Publius

Szabad változatok demokráciára, köztársaságra és kapitalizmusra liberális fiataloktól.

Powered by

 

Ilyen jókat írtunk

Szabadságfolyam

Force Feed

2015.02.02. 08:17 Szalai Ervin

Hisztéria már az élet

Címkék: facebook erőszak gender milla

milla2.jpg

A méltán fantasztikus Lassan tűzvész már az élet című bejegyzés után íme egy újabb, ami baloldali szervezetek önmagukkal szembeni igénytelenségével foglalkozik. Milla facebook oldala megvan? Részvétem.

*

Mit kell tudni a Milláról? Nyilván azt, hogy demokrata, nyugatias, baloldali, közösségi, befogadó, meg egyéb sallangok; nem szeretik a Fidesz-rezsim következetlen és embertelen ámukfutását, kiállnak a nyugati értelemben vett értékekért, fiatalosak, érzékenyek. Blablabla.

Mindennek némileg ellentmond, hogy közösségi oldaluk talán az egyik legvállalhatatlanabb magyar nyelvű facebook oldal, aminek színvonalán fikarcnyit sem javít, hogy minden bejegyzéshez szépen összephotoshoppolt képet mellékelnek. Csak egy rövid válogatás posztjaikból:

"Vasárnap tüntetés! Gyere! Töröljük le együtt a vigyort Orbán arcáról!"  {X}

 

"Hogy te mekkora hülye vagy Viktor! Magadat szúrod tökön! Mi viszont őszintén örülünk ennek! Csak így tovább!" (ugyanitt képen: "Mondj amit akarsz, úgy könyörögjél!") {X}

 

"BŰNHŐDNI FOGNAK EZÉRT AZ EMBERTELENSÉGÉRT!" {X}

Békés, erőszakmentes, civil. Konkrétan vannak olyan ultrákat tömörítő oldalak, amik a Milláénál kevésbé erőszakos hangot ütnek meg. És hogy az aktuális kedvencemmel hozakodjak elő, hogy lássuk genderfelvilágosultságukban utalást sem tesznek az általuk kritizált személyek nemére, pláne nem negatív, dehonesztáló formában:

"Kislány, hidd el a kutya nem foglalkozna a fotóiddal, ha nem lopott pénzből dőzsölnétek luxusban! Szóval kicsit vegyél vissza az arcodból!" {X}

*

Nem szeretnék úgy tenni, mintha mindenfajta stílustalanságtól és alkalmi szexizmustól mentes lennék, mert nem. Ugyanakkor minden közösség törekszik kialakítani normarendszerét, amibe több-kevesebb emberi botlás férhet bele, és az nagyon világosan látszik, hogy a Milla elég alacsonyan húzza meg ezeket a határokat. 

Vagy, ami persze még valószínűbb, addig hergelték magukat az Orbán-kormánnyal szembeni ellenállásba, hogy a kezdetben többségében jogos kritikai felvetéseket egyre inkább felváltotta a hisztéria, a düh és a végletesség. És láss csodát, mára ez lett Magyarország egyik legkedveltebb facebook oldalán a norma.

Unlike.

 

5 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://publius.blog.hu/api/trackback/id/tr737128289

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hisztéria már az élet 2015.02.02. 09:00:02

Békés, erőszakmentes, civil. Konkrétan vannak olyan ultrákat tömörítő oldalak, amik a Milláénál kevésbé erőszakos hangot ütnek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

5perc 2015.02.02. 13:51:08

Ezen jó sokat gondolkodhattál.

Khonsu 2015.02.02. 15:20:58

Hűha, ez aztán tömény düh és hisztéria...

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2015.03.01. 11:23:59

Olvass mandineres kommenteket, majd felvidulsz. (gyengébbek kedvéért a poszt idézetei is nyilván kommentek és nem posztok).

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2015.03.01. 11:24:58

A kislány valóban a szexizmus csúcsa.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2015.03.01. 11:27:28

"összephotoshoppolt" mutatja, hogy nagyon vágod a technikát (bonuszkérdés: mi a különbség a kép szépítése és a montázs között?)
süti beállítások módosítása