán, túlnyomórészt munkanélküli, segélyen élő, egyre inkább radikalizálódó, az európai kultúrával szemben ellenséges, azt elutasító tömeg. 10 év múlva meglesz 20% is.

A 20% már a duplája a magyar cigányság arányának. Ráadásul míg a cigányság mögött nem áll egy gazdag hatalom, a muzulmánok mögött olyan hatalmak állnak, amelyek anyagilag támogatták/támogatják az al Kaidát és az IS-t. És támogatni fogják az egyre népesebb és erőszakosabb európai muzulmán népességet is.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2015.11.16. 12:41:01

Azért lenyűgöző ez a fajta hazugság és mentális gimnasztika.

Merthogy mára már mind az ETA, mind az IRA letették a fegyvert és most már tényleg nem lenne semmilyen, abszolút semmilyen igazi háború vagy terrorizmus Európában és ez igazán nagy dolog.

Erre jön az iszlám, ami nem egy nép szabadságát, ősi földjét, önrendelkezését akarja kivívni, hanem hódítani akar, más nemzeteket igába hajtani, más vallásokat kiirtani és akkor a sok puhány teszetosza szirszar meg bólogat, hogy igen igen, ez bizony az erőszak, láttuk is a képeskönyvben.

És nem lehet ugyebár kárhoztatni az iszlámot, hiszen voltak kereszteshadjáratok meg ez meg az. Istenverte barmok. Nincs olyan, hogy fejlett, idők vége civilizációs felsőbbrendűség. A pacifizmus bizony hamis isten aki mennyet ugyan nem ígért, de poklot vagy legalábbis romlást gyorsan elhoz. Nagyon hasznos és bölcs eszme lehetne akár arra érdemes emberek között, de mint dogma eszetlenség. Ha valaki tényleg elhiszi, hogy a szubjektivitásnak és az európai emberek önvédelmének kell hadat üzenni az egyszerűen bizony elmebeteg.

Itt nem az a lényeg, hogy emberek haltak meg. Azok meghaltak a TGV-n is. Még csak az sem, hogy erőszakos halált haltak. Itt az a lényeg, hogy Európában van egy egyre növekvő néptömeg aki nem illik ide, nem is szeret itt már több évtizede. Hogy nem a keresztény franciák terrorizálják magukat és más csoportokat, hanem bizony bizony a muzulmán arabok. Ez a lényeg.

Azt még megértem, ha valaki nem akarja, hogy a 70-es években idetelepült kedves doktorbácsit, vagy az itt kebab büfét nyitó helyes srácokat meghurcolja, de azért végig kellene gondolni, hogy hány embert tud Európa befogadni, "integrálni", ahogy mondják és figyeljenek oda.

Legyen úgy, mint a visszaeső bűnözőkkel, vagy gyámság alatt álló gyerekekkel. Figyelje őket az állam és ha elindulnak a gettópatkányosodás útján akkor ki kell őket vágni a fenébe. Plusz minden millió itt lakóra úgy egyet-kettőt kell befogadni. Nem ezret.

Ad Dio 2015.11.16. 12:44:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Én azt gondolom, hogy ha van akarat és idő, akkor simán kezelhetővé tehető a probléma ma még.

Viszont el kell zárni a beáramlást és el kell kezdeni felnőtt módjára viselkednie a Nyugatnak, de legalábbis Európának.

Cuhavidéki 2015.11.16. 12:51:36

"Ezt a következtetést .....a hamis premisszából vezetik le, hogy a "keresztény" Európából a terrorizmus és az ideológiai fanatizmus régen kiveszett."

A posztoló téves nézetével szemben az Európai Emberjogi Egyezményt mára már mind a 47 ET(Európa Tanás )-tag elfogadta.
Ha vannak is kivételes esetek, akár az egyes Kormányzatok részéről is (pl. diszkrimináció, kínzás- embertelen bánásmód, tisztességtelen eljárás stb.) az most már Európában jogsértésnek minősül.

Viszont még a legliberálisabb un. kairói nyilatkozatot elfogadó iszlám államok sharia jogalkalmazása is ütközik az európai emberjogi elvekkel.
en.wikipedia.org/wiki/Cairo_Declaration_on_Human_Rights_in_Islam

Tudományos libsizmus 2015.11.16. 12:52:03

A lengyel akármilyen miniszter ötlete nagyon tetszik. Nem a berlini kávéházakban kell sziesztázni, hanem szépen fel kell állítani a sok-sok derék fiatalemberből egy emigráns szír hadsereget. Fogadni mernék, hogy a szeszkazán meg a nyanya megfúrja az ötletet.

Kakimaki0123456789 2015.11.16. 12:53:41

Európában a katolikusok akarták kiirtani a reformátusokat. Most az iszlámot akarják kiszoritani.
@Vajk a Vitéz Várjobbágy:
"Merthogy mára már mind az ETA, mind az IRA letették a fegyvert és most már tényleg nem lenne semmilyen, abszolút semmilyen igazi háború vagy terrorizmus Európában és ez igazán nagy dolog."

Igen, és ezt a békét a vallásmentes liberalizmusnak köszönhetjük, az állam és egyház szétválasztásának. Örülök hogy beláttad.

Tudományos libsizmus 2015.11.16. 12:58:46

@Kakimaki0123456789:
Akkor nincs más hátra, mint elküldjük Szíriába a vallásmentes liberalizmust, az IS hirtelen megvilágosodik és egyből leteszi a fegyvert. Basszus, hogy ez eddig senkinek nem jutott eszébe.

Szelid sunmalac 2015.11.16. 13:00:35

Pedig ez kurva egyszeru. En sajnalom a menekulteket es segitem is oket, mert sokan mindneuket elveszitettek. De ha akozott kell valasztanom, hogy egy-ket agyament orult lemeszarolja a barataim, rokonaim, csaladom, vagy akar engem, es ezert segitsek par szerencsetlen idegennek a sajat adombol, vagy pedig relativ biztonsagban tudjam a szeretteim, akkor nem kerdes, hogy melyiket valasztom.

torró 2015.11.16. 13:01:33

Nekem szeptember 11 óta gyanúsak az ilyen semmiből hirtelen kialakult terror szervezetek. Nem látni pontosan a hátsó szándékot. Valójában provokátoroknak tekintem őket, akik valakik által pénzelt őrültek, akik dalolva elvágják bárki torkát. Itt azt a célt vélem felfedezni, ami a teljes iszlám világ ellen tudja hergelni a világot. Gondoljunk csak bele. Amíg csak egy két áldozatról szólnak a hírek, szinte teljes csend van körülötte, némi felháborodást eltekintve. Semmi sem mozdul. Csak gondoljunk bele, hogy lehet népeket berángatni háborúba. Első világháború :Luzitánia elsüllyesztése. Második vh: Pearl Harbor. Tudtak róla, de kell az emberáldozat, hogy felháborodj. És most ez is Ja! Ikertornyok. Már szinte minden kiderült róla. Csali volt! Ez a mostani eset. Pár óra alatt mindent tudnak a terroristákról. Hogyan? Figyelték őket? Akkor? Mire vártak? Hogy megtörténjen, és TE, meg Te előrántsd kardot, hogy anyjuk erre meg arra! Már régóta mondogatták sokan a migráns ügyben, hogy nem lesz jó vége. Hát tessék, úgyis számítottál rá!
Összeesküvés elmélet? Vagy igen, vagy nem! Csak töröm az agyam!

Szelid sunmalac 2015.11.16. 13:02:14

Es minden vallastol fuggetlenul tartom ezt. Mert pont leszarom, hogy ok muszlimok vagy hinduk vagy keresztenyek. Ha bejonnek veluk fanatikusok (marpedig bejonnek), akkor nem tudok foglalkozni a sorsukkal.

Tudományos libsizmus 2015.11.16. 13:08:25

@torró:
Nekem az tűnik furcsának, hogy ha egy csepp esze van a muszlim főkolomposoknak, nem hergelik Európát ilyen akciókkal. Hiszen az összes nyugati kormány szánt szándékkal sem tehetne nagyobb szívességet az iszlám térhódításnak azzal, amiket homorítanak. Vegyük csak a legeklatánsabb esetet, Merkel anyut.

Ma mindegy, én is csak agyalok. Az a 9/11 az viszont tuti belső meló volt.

Ettől függetlenül minden muzulmánt ki kell zavarni Európából. Vagy áttér, vagy mehet, amerre lát.

DFK 2015.11.16. 13:11:06

Most megmagyarázzák nekünk, miért kell elfogadnunk az iszlamista terroristák európai akcióit. A liberális aljasság határtalan.

2015.11.16. 13:12:10

A szerző helyében én hallgattam volna. Felhozni négy páldát, amiből három nacionalista indíttatású, egy pedig egy elmebeteg műve, miközben az iszlám "nevében" nagyjából havonta hal meg annyi ember, amennyit itt felsorol, hát - hogy is mondjam - szánalmas.

odamondó 2015.11.16. 13:22:21

@Kakimaki0123456789: tehát ha annyira hitetlen és vallásmentes a liberalizmus akkor Merkelnek miért "vallása" és hite az hogy Európának meg kell mentenie ezt a sok menekült embert? Miért viselkedik úgy mint Teréz anya?

Egyetértek a nemzetek és Európa legyen vallásmentes: tehát nyugodtan rekesszünk ki mindenkit főleg olyanokat akiknek az életét egy vallás olyan szinten szabályozza hogy mit ehet vagy ihat.

Ja de megint naív voltam elfelejtettem, hogy egy liberális mindent épp úgy ítél meg ahogy neki tetszik.

Nagy Zoltán J. 2015.11.16. 13:23:32

@Kakimaki0123456789: Akor most felsorolnék egy két apróságot amit a " vallásmentes liberalizmusnak " köszönhetűnk:
- Minden erkölcsi norma relativizálása, és értéktelenítése
- Mindíg minden összevetésben a deviancia támogatása
- Gátlástalan szabadosság normává emelése
- Biológiai tények tagadásáig elfajuló ideológiák norma szintre emelése
- a társadalmak teljes önvédelmi reflex készletének elpusztítása divatos, népszerű lózungokkal, többnyire a szabadságra hivatkozva
- Szavak elrablása és kisajátítása ( nekem a leves meleg meg a feleségem mosolya, és nem a homoszexuálisok)
- Európa kultúrájának szinte teljes háttérbe szorítása, relativizálása. ( már az ünnepeinket sem nevezhetjük nevén lásd karácsony)
- és végül Európa elárasztása idegen, Európára és az európai kultúrára végveszélyt jelentő tömeggel
A felsorolás korántsem teljes....

Nagy Zoltán J. 2015.11.16. 13:26:10

@pityókabor sommelier: Azon kívűl az hogy vannak vagy voltak saját őrültjeink miért ad igazolást az idegen tömeg beengedésére??

pamut 2015.11.16. 13:30:22

Röhejes volt Rajcsányi Nagy Liberális Kiáltványa, és nem csak a történelmi példák miatt (II. világháború? I. világháború? Meg a többi? Európa történelmes is véres háborúk történelme pár kicsi szünettel).

Főleg az volt benne vicces hogy a fideszes blog 2015-özik miközben az ő szerette Orbánja tolja vissza a feudalizmusba az országot.

Teljesen el vannak már ezek szakadva a valóságtól.

kewcheg 2015.11.16. 13:37:03

...csak megjegyezném, hogy a skót barátaim azt mondták, mindenféle nációval - legyen az sárga, barna, kék etc.- jól kjönnek, kivéve a pakiszt. ( muzulmán indiai) az ő attitűdjük a többi kívülállóhoz, és a nemzethez egy szóban foglalható össze: a sunyiság.
namost el lehet gondolkodni, hogy ilyen emberek vajon mit fognak csinálni a fehérekkel, másvallásúakkal, etc. ha kitör a parasztgyalázat netán? ....

jágör68 2015.11.16. 13:43:08

Ezeknek semmi köze az iszlámhoz.
Sokkal inkább a már bevett hamis zászlós Gladio- hadművelethez:

www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2015/11/IMG_5125_0.JPG

kewcheg 2015.11.16. 13:48:25

Még az is a véleményem, hogy ojrópában hátrányos megkülönböztetés, de sőth kettős mérce van a bennszülött, keresztény lakósság hátrányára, mivel egy muzulmánnak sokkal több mindent néznek el, és engednek meg mint nekünk....

dare 2015.11.16. 14:14:34

Megakadt a szemem azon hogy "a terrortól mentes keresztény Európa álomkép" és sajnos nagyon nehéz beletörődni hogy még mindig vannak Eu-s politikusok akik szerint ez lehetséges.
Nem célom a menekülteket bántani mert együtt érzek velük és tudom hogy nekik se könnyű, nem akarom hogy bárki is bántsa őket mert szerencsétlenek nagyon kilátástalan helyzetbe kerültek, és úgy is lehet értelmezni hogy a megoldást szinte tőlünk várják Európai emberektől(pedig nem mi okoztuk).
Sajnos elhibázott politikai döntések és félreértelmezhető nyilatkozatok miatt elhitték hogy mi tudunk megoldást a problémára és itt vagyunk: olyan helyzetet teremtettünk amit nem lesz egyszerű megoldani a közeljövőben mert....és itt ezen vagy a legnagyobb hangsúly... MI SEM VAGYUNK EGYSÉGES EURÓPA, nem állunk azonos szinten, a nyugati és a keleti rész között óriási különbségek vannak, még nem volt elég idő nekünk se a felzárkózásra.
Annyiban igazat adok hogy nem szabad ekkora számú menekültet egy táborba elhelyezni( mert ők is különbözőek) de nem tudom támogatni a kvótarendszert sem mert ez is hordoz veszélyeket magában. Nem olyan körülmények között fog élni Ali a Németeknél mint a testvére nálunk, csak úgy lehet elérni hogy ne radikalizálódjon senki közülük ha egységesen bánunk velünk: ugyanazt dolgoznak vagy közel azonos fizetés, leválasztani róluk a problémásokat vagy akik nehezen beilleszkedőek azokat még időben észrevesszük, nem tömni a fejüket üres vagy hamis ígéretekkel......sorolhatnám a végtelenségig de a lényeg, közösen megtalálni megoldást és nem csak az legyen amit a nyugati rész mondd.
Az a mondatod hogy a "radikalizálódásra hajlamos emberek jelentik a problémát" maximálisan igaz, de azt sem szabad elfelejteni hogy még köztünk is lenne Európaiak között is szép számmal, ha ledobnának minket az Usa-ba, akik nem tudnának beilleszkedni.
A lényeg: a nyugat okozta a problémát(részben) de a megoldást közösen kell megtalálni és végrehajtani, nem leseperni a keletiek javaslatait hanem igenis együtt kell működni.
Már az most világosan látszik hogy k.rvára nehéz lesz.
És az se jó hogy ott simogatják őket itt meg hajigáljuk(persze még le is adják minden portálon).
Ha a keletiek ilyen politika után azt mondják hogy nem jöhetnek ide akkor mit fognak csinálni, vakarják majd a fejüket és azt is nekünk kell majd megoldani.
Hihetetlen ez az egész, és mégis közösen kell megoldást találni rá.
Hozzáteszem még a végén hogy közel sem biztos hogy érkezett a menekültekkel szélsőséges (bár szerintem hülyék lettek volna kihagyni hogy ellenőrizetlenül bemasírozhatnak) és tételezzük fel hogy nem.
A következő turnussal se fog jönni.
De itt a hangsúly azon van hogy nm szabad másképpen bánni velük, itt is annyi pénzt kapjanak(az is rengeteg, az még a magyarnál is kiveri a biztosítékot) mint ott, ne legyenek kivételezettek és ha 1 mód van rá sokukat ha megoldódni látszik a helyzet akkor egy kisebb segélycsomaggal hazaküldeni (nem is hiszem hogy sokan maradnának) és ezt csak úgy lehet ha befejezzük végre azt a marhaságot hogy be kell illeszteni őket a társadalomba mert akkor még többen fognak jönni és szinte mindenhonnan.

Csak beugrottam 2015.11.16. 14:15:17

Soha nem értem meg ,miért is kellene eltűrni egy olyan vallás térnyerését amely legfőbb prófétája egy pedofil állat és ezt a gyakorlatát örömmel folytatják a hívei ,továbbá azért a hozzászólásért halálra ítélnének a vallásuk törvényei szerint.Ez egy beteg ,aberrált "vallás" én a Japán példát tartanám követendőnek a muszlimokkal szemben.

2015.11.16. 14:25:10

@Nagy Zoltán J.: Mondtam én ilyent? Vagy csak belekötsz mindenkibe?

rasztaszív 2015.11.16. 14:25:46

@Csak beugrottam: azért tegyük hozzá:a muszlimok,és a keresztények közötti megkülönböztetést japánban az alapozta meg hogy a muszlimoknak nem voltak gőzhajóik,és vont csövű ágyúik.

Csak beugrottam 2015.11.16. 14:36:53

@rasztaszív: Azt azért ajánlom figyelmedbe ,hogy kb. 12 egyéb vallás szabadon működhet japánban amik nem ágyú csővel hódítottak.
Szóval lehet ,hogy mégiscsak egy barbár "vallás" -tól védik magukat.

rasztaszív 2015.11.16. 14:44:06

@Csak beugrottam: egyébként a békés vallásokkal valóban toleránsak,csak ne hagyjuk figyelmen kívül,hogy ők a kereszténységet ugyanúgy nem akarták beengedni,ugyanúgy barbár vallásnak tartották és tartják.csakis a fegyvereink ereje volt más,mint a muszlimoké.

Csak beugrottam 2015.11.16. 14:53:18

@rasztaszív: Nos az ágyúk nem voltak túl hatásosak:

Szervezett vallások Japánban
Vallás 1984 1996 2008
Buddhizmus 27% 29.5% 34%
Sintó 3% 1% 3%
Kereszténység 2% 2% 1%

"Szervezett vallásosság a Japán prefektúrákban (1996) Tendai vagy Singon Tiszta Föld Zen Nicsiren Soka Gakkai Más Buddhista iskolák Buddhizmus Sintó Kereszténység Népi Sintó vagy semmi"

kewcheg 2015.11.16. 14:54:29

@Csak beugrottam: Mondanál többet erről? Én sose hallottam erről hogy Japánban az iszlám tiltólistán van.És ezt így hogy?

2015.11.16. 14:57:15

Nem szabad egy csoportba sorolni a terroristákat,csak azért, mert ők a csúnya, gonosz bácsik.Tényleg nagyon felszínes és erőltetett az európai és a közel-keleti radikálisok merényleteit felsorolni,csak azért,hogy saját elképzeléseinket igazoljuk,akár az egyik,akár a másik oldalon.Mindenki a jövőről beszél,amit senki sem láthat előre,viszont ijesztgetésre és indulatok gerjesztésére tökéletesen alkalmas manipuláció.A nyolcvanas évek közepén senki sem látta előre a pl. Szovjetunió összeomlását...//Ha okoskodni akarunk,mondhatjuk azt, hogy a kereszténység a felvilágosodás,a polgári forradalmak, a racionalizmus, a pozitivizmus és a freudizmus nélkül hasonlóan agresszív és középkori képet mutatna...//

rasztaszív 2015.11.16. 14:58:14

@Csak beugrottam: dehogynem.azok miatt az ágyúk miatt lehetnek egyáltalán jelen.

Labasmaz 2015.11.16. 15:04:06

"... 1800 ember haláláért felelős, amiből 650 civil volt."

Jobban nézne ki úgy, hogy:

"... 1800 ember haláláért felelős, akik közül 650 civil volt."

Mégsem tárgyakról beszélünk, hiába élettelenek... :-(

Balt 2015.11.16. 15:06:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: De hát ez a cikk pont eRGé ellenében íródott.

Lusta vagyok jelen írást alapjaiban cáfolni, csak annyit most: nyilván oka van a mindenféle szélsőséges (terror)cselekményeknek, a nyugat-európainak (írnek, baszknak és párizsinak és közvetve a délszlávnak is) jórészt a gyarmatbirodalmaik/imperializmusuk utóhatásai, de ilyen nem fordult elő Mo.-on, Trianon óta még nagyon-nagyon áttételesen, ha lehet, ezután is kimaradnánk belőle. A kvótarendszert passzírozzák egymás között, ha már annyira szívügyük a migráció. Tschüss bis Morgen!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.16. 15:09:09

@Balt:

Közben én is észrevettem, hogy a szerző nem ergé, csak tőle van az idézet az elején.

Csak beugrottam 2015.11.16. 15:09:18

@kewcheg: Konkrétan nem tudom ,hogy hogyan érik el, bár itt néhány érdekes dolgot írnak:

groups.yahoo.com/neo/groups/immigration_law_whats_your_opinion/conversations/messages/1569

Persze óvatosan kell bánni az ott írtakkal ,mert végül is az is egy fórum csak, de a tény az ,hogy az iszlám bevándorlók valamiért kerülik az országot (2008-ban kb 70000 ezren próbáltak szerencsét) ugyan ebben az évben a bennszülött japánok között kb,1000 és 10000 közé teszik a muszlim vallásúakat.

A 19. században meg az alkotmányba ütközött a vallási hőbörgés :"A Meidzsi alkotmány kimondja: „japán alanyoknak, békét és rendet nem sértő határokon belül és nem ellenségesen a feladataikkal szemben, mint alanyok, szabadságot élveznek vallási téren”.

vargánya 2015.11.16. 15:26:55

"Ez nem azt jelenti, hogy ezen tényezőkről és a szerepükről ne lehetne vitatkozni, hanem, hogy az alapvető problémát az adott környezetben radikalizmusra fogékony emberek jelentik. Azok pedig, akik ezt figyelmen kívül hagyva a terrorizmust egy vallással azonosítják, bizonyára nem segítenek a helyzeten."

Kedves Ervin !
Azon sem kellene csodálkozni, ha sokan - a nép egyszerű gyermekei - a terrorizmust MANAPSÁG az iszlám vallással azonosítják, vagy legalábbis azzal összefüggésbe hozzák. A média hírei alapján ez önkéntelenül adódik. Értem én, hogy ezt Ön miért ÍGY vetette fel: erre könnyebb egyértelműnek tűnő cáfolatot adni.
Létezik persze árnyaltabb megközelítés is, és ha Ön annyira ért a "történelemhez", bizonyára ezt is értelmezni tudja majd.
Amit Ön a Mandinertől idéz (és cáfolni szándékozik) természetesen igaz. Nem maradéktalanul, hanem TENDENCIÁJÁBAN. A két világháború után, a szocializmus összeomlása után alapértékké vált a békés együttélés, a konfliktusok békés megoldására való törekvés, a tolerancia, a kölcsönös bizalomra építő kooperatív megoldások gyakorlata. Mindezek az értékek mélyen az európai kultúrában gyökereznek, sok más értékkel egyetemben (szabadságjogok, jogbiztonság, ...), melyek egy hosszú humanizációs folyamatban lassan-lassan, napjainkra magától értetődővé váltak számunkra. Olyannyira, hogy önkéntelenül ezt a mércét alkalmazzuk a más kultúrákhoz tartozókra is, és naívan elcsodálkozunk, hogy ezt ők nem így gondolják. Azt állítom,hogy az általad felsorolt európai terrorcselekmények nem tipikus, hanem az itt élők által mélyen elítélt jelenségei az "európai rendszernek".
Ezzel szemben nem kell hozzá mély történelmi tudás, hogy belássuk: az iszlám világban (és az európaitól gyökeresen eltérő keleti társadalomfejlődésben) a kezdetektől meghatározó szerepe van az erőszaknak.A demokratikus hagyományok hiánya, a despotikus uralmi formák, az erőszak macsó kultusza, az alattvalókkal szembeni mély bizalmatlanság, a nők alávetése mind-mind egy olyan rendszer elemei, "értékei", amelynek sokkal TIPIKUSABB, ADEKVÁTABB jelensége a terror és a terrorizmus, mint az európai kultúrának. (Fontos kiegészítés: a Balkánt és Kelet-Európát természetesen nem tekintem a fentiekben leírt európai civilizáció részének, aki tanult történelmet, az pontosan tudja, hogy miért.)
Igenis van félnivalók, mert "a kelet" NEM KOMPATIBILIS a miénkkel, ennyiben és ezért NEM INTEGRÁLHATÓ. Az elmúlt néhány évtized ny-európai konfliktusai sajnos nem ezt bizonyítják. "A multikulturalizmus halott" jól ismert kimondása, ennek a ténynek a keserű beismerése volt Merckel és más vezető nyugati politikusok részéről.

Balt 2015.11.16. 15:27:56

Trianon óta még nagyon-nagyon áttételesen sem:
értsd: biztos van olyan "magyar érzelmű", aki azt mondaná, Erdélyt (erre talán nagyon erőltetve államjogilag is rá lehetne fogni az 1848-as törvényekkel pl., de akár a Felvidéket stb.) gyarmatosítottuk.

vargánya 2015.11.16. 15:30:49

@vargánya: Helyesen: "a kelet" kultúrája, értékrendje NEM KOMPATIBILIS a miénkkel,

NEM INTEGRÁLHATÓ. Az elmúlt néhány évtized ny-európai konfliktusai sajnos EZT bizonyítják.

Rahman Mudzsibur 2015.11.16. 15:31:15

Aki mosdatja és szereti az iszlamistákat, az ragadjon össze velük. Húzzon el velük együtt a náthás 3,14csába és naponta 5x verje magát a földhöz.

KUHULIN 2015.11.16. 15:31:58

@Szelid sunmalac: De jó hallani ezt egy migránstól!

rasztaszív 2015.11.16. 15:35:23

@vargánya: arab számok?algebra?te elvagy nélkülük?

Balt 2015.11.16. 15:36:28

@Ad Dio: Ne legyen igazam, de amint elkezdődik a muszlimok esedékes visszatoloncolása, lesz itt még haddelhadd. Még ha most a szírek maradhatnak is, a Pakisztánból "menekülteknek" bizony menniük kell már csak a számosságuk (vs. precedens) okán is.

Balt 2015.11.16. 15:42:07

@Kakimaki0123456789: "Európában a katolikusok akarták kiirtani a reformátusokat. Most az iszlámot akarják kiszoritani."

Marhaság. Konrád, Kertész nemigen venné magára a keresztet, de voltaképpen helyeslik Orbán bevándorlás megfékezésére irányuló erőfeszítéseit.

Jut eszembe: Ha pl. Soros olyannyira lelkén viseli a muzulmán "testvériség" sorsát, akkor érdemes lenne inkább Izraelbe letelepíteni őket, végtére is ott van a szomszédban, nem veszélyezteti ezrek életét a háborgó tengeren, ráadásul sokkal olcsóbban megúszná a finanszírozást.

Ad Dio 2015.11.16. 16:05:05

@Balt:

Én is azt hiszem, hogy a tömeges kiutasítás nem fog működni. Aki már itt van, azt megnyertük, mégpedig családostól, mert a családegyesítést sem lehet megtiltani.

Azokkal lehet csak valamit is "kezdeni", akik még el sem indultak.

vargánya 2015.11.16. 16:25:26

@rasztaszív: Az a "arab számok" - mint tudjuk Indiából származnak, az algebra a görög matematika továbbgondolása.

De nem is ez a lényeg. Ez nem cáfolata annak amiket leírtam, hangsúlyozva azok TENDENCIA-szerű és NEM KIZÁRÓLAGOS érvényességét.
Tudod, ezt nevezik árnyalt megközelítésnek.
Tehát: egy "erőszakos" kultúra is teremthet tudományos értékeket.
De ezek ITT ÉS MOST nem adekvát szempontok! Nem tudom, elég érthető voltam-e?

flamer 2015.11.16. 16:28:12

@kewcheg: Úgy, hogy az egész "az iszlámot kitiltották Japánból" szöveg kamu, amit persze az agyatlan hülyék simán beszopnak, mert nulla kritikai érzék van bennük.
Elég nehéz komolyan vitatkozni olyan emberekkel, akikben egy kicsi gyanú sem támad egy ilyen info hallatán, még annyi se, hogy megeresszenek egy Google-keresést, hanem elkezdik lelkesen tovább terjeszteni az igét.

en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Japan

www.barenakedislam.com/2012/09/21/bni-response-to-the-viral-email-re-islam-and-japan/

www.turning-japanese.info/2013/10/can-muslims-acquire-japanese.html

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2015.11.16. 16:30:54

Most jön ez "a terroristákat is szeretni kell, hisze minket sem öltek meg, tehát nem is rosszak, sőt ők csak a kellemetlen szükségszerűség" szöveg. Ennél is lesz még lejjebb? Halálunk előtt kell könyörögni a terroristának az ungabungáért, vagy mehet anélkül is?

flamer 2015.11.16. 16:35:40

@Madnezz: Egyébként te tényleg ennyire hülye vagy és ennyire képtelen arra, hogy egy viszonyalg egyszerű szöveget értelmezzél, vagy ezt csak azért csinálod, hogy így legyen okod belerúgni abba, akit más politikai oldalon állónak látsz?

rasztaszív 2015.11.16. 16:39:12

@vargánya: az,hogy integrálva van,eleve cáfolja azt,hogy nem integrálható.és így ezt,hogy nem integrálható,pont hamis alapú általánosításnak nevezik,nem árnyalt megközelítésnek.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2015.11.16. 16:51:48

@flamer: Te vagy az a fajta kommentelő aki mindig okosabbnak gondolja magát a másiknál. Észrevehetnéd a bejegyzésben felsoroltak a múlt, kivéve Breiviket mert ő a jövő, míg az iszlám terror a jelen. Ezért összevetésük a jelennel felesleges és téves.

pragmatika2 2015.11.16. 16:59:34

@torró:

"Összeesküvés elmélet? Vagy igen, vagy nem! Csak töröm az agyam!"

Az Iszlám állam felvállalta a dolgot. Vagy az Iszlám állam is egy kreálmány ?

Advanced Flight 2015.11.16. 17:09:11

És az észak-írek meg a baszkok elkezdtek milliószámra áramlani szerte Európába, befogadást, ingyenebédet követelve, papírokat eltépve, törve-zúzva?
Nekem nem rémlik....

Advanced Flight 2015.11.16. 17:10:21

A másik kérdésem, hogy azért kell szó nélkül tűrni a terrort és a hordozóit, mert már volt ilyen a világtörténelemben? tényleg nem vágom az összefüggést...

19540511 2015.11.16. 17:54:48

Kimaradt a 60-as, 70-es években történt Vörös Brigádok stb. terrorista akciói, abban is meghalltak többen, politikusok is (pl. Aldo Moro. Gyerek voltam, de emlékszem a hírekben bemondták.

19540511 2015.11.16. 17:56:40

@Advanced Flight: Azért, mert nem Európába mentek, hanem az USA-ba, Kanadába. Nem véletlen, hogy olyan sokan pl.a színészek között is ír származásúak.

Sir Bates dö Hól 2015.11.16. 22:40:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne: csak halkan: a dzsihadisták/szalafisták abszolút politikai célért küzdenek, legalábbis az általunk -európai/transzatlanti kultúrkör- a "politikai cél" alatt értett fogalom szerint...

Sir Bates dö Hól 2015.11.16. 22:54:07

@Ad Dio: ez teljesen elfogadható a számomra -hisz az egészhez egy abszolút egyesült európa szükségeltetik-, amennyiben nem feltétel a keresztény jelző...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.16. 22:55:19

@Sir Bates dö Hól:

Ha nagyon akarjuk, lehet így is definiálni, csak éppen nincs értelme. S ha nagyon akarod, összemoshatod az IRA-val, RAF-nal, ETA-val és társaikkal, s ezzel bizonygathatod, hogy mi, mai európaiak/keresztények semmivel sem vagyunk jobbak az iszlám terroristáknál. De ettől még hazugság lesz minden szavad.

Nem fogom neked bizonygatni, mi is a hatalmas különbség, mert egy ideológia elvakult hívével kár vitatkozni. Nyald ki az iszlám terroristák seggét a meleg szarig. Bocs, hogy trágárul írok neked érvek helyett, de nem érdemelsz érveket.

Sir Bates dö Hól 2015.11.16. 22:58:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A 20% már a duplája a magyar cigányság arányának. Ráadásul míg a cigányság mögött nem áll egy gazdag hatalom, a muzulmánok mögött olyan hatalmak állnak, amelyek anyagilag támogatták/támogatják az al Kaidát és az IS-t. És támogatni fogják az egyre népesebb és erőszakosabb európai muzulmán népességet is."

te érted amit leírsz?...

Sir Bates dö Hól 2015.11.16. 23:00:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: kezitcsókolom, maga mennyire ismeri a szalafizmus línyegét?...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.16. 23:03:00

@Sir Bates dö Hól:

Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok. Úgy ám!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.16. 23:06:43

Sir Bates dö Hól:

Írogass csak nekem nyugodtan minél többet, ne zavarjon, hog már szűrlek.

Sir Bates dö Hól 2015.11.17. 00:18:54

@dare: a bevándorló és a menekült nem szinonimája egymásnak; az egyiket integrálni kell, míg a másiknál ez fel sem kell, hogy merüljön...

Advanced Flight 2015.11.17. 00:50:59

@Sir Bates dö Hól: miért nem értitek meg, hogy attól, hogy mindenre és mindennek az ellenkezőjére is van példa a történelemből, ez nem érv, nem indok és nem mentség a terrortámadásra? és arra sem, hogy befogadjunk egy halom analfabéta, primitív barmot? vagy akkor mi megszállhatjuk 150 évre Törökországot és nekik ezt szó nélkül kell tűrniük?

Fogjátok már fel, hogy nem kérünk a muzulmánokból, az arabokból, a pakisztániakból, az indiaiakból, az afgánokból, pláne nem úgy, hogy milliószámra jönnek! Más kultúra, más értékek, más szokások, és nem kompatibilisek a mi kultúránkkal, szokásainkkal. Ennyi.

Sir Bates dö Hól 2015.11.17. 01:25:53

@Advanced Flight: ki állította, hogy van mentség a gyilkosságokra? az igazi geci!...

ki nem kér a muzulmánokból? a magyarok? mert, hogy egy muszlim, de mégcsak keresztény bevándorló, de semmilyen ágrólszakadt menekült nem akar magyarhonban maradni, az tisztán látható. mind nyugatabbra akar menni. akkor meg mit féltetek? azt az európát, melyet nemzetállamokra akar bontani a hőzőngő IQ-bajnok jobboldal vagy az esetlegesen a menekültek ellátására fordított uniós pénzeket?...

Advanced Flight 2015.11.17. 12:09:46

@Sir Bates dö Hól: ki állította, hogy van mentség a gyilkosságokra

Azok, akik azonnal relativizálni kezdenek a terror kapcsán és az ETA-t meg az IRA-t kezdik emlegetni, hogy "de bezzeg ők is robbantottak".

"mind nyugatabbra akar menni. akkor meg mit féltetek?"

A kvótarendszerről, amit erővel akarnak ránk kényszeríteni nyugati "barátaink", hallottál már?

Balt 2015.11.17. 17:05:30

@Madnezz: Tulképpen elég lenne a terroristákat befogadnunk, és akkor a muszlimok békében élhetnének a Közel-Keleten. Tán nem? :)

Balt 2015.11.17. 17:12:11

@Sir Bates dö Hól: Nem lehetne inkább deriválni? - mert az integrálás láthatóan nem megy.

Sir Bates dö Hól 2015.11.17. 18:10:56

@Balt: dehogynem... akár fogat is moshat bárki...

Sir Bates dö Hól 2015.11.18. 21:27:33

@Advanced Flight: nem állította azt, hogy van mentség a gyilkosságokra, nem "relativizált"...

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2015.11.20. 19:34:42

@19540511: Mostanában kezd kiderülni, hogy azt a kereszténydemokrata Európa (Stay behind, Gladio) szervezte, hogy a vörös veszélyt tudatosítsa és lecsaphasson a szélsőbalos szervezetekre.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2015.11.20. 19:38:03

@vargánya: El kellene olvasnod, hogy hogyan jött létre az "egyesült Európa", és jelenlegi működésmódja (amelyet divatos "teszetoszaságnak" meg "bürokráciának" bélyegezni) mennyiben volt szükséges ahhoz, hogy a konfliktusokat ne háborúval oldják meg, amint az előtte Európában is szokásos volt.
Jean Monnet emlékiratait tudom ajánlani.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2021.10.15. 22:52:12

"Azok pedig, akik ezt figyelmen kívül hagyva a terrorizmust egy vallással azonosítják, bizonyára nem segítenek a helyzeten."

ja mert olyan k sok buddhista meg keresztény terroristáról tudunk akik a bibliára meg a dhammapadára mutogatnak akcióik közben.

ha ezer, vagy 10 000 M&M-s között van 5 ami mérgezett, akkor vennél belőle? rohadtul nem kell ezzel a problémával foglalkoznunk ha nem fogadunk be mingránsokat, úgy hogy még most is elég nagy a munkanélküliség.
az 56-os menekültek között nem voltak veszélyes fanatikus gyilkos terroristák. azt se kéne idekeverni
süti beállítások módosítása