Publius

Szabad változatok demokráciára, köztársaságra és kapitalizmusra liberális fiataloktól.

Powered by

 

Ilyen jókat írtunk

Szabadságfolyam

Force Feed

2011.08.08. 19:51 KVélemény

Ki marad szabadlábon?

Címkék: börtön adósság szijjártó péter

Szijjártó Péter szerint viselniük kell a következményeket azoknak az embereknek, akiknek a múltbeli döntései miatt jelentősen megnőtt Magyarország államadóssága. Őszintén szólva maga az ötlet nem elvetendő abból a szempontból, hogy valahogy véget kéne vetni az osztogatás politikájának és a populizmusnak, de hogy ez visszamenőleges hatályú legyen, az az egyik legalapvetőbb jogelv felrúgása lenne. Persze sokan erkölcsi alapon jogosnak vélnék a jogi felelősségre vonást is, hiszen az elmúlt nyolc év politikusai tehetnek mindenről. Remélem ők egy kicsit átértékelik ezen álláspontjukat a cikk elolvasása után.
 

 

Játsszunk el a gondolattal, hogy az Országgyűlés hoz egy törvényt, mely az ország eladósítását bűntettnek minősíti, méghozzá visszamenőleges hatállyal, és nézzük meg, hogy milyen következményekkel járna ez. Nyilván a fő bűnösök, akik miatt a törvény íródott, igen hamar a börtönben találnák magukat jó-néhány évre. A büntetés kiszabásakor súlyosbító tényező lenne, hogy előre kitervelten, aljas szándékkal követték el tettüket az elítéltek, továbbá az, - ahogy Szijjártó mondja - hogy nem készítették fel az országot a soron következő nehéz időszakra (ő előre látta a világválságot (!)).

Természetesen a történet nem áll meg itt, Magyarországon ugyanis minden bűnös elnyeri jogos büntetését. Jelen esetben az a 2.361.997 MSZP és 313.084 SZDSZ szavazó, aki annak ellenére, hogy választási kampányban ugyan értesült a két párt adósságnövelő ígéreteiről (az országot adósságcsapdába kergető eredményük itt), nem elég, hogy nem jelentették őket, de még rájuk is adták le voksukat. Könnyen beláthatjuk, hogy ezek miatt erkölcsi felelősségük mellett nyilvánvaló jogi következménye van tettüknek: néhány év börtön bűnpártolásért és bűnsegédletért.

Remélem senki nem hitte, hogy bárki megúszhatja! A FIDESZ elvesztette 2002-ben és 2006-ban is a választásokat, ezért ígéreteik, melyek megvalósulásuk esetén minden kétséget kizáróan kimerítenék az ország eladósításának bűncselekményét, nem valósultak meg. Éppen ezért az ügyészség csak az ország eladósításának előkészülete vádjával állítaná bíróság elé őket, melyért 1-2 évet kapnának egy kellemes cellában. Lesz idejük jobban átgondolni a következő, általuk benyújtott törvényt.

A FIDESZ-szavazók következő egy évben várható tartózkodási helyét gondolom már nem kell részleteznem...



 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://publius.blog.hu/api/trackback/id/tr673134841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bloodhound v2.0 2011.08.14. 08:39:35

szép kerek levezetés, szerintem mindenki kezdje el maga körül felhúzni a celláját, az lesz a leggyorsabb. :)
süti beállítások módosítása